Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 19:16   #211
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
przypomniało mi się coś..
w te wakacje nad morzem, szliśmy sobie po południu w Gdańsku po tych targach dominikańskich.. Małgosię niósł mój tata.. rano byliśmy w zoo.. nagle moja córa na widok takiej gruuubej babki ubranej jak zebra, pyta dziadka "dziadzio jakie to zwierzątko?" tak kilka razy i palcem pokazuje..
tata ledwo się powstrzymał żeby śmiechem nie buchnąć, ja też i w długą poszliśmy żeby babka nie zaczęła nas gonić..
hahahaha
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:20   #212
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A zapomniałam się pochwalić, że zapisałam się na zajęcia do szkoły rodzenia nie wiem jeszcze dokładnie co i jak będzie przebiegać. Siostra uczęszczała 2 lata temu i bardzo sobie zachwalała. Zajęcia rozpoczynają się pod koniec października lub na początku listopada (około 25 tygodnia). Tydzień wcześniej panie zadzwonią do mnie i podadzą szczegóły zajęcia bezpłatne.
super...a wszystkie szkoły są bezpłatne? też musze sobie poszukać czegoś bo obowiązkowo muszę zaliczyc te zajęcia z ciekawości a chodzi któraś z was na ćwiczenia dla kobiet w ciąży? bo też myślałam nad tym
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:22   #213
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
super...a wszystkie szkoły są bezpłatne? też musze sobie poszukać czegoś bo obowiązkowo muszę zaliczyc te zajęcia z ciekawości a chodzi któraś z was na ćwiczenia dla kobiet w ciąży? bo też myślałam nad tym
Są płatne i bezpłatne. Poszukaj w necie coś pewnie znajdzie się w Twoim mieście

Stary 2012-09-20, 19:23   #214
Sunshine833
Raczkowanie

a i jeszcze jedno pytanko do Was: macie swędzące sutki? ja mam takie momenty, że najchętniej bym podrapała...i na środku czasami taka mini szczelinka się robi i taki inny kolorek czasami taki bledszy...hmm nie wiem czy dobrze opisuje
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:28   #215
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Gdy urodził się mój brat mama karmiła go piersią normalnie przy nas. Sama też nie czułabym się skrępowana robiąc to przy nich, ale... bądźmy szczerzy, to nie jest fajne kiedy goście siedzą przy kawie i ciastku, a tu ktoś wyciąga pierś i karmi dziecko. Nie chodzi nawet o wstyd, ale nie wszyscy chcą to oglądać. Tak samo przecież nie zmieniamy pieluchy przy ludziach, a idziemy do drugiego pokoju. Dziecko też potrzebuje spokoju podczas karmienia, a nie rozpraszania uwagi.
też nie wydaje mi się to fajne dla obserwatorów. mój mąż np. w takiej sytuacji gapi się w tv albo na mnie bo jakoś mu głupio i czuje się niezręcznie.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ooo ja też tego nie lubię... w ogóle bardzo nie lubię jak ludzie za blisko mnie stoją, tłoków ect... nie znoszę też chodzić do lekarzy a w porodzie bardziej przeraża mnie obecność położnej niż ból
Dziwna jestem wiem...
tłoków i ja nie lubię. u lekarza jakoś się nie krępuje, lekarz to lekarz.

Cytat:
chyba mało które są bezpłatne, zazwyczaj to koszt ok 500zł.

właśnie, dziewczyny z Lublina, jest u nas jakaś bezpłatna szkoła rodzenia?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:32   #216
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
t

tłoków i ja nie lubię. u lekarza jakoś się nie krępuje, lekarz to lekarz.
Wiem że lekarz to lekarz i nie jedno widział ale to jednak dla mnie obcy człowiek więc poprostu... nie lubię (; No ale chodzić trzeba (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:42   #217
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

zbieram się zrobić jakąś obiadokolację, za pół godziny mąż z pracy wróci.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 19:49   #218
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam!

A! A propos gofrów, to najlepsze w Lublinie na Wileńskiej
Potwierdzam, podczas zakupów na targu nie da się nie wyniuchac tego zapachu

Cytat:

właśnie, dziewczyny z Lublina, jest u nas jakaś bezpłatna szkoła rodzenia?
Jest taka http://www.aktywnamama.com.pl/
a ja zapisałam sie wstepnie do http://www.szkolarodzenia-lublin.pl/, ale kurcze 450zł;/
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:02   #219
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a moja tesciowa dziś mi przysłała smsa z zapytaniem jak się czuje
ależ masz troskliwą teściową

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

ja dzis po pierwszych badaniach. podaje Pani skierowanie na badanie a ona mi podaje: jedną fiolkę, drugą, trzecią - patrzę z przerażeniem na nią i pytam "to aż tyle mi krwi utoczycie?" a ona: i tak nieadekwatnie do sumy jaką pani zapłaci
wyszło 195zł - jutro odbiór wyników.
A kobitka bardzo sympatyczna, co rzadko się zdarza i przy płaceniu dychacza opuściła :P
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:13   #220
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
kurde to dlugo...ja nie lubie tego dopochwowego...zawsze czekam na koniec no ale dla bejbusia wszystko
Dopochwowe to tylko połowa czasu albo nawet mniej bo pozniej to przez brzuch
Mi było troche głupio bo TŻ siedział koło moich nóg czyli na wprost moich międzynóg, i to tak dziwnie jak mi wkładała, ale pewnie nawet nie patrzył wolałabym żeby siedział z boku albo jakby dała jakiś papier między nogi

Cytat:
U mnie jest jedna i płatna, chyba ze os nowego powstało

Cytat:
też nie wydaje mi się to fajne dla obserwatorów. mój mąż np. w takiej sytuacji gapi się w tv albo na mnie bo jakoś mu głupio i czuje się niezręcznie.
Eee no to przy facetach to co innego, wiadomo że im głupio, jakby przy kobiecie ktoś pokazywał cyke to też by jej było głupio

Joanna wiesz moze cos o szkole rodzenia w naszym super mieście?
pewnie zapomniałaś zapytać czy jest znieczulenie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:33   #221
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

to a propo trafionych imion. jako członek komisji rekrutacyjnej na studia I i II stopnia przegląd imion mam akurat na bierząco (dzieciaki + 18) mój faworyt w krzywdzeniu dzieci to: dżesika w takiej o to pisowni

także moje kochane takie normalne imiona dajemy
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:34   #222
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

uff przekopałam się przez 8 stron pędzicie jak szalone

Dziewczyny, które mają już brzuszek- on jest miękki czy twardy? nie przeszkadza np jak siedzicie, tzn nic Was nie ciśnie? Mój na razie jest ledwo widoczny ale wczoraj wieczorem tak stwardniał, że aż ciężko mi było schylić się po piżamy

Cytat:
w takiej mitologii ciąża to lekarstwo na wszystkie dolegliwości, na cerę, bolesne @, migreny, nie wiem co jeszcze "mądrego" słyszałam, ale bardzo popularne jest stwierdzenie "po ciąży Ci przejdzie"
na bolesne @ na pewno, przynajmniej na 9 miesięcy problem z głowy

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Aaaa, Ersin! No pewnie, u mnie na osiedlu ciągle tak wołają...

Nigdy nie słyszałam o takim imieniu, na początku przeczytałam Esrin

Co do palących przy mnie, staram się po prostu jakoś taktownie ulotnić chociaż na chwilę, bo inaczej nie dam rady. Odkąd jestem w ciąży mam taki dziwny odruch, że jak czuję dym to wstrzymuję oddech, żeby tego nie wdychać Raz (tylko raz, bo zazwyczaj to ja sobie idę) powiedziałam tacie, żeby nie palił bo będę musiała wyjść no i oczywiście strasznie się zafochał, coś tam wrzasnąl, trzasnął drzwiami i wyszedł...
całe życie wdychałam ten jego dym i nie chcę, żeby mój synek też wdychał, tym bardziej, że wcale nie krępuje się palić przy malutkich dzieciach siostry

Jutro mam zamiar zapisać się na te warsztaty Bezpieczny Maluch, sprawdziłam na stronie, że będą w moim mieście w listopadzie

Uciekam spać dobranoc Mamusie
Stary 2012-09-20, 20:52   #223
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Moja siostra ma Pauline i kiedyś babcia mówiła na nią Paula więc zawsze zwracała uwagę "bo Paula to jest krowa.. a to jest Paulinka" teraz teściu powiedział na jej Milene, Milka no to mu dała popalić
...dobre,dobre....
Cytat:
Aaaa, Ersin! No pewnie, u mnie na osiedlu ciągle tak wołają...

........

Cytat:
Co do karmienia to myślę, że będę się krępować nawet przy siostrze czy mamie;/ też będę wychodzić do innego pokoju.
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
U nas w rodzinie/ wśród znajomych, się normalnie zmienia pieluchy przy ludziach, chyba że osprzęt do przewijania jest w innym pokoju. Podobnie z karmienia cyckiem nikt nie robi sensacji wśród bliskich osób. (przyjaciele / rodzina). Mi to nie przeszkadza. Bliskim też nie. Nie widzę w tym nic niefajnego. Zależy od indywidualnych ocen i decyzji - więc nie uogólniałabym - że coś jest lub nie jest fajne
...wydaje mi się,że można coś o tym powiedzieć dopiero jak już faktycznie będziemy karmić...bo :
1.po porodzie ,przy dziecku człowiek się zmienia....
2.wyobrażcie sobie maluszka ,płaczącego,skomlącego z głodu ,który przez ubranie będzie próbował sie napić z piersi
3.karmienie niekiedy trwa 20-30 min. ,pomnóżcie to kilka razy.....podczas karmienia poprostu mama się nudzi.....
4.jeszcze nigdy nie widziałam centralnie wywalonego cycka podczas karmienia,i ja też tak nigdy nie robiłam,idzie zrobic to dyskretnie a do tego dziecko i pierś nakryć cienką pieluszką .Oczywiście nie karmiłam przy stole pełnym ludzi ale ktoś był w pokoju ....
6.Z czasem wszystko powszednieje,np.wizyta u gina-na pewno każda-wspominając początki- z oporami rozbierała się i wskakiwała na fotel ginekolog.(czując wstyd i zażenowanie)a teraz?pewnie ,że to nie przyjemność ale jak trzeba,to trzeba i zaczyna byc normalne.Tak właśnie jest z karmieniem..... -staje się normalne.
Ale wyobrażanie sobie tego ,teraz przed wszystkim ....no nie da się...

Cytat:
w te wakacje nad morzem, szliśmy sobie po południu w Gdańsku po tych targach dominikańskich.. Małgosię niósł mój tata.. rano byliśmy w zoo.. nagle moja córa na widok takiej gruuubej babki ubranej jak zebra, pyta dziadka "dziadzio jakie to zwierzątko?" tak kilka razy i palcem pokazuje..
tata ledwo się powstrzymał żeby śmiechem nie buchnąć, ja też i w długą poszliśmy żeby babka nie zaczęła nas gonić..
............

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-09-20 o 21:01
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:53   #224
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
są i płatne i bezpłatne. w szpitalu przeważnie gratis ale żadkie terminy i trzeba byc zameldowanym
Cytat:
a i jeszcze jedno pytanko do Was: macie swędzące sutki? ja mam takie momenty, że najchętniej bym podrapała...i na środku czasami taka mini szczelinka się robi i taki inny kolorek czasami taki bledszy...hmm nie wiem czy dobrze opisuje
no swedzą

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają już brzuszek- on jest miękki czy twardy? nie przeszkadza np jak siedzicie, tzn nic Was nie ciśnie? Mój na razie jest ledwo widoczny ale wczoraj wieczorem tak stwardniał, że aż ciężko mi było schylić się po piżamy
nie wiem ciśnie w spodniach jeansach no i jak sie na brzuch położe to czuć

jestem juz u rodziców w domu, jutro wracam do siebie.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:59   #225
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
to a propo trafionych imion. jako członek komisji rekrutacyjnej na studia I i II stopnia przegląd imion mam akurat na bierząco (dzieciaki + 18) mój faworyt w krzywdzeniu dzieci to: dżesika w takiej o to pisowni

..... .......

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
...mi zaczyna przeszkadać,w schylaniu się -oczywiście.A twardnieje mi niby przez ciagły ruch,brak odpoczynku-tak mi powiedziała gin.i znowu kazała brać luteine.
Stary 2012-09-20, 21:04   #226
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

...wydaje mi się,że można coś o tym powiedzieć dopiero jak już faktycznie będziemy karmić...bo :
2.wyobrażcie sobie maluszka ,płaczącego,skomlącego z głodu ,który przez ubranie będzie próbował sie napić z piersi
3.karmienie niekiedy trwa 20-30 min. ,pomnóżcie to kilka razy.....podczas karmienia poprostu mama się nudzi.....
4.jeszcze nigdy nie widziałam centralnie wywalonego cycka podczas karmienia,i ja też tak nigdy nie robiłam,idzie zrobic to dyskretnie a do tego dziecko i pierś nakryć cienką pieluszką .Oczywiście nie karmiłam przy stle pełnym ludzi ale ktoś był w pokoju ....
6.Z czasem wszystko powszednieje,np.wizyta u gina-na pewno każda-wspominając początki- z oporami rozbierała się i wskakiwała na fotel ginekolog.(czując wstyd i zażenowanie)a teraz?pewnie ,że to nie przyjemność ale jak trzeba,to trzeba i zaczyna byc normalne.Tak właśnie jest z karmieniem..... -staje się normalne.
Wiesz, sorry ale karmienie piersią to nie odkrywanie życia na marsie żeby były problemy z wyobrażaniem sobie tego, więc doświadczenie doświadczeniem ale nie przesadzajmy ja też uważam, że takie decyzje należy podejmować po urodzeniu dziecka, ale generalnie jak ktoś jest względnie samoświadomy to może pewne rzeczy antycypować. I tak np ktoś wychowany w pruderyjnym domu gdzie karmienie w towarzystwie było zawsze odbierane negatywnie lub krępująco to nie liczyłabym na jakieś rewolucje. Wychowanie ma jednak w tych sprawach sporą rolę. U mnie w rodzinie jest to normalne, wśród moich przyjaciół też. Ale dla innych znajomych nie, i nie wyciągną cycka w msc publicznych choćby skały srały.. i nic tu im macierzyństwo nie zmieniło. Także bez przegięć w żadną stronę.
Stary 2012-09-20, 21:10   #227
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
a chodzi któraś z was na ćwiczenia dla kobiet w ciąży? bo też myślałam nad tym
Ja też o tym myśle cały czas, intesywnie ale tylko myśle hehe
Przed zajściem w ciąże, ćwiczyłam w miare regularnie raz, dwa w tygodniu, ale Zumba i BPU w ciąży nie wskazane, także pasuje iść na te zajęcia dla przyszłych mamusiek. W moim klubie są organizowane takie zajęcia, ale jedyne czego się obawiam to że będe sama z instruktorką, bo po rozmowie z właścicielką klub, wywnioskowałam że nikt na te zajęcia nie chodzi. A samej ćwiczyć to jakoś tak krępująco... i dlatego tak jakoś nie mogę się odważyć.
Ale może wkrótce...się zdecyduje.

Za to chodzę na basen, raz w tygodniu, w ciąży zalecają, także chociaż trochę cielskiem poruszam.

Dla dziewczyn z Krk, dziś wpadłam na taką stronkę:
http://swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma-mama-w-krakowie-1

Może któraś skorzysta...
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:11   #228
Luna0
Zakorzenienie

W miejscach publicznych a w swoim domu to zasadnicza różnica Bo ja u mojej siostry nieraz siedze cały dzień więc typowo musiałaby wychodzić do drugiego pokoju

Nestlle masz racje, no i przede wszystkim doświadczenie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:17   #229
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, sorry ale karmienie piersią to nie odkrywanie życia na marsie żeby były problemy z wyobrażaniem sobie tego, więc doświadczenie doświadczeniem ale nie przesadzajmy
problemy z wyobrażaniem samej czynności to napewno nie,ale z odczuciami ...możliwe.Są takie które to robią aby poprostu nakarmić dziecko,i takie które za nic nie dadzą się namówić,wstyd idzie przełamać w niektórych przypadkach a w innych nie... znam też dziewczyne która się brzydzi karmić.Więc myślę ,że okaże się wszytko dopiero podczas....
A ja np.zawsze mówiłam i zapierałam się nogami i..że nigdy przenigdy nie będę karmić ponad rocznego dziecka,że to jest nienormalne,że dziecko juz chodzi a jeszcze dostaje cyca.....i co ?Karmiłam córkę do 2 r.ż.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 21:37   #230
Dragusia88
Zakorzenienie

noi mam super plan 4 razy w tygodniu

Stary 2012-09-21, 05:34   #231
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witam wszystkich z samego rana, życzę miłego dnia i pędzę szykować się do pracy.

Nie piszcie za dużo, bo znowu wieczorem będę siedziała 1,5 godz. zanim nadrobię przydałby się kurs szybkiego czytania
Stary 2012-09-21, 05:37   #232
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
problemy z wyobrażaniem samej czynności to napewno nie,ale z odczuciami ...możliwe.Są takie które to robią aby poprostu nakarmić dziecko,i takie które za nic nie dadzą się namówić,wstyd idzie przełamać w niektórych przypadkach a w innych nie... znam też dziewczyne która się brzydzi karmić.Więc myślę ,że okaże się wszytko dopiero podczas....
A ja np.zawsze mówiłam i zapierałam się nogami i..że nigdy przenigdy nie będę karmić ponad rocznego dziecka,że to jest nienormalne,że dziecko juz chodzi a jeszcze dostaje cyca.....i co ?Karmiłam córkę do 2 r.ż.
Nie no na pewno część lasek nie jest w sobie w stanie wyobrazić, podobnie jak wielu innych rzeczy np zmieniania pieluszek, ale to jednak chyba świadczy o jakimś rozwoju osobistym też. A wiadomo, że zapieranie się przed faktem ogólnie w każdej dziedzinie życia kończy się przewrotnie nie raz. W końcu nie na darmo stworzono powiedzenie w które szczerze wierzę
"nigdy nie mów nigdy" bo się można samemu zdziwić :P

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Ale co 4 razy w tyg ?

Raaany dziś to już przeszłam samą siebie z tą pobudką, a siedzę nad papierami w domu więc mogłabym spać i spać !
Stary 2012-09-21, 06:01   #233
barbara_barbie
Raczkowanie

Cytat:
dobre

my dziś na zakupach oglądaliśmy jakiegoś ciucha, i mąż mówi "no ładne, ale zmieścisz się w to za miesiąc?"
A moj TZ za to ciagle by mi cos kupowal... Ciagle!! JAk mowie ze narazie nie ma sensu, bo mam dresy, w ktore sie mieszcze [na czas ciazy stalam sie dresiara ] i mowie kup cos sobie, to on ze nie, bo nie mamy pieniazkow... Szlag mnie z nim trafia czasem, taki skromny jest!! a dobrze wie, ze tyje razem ze mna i w niektore kosszulki juz sie nie miesci np. PAmietam jak sie smialam jak zaszlam w ciaze, zaczely sie te mdlosci najgorsze z najgorszych, i TZ mowil ze jemu tez jest niedobrze on nie moze jesc, zle sie czuje boli go glowa a ja ze syndrom kuwady a co najlepsze moj tata tez to mial jak sie dowiedzial, przez pare dni i moja mama sie smiala z niego haha

Cytat:
Ja byłam nałogową palaczką od 17 lat (!), a jak zobaczyłam 2 kreski, przestałam palić (no przyznam się, przez kilka dni jeszcze od czasu do czasu "ściągałam macha" od TŻa ) a w tej chwili wręcz mnie odrzuca od tego smrodu...
TŻ też właśnie rzucił, jestem z Niego dumna Nie pali prawie tydzień, mam nadzieję, że da radę
Moj TZ nie pali, ja palilam, tez bardzo dlugo, bardzo namietnie, uwielbialam ten nalog, lecz wiedzialam ze wczesniej czy pozniej bede musiala z niego zrezygnowac na rzecz dzidziusia... nie wyobrazam sobie tego, myslalam ze nie dam rady, bo gdy nie mialam papierosa w danej chwili to wariowalam! i tez gdy na tescie wyszly 2 kreski, to mialam cala paczke papierosow, i stwierdzilam ze dopale ja, do konca, rzadziej palac ale dopale :Pi rzucilam z dnia na dzien, potem ktos dal mi macha, ale teraz to wlasnie jakos nie ciagnie mnie, nawet jak nie pale to smierdzi mi, a palac wogole tego nie czulam. az w szoku jestem, lecz ciagle mysle nad tym ze po ciazy gdy przestane karmic, powroce do tego, bo poprostu lubie palic. Nie lubie pic alkoholu tak jak lubie sobie puscic dymka

Ja nawet nie będę na razie sprawdzać nowego rozmiaru moich cycków, ale są ze 2x większe... dziś nie dopięłam płaszcza w klatce piersiowej...
[/QUOTE]

Ja to nawet tak nie zwrocilam uwagi ze sa az tyle wieksze, gdy sie przebieralam spac, lub podczas przytulania z TZ on zawsze takie oczy robil gdy widzial piersi i mowil z takim zdziwieniem "ale duze!!!!" i jak dziecko sie cieszyl..... sama w szoku bylam ze jest dobry ten stanik, i mam nadzieje ze juz niewiele urosna do rozwiazania....

Cytat:
halo. Siedze juz w pociagu powrotny i znowu dojezdzam do gliwic hehe. nie nie pojecjalam jesc ale piszecie non stop o kedzemiu to i mi sie chce. Zjadłam frytki i wiesmaka hehe. Witam nowa mamusie. Co do doriana sliczne imie ale tztowi sie nie podoba bo moj byly tak sie nazywal. Trudno. Probki z jonhsona tez zamowilam juz drugi raz.ostatnio rok temu ale wtedy sie nie przydaly.
Ta, to tak jak mi sie podoba nawet nawet imie Grześ dla syna, lecz moj ex z ktorym mam fatalne wspomnienia, jak i moj TZ w zyciu by sie nie zgodzil, nawet przez gardlo mi nie przeszla taka propozycja

Cytat:
Ja tak czasem mam... Ze mnie swedza, ale ja wogole nie lubie dotykac swoich sutkow, TZ to bardzo lubi, ale mi to przyjemnosci nie sprawia, wrecz drazni mnie to...

Nie spie dzis od hmmmm 4:45? Odkad TZ wstawal do pracy. Ale polezalam jeszcze w lozku, i stwierdzilam ze zarzuce lapka, i tak nie ma co robic, posiedze z godzine i pojde pranie robic, dzis ma byc w miare pogodnie u mnie, bez opadow!

Ale widze ze cisza jak makiem zasial dzis z rana... A mi slonko przez okno sie dobija, szkoda ze nie jest tak cieplo jak sie wydaje... ehhhh szkoda ze juz koniec lata, jakos nie lubie zimy, i zimna, jako dzieciak lubilam zime, bo bylo co robic, ale teraz? nudy ;p no nic dziewczyny, milego piatku ide cos zjesc, i za robote sie wziac, szybciej na drzemke czas bedzie

ŻONA OD 16.07.11
Czekamy na Bejbii!
http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png
Spotkamy sie za:
http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png

Edytowane przez barbara_barbie
Czas edycji: 2012-09-21 o 06:27
barbara_barbie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 07:35   #234
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Też znam Dżesikę właśnie w takiej pisowni

Cytat:
4.jeszcze nigdy nie widziałam centralnie wywalonego cycka podczas karmienia,i ja też tak nigdy nie robiłam,idzie zrobic to dyskretnie a do tego dziecko i pierś nakryć cienką pieluszką .Oczywiście nie karmiłam przy stole pełnym ludzi ale ktoś był w pokoju ....

............
Pewnie masz racje:P gdybym miała większe cycuchy to pewnie bym się nie krępowała hahaha

Cytat:
o współczuje

Stary 2012-09-21, 07:51   #235
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co 4 razy w tyg ?
od poniedziałku do czwartku kursy do katowic

5 rok a jak widac najgorszy

Stary 2012-09-21, 07:54   #236
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
- tak z ciekawości ile u Was trwało to badanie??????

przytylam 2kg nawet majtki są za ciasne powoli bo jakos tak mnie wzdyma...stosujecie jakieś specjalne ciążowe czy po prostu kupujecie o rozmiary większe??
badanie ok 15 min i było i przez brzuch i dopochwowo a w majtasy sie jeszcze mieszcze przy Julce nie kupowałam żadnych specjalnych

Cytat:
hehehe a pan to słyszał?
chyba tak bo szedl i tak na nas patrzył wiec szybko wskoczylismy do samochodu eh z tymi dziećki kiedyś w autobusie siedziała koło nas pani a Julka nagle "Mamo a czemu ta pani ma takie duże cycki" fakt miała olbrzymie! ale weź tu wymysl jakaś mądrą odpowiedź

Cytat:
A zapomniałam się pochwalić, że zapisałam się na zajęcia do szkoły rodzenia nie wiem jeszcze dokładnie co i jak będzie przebiegać. Siostra uczęszczała 2 lata temu i bardzo sobie zachwalała. Zajęcia rozpoczynają się pod koniec października lub na początku listopada (około 25 tygodnia). Tydzień wcześniej panie zadzwonią do mnie i podadzą szczegóły zajęcia bezpłatne.
super i fajnie ze bezpłatna

Cytat:

Cytat:
ja nie mam

Cytat:

Pewnie masz racje:P gdybym miała większe cycuchy to pewnie bym się nie krępowała hahaha
ale mniejsze łatwiej schować
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 07:57   #237
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

chyba tak bo szedl i tak na nas patrzył wiec szybko wskoczylismy do samochodu eh z tymi dziećki kiedyś w autobusie siedziała koło nas pani a Julka nagle "Mamo a czemu ta pani ma takie duże cycki" fakt miała olbrzymie! ale weź tu wymysl jakaś mądrą odpowiedź
o jaaa! hehehe i weź tu bądź mądrym hahaha nie wiem jakbym zareagowała na Twoim miejscu. Dzieci są cudowne

Stary 2012-09-21, 07:57   #238
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barbara_barbie Pokaż wiadomość
A moj TZ za to ciagle by mi cos kupowal... Ciagle!
korzystaj

Cytat:
Napisane przez barbara_barbie Pokaż wiadomość
gdy widzial piersi i mowil z takim zdziwieniem "ale duze!!!!" i jak dziecko sie cieszyl.....
hehe ja zawsze mialam/mam duze... a teraz to juz w ogole krolowa porno

Cytat:
intensywnie...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:08   #239
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

5 rok a jak widac najgorszy
Ooo rany, z dojeżdżaniem totalnie to masakra, współczuję

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

hehe ja zawsze mialam/mam duze... a teraz to juz w ogole krolowa porno
Stary 2012-09-21, 08:10   #240
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaa! hehehe i weź tu bądź mądrym hahaha nie wiem jakbym zareagowała na Twoim miejscu. Dzieci są cudowne
hehe powiedziałam jej "wiesz Julciu ty jesteś malutka to masz małe pani jest duża to ma duże" nie porównywalam pani ze sobą bo wtedy nie wiem jak bym wytłumaczyła najgorsze ze nie da sie u takiego dziecka zostawic pytania bez odpowiedzi i trzeba wymyslać różności albo sie palic ze wstydu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości