Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 23:52   #4081
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz. IV

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Kochana to mi teraz dalas do myslenia ... jna tu wydatki ograniczac chce, a Ty tu takie cuda Tez chce taki lezaczek ...
Ja teeeż chcę baardzo baardzo ;-) chyba go jutro kupię ze stronki smyka, w końcu to 60 zł taniej.
Ten brąz mi się bardzo podoba
Stary 2012-09-21, 07:37   #4082
ilkas
BAN stały

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Leżaczek super!!
Kurczę, tego w sumie nie przemyślałam, co z dzieckiem w dzień. Jak to rozwiązywałyście? Jak np dziecko nie będzie spało, a ja będę w kuchni chciała coś ugotować to co z dzidziusiem? W łóżeczku zostaje, czy lepiej mieć jakoś bliżej siebie..?

A tak poza tym dzień dobry Mogłam pospać do 8, ale obudziłam się już o 7

Jejku, jutro mamy zjazd rodzinny (rodziny tż) gdzieś koło Nysy w jakimś hotelu. Jedziemy jutro i wracamy w niedzielę. Muszę się ubrać tak troszkę bardziej elegancko i już miałam wszystko przygotowane, fajną tunikę ciążową, na to sweterek albo marynarkę i git...a tu wczoraj sprawdzam pogodę i się załamałam. Ma być tylko 15 stopni i deszcz. Nie mogę jechać w tym co chciałam bo to jest jednak za bardzo "letnie", boję się, że zmarznę a i tak lekko już pociągam nosem. Mam kilka swetrów ciepłych w które się mieszczę, ale w swetrze mi się wydaje, że tak nie wypada. Wszyscy będą odstawieni a ja co, w swetrze? Chyba wyskoczę z pracy na chwilkę do galerki i czegoś poszukam...ale coś czarno to widzę, bo ciężko mi teraz na siebie cokolwiek kupić No, to się wygadałam
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:13   #4083
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja muszę pokoik dla dziecka pogodzić z meblami które już tam i dlatego brak mi koncepcji. Meble są jasno brązowe, a mi się tak marzyło białe łóżeczko Ale w tym wypadku chyba będzie to głupio wyglądało Tym bardziej, że koło łóżeczka mam zamiar postawić komodę którą już mam, żeby było blisko do takich rzeczy jak pieluchy, kosmetyki itd. I nie wiem czy to nie będzie się gryzło. Podobają mi się też łóżeczka ciemnobrązowe, a jak na złość jasnobrązowe takie jak meble to nie hehe
My mamy w sypialnie meble wenge i takie też mielismy kupic łóżeczko, ale znaleźliśy białe i nam się starsznie spodobało, komoda też miała być wenge żeby potem została już u nas, ale tez w końcu kupiliśy białą do kopletu do łóżeczka. Będzie to razem stało na jednej ścianie więc będzie chyba spoko.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Płaci ZUS i taką samą kwotę jeśli ma się stałe wynagrodzenie (ja mam różnie, bo oprócz podstawy mam premię i prowizję a a te są różne, więc ja będę miała liczoną średnią)
Dzięki, teraz już wszystko jasne, ja mam stałą pensję i w sumie premię też stałą, do tego wczasy pod gruszą więc myśłę że koniec końców to mi spoko wyjdzie.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wymyślasz... dokładnie...skąd ja to znam?
Mamy od wczoraj zawieszenie broni ale tematu córki nie poruszamy na razie. I jak na złość w Tv trafiamy na same programy/seriale gdzie jest mowa o ciąży, jak się facet cieszy i jakie jest opiekuńczy. Myślę że sytuacja wróci o normy jak już nasi goście pojada bo w sumie to ani chwili w domu nie jestesmy sami, a jak już się kładziemy spac to tacy umordowani że hej.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja po tabsach też spuchłam, ale brałam na pcos non stop przez 6 lat czuję, że po porodzie niestety znowu będę musiała do nich wrocić
No ja brałam cilest 4 lata potem troszkę przerwy i znowu cilest przez trzy, niemiałam żadnych skutków ubocznych może trosze mniejsze libido ale nie tycia ani puchnięcia, no i dobrze działały na cerę
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:14   #4084
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co otym sądzicie : http://allegro.pl/lezaczek-tiny-love...610163433.html

potrzebuję na sam początek czegoś (kołyska, kosz mojżesza), żeby mała nie leżała sama w sypialni jak ja będę w innych pokojach..a poza tym przydałby się bujaczek na później już no i ta kołyska...
zastanawiam się, bo kosz mojżesza kosztuje ok 200zł, ale to tylko sam kosz...tutaj jest jeszcze bujaczek...

edit : znalazłam w smyku za 330zł... brać?
A nie może leżeć w foteliku samochodowym?

Śnił mi się dzidziuś Śliczna córeczka, taka już trochę większa, półroczna

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:19   #4085
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny widzialyscie w Biedronce ten regalik z koszyczkami? Kurcze sliczny!!! Zastanawiam sie wlasnie, czy by sie nie przydal przypadkiem u mlodego w kaciku
Widziałm, fajowy ale strasznie mały, poza tym szufaldy wiklinowe maja gdzie niegdzie ostre zakończenia, noi to jest takie beznadziejne suwanie tych koszyków, jakby coś ciężkiego w nich było to by cięzko było suwac nimi.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Dla mnie rzecz zbędna i szkoda by mi było pieniędzy. To samo uzyskam wkładając butelke do garnka/miski z gorącą wodą - może dłużej to potrwa, ale pieniądze mozna wydać na coś faktycznie niezbędnego.
Bratanica Tż właśnie tak robi i wcale nie trwa to długo. Do teo ma właśnie taki termosik ale tylko na noc go używa.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-21, 08:21   #4086
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

u nas dziś ziiimno strasznie chociaż ja i tak nie wychodzę z domu, bo dalej chora jestem muszę się wykurowac, bo jak nie to od poniedziałku bym musiałą przejść na antybiotyk, a ja nie chcę!

dziś już od 6:30 nie śpię bo śnił mi się poród! straszne to było, w ogóle nie czułam tych skurczy i parcia, za to mój mąż je czuł w połowie zorientowałam się, że nie miałam zrobionej lewatywy i mi przyniosła położna szklankę wody i mówi: to sobie zrób a w ogóle to mówię im wszystkim, że ja dopiero w 21 tygodniu jestem! a oni: no co Pani, dziecko już jest przenoszone, Pani musi dzisiaj urodzić i pokazują mi w karcie ciąży, że to już 42 tydzień! no masakra, obudziłam się cała zestresowana :P

ehhh, dzisiaj muszę posprzątać cały dom na błysk bo w niedzielę przyjeżdżają do mnie teście i szwagier ze szwagierką na obiad... pierwszy raz i się stresuję strasznie macie może jakiegoś asa w rękawie? nie chciałabym robić czegoś skomplikowanego, bo się boję, że mi nei wyjdzie... z drugiej strony schabowy czy de'vollay oni mają praktycznie co tydzień... no i właśnie nie wiem co zrobić... no i ciasto jeszcze muszę jakieś zrobić... tzn to się nazywa, że chcę poradźcie coś prooooszę!!!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:42   #4087
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja kupuję gryka-pianka-kokos - 70parę złotych kosztuje.
Je tez taki tylko 140x70 i kosztuje 74 zł.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mam faze na kanapki z szynką i ogórkami korniszonami- już chyba 3 dzień to jem
Ja tak mam już z miesiąc, a jeszcze ogórki mam od mamy bo ona rewelacyjne robi, i w sumie do pracy nic tylko szynka i ogórek

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a powiedźcie mi czy kupowac body z krótkim rękawem? przyda sie to na zime? tak w ogóle to co na to ubierac? zwykła bluzeczka wystarczy? nie bedzie za zimno?
Moja bratowa ubiera małej teraz bodziaka i na to śpiochy do spania, a w dzień bodziak i koszulkę jakąś + spodenki czy coś. Bratanica tż która jest teraz u nas tak samo. Bodziaki z krotkim rękawem jako bieliznę traktuje. I zauważyłam że nie mają obie żadnych kaftaników tylko bluzeczki z długim rękawem przez głowę.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Witam okrągłe brzuszki

przywitam się tylko i pochwalę - moje przypuszczenia okazały się słuszne i będziemy mieli dziewczynkę pewnie Ola.
Gratulacje

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
to się nie martw, jak ubierzesz krótki rękawek i bluzeczkę to nie zmarznie. Mi pediatra mówiła, że wystarczy dziecku około 19 stopni ale zawsze mam więcej. Kup sobie ze dwa, trzy body na długi rękaw, na wyjścia.
Ja słyszałam że takiego maluszka powinno się ubierac w jedną warstwe ubrań więcej niż siebie.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja też z tych ciepłolubnych ale do przesady dla mnie 22st to stanowczo za mało zimą muszę mieć min 26 stopni inaczej trzese się jak galareta
O jak tak samo, teraz troszkę chlodniej jest to zakładam bluzke na ramiączka na to bluzkę z długim rękawem a wieczorem jeszcze bluzę. Chcieliśmy palić już w centralnym ale naszym lokatorom/gościom za gorąco wtedy. Ale od dziś puszczamy ciepło na łazienkę przynajmniej.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-21, 08:44   #4088
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Leżaczek super!!
Kurczę, tego w sumie nie przemyślałam, co z dzieckiem w dzień. Jak to rozwiązywałyście? Jak np dziecko nie będzie spało, a ja będę w kuchni chciała coś ugotować to co z dzidziusiem? W łóżeczku zostaje, czy lepiej mieć jakoś bliżej siebie..?

A tak poza tym dzień dobry Mogłam pospać do 8, ale obudziłam się już o 7

Jejku, jutro mamy zjazd rodzinny (rodziny tż) gdzieś koło Nysy w jakimś hotelu. Jedziemy jutro i wracamy w niedzielę. Muszę się ubrać tak troszkę bardziej elegancko i już miałam wszystko przygotowane, fajną tunikę ciążową, na to sweterek albo marynarkę i git...a tu wczoraj sprawdzam pogodę i się załamałam. Ma być tylko 15 stopni i deszcz. Nie mogę jechać w tym co chciałam bo to jest jednak za bardzo "letnie", boję się, że zmarznę a i tak lekko już pociągam nosem. Mam kilka swetrów ciepłych w które się mieszczę, ale w swetrze mi się wydaje, że tak nie wypada. Wszyscy będą odstawieni a ja co, w swetrze? Chyba wyskoczę z pracy na chwilkę do galerki i czegoś poszukam...ale coś czarno to widzę, bo ciężko mi teraz na siebie cokolwiek kupić No, to się wygadałam
No ja na pewno nie zostawię dzidzi samej w łóżeczku jak nie będzie spać.. wolę mieć na oku
Stary 2012-09-21, 08:44   #4089
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja słyszałam że takiego maluszka powinno się ubierac w jedną warstwe ubrań więcej niż siebie.

O jak tak samo, teraz troszkę chlodniej jest to zakładam bluzke na ramiączka na to bluzkę z długim rękawem a wieczorem jeszcze bluzę. Chcieliśmy palić już w centralnym ale naszym lokatorom/gościom za gorąco wtedy. Ale od dziś puszczamy ciepło na łazienkę przynajmniej.

Tak apropo właśnie czytałam artykuł na ten temat
http://www.ciazowy.pl/artykul,cieplo...eci,345,1.html

mi się duuużo rozjaśniło szczególnie w kwestii czapeczki

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:45   #4090
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie może leżeć w foteliku samochodowym?

Śnił mi się dzidziuś Śliczna córeczka, taka już trochę większa, półroczna
Noworodek nie może być wciąż w takiej pozycji jaka jest w foteliku samochodowym... mi najbardziej zależy na samym początku na tej opcji totalnie na płasko, później dopiero będę używać formy leżaczka.
Stary 2012-09-21, 08:48   #4091
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja słyszałam że takiego maluszka powinno się ubierac w jedną warstwe ubrań więcej niż siebie
A ja czytałam coś innego
Że dziecko inaczej odbiera temperaturę i jest mu cieplej niż dorosłemu
Był podany przykład ze spacerami zimą - że zalecana maksymalną długość spaceru zimą wynika tak naprawdę z wytrzymałości dorosłego niż tolerancji dziecka na niską temperaturę.

Instagram

Stary 2012-09-21, 08:49   #4092
e_vel
Wtajemniczenie

Hej Witam się z rana ja myślę o kupieniu bujaczka lub leżaczka z wibracjami, bo potem to już będę mieć kojec. Karinkę spokojnie zostawiałam w drugim pokoju nawet jak nie spała ale teraz to się będę bała, że właśnie Karinka mogłaby chcieć się zająć siostrzyczką... więc wolę mieć na oku
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:50   #4093
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Je tez taki tylko 140x70 i kosztuje 74 zł.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Ja tak mam już z miesiąc, a jeszcze ogórki mam od mamy bo ona rewelacyjne robi, i w sumie do pracy nic tylko szynka i ogórek

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Moja bratowa ubiera małej teraz bodziaka i na to śpiochy do spania, a w dzień bodziak i koszulkę jakąś + spodenki czy coś. Bratanica tż która jest teraz u nas tak samo. Bodziaki z krotkim rękawem jako bieliznę traktuje. I zauważyłam że nie mają obie żadnych kaftaników tylko bluzeczki z długim rękawem przez głowę.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Gratulacje

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Ja nie ubierałam Sade w jedną warstwę więcej.. ubierałam ją tak jak sama siebie.. i nigdy nie było jej za zimno i nigdy (dopóki nie poszła do przedszkola) - nie chorowała.
Moja rodzinka za to wariowała i... ile ja się nasłuchałam komentarzy jak ubieram dziecko, to ohohohoho pewnie z drugą córką też tak będzie
Stary 2012-09-21, 08:51   #4094
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Noworodek nie może być wciąż w takiej pozycji jaka jest w foteliku samochodowym... mi najbardziej zależy na samym początku na tej opcji totalnie na płasko, później dopiero będę używać formy leżaczka.
Ale co znaczy "wciąż" ? W sytuacji gdy np. będziesz gotować, wstawiać pranie itp. a dziecko nie będzie spało i nikt nie będzie miał się nim zająć to chyba fotelik nie zaszkodzi?
(tzn mam taką nadzieję, bo wolałabym uniknąć wydatku )

Instagram

Stary 2012-09-21, 08:52   #4095
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36656491]Czemu mleka nie można w mikro? Zawsze mnie to dziwiło NIC się z mlekiem nie dzieje (piszę o modyfikowanym), zawsze przed podawaniem zamieszałam żeby równomiernie ciepłe było.
[/QUOTE]
Koleżanka moja nie uzywa mikrofali bo fale zmieniąją jkos struktur białka ( nie wnikałam jak) i że to średnio zdrowe jest... atu jeszcze dla maluszka takiego...
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Mój TŻ też jednodniowe skarpety zostawia koło łóżka i twierdzi, że przecież czyste są, więc po co chować, jak rano można w nie swobodnie wskoczyć. Dobrze, że mu kopyta nie capią, bo tego już bym nie zniosła.
Mój robi to samo, tylk że to nie sa takie jednodniowe bo kapie się przed wyjściem z pracy i wtedy zakłada świeże i jak kąpie się w domu to odkłada je na rano.
Cytat:
Dziewczyny, co otym sądzicie : http://allegro.pl/lezaczek-tiny-love...610163433.html

potrzebuję na sam początek czegoś (kołyska, kosz mojżesza), żeby mała nie leżała sama w sypialni jak ja będę w innych pokojach..a poza tym przydałby się bujaczek na później już no i ta kołyska...
zastanawiam się, bo kosz mojżesza kosztuje ok 200zł, ale to tylko sam kosz...tutaj jest jeszcze bujaczek...

edit : znalazłam w smyku za 330zł... brać?
Ja będe mieć kosz mojżesza ale nad leżaczkiem też sie zastanawiam tylko żeby sam się bujał
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-21, 08:54   #4096
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale co znaczy "wciąż" ? W sytuacji gdy np. będziesz gotować, wstawiać pranie itp. a dziecko nie będzie spało i nikt nie będzie miał się nim zająć to chyba fotelik nie zaszkodzi?
Tylko ja w sypialni, to będę bardzo rzadko przebywać... będę szła tam tylko spać... więc podejrzewam, że na samym początku Nailah będzie w 80% z nami w pokoju...
Mam jeszcze drugie dziecko, a to się wiąże z tym, że jestem praktycznie wszędzie tam gdzie ona.
Stary 2012-09-21, 08:55   #4097
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Tak apropo właśnie czytałam artykuł na ten temat
http://www.ciazowy.pl/artykul,cieplo...eci,345,1.html

mi się duuużo rozjaśniło szczególnie w kwestii czapeczki
ja wogóle Karince nie ubierałam w domu czapeczki... i teraz też nie będę... może po kąpaniu na chwilkę, jeśli będzie miała Mała dłuższe włoski
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:56   #4098
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ehhh, dzisiaj muszę posprzątać cały dom na błysk bo w niedzielę przyjeżdżają do mnie teście i szwagier ze szwagierką na obiad... pierwszy raz i się stresuję strasznie macie może jakiegoś asa w rękawie? nie chciałabym robić czegoś skomplikowanego, bo się boję, że mi nei wyjdzie... z drugiej strony schabowy czy de'vollay oni mają praktycznie co tydzień... no i właśnie nie wiem co zrobić... no i ciasto jeszcze muszę jakieś zrobić... tzn to się nazywa, że chcę poradźcie coś prooooszę!!!
Może kurczaka na piwie, łatwe i szybkie w przygotowaniu a w smaku pyszny; ja mam właśńie dzisiaj; do tego suroweczka z pekińskiej z sosem czosnkowym i już obaid gotowy
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-21, 09:00   #4099
maluchna30
Zadomowienie

Witajcie kobitki!!! Niestety, nocka znowu do dupy, liczenie baranów nawet nie pomaga, w związku z czym oczy mam dziś na zapałki, ale spać nie mogę.

djerba jak tylko masz kasiorę to bierz ten leżaczek. Też kiedyś na niego lukałam,no ale mnie ograniczają fundusze niestety (czytaj: kredyt hipoteczny).

Dzisiaj to już koniecznie chałupę muszę wyglancować Wiol ka bierz się do roboty!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-09-21 o 09:02
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:03   #4100
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja czytałam coś innego
Że dziecko inaczej odbiera temperaturę i jest mu cieplej niż dorosłemu
Był podany przykład ze spacerami zimą - że zalecana maksymalną długość spaceru zimą wynika tak naprawdę z wytrzymałości dorosłego niż tolerancji dziecka na niską temperaturę.
Z tego artykułu co był powyżej:
"Warto zapamiętać dobrą zasadę – na spacerze ubierajmy dziecko w o jedną warstwę więcej niż nas samych. W domu – jeśli utrzymujemy odpowiednią, stałą temperaturę – dziecku wystarczy tyle samo warstw ubrań, co nam."
"Jak więc sprawdzać, czy nasze maleństwo nie jest przegrzane? Dotykamy karku i plecków niemowlaka. Skóra powinna być ciepła i sucha. Jeśli kark jest chłodny, zapewne dziecku jest zimno i trzeba dołożyć jeszcze jedną warstwę ubrań. Wiele niemowląt na zimno reaguje też czkawką."

I jeszcze wieli innych fajnych rad jest tam przytoczonych
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-21, 09:03   #4101
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka Dziewczynki, dzis wstalam wczesniej, bo moj ksiaze zaspal do ropboty i narobil takiego wrzasku rano, ze sie podnioslam

Djerba co do bujaka pokazywalam TZ i mowi ze super, ze chrzesny kazal zroboci liste rzeczy io cos kupi, to damy wszystko mniej wiecej z 1 polki cenowej w tym ten lezaczek, bo jest swietny .... czerwony mi sie znow podoba, ale przeciez nie koniecznie musi byc ten, wazne zeby z tego typu patrzec

Ja ide do lidla, bo mnie docisnelo na crunchy czekoladowe do mleka i musli i musze isc kupic ....

Ewullka, ja czesto robie karczek pieczony na ziemniaczkach z czosnkiem i cebulka do tego buraczki, albo marchewka ... Danie dosc efektowne i zawsze wszystkim smakuje bo z piekarnika i wyglada na trudne
Stary 2012-09-21, 09:04   #4102
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No u mnie podobnie bywało, jak TŻ wstawał czasem nawet o 5:00 nad ranem , to jedliśmy razem śniadanko i najedzona, wracałam do wyrka po jego wyjściu. I nie był to dla mnie nigdy problem. Przynajmniej nie ssało mnie potem z głodu.

Przed chwilą Oliwka mnie podźgała w bok, zaraz pewnie się maksymalnie rozszaleje, bo się najadłam słodkich winogron.
Ja mam troszkę gorzej bo nie śpię w dzień, nawet jak pośpię do 9 to boli mnie głowa. pierwsze po wstaniu to muszę wypić małą kawkę
Stary 2012-09-21, 09:04   #4103
djerba
Wtajemniczenie

Aha, i jeszcze tak sobie pomyślałam...że Hosenko, przecież wkładając noworodka do fotelika samochodowego, nie opatulisz już rożkiem...nie będziesz mogła położyć dziecka na boku.. no i takie maleństwa powinny spać na płasko, a fotelika nie rozłożysz do takiej pozycji.

W załączniku przesyłam Ci fotkę Sade w jakiej pozycji spała w foteliku....widzisz sama, że główka i nogi idą do góry...a środkowa część ciała w dół...tak nie może być na dłuższe chwile.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dddddd.jpg (157,8 KB, 68 załadowań)
Stary 2012-09-21, 09:04   #4104
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a ciepło masz na mieszkaniu?

może wystarczą na krótki rękaw, ja po prostu nie zamierzam dziecka bez potrzeby ubierać jeszcze w sweterki, a nie lubię jak mam za ciepło w domu.
ja mam podobnie, poza tym napatrzyłam sie na małą sąsiadki... urodziła się na początku listopada, a pierwszy spacer urządzili chyba w kwietniu..... zawsze naubierana, czapka obowiązkowo do teraz (ma 2 lata) i.... bez przerwy chora..... jak nie katar to gardło, a oni dalej ją ubierają jak na Syberię....

Cytat:
Ja też z tych ciepłolubnych ale do przesady dla mnie 22st to stanowczo za mało zimą muszę mieć min 26 stopni inaczej trzese się jak galareta
rany.... ja przy 24 otwierałam zimą balkon na całą szerokośc... nawet przy -20......

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Black jestem pod wrazeniem, bo ja jak cos licytuje taniego, to nigdy ceny minimalnej nie przebije i sie poddaje

Kurna dziewczyny jak ja nienawidze prasowac, za mna dopiero 3 tshirty tz, a lezy jeszcze cala micha ... Jak ja sie do tego przyzywyczaje to nie wiem ... A moze kupie sobie zelazko z wytwornica pary, bo moje cos nie teges ... Glupia jestem, bo kupilam 5 lat temu na nowe mieszkanie, piekne rozowo - czarne w kwiatuszki philipsa ... za ponad 350 zl ... a teraz patrzylam w neceie ze za 250 mozna miec z wytwornica pary, bo moje jakos specjalnie pary nie wytwarza
moim pierwszym poślubnym zakupem było żelazko własnie i deska do prasowania

Cytat:
mnie niestety też dopadło lekkie przeziębienie. Katar i lekki ból gardła. Ehh, widzę taka pora bo sporo osób zasmarkanych.

Djerba wysłałam Ci pw
ja smarkam już 3 dzień a na gardło polecam płukanie wodą z solą

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Mój TŻ też jednodniowe skarpety zostawia koło łóżka i twierdzi, że przecież czyste są, więc po co chować, jak rano można w nie swobodnie wskoczyć. Dobrze, że mu kopyta nie capią, bo tego już bym nie zniosła.
leżę i kwiczę mój zmieniałby chyba z 5 razy dziennie, gdybym go nie powstrzymywała.... ale za każdym razem jak z pracy wraca to zmienia na swieże

Tak w ogóle to takie z Was gaduły, że po jednym dniu nieobecnosci cięzko zadrobic....
przywiozłam sobie od mamusi jabłka, bo wycinali jabłonkę i będę robic smażone i przecierane do słoiczków- dla malucha bedą potem jak znalażł bo absolutnie zadnych oprysków
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:07   #4105
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Kochana ja śpię zbyt czujnie żeby jego gramolenie i szykowanie się mnie nie obudziło z reszta zawsze czujnie spałam więc nie przeszkadza mi to. Z reszta gdyby właśnie nie moja czujność co drugi dzień poszedł by spóźniony do pracy potrafi wyłączyć budzik i spać dalej wtedy właśnie wkraczam ja do akcji zwalając go z łóżka także czujność to przydatna rzecz
ja też mam taką czujność, nawet jak tż wstaje w nocy się napić czy do wc to zawsze się kończy stwierdzeniem przez ciebie ja też muszę wstać bo już mi się chce do łazienki
Stary 2012-09-21, 09:07   #4106
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Taka pozycja dla dziecka jest nie zdrowa. Dziecko może być w takiej pozycji 2 godziny maksymalnie i nie za często. Jeżeli dziecko będzie za często w takiej pozycji to potem mogą być problemy z kręgosłupem.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:09   #4107
Ifwka
Zakorzenienie

Ja dzisiaj zaczynam 19 tydzień
Tylko że wczoraj prktycznie cały czas czułam takie lekkie popukiwania w brzuszek, a dziwsiaj od rana nic. A na dodatek obudziłam się ze strasznym bolem brzucha i pół godziny rano spędziłam na kibelku, ledwo się do pracy wyrobiłam. Nie wiem z czego to. Na kolację zjadłam 2 kromeczki z jajkiem i przed spaniem szkalnkę mleka wypiłam.
Całe szczęście już mi przeszło ale i tak troszke zmartwiona jestem.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-21, 09:09   #4108
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Taka pozycja dla dziecka jest nie zdrowa. Dziecko może być w takiej pozycji 2 godziny maksymalnie i nie za często. Jeżeli dziecko będzie za często w takiej pozycji to potem mogą być problemy z kręgosłupem.
Dokładnie...
Ja słyszałam nawet, że max 1h dziennie...
Stary 2012-09-21, 09:17   #4109
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, i jeszcze tak sobie pomyślałam...że Hosenko, przecież wkładając noworodka do fotelika samochodowego, nie opatulisz już rożkiem...nie będziesz mogła położyć dziecka na boku.. no i takie maleństwa powinny spać na płasko, a fotelika nie rozłożysz do takiej pozycji.

W załączniku przesyłam Ci fotkę Sade w jakiej pozycji spała w foteliku....widzisz sama, że główka i nogi idą do góry...a środkowa część ciała w dół...tak nie może być na dłuższe chwile.
Ja wiem, tylko miałam na myśli sytuację, kiedy dziecko nie będzie spało (jak będzie spało to nie ma problemu, bo będzie w łóżeczku w sypialni), nikt nie będzie mógł się zająć a ja będę musiała coś zrobić w kuchni, łazience itp. Chodzi mi o takie "awaryjne" chwile.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Z tego artykułu co był powyżej:
"Warto zapamiętać dobrą zasadę – na spacerze ubierajmy dziecko w o jedną warstwę więcej niż nas samych. W domu – jeśli utrzymujemy odpowiednią, stałą temperaturę – dziecku wystarczy tyle samo warstw ubrań, co nam."
"Jak więc sprawdzać, czy nasze maleństwo nie jest przegrzane? Dotykamy karku i plecków niemowlaka. Skóra powinna być ciepła i sucha. Jeśli kark jest chłodny, zapewne dziecku jest zimno i trzeba dołożyć jeszcze jedną warstwę ubrań. Wiele niemowląt na zimno reaguje też czkawką."

I jeszcze wieli innych fajnych rad jest tam przytoczonych
Wiem, czytałam, ale pisałam o tym co kiedyś gdzieś indziej czytałam.

Instagram

Stary 2012-09-21, 09:19   #4110
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wiem, tylko miałam na myśli sytuację, kiedy dziecko nie będzie spało (jak będzie spało to nie ma problemu, bo będzie w łóżeczku w sypialni), nikt nie będzie mógł się zająć a ja będę musiała coś zrobić w kuchni, łazience itp. Chodzi mi o takie "awaryjne" chwile.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Wiem, czytałam, ale pisałam o tym co kiedyś gdzieś indziej czytałam.
A jak będziesz musiała coś zrobić dłużej niż 30 min parę razy dziennie... przecież tego nie przewidzisz... no ale nic... ja po prostu NIE polecam i tyle
zrobisz jak zechcesz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości