|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
) Gratuluje. Niedługo to pękanie banieczki będzie mocniejsze, wyraźniejsze i upewnisz się, że to dziecko kopie. Ale właśnie tak samo się u mnie zaczęło
|
|
|
|
|
#4202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super, no i piękne imię ![]() Myślę, że tak
|
|
#4203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myslalam ze to przez to,ze ide za szybko, w koncu zwolnilam tempo ale nie przeszlo, musialam usiasc i dopiero wtedy;/ nie mam pojecia Cytat:
ja na szczescie odpukac nie mam zadnych syfów.. no ale wszystko przede mną ;]
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale super!!
![]() I potrafisz wyraznie rozroznic bulgotanie od kopniaka? Hmm czyli wszystko przede mna ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Dlatego tak, jak mowisz - czekam az stana sie mocniejsze, zeby sie upewnic
|
|
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Za kilka dni nie będziesz się musiała już tak bardzo na tym skupiać, a poczujesz po prostu "stukanie" - już normalny kopniaczek, ale na początku właśnie określenie "pękającej banieczki" najbardziej oddawało to co czuję.
|
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
nafiyqa kochana u mnie to zaczelo sie tak z tydzien temu, wyssokosc nad cipka, nagle takie lup. na poczatku nie wiedzialam o co chodzi, myslalam ze to niestrawnosc, ze cos mnie boli ... przylozylam jednak reke i wyraznie czulam ze cos sie tam kreci ... teraz jak poczuje 1, to od razu bluzka w gore i brzuch obserwuje ... no i widac jak sie rusza, wiec mysle ze to te kopniaki ... no i uczucie nie jest przyjemne ... ale przewaznie miejsce to samo
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Próbuj wtedy rękę przyłożyć, jak poczujesz stuknięcie w dłoń to nabierzesz 100% pewności, że to to - z jelitami tak nie ma
)
|
|
|
|
#4208 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja zaczęłam robic zakupy dzieciowe, bo zimą nie będę miała na to siły, a nie wszystko przez internet opłaca się kupować. Większość rzeczy mam po córce, w tym droższe rzeczy jak wózek, pościele, mam w neutralnych kolorach, więc przydadzą się niezależnie od płci maluszka. Mam już też wszystkie ubranka, kombinezony, buciki, czapeczki itd. w neutralnych kolorach odkupione od koleżanki. Także wyprawka prawie gotowa, a teraz dokupuję brakujące rzeczy - na razie kupiłam pampersy new born, butelki, smoczek, szczoteczkę do włosów, kosmetyki, pieluchy tetrowe. Sprawdzę z listy co mi jeszcze brakuje i na dniach skompletuję już całą wyprawkę. |
|||
|
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
Najgorzej ze jak moj TZ gada do brzucha, reke przyklada to cisza ... wiecie dziewczyny zlapalam sie na tym, ze ja narazie z cora nie rozmawiam, nie czytam jej bajek, nie puszczam muzyki .... nie wiem jak to zrobic, zakladacie sluchawki na brzuch, czy poprostu glosniej muzeyke wlaczacie
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
ja np jak przyłożę rękę do brzucha to Mały się uspokaja
i nie ma opcji na jakiekolwiek kopnięcia czuję, jak się przysuwa, ale kopnąć nie kopnie![]() Nafiyqa gratulacje, u mnie również zaczęło się od "pękającej bańki" teraz to jest jakby łupanie serducha w brzuchu uczucie nie do opisania
|
#4211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() monamurGratuluję Syna! Trochę wyrównuje statystyki w takim razie
|
||
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Zaszalałam dzisiaj. Z głupa weszłam po drodze do hurtowni odzieżowej i kupiłam 3 komplety bawełnianej pościeli 200 x 220
Nie dość, że tanie (42,90; 36,60 z prześcieradłem a była też wersja bez prześcieradła droższa i ciut lepszą haftowaną 91,30 zł z prześcieradłem) to jeszcze -20% A łóżka dalej nie ma
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-21 o 16:29 |
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Byłam dzis na badaniach, łącznie upusclili ze mnie 4 fiolki ![]() Jedna reka po pobraniu strasznie mnie boli, z jednej żyły 3 fiolki to dla mnie zdecydowanie za dużo ![]() no i mialam dzis ta glukozę....... Pojechaliśmy potem do Bobaska no i jak zobaczyliśmy ceny to dostaliśmy oboje szoku! ja pierdziu, toć żeby kupić całą wyprawkę w takim sklepie to by chyba trzeba było zarabiać milion miesięcznie Kombinezon, fakt gruby, bardzo ładny, naprawdę porządny prawie 200zl. litości! Ogólnie wybór bardzo duży, mnóstwo łóżeczek, wózków... popatrzyliśmy tak z grubsza i wyszliśmy z dwa razy większą głową ![]() Były też te mebelki KLUPŚ czy jakoś tak co są w necie - bardzo ładne Ogólnie wszystko przeprzeprześliczne tylko skąd na to kasę wziąć?!? Także myślę ze teraz mąż nie będzie już smęcił ze przesiaduje ciagle na allegro Cytat:
Eh... |
|
|
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem to aż mi słabo i niedobrze od tego jak Mały dużo szaleje Cytat:
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanko mam jaki rozmiar kurtki kupić na zimę ??? normalnie przed ciążą nosiłam 38. Wczoraj mierzyłam moją zimową i snowboardową i są już na styk.
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szaleje szaleje a jak przyłoże rękę to spokój czasem uda mi się tylko złapać ten moment na początku jak mężowi chciałam pokazać jak kopie to wychodziłam na wariatkę bo On przykładał rękę a tu nagle cisza ale już to opanowaliśmy,jak czuje ze mały się prezy wtedy szybko łapka męża na brzuch i przez chwilę może poczuć małego albo po prostu bluzka w gore i elegancko widać jak mały fika MONAMUR gratuluje synka A ja dzisiaj coś nie do życia jestem,głowa mnie rozbolala i w ogóle do kitu.
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tego się chyba nie da przewidzieć? Ja niczego nie kupuję na zapas, tylko na bieżąco będę - jak już wiem, że się nie mieszczę w to co mam. Bo się szkoda rozczarować jeśli nie trafisz a pieniążki wydasz.
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Też się tego boję. W jesienne jeszcze się zapinam,ale zimowe tak jak pisałam na styk są. U mnie nie ma zbyt wielu sklepów, a z odzieżą ciążową w ogóle, no chyba że h&m. Dlatego zaczęłam przeglądać allegro.
|
|
|
|
#4221 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się zakochałam w takim bujaczku http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...646587849.html
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy już łóżeczko dla naszej malutkiej.
Właśnie przed chwilą przywieźliśmy. TŻ mi zrobił fotkę niedawno, to wstawiam, podzielę się moim baniaczkiem. Nie patrzcie na twarz, bo nie mam makijażu. Końcówka 22. tygodnia. Cytat:
Tak się zaczynają ruchy. Moja mama mówi, że to prawdopodobnie właśnie coś się naciąga w środku albo w skórze, dlatego takie uczucie... |
|
|
|
|
#4223 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żołądek mi się przewraca jak widzę te buty i to tyle w ramach komentarza Cytat:
mnie tak obsypuje, a potem się cera robi ładna i od nowa karuzela. Jak tylko się wygoi wszystko, to znowu krosty.... |
||
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby Twoja mama miala racje bo to troszke mnie zmartwiło, zresztą 1.10 wizyta to zapytam na wszelki wypadek Ulalal ale brzunio a po co makijaz tak jak pisalam wczesniej laska;p jak to 26? to zmienila Ci sie data?;p
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Black
cudny brzuchol!!!Kurcze, naprawde mi sie wydaje, ze cos z moim jest nie tak, w cm nie rosnie, generalnie tak smiesznie sterczy, a wasze takie sliczne okragle ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- No i kochana pieknie wygladasz bez makijazu, mega mlodziutko! No ale Ty przeciez mloda jestes
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
tablica.pl/oferta/wozek-dzieciecy-tako-eaysy-rider-2w1-ID1kz1N.html#04bc09b8;r:5 ;s:110
CO MYŚLICIE? Tani i fajny co nie? ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- tablica.pl/oferta/wozek-dzieciecy-tako-eaysy-rider-2w1-ID1kz1N.html nie wiem czy dodało
|
#4229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- jak się Wam podoba takie łóżko? Myślę o tych dmuchawcach z orzechem, bo mamy jasne meble + olcha więc bardziej mi pasuje niż venge. Oczywiście dla Karisi, nie dla Majeczki ;p http://allegro.pl/producent-lozko-16...625912135.html kurcze... tylko teraz patrzę, że te orzech mają jasne szuflady... Wolę chyba jednak ciemną... Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-09-21 o 18:06 |
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Pomyślałam, że może mam suchą skórę i mnie ciągnie ona, to się nasmarowałam kremem, ale nie wiem, czy pomogło, bo teraz w łóżku siedzę i nie mam jak sprawdzić.

Nie dość, że tanie (42,90; 36,60 z prześcieradłem a była też wersja bez prześcieradła droższa
i ciut lepszą haftowaną 91,30 zł z prześcieradłem) to jeszcze -20%

cudny brzuchol!!!