Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 11:28   #4141
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Hej dziewczynki, witam się w 23 tygodniu, czyli dziś zaczynamy z Dominisią 6 miesiąc

Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć. Najpierw z mężem byliśmy na zakupach, potem obiad, a potem z mamą wstąpiłam do kilku sklepów. W Textilu mama kupiła wnusi ślicznego pajacyka, dwie pary śpiochów, dwa kaftaniki i dwie czapeczki W rożek też się zaopatrzę albo w tym sklepie albo w Pepco

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to takie z Was gaduły, że po jednym dniu nieobecnosci cięzko zadrobic....
Fakt, godzinę czasu nadrabiałam

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzowniła przed chwilą do mnie konkubina mojego brata w poniedziałek przywiezie mi monitor oddechu, nianie elektroniczną i laktator elektryczny- znaczy się dojarkę
no to fajnie, zaoszczędze parę stówek
Jak ja nie ciepię tego określenia

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:30   #4142
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Ja z ruchami mam identycznie jak Ewulkaa ... czuj je tez od jakiegos max tygodnia. czuje zazwyczaj jak wstane i jem sniaddanko ... przyznam ze mam twardy sen i nawet jak sie mala wierci rano to poprostu sie nie budze
wiezorem tez ja czuje kolo 22-23 ....

dziewczyny ktore juz maja dzidziusie, a czy to prawda, ze jak sie dziecko rusza w brzuchu najintensywniej, to potem o tych porach sie budzi na jedzenie ... zauwazylyscie taka zaleznosc ??? Moja kolezanka mowila, ze dokladnie o tych samych porach mala ja budzi na jedznie, jak szalala najmocniej w brzuszku
Nie gadaj, bo moja Ola to w nocy najintensywniejsza i tak daje popalić, że ja spać nie mogę.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
UUU a ja siedze w pracy więc nici z oglądania
Nie masz czego żałować, żadnej rewelacji nie było.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej laseczki
ja na chwilkę bo idę spać wczoraj z mamą do 2 w nocy gadałyśmy a wstać trzeba było o 7, więc padam na twarz.

Moja mama oszalała. Wczoraj kupiła niemal całą wyprawkę!!! Mnóstwo ciuszków, kocyki, rajstopki, termoopakowanie na butlę, rożek, mnóstwo rzeczy, wydała co najmniej 400zł szok. Jeszcze na fotelik się pisze. Powiem wam, że jestem dalej w szoku. Dodatkowo moja przyjaciółka położna, pisałam o niej kiedyś, będzie załatwiać, żeby być moją położną przy porodzie oczywiście pytała się czy chcę, powiedziałam, że owszem, ona ma tak dobre serducho, jest tak kochaną osobą, że wierzę, że będzie wszystko ok. Dziewczyny ja się kompletnie nie spodziewałam takiej pomocy, naprawdę! To jest cudowne, że ludzie się tak angażują i chcą pomagać.

Zakochałam się w tym koszu mojżesza generalnie i tak będzie trzeba zainwestować albo w nianię, albo w taki kosz, a używane są na allegro i za 100zł, więc może ten kosz? Muszę przemyśleć. Tylko ten stojak taki lichy się wydaje?

Aha, kupiłam ten regalik z Biedrony fakt, jest mały, ale......kurde, jak Szaja pisała, na pewno znajdę jakieś miejsce dla niego póki co będą tam ciuszki dla Maluszka bo teraz przerzucamy z mężem raz na moją półkę raz na jego, a teraz będzie miał swoje miejsce pan na kasie po zapłaceniu mi odłożył na magazyn i jak mąż przyjedzie z delegacji to odbierzemy

Djerba ja się na Sade napatrzeć nie mogę, jest przecudna!!!

Idę spać Buziaki

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

aaaaaaaaaaaaa zaczęłam 24 tydzień!!! ale leci!!! Już bliżej niż dalej!!!
Cytat:
dzowniła przed chwilą do mnie konkubina mojego brata w poniedziałek przywiezie mi monitor oddechu, nianie elektroniczną i laktator elektryczny- znaczy się dojarkę
no to fajnie, zaoszczędze parę stówek

Ale wam zazdroszczę, tyle rzeczy od rodziny macie, a ja tylko troszkę ciuszków od szwagierki dostałam. No ale nie, umiesz liczyć, licz na siebie.
Stary 2012-09-21, 11:41   #4143
mitabe
Rozeznanie

U mnie ruchy zaczęły się koło 17 tygodnia, ale tak od 20 to już kopniaki czułam. teraz mały najbardziej uaktywnia się w nocy miedzy 2 a 5, później o 7-8 kiedy wstaje, w dzień jest różnie, a najbardziej czuję wieczorem przed spaniem - szał ciał normalnie.
U mnie małe mieszkanie więc nie będę miała problemu z trzymaniem malucha na oku. Jedynie do łazienki będę brała go w fotelik, na te 15-30 min chyba nic się nie stanie jak w nim poleży?

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Idę na ten spacer, zebrać się nie mogłam, ale przynajmniej sprzątnęłam kuchnię ;P.
Zrobię dzisiaj cynamonowe ciasto jogurtowe, miało być co innego ale wygrał ten przepis :P

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:15   #4144
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, witam się w 23 tygodniu, czyli dziś zaczynamy z Dominisią 6 miesiąc

Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć. Najpierw z mężem byliśmy na zakupach, potem obiad, a potem z mamą wstąpiłam do kilku sklepów. W Textilu mama kupiła wnusi ślicznego pajacyka, dwie pary śpiochów, dwa kaftaniki i dwie czapeczki W rożek też się zaopatrzę albo w tym sklepie albo w Pepco

Fakt, godzinę czasu nadrabiałam

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

O kurcze :O to ja też

A co do dostawania od kogoś//rodziny ubrań, ja nie dostałam ani jednego i jakoś nie oczekuję tego zupełnie.... raz że w mojej rodzinie mam dwie kuzynki ale nie bardzo lubię ich mame a dwa od znajomych nie muszę nic dostawać... poradzę sobie sama ide do lumpeksu mam fajne i niedrogie.

Bardziej się przejmuje zakupami typu wózek łózeczko itp bo to wiekszy wydatek jednak
Stary 2012-09-21, 12:19   #4145
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
może się tak przygląda...bo wie że tam jego szczęście rośnie..Masz rację dzięki..

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Dziewczyny moi znajomi kupili rok temu i są bardzo zadowoleni z tego wózeczka...jak czytam na necie opinie..też sa bardzo dobre..co sądzicie?
http://allegro.pl/3-w-1-fyn-4ds-jedo...628261037.html

ja przymierzałabym się raczej do używanego...podobno łatwo i fajnie można go ubrać..a uzywany 3 w1 mozna juz za 500-600 zł kupic..
Bardzo fajny wózek

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ciekawy artykuł nt. kolorów w pokoju dziecka: http://muratordom.pl/wnetrza/pokoje-...z,70_9264.html

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Płaci ZUS i taką samą kwotę jeśli ma się stałe wynagrodzenie (ja mam różnie, bo oprócz podstawy mam premię i prowizję a a te są różne, więc ja będę miała liczoną średnią)
Co do kolorów u malucha, u mnie białe ściany. Jak przyjdą te wszystkie zabawki w kolorach tęczy to oczopląsu będzie można dostać. Więc ściana neutralna u mnie obowiązkowo A i biel mi się ze szpitalem nigdy nie kojarzyła, w każdym w którym byłam, ściany były zielone

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36648876]nie, za to erotyczne owszem :d

Zgadzam się z całą wypowiedzią

Dziewczyny, zrobiłam zakup roku w SH

Kurtka, nowiuteńka z metkami, oversize (czyli i po ciąży będę nosiła ), zapłaciłam 36zł, a nowa kosztuje... 135 DOLARÓW

Do tego kilka ślicznych maluszkowych rzeczy: bluza z polarku, mam wrażenie, że nowa, cieplutki welurkowy kombinezon na 3-6mcy (14zł!!!), z przodu owocki a z tyłu króliczek :d i pajacyk z jeżykami, wzięłam w sumie z powodu rękawków z odwijanymi końcami

Agatce też kupiłam, bluzeczkę i legginsy, a co [/QUOTE]

Fajne zakupy, kurtki zazdraszczam!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Witam okrągłe brzuszki

przywitam się tylko i pochwalę - moje przypuszczenia okazały się słuszne i będziemy mieli dziewczynkę pewnie Ola.

Ja po pracy, kupiłam dwie pary bodów od razu posprzątałam mieszkanko, a teraz odpoczywam, tż wychodzi wieczorem grać w piłkę, więc liczę, że Was dziś nadrobię :P zacznę już teraz.
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Męczyła mnie grypa jelitowa, a teraz ciężko mi was nadrobić i się wbić w rozmowę
Bidulo, mam nadzieję że już jest ok.

Cytat:
Dlaczego o Tobie? Wszystko ma robić żona?

Ja bym się tym nie przejmowała
Dokładnie, ja się nie przejmuję, uważam że mąż ma takie same obowiązki jak ja. Związek partnerski mamy Co do prasowania, nienawidzę jak mąż sobie nie wyprasuje idzie w pomiętym. Czasem się zlituję i mu pomogę.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ja teeeż chcę baardzo baardzo ;-) chyba go jutro kupię ze stronki smyka, w końcu to 60 zł taniej.
Ten brąz mi się bardzo podoba
Super leżaczek, napaliłam się Jak rodzinka nie będzie wiedziała co kupić to mam już pomysł

Wyspałam się dziś. Założyliśmy wreszcie roletę i przytulnie ciemno było w pokoju rano Obiadu nie muszę robić, zjemy u mamy. Muszę kupić prześcieradła z gumką bo do szału mnie doprowadza wymięte zwykłe po nocy, jak je znajduję w nogach łóżka.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:23   #4146
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Leżaczek super!!
Kurczę, tego w sumie nie przemyślałam, co z dzieckiem w dzień. Jak to rozwiązywałyście? Jak np dziecko nie będzie spało, a ja będę w kuchni chciała coś ugotować to co z dzidziusiem? W łóżeczku zostaje, czy lepiej mieć jakoś bliżej siebie..?
Ja na takie sytuacje kupuję chustę i będę miała ją przy sobie i ręce wolne, jak kręgosłup będzie bardzo bolał to przeniosę ją do wózka. Ewentualnie dostanę w spadku po bratanicy taki bujak- ale jeszcze nie wiem czy w ogóle mi go dadzą. Ale chusta na pewno.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Tak apropo właśnie czytałam artykuł na ten temat
http://www.ciazowy.pl/artykul,cieplo...eci,345,1.html

mi się duuużo rozjaśniło szczególnie w kwestii czapeczki
Cytat:
Ja nie ubierałam Sade w jedną warstwę więcej.. ubierałam ją tak jak sama siebie.. i nigdy nie było jej za zimno i nigdy (dopóki nie poszła do przedszkola) - nie chorowała.
Moja rodzinka za to wariowała i... ile ja się nasłuchałam komentarzy jak ubieram dziecko, to ohohohoho pewnie z drugą córką też tak będzie
Właśnie tego się najbardziej boje po porodzie-tych dobrych rad od wszystkich.
Mam taką ciotkę która wychowywała syna na książkach-nie kierowała się w ogóle instynktem tylko musiała wszystko wyczytać.
I tak jej syn urodził się w lipcu, ona pierwszy raz wzięła go na spacer w sierpniu po miesiacu-ubrała go w kaftanik spiochy i KOMBINEZON do tego kocykiem przykryła...
Chłopak ma teraz 11 lat i ciągle choruje, a ciotka wszystkim daje dobre rady zeby cieplo ubierac dzieciaki bo na pewno sie przeziębią...
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witajcie kobitki!!! Niestety, nocka znowu do dupy, liczenie baranów nawet nie pomaga, w związku z czym oczy mam dziś na zapałki, ale spać nie mogę.
Wyobraziłam sobie te barany

Cytat:
W załączniku przesyłam Ci fotkę Sade w jakiej pozycji spała w foteliku....widzisz sama, że główka i nogi idą do góry...a środkowa część ciała w dół...tak nie może być na dłuższe chwile.
Cuuuudnaaaaaa jest

Cytat:
dzień dobry kochane

już mam się dobrze, tylko boli mnie wzgórek łonowy
też tak może macie? kurde ciekawe co to może być.......
Mnie też boli wzgórek tak jakby mi ktoś przyfasolił tam ;/

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dzidzia rano coś się lekko poruszała, po 2 dniach ciszy, i teraz dalej nic. Dziewczyny czy Wy te ruchy czujecie cały czas, czy tylko nie wiem np. 2 razy dziennie?? bo zaczynam się martwić i nie wiem czy nie iść dziś do mojej lekarki powiem że nic mnie boli, dobrze się czuje czy tak ma być z tymi ruchami ??
Myślę że nie masz się czym przejmować. Mi lekarka powiedziała że dzieciaki tak mają że nie są non stop tak samo intensywne, dopiero w 28 tyg. trzeba liczyc te ruchy i wtedy ma to znaczenie ile ich jest.
Moja dzidzia tez sie nie rusza jakoś mocno w ciągu dnia, najbardziej to wieczorami jak czytam jej bajkę albo sluchamy muzyki, lub jak tata do niej mowi
To chyba też zalezy od ulozenia łożyska bo jak mam z przodu to się wtedy słabiej czuje.

Cytat:
dziewczyny ktore juz maja dzidziusie, a czy to prawda, ze jak sie dziecko rusza w brzuchu najintensywniej, to potem o tych porach sie budzi na jedzenie ... zauwazylyscie taka zaleznosc ??? Moja kolezanka mowila, ze dokladnie o tych samych porach mala ja budzi na jedznie, jak szalala najmocniej w brzuszku
No ja też gdzieś tak czytałam
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:27   #4147
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie śliczne wiklinowe łóżeczko: http://tablica.pl/oferta/lozeczko-dl...1000;r:4;s:162

Szkoda, że na tak krótko wystarcza.

mój syn takie miał- to jeszcze po mojej siostrze
wiesz co było najśmieszniejsze? że jak fikał nóżkami to ta wiklina straznie trzeszczała
korzystałam z niego jakieś dwa miesiące potem niestety szybko zrobił się za mały, ale dzieciątko wyglądało uroczy w tym koszyczku
do tego czekaliśmy wtedy na odbiór mieszkania i wtedy do naszego pokoiku nawet by nie weszło klasyczne łóżeczo i to było super rozwiązanie

w tesco gówno jest przecen u mnie zero

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Mnie też boli wzgórek tak jakby mi ktoś przyfasolił tam ;/

no jakbym z kolana dostała i to od kilku dni czuję, ponoć to kości miednicy się rozszerzają

dziś dokładnie gina wypytam

a powiedz mi kochana jeszcze, bo wiem ,że Ty też lecisz na rozkurczowych, jaką można maksymalną dawkę rozkurczowych brać na dobę- bo ja mam zalecane na żądanie ale nie wiem jaka jest górna dawka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:30   #4148
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taką ciotkę która wychowywała syna na książkach-nie kierowała się w ogóle instynktem tylko musiała wszystko wyczytać.
I tak jej syn urodził się w lipcu, ona pierwszy raz wzięła go na spacer w sierpniu po miesiacu-ubrała go w kaftanik spiochy i KOMBINEZON do tego kocykiem przykryła...
Chłopak ma teraz 11 lat i ciągle choruje, a ciotka wszystkim daje dobre rady zeby cieplo ubierac dzieciaki bo na pewno sie przeziębią...
O w mordę, nie żartuj, że latem tak go ubrała Jestem w szoku

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:36   #4149
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

specjalnie go użyłam
czasem laski w wątkach piszą,że robią coś ze swoim konkubentem
mnie ten tekst rozwala na łopatki
boski jest

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
na dobre rady najlepsza jest gruba skóra

ja nie zapomnę moją matkę i teściową jak Samuel miał takie straszne kolki i darł się i prężył przy cycku a one mówiły,że on jest głodny bo mam małe piersi i dziecko się nie najada
gdyby nie wsparcie TZ i lekarz, który stwierdził,że maluszek pięknie przybiera i jest pulchniutki to pewnie bym im uwierzyła i nie karmiłabym 2 lata
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:37   #4150
bokeh
Zakorzenienie

Ja też kupuję chuste na takie chodzenie po domu i robienie czegoś jak małe nie będzie spała
Może jakieś przenoszone łóżeczko też

A mój już niedługo nie będzie konkubentem
Stary 2012-09-21, 12:41   #4151
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Właśnie wpłaciłam pieniądze na 3 aukcje - w sumie za prawie 50 ciuszków, w tym śliczny kombinezon, który pokazywałam oraz buciki i kurteczka, zapłaciłam 50zł. To chyba niedużo, co? Ciuszki na pierwsze 3 miesiące spokojnie już mam. Ale zapewne coś jeszcze dokupię.
no pewnie ze sie oplaca
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:46   #4152
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Myślę że nie masz się czym przejmować. Mi lekarka powiedziała że dzieciaki tak mają że nie są non stop tak samo intensywne, dopiero w 28 tyg. trzeba liczyc te ruchy i wtedy ma to znaczenie ile ich jest.
Moja dzidzia tez sie nie rusza jakoś mocno w ciągu dnia, najbardziej to wieczorami jak czytam jej bajkę albo sluchamy muzyki, lub jak tata do niej mowi
To chyba też zalezy od ulozenia łożyska bo jak mam z przodu to się wtedy słabiej czuje.
Ok dzięki poczytałam też na necie jak to jeszcze jest. Na szczęście poczułam ruchy, 3 małe kopniaczki i dalej cisza, a przynajmniej wiem , że jest ok Wizyta za tydzień, już się nie mogę doczekać
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:55   #4153
ILLUSION
Wtajemniczenie

Mamusie które już mają starszego dzieciaczka....czy przydała wam się w łóżeczku funkcja wyjmowanych szczebelków? Używałyście tego w praktyce? Bo ja tak naprawdę nie wiem czy to takie dobre żeby taki maluch sam wychodził z łóżeczka kiedy chce, np kiedy ja będę jeszcze spała...
Stary 2012-09-21, 12:56   #4154
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
na dobre rady najlepsza jest gruba skóra

ja nie zapomnę moją matkę i teściową jak Samuel miał takie straszne kolki i darł się i prężył przy cycku a one mówiły,że on jest głodny bo mam małe piersi i dziecko się nie najada
gdyby nie wsparcie TZ i lekarz, który stwierdził,że maluszek pięknie przybiera i jest pulchniutki to pewnie bym im uwierzyła i nie karmiłabym 2 lata
To jest specyfika pokolenia naszych mam, takie mam wrażenie, im wmawiali że nie są w stanie wykarmić dziecka, więc one powielają schemat. Mojej kuzynce tak jej matka wmawiała, w końcu dziewczyna nie wytrzymała i kazała się jej zamknąć Zresztą niektórzy lekarze nie są inni. Tej samej kuzynce pediatra po 15 min karmienia kazała dopajać mm Dziewczyna miała chyba resztę mleka odciągać i wylewać w kibel. Dobrze że takich złotych rad nie słuchała, młody rośnie jak na drożdżach na maminym mleku

Była bym zapomniała, powiedzcie mi, opłaca się takie buty kupić? Choćby na jeden sezon?
http://moda.allegro.pl/krotkie-muklu...620882104.html

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2012-09-21 o 12:57
Stary 2012-09-21, 12:58   #4155
bokeh
Zakorzenienie

ja musze podokupywać pajace i to takie welurkowe, bo mam duzo body z długim pare z krótkim, i takie spodeneczki materiałowe pare bluzek z dł rekawem, ale tylko 3 pajace takie ciepłe i ani jednego pajaca takiego nieciepłego
Stary 2012-09-21, 12:58   #4156
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

no jakbym z kolana dostała i to od kilku dni czuję, ponoć to kości miednicy się rozszerzają

dziś dokładnie gina wypytam

a powiedz mi kochana jeszcze, bo wiem ,że Ty też lecisz na rozkurczowych, jaką można maksymalną dawkę rozkurczowych brać na dobę- bo ja mam zalecane na żądanie ale nie wiem jaka jest górna dawka
Ja jak miałam te skurcze to miałam brać codziennie 3razy dziennie nospe forte i do tego 3 razy dziennie magnez w dawce 500, teraz biore 2 razy dziennie nospe forte i do tego magnez juz w takiej podstawowej dawce i jest ok.
To daj znać co Ci powie lekarz na temat tego wzgórka

Cytat:
O w mordę, nie żartuj, że latem tak go ubrała Jestem w szoku
Tak serio mówię
Stary 2012-09-21, 13:00   #4157
Debrah
Zakorzenienie

Cześć
Nadrobiłam

Djerba - możesz mi jeszcze raz napisać model swojego leżaczka?
Ja na pewno jakiś kupię, ale jeszcze nie sprecyzowałam wymagań

Niestety - jeśli się ma dziecko, trzeba się także liczyć w wydatkami. Jeśli są rzeczy, które są potrzebne bo mi istotnie ułatwią życie to z nich skorzystam. A leżaczek chyba długo służy - zakładając, że dziecko lubi w nim leżeć)

Co do ruchów : próbujcie dziewczyny z przykładaniem dłoni do brzucha, u mnie to działa, niektóre ruchy bardziej czuję dłonią. Chociaż od wczoraj Mała rusza się trochę rzadziej, ale jeszcze w panikę nie popadam.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:01   #4158
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy jest między nami jakaś prawniczka???
Potrzebuje porady prawnej dotyczącej wynajmu mieszkania .
Stary 2012-09-21, 13:05   #4159
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
To jest specyfika pokolenia naszych mam, takie mam wrażenie, im wmawiali że nie są w stanie wykarmić dziecka, więc one powielają schemat. Mojej kuzynce tak jej matka wmawiała, w końcu dziewczyna nie wytrzymała i kazała się jej zamknąć Zresztą niektórzy lekarze nie są inni. Tej samej kuzynce pediatra po 15 min karmienia kazała dopajać mm Dziewczyna miała chyba resztę mleka odciągać i wylewać w kibel. Dobrze że takich złotych rad nie słuchała, młody rośnie jak na drożdżach na maminym mleku

Była bym zapomniała, powiedzcie mi, opłaca się takie buty kupić? Choćby na jeden sezon?
http://moda.allegro.pl/krotkie-muklu...620882104.html

mysle ze sie opłaca, tzn kurcze w tych tanich "emu" to zalezy serio jak sie trafi, bo czasem super za 40 zł mozna kupić na cała zime a czasem zaraz sie rozklejają, ja planuje kupic w tym roku emu ale nie wiem jak to wyjdzie bo ja tylko w takich butach chodze. Rok temu kupilam za 199 coś ala emu ale ze skóry (zamszowej) zaimpregnowałam od wilgoci i mokra, i super cała zime w nich przechodziłam dalej są dobre nawet dziś w nich byłam już
Stary 2012-09-21, 13:13   #4160
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mysle ze sie opłaca, tzn kurcze w tych tanich "emu" to zalezy serio jak sie trafi, bo czasem super za 40 zł mozna kupić na cała zime a czasem zaraz sie rozklejają, ja planuje kupic w tym roku emu ale nie wiem jak to wyjdzie bo ja tylko w takich butach chodze. Rok temu kupilam za 199 coś ala emu ale ze skóry (zamszowej) zaimpregnowałam od wilgoci i mokra, i super cała zime w nich przechodziłam dalej są dobre nawet dziś w nich byłam już
Dzięki, to chyba kupię, bo z przesyłką 50zł to nie tragedia. Zaimpregnuję i może ten sezon posłużą. Zresztą zimą za wiele chodzić podejrzewam nie będę
Stary 2012-09-21, 13:15   #4161
aska27adopcje
Zadomowienie

Laurka jesli chcesz kupic Emu, naprawde polecam zainwestowac w najtanszy krotki model .... te buty dobrze zaimpregnowane i jak sie o nie dba, sluza latami ... ja mam swoje 1 ktore kupilam juz 5 sezon i oprocz tego, ze sie troche porysowal zamsz ( wina moja bo lazilam po krzakach ) nic sie z nimi nie dzieje .... wiem ze to duzy wydatek, ale jak sie rozlozy go na kilka lat, to naprawde sie oplaca ... mialam tez UGG, ale dla mnie EMU lepsze

Dziewczyny nie pojechalam do tesco, samochod mi nie odpalil ... jestem wsciekla, nie wiem co sie stalo uswiadomilam sobie jak bardzo czlowiek uzalezniony jest od auta wszystkie plany na dzis popsute ./.. dzwonilam do swojego mechanika i dzis po niego przyjedzie po poludniu ... to jednak oznacza, ze w weekend zostane bez auta

oj chyba zakupie bilet calodzienny i wybiore na sie na wycieczke nasza komunikacja miejska ... w koncu to moze byc niezla przygoda, bo odkad mam auto, czyli jakies 11 lat, nie jechalam tramwajem, ani autobusem
Stary 2012-09-21, 13:19   #4162
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hej
przyszły legginsy ale fajne cieplutkie ciut za długie jak dla mnie, no ale ja sobie nie życzyłam na wzrost więc jest ok do kozaków będzie w sam raz
zestaw z aventu też przyszedł w końcu oczywiście listonosz mówi, że był wczoraj ale nikogo nie było, a ja mu że nie możliwe bo cały dzień w domu byłam, a on że koło 11. No i oczywiście jak poszłam na pół godzinki do sklepu to on wtedy był, wiedziałam, że tak będzie

Dzidzia rano coś się lekko poruszała, po 2 dniach ciszy, i teraz dalej nic. Dziewczyny czy Wy te ruchy czujecie cały czas, czy tylko nie wiem np. 2 razy dziennie?? bo zaczynam się martwić i nie wiem czy nie iść dziś do mojej lekarki powiem że nic mnie boli, dobrze się czuje czy tak ma być z tymi ruchami ??
Z listonoszem to tak często bywa, że przychodzi wtedy jak akurat chwilkę Cię nie ma. Ja już tak kilka razy miałam, że paczki, które zamawiałam odbierałam na poczcie po zostawionym w drzwiach awizo. Byłam cały dzień w domu, ale akurat do sklepu dosłownie na chwilkę wyszłam i akurat wtedy był.

Co do ruchów to u mnie pierwsze pojawiły się około 19 tyg. Początkowo delikatne, nieregularne. Teraz mi leci 26 tydzień i ruchy odczuwam takie konkretne, ale nie non stop. Najczęściej późnym wieczorem i rano. Czasem w ciągu dnia, ale to bardzo bardzo rzadko. W końcu dzidzia też odpoczywa więc nie broi cały czas, to też cały czas ruchów czuć nie będziemy. Myślę, że nie ma się co denerwować. Czasem dzidzia może się ruszać, ale możesz tego nie poczuć jeśli ułoży się jakoś inaczej.
Stary 2012-09-21, 13:23   #4163
aska27adopcje
Zadomowienie

Basia_Bogusia .... skad ja to znam w tym listonoszem ... moj jest na tyle bezczelny ze potrafi wrzucic awizo do skrzynki, nawet jak nigdzie nie wychodze ... po godzinie doreczenia, wiem, ze bylam w domu ... Juz kilka razy zwracalam uwage na poczcie na to, ale mnie olewa widocznie ... Jesli jest to list to luzik, bo na poczte mam jakies 4 min spacerkiem ... niestety w przypadku paczki, musze juz przejechac sie troszke dalej na inna poczte ....

http://www.emuaustralia.com/store/wo...dunoon-hi.html

co do Emu w tym roku marza mi sie te, ale chyba niestety bede musiala odpuscic ... za rok kupimy Blance 1 Emusiatka
Stary 2012-09-21, 13:24   #4164
Delicjanka
Zakorzenienie

CO za badziewna pogoda;/ kur...na raz zimno raz gorąco!! jeszcze kolano mnie przez to boli;/

kurna, dziewczyny, czy którąś z Was boli brzuch od chodzenia? tzn poszlam do szkoly na praktyki nie wiem z 500m gdzieś moze wiecej troszke no i boli mnie brzuch tak jakby kolka ale nie wiem kurna co to moze byc, juz drugi raz przy chodzeniu ;/;/;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:26   #4165
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Basia_Bogusia .... skad ja to znam w tym listonoszem ... moj jest na tyle bezczelny ze potrafi wrzucic awizo do skrzynki, nawet jak nigdzie nie wychodze ... po godzinie doreczenia, wiem, ze bylam w domu ... Juz kilka razy zwracalam uwage na poczcie na to, ale mnie olewa widocznie ... Jesli jest to list to luzik, bo na poczte mam jakies 4 min spacerkiem ... niestety w przypadku paczki, musze juz przejechac sie troszke dalej na inna poczte ....

http://www.emuaustralia.com/store/wo...dunoon-hi.html

co do Emu w tym roku marza mi sie te, ale chyba niestety bede musiala odpuscic ... za rok kupimy Blance 1 Emusiatka

http://eastend.na.allegro.pl/kozaki-...642321705.html ja myślęo tych bo cena jak za wysokie chyba niska nie?>
Stary 2012-09-21, 13:27   #4166
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
CO za badziewna pogoda;/ kur...na raz zimno raz gorąco!! jeszcze kolano mnie przez to boli;/

kurna, dziewczyny, czy którąś z Was boli brzuch od chodzenia? tzn poszlam do szkoly na praktyki nie wiem z 500m gdzieś moze wiecej troszke no i boli mnie brzuch tak jakby kolka ale nie wiem kurna co to moze byc, juz drugi raz przy chodzeniu ;/;/;/
też tak mam, do tego kość ogonowa mi strasznie daje się we znaki;/
w niedzielę mam pierwszy dzień na uczelni od 10 do 18 same ćwiczenia - ja nie wiem jak ja tam wytrzymam
Stary 2012-09-21, 13:29   #4167
Hosenka*
Zakorzenienie

Czy tylko mi się emu nie podobają?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:29   #4168
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dzięki, to chyba kupię, bo z przesyłką 50zł to nie tragedia. Zaimpregnuję i może ten sezon posłużą. Zresztą zimą za wiele chodzić podejrzewam nie będę
Takie buty są teraz w promocji w realu. Zobacz sobie na stronie reala ostatnią stronę aktualnej gazetki.
Stary 2012-09-21, 13:31   #4169
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mam, do tego kość ogonowa mi strasznie daje się we znaki;/
w niedzielę mam pierwszy dzień na uczelni od 10 do 18 same ćwiczenia - ja nie wiem jak ja tam wytrzymam
współczuje........... ja jeszcze planu nie mam, pewnie bede miala w niedziele o 23 w nocy jak znam zycie;] ...
no i zakonczylam praktyki, az milo.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:34   #4170
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Mnie się czasem zdarza, ale to jak ogólnie jestem cały dzień na nogach i jestem zmęczona, przy takich krótkich dystansach i jakim piszesz to nie miałam tak.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości