|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Mam taką nadzieję
A jak tam u was kobietki?Która kiedy testuje?
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
teoretycznie do bromergonu wracam w przyszłym cyklu , lekarz powiedział ze jest podniesiona prolaktyna 11 krotnie..ale to nie wyklucza ze nie zajde i w sumie zaczeło mnie nurtować , o co chodzi w końcu - czy duza prolaktyna wpływa na owulacje czy na pecherzyk? pęcherzyk widział i pokazywał mi wiec nie bardzo wiem o co chodzi? prl może wypłynąc na jego pęknięcie ? czy na to ze on w ogole nie rośnie czy jak?bo słyszalam ze jak jest duza prl to do owulacji nie dochodzi ale pytanie na jakim etapie ona zaburza te owu?
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ile w tym prawdy to nie wiem bo czytalam to na innym forum poswieconym mojej chorobie i tam sie dziewczyny wypowiadaly akurat o tej prolaktynie A! i jeszcze nie pamietam juz która z Was pisała, że miała śluz na owulacje dlugo albo jakby 2 razy w ciagu cyklu. To też może być objawem za wysokiej prolaktyny
(maj 2010-...) Edytowane przez ameliar Czas edycji: 2012-09-21 o 13:23 |
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja sąsiadka jest w 9 miesiącu ciązy a zaszła z bardzo wysoką prl wiedząc o niej całkiem świadomie i tak mnie to lekko pociesza |
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niejedna kobietka zaciąża z podwyższoną prl nie u wszystkich babeczek prl powoduje blokowanie owulacji wez pod uwage np to ze prl jest odpowiedzialna za laktacje. Ponoc jak się karmi piersia prl jest bardzo podwyzszona i niby dziala antykoncepcyjnie.... a ile kobiet przez ten mit ma piekne bobaski...![]() u mnie w rodzinie 2 kobietki
|
|
|
#2887 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z grupą krwi to lepiej mieć bo może się zawsze przydać np. w szpitalu potem, także jak będzie grosz to odłożyć na badanie ![]() A teraz zadbać o siebie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2888 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
czuję się w miarę, dziękuję
Wymyśliła sobie te pękające naczynka... A gdyby w ten piątek 2 tyg temu, gdy z rana do neij zadzwoniłam wystraszona - bardziej sie skupiła na badaniu mnie i wyczaiła nadżerkę, to nie byłoby tej całej historii ze szpitalem Mam nadzieję, że choć trochę skruchy wyrazi I co najważniejsze -nie wygoni mnie w czwartek do pracy (o czym wspominala gdy byłam na wizycie 3 tyg temu). Bo jesli tak, to chyba szukam innego gina... W sumie to zastanawiałam sie nad tym już gdy byłam w szpitalu ale trzyma mnie przy neij przede wszystkim to, że pracuje w klinice w której mielismy IUI... a my planujemy jeszcze jedno dziecko - pewnie tą sama metodą, więc pewnie byśmy szli znowu do niej... Dlatego nei chce za soba palić mostów. Co sadzicie o tym wszystkim? W sumie nigdy wczesniej mnie nie zawiodła![]() Cytat:
No to wszystko skladniki o których napisałaś mam w domku, więc idę zupkę nastawiać ![]() Cytat:
No i do tego caly czas czulam taki ćmiący lekki ból w macicy i jajnikach. Maru... no napisałam temu Marudkowi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie dzis 14t1d, a więc 15sty tydzień się zaczął
|
|
#2889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na wszelki wypadek ... Cytat:
![]() No wzdęty brzuchol mam, ale miałam już przed owu, to chyba od Clo ![]() Zaparć nie mam, ale uczucie takie, jakbym je właśnie miała. No i taki lekki, leciutki ból. Czasem zapika gdzieś koło jajników, ale raczej brzuch(macica) boli niż one. Taki lekki @-owy ból, ale do końca @-owy
|
|
#2890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Laski, was na chwilę samych nie można zostawić. Wracam z pracy a tu 4 strony do nadrobienia
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jutro, ale spodziewam się nadal I kreski o ile @ mnie dziś nie nawiedzi. A testuję tylko dlatego że idę na wesele i chcę wiedzieć, czy mogę podrinkować Wyjeżdżam na weekend, także nie piszcie za dużo Buziaki
|
||
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-21 o 14:13 |
|
|
|
|
#2892 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na poważnie to spacerki na świerzym powietrzu jak najbardziej wskazane ![]() Cytat:
Współczuje siostrze naprawdę![]() Cytat:
Przepis na pomidorową już dostałaś więc nie będe się produkować Mam nadzieję,że pyszna Ci wyjdzie![]() Cytat:
Cytat:
Nie przejmuj się wagą, po porodzie wszystko zrzucisz. Oczywiście za dużo też przytyć nie wolno, ale myślę,że Ci to nie grozi![]() Ja z pierwszym synem przytyłam 15kg,a z młodszym 16kg Cytat:
Ściskam kciuki!!!Cytat:
Ja to skolei na nic się już nie nakręcam, a raczej chyba na to ,że do sklepu po zapas podpasek muszę lecieć:/ Niby jeszcze kilka dni zostało, ale po moim zachowaniu,śluzie wnioskuję,że to będzie normalny zwykły cykl i @ zawita do mnie. Mokro w majtkach totalnie, ale znowu jak w zeszłym miesiącu śluz rzadki i mleczny, do tego kłucie w jajniku prawym...W zeszłym cyklu było identycznie. Jakoś nie mogę tego przetrawić i zrozumieć, wszystkie poprzednie 3 ciąże za pierwszym razem, a tu 2 miesiące przytulania i dooopaaaa ![]() Fotki w K
|
|
|
#2893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak w ogóle to witam w piątek miałam strasznie dużo do nadrobienia ale się udało ![]() Gratuluje MoTyleK!!! Dużo zdrowia życzę Zaraz_a nie zazdroszczę ci tej sytuacji z była szefowa i dobrze ze tak szybko znalazlas sobie coś nowego ja jestem w podobnej sytuacji, tzn zmieniam prace, dzisiaj złożyłam wypowiedzenie więc robię sobie przerwę w staraniach, tez na jakieś pól roku...Mokka_83 ja znam najszybszy przepis na pomidorowke jak muszę tak na szybko zrobić coś na obiad i jest chęć na zupę to robię ta bazę na kostkach rosolowych i dolewam do tego sok pomidorowy, wiesz taki 100% no i ewentualnie zabielam to śmietaną i podaje z makaronem ![]() Dzisiaj mój 26dc i zrobiłam rano test wyszła jedna kreska, ale w 22dc robiłam badanie na progesteron, zreszta pisałam o tym wcześniej, pani doktor jak go zobaczyła i mnie zbadała to powiedziała ze teraz czekamy na okres...dlatego ten test tylko tak dla pewności zrobiłam, bodzisiaj chciałam złożyć wypowiedzenie w firmie a podobnie jak zaraz_a nie chce nowego pracodawcy zaskoczyć ciąża ![]() Tylko tak sobie teraz was czytam i wiecie co, niby zaczyna mnie wszystko na @ boleć ale tez te uczucie balona w brzuchu od owulacji mam więc już sama nie wiem co myśleć
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak napiszę który to dc to się będziecie śmiać bo dopiero 1-2 od ew. owu a ja już kombinuję.No ale fakt,że ten brzuch nietypowo boli ... A testowanie penwie ok 3.10 albo wcześniej jeśli te bóle się nie zmniejszą. Zresztą, zobaczymy we wtorek co tam w ogóle się dzieje. Jak będzie stado torbieli to testowania nie będzię
|
|
#2895 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też bym tak chciała choć jeden raz! CHoć w moim miasteczku to i tak pewno niemożliwe hehe..Cytat:
A pełny bebeszek to też miałam i czekałam na okres.. hehe.. kupiłam podpaski i.. nie przyszedł.. więc kto wie![]() Cytat:
![]() A niespodziewajki niespodziewane tylko się liczą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A z wagą to zależy jak pojem i jak z kibelkiem latam hehe, są jakieś wachania może do 2kg u mnie. Cytat:
Masakra
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mnie zawsze możesz liczyć![]() Czekaj cierpliwie... hłe hłe hłe i kto to mówi: osoba która już w 21dc wie napewno,że @ przyjdzie, dzidzi nie będzie i wogóle wszystko do dupy ehehheeheh Cytat:
Wiesz ja mam dekoder cyfrowego polsatu i mam tam program TLC ( u mnie na programie 96) i na tym programie codziennie o 8 rano leci "Porodówka". W każdym z odcinków pokazane są po 3 porody, rodzinne w wypasionym szpitalu. Można mieć niezły ubaw bo czasami to agentki takie się trafiają,że makabra eheh. Ale też wzruszające chwile. Nie wiem ale ja uwielbiam to oglądać
|
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć i tak najwięcej zależy od jakości lekarzy i szpitala właśnie...
|
|
#2898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza przemiana materii się całkowicie zmienia przez hormony min zaparcia wiec normalne ze jedna wiecej tyje niz druga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kręgosłup mi wysiada.. no niestety mam chory i jeszcze ta rwa, dla mnie to męczarnia zamiast przyjemności
|
|||
|
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
MoTyleKsw gratulacje
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ale jakbym miała mało problemów jeszcze mnie z nerwicowała współlokatorka i mam dość
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
spinka, Pati, Mokka_83
Dziękuję Wam Kochane ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do moich objawów to wogóle nie chce mi się jeść. Po prostu nie jestem głodna Tkliwość sutków, ale bez szału. Brzuch rano jak wstaję "płastszy" Aleee dziś mi chyba hormony zabuzowały, bo byłam u chrześniaka, potem u babci, wchodzę do babci i z tego ni z owego w płacz aż się zanosiłam, a jesczez jak wyszłam z auta było wszystko w porządku. Wogóle nie mogłam się opanować i biedna Babcia się wystraszyła...
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Matko co za paskudny dziś dzień mam
Niech się jeszcze małpa pojawi to już w ogóle---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Moja siostra była bardzo młoda a on był pantoflem ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- dodam że pantoflem był plus synkiem mamusi w sumie zawsze, Siostrze wiersze, piosenki pisał ale jak mamusia zadzwoniła to wio pana już nie ma
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
No mam nadzieje. Jestem już umówiona z Teściową i znajomą na kawkę i farbowanie, pytanie czy @ przejdzie jutro czy się spóźni
|
#2906 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no można... Tyle, że do tej chodzę prywatnie... Do drugiego więc prywatnie nie pójde, bo na kasie nie śpię
![]() Cytat:
Cytat:
I tak sobie jeszcze myślę, że większość z Was niepokoi się gdy jakiekolwiek plamienie czy brudzenie pojawi się tylko nawet na papierze toaletowym... a moja gin by chyba chciała żebym przeszła do porządku dziennego nad czasami naprawde mocnymi plamieniami i wróciła jakby nigdy nic do pracy![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Aha... pomidorówkę zrobiłam i wyszla git Pomieszałam trochę przepisy od Was i znalezione w necie i jak na moją pierwszą pomidorową, to jestem zadowolona
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są dobrzy lekarze na nfz. Ja np chodzę tylko na nfz i robią mi monitoring nawet (chociaż fakt, nie co 2 dzień, ale zawsze coś). Tylko do jednego się trudno dostać, a drugiego jeszcze dobrze nie znam, tyle, że ten drugi pracuje w nowej przychodni, gdzie jeszcze pacjentek dużo nie ma i u niego mogę się zapisać na USG nawet na co tydzień. Zresztą, niektóre przychodnie inaczej traktują pacjentki w ciąży i przyjmują je na normalne terminy a nie "na za 3 miesiące". Także spróbuj, nic nie tracisz
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Mokka, ale mi smaka zrobiłaś.. na szczęście moja mamita popatrzyła na garnek z resztą rosołku z wyjedzonym wszystkim i wyjęła z lodówki barszczyk..wsypała i.. dobre toto nawet choć nie przepadam za tą formą zupkowania
![]() No i popieram słowa Maru - warto spróbować może.. szczególnie, że Wrocław to duże miasto i w sieci na bank znajdziesz oceny lekarzy, którzy u Was przyjmują, np. na dobrylekarz.pl czy jakoś tak
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,ale sie rozbawilam,az musze sie z Wami tym podzielic,bo chyba poznalam odpowiedz na nasze wielomiesieczne klopoty z zajsciem...
![]() czytam wlasnie gazetke dziecko,a w nim artykul "dziecko w planach" dla przypomnienia jestem w 27 tyg,ale chcialam sobie poczytac co ciekawego pisza. Zatem: jedno z pytan- czy sa pozycje,ktore ulatwiaja zajscie w ciaze? odp: uprawiajcie seks co 2-3 dni,a gdy zauwazysz sluz plodny-codziennie.Zajsciu w ciaze sprzyjaja pozycje,w ktorych dochodzi do wytrysku nasienia w pochwie. Po stosunku polez 15 min- to zwiekszy szanse na to,by nasienie dostalo sie do szyjki macicy. poprostu nie moglam sie opanowac ze smiechu,czerwona odpowiedz jak do nastolatki ![]() ale co ciekwasze pisza tez o tym,ze dla mezczyzn nie wskazane sa forsowne treningi-moga prowadzic do przegrzania organizmu i uposledzac funkcjonowanie jader. Moze i cos w tym jest,moj maz biega codziennie i co pare dni chodzi na silownie,a starania u nas trwaly 8 miesiecy,wiec moze jakis maly procent wplynal na calosc... i jeszcze o sluzie Poczatkowo jest on gesty i bialy; potem stopniowo staje sie bardziej obfity,przezroczysty i rozciagliwy(daje sie rozciagnac miedzy palcami). Wtedy masz najwieksza szanse na zajscie w ciaze. |
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
![]() My spędziliśmy z mężem troszke czasu razem, obejrzeliśmy fajny film "tysiąc słów", później chrzesna mnie nawiedziła ![]() Słuchajcie teraz lece ogarnąć młodzież do spania i siebie i wogóle i wracam do Was, ale prędzej pytanko z serii świruję:p od 15dc miałam śluz biały,gęsty,lepki i tak było do przedwczoraj... Wczoraj był 20dc i śluz zmienił się w mleczny i rzadki. Dzisiaj jest 21dc i leci mleczny,rzadki naprzemian z samą wodą ![]() Czy to znaczy,że faktycznie mam rację spisując ten cykl na straty? Czy już nie ma szans,że ten śluz zgęstnieje? A może różnie każda z nas ma i może być nawet taki? Bo z tego co wiem to znaczy,że progesteron poszedł się kochać jak taki śluz jest i tylko czekać na @...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

A jak tam u was kobietki?Która kiedy testuje?

załamałam się
.No ale może to być też przez to że mam mdłości ale nie mam wymiotów jak większość kobiet.I duży apetyt!

Wymyśliła sobie te pękające naczynka...
Mam nadzieję, że choć trochę skruchy wyrazi

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Niech się jeszcze małpa pojawi to już w ogóle