|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasycznie, prosto, "nudnie":) Dla miłośniczek naturalności i prostoty
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36679147]blekitne_niebo, olejek arganowy kupujesz na tej samej stronie co mydło?[/QUOTE]
Nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdradź proszę, jak używasz tego olejku? Mojej cerze też przydałoby się uregulowanie przetłuszczania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a gdzie kupujecie ten olejek arganowy? Widzę na allegro dużo aukcji z tym produktem, nie chciałabym trafić na jakiś nieoryginalny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najpierw krem do mycia twarzy Alterra z dzikiej róży - potem woda różana - na końcu olejek ![]() Raz w tygodniu po myciu twarzy nakładam czarne mydło. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() Jeśli wolisz jednak się zabezpieczyć zamów olej arganowy na stronie oferującej sprzedaż kosmetyków naturalnych. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Co prawda zaraz wychodzę do pracy, ale jak wrócę to muszę nadrobić te informacje o pielęgnacji
![]() sama stosuję do twarzy głównie Ziaję, bo jest wypróbowana i mnie nie uczula, eksperymentowałam też z Biochemią Urody... ostatnio dzięki wizażowi odkryłam lotion Babydream do ciała ![]() na włosy (i ciało też z resztą) olejek przeciw rozstępom BD, woda brzozowa/seboradin, maski stapiz, kallos, teraz bingo... a kolorówka to równiez nic odkrywczego, inglot, bell, essence, my secret, edm, lirene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
No i oczywiście jako bardzo podatna na wszelkie sugestie osoba zamówiłam ściereczkę do mycia twarzy
![]() ![]() ![]() A teraz idę nałożyć olej na włosy, bo Wy tu o pielęgnacji, a ja się ostatnio zaniedbałam ![]() Edytowane przez LadyI Czas edycji: 2012-09-21 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
U mnie pielęgnacja urody to chyba skromny dział
![]() Włosy - szampon, odżywka i serum Loreal Professionnel jak już wcześniej pisała. Twarz - oczy mleczko do demakijażu Loreal Paris, Loreal Pure Zone, Garnier, tonik Lancome Pure Focus, peeling z kawy raz na jakiś czas plus na dzień krem nawilżający Biotherm, na noc krem z tej samej serii. Makijaż - tusz do rzęs Helena Rubinstein, kredka HR, podkład jakiś Loreal (ostatnio Lumi Magique), puder Lancome lub HR, cień do powiek Lancome/Loreal Paris/HR, błyszczyk ostatnio Yves Saint Laurent. Balsam do ciala - Lipikar z La Roche Posay (odkryłam po narodzinach córki ![]() Chyba tyle. Dodam że od 5 lat nie kupiłam sobie żadnego kosmetyku więc nie do końca interesuję się co tam na rynku piszczy. Zresztą kosmetyki to też nie jest działka która mnie jakoś szczególnie kręci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ściereczka do twarzy to moje odkrycie! Od kiedy ją używam nie wyobrażam sobie bez niej życia. Używam tej od Liz Earle : http://uk.lizearle.com/cleanse-tone-...-cleanser.html . Kupiłam też z The Body Shop lub drogeryjnych sklepów, jednak ta od Earle jest zdecydowanie najlepsza - czyści,ale też 'peelinguje', jest też ekstremalnie trwała i przy tym delikatna. Skóra jest dobrze oczyszczona. Można używać jej też do demakijażu,zmywa go dokładnie. Po czasie zauważyłam poprawiony stan skóry."Niespodzianki' pojawiają się bardzo rzadko, korektor odstawiłam. Płyn z tej serii mi nie podszedł. Zastąpiłam go natomiast Cetaphilem. ![]() Edytowane przez Phoebee Czas edycji: 2012-09-21 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Ściereczka do twarzy... mówicie że warto spróbować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
Ja problemy z cerą miałam w wieku 17 lat, najpierw jeden policzek, potem drugi został zaatakowany. Męczyłam się z kosmetykami ogólnodostępnymi żeby jakoś poprawić stan skóry i nic. Poszłam do dermatologa, dostałam maść na receptę, po pół roku miałam już cerę gładką i tak jest do dziś. Choć pewnie miałam dużo szczęscia bo leczenie trądziku nie jest proste.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest ta ściereczka? http://uk.lizearle.com/cleanse-tone-....html?howtouse Jej się samej używa czy nasącza żelem? ten link co podałaś to chyba co innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej ją używać z jakimś żelem - do demakijażu lub do mycia. ![]() Ja nakładam żel na twarz i masuję, potem zmywam wszystko ściereczką pod ciepłą wodą. Czasami w pośpiechu żel nakładam od razu na ściereczkę i zmywam makijaż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Yves Rocher, Pure Calmille, żel do mycia twarzy Alterra, Krem przeciwzmarszczkowy z wyciągiem z dzikiej róży LRP, Effaclar Duo Kolorówka: Sephora, puder Double Compact Mineral Bourjois podkład Healthy Mix (nie lubię go, czekam aż się skończy) E.L.F. Brozner i róż w kompakcie Sephora, Full Action, Extreme Effect Mascara Essence, Eyebrow Stylist Set Yves Rocher, eyeliner w mazaku Czasem cienie z różnego pochodzenia, na usta balsam ochronny. Co do bransoletek z Lilou, to bardzo podobną kupiłam za 45 zł, pozłacaną, z personalizacją, do wyboru kolor sznurka i gwarancja na rok we Władysławowie. Jakieś panie z Poznania miały swoje stoiska i reklamowały tak swoją firmę. Nie pamiętam teraz nazwy, ale niestety tak samo, jak w tych z Lilou, medalik się rysuje, złoto się ściera i nie wygląda to już tak fajnie ![]() Byłam dzisiaj na zakupach ![]()
Drożdże 06.08. - 06.11. PROJEKT DENKO ![]() Moja pielęgnacja włosów ![]() Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen. Edytowane przez joracuppi Czas edycji: 2012-09-21 o 23:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Raczkowanie
|
Dobra, to teraz moja kolej
![]() Z makijażem u mnie jest skromnie: robię u kosmetyczki hennę na brwi i rzęsy. Do tego na usta L'Oreal Rouge Caresse w kolorze Sweet Berry albo Maybelline Hydra Extreme w kolorze Natural Rosewood. Obie to zgaszone czerwienie o chłodnym tonie. Uwielbiam lakiery z Miss Sporty, zwłaszcza klasyczny burgund i delikatny, pastelowy róż. Włosy: szampon Gliss Kur Oil Nutritive + maseczka jajeczna Joanna + odżywka b/s Joanna Naturia z makiem. Twarz: krem AA Technologia Wieku 18+ rozświetlający, żel Nivea Pure Effect, raz w tygodniu peeling Nivea All-in-one (choć ostatnio przestawiam się na delikatne peelingowanie buzi szczoteczką - ja używam miękkiej dziecięcej do zębów ![]() Dłonie: krem Kamill Classic Ciało: obecnie wykańczam po mamie mus nawilżający z Garniera, ale moim ulubionym mazidłem jest mleczko do ciała Nivea Pure&Natural - uratowało mi skórę po pewnym niewypale z Eveline i od tej pory już nigdy nie narzekałam na przesuszone łydki ![]() Bardzo zaciekawił mnie temat oleju arganowego - zawsze bałam się go dać na twarz, miałam wrażenie, że zapcha moje nieszczęsne pory. |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samo mydło jest lepkie, śliskie i ciągnące, na początku dziwnie się go używa, ale efekty to wynagradzają ![]() Dziewczyny zmagające się z wypadaniem włosów: przeglądnęłam notatki i znalazłam że świetnie na wypadanie działa olej z łopianu ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]() Spotkałam się jednak z opiniami, że komuś pojawił się wysyp, jednak mogło być to spowodowane reakcją alergiczną a nie zapchaniem porów. Niestety natura nie wszystkich kocha. Zaciekawiły mnie te szminki o których piszesz, muszę sprawdzić kolory ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Konto usunięte
|
LadyI kiedy założysz bloga ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | ||
Zakorzenienie
|
Hahahaha, już widzę Twoją minę przed monitorem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie, kiedy ?! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zestaw bardzo fajny! blekitne_niebo świetna recenzja kosmetyków, bardzo zaciekawiło mnie czarne mydło z Maroka Savon Noir, zaraz będę szukać więcej informacji na ten temat ![]() Moje hity wyglądają tak: Pielęgnacja: - Dermedic hydrain2 krem nawilżający o przedłużonym działaniu, bardzo dobrze nawilża a przy okazji nie zapycha (a tyle kremów już testowałam i zawsze coś było nie tak) - Bambino krem ochronny stosuję co kilka dni, jest dla mnie niezastąpiony -Pasta cynkowa niezastąpiona na niespodzianki -Gliss Kur spray do włosów nie wyobrażam sobie rozczesania włosów bez tego sprayu, używałam już fioletowego i czarnego, następnym razem skuszę się jeszcze na inny -Olejek Altera Migdały i Papaja, Oliwka Babydream dla mam, olejek rycynowy wszystkie trzy mieszam ze sobą i nakładam na noc na włosy, odżywiają włosy i widać poprawę w ich kondycji. Do tego bardzo lubię żele pod prysznic nivea i dove, masło do ciała isana, balsamy zapachowe sephora Kolorówka: -Mineralny podkład Lumiere dla mnie jest doskonały: kryje, wygląda naturalnie, nie zapycha -Diorblush 533 kolor można stopniować, wygląda doskonale zarówno w makijażu dziennym jak i wieczorowym -Paletki Sleek (Oh so special, bad girl) bardzo je lubię, mam porównanie z cieniami diora i chanel, nie widzę większej różnicy przy nakładaniu na bazę art deco -Carmex balsam do ust to już wizażowy klasyk, więcej nie trzeba o nim pisać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4527 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do kosmetykow to ja polecam : 1.zel do mycia twarzy Yves Rocher Pure Calmille 2. Krem Yves rocher Hydra Vegetal 3. woda termalna Avene 4. płyn micelarny Yves Rocher 5. Aloesowe chusteczki peelingujace Equilibra - moj hit 6. Maska do wlosow alterra z granatem Jesli chodzi o kolorówkę to 1. Krem BB garnier 2. Lakiery Essie - odkąd kupiłam swoj pierwszy nie chcialam juz malowac zadnym innym |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No zwariowały ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez LadyI Czas edycji: 2012-09-22 o 10:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak przy okazji super naszyjnik masz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.