|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
![]() ![]() . Wreszcie mnie autor artykułu oswiecil .
|
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-21 o 20:19 |
|||
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zamiast lepiej to tylko gorzej
Jeszcze na dodatek się pokłóciłam z Tż. Bo on nie rozumie że ja potrzebuje uwagi. ŻE mnie to wszystko przytłacza. Rozumiem że może być zmęczony że po pracy musi odpocząć ale ignorancji nie znoszę a on to zrobił. A później już sam zaczął się wkurzać i tak oto kłótnia na całego. Matko ja nie oczekuje Bóg wie czego, a on i tak nie może tego zrozumieć. Kurcze nic tylko cały wieczór ryczę przez niego
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem u mamy
![]() bo TŻ poszedł na 7 rano a wraca z pracy uwaga uwaga o 5 !! a ja sie boje tam sama spac wiec bede czekac na niego u mamy, bo i tak w naszym pokoju jest duzy i prze wygodny materac ![]() za to jutro nie idzie do pracy, no wow poprostu ![]() dobrej nocy |
|
|
|
#2916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam się uszczypliwa jak to mój mąż zauważył celnie dzisiaj , łatwo mnie wyprowadzić z równowagi ( napięcie przedmiesiączkowe wita), jem więcej, śluz się zmienił na wodnisty czyli jak w zeszłym cyklu. Więc nadzieje ostatnie prysły także:/Niby gdzieś tam wyczytałam,że dziewczyna miała wodnisty śluz i wogóle wszystko jak na @ a ta nie przyszła i dopiero w terminie @ śluz zgęstniał i bla bla bla, ale to przypadek rzadki raczej. Także nie biore tego do siebie. Cytat:
Cytat:
Masakra jakaś...Fajnie chociaż,że sama nie musisz siedzieć
|
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja tylko na szybko, bo zaj..ob miałam cały dzień i padam na pysk. Color gdyby śluz miał być wyznacznikiem ciąży, to każda baba wiedziala by o niej przed spoznieniem @ i przed popzytywnym testem. Taki to wyznacznik jak swedzacy palec! Duża dziewczynka z Ciebie i wiesz, że sikańca trzeba zrobić lub bete. Trzymaj się, kochanie i nie schizuj Anteria U mnie żadnych oznak @ czy ciąży. Cyce nie bolą, sluzu nie ma, szyja krótka... Jutro czeka mnie wizyta u szwagra i jego tygodniowego dzieciaczka... miłej nocki aaa Maru ![]() resztę nadrobię .... kiedyś
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż wiem,że @ i tak przyjdzie, ale i tak mi lepiej po Twoich słowach eheheh
|
|
|
#2919 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Kejhx, my z Tztem to takie dwa łośki - nocne Marki
Oboje siedzimy do późna. Czasem sobie podeśpię godzinkę czy dwie około 18stej i potem dopiero koło 1szej do łóżka na dobre My takie niebieskie ptaki i tym bardziej się zastanawiam jak to będzie gdy już się pojawi maleństwo... bo jednak do niego będzie się trzeba dostosowac i spac kiedy ono pozwoli Ale to dopiero za poł roku wtedy się będziemy martwić
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A tak na serio to ja też potrafiłam się dostosować. Będąc w ciąży z pierwszym dzieckiem, też chodziłam często późno spać, w dzień nadrabiałam. Jak się urodził mały to spałam gdzie popadło i kiedy popadło bo niestety ale on był ciężkim egzemplarzem noworodka ![]() Później w miare jak On podrósł znowu chodziłam późno spać, w dzień mały miał drzemke to ja z nim ![]() A tak na marginesie. wybraliście już imię?? ![]() Witam laseczki w sobotę ![]() Kurka poszłam spać po 23 grubo, a już od 7 na nogach, a sobota jest ![]() ehh... starszy śpi w najlepsze, ale on tak ma,że jak jest wolne to potrafi spać do 10 Młodszy za to już też od 7 na nogach, bo on to ranny ptaszek jest od małego,zabrałam go do siebie do łóżka żeby dał tamtemu pospać.Pogoda za oknem robi się barowa, ja już po kawci z mlekiem, obmyślam co powinnam dzisiaj przy tej sobocie zrobić...pomyć naczynia,poskładać ciuchy, zrobić i wywiesić pranie,kurze,podłogi,łazi enka,obiad
|
|
|
#2923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
Jak sie wali to wszystko niestety Ale jak jest już tak zle tokiedys musi być lepiejCytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, już jest lepiej pogodziłam się z Tz-tem ale on to też ciamok jest zamiast od razu normalnie powiedzieć że coś mu przeszkadza i sam sie też zestresowany pracą to od razu się na mnie wydrze
nie wiem co o tym myśleć dziewczyny pewnie to przez to że mierze w innym czasie.
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co oznacza szyjka wysoko i miekka?Wczoraj to plamienie a dziś taka szyjka
Ale nie wydaje mi się żeby to wczoraj to była owulka bo mam za długie cykle.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) A co do Ciebie to który to dc? Może owulka była jednak później? Jakaś przyczyna braku @ musi być;D Zdarzało Ci się to prędzej?Poczekaj z testem jeszcze jak @ nie będzie. Trzymam mocno kciuki ![]() Cytat:
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś 33 Dc. Dzień spodziewanej @. Przez dwa cykle miałam regularne w końcu @ po 33 dni albo krótsze. Nie wiem jak interpretować szyjkę wczoraj była dość wysoko, półmiękka taka jakaś dziwna i nie wiem nie potrafię wyczuć czy jest otwarta czy zamknięta. Śluz szyjkowy nadal przeźroczysty i lepki jak klej. Sama nie wiem co się dzieje
|
|
#2928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzis po południu wybywamy ze znajomymi na piwko do baru Mam nadzieje na miłe popołudnie
||
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpukać w niemalowane, oby to znaczyło to co ma znaczyć czyli jak mój TŻ mówi embrionka ![]() A my tak wczoraj gadałyśmy o tej romantyczności i wogóle, a ja wieczorem postanowiłam zrobić dżem aroniowy, robię, robię taka cała już fioletowa gdzie się dało, w dużo za dużych dresach, a mój TŻ cały czas się gdzieś szykował. No ale myślę ok niech mu tam A on schodzi na dół w wizytowych spodniach, koszuli, butkach wizytowych - co mu się raczej rzadko zdarza ![]() I mówi masz 10 minut by się uszykować - zabieram Cię na randkę . Na szczęście nikt nie zauważył moich kolorów ![]() Zafasolkowane kiedy powiedziałyście rodzicom, znajomym, że nosicie małe serduszko pod swoim serduszkiem? (wiem, że na pewno pisałyście, no ale nie ogarnę tylu stron)
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w 1 ciaży powiedzielismy od razy czyli 5/6 tydzień Teraz jakby sie udało postanowilismy ze nie powiemy NIKOMU do 4 miesiąca.
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chciałam rodzinie powiedzieć po pierwszym USG w sensie rodzice, rodzeństwo, dziadkowie. Z resztą chce się wstrzymać do końca 3 msc. bo boje się, żeby nie zapeszyć A dla Was samo odejście aniołka jak i później informowanie o tym musiało być ciężkie ![]() Czy do autorki wątku trzeba się zgłosić by się zapisać na listę?!
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak musisz napisać pw do Dzastin to cie zapisze![]() Co do aniołka było i nadal jest bardzo ciężko...Wspomnienia ciągle wracają,nie ma dnia żebym o tym nie myslała Często mam w myślach ten scenaruisz szpital,przychodnia,dom,i znowu szpital I tak mnie serce boli jak sobie przypomne jaka szczęśliwa była moja mama że będzie babcią,tak bardzo pragneła tego wunka Dlatego teraz wiem że nie powiem jej jakby sie udało,bo nie chce żeby było tak jak wtedy...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-22 o 10:10 |
|
|
|
|
#2933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczekaj z 2-3 dni jeszcze i zrób kolejny ![]() Cytat:
![]() No a co do mówienia o ciąży to z pierwszym dzieckiem powiedzieliśmy też jakoś na początku, reakcje mega negatywne z racji mojego wieku, oczywiście trzeba było ściemnić,że wpadka to była ( a nie była, maleństwo poczęte z premedytacją ), druga ciąża wystarana i powiedziane było odrazu jak się dowiedziałam, reakcje ok bo to już po ślubie i wogóle, ale nastąpiła strata. Trzecia ciąża z moim młodszym smykiem, też powiedzieliśmy odrazu jak się dowiedzieliśmy. Była radość i niepokój o to maleństwo po poprzedniej stracie, ale ogólnie pozytywnie. Teraz? To było by nasze 3 dziecko i zamierzam NIE mówić tak długo na ile brzuszek mi na to pozwoli. Chcę sobie oszczędzić przykrości na samym starcie
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze leże z psiakiiem pod kocykiem..mam tyle do zrobienia...najpierw kawke, pranie , sprzatanie, pakowanie...aaa
Cytat:
Moja mama sie upiła z moim Tż bardzo mocno...płakała jak dziecko jak powiedzielismy, ze będzie babcią.... nigdy nie zpomne jak musiałam poznym wieczorem zadzwonic i powiedzieć, ze seduszko nie bije.. Od tamtej chwili całe zycie sie zmieniło...niby jest wszystko to samo, ale nigdy nie będzie jak wcześniej. |
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh
|
|
|
|
#2937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu aniołka.Cytat:
Wasz ból jest rówież bólem mojej przyjaciółki i nie mam zielonego pojęcia jak, kiedy jej powiem. Bo wiem, że jak moja dzidzia się urodzi, mam nadzieję, że nie nic przykrego mnie nie spotka, to ona zawsze będzie miała w głowie, że nasze dzieci byłyby w tym samym wieku. I choć u mnie były staranka i nic nie wychodziło a ona wpadła i nie chciała tego dziecka, to później świadomość, że ma pod sobą serce zupełnie zmieniły jej decyzje. Mnie też wtedy było cholernie ciężko, ze ja się staram i nie mam a ona nie chciała i ma. Trudny okres mamy teraz ze sobą. My nie jesteśmy po ślubie. Mamy zaplanowany ślub na wrzesień 2014 i dziecko nie jest przyczyną wpadki a zamierzone. Jestem po studiach z pracą dla mnie jest jak jest, jestem na L4 ale nie z powodu ciąży a z innych i do tej pracy już nie wrócę, finansowo jesteśmy niezależni, więc oboje uznaliśmy, że ten okres wykorzystamy na dzieciaczka. Nigdy nie chciałam być "starą" mamą bez obrazy dla nikogo. Jak będę rodzić będę mieć już dobrze skończone 25 lat. Ma mi kto pomóc przy dziecku, więc o tyle łatwiej było Nam podjąć tą decyzję. Nikt nic nie wie ani o starankach ani o decyzjach i nie wiem jak z mojej strony zareagują. Natomiast u TŻ jego mama i siostra to się "posikają" z radości. ![]() Ja też... Izaaa ale my mamy nadzieję, że Nam powiesz jak będą dwie kreseczki
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Heh to ja już nie wiem kiedy jest nie za wcześnie na tan test
Nie no jakoś wątpię żeby to było TO Szkoda ale może na następny raz się uda. Puki co małpy brak żadnego plamienia ból był wczoraj przed spaniem trwał chwilkę ale dość mocno byłam pewna że obudzę się już z małpą a tu nie dość że małpy nie ma to jeszcze ta dziwna temperaturaFajnie macie ze swoimi Tż ja chyba mogę pomarzyć o czymś takim Dzisiaj już prawie skończyłam sprzątanie jeszcze tylko przedpokoik malutki i mogę się na zakupy wybierać robię dziś sałatkę i coś na obiad trzeba wymyślić chyba zwykłe mielone zrobię A wieczorkiem wpada teściowa ze znajomą cieszę się pewnie coś napijemy poplotkujemy i ogólnie tak posiedzimy włosy pewnie pofarbuje bo teściowej farba została a że ja chciałam i tak farbować to skorzystam z tego Obydwie mamy krótkie włosy to jedna wystarczy na dwie
|
#2939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś prawo przeoczyć bo nie obnoszę się z tym za specjalnie... Był to dla nas szok bo nic się nie działo kompletnie, zaniepokoiły mnie któregoś dnia poprostu kawowe upławy, ale bardzo malusieńkie, jednak postanowiłam to sprawdzić bo w pierwszej ciąży nic się takiego nie działo..Pojechaliśmy do szpitala, a tam taka wiadomość:/ Trzymali mnie tam 2 długie tygodnie. Codziennie pobierali litry krwi, hcg rosło więc nie wiedzieli co jest grane, Codziennie badał mnie inny lekarz i codziennie słyszałam coś innego. Jednego dnia,że jest ok i małe się rozwija więc radość, drugiego dnia,że jednak nic z tego nie będzie i rozpacz.. I tak 14 długich dni... Wkońcu 14 dnia rano poszłam tam w szpitalu do wc i tam ...nagle wszystko ze mnie wyleciało do ubikacji, z taką siłą,że aż woda chlusła ![]() Potem zabieg i czyszczenie,ból ...przeżycia z zabiegu opiszę może kiedyś bo nie chcę straszyć i dołować Was wszystkich.. Na koniec przewieziono mnie na sale gdzie leżały mamy z brzuszkami, zadowolone i uśmiechnięte Nie przejmuj się wiesz minęlo 5 długich lat,mam 2 synów i jakoś już z latami łatwiej mi się o tym pisze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty robiłaś przed Także wstrzymaj się, skoro @ nie ma to może poziom hormonu jest zbyt niski aby test wykrył. Powtórz za 2-3 dni
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haha Natomiast dookoła nie łażę i nie chwalę się wszystkim choć bardzo się cieszę, że jestem w ciąży i powód nie jest w jakimś wstydzie, że pracy nie mam, a brzuszek rośnie tylko właśnie dlatego co dziewczyny pisały - bo boję się, że jeszcze może się wydarzyć coś złego. Jak będę spokojniejsza, po większej ilości badań i po 13tyg. to będę mogła bardziej otwarcie dzielić się tą informacjąColorblue strasznie mi się to czytało To musiało być naprawdę trudne przeżycie, ale najważniejsze, że masz rodzinkę i że już przetrawiłaś tamto zdarzenie
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-22 o 11:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

.

I tak sobie jeszcze myślę, że większość z Was niepokoi się gdy jakiekolwiek plamienie czy brudzenie pojawi się tylko nawet na papierze toaletowym... a moja gin by chyba chciała żebym przeszła do porządku dziennego nad czasami naprawde mocnymi plamieniami i wróciła jakby nigdy nic do pracy
Pomieszałam trochę przepisy od Was i znalezione w necie i jak na moją pierwszą pomidorową, to jestem zadowolona

Jeszcze na dodatek się pokłóciłam z Tż. Bo on nie rozumie że ja potrzebuje uwagi. ŻE mnie to wszystko przytłacza. Rozumiem że może być zmęczony że po pracy musi odpocząć ale ignorancji nie znoszę a on to zrobił. A później już sam zaczął się wkurzać i tak oto kłótnia na całego. Matko ja nie oczekuje Bóg wie czego, a on i tak nie może tego zrozumieć. Kurcze nic tylko cały wieczór ryczę przez niego
, łatwo mnie wyprowadzić z równowagi ( napięcie przedmiesiączkowe wita), jem więcej, śluz się zmienił na wodnisty czyli jak w zeszłym cyklu. Więc nadzieje ostatnie prysły także:/

Ale nie wydaje mi się żeby to wczoraj to była owulka bo mam za długie cykle.