|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
nie mieliśmy siły ... mała zasnęła .. ale później wstala po 24 i zasnęła dopiero dobrze po 3 ... ![]() Cytat:
a pneumo jest za free dla wcześniaków co n ie oznacza że na 100% zachoruje jak nie dostanie szczepionki ale profilaktyczna ochrona ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- kochana wpadłam w taki szał bo moje dziecko stresuje ☠☠☠%^^%$ piesia sąsiadów z góry czujesz? szczur zafajdany porównywany do mojego dziecka bo on ma stresy w du&^ mam jego stresy niech do budy go dadzą jak ma stresy a od mojej córki się od &*^^%$
|
|
#2462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja dzsiaj do poznania jade Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2463 |
|
Wtajemniczenie
|
Sluchajcie mojemu dziecku chyba cos jest.
Od godziny juz lezy w lezaczku, troche pospi, troche sie porozglada
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mam dla Was zdjęcie Dorotki od Enigmamy!
Pisze również: Mała jest namiętnym ssakiem Zakochana jestem po uszy, a siostrztczki zachwycone już były u Dorotki. Wspaniale czyta się takie wiadomości. ![]() Edycja -> Enigmama prosi, żebym zdjęcie umieściła na mailu, więc usuwam tutaj.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-09-22 o 12:01 |
|
|
|
#2466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi sąsiedzi w dodatku sami mają dzieci, więc chyba powinni wiedzieć, że czasem tak jest, że dziecku coś dolega! Zabić to za mało Cytat:
No, ale nie okłamujmy się - butla to nie cycek, że może pić na żądanie. Tylko jak wrzeszczy? To co? Korkiem buźkę mam Jej zapchać? Moja ma 4tygodnie, a waży 3470g, więc jak będzie w tygodniach Twojej to pewnie dobije do tej samej wagi. Zresztą, nie wydaje mi się aby ona jakoś ogromna była. Wg siatki centylowej jest odpowiednia. Cytat:
Ale tak a propo wredności sąsiadów.. Pamiętam, że jedna z sąsiadek miała psa.. Spokojny, nie szczekał. Jakby go w sumie nie było. To jakiś burak doniósł do Spółdzielni Mieszkaniowej, że pies ujada, przeszkadza, itp. Była interwencja u sąsiadki i musiała robić pismo, i chodzić po sąsiadach aby podpisali, że pies im nie przeszkadza. Oczywiście większość stwierdziła, iż zwierzak nie może mieszkać.. No i musiała biedaka wydać.. ![]() Cytat:
Znajoma dzisiaj z córką w odwiedziny przyjeżdża.
|
||||
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a my wczoraj tak żartowałyśmy z wychodzenia mojego Antka, a on chyba coś podsłuchał.
Od wczorajszego wieczora co jakiś czas kłuje mnie konkretnie w cipce, więc nie wiem czy szyjka w końcu nie ruszyła. Poza tym brzuch mi staje dęba. Nie jest to bolesne, ale bardzo nieprzyjemne i jeszcze nigdy do tej pory nie twardniał mi aż w takim stopniu. Po części cieszę się, że coś się ruszyło, ale oby za szybko nie przyspieszało, bo ja mam jeszcze za wiele rzeczy do przygotowania. Poza tym mamy jeszcze sporo czasu do terminu, więc niech jeszcze dla bezpieczeństwa Maluch troszkę posiedzi w brzuchu.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-09-22 o 12:15 |
|
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi co za ludzie??
A Oni dzieci nie maja? tylko tego szczura? Sluchajcie moj mial nie skonczone 3 tygodnie i mial 4280g. To o co chodzi tej poloznej?ile przybrala miedzy jej wizytami? |
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy wyniki krwi synka i są dobre(bo wody płodowe odchodziły 16h), więc mimo spadku wagi, możemy iść dziś do domku.
![]() Mąż właśnie skoczył po laktator - zdecydowaliśmy się w końcu Medelę Mini. Mam nadzieję, że się sprawdzi. W domu zaczniemy walczyć o mleczko - pić melisę, przystawiamy i używamy laktatora, tak? ![]() Wiecie, naprawdę jest coś w tej 3 dobie, bo wczoraj cały dzień ryczałam i wieczorem miałam myśli, jak to fatalnie się wszystko ułożyło z tym porodem i teraz karmieniem. Że mój mąż sobie tak świetnie radzi przy Beniu, a ja przez tę ranę prawie nic przy nim jeszcze nie robiłam, że jestem bezużyteczna i że ten cudowny, malutki, kochany człowieczek mógłby mieć lepiej... A dziś od rana zupełnie inny humor, jestem pełna nadziei, że wszystko będzie dobrze, że dokarmianie to nie koniec świata i że najważniejsze, że mamy zdrowe dziecko! |
|
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
hejka gratulacje nowym mamusiom
![]() my dziś na suwaczku 38 tydzien czyli będzie lecial 39 a w poniedzialek wizyta ciekawe jak tam moje podwozie he he a Julitka tak sie rozpycha i kopie że czasem aż boli chyba zgwalce dziś męża he he ale ja wcale nie mam ochoty na seks
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-09-22 o 12:31 |
|
|
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
ja po ktgi po wizycie - nic się nie zapowiada, dziewczyny mam do WAS pytanko - wczoraj miałam termin porodu i do wczoraj zwolnienie i dziś się dowiaduję że od dziś jestem na macierzyńskim - nosz k.....wa na jakim macierzyńskim skoro mały jest w brzuszku- albo kasy chciał za dalsze zwolnienie albo już sama nie wiem o co chodzi, ja tak tego nie zostawie, dobrze że to chodzi tylko o weekend bo w poniedziałek mam się stawić do szpitala, ale i tak mnie dr wkurzył - dziewczyny a jak było u WAS??
|
#2472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uszy do góry,bedzie dobrze.najważniejsze to sie nie poddawac
|
|
#2473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my do terminu mamy jeszcze 3 dni ale jak mowila polozna w poniedzialek nic sie nie dzieje. zaczely mnie biodra bolec jak w 4 mc i chodze jak polamana. boli strasznie, tiptopkami sie poruszam. troche na pilce skacze. mam pytanie: czy brzuch zawsze opada przed porodem? podobno ksiazkowo sa 2 tyg przed a mi jeszcze nie opad a termin na wtorek. kuje brzuch, troche czuje szyjke i to by bylo na tyle. na ktg zadnych skurczy,cos czuje ze chyba przenosze.
|
|
#2474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śliczny ![]() Przesyłam zdjęcie córki Nisi
|
|
#2475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Coventry mi wystawial zawsze od wizyty do wizyty i nie mialo to znaczenia czy wypadalo na termin porodu czy po. Dopoki chodzilam w ciazy to wypisywal. Teraz urodzilam przed terminem, ale 2 lata temu po terminie i na pewno mialam zwolnienie. Corcia Nisi slodziutka ![]() A ja sluchajcie naprawde zaczne chyba podejrzewac meza ze dal mojemu dzicku Relanium czy cos
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-22 o 12:54 |
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grunt to pozytywne nastawienie słodka niunia
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gda super ze wychodzicie wdomku zawsze lepiej i pewnie mlecko tez sie ruszy ![]() Ja dzisiaj gdyby nie moja siostra to bym byla w czarnej dupie od rana lata, jak ze sraczka zeby ogarnac dom dzieci wszystko naszykowac wiec juz nie mam sil a jeszcez obiad wyprasowac ciuchy o 15 zawody w przedszkolu Zuzi a o 17 chcemy wyjechac a skad ja wezme sily by dzisiaj poszalec a do tego ze spimy w otelu sami chcemy żaszalec no i gdzie ja kolo 3 nad ranem znajde energie na seks Moze ktos mnie zastapi aaa zapomnialam ze jescze o 14.30 ide do fryzjera
|
|
|
|
|
#2478 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Mój niuniu miał ciężką noc, cały czas na cycu, wyciągnął wszystko i brzuszek go chyba bolał bo płakał. Teraz śpi jak aniołek.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Słodka, a jakie ma dorosłe rysy
|
|||||||||
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa chyba nigdy Was nie zdążę już nadrobić
wpadłam na chwilkę, bo męzul na urlopie okupuje kompa albo mnie i Jagódkę ogólnie mamy się dobrze, mała troszkę daje popalic szczególnie między 7, a 10:30 i między 14,a 17 - uwielbia wtedy nie spać, popłakać i postresować mamusie![]() w środę byłśmy na pierwszej wizycie u pediatry i mała przybrała 0,5kg w 2tyg jeszcze troszkę i z przodu będzie trójeczka usg główki i bioderek mamy 26 także zobaczymy co tam wyjdzie mam nadzieję, że wszystko będzie już ok.Gratuluję szczęśliwym, nowym mamusia dużo zdrówka dla Waszmykam dokończyć obiadek, puki mała śpi, bo zaraz zacznie się hardkor i 3h znikną mi z doby ![]() buziaki i do usłyszenia nie bawem, pozdrawiamy cieplutko
|
#2480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na początu się martwiłaś, że Dusia powoli przybiera a teraz co to za pomysł z odchudzaniem! nawet nie próbuj się stosować do durnych zaleceń. Super, że ładnie rośnie a rzekomą "nadwagę" zrzuci przy raczkowaniu! A ja z kolei znów martwię się o pokarm. Nie wiem, czy moje dziecko nie jest głodne. Dziś ją ważyłam (razem ze sobą na zwykłej elektronicznej wadze) i wychodzi 4 kg. a jeszcze kilka dni temu pokazywała 4100g. no i nie wiem, czy to błąd wagi, czy schudła bo ma za mało mleka czy co jest? Dobrze, że w czwartek mamy wizytę u pediatry to się przekonamy. A dziś jest dzień marudy - płacze cały czas i na cycu by wisiała (no i własnie dlatego nie wiem, cyz nie głodna). wczoraj jadłam szpinak z makaronem i nie wiem, czy to może po szpinaku? Jakieś 2 tygodnie temu też były podobne płacze i też dzień wcześniej zjadłam szpinak z makaronem a później kawałek domowej szarlotki. Po rozmowie z położną zrzuciłam płacze (pewnie z powodów brzuszka) na szarlotkę i proszek do pieczenia w niej. Ale teraz to samo, więc to chyba ten szpinak, nie? na chwilkę moje biedne maleństwo przysnęło, a mnie od tego już tak głowa boli i tak mi jej szkoda... Cytat:
). Zwolnienie przysługuje Ci do dnia porodu.mi gin wystawił na wizycie na początku sierpnia l4 do 31.08 (planowany termin porodu). Urodziłam 17.08 wieczorem i gdy wypełniałam wniosek o macierzyński dla pracodawcy jako pierwszy dzień macierzyńskiego musiałam wpisać dzień porodu. Ależ mi było szkoda, że tracę dobę, bo jeszcze gdybym urodziła rano to ok. No i później żal mi było prawie tygodniowego pobytu w szpitalu i straty tego tygodnia... ech... Sojka, super huśtawka. Mamy taką samą i zastanawiam się od kiedy Zuzanka może się w niej huśtać. Czy jeszcze nie jest za mała. Niby jest napisane, że od początku, ale w takiej dziwnej pozycji jest i nie chcę jej zaszkodzić. Jak Ty robisz? Coś mnie dziś brzuch boli na dole jak na okres? o co kaman? przecież karmie piersią! A wczoraj kilka razy miałam takie zawroty głowy i ciemno mi się przed oczami zrobiło.. chyba muszę już zapisać się na kontrolę do gina i pójść na jakieś badania. BTW mamy karmiące bierzecie jakieś wspomagacze witaminowe?
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-22 o 13:24 |
||||
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie ja biorę witaminy dla karmiących,a co do zawrotów głowy moze zrób sobie morfologię bo to może być anemia.
A zapomniałam napisać zakochałam sie w Waszych zdjęciach
|
#2482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
te w pipce to paskudne uczucie muszę stwierdzić ![]() ale akurat ja już chce,żeby maluch wyszedł,ale z Gracjankiem też chciałam a wyszedł 11 dni po terminie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pytałam dzisiaj o Ciebie ciesze sie,że wszystko u Was dobrzezaglądaj do Nas czasami ![]() Gracjanek śpi,a mi mąż przyniósł woreczek wafelków kakaowych takich na wage pychaja jak zwykle poodkurzałam,pościerałam kurze,zrobiłam pranie i będę się nudzić ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Maleństwo Enigmy śliczniutkie ja chce już swoje
|
||||
|
|
|
#2484 |
|
Raczkowanie
|
Zerknęlam po lebkach co naskrobalyscie, pozniej jeszcze raz przeczytam dokładnie. Mam wojne z męzulkiem małą i humor paskudny, na dodatek tesc za godzine przychodzi i moi rodzice za 3 godzinki ech...
Konczita zadzwon moze do losowo wybranego pediatry w polsce i zapytaj jak z tym jedzeniem, co on uważa. Ja bym chyba tak zrobiła. Upewnisz sie czy to tylko wymysł czy jednak cos w tym jest. Ide popłakac sobie dalej widze ze kryzys mnie jakis dopadl. taaa męzowy kryzys chyba
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia, jakie witaminy łykasz?
|
|
#2486 | |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki!
Chciałam Was trochę nadrobić,nie wiem,czy się uda,bo miałam odsypiać nocki,ale chcę zobaczyć nowe dzieciaczki,bo wiem,że są Gratuluję nowym Mamusiom.Później opisze jak to było z porodem,ale wspomnienia mam dobre z obydwu,mimo,że bardzo krwawiłam tym razem.W sumie to nie wiem czemu.Poród postępował dobrze,dzidziuś ładnie schodził główką,łożysko urodziłam,a potem to mega krwawienie i macica nie chciała się kurczyć.Dlatego postanowili mnie wyłyżeczkować,bałam się,ale nic nie pamiętam,trwało to z 20min,w tym czasie mąż kangurował Kubusia,ale wcześniej ja ponad godzinkę. Jest wspaniały mówie Wam Cytat:
Teraz już bardzo malutko krwawie,prawie wcale.Dziękuje za wsparcie i kciuki,przydały się,bo akcja była szybka z 3 godzinki.Idę na obiad. Do usłyszenia!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-22 o 15:16 |
|
|
|
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
Maggie pod pupe podkładam złożony w kostke kocyk i wtedy jest w idealnie leżącej pozycji i nigdzie się nie załamuje
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie biorę prenatal
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cichutko dzisiaj
widać,że weekend .I rodzić żadna nie idzie ![]() Konczino Ci sąsiedzi to są jacyś popaprani ![]() a takich idiotycznych uwag na temat wagi małej nawet nie słuchaj,ciesz sie,że Dusia ładnie przybiera Wogóle co za ludzie takie pomysły mają .Mój synek dopóki nie zaczął chodzić też był taki fajniutki,pulchniutki a teraz jest tak energiczny,że ledwo się mieści w normie szczypior jeden ![]() U Nas się zachmurzyło i coś pogrzmiewa
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
A my już w domku!
![]() Właśnie dajemy cyca na łóżku, zaraz damy drugiego do possania i potem MM. Ale słyszę, że on coś przełyka, no to chyba muszę coś tam mieć...? Aaa mamusie mam prośbę - możecie mi mniej więcej napisać co warto mieć w lodówce do jedzenia jak się karmi...? Chodzi mi o takie śniadaniowo-kolacyjne produkty, np. jaki chleb itp. Bo w szpitalu jeszcze olałam troszkę to co jadłam, nawet ciastka mi się zdarzyło, a jednak chciałabym bardziej uważać z jedzeniem, jeśli mam karmić. ![]() Zaraz włączę komputer, to się zorientuję dokładniej co tam u Was i wrzuce zdjęcie maciupka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

mysle ze niejdena z nas nie raz zrobi cos podobnego bo czasem sil zbraknie.
. Ale, że miałabym za dużo okazji za jednym razem, bo przecież rozpoczęłabym Mikołajkami, a skończyłabym na imieninach, gdzie po drodze urodziny i gwiazdka
.
Ale z chęcią bym przyjęła. Jakbyś mogła to napisz mi na PW cenę 
Nam położna kazała podawać 2razy dziennie po 10kropelek.

Oczywiście większość stwierdziła, iż zwierzak nie może mieszkać.. No i musiała biedaka wydać.. 
Znajoma dzisiaj z córką w odwiedziny przyjeżdża.

aaa zapomnialam ze jescze o 14.30 ide do fryzjera