Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 11:27   #3571
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
3.gotowany kalafior usmażony na maśle(dużo) i obsypany dwoma łychami wiórek kokosowych,marchewa
cudowne!!! kocham wiórki kokosowe!! a takie połączenie musi być pyszne
kurczę, a właśnie wróciłam z zakupów i zastanawiałam się co kupić- kalafior czy brokuły. stanęło na brokułach.
przy najbliższej okazji MUSZĘ tego spróbować

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:41   #3572
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Ale fajnie, ale luźno do tego gratuluję świetnych wyników w bieganiu.

Tak mnie tutaj co poniektóre chwaliły ale wrzuciłam wtedy jadło z dnia wolnego, leniwego gdy byłam sama i miałam czas, a tak dla porównania, dzień wczorajszy z brakiem czasu.

1. dwa duże wiejskie jaja na miękko, 3 kromki domowego chleba grubo z masłem+warzywa:pomidory z cebulą,papryka, rzodkiewki, sałaty, kiełki, szpinak itp. (micha)

/2 kostki gorzkiej czeko/
/kawa roz. z mlekiem/
/jabłko/
2. tutaj razem z Tż robiliśmy frytki, ja swoje klik i On zwykłe, zjadłam talerzyk tradycyjnych i talerzyk dietetycznych na maśle
za nie długo
3.gotowany kalafior usmażony na maśle(dużo) i obsypany dwoma łychami wiórek kokosowych,marchewa
nie długo potem musiałam wyjść więc zjadałam przed samym wyjściem około godz. po tamtym
4. micha sałatki: sałata lodowa,masłowa,szpinak,ki ełki brokuła,papryka,pomidory, cebula, tłusta grecka feta i oliwki zielone
/4 kostki gorzkiej czeko/
5.jak wróciłam około 21 na szybko zjadłam:pół wędzonej makreli z warzywami chyba jak w śniadaniu (cała micha znów)
6. i odpiero około 23 zjadłam na spokojnie coś na ciepło czyli: 5 dużych placków z cukinii smażonych na maśle

i jak ?

Jak dla mnie jest super, mimo braku czasu jest bardzo zdrowo i smacznie. Musze wreszcie zrobic takiego kalafiora.
Stary 2012-09-21, 12:00   #3573
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie, ale luźno
serio fajnie? na urlopie to mi sie wydawalo ze sie przejadalam, gdyby nie bieganie mysle ze bym przytyla (szczegolnie sniadania byly obfite, pierwszy raz zdarzylo mi sie ze w hotelu ze sniadaniem naprawde bylo tyle pysznych rzeczy ze moglam cos wybrac dla siebie), co wieczor mowilam mezowi ze nastepnego dnia sie ograniczam, po drugim dniu na kazde takie zdanie poprostu sie smial (jadlam tyle co maz), no i widac po urlopie zostalo mi to....

nie wiem czy wagowo przytylam bo sie nie wazylam (i nie zamierzam) ale wizualnie nic a nic nie schudlam choc zmniejszyla mi sie tkanka tluszczowa i widac ladnie zarysowane miesnie (wg meza widac ze jestem sportsmenka)

Cytat:
do tego gratuluję świetnych wyników w bieganiu
ciezko bylo ale moge dumnie powiedziec ze dalam rade, zaczelam 1 sierpnia od 3.5 minuty biegu i godziny marszu, przed wyjazdem na urlop 1 wrzesnia dalam rade przebiec 50 min, na samym urlopie to bylo ok 40-42 min ze wzgledu na brak dluzszej trasy i po 2 tygodniach jak wrocilismy znow biegam 50 min (no i jeszcze biegam w godzinach dla wielu osob niemozliwych - 5 rano a jak mam ciezki dzien to i 4, na urlopie 6.30)

Cytat:
Tak mnie tutaj co poniektóre chwaliły ale wrzuciłam wtedy jadło z dnia wolnego, leniwego gdy byłam sama i miałam czas, a tak dla porównania, dzień wczorajszy z brakiem czasu.
ja nie ocenie czy dobrze/wlasciwie odzywczo ale smakowo to mi sie podoba

tutaj moje typowe menu urlopowe (2 tygodnie tak jedlismy), jak pisalam pierwsza rzecz rano to byl bieg (maz mnie wozil na plaze i czekal w aucie ale jak opowiada to mowi: i jak rano wstawalismy biegac....), prosto z biegu na sniadanie, potem byla kawa w pokoju i po pol godzinie szlismy na 30-45 na basen poplywac i dopiero zaczynalismy dzien urlopowy

Sniadanie hotelowe - bufet (praktycznie codziennie to samo bo mi strasznie smakowalo)
- 2 jajka sadzone albo jajecznica 3 czubate lyzki albo kwadrat zapiekanki ziemniaczano-jajecznej (wszysko bylo gotowe w specjalnych podgrzewanych miskach)
- 4-6 polowek pieczonych pomidorow z bazylia
- specjalna pasta na chlep z twarogu z czosnkiem - 4 czubate lychy
- 1-2 grilowane kielbaski
- 2 kromki razowego chleba, kazda inna
- 1 buleczka kajzerka z bialej maki
- krojone swieze pomidory i ogorki
- spora miseczka jogurtu (ale mieli pyszne w takim duzym wiaderku, co drugi dzien inny: cytrynowy, rabarbarowy, brzoskwiniowy) - to byl taki inny jogurt niz w sklepach ale byl pyszny
- czarna herbata
(ale wybor bufetu byl 5 razy wiekszy)

potem zawsze w pokoju robilam nam kawe

na droge bo praktycznie po wyjsciu z hotelu wracalismy wieczorem -robilam kanapki z duzych bulek z pelnego przemialu z ziarnami z maslem, szynka, serem (dla mnie z mozzarella), po 2 na glowe,
-do tego zawsze mielismy owoce (glownie jablka i brzoskwinie)
-no i ja zawsze mialam w torebce orzechy i pogryzalam
- do picia woda i soki z kartonu (to ostatnie niezbyt zdrowe ale soki byly pyszne, bez cukru)

kolacja to roznie, raz na miescie, raz robilam sama, czyli moglo to byc
- w restauracji ryba z zapiekanymi ziemniakami i salatka plus wino
- pizza (ale pyszna tam robili)
(po kazdej kolacji na miescie maz mi zamawial kawe po irlandzku czy bylo wino do kolacji czy nie)
- w pokoju zrobilam 2 razy nalesniki, raz ugotowalam makaron i zjedlismy z bialym serem, raz byla duza jajecznica

i co wieczor jedlismy lody, czasem kupowalismy w sklepie w pudelku a czasem szlismy do lodziarni - bylo tyle smakow ze nie umialam sie zdecydowac i zawsze dlugo stalam przed lada

mysle ze gdyby nie bieganie to napewno bym przytyla, rozmiarowo wszystko bylo takie jak na talerzu meza
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:14   #3574
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Moje wczorajsze U:
I 2 pełnoziarniste orkiszowe scones, z serkiem homo i miodem; inka karmelowa z mlekiem i grucha;
(niedługo przed II) Duża gotowana kukurydza cukrowa z masłem i solą;

II
3/4 torebki białego ryżu z maminym gulaszem wieprzowym , ogórki kiszone ;

III
1/2 kostki twarogu z kilkoma łychami jogurtu nat., z garścią siekanych orzechów włoskich, miodem, cynamonem i naturalnym kakao; duże jabłko

IV
2 kromki grahama z masłem i pomidorkami z cebulką, bazylią i świeżo mielonym kolorowym pieprzem; 1/2 puszki szprotów w pomidorach, słupki marchewki i zielonego ogórka do chrupania przy Scrabble

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 15:26   #3575
Iwoka
Zakorzenienie

Dzisiejsze P do ocenki :
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, orzechami, wkrojoną połową jabłka i nektarynki + mała gruszka + druga połowa jabłka i nektarynki + kawa zbożowa z dodatkiem cappuccino;
II: talerz owoców z działki: jabłko, brzoskwinia, śliwki, winogrono + jogurt naturalny + kostka gorzkiej czekolady + domowy kompot;
III: 3 spore ziemniaki + surówka meksykańska + 4 placki marchewkowe polane jogurtem naturalnym () smażone na oliwie z oliwek;
IV: 2 kromki chleba żytniego: z pastą jajeczną/z masłem, pomidorem i rzodkiewką;
V: pół kostki twarogu z cynamonem + kromka żytniego z masłem i pomidorem.
Do picia: woda, herbata malinowa, duuużo kompotu ( ).

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:39   #3576
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
R:

Ś: jogurt naturalny, fitella bananowa (skończyły się owsiane), śliwka suszona, 2 figi suszone wkrojone, kawa z mlekiem ok, choć sama wiesz, że płatki naturalne byłyby lepsze

IIŚ: Pełnoziarnista ciabatta, sałata, wędzona polędwica z kurczaka, pomidor,szczypiorek, kawa z mlekiem

Przekąska: nektarynka

O: omlet na teflonie z dwóch jaj z połową homo naturalnego i zmiksowanych malin z łyżką miodu strasznie mało jak na obiad... tak niekonkretnie, bardziej jak kiepskie śniadanie

K: wiejski z warzywami

2 l wody, mięta,kawy do picia.
jw.

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
R z dzisiaj

Śniadanie- serek homo,jogurt naturalny z 2 lyzki, 4 platkow owsianych,maliny i borowki,siemie lniane i garsc slonecznika i dyni.
2 śniadanie-wafel ryzowy z serkiem wiejskim za mało, to nie jest posiłek!
obiad- kawalki kurczaka,cukinia,papryka i pieczarki w sosie pomidorowym+makaron pelnoziarnisty
podwieczorek-marchewka,kilka malych sliwek
kolacja-salatka-feta,papryka,kukurydza,sa lata,pomidor+sos

CHyba nie za duzo tego wyszlo,ale od kilku dni mam zero ruchu,lezę chora totez jeść aż tak bardzo się nie chce
Oprócz II śniadania bardzo ładnie Zdrowiej

Cytat:
Napisane przez Ziggy_Stardust Pokaż wiadomość
R

I. owsianka: homo + sporo świeżych śliwek + 3 łyżki płatków + cynamon
II. 2 kromki pełnoziarnistego chleba posmarowanego masłem z łososiem wędzonym i pomidorem
III. Jogurt naturalny + brzoskwinia
IV. ok. 150 g wędzonego tuńczyka + ok. 100-150 g kaszy jęczmiennej + porcja warzyw gotowanych na parze
30day shred (2lvl)
Przekąska: grejpfrut czerwony
V. 2 jajka na twardo i ok. 100 g czerwonej fasolki z puszki

i jak?
Bardzo ładnie, mimo owocu w drugiej połowie dnia
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 17:52   #3577
Lanteri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
rozumiem, dzięki za wyjaśnienie. w takim razie kurczaka było malutko. dobrze czasem by było, gdybyś zjadła coś węglowodanowego na obiad, więc w tym wypadku byłby to obiad wegetariański, jak kojarzę te zasady niełączenia.
Zastosowałam się do Twojej rady i dzisiaj zjadłam tak:

Śniadanie:
2 jajka na twardo i pomidor z olejem, 2 rzodkiewki.

II Śniadanie:
Gruszka.

Obiad:
Makaron z własnym sosem (pół papryki, 3 pomidory, cebulka, 3 pieczarki).

Podwieczorek:
Jogurt naturalny, 2 łyżeczki miodu, brzoskwinia.

Kolacja (zjem za 1,5h):
2 kromki chleba żytniego, 2 ogórki, masło.

Do picia kawa z mlekiem (i 2 łyżeczki cukru) i dużo wody.
Lanteri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 18:13   #3578
julink
Raczkowanie

R

Śniadanie- caly homo,2 lyzki jogurtu nat,4 lyzki owsianki, maliny,borówki,siemię☠lni anę, garsc nasion slonecnzika i dyni,troszkę zurawiny.
2 śniadanie- mała miseczka sałatki z fetą(papryka,pomidor,ogor ek,feta,salata+sos)
obiad- 2 pelnoziarniste naleśniki z serkiem homo i pokrojonymi w kostkę owocami-nektarynka,brzoskwinia,ma liny,borówki.+2 kostki czekolady Wedla poziomkowo-jagodowej(tak jak nigdy nie jem czekolady,coś mnie dzisiaj wzięło!)
kolacja-pewnei jajecznica z 2 jaj z szynką drobiową,pomidorem i cebulką

i tu coś czuje,ze z 2 piwa wejdą

Wiem,że wyjątkowo dużo owoców,ale powoli wyszłam z mocnego przeziębienia i czuje,że mam jakiś niedobór witamin i muszę się wzmocnic czymś poza tabletkami
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 18:54   #3579
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P do ocenki :
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, orzechami, wkrojoną połową jabłka i nektarynki + mała gruszka + druga połowa jabłka i nektarynki + kawa zbożowa z dodatkiem cappuccino;
II: talerz owoców z działki: jabłko, brzoskwinia, śliwki, winogrono + jogurt naturalny + kostka gorzkiej czekolady + domowy kompot;
III: 3 spore ziemniaki + surówka meksykańska + 4 placki marchewkowe polane jogurtem naturalnym () smażone na oliwie z oliwek;
IV: 2 kromki chleba żytniego: z pastą jajeczną/z masłem, pomidorem i rzodkiewką;
V: pół kostki twarogu z cynamonem + kromka żytniego z masłem i pomidorem.
Do picia: woda, herbata malinowa, duuużo kompotu ( ).

widze korzystasz z rad)
na P jeszcze za malo ale jest coraz lepiej
Stary 2012-09-21, 19:31   #3580
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
R

Śniadanie- caly homo,2 lyzki jogurtu nat,4 lyzki owsianki, maliny,borówki,siemię lnianę, garsc nasion slonecnzika i dyni,troszkę zurawiny.
2 śniadanie- mała miseczka sałatki z fetą(papryka,pomidor,ogor ek,feta,salata+sos) mało, czemu nie dorzuciłaś kromki razowca np?
obiad- 2 pelnoziarniste naleśniki z serkiem homo i pokrojonymi w kostkę owocami-nektarynka,brzoskwinia,ma liny,borówki.+2 kostki czekolady Wedla poziomkowo-jagodowej(tak jak nigdy nie jem czekolady,coś mnie dzisiaj wzięło!)
kolacja-pewnei jajecznica z 2 jaj z szynką drobiową,pomidorem i cebulką

i tu coś czuje,ze z 2 piwa wejdą

Wiem,że wyjątkowo dużo owoców,ale powoli wyszłam z mocnego przeziębienia i czuje,że mam jakiś niedobór witamin i muszę się wzmocnic czymś poza tabletkami
Stanowczo więcej witamin znalazłabyś w warzywach Ale lepiej jeść owoce niż słodycze, wiadomo. Prócz II-go śniadania ładnie.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-09-21, 20:13   #3581
Margolcia0703181
Raczkowanie

Dawno mnie tu nie było...

U:

I: owsianka na mleku z 3 łyżek płatków z łyżeczką cukru, kromka razowca z masłem i tuńczykiem w sosie własnym, kawa

jabłko

II. 3 łyżki kaszy gryczanej podgrzanej na maśle, plaster duszonej szynki

III. kubek kaszy manny z 5 łyżeczek na mleku, kromka razowca z masłęm, tłustym twarogiem i dżemem żurwinowym własnej roboty, mięta

IV. 4 ziemniaki, znów plaster duszonej szynki tym razem z sosem własnym

jabłko, herbata z cytryną

pewnie wpadnie jogurt, albo coś lekkiego
Stary 2012-09-21, 22:44   #3582
Lanteri
Raczkowanie

Dzisiejszy posiłek:

Śniadanie:
2 jajka na twardo, pomidor, 2 rzodkiewki, sól i pieprz.

II Śniadanie:
Gruszka.

Obiad:
Makaron z sosem własnym (pół papryki, 3 pieczarki, trochę wody, 3 pomidory, cebula).

Podwieczorek:

Kolacja:
3 kromki chleba żytniego, 2 ogórki, masło, sól i pieprz.

Piłam wodę i kawę z mlekiem (+2 łyżeczki cukru).
Stary 2012-09-22, 06:10   #3583
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lanteri Pokaż wiadomość
Dzisiejszy posiłek:

Śniadanie:
2 jajka na twardo, pomidor, 2 rzodkiewki, sól i pieprz.

II Śniadanie:
Gruszka.

Obiad:
Makaron z sosem własnym (pół papryki, 3 pieczarki, trochę wody, 3 pomidory, cebula).

Podwieczorek:

Kolacja:
3 kromki chleba żytniego, 2 ogórki, masło, sól i pieprz.

Piłam wodę i kawę z mlekiem (+2 łyżeczki cukru).
To R, prawda?
Nie określiłaś, ale na to wygląda.
Powiem tak:
- śniadanie zamieniłabym z kolacją ( i dołożyła coś do tych dwóch jajek, nieważne, o której godzinie)
- do obiadu oliwa
- do podwieczorku do generalnie najlepiej byłoby zamienić kolejnością z drugim śniadaniem, ale ja zwykle sama jem po prostu owoc na drugie śniadanie, bo tak jestem przyzwyczajona

To chyba tyle ode mnie. Nieźle na redukcję.
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:20   #3584
biedroneczka94
Raczkowanie

U na podkręcenie metabolizmu:
1. jogurt Fru Vita 0% brzoskwiniowy (200g), 3 śliwki
2. grahamka z margaryną, sałatą, wędliną, pomidorem i cebulą, banan, niedługo po 3 kawałki drożdżowego z makiem i jabłkami
3. miska zupy (ziemniaki, marchewka, makaron)
4. jabłko
5. dwie kromki chleba zwykłego z margaryną, sałatą, serem żółtym, pomidorem i cebulą

nie mogę powstrzymać się od zjedzenia ciasta domowego, kurde no
mówicie że jem mało, ale ja ważyłam się w czwartek i przytyło mi się 1 kg w tydzień !!!
chyba że to wina tego że od niedzieli się nie wypróżniałam

co sądzicie?
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:27   #3585
Iwoka
Zakorzenienie

Mój dzisiejszy jadłospis (P). Choroba coraz bardziej daje się we znaki i nie mam ani siły gotować, ani chęci jeść...
I: owsianka (3 łyżki płatków, łyżka musli, łyżka otrębów, łyżeczka cynamonu) ze śliwkami, winogronem i orzechami + jabłko + kawa zbożowa;
II: domowy kisiel jabłkowy (1 salaterka) + kromka chleba żytniego z miodem;
III: trochę zupy ogórkowej (zabielanej śmietaną) / 50 g makaronu pełnoziarnistego z pomidorami i porcją warzyw na patelni;
IV: pewnie druga salaterka kisielu jabłkowego + kromka żytniego z masłem, pomidorem, rzodkiewką;
V: kostka twarogu + kilka ogórków kiszonych.
Do picia: woda, herbata z miodem i cytryną, herbata malinowa, kompot domowy, rumianek.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:52   #3586
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
1. jogurt Fru Vita 0% brzoskwiniowy (200g), 3 śliwki
2. grahamka z margaryną, sałatą, wędliną, pomidorem i cebulą, banan, niedługo po 3 kawałki drożdżowego z makiem i jabłkami
3. miska zupy (ziemniaki, marchewka, makaron)
4. jabłko
5. dwie kromki chleba zwykłego z margaryną, sałatą, serem żółtym, pomidorem i cebulą

mówicie że jem mało, ale ja ważyłam się w czwartek i przytyło mi się 1 kg w tydzień !!!

co sądzicie?
i wcale sie nie dziwie, zeby sie wyproznic potrzebujesz skladnikow ktore zrobia to co wlasnie chcesz - podkreca metabolizm, organizm wtedy bedzie mogl przerobic co zjadlas na paliwo i doladowanie a reszta do odpadu

to co pomaga to platki, najlepiej nieprzetworzone, orzechy, fasola, soja, warzywa i tu swietne sa brokuly, kalafior, ja oczywiscie nie spec bo sa tu Dziewczyny ktore znaja sie naprawde na rzeczy ale wg mnie to co robisz to R ale bardzo nieumiejetnie i efekt jest taki ze organizm kumuluje i dodatkowo ma problem z przetworzeniem

na zaparcia swietne sa otreby, one same nie sa wchlaniane przez organizm ale pomagaja organizmowi przetransportowac odpady tak aby szybciej zostaly wydalone bez zasmiecania organizmu

bardzo wazne jest tez picie min 1.5 l wody albo herbatek ziolowych, wiele osob nie wie ze brak odpowiedniej ilosci plynow moze spowodowac zaparcia

(ciasto od czasu do czasu jest ok ale jak nie dostarczac skladnikow organizmowi to bierze ze wszystkiego co mozliwe, a ze w ciescie nie ma tego duzo efekt jest taki jak masz)

a tak w jednym zdaniu to na podkrecenie metabolizmu nalezy jest jak najwiecej rzeczy nieprzetworzonych (warzywa i ziarna) pamietajac o wlaczeniu wartosciowego bialka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2012-09-22 o 12:55
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:52   #3587
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
1. jogurt Fru Vita 0% brzoskwiniowy (200g), 3 śliwki mało, tu powinno dojść jeszcze z 4-5 łyżek muesli
2. grahamka z margaryną, sałatą, wędliną, pomidorem i cebulą, banan, niedługo po 3 kawałki drożdżowego z makiem i jabłkami ok
3. miska zupy (ziemniaki, marchewka, makaron) wygląda skromnie, najadłaś się?
4. jabłko to nie jest posiłek, za mało!
5. dwie kromki chleba zwykłego z margaryną, sałatą, serem żółtym, pomidorem i cebulą ok

co sądzicie?
Ten wzrost na wadze wynika z resztek pokarmowych zalegających w Twojej okrężnicy... Radzę wziąć coś przeczyszczającego, bo to już prawie tydzień.
Co do ciasta, drożdżowe to najmniej kaloryczne ze wszystkich standardowych ciast, nie ma czym się przejmować

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-09-22 o 12:54
Stary 2012-09-22, 13:30   #3588
biedroneczka94
Raczkowanie

dziękuję za ocenki
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:51   #3589
Ervisha
Zakorzenienie

Wczorajsze U
I jogurt naturlany z winogronami, korsarzami, bran flakes, orzeszkami arachidowymi
II racuchy drożdzowe z cukrem
III zapiekane pod mozarellą z oliwkami 2 tortille pełnoziarniste z Biedronki ze szpinakiem i fetą
IV 2 duże gofry z lodami kawowymi, cytrynowymi i śmietankowymi posypane granolą orzechową i orzechami arachidowymi
V 4 kromki chleba tostowego opiekane z serem żółtym, oliwkami, papryką, kukurydza i pieczarkami

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-09-22 o 13:52
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:10   #3590
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Wczorajsze U
I jogurt naturlany z winogronami, korsarzami, bran flakes, orzeszkami arachidowymi
II racuchy drożdzowe z cukrem
III zapiekane pod mozarellą z oliwkami 2 tortille pełnoziarniste z Biedronki ze szpinakiem i fetą
IV 2 duże gofry z lodami kawowymi, cytrynowymi i śmietankowymi posypane granolą orzechową i orzechami arachidowymi
V 4 kromki chleba tostowego opiekane z serem żółtym, oliwkami, papryką, kukurydza i pieczarkami
Co to ?
Jadłospis obłędny ! + Coś mało owoców
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:32   #3591
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Dziś moje U dzień siakiś taki

Ś;Owsianka po garści tarkowanej dyni,cukini,majchewki +pestki słenecznika +łyzeczka Inki

Kawa z mlekiem i kakao

II Trzy kiście ciemnyh winogron z ogrodu,dwa jabłka

O;Zapiekanka warstwowa;fasolka szparagowa,dynia,cukinia, biała fasola jaś,pomidor,jajko posypana oregano (fasoli białej sporo)

K;Dwie kanapki razowe z tuńczykiem w oleju,ogórek,pomidor

Kakao z mlekiem
Stary 2012-09-22, 16:46   #3592
G0si3k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Jest ładnie, wszystkie proporcje zachowane
Dziekuje za ocene

R/U:

I Owsianka z trzech lyzek platkow, z lyzka masla orzechowego, lycha serka wiejskiego i wkrojona gruszka + kawa gorzka
II Jogurt naturalny z pokrojonym bananem posypane odrobina granoli
III Kanapka z pelnoziarnistego chleba z gotowanym kurczakiem, salata, ogorkiem i niewielka iloscia salatki coleslaw

jeden cukierek czekoladowy, 2 mamby

IV serek wiejski ze szczypiorkiem

Po pracy (ok 20:00)
V jajecznica z wiejskich jajek z szynka drobiowa, pomidorem i szczypiorkiem

Tiffoczki
Mel B Buns
Melissa Bender
Xhit
G0si3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:53   #3593
Milka1224
Rozeznanie

P

I musli orkiszowe lo gotowane na mleku sojowym, podane z jagodami goji, kwaśnym jabłkiem, prażonym sezamem i masłem sezamowym + duża kawa parzona

II 2 drożdżowe bułeczki z kruszonką orzechową z bieluchem i śliwkami

III makaron durum z tuńczykiem i domowym pikantnym sosem "ajwarowym" na bazie pomidorów, bakłażanu, papryki, cebuli i chilli z oliwkami, oliwą pepperoncino posypany kaparami i dużą ilością startego parmezanu
deser: ricore, kawał pełnoziarnistego sernikobrownie z niesłodzonym musem śliwkowym

IV zielony kalafior romanesco zasmażany na maśle z bułką tartą i migdałami

V będą grzanki z zielonym pesto, mozzarellą, pomidorkami cherry i ziołami

do picia: pokrzywa, woda i czarna herbata

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-09-22 o 16:54
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 18:15   #3594
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez G0si3k Pokaż wiadomość
Dziekuje za ocene

R/U:

I Owsianka z trzech lyzek platkow, z lyzka masla orzechowego, lycha serka wiejskiego i wkrojona gruszka + kawa gorzka II Jogurt naturalny z pokrojonym bananem posypane odrobina granoli
III Kanapka z pelnoziarnistego chleba z gotowanym kurczakiem, salata, ogorkiem i niewielka iloscia salatki coleslaw szkoda, że kanapka zamiast obiadu (chyba, że tego kurczaka to była cała pierś) a sałatki mogło być duuużo

jeden cukierek czekoladowy, 2 mamby

IV serek wiejski ze szczypiorkiem

Po pracy (ok 20:00)
V jajecznica z wiejskich jajek z szynka drobiowa, pomidorem i szczypiorkiem
Już na U? Fajnie Choć jak dla mnie ten jadłospis to nadal mocna R, mimo cukierka
Stary 2012-09-22, 18:31   #3595
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Co to ?
Groszki kokosowe

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
P

I musli orkiszowe lo gotowane na mleku sojowym, podane z jagodami goji, kwaśnym jabłkiem, prażonym sezamem i masłem sezamowym + duża kawa parzona

II 2 drożdżowe bułeczki z kruszonką orzechową z bieluchem i śliwkami

III makaron durum z tuńczykiem i domowym pikantnym sosem "ajwarowym" na bazie pomidorów, bakłażanu, papryki, cebuli i chilli z oliwkami, oliwą pepperoncino posypany kaparami i dużą ilością startego parmezanu
deser: ricore, kawał pełnoziarnistego sernikobrownie z niesłodzonym musem śliwkowym

IV zielony kalafior romanesco zasmażany na maśle z bułką tartą i migdałami

V będą grzanki z zielonym pesto, mozzarellą, pomidorkami cherry i ziołami

do picia: pokrzywa, woda i czarna herbata
Podasz przepis na te bułeczki ?

Stary 2012-09-22, 22:08   #3596
julink
Raczkowanie

R! Ale od kilku dni pomimo takiego jadlospisu czuje się jakaś ociężała(a jestem juz po @)

Śniadanie-serek homo,2 lyzki jogurtu nat.,3 lyzki platkow owsianych,wkrojona nektarynka,mus jablkowy,ziarnia slonecznika.
obiad- filet z kurczaka,brokuly,3 lyzki ryzu parabolied.+sos slodko kwasny
podiweczorek-2 male rozyczki brokula i kawalek kurczaka z obiadu+malutki kawalek szarlotki wlasnej roboty dla posmakowania
kolacja-serek wiejski z wkrojonym pomidorem,ogorkiem kiszonym, papryka i kielki rzodkiewki. jajko na twardo.

Ze wzgledu na chorobę☠nie mam ruchu od 5 dni,ale czuje się jakbym ciągle przybierała na wadze,jakos tak źle mi,mimo ze w tym tygodniu wyjatkowo malo mialam wpadek dietowych
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 23:05   #3597
Lanteri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
To R, prawda?
Nie określiłaś, ale na to wygląda.
Powiem tak:
- śniadanie zamieniłabym z kolacją ( i dołożyła coś do tych dwóch jajek, nieważne, o której godzinie)
- do obiadu oliwa
- do podwieczorku do generalnie najlepiej byłoby zamienić kolejnością z drugim śniadaniem, ale ja zwykle sama jem po prostu owoc na drugie śniadanie, bo tak jestem przyzwyczajona

To chyba tyle ode mnie. Nieźle na redukcję.
Właśnie dzisiaj troszkę pozmieniałam. Dzięki za ocenę
R to Redukcja?
Jak to wygląda z owocami? Kiedy w końcu powinno się je jeść? Już się pogubiłam, na różnych stronach czytałam, że najlepiej wieczorem, a na forum, że rano.
Stary 2012-09-23, 00:37   #3598
Swaggie
Przyczajenie

Dzisiejsze U

Śniadanie - 6 łyżeczek sera białego wymieszanego z rzodkiewką i cebulką zieloną + 2 kromki chleba pszenno-żytniego. Jogurt owocowy (125g). Kawa z mlekiem

1h rower

2 śniadanie - 2 kromki tego samego chleba z margaryną i 2 plasterkami wędliny drobiowej. Ogórek zielony.

Mały kubeczek lodów czekoladowych z dość sporą ilością sosu czekoladowo-miętowego

Obiad - Frytki smażone na 2 łyżeczkach oleju, prawie cały mały pstrąg pieczony w piekarniku, sałatka z sałaty zielonej, pomidora i papryki.

Kolacja - 1,5 kromki chleba pszennego z truskawkami, 2 łyżeczkami cukru i serkiem białym. Reszta truskawek (około pół kilo). Kakao z mlekiem 2%
Swaggie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 07:08   #3599
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Co to ?
A z owocami jakoś tak wyszło Z tego co pamiętam to wtedy i tak chodziłam jakaś wzdęta

Stary 2012-09-23, 10:12   #3600
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
R! Ale od kilku dni pomimo takiego jadlospisu czuje się jakaś ociężała(a jestem juz po @)

Śniadanie-serek homo,2 lyzki jogurtu nat.,3 lyzki platkow owsianych,wkrojona nektarynka,mus jablkowy,ziarnia slonecznika.
obiad- filet z kurczaka,brokuly,3 lyzki ryzu parabolied.+sos slodko kwasny
podiweczorek-2 male rozyczki brokula i kawalek kurczaka z obiadu+malutki kawalek szarlotki wlasnej roboty dla posmakowania
kolacja-serek wiejski z wkrojonym pomidorem,ogorkiem kiszonym, papryka i kielki rzodkiewki. jajko na twardo.

Ze wzgledu na chorobę☠nie mam ruchu od 5 dni,ale czuje się jakbym ciągle przybierała na wadze,jakos tak źle mi,mimo ze w tym tygodniu wyjatkowo malo mialam wpadek dietowych
Jadłospis bardzo w porządku, nie wiem z czego jej ten sos w obiedzie, ale nie wydaje mi się, żeby mógł być przyczyną ciężkości... Może to tylko chwilowy kryzys w diecie, przeczekaj

Cytat:
Napisane przez Lanteri Pokaż wiadomość
Właśnie dzisiaj troszkę pozmieniałam. Dzięki za ocenę
R to Redukcja?
Jak to wygląda z owocami? Kiedy w końcu powinno się je jeść? Już się pogubiłam, na różnych stronach czytałam, że najlepiej wieczorem, a na forum, że rano.
Tak, R to Redukcja. Owoce na redukcji staramy się jeść do 16-17, czyli najlepiej na I i II śniadanie (to dlatego, że zawierają sporo cukru- fruktozy, a w godzinach wieczornych jadamy już raczej niskowęglowodanowo)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości