Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 22:47   #3541
blax5
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

P/U (?)

I. owsianka z 4 łyżek z otrębami na szklance mleka z 2 garściami wkrojonych śliwek węgierek i 3 łyżkami wiórek kokosowych

II. 200g (?) serka wiejskiego lekkiego z kilkoma śliwkami i garścią migdałów

III. ziemniaki z gulaszem wieprzowym i buraczkami (stołówka)

IV. kanapka z 2 kromek chleba z ziarnami z masłem, podwójną warstwą szynki, papryką, kaparami i warstwą pestek dyni

V. 2 jajka smażone na teflonie z 3 łychami ogórków z zalewą chilli i 2 łyżkami podprażonych nasion słonecznika

Edytowane przez blax5
Czas edycji: 2012-09-20 o 19:37
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 23:58   #3542
jenna2202
Raczkowanie

UUU

Poproszę

1) kawa z mlekiem, płatki jęczmienne 5 łyżek na szklance mleka

2) bułka grahamka z masłem, szynka, pomidorem, serem białym, mieszanka studencka (pół paczki, albo i więcej)

3) jabłko, znowu orzeszki

4) makaron z warzywami (pół woreczka mrożonych), 2 łyzki śmietany do tego, kawa z mlekiem

5) kilka frytek, skrzydełko kurczaka z kfc
jenna2202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 00:23   #3543
julink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
Dzisiejsza Rka!

Sniadanie- serek homo,2 lyzki jogurtu naturalnego,4 lyzki platkow owsianych,wkrojona brzoskwinia i nektarynka,garsc nasion slonecznika i dyni.
2 sniadanie-troszkę kapusty kiszonej,2 plasterki szynki drobiowej i kilka kiszonych ogórków.
obiad- łosoś w folii, 3 lyzki kaszy, kapusta kiszona,2 ogórki.
podwieczorek- wafel ryżowy z serkiem wiejskim(nie mialam ochoty na pieczywo,tak wyjatkowo ten wafel)
kolacja-jajecznica z 2 jaj z cebulką i szynką z indyka
podbijam z prosbą o ocenę
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:49   #3544
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
I dodaję moje dzisiejsze U - dogadzam dziś sobie gotuję

1. śniadanie : dwa ostatnie spore kawałki mojej pysznej tarty z brokułem, pełnotłustą fetą, cebulą i czarnymi oliwkami
do tego dwa duże jaja na miękko i warzywa: pomidorki z cebulką, sałaty, masłowa i lodowa, rzodkiewki i czerwona papryka
/kawa roz. z mlekiem , trochę potem inka z mlekiem/
/duże twarde, pyszne, kwaśne jabłko/
2. w porze obiadowej: pieczona owsianka (4łyżki płatków, otręby, jajko, śliwki, cynamon, płatki migdałów itp.)
na deser kawa roz.z mlekiem + kilka kostek gorzkiej czekolady wedel
3. obiado-kolacja: cały bardzo duży pieczony pstrąg z masłem w środku + dużo gotowanego kalafiora polanego masłem + frytki ( bycza porcja wszystkiego)

4. i planuję: pół kostki twarogu z łyżką stołową oleju lnianego +warzywa jak zwykle tam jakieś ogórki, papryka, rzodkiewka, marchewki, sałaty, i tam takie różne

spojrzy ktoś??

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Kurcze ja nie słyszałam, mów dokaładniej co i jak? do blendera tylko i już? normalnie za chwilę zrobię...
Ja blendowałam wiórki. Chyba z 20dag (podzieliłam na 3 porcje jakoś), blendowałam, aż powstała masa. Tylko że zostawiłam ją i zrobiła się twarda, zbita. Dlatego najlepiej od razu po zblendowaniu dodaj z 3 łyżki jakiegoś oleju (z pestek winogron może? Oliwa, lniany albo rzepakowy za bardzo przytłumią kokos) i na pewno cukier. Ja tę moją masę (jak używam), podgrzewam ciut i wrzucam do owsianki zamiast masła orzechowego, dodając kostkę białej czekolady. Dla mnie- nawet, nawet, ale ja nie przepadam za kokosem. Właściwie jeśli lubisz białą czekoladę, to wymieszaj sobie od razu część tego kokosowo-olejowego mixu z białą rozpuszczoną czekoladą, ewentualnie dodaj jeszcze ciut oleju- wyjdzie słodki krem (biała Nutella, wersja coconut ). Tak właśnie obmyśliłam. ;p
A jadłospis jak zwykle...

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 10:57   #3545
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
Dzisiejsza Rka!

Sniadanie- serek homo,2 lyzki jogurtu naturalnego,4 lyzki platkow owsianych,wkrojona brzoskwinia i nektarynka,garsc nasion slonecznika i dyni.
2 sniadanie-troszkę kapusty kiszonej,2 plasterki szynki drobiowej i kilka kiszonych ogórków.
obiad- łosoś w folii, 3 lyzki kaszy, kapusta kiszona,2 ogórki.
podwieczorek- wafel ryżowy z serkiem wiejskim(nie mialam ochoty na pieczywo,tak wyjatkowo ten wafel)
kolacja-jajecznica z 2 jaj z cebulką i szynką z indyka
Moim zdaniem bardzo ładnie Ale mogło być np.trochę ryżu czy kaszy do obiadu, bo bardzo węglowodany pocięte, a to wcale nie jest konieczne aż do tego stopnia
Cytat:
Napisane przez jenna2202 Pokaż wiadomość
UUU

Poproszę

1) kawa z mlekiem, płatki jęczmienne 5 łyżek na szklance mleka (przydał by się jakiś owoc)

2) bułka grahamka z masłem, szynka, pomidorem, serem białym, mieszanka studencka (pół paczki, albo i więcej) (ładnie )

3) jabłko, znowu orzeszki (nie wiem bardzo jako co kwalifikować ten "posiłek", można by dodać jakiś serek wiejski albo/i więcej owoców,polecam banany )

4) makaron z warzywami (pół woreczka mrożonych), 2 łyzki śmietany do tego, kawa z mlekiem (mało, brak białka)

5) kilka frytek, skrzydełko kurczaka z kfc (syf, prawie brak białka, bo na takim skrzydełku to więcej tłuszczu niż białka, z resztą kto by sie najadł 1 skrzydełkiem wiadomo od czasu do czasu można zjeść, ale ja bym proponowała po tym jeszcze jakaś wartościowa kolację np. 2 jajka na twardo + papryka + ogórek )
Ogólnie gdyby nie te orzechy,które Ci podbiły kcal to by było raczej R niż U, prawie nie ma owoców, z białkiem nie jest najgorzej ale by się przydało jeszcze trochę z mięsa czy jajek

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Pokaż wiadomość
Teczowa - ja cię zastrzele za te rybki ! Pysznie jak zawsze, a pomysł na frytki genialny
Ja polecam takie frytki, ale z batatów (słodkich ziemniaków) to są dopiero pyszności i do tego zdrowe
Stary 2012-09-20, 12:18   #3546
biedroneczka94
Raczkowanie

U, chcę podkręcić metabolizm:
1. dwie kromki żytniego chleba z margaryną, wędliną drobiową, pomidorem i cebulą, pół papryki
2. jogurt Jogobella brzoskwinia-wanilia, 5 orzechów włoskich, jabłko, 4 wafle ryżowe, troche cappuccino (rozłożone w czasie)
3. ziemniaki z koperkiem, gołąbek
4. jabłko
5. dwie kromki żytniego z margaryną, jajko na twardo
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:39   #3547
Mariposa3
Raczkowanie

Cześć
Mam do Was takie pytanie, jeśli chodzi o obiad. Czy koniecznie musi pojawiać się kasza, ryż, itp.? Czy można z tego zrezygnować? Ostatnio ten posiłek wygląda u mnie zazwyczaj na zasadzie: białko (jajka/ryba/mięso), dużo surówki, pestki dyni, słonecznika i oliwa z oliwek. Czy takie jedzenie na dłuższą metę może mieć zły wpływ? W pozostałych posiłkach mam źródła węglowodanów, tzn. płatki owsiane, chleb, itp.
Pozdrawiam
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:54   #3548
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Pokaż wiadomość
Teczowa - ja cię zastrzele za te rybki ! Pysznie jak zawsze, a pomysł na frytki genialny
Nie strelaj j
Nie jadam tak często rybek ostatnio jakoś tak wyszło, że miałam okazję,a uwielbiam jeszcze jest jeden pstrąg w lodówce na niedługo

A co do mojego jadłospisu tak się najadłam obiado-kolacją ze 4 posiłku już mi się nie chciało jeść, ale zasiedziałam się do późna i w rezultacie zjadłam posiłek 4 o północy i jeszcze dodatkowo wpadł kawałek kiełbasy

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:18   #3549
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Nie strelaj j
Nie jadam tak często rybek ostatnio jakoś tak wyszło, że miałam okazję,a uwielbiam jeszcze jest jeden pstrąg w lodówce na niedługo

A co do mojego jadłospisu tak się najadłam obiado-kolacją ze 4 posiłku już mi się nie chciało jeść, ale zasiedziałam się do późna i w rezultacie zjadłam posiłek 4 o północy i jeszcze dodatkowo wpadł kawałek kiełbasy

Fajnie ze jednak wpadł ten posiłek 4 bo tak to by ubogo było. Fajnie ze jesz gdy jesteś głodna
Stary 2012-09-20, 13:38   #3550
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Świetny jadłospis. Zdrowo, smacznie, na luzie, widać dodatkowo, że miałaś niezły wkład sił w przygotowywanie takich super posiłków. Gratulacje.

Dziękuję bardzo, akurat wczoraj był dzień gotowania

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Ja blendowałam wiórki. Chyba z 20dag (podzieliłam na 3 porcje jakoś), blendowałam, aż powstała masa. Tylko że zostawiłam ją i zrobiła się twarda, zbita. Dlatego najlepiej od razu po zblendowaniu dodaj z 3 łyżki jakiegoś oleju (z pestek winogron może? Oliwa, lniany albo rzepakowy za bardzo przytłumią kokos) i na pewno cukier. Ja tę moją masę (jak używam), podgrzewam ciut i wrzucam do owsianki zamiast masła orzechowego, dodając kostkę białej czekolady. Dla mnie- nawet, nawet, ale ja nie przepadam za kokosem. Właściwie jeśli lubisz białą czekoladę, to wymieszaj sobie od razu część tego kokosowo-olejowego mixu z białą rozpuszczoną czekoladą, ewentualnie dodaj jeszcze ciut oleju- wyjdzie słodki krem (biała Nutella, wersja coconut ). Tak właśnie obmyśliłam. ;p
A jadłospis jak zwykle...

Dzięki spróbuję coś zrobić, boję się tylko by blender się nie zjarał.
A co do jadłospisu to dziękuję , była mała modyfikacja, wpadł jeszcze kawałek kiełbaski a Twój też super i luźny

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2012-09-20, 13:39   #3551
malenka17
Zadomowienie

R:

Ś: jogurt naturalny, fitella bananowa (skończyły się owsiane), śliwka suszona, 2 figi suszone wkrojone, kawa z mlekiem

IIŚ: Pełnoziarnista ciabatta, sałata, wędzona polędwica z kurczaka, pomidor,szczypiorek, kawa z mlekiem

Przekąska: nektarynka

O: omlet na teflonie z dwóch jaj z połową homo naturalnego i zmiksowanych malin z łyżką miodu

K: wiejski z warzywami

2 l wody, mięta,kawy do picia.

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:14   #3552
Narc
Wtajemniczenie

Utrzymanie.

I dwie kromki chleba z surową szynką wędzoną i ogórkiem, jabłko, czerwona herbata
II pół dużej bagietki - przekrojona na 4 i zapieczona z camembertem i powidłami jagodowymi
III tortellini serowe z pesto, czosnkiem, pomidorem i oliwkami na oliwie z oliwek
IV. dwa kawałki bagietki z kiełkami rzodkiewki, serkiem kanapkowym, pomidorem
V. surówka z pekinki , serek wiejski.

nie za dużo węgli ?
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:29   #3553
Iwoka
Zakorzenienie

Dzisiejsze P:
-> jabłko na chwilę przed śniadaniem;
I: owsianka (3 łyżki płatków, łyżka otrębów, łyżeczka kremu kokosowego) z cynamonem, dużą ilością śliwek i winogrona (wszystkie owoce z działki) + waniliowa kawa zbożowa z mlekiem;
II: jabłko pieczone w mikrofali z orzechami, płatkami migdałów, słonecznikiem i miodem + kilka śliwek + winogrono;
III: talerz zupy jarzynowej (z ziemniakami, marchewką i kalafiorem) / pół woreczka kaszy gryczanej + ok. 200 g piersi z kurczaka na parze + surówka z kapusty kiszonej i marchewki (z dodatkiem oliwy) + kupna surówka meksykańska;
IV: tost z 2 kromek chleba żytniego z serem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i jajkiem + kefir;
V: pół kostki twarogu z cynamonem + resztki surówek z obiadu.
Do picia: woda, kawa zbożowa, rumianek, herbata malinowa.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:40   #3554
jenna2202
Raczkowanie

viki1988 - dzięki za komentarz kfc to był jednorazowy wyskok, prawie w ogóle nie jadam takich rzeczy. czy gdyby usunac ten V posiłek (dla mnie nadprogramowy), to byloby za mało na U, czy tak w miarę ok? Nie chcę przytyc...
jenna2202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:33   #3555
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenna2202 Pokaż wiadomość
viki1988 - dzięki za komentarz kfc to był jednorazowy wyskok, prawie w ogóle nie jadam takich rzeczy. czy gdyby usunac ten V posiłek (dla mnie nadprogramowy), to byloby za mało na U, czy tak w miarę ok? Nie chcę przytyc...
IMO - za mało na U, to by znaczyło że nie masz w jadłospisie albo kolacji albo obiadu, a tak być nie powinno Poza tym dodaj owoce ! przede wszystkim bananki - mają mnóstwo witamin i minerałów więcej surowych warzyw również by nie zaszkodziło
Stary 2012-09-20, 15:37   #3556
biedroneczka94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
1. dwie kromki żytniego chleba z margaryną, wędliną drobiową, pomidorem i cebulą, pół papryki
2. jogurt Jogobella brzoskwinia-wanilia, 5 orzechów włoskich, jabłko, 4 wafle ryżowe, troche cappuccino (rozłożone w czasie)
4. jabłko

podbijam
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:50   #3557
Milka1224
Rozeznanie

Moje P

I opiekana bułka dyniowa - bardzo grubo z masłem orzechowym crunchy / z bieluchem, pomidorkami cherry i ziołami, duża muffina kukurydziana ze szpinakiem + kawa parzona

II kawał ciasta ucieranego ze śliwkami, jabłkami, cynamonem i kruszonką polany roztopioną gorzką czekoladą, ricore z mlekiem

III zapiekane pikantne leczo z podsmażaną kiełbaską do tego kasza jaglana z lubczykiem
deser: garść orzechów brazylijskich, herbata z babcinym sokiem malinowym i malinami

muffina z fetą, suszonymi pomidorami i ziołami x2

IV będzie hummus z oliwkowymi grissini i oliwkami nadziewnaymi papryczką

do picia: woda, herbata czarna i pokrzywa

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-09-20 o 17:51
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:59   #3558
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Musze zapolować na smakową (podobno karmelowa jest pycha), bo ta zwykła średnio mi przypadła do gustu
jest!!
i mleczna tez
Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
4. jabłko
chyba spieprzyc metabolizm...
Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P:
-> jabłko na chwilę przed śniadaniem;
I: owsianka (3 łyżki płatków, łyżka otrębów, łyżeczka kremu kokosowego) z cynamonem, dużą ilością śliwek i winogrona (wszystkie owoce z działki) + waniliowa kawa zbożowa z mlekiem;
troche malo tych platkow..na mleku owsianka??
II: jabłko pieczone w mikrofali z orzechami, płatkami migdałów, słonecznikiem i miodem + kilka śliwek + winogrono;
fajnie
III: talerz zupy jarzynowej (z ziemniakami, marchewką i kalafiorem) / pół woreczka kaszy gryczanej + ok. 200 g piersi z kurczaka na parze + surówka z kapusty kiszonej i marchewki (z dodatkiem oliwy) + kupna surówka meksykańska;
kasza sucha??sos by e przydal
IV: tost z 2 kromek chleba żytniego z serem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i jajkiem + kefir;
moze byc
V: pół kostki twarogu z cynamonem + resztki surówek z obiadu.
totalnie redukcyjnie
Do picia: woda, kawa zbożowa, rumianek, herbata malinowa.
jw

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Moje P

I opiekana bułka dyniowa - bardzo grubo z masłem orzechowym crunchy / z bieluchem, pomidorkami cherry i ziołami, duża muffina kukurydziana ze szpinakiem + kawa parzona

II kawał ciasta ucieranego ze śliwkami, jabłkami, cynamonem i kruszonką polany roztopioną gorzką czekoladą, ricore z mlekiem

III zapiekane pikantne leczo z podsmażaną kiełbaską do tego kasza jaglana z lubczykiem
deser: garść orzechów brazylijskich, herbata z babcinym sokiem malinowym i malinami

muffina z fetą, suszonymi pomidorami i ziołami x2

IV będzie hummus z oliwkowymi grissini i oliwkami nadziewnaymi papryczką

do picia: woda, herbata czarna i pokrzywa
Stary 2012-09-20, 18:48   #3559
Iwoka
Zakorzenienie

tapetka22 -> owsiankę zawsze przygotowuję pół na pół z wodą, zwłaszcza jeśli piję jeszcze kawę z mlekiem. Niestety przez anemię lekarz zabronił mi pić "czyste" mleko, ale i tak go przemycam w mniejszych ilościach.
A za sosami jakoś specjalnie nigdy nie przepadałam. Do ziemniaków jeszcze ujdzie, ale do kaszy mi nie pasują

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Stary 2012-09-20, 18:54   #3560
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
tapetka22 -> owsiankę zawsze przygotowuję pół na pół z wodą, zwłaszcza jeśli piję jeszcze kawę z mlekiem. Niestety przez anemię lekarz zabronił mi pić "czyste" mleko, ale i tak go przemycam w mniejszych ilościach.
A za sosami jakoś specjalnie nigdy nie przepadałam. Do ziemniaków jeszcze ujdzie, ale do kaszy mi nie pasują
a kasza z gulaszem??lubisz??
masz te obiady takie R-kowe..
o kalacjach nie wspomne..
ale pocztek dnia sie poprawil
Stary 2012-09-20, 19:21   #3561
Lanteri
Raczkowanie

Cześć! Od 6 dni stosuję dietę niełączenia i odstawiłam słodycze. Nie objadam się, ale z drugiej strony nie chcę jeść za mało. Czy możecie ocenić, czy jem prawidłowo? (Wydaje mi się, że dziennie jem więcej niż 1200 kalorii, dlatego tutaj zamieszczam post).

Dzisiejszy posiłek:

Śniadanie:
2 kromki chleba żytniego posmarowane masłem, 2 ogórki, 5 pomidorów koktajlowych, sól i pieprz.

II Śniadanie:
Jogurt (naturalny lub activia), brzoskwinia/nektarynka, jeżeli jem jogurt naturalny to jeszcze łyżeczka miodu.

Obiad:
Pierś z kurczaka, bez panierki, brokuły polane oliwą z oliwek i pomidory.

Podwieczorek:
Winogrona.

Kolacja:
Ser biały z 2 ogórkami i pomidorem.

Piłam kawę z mlekiem, herbatę i wodę.
Lanteri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:51   #3562
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lanteri Pokaż wiadomość
Cześć! Od 6 dni stosuję dietę niełączenia i odstawiłam słodycze. Nie objadam się, ale z drugiej strony nie chcę jeść za mało. Czy możecie ocenić, czy jem prawidłowo? (Wydaje mi się, że dziennie jem więcej niż 1200 kalorii, dlatego tutaj zamieszczam post).

Dzisiejszy posiłek:

Śniadanie:
2 kromki chleba żytniego posmarowane masłem, 2 ogórki, 5 pomidorów koktajlowych, sól i pieprz.

II Śniadanie:
Jogurt (naturalny lub activia), brzoskwinia/nektarynka, jeżeli jem jogurt naturalny to jeszcze łyżeczka miodu.

Obiad:
Pierś z kurczaka, bez panierki, brokuły polane oliwą z oliwek i pomidory.

Podwieczorek:
Winogrona.

Kolacja:
Ser biały z 2 ogórkami i pomidorem.

Piłam kawę z mlekiem, herbatę i wodę.
bardzo fajna dieta, tak według mnie. nie napisałaś, ile było tego sera, winogron i piersi z kurczaka, ale mam nadzieję, że spora porcja - biorąc pod uwagę, że to obiadu nie dodałaś żadnych węglowodanów, a do kolacji chociaż jeszcze jajka.
generalnie, mimo wszystko do obiadu dorzuciłabym jakiegoś ziemniaczka, kaszę albo makaron, bo okaże się, że zjadasz o wiele mniej niż 1200 kalorii. plus, pamiętaj o oliwie, pestkach, orzechach, ale widzę, że póki co nie ma z tym problemu.

poza tym - ładnie

Edytowane przez whiness
Czas edycji: 2012-09-20 o 19:53
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:09   #3563
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
a kasza z gulaszem??lubisz??
masz te obiady takie R-kowe..
o kalacjach nie wspomne..
ale pocztek dnia sie poprawil
Niekoniecznie. Mama czasami robi gulasz, ale wtedy zjadam bez niego lub robię sobie coś innego.
Kiedyś nie jadłam śniadań i nadrabiałam przez resztę dnia. Teraz przez zmianę mam tak, że w drugiej połowie dnia nieszczególnie jestem głodna. Stąd też takie małe kolacje, które i tak bardziej zjadam po to, żeby coś było.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Stary 2012-09-20, 20:12   #3564
Lanteri
Raczkowanie

Dziękuję za szybką odpowiedź
Sera za dużo nie było, a winogron zjadłam całą miskę:P
Kurczak- została resztka z ostatniego obiadu, więc mogło to być ok. 70-80g, dość mały kawałek (wcześniej jadłam więcej, na pewno ponad 100g).
Ziemniaków nie mogę łączyć z mięsem, tak samo jak chleba z szynką lub serem. Tego mi najbardziej brakuje.
Dzięki za orzechy, nie jadłam ich ostatnio, ale się poprawię!

W sumie gdyby nie przyjaciółka, to już bym rzuciła dietę w cholerę, bo mam straszną ochotę na coś słodkiego, ale umówiłyśmy się, więc staram się dotrzymać obietnicy
Lanteri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:24   #3565
Mikulinka17
Rozeznanie

Iwoka Dziękuję za odpowiedź, muszę jakoś się wziąć w garść.
Stary 2012-09-20, 21:53   #3566
julink
Raczkowanie

R z dzisiaj

Śniadanie- serek homo,jogurt naturalny z 2 lyzki, 4 platkow owsianych,maliny i borowki,siemie lniane i garsc slonecznika i dyni.
2 śniadanie-wafel ryzowy z serkiem wiejskim
obiad- kawalki kurczaka,cukinia,papryka i pieczarki w sosie pomidorowym+makaron pelnoziarnisty
podwieczorek-marchewka,kilka malych sliwek
kolacja-salatka-feta,papryka,kukurydza,sa lata,pomidor+sos

CHyba nie za duzo tego wyszlo,ale od kilku dni mam zero ruchu,lezę chora totez jeść aż tak bardzo się nie chce
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 23:04   #3567
Ziggy_Stardust
Rozeznanie

R

I. owsianka: homo + sporo świeżych śliwek + 3 łyżki płatków + cynamon
II. 2 kromki pełnoziarnistego chleba posmarowanego masłem z łososiem wędzonym i pomidorem
III. Jogurt naturalny + brzoskwinia
IV. ok. 150 g wędzonego tuńczyka + ok. 100-150 g kaszy jęczmiennej + porcja warzyw gotowanych na parze
30day shred (2lvl)
Przekąska: grejpfrut czerwony
V. 2 jajka na twardo i ok. 100 g czerwonej fasolki z puszki

i jak?

Ziggy_Stardust jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 06:50   #3568
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lanteri Pokaż wiadomość
Dziękuję za szybką odpowiedź
Sera za dużo nie było, a winogron zjadłam całą miskę:P
Kurczak- została resztka z ostatniego obiadu, więc mogło to być ok. 70-80g, dość mały kawałek (wcześniej jadłam więcej, na pewno ponad 100g).
Ziemniaków nie mogę łączyć z mięsem, tak samo jak chleba z szynką lub serem. Tego mi najbardziej brakuje.
Dzięki za orzechy, nie jadłam ich ostatnio, ale się poprawię!

W sumie gdyby nie przyjaciółka, to już bym rzuciła dietę w cholerę, bo mam straszną ochotę na coś słodkiego, ale umówiłyśmy się, więc staram się dotrzymać obietnicy
rozumiem, dzięki za wyjaśnienie. w takim razie kurczaka było malutko. dobrze czasem by było, gdybyś zjadła coś węglowodanowego na obiad, więc w tym wypadku byłby to obiad wegetariański, jak kojarzę te zasady niełączenia.

moje U, dzisiaj wiem, co zjem
- racuchy owsiane z rodzynkami, jabłkiem i brzoskwiniami w syropie, karmelowa Inka z mlekiem
- jabłko
- pieczony camembert (kostka 125g), do tego jakieś warzywa, pewnie kalafior, kalarepka i cukinia, makaron z pszenicy durum
- jakiś owoc i kakao na mleku
- twarożek (opakowanie 250g) z crunchy Sante o smaku jagód i granatu, jakimiś innymi płatkami, lnem i otrębami

Edytowane przez whiness
Czas edycji: 2012-09-21 o 07:19
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 07:38   #3569
Rybiorek
Zakorzenienie

Dzien dobry

dawno mnie nie bylo ale najpierw duzo pracy a potem urlop (pierwszy 'zdrowy' urlop, dzien zaczynalam od biegania, potem sniadanie i po sniadaniu szlismy z mezem na basen a dopiero potem atrakcje dnia)

jako ze biegam codziennie minimum 50 minut moja dieta to mocne U

wczoraj:

sniadanie
-jajecznica z 3 jajek i jednego bialka (ale to jedno bialko dodane z powodu kota, jeden z moich futrzakow jak widzi ze wyciagamy jajka z lodowki zaczyna miauki i jeki az nie dostanie zoltka a ja nie lubie wyrzucac jedzenia)
- grzanka z chleba razowego z maslem
- 0.5 l kubka kawy z ekspresu z mlekiem sojowym nieslodzonym (pol na pol)

przekaska w pracy (brak czasu na cos lepszego)
- talerzyk gotowej mieszanki: skrawki kokosa, rodzynki, orzech nerkowca, midaly, suszone morele, slonecznik, dynia

lunch:
- duza miska toskanskiej zupy fasolowej
- 2 kromki chleba z pelnego przemialu z ziarnami lnu i slonecznika

podwieczorek:
- kubek jogurtu sojowego brzoskwiniowego i lyzka orzechow wloskich

obiadokolacja
:
- z powodu braku weny tworczej poprostu ugotowalam sobie torebke (500g) pierogow ruskich

do picia woda niegazowana ok 2 l
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:12   #3570
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Dzien dobry

dawno mnie nie bylo ale najpierw duzo pracy a potem urlop (pierwszy 'zdrowy' urlop, dzien zaczynalam od biegania, potem sniadanie i po sniadaniu szlismy z mezem na basen a dopiero potem atrakcje dnia)

jako ze biegam codziennie minimum 50 minut moja dieta to mocne U

wczoraj:

sniadanie
-jajecznica z 3 jajek i jednego bialka (ale to jedno bialko dodane z powodu kota, jeden z moich futrzakow jak widzi ze wyciagamy jajka z lodowki zaczyna miauki i jeki az nie dostanie zoltka a ja nie lubie wyrzucac jedzenia)
- grzanka z chleba razowego z maslem
- 0.5 l kubka kawy z ekspresu z mlekiem sojowym nieslodzonym (pol na pol)

przekaska w pracy (brak czasu na cos lepszego)
- talerzyk gotowej mieszanki: skrawki kokosa, rodzynki, orzech nerkowca, midaly, suszone morele, slonecznik, dynia

lunch:
- duza miska toskanskiej zupy fasolowej
- 2 kromki chleba z pelnego przemialu z ziarnami lnu i slonecznika

podwieczorek:
- kubek jogurtu sojowego brzoskwiniowego i lyzka orzechow wloskich

obiadokolacja
:
- z powodu braku weny tworczej poprostu ugotowalam sobie torebke (500g) pierogow ruskich

do picia woda niegazowana ok 2 l
Ale fajnie, ale luźno do tego gratuluję świetnych wyników w bieganiu.

Tak mnie tutaj co poniektóre chwaliły ale wrzuciłam wtedy jadło z dnia wolnego, leniwego gdy byłam sama i miałam czas, a tak dla porównania, dzień wczorajszy z brakiem czasu.

1. dwa duże wiejskie jaja na miękko, 3 kromki domowego chleba grubo z masłem+warzywa:pomidory z cebulą,papryka, rzodkiewki, sałaty, kiełki, szpinak itp. (micha)

/2 kostki gorzkiej czeko/
/kawa roz. z mlekiem/
/jabłko/
2. tutaj razem z Tż robiliśmy frytki, ja swoje klik i On zwykłe, zjadłam talerzyk tradycyjnych i talerzyk dietetycznych na maśle
za nie długo
3.gotowany kalafior usmażony na maśle(dużo) i obsypany dwoma łychami wiórek kokosowych,marchewa
nie długo potem musiałam wyjść więc zjadałam przed samym wyjściem około godz. po tamtym
4. micha sałatki: sałata lodowa,masłowa,szpinak,ki ełki brokuła,papryka,pomidory, cebula, tłusta grecka feta i oliwki zielone
/4 kostki gorzkiej czeko/
5.jak wróciłam około 21 na szybko zjadłam:pół wędzonej makreli z warzywami chyba jak w śniadaniu (cała micha znów)
6. i odpiero około 23 zjadłam na spokojnie coś na ciepło czyli: 5 dużych placków z cukinii smażonych na maśle

i jak ?

13.03.2016 II kreseczki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości