Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 09:26   #4831
beafrance
Zadomowienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja w pierwsze 3 miesiace schudlam 4 czy 5kg pozniej przytylam spowrotem plus 12kg:P(ale to tak w ostatnich 3 meisiacach)

w ktorym miesiacu jestes??
tez schudlam na poczatku ale nie wiem ile, w 3 m-cu na pierwszej wizycie u midwife wazylam 58. Wydaje mi sie ze wyjsciowa mialam 60.
teraz jestem w 8-ym , 34tydzien

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:31   #4832
ewurka
Wtajemniczenie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzis moj Eryk ma dzien smieszka,tzn on w ogole smieje sie bardzo czesto,jest pogodnym niemowlaczkiem,ale dzis to przeszedl samego siebie.Chichral sie non stop od rana do wieczora.Bylam na zakupach i w sklepach ciagle nas zaczepiali,zagadywali do niego,tak glosno sie smial,piszczal ze kazdy zwracal na nas uwage.Moj kochany synus

Ja tez tyle przytylam,wydawalo mi sie duzo i niesmialo liczylam,ze cos z tych kg zostanie,ale waze juz tyle co przed ciaza (50 kg ),ale mimo to brzuszek minimalny jest i boczki
To musi byc cudne jak maluszek tak gaworzy, zaczepia i się śmieje ja już nie mogę się tego doczekać
Myslę że 16kg to normalna waga duzo dla mnie to ponad 20kg już...mnie zostało troszke brzuszka ale jak tylko dojdę do siebie zacznę z powrotem bieganie i zumbe

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Kurde dobrze, ze mi o tym napisalas, bo pewnie tez bym sie pchala do przodu Usiade z tylu tak na wszelki wypadek Do szpitala mamy ok 10-15 minut drogi jak nie ma korkow. Najlepsze jest to, ze polozna kazala nam dzwonic do szpitala jak skurcze beda co 3 min Czy to nie za pozno A tak na marginesie to do tego czasu to jajko z bolu zniose. Powiedziala, ze bede mogla wziac 2x paracetamol co 4 godziny. Dla mnie to jakis masochizm
my też mamy 15 minut do szpitala i strasznie mi się ta droga ciągnęła...ja miałam skurcze co 6 minut i kazały mi przyjechać do szpitala, najlepiej dzwonić wcześniej, jak będzie Cię bardzo boleć to dzwoń i nie przerywaj rozmowy nawet w czasie skurczu, ja się darłam a położna czekała aż mi skurcz minie i po tych moich krzykach kazała przyjechać i zjedz coś przed, jakiegoś tosta czy herbatke wypij będzie dobrze
Emilko a może podaj komuś numer tel żeby nas poinformować jak coś

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
a z tymi kilogramami...
w sumie dziecko wazy teraz ok 2 kg, powiekszona macica, lozysko, wody ...to kolejne dwa ?
Wazylam przed ciaza 60 ,teraz 64 (tzn na skanie dwa tygodnie temu , mozliwe ze teraz juz wiecej ) mam 162cm, wygladam normalnie rozmiar 10. Mysle ze wszystko jest ok
Miśku jeżeli nikt nie mówi, ze to mało to pewnie jest wszystko ok chociaż tutaj nikt mi wagi przez ciąże nie sprawdzał sama stawałam na wadze u położnej

Cytat:
Hej!U mnie nocka spokojna,z jednym karmieniem.Teraz jest piekne slonce,wiec zaliczymy dzis dlugi spacer.
U nas mrożnie ale piękne niebo i pewnie też będzie spacerek. Dominik wczoraj po spacerku zjadł i spał ponad 3 godziny

Miłego dnia dziewczyny

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:38   #4833
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
To musi byc cudne jak maluszek tak gaworzy, zaczepia i się śmieje ja już nie mogę się tego doczekać
Moja już mnie tak trochę zaczepia i się uśmiecha A to dopiero 2 miesiące Wczoraj chciałam ją nagrać jak tak gaworzyła, ale zanim wyjęłam aparat to przestała

Obudziłam się dziś z zawalonym nosem i bolącym gardłem I oczywiście nic nie mogę brać jak karmię piersią
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:39   #4834
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
tez schudlam na poczatku ale nie wiem ile, w 3 m-cu na pierwszej wizycie u midwife wazylam 58. Wydaje mi sie ze wyjsciowa mialam 60.
teraz jestem w 8-ym , 34tydzien
w 8mym to chyba przytylam juz z 7-8 ale mysleze te twoje4ry tez sie inaczej liczy bo jednak 2 schudlas
Moja kolezanka z blizniakami przytyla 7kg

Mnie wazyli tylko raz jakos w polowie ciazy

Ja mam nadwage i przed ciaza mialam, wayzlam 68kg wzrostu 169 przytylam 12kg do niedawna wazylam 74kg teraz waze 67-68(corka ma prawie 1,5 roku) ale chcialabym wazyc 62-64, cwicze 5 razy w tygodniu i slodycze jemy z tztem 1-2 razy w tygodniu i dziala jak na razie.

jeszcze 7 dni i bede witala sie z londynem... skzoda tylko ze na 4 dni

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:54   #4835
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Obudziłam się dziś z zawalonym nosem i bolącym gardłem I oczywiście nic nie mogę brać jak karmię piersią
Sa leki ktore mozna brac karmiac piersia.Dziewczyny z innego mojego watku psikaja gardlo Tantum Vedre.Jakies bezpieczne krople tez sa na pewno,ale ja w sumie nie jestem zwolennikiem kropli,bo uzalezniaja,wiec moze po prostu woda morka i masc majerankowa?
Stary 2012-09-22, 10:24   #4836
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Sa leki ktore mozna brac karmiac piersia.Dziewczyny z innego mojego watku psikaja gardlo Tantum Vedre.Jakies bezpieczne krople tez sa na pewno,ale ja w sumie nie jestem zwolennikiem kropli,bo uzalezniaja,wiec moze po prostu woda morka i masc majerankowa?
Nie byłam właśnie pewna czy można stosować Tantum Verde (tutaj to się nazywa Difflam spray), chociaż w ciąży mi lekarka polecała na afty
Pozostałe leki też mam-jak to przy małych dzieciach
Stary 2012-09-22, 16:27   #4837
Sysunia_d
Zakorzenienie

U nas dzisiaj wiosna jest tak ciepło że aż mi sie ze spaceru nie chciało wracać

Moja Nikola to istny diabeł dzisiaj za wszelką cenę chciała zabrać dziewczynce około 3 lata wózek dla lalek. Goniła za nią az musiałam sie ewakuować bo mała zaczeła protestować na pół pasażu

Już nie wspomnę ze połowe osób sie zachwyca nią na każdym kroku i zawsze mój spacer trwa wieki bo jak nie ona zaczepia Panie to one ją.

Dzisiaj to już sama do siebie się smiałam na tym polu , jak jakaś wariatka hehe

PS jakby ktoś nie wiedział to w ten weekend sa promocje w next .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 18:55   #4838
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
my też mamy 15 minut do szpitala i strasznie mi się ta droga ciągnęła...ja miałam skurcze co 6 minut i kazały mi przyjechać do szpitala, najlepiej dzwonić wcześniej, jak będzie Cię bardzo boleć to dzwoń i nie przerywaj rozmowy nawet w czasie skurczu, ja się darłam a położna czekała aż mi skurcz minie i po tych moich krzykach kazała przyjechać i zjedz coś przed, jakiegoś tosta czy herbatke wypij będzie dobrze
Emilko a może podaj komuś numer tel żeby nas poinformować jak coś
Moge podac a najlepiej jakby mi ktoras z Was podala numer na priva to dam znac smsem jak sie cos zacznie dziac
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 19:01   #4839
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
PS jakby ktoś nie wiedział to w ten weekend sa promocje w next .
Bylam dzisiaj w Nexcie ale juz bylo po ptokach. Udalo mi sie jedynie zakupic spiszki za pol ceny dla corci. Zaraz wrzuce zdjecie a i przy okazji kupilam cos malemu kolezanki ale to juz po normalnej cenie za 16f.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12858.jpg (102,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12855.jpg (110,0 KB, 12 załadowań)
Stary 2012-09-22, 20:50   #4840
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!U mnie nocka spokojna,z jednym karmieniem.Teraz jest piekne slonce,wiec zaliczymy dzis dlugi spacer.

Cytat:
tak mozna, ponadto na katar mozna euphorbium

My dzis swietujemy z mezem 5 rocznice slubuDziecko juz spi, bo wrociclismy od znajomych i wykonczony byl, a my mamy wieczor dla siebie

Czestuje Was rocznicowym ciastem
Smacznego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (100,4 KB, 8 załadowań)
Stary 2012-09-22, 21:10   #4841
hanjah
Zakorzenienie

Aniu-pisałam na fb ale jeszcze raz życzę Wam wielu wielu lat w szczęściu i miłości
Stary 2012-09-22, 21:16   #4842
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Aniu-pisałam na fb ale jeszcze raz życzę Wam wielu wielu lat w szczęściu i miłości
Dziekuje
Stary 2012-09-22, 21:29   #4843
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Smacznego
Duzo milosci

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 21:49   #4844
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

My dzis swietujemy z mezem 5 rocznice slubuDziecko juz spi, bo wrociclismy od znajomych i wykonczony byl, a my mamy wieczor dla siebie

Smacznego
Gratulacje rocznicy! dla was!
Ciasto wyglada smakowicie

A u mnie nie ciekawie,bo jestem bez cieplej wody i ogrzewania.Maz odpowietrzal kaloryfery i cos sie stalo z bojlerem,nie dziala.Swieci sie lampka,ze pompa jest uszkodzona lub niskie cisnienie.A agencja czynna dopiero w poniedzialek...

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-09-22 o 21:51
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:13   #4845
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Duzo milosci

Cytat:

A u mnie nie ciekawie,bo jestem bez cieplej wody i ogrzewania.Maz odpowietrzal kaloryfery i cos sie stalo z bojlerem,nie dziala.Swieci sie lampka,ze pompa jest uszkodzona lub niskie cisnienie.A agencja czynna dopiero w poniedzialek...
Dziekuje

Ojjj, to nieciekawie
A wody nie mozecie właczyc na prad?

My jeszcze nie grzejemy, ale w naszym mieszkanku jest cieplutko
Aczkolwiek niebawem musimy zakupic olej
Stary 2012-09-22, 22:41   #4846
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Ojjj, to nieciekawie
A wody nie mozecie właczyc na prad?

My jeszcze nie grzejemy, ale w naszym mieszkanku jest cieplutko
Aczkolwiek niebawem musimy zakupic olej
Nie,no wlasnie jest na gaz.Teraz do wszystkiego musze grzac wode.I to mycie sie w miskach A kiedys dla ludzi to bylo normalne,a dla mnie stanowi problem.Jak to czlowiek sie przyzwyczaja do dobrego...
Stary 2012-09-22, 23:14   #4847
beafrance
Zadomowienie

Cytat:

gosia przybij piatke ...niestety tez zostalam na weekend bez goracej wody i ogrzewania. Bojler pokazuje blad. Juz nam sie to zdarzylo raz 3 tyg temu, byl fachowiec, naprawil "tymczasowo" i zamowil czesc....ma wrocic w piatek te czesc wymienic. No ale w tej sytuacji (dzis dzwonilam do agencji ) przyjdzie w poniedzialek to wymienic...super. Trzy czajniki wrzatku wlane do wanny - taka byla moja dzisiejsza kapiel
No coz, to nie koniec swiata ale oby to naprawili ostatecznie bo nie chcialabym sie z psujacym sie bojlerem bujac w zimie z malym dzieckiem w domu

blonde wszystkiego naj, naj, naj

a my sie dzisiaj poprztykalismy

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 08:18   #4848
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Witam z rana, bo pozniej pewnie, gdzies wybedziemy.
Sysunia, czasem sa takie dni w grudniu, ze mozna sie opalac, byly tu takie Boze Narodzenia w krotkim rekawku w ogrodzie u znajomych, lub na tarasie w moim poprzednim mieszkaniu, ale to nie jest regula, a wiec nic pewnego. Natomiast o kapieli w morzu w grudniu mozna zapomniec. Nie jest zimno w grudniu dojrzewaja tu cytrusy. Jezeli chodzi o opalanie to bardziej niz grudzien i styczen polecam luty, bo luty czesto jest tu sloneczny i cieply, w lutym kwitnie tu mimoza. Co do kapieli w lutym, to widzialam kapiacych sie w lutym turystow glownie z Niemiec, sama nigdy sie w lutym nie kapalam. Plaza pewna opalanie plus kapanie jest tu od poczatku maja (czasem kwietnia zalezy od roku) do konca pazdziernika. Potem na opalanie sa i w zimie takie ladne dni, ze mozna sie opalac, bo praktycznie caly rok jest tu slonecznie, ale zima upalow tu nie ma i jest tak, ze czesto luty jest cieplejszy niz marzec, bo w marcu i czasem jeszcze na poczatku kwietnia, czesto wieje tu mistral. Do Egiptu tez raczej balabym sie jechcac, tym bardziej z dziecmi, ale siostra byla z dwuletnim synkiem w Turcji i wszystko bylo o.k., ale dziwilam sie jej, ze sie nie boi tam jechac. Karaiby itp. w tym czasie sa najdrozsze, bo u nich w tym czasie jest lato.
Rybkie, mi tez sie do ludzi nie spieszy, bo jak sie pracowalo, to tak jak wszedziej ludzie sa rozni, jeszcze tak nie bylo, zeby tam gdzie pracowalam wszyscy byli fajni i z wszystkimi dobrze mi sie pracowalo. Moje maluchy tez czasem potrafia dac w kosc, ale to jest inne dawanie w kosc, takie to ja jeszcze zniose. Jezeli chodzi o to oszczedzanie, to uwazam, ze to dobra sprawa, ja im pozakladalam konta zablokowane do 18 lat, na ktore wplacam im co miesiac stala sume 100 euro kazdej, to jest tez praktycznie suma francuskiego rodzinnego na 4 dzieci, bo wynosi tu ono 448,10 euro na 4 dzieci. Oprocz tego maja zalozone tu ksiazeczki oszczednosciowe tzw. tu livret A, one nie sa zablokowane, mozna z nich w kazdej chwili pobrac, w razie czego, ale ja do tej pory jeszcze nic z nich nie pobieralam i na te ksiazeczki wplacam im pieniazki, ktore dostaja od rodziny na urodziny, imieniny, swieta, chrzciny, komunie i rozne inne okolicznosci i sie juz na nich tez ladna suma uzbierala. Te zablokowane konto i te ksiazeczki zakladalam im zaraz po urodzeniu w pierwszym miesiacu zycia. Studia sa tu bezplatne i platne, mam nadzieje, ze dostana sie na bezplatne panstwowe studia, ktore oprocz tego, ze bezplatne sa tez bardziej renomowane, niz platne prywatne, w przeciwienstwie do gimnazjum i liceum, lepsze bardziej renomowane sa tu gimnazja i licea prywatne i niestety platne. Ale nawet na panstwowych studiach,moga sie przydac pieniadze na roznego rodzaju doksztalcanie, lub zwyczajnie prawo jazdy i samochod.
Beafrance, tak to jest, ze te kolejne imiona, to sa takie potem niewykorzystane, praktycznie sa tylko na papierku. Jest tyle ladnych imion, ze trudno sie zdecydowac Matylda tez ladnie, ja bym wpisala Matilda tu we Francji, gdybym miala nazywac Matylda, ale w UK pewnie Matylda lepiej, bardziej po angielsku i po polsku bardziej tez. A tak wogole to imie kojarzy mi sie z ksiazka dla dzieci Matylda autora Dahl Roald i filmem na jej podstawie. Moja najstarsza corka bardzo lubi te ksiazke i film i wogole wszystkie ksiazki tego autora. Poza tym zazdroszcze takiej wagi w ciazy, bo ja w pierwszej ciazy przytylam 16 kg, przed ciaza wazylam 49 (jestem niska 160 cm), udalo mi sie schudnac do 52, ale w drugiej ciazy przytulam 20 kg (pozno wykryta cukrzyca ciazowa, przez co dziecko bylo dla mnie za duze i byly komplikacje przy porodzie, dystocja barkowa, na szczescie polozna stanela na wysokosci zadania i odbylo sie bez zadnych komplikacji, zostalam tylko bardzo mocno rozcieta). Kilogramow niestety nie udalo mi sie pozbyc. Mysle, ze mialam te cukrzyce juz w pierwszej ciazy, bo corka urodzila sie duza, tylko w tamtych czasach badanie na cukrzyce robili tylko kobietom z grupy ryzyka, otylym lub pozna ciaza, do ktorych ja sie nie zaliczalam, a wiec nikt mnie nie badal... Potem w kazdej kolejnej ciazy mialam cukrzyce ciazowa, w trzeciej ciazy byla tylko odpowiednia dieta i cukry utrzymywaly sie na normalnym poziomie, natomiast w czwartej ciazy nie obylo sie bez insuliny. Endokrynolog powiedziala mi, ze z kazda kolejna ciaza cukrzyca ciazowa jest silniejsza. W trzeciej i czwartej ciazy przytylam tylko tyle co na ciaze, dziecko plus wody plodowe (corki urodzily sie ze srednia waga, wszystkie porody byly naturalne, nigdy nie mialam cesarki). Po trzecim i czwartym porodzie wazylam zaraz tyle co przed porodem, niestety moja waga przed porodem byla duzo za duza, jestem gruba i walcze z kilogramami jak Don Kichot z wiatrakami... A wiec ciesz sie, ze przytylas tylko tyle w ciazy, to dobry znak, jezeli dziecko rosnie i rozwija sie normalnie, gorzej jakbys za duzo przybierala, co mogloby swiadczyc o cukrzycy ciazowej.
Blondehair, wszystkiego, najlepszego!
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 08:51   #4849
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
gosia przybij piatke ...niestety tez zostalam na weekend bez goracej wody i ogrzewania. Bojler pokazuje blad. Juz nam sie to zdarzylo raz 3 tyg temu, byl fachowiec, naprawil "tymczasowo" i zamowil czesc....ma wrocic w piatek te czesc wymienic. No ale w tej sytuacji (dzis dzwonilam do agencji ) przyjdzie w poniedzialek to wymienic...super. Trzy czajniki wrzatku wlane do wanny - taka byla moja dzisiejsza kapiel
No coz, to nie koniec swiata ale oby to naprawili ostatecznie bo nie chcialabym sie z psujacym sie bojlerem bujac w zimie z malym dzieckiem w domu
To nie jestem sama.Przegwizdane,nie?Mam nadzieje ze zarowno tobie jak i mi uda sie i bedziemy miec sprawne bojlery.Ja dzis ogrzewam farelka,jak wstalam mialam w mieszkaniu 17,8 stopnia.Mlodego w nocy wzielam do siebie do lozka,bo byl lodowaty.
Moj maz mowil,ze po pracy bedzie cos kombinowal z bojlerem.Mam nadzieje,ze nie zepsuje do konca i nie bedziemy musieli za niego placic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-23, 09:06   #4850
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
To nie jestem sama.Przegwizdane,nie?Mam nadzieje ze zarowno tobie jak i mi uda sie i bedziemy miec sprawne bojlery.Ja dzis ogrzewam farelka,jak wstalam mialam w mieszkaniu 17,8 stopnia.Mlodego w nocy wzielam do siebie do lozka,bo byl lodowaty.
Moj maz mowil,ze po pracy bedzie cos kombinowal z bojlerem.Mam nadzieje,ze nie zepsuje do konca i nie bedziemy musieli za niego placic
dziwnie troche ta wasza agencja funkcjonuje, bo ja mam numer komorkowy do kobiety z agencji i w razie wlasnie jakiejs awarii dzwonie o kazdej porze dnia i nocy, jak sie wprowadzilam byla sobota, ogrzewanie nam nie dzialalao a tez bylo zimno to dzwonilam do niej wieczorem, na szczescie telefonicznie powiedziala nam jak usterke rozwiazac inaczej wezwala by fachowca na koszt wlasciciela

ja tak na chwile wpadla bo jeszcze w pl jestem, za tydzien w srode wracam,
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 11:40   #4851
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
[

blonde wszystkiego naj, naj, naj

a my sie dzisiaj poprztykalismy

ojjjjjjjMam nadzieje,ze juz jest dobrze

Cytat:
Nie,no wlasnie jest na gaz.Teraz do wszystkiego musze grzac wode.I to mycie sie w miskach A kiedys dla ludzi to bylo normalne,a dla mnie stanowi problem.Jak to czlowiek sie przyzwyczaja do dobrego...
szkoda, bo my mamy na prad i wode czasem tak grzeje, zwlaszcza teraz jak jeszcze nie zakupilismy oleju

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Blondehair, wszystkiego, najlepszego!

Dzien dobry

U mnie dzis piekna, sloneczna pogoda
Stary 2012-09-23, 12:19   #4852
emillia006
Zadomowienie

Dzien Dobry!!!

A u mnie za oknem szaro, buro i ponuro i do tego ciagle pada...
W taka pogode to tylko spac

W nocy obudzil mnie straszny bol brzucha, krzyza, pachwin i prawej nogi do kolana. Przeszlo po ok 15 minutach.
Cos czuje, ze jeszcze tydzien, dwa i pojade na porodowke. Troche sie wystraszylam, bo jestem dopiero w 37tc.

Blonde Hair najlepszego z okazji rocznicy slubu
Stary 2012-09-23, 13:36   #4853
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dzien Dobry!!!

W nocy obudzil mnie straszny bol brzucha, krzyza, pachwin i prawej nogi do kolana. Przeszlo po ok 15 minutach.
Cos czuje, ze jeszcze tydzien, dwa i pojade na porodowke. Troche sie wystraszylam, bo jestem dopiero w 37tc.

Nie martw sie,to jeszcze tydzien -dwa i bedzie akurat.To juz bezpiecznie.Ja takie bole mialam od ponad miesiaca przed porodem,kazdej nocy
Stary 2012-09-23, 13:41   #4854
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Nie martw sie,to jeszcze tydzien -dwa i bedzie akurat.To juz bezpiecznie.Ja takie bole mialam od ponad miesiaca przed porodem,kazdej nocy
No wlasnie ja takie bole mam coraz czesciej, kiedys to raz na kiedys. Musze sie zebrac i poprac przescieradla i ochraniacz do kolyski.
Caly czas mam wrazenie, ze z czyms nie zdaze
Stary 2012-09-23, 13:47   #4855
Darianna25
Zakorzenienie

Hej,
U mnie leje i odechciewa sie wszystkiego.
Byłam na bootfairze i chyba to juz ostatni bo było mało sprzedajacych.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:50   #4856
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien Dobry!!!

37 tydz to juz bezpieczny okres
Teraz takie bole to juz niestety beda

Dziekuje

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Hej,
U mnie leje i odechciewa sie wszystkiego.
Byłam na bootfairze i chyba to juz ostatni bo było mało sprzedajacych.
to zapraszam do mnie, u mnie cieplutko i sloneczko pieknie swieci
Stary 2012-09-23, 14:27   #4857
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

czesc dziewczyny!
u nas leje od rana, jeszcze nigdzie nie bylysmy

mloda znowu ma jakiegos wirusa... w czwartek w nocy wymiotowala, w piatek byla ospala caly dzien, wczoraj nawet spoko, a dzis leci z niej jak z kaczki... ehhh...

robilysmy dzis szarlotke z eM, ale miala ubaw!

blonde my niedawno obchodzilismy 5lecie, ale znajomosci

sysunia, a ty przez agencje wynajmujesz czy od wlasciciela? sprobuj ich postraszyc, ze nie zaplacisz czynszu, bo jeden pokoj jest bezuzyteczny, bo zimno. albo postrasz, ze sami okno naprawicie, a koszt odliczycie wlasnie od czynszu. podobno to jest calkiem zgodne z prawem

emilka zdazysz, nie peniaj! a nawety jesli to taki kilkudniowy szkrab naprawde duzo spi... dasz rade

ja wam powiem w sekrecie, ze ja w ciazy przytylam 30kg do porodu mialam 95

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 14:32   #4858
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!
u nas leje od rana, jeszcze nigdzie nie bylysmy

mloda znowu ma jakiegos wirusa... w czwartek w nocy wymiotowala, w piatek byla ospala caly dzien, wczoraj nawet spoko, a dzis leci z niej jak z kaczki... ehhh...

robilysmy dzis szarlotke z eM, ale miala ubaw!

blonde my niedawno obchodzilismy 5lecie, ale znajomosci

ja wam powiem w sekrecie, ze ja w ciazy przytylam 30kg do porodu mialam 95
czesc

za szarlotke. Jak M pomagala to napewno jest pyszna
Nam dzis na popoludnie zostało tylko kawalek ciasta, bo wczoraj pol wzielam do znajomych

My w listopadzie bedziemy miec 11 lat razem

Niezle przytylas, ale szybko tez zgubilas
Ja przytylam 8 kg, ale jak z tych hmmm bardziej ubitych i jakies dodatkowe kg juz przed ciaza były
Stary 2012-09-23, 14:37   #4859
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

no ja tez raczej drobniutka nie jestem

owszem szybko zgubilam - 3 dni po porodzie juz mialam -15

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 14:40   #4860
ewi83
Zadomowienie

Hej

U nas tez niestety pada od rana Dzisiaj rano juz musialam wlaczyc ogrzewanie- Nikos powiedzial mama cold- no to co mialam zrobic

Tz wczoraj wyjechal- jestesmy z Nikosiem sami Wraca w paitek a w sobote przylatuje moja rodzinka

Ja jak narazie dalej chudne ( nudnosci zdarzaja sie teraz dosc czesto), przed ciaza wazylam 61 teraz zeszlam do 57kg ale brzuszek mam juz dosc pokazny Juz napewno nie moge ukryc ze jestem w ciazy

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości