|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Hejeczka
![]() Dzięki za inhalatorowe rady ![]() ![]() No ale jaki by nie był, to i tak na nic się zdał ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dla Was też przesyłam buziaki, chorowitki ![]() Cytat:
![]() A jak Sarenka to znosi? I wielkie dzięki za radę, będę pamiętać ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Usypianie bez problemu. Zobaczymy tylko jak spanie ![]() Telik, ja Cie kocham!!!!!!!!!! ![]() Ales dzielna, aleś ładna, aleś twarda ![]() Kto to ta dziewczyna z Tobą? Fajnie że pogoda Wam dopisała, bo u nas lało i ziąb. Dużo ludzi biegło? I czemu Pan Telik nie biega? ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. No to nieźle Ci pospał, rzeczywiście ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zadomowienie
|
brumku jeszcze na szybko zanim pojde spac, Szymon na poczatku tez nie awal sobie zalozyc maseczki, ale puscilam mu na youtube bebe lili (jakas piosenke z teledyskiem), tak aby sie zainteresowal, wtedy dzwiek inhalatora nie byl taki straszny.
![]() |
#2434 |
Zadomowienie
|
Eve, straszna tragedia. Bardzo Wam współczuję.
![]() Alibany, wow dwie prace naraz- niezła jesteś! ![]() ![]() ![]() ![]() Telik, gdzie te Twoje dodatkowe kilogramy? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brumku, ale akcja ![]() ![]() Ja też podłączam się pod pytanie o inhalator. ![]() ![]() Żaneta, czyli dobrze mi się wydawało, że Emi wysoka. Ciągle słyszę, że Hania wysoka jak na swój wiek a dzisiaj zmierzyłam i ma 79 cm, więc do Emi jej trochę brakuje. ![]() ![]() Czapa pewnie przyjdzie w tym tygodniu. ![]() Kolina, dziewczyny dobrze radzą, bierz większe. ![]() Kajool, szkoda że się nie zobaczymy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- A Agni ma właśnie noc poślubną ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-09-22 o 22:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
*Tak się moje dziecko obudziło rano- Tarzan normalnie
![]() *Zazdrość o miejcie na fotelu (Ronin niewzruszony) *I nowa czapeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
fidoo30 - kto Ty jesteś?
![]()
#2438 |
Zadomowienie
|
Kajool, a ten inhalator microlife jest cichy?
![]() ![]() Brumek, myślisz, że już? ![]() ![]() Carmela, boski tarzan ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-09-22 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2440 |
Zadomowienie
|
Brumku, no właśnie widzę, że na allegro jest najbardziej rozchwytywanym inhalatorem.
![]() Może te dedykowane dzieciom są bardziej ciche? Ma któraś taki? ![]() http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...604798970.html http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...604798881.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Wtajemniczenie
|
Brumek, wyploszylas Fido
Sarenka boska, a czapa bardzo twarzowa ![]() Dzis i Brida chyba za mąż wychodzi ??? (juz wyszla ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko sobie w brodę pluję, bo w necie są 70 zł taniej niż w aptece ![]() Ale jestem łagodna ![]() ![]() Widziałam filmik na fb. Cudny ![]()
![]() |
#2443 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby ten katarek przeszedł jak najszybciej ![]() A podajesz mu coś jeszcze Bo jak chciałam popisikac w nocek Jasiowi Navisinem to tez strach i płacz Dziewczyna która biegnie ze mną to koleżanka z pracy( przyszła pracować jak ja miałam iść na macierzyński) Ludzi biegalo ponad 200, byli tez biegacze z Kenii, Etiopii ( mieli oczywiście polowe mojego czasu) Tz nie lubi biegać ![]() A wiesz jedna para biegła z wózkiem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale coś mi się zdaje, ze katar, jak to katar, musi potrwać swoje, niezależnie od tego czym dziecko będziemy męczyć ![]() A Ty z wózkiem nie miałaś ochoty spróbować? ![]()
![]() |
#2445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio wchodze do pokoju(po jego drzemce poludniowej) a Borysek bez skarpet, bez spodni(nie wiem jak je zdjął-2 razy mu sie to udalo) siedzi i sie cieszy ze skarpetą w buzi ![]() Ja zamiast spac to czytam o inhalatorach.....ide spac,dobranoc (ciekawe czy pośpię dzisiaj ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-22 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Wtajemniczenie
|
Brumku używalam zwykłego programu z windowsa. Windows movie maker. Zgapilam pomysl od AgiG, nie mogłam sie oprzeć. Bardzo mi sie Antka filmik spodobał i chciałam by Wiki tez miała.
Dziekuje za miłe słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | ||||
Zakorzenienie
|
eveewe, strasznie mi przykro
![]() ![]() Cytat:
brawo!!!! Ale z Ciebie laska! ![]() Cytat:
Biedny Tymuś ![]() Cytat:
grrrr..... a co ich to obchodzi?? Do nas babka w sklepie wczoraj "a o co Ty płaczesz?" bo mały zaczął jęczeć jak mu odłożyliśmy zabawkę. Odpowiedziałam "a, bo tak mu się chce" i się odczepiła ![]() mówiłam już ale powtórzę że laska ![]() myślisz że tak wcześnie? ![]() ![]() Cytat:
z wózkiem? Super ![]() A my mieliśmy wczoraj bardzo miły dzień, pojechaliśmy na basen na zajęcia z instruktorem. Mała grupka dzieci, mały zachwycony, śmiał się tylko do instruktorki, bez problemu dawał się jej brać więc wszystko na nim demonstrowała ![]() ![]() Pod wieczór przyjechała grupka znajomych w odwiedziny, jedna koleżanka z synem rok starszym. Chłopcy się sobą zajęli, rozrabiali cały wieczór, gonili się wkoło stołu, Adaś tak się zajął że zapomniał o tym że był śpiący, w efekcie cały dzień nie spał...pierwszy raz ![]() Co nie przeszkodziło mu w nocy zrobić pobudki. Najpierw nie tyle płakał, ile się darł ![]() ![]() Taki ładny dzień się robi a my dziś jedziemy do teściów...
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Telik!! Jesteś laska, na 2 zdjęciu jak 16stka, wysportowana, ładana, energiczna, same ochy! zazdroszczę Ci.
Sarenka ![]() Ciekawe jak tam Agni Sara w maju miała 80 cm ( mierzyli ją w szpitalu), teraz nie wiem ile ma. Ide czytać/oglądać relacje ze ślubu Kwaśniewskiej. Ania miły wieczór. Może za dużo wrażeń dla A było z całego dnia?
#2449 |
Zakorzenienie
|
Witam
Nic nam nie wiadomo o jakis powaznych problemach. Za to zanim sie zona i synowie pozbieraja - szok. Nie wiem co wczoraj prokuratura ustalila. Samochod spalony bo podejrzewali ze chcial sie otruc gazem (butla z gazem do kuchenki byla w bagazniku) i chyba cos sie zapalilo w aucie, a butla nie wybuchla. A on prawdopodobnie odszedl i..... ![]() Mery gile z nosa ma mega - wiec jutro do zlobka nie pojdzie. Smarujemy ja Pulmexem, ale nie da wpsikac sobie nic do noska i sciagnac, sila musze. ![]() Teliczku po raz kolejny powiem, ze jestes piekna kobieta ![]() carmela Sarcia jak zwykle urocza ![]() wiecej nie pamietam...............
#2450 |
Zakorzenienie
|
Czesc.
U nas noc masakra. Agata przebudziła się przed 2 z ogromnym płaczem. Nie chciała się uspokoić i usnąć dalej, leżała z nami. W końcu zrobiliśmy jej mleko (juz nie pamietam kiedy ostatni raz jadla w nocy) ale i tak to nie wiele dało. Sama nie wiem, czy to katar, czy ząb czy jeszcze co innego ![]() Sarenka świetna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Nie, raczej nie. Często mamy takie dni, że dużo zajęć, ktoś przychodzi albo my gdzieś jeździmy, więc nie sądzę. Tym bardziej że kiedyś w ciągu dnia się z takim płaczem zbudził... no ale grunt że potem przeszło, i zachowywał się jakby nigdy nic. Teraz tatę na spacer wyciągnął ![]() Czytałam, zdjęcia oglądałam, ładnie ale bez szału. A najlepsze że goście ponoć mieli zakaz przynoszenia aparatów i tel, a tu zdjęcia i tak się szybko pojawiły ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- śliczna Sarenka! teraz dopiero zobaczyłam zdjęcia ![]()
![]() |
#2452 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez tak myśle Choć mam wrażenie ze maści majerankowa faktycznie ułatwia oddychanie A JasieK wogole nie daje sobie odciągac katarku ![]() Nie wiedziałam ze można biec z wózkiem, bo fajny pomysł i nam sie zdarza biegasz z wózkiem Ale na ta konkretna trasę musiałabym mieć specjalny wózek-baby joger chyba ![]() Cytat:
Wzruszający ![]() Cytat:
![]() U nas tez noce z pobudkami Kobitki strasznie wam dziękuje za miłe słowa Czuje sie zawstydzona a zarazem strasznie miło słyszeć tak miłe słowa ![]() Ale tak naprawdę każda z was dałaby radę przebiec i gorąco zachęcam do biegania lub/i innych aktywności izycznych. Człowiek ma inna energię. A dziś w ramach nagrody zrobiłam pyszne gofry bez proszku do pieczenia I sie zajadalismy w trójkę ![]()
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
Evee
![]() Obejrzałam filmik na efakcie ze ślubu Olki, i...ludzie im przejść nie dali, jak Kwaśniewski ją wprowadzał do kościoła..żenada. Powinni zrobić barierki. Rzeczywiście wygląd jej bez szału- ale to rzecz gustu. Makijaż ładny. u Was też tak mocno wieje?
![]() |
#2454 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a krosteczki to moze od kiszonego? Ostatnio gdzies przeczytalam ze jak po soku z kiszonej kapusty wystapi wysypka koło ust to przestac podawac. co prawda tyczylo sie to dzieci w wieku 8msc ale moze ![]() ale śliczna ![]() ![]() ![]() ps mamy taki sam wózek tylko czarny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ja bym nie dała rady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale juz się nauczyłam olewać, i zwyczajnie przytakuje żeby zainteresowany myslał, że ma rację a robie swoje ![]() Cytat:
![]() czapole mamy podobne ![]() I sie też już nie mogę doczekać aż moja mała będzie się tak tulic do naszego psiaka ![]() ![]() Nadrobiłam i witam się niedzielnie ![]() mąż spaceruje z małą a ja w domku bo przyplątalo się do mnie zapalenie krtani ![]() Niestety od dziecinstwa sie z tym diabelstwem męcze ![]() ![]() W piatek bylismy na weselichu, ale to taka mała uroczystośc bo para młoda juz nie taka młoda ![]() Lenka pierwszy raz była na takiej imprezce ale była przekochana. Najpierw spała 2,5 h na dworzu, tylko się zmienialiśmy z rodzinką bo zimno tyle chodzić, w dodatku w kiecuszce i szpilkach ![]() ale jak się obudzila i najadla to była gwiazdą wieczoru ![]() ![]() normalnie rusek nie dziecko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś znów jakby lepiej (tfu tfu). Katar jeszcze w nosku siedzi i niestety nadal pokasłuje od tego i leżeć nie może, ale jest chyba lepiej niż wczoraj. W nocy do 1.30 wybudzał się 4 razy ![]() ![]() Poza tym nauczyłam go wczoraj pokazywać, jak się wkręca żaróweczki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe co z tą nocą było ![]() Na szczęście dziś już nie. Wczoraj tak wiało. Cytat:
![]() Biedny Agatonek ![]() Cytat:
Ale po tych 3 dniach odciągania jest jakby nieco lepiej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2457 | ||||
Wtajemniczenie
|
Sliczny Tarzan!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do pogrubionego - ja mam straszny zal, ze takie akcje sa zawsze w weekendy, bo ZAWSZE mam takiego pecha, ze maz w pracy, a ja z trojka sama nie dam rady, tym bardziej, ze to akurat dla maluchow akcja. W zeszlym roku nas ominelo, bo Antos malutki byl, teraz nie mialam jak isc. Ale fajnie, ze Wy skorzystaliscie. A nocki z okropnym placzem tez sie u nas zdarzaja. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Zakorzenienie
|
Kto mi zabrał moje grzeczne dziecko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Wtajemniczenie
|
AgaG proszę bardzo
![]() ![]() www.youtube.com/watch?v=_I9NrulFU-g |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Wtajemniczenie
|
Gdzie wy jesteście wszystkie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.