|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
I mniej roboty
i nie capi W szpitalu mieli takie specjalne worki z żelem, wielorazowego użytku, ale to samo działanie co pieluchy.---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- http://dlapacjenta.pl/sklep/product_...oducts_id/1584 coś w tym stylu |
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem o jakie worki chodzi
Fajny sposób. |
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Wróciłam Ten tydzień był dla mnie mega pracowity i ostrzegałam, że z tydzień mnie nie będzie, ale już jestem - stęskniłam się za Wami Ostatni weekend byłam u mamy na coś a la święto miasta, w poniedziałek 11h w pociągu kierunek Białystok, w nocy z środy na czwartek wróciłam aby w czwartek rano zacząć kolejne szkolenia ale na szczęście na miejscu. A wczoraj zakupiliśmy z TŻ wypoczynek do salonu, zlewozmywak do kuchni i lampy do kuchni i przedpokoju i za tydzień - PRZEPROWADZKA całuje Was mocno i życzę udanej niedzieli, jak tylko ogarnę przelew za legginsy i zaległą pocztę biorę się za nadrabianie Was
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
jak sie dzien miło zacząl kolejna wygrana aukcja, co prawda z tych drozszych ale i tak kombinezon wart swojej ceny (w slepie nowki są po ok 200zl)http://allegro.pl/show_item.php?item=2645234089 Poluje jeszcze na niebieski ale jak narazie nie ma nic ciekawego, same takie wyblakłe, jasne... a ja szukam takiego żywego niebieskiego... |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
czesc z rana
wpadłam wczoraj w takiego doła, że nawet nie miałam ochoty odpalac komputera, ale widzę, ze niezbyt wielki ruch był .... a oto dołowe przyczyny: - w czasie kąpieli zlokalizowałam pierwszego rozstepa- umiejscowił się dziad na prawym biodrze - po kąpieli miałam problem z obcieciem paznokci u stóp... troche musiałam się pogimnastykowac - zaczyna zanikac mi pępek , a tak podobał mi się taki śliczny wklęsniety, buuuuuu- nawet nie chce wchodzic na wagę, żeby jeszcze bardziej się nie dołowac no i na dodatek pokłóciłam się z mężem. Bo poprosiłam go wczoraj w połuidnie, żeby wyskoczył mi po puszkę coli to powiedział, ze pózniej ![]() no i mi nerwy puściły, od słowa do słowa i poszły konie po betonie.... zaczęłam od tego, że poświęca mi za mało czasu, potem żale że z wielorybem to już nawet kochac się nie chce bo chyba go odrzuca a stanęło na tym, że jest pieprzonym dupkiem i nie chce go wiedziec na porodówce ani w szpitalu dobrze, ze miał na noc do pracy to trochę ochlonełam, ale cały dzień się nie odzywałam do niego. wszystko jest do dupy |
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4418 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Śliczne te Wasze maleństwa. Oglądam te zdjęcia i już nie mogę doczekać się środy i USG
Ja wczoraj nagotowałam cały wielki gar zupki jarzynowej ze świeżych warzywek (uwielbiam) i chyba będę ją wcinać przez pół tygodnia . A jak potem mnie kręgosłup naginał od tego stania i krojenia. I chyba mnie coś łapie, bo w gardle mnie drapie i ogólnie słabo się czuję. Dzisiaj chyba zabiorę się za ciacho cynamonowe, bo mnie naszło na aromatyczne ciasto, inkę i wieczór pod kocykiem. Mmm, już czuję ten zapach w całym domu. Cytat:
), że wcale mi nie pomaga, że będę robiła zakupy tylko dla siebie, na koniec był ryk. I co? Teraz co jakiś czas jedziemy do hipermarketu i robimy większe zakupy i w ten oto sposób nie muszę latać na zakupy. Teraz TŻ po pracy dzwoni i pyta czy czegoś ze sklepu nie potrzebuję .Jak dobrze wiedzieć, że nie tylko mną tak targają hormony, bo czasem sama się dziwię, że TŻ ze mną wytrzymuje. Ostatnio wrócił do domu i już na wstępie zaczęła się jazda, że nie kupił mi soku, a mi się chce pić (chyba założyłam, że jest jasnowidzem). Jak stwierdziłam, że nie potrzebuje jego łaski i sama zaczęłam się zbierać (było po 21), to się chłopak ogarnął, poszedł do tego sklepu i przyniósł 4 litrowe kartony, a na koniec zapytał, czy tyle mi wystarczy Na szczęście TŻ daje mi się wykrzyczeć i wypłakać, bo zauważyłam, że podczytuje moje ciążowe gazety, szczególnie artykuły o depresjach i hormonach, więc mnie rozumie. A wtedy wkurza mnie to, że nawet kłócić się z nim nie da .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.Cholerka, tak się rozpisałam, że przegapiłam jedną aukcję, a nie chciałam włączać Snajpera, bo już niewiele strzałów mi zostało... Cytat:
. Ja już czasem mam problem z zawiązaniem butów i TŻ musi mi wiązać .60? Ja już mam 68,5 kg... Ale ja przed ciążą ważyłam 65 kg. A wszyscy na mnie szczypior mówili. Ciężkie kości ?
|
||||||
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie nawały są tylko na początku , potem to się normuje i produkujesz tyle mleka ile dziecko faktycznie wyjada ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36697276]Mnie z Agatka nie wylazł, teraz też nie i mam nadzieję, że tak zostanie ![]() [/QUOTE] mnie też nie
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam zawsze baaaardzo wklesly pepek i nie wychodzi mi w ogole
![]() Ale ładna pogoda
|
#4423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Też się nie wożę bo jestem jakimś debilem co 7 raz będzie teraz zdawał;/ |
||
|
|
|
#4424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet gdyby mężowi się nie chciało podejść do sklepu po moją zachciankę...to ja nauczyłam się liczyć na siebie.... więc wsadzam dupala w auto i jadę po to co chcę. on niestety prawka nie ma, więc żal mi go wypuszczać na zewn kiedy np. leje
|
|
|
|
|
#4425 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36697276]Mnie z Agatka nie wylazł, teraz też nie i mam nadzieję, że tak zostanie ![]() Uwaga, ważne na zapalenie piersi i/lub nawał pokarmu (zapisać i na lodówce powiesić ).Bierzecie pieluchę tetrową, moczycie ją, odciskacie i wsadzacie do zamrażalnika. Ma tam leżeć! Nadchodzi nawał/zapalenie: PRZED karmieniem idziecie pod prysznic i jak najcieplejszą wodą polewacie piersi- ewentualne zastoje w kanalikach się wypłukują. Karmicie. PO karmieniu przykładacie zamrożoną pieluchę na piersi (można ją zgiąć rzecz jasna), trzymacie ile chcecie - do poczucial ulgi: 10 minut, godzinę, jak wam pasuje. Nie zapominacie nowej pieluchy wsadzić w zamrażalnik ![]() Koniec. Porada ze szpitala, przetestowana osobiście, genialna. Nie ma za co, pinć pindziesiąt się należy [/QUOTE]Ja słyszałam tylko o kapuście ![]() Cytat:
A prawkiem się nie przejmuj ja za 6 razem zdalam dzień po zrobieniu testu ciązowego i było mi wszystko jedno czy zdam czy nie i się udało trzeba wrzucić na luz wiem że to cięzkie bo ja zawsze na jakiejś głupocie ulałam a teraz smigam codziennie do pracy i po mieście
|
|
#4426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jakbys nie miala prawka to problem.... Ja nie mam probowalam 2 razy i sie zrazilam mega sie stresuje wiec chyba tez bede probowac po ciazy bo teraz to chyba dupa....
U mnie zakupy przewaznie robie ja lub razem ale wtedy strasznie sie na siebie wkurzamy
|
#4428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za pierwszym oblałam podczas wyparkowywania prostopadłego....normalni e i.diotka ze mnie...jak można umieć wjechać między 2 samochody na parkingu, a nie umieć wyjechać ehehehgdyby nie to, to nie musiałabym tyle tracić kasy za kolejne jazdy, egzaminy i podstawienie samochodu (ja musiałam płacić, bo pord automatów nie ma) 2gi egzamin miałam o 21 i była zima..elegancko mi się jechało..zero aut na drodze ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Teraz jakbym nie miała to już bym nie dała rady zapakować dziecko do busa, ja z brzuchem i jechać kawałek drogi...mieszkamy na obrzeżach miasta.. także kochana nie poddawaj się!!! próbuj jak już tylko się rozpakujesz!
|
||
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie... za mną to się do dzisiaj ciągnąć chyba będzie...
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, my jedziemy!!!
wracamy w niedziele albo poniedzialek, bo moze nocleg jeszcze machniemy w krakowie![]() Milego tygodnia i uwazajcie na siebie
|
#4431 |
|
Konto usunięte
|
Ja bez prawka daję radę, ALE w ścisłym centrum mieszkamy, wszystko pod nosem
|
|
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z Krakowa lub okolic lub mające tam rodziny, może zechcecie
https://www.facebook.com/events/517638868252343/ |
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam wczoraj wuzetkę
Tzn ciasto, a dziś przełożyłam bitą śmietaną (jest teraz fajna śmietana Łaciata do ubijania - nie trzeba dodawać żelatyny ani śmietan-fixu - ma od razu stabilizator w sobie) i polałam polewą czekoladową.Miała być jeszcze 1 warstwa z masy z serka, ale dawno mas nie robiłam i "zapomniało mi się", że margarynę uciera się z cukrem do białości Bleee. Była już prawie 23, więc dlatego kończyłam dzisiaj.Wcześniej robiłam jeszcze zapiekankę z buraków i ziemniaków ale jakaś dziwna wyszła ![]() No i po tych kuchennych rewolucjach pierwszy raz rozbolał mnie brzuch i to tak, że zgięta chodziłam. Bólu pleców i krzyża to już wytrzymać nie mogłam. NO ale po prysznicu położyłam się w nowym łóżeczku, na mega wygodnym materacu i od razu usnęłam
|
#4434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdaj relację esem
|
|
|
|
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po śniadanku, zimno u mnie w domu jak w psiarni, jeszcze mama narobiła przeciągu i wieje po nogach...
Idę zaraz czyścić wózek, to zrobię zdjęcie i się pochwalę, a co! Cytat:
Co do tych przeczuć, to lepiej się nie sugerować, ja byłam pewna, że będzie chłopiec, wszyscy mi mówili, że to na pewno facet, bo nie tyję (jutro zaczynam 6. miesiąc i 3kg na plusie), nie brzydnę i jem słone rzeczy, a na USG wyszła moja księżniczka... Także lepiej się nie nastawiać. A skoro przy wadze 65kg mówili na Ciebie szczypior, to pewnie jesteś dość wysoka, co? Cytat:
|
||
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dziś w markecie baby doprowadziły mnie do łez nowy, piękny market, pojechałam przed 8 żeby nakarmić moich chłopaków i nastawić obiad bo idą dziś na mecz o 14 wszystkie kasy pozamykane czynne jedynie samooobsługowe- przy których paraliż, wiecie jak to jest, starsi ludzi nie potrafią ich za bardzo obsługiwaćmiędzy nimi biega jedna pani- zapytałam czy mogą otworzyć kasy bo są straszne kolejki - odpowiedź NIEEEEE bo nikogo nie ma na sklepie- a obok krowy piją kawę dobre, myslę sobie poczekam, przyszła moja kolej, oczywiście kasa się zacięła, ja góra zakupów, podchodzi Pani i wypie..r...ala mi mi rzeczy z koszyki i mówi że tego, tego i tego nie sprzeda mi bo to na kase nie wchodzi, powiedziałam jej że mi bardzo przykro że przyjechałam na zakupu i te rzeczy są mi bardzo potrzebne, znowu odpowiedź NIEEE, bo ona jest sama i nie może pójśc po kody- pominę już fakt,że przede mną jej koleżka wpieprzył mi się w kolejkę bo kupował sobie bułkę słodką w końcu wybuchłam powiedziałam Pani że jest jak dupa od srania żeby po te kody pójśc,że nie ogarniają sklepu i wogóle to nie do pomyślenia żeby kasy były zamknięte i wielki paraliż w sklepie- pieprznęłam zakupami, powiedziałam,że bardzo dziękuję, zostawiłam jej to wszystko i wyszłam wiecie co i się rozryczałam nie wiem czy to hormony, czy fakt,że straciłam jakąś godzinę i wyszłam z pustymi rękami bo nie potrafiłam zapanować nad emocjami albo nie potradfiłam sobie poradzić z niemiłą wrzeszczącą babą![]() w każdym bądź razie udało jej się - zepsuła mi dzień więcej tam moja noga nie postanie przepraszam za długiego posta Debrah obawiam się,że będziesz musiała odciągać pokarm, 8 godzin na uczelni bez odciągania to by Ci się laktacja zatrzymała ja robiłam studia jak synek miał 18 miesięcy i wychodziłam na cały dzień, w międzyczasie pompowałam bo by mi cycki eksplodowały Lenova ten ból wzgórka to ponoc jak się miednica poszerze, więc wszystko ok , tak się po prostu organizm przygotowuje do porodu |
|
|
|
#4437 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36697276]Mnie z Agatka nie wylazł, teraz też nie i mam nadzieję, że tak zostanie
![]() Uwaga, ważne na zapalenie piersi i/lub nawał pokarmu (zapisać i na lodówce powiesić ).Bierzecie pieluchę tetrową, moczycie ją, odciskacie i wsadzacie do zamrażalnika. Ma tam leżeć! Nadchodzi nawał/zapalenie: PRZED karmieniem idziecie pod prysznic i jak najcieplejszą wodą polewacie piersi- ewentualne zastoje w kanalikach się wypłukują. Karmicie. PO karmieniu przykładacie zamrożoną pieluchę na piersi (można ją zgiąć rzecz jasna), trzymacie ile chcecie - do poczucial ulgi: 10 minut, godzinę, jak wam pasuje. Nie zapominacie nowej pieluchy wsadzić w zamrażalnik ![]() Koniec. Porada ze szpitala, przetestowana osobiście, genialna. Nie ma za co, pinć pindziesiąt się należy [/QUOTE]Cenna rada, zapisane. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas też pięknie słoneczko świeci,chyba się zmobilizuję i z psiurem pójdę na spacer.
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dobrze, że nie muszę dzisiaj robić obiadu... Zostało nam jeszcze mamowe leczo z wczoraj, pycha. A Oliwka mnie kopie po pęcherzu, nie lubię tego.
|
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda twoich nerwów i straconego czasu głowa do góry jutro będzie lepiej
|
|
#4440 |
|
Konto usunięte
|
Oooo Marsi, ale bym dym zrobiła! nie dziwię się, że się poryczałaś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.

i nie capi
W szpitalu mieli takie specjalne worki z żelem, wielorazowego użytku, ale to samo działanie co pieluchy.

, a tak podobał mi się taki śliczny wklęsniety, buuuuuu

U mnie jest zupełnie na odwrót (było tak już przed ciążą) - TŻ chodzi na zakupy, wysyłam go też jak w trakcie gotowania/pieczenia okazuje się, że czegoś nie ma i nie marudzi. Śmieci też on wyrzuca.
.
. 

on niestety prawka nie ma, więc żal mi go wypuszczać na zewn kiedy np. leje 
).
dokładnie... za mną to się do dzisiaj ciągnąć chyba będzie...
wracamy w niedziele albo poniedzialek, bo moze nocleg jeszcze machniemy w krakowie
Bleee. Była już prawie 23, więc dlatego kończyłam dzisiaj.
A Oliwka mnie kopie po pęcherzu, nie lubię tego.
ślub 28.04.2012