|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
Głównie dlatego, że mam płaskie brodawki i nie potrafi się do nich przyssać. A w kapturkach ciągnie aż miło![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, że w jakimś typowo dziecięcym
i jak tam z opieką na oddziale dziecięcym? Lepiej wspominasz niż poporodowy?
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam odciągać pokarm, a potem lulu
Dobranoc
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Fabi zamknął oczy 10 minut temu.
Od 5 rano był jeden wielki ryk w każdej możliwej pozycji. Nie poszłam do szkoły, bo nie dawaliśmy sobie z TŻ w dwójkę rady a co jakbym go samego zostawiła ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Nadalka Fabi też ma takie podrywy do siadania, ale on tak ma od 1,5 tygodnia już |
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam sentyment do tego szpitala, więc tam pojechaliśmy. Na oddziale dziecięcym jest całkiem fajnie. Jest podzielony na 2 części: niemowlęta i dzieci starsze. Na niemowlętach są pokoje 1 i 2 osobowe z łóżkiem dla rodzica. Bardzo fajne to jest
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusiu super, że jesteście już w domku
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Widziałyście tą nową kolekcję w h&m inspirowaną Laną Del Rey? Boziu połowa rzeczy wpadła mi w oko
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia dobrze, że wszystko w porządku
A wyjaśnili Ci dlaczego przy kp ta żółtaczka nie mijała? Piszecie o tym podnoszeniu główki w pozycji na pleckach.. Moja jeszcze tego nie robi...Na brzuszku też słabo, rzadko podniesie główkę. No i zdecydowanie za mało leży na brzuszku... Tylko w pionie dobrze trzyma głowkę. Oczywiście asekuruję na wszelki wypadek ale rzadko i delikatnie się kiwa. |
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Linka Martynka ma czas
Fabi pięknie trzyma główkę, chciałby już siadać ale za to dalej nie odkrył rączek i nie łapie sam zabawek. Pocieszam się, że może go to nie interesuje
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Linka Luśce właściwie przy leżeniu na płasko nie zdarza się podnieść głowy, może ze dwa razy widziałam nieśmiałe próby i tyle, nie stresuj się
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do zabawek wyciąga rączkę ale to chyba czysto przypadkowo skoro nie wie, ze ją ma ![]() to musi być bardzo trudne dla dziecka, tak mi się wydaje |
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo niekoniecznie musi im się przyglądać, przynajmniej tak mi się wydaje. Lu już właściwie przestała sobie ręce oglądać, to był pierwszy etap odkrywania rąk, odkąd ma świadomość, co może nimi zrobić już im się nie przygląda. I ciekawostka, nauczyła się łapać zabawki, które leżą obok, ale jak jej się da zabawkę nad nią, to już nie chwyci, chociaż doskonale wie jak rączki wyciągać, bo po moje palce zdarzy się jej rękę wyciągnąć ![]() oj na pewno trudne, chyba jeszcze cały czas ta głowa waży najwięcej
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho !
Dopiero wróciłam z pobytu u rodziców. Obawiam się, że jednak nie uda mi się zasiąść i poczytać, co tam u was, no ale może może...jutro Było spoko, ale się trochę orobiłam, niewiele odpoczęłam. Mała strasznie rośnie, w oczach dosłownie! Prawie nie ulewa i pewnie dlatego przybiera na wadze więcej niż zwykle.Do tego zauważa rączki, dzwiga główkę, chce już siadać, piszczy do zabawek, łapie grzechotki i gaworzy Dobrej nocy mamki
|
|
|
|
#1754 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moim pierwszym Tż takim na poważnie też przybyło mi kilka szczęśliwych kilogramów Przy małżu bardziej się pilnowałam, ale dodatkowe kilogramy pojawiły się dopiero jak zamieszkaliśmy razem. Zresztą u niego też![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
![]() Hmm dziecię od jakiegoś czasu śpi, a mi w ogóle się nie chce. Ale nic dziwnego - w końcu dzisiaj dużo zajmował się nią mąż, do tego ja w ciągu dnia się przespałam
|
|||||
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Róża ogląda rączki od kilku dni, a wyciąga je do misiów z karuzelki od dawna. No i czasem złości się, jak przestają się kręcić - tak długo do nich gada, że w końcu w nagrodę karuzelka rusza. Linka, Ciastek - na brzuszku podnosi się głównie na mnie, w czasie trzymania jej pochylonej do przodu i na przewijaku. Dziś było całkiem ładnie. Nadalka - tak, Róża też podkurcza nóżki i do brzegu łóżeczka jakoś dociera. * Ona też potrafi założyć sobie kocyk na głowę. * Phdwao - jesz te sery kozie? ---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ---------- A! Przed północą włączyli ogrzewanie w pionie z łazienką.
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki .... mam do Was prośbę ... czy możecie mi napisać ile Wasze skarby przybrały przez pierwsze 6 tygodni ???
ja usłyszałam, że moje dziecko przybiera za dużo ... karmie w przerwach 3 - 3.5h ... tak jak mała się domaga z dłuższą 4 - 5 h przerwą w nocy ... mała dostaje 120ml nie zawsze zjada wszystko .. ma około 7 karmień ... kazano mi ograniczyć karmienie ale to paranoja jak mam ograniczać jak to chyba jest normalna porcja dzienna ... Moja córcia przez 39 dni przybrała z 2532 do 4100 (zważono mi ją w pampku i nie wiem dokładnie) i uważają że jak na wcześniaka to bije rekordy z wagą .. ale nie wydaje mi się to bo czytałam że Wasze dzieciątka podwoiły masę urodzeniową też dość szybko ... na pewno nie w pół roku ...
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki
Cytat:
Ogrzewania zazdraszam, ah te ciepełko w mieszkaniu ![]() Cytat:
Nikt mi nie mówił, że mała przybiera za dużo - tym bardziej, że jest karmiona tylko piersią na żądanie. Myślę, że nie powinnaś się przejmować tym bardziej, że 7 karmień to normalna ilość karmień. A przecież nie możesz głodzić dzieciaczka. |
||
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
położna na wizycie chwaliła ze mały ma apetyt a lekarz w przychodni twierdzi ze jest przekarmiany
oszaleć można....
|
#1760 | ||
|
Zakorzenienie
|
heeej
mala jeszcze spi, ale cos tam orzez sen juz marudz. Wiec pewnie ebdzie sie zaraz budziła . Dziewczyny jak mam przegotowaną wode to moge Ją tylko podgrzac? czy musze nową gotowac? bo czesto jest tak ze ja gotuje wode a Ona zasypia. I pozniej jest juz zimna albo tylko lekko ciepla.... idedzis po zapas pampersow i mleka. Do babydream juz nie wroce. Ale nie sa moje odczucia az takie złe. na poczatku wydawały mi sie twarde ale ja czesto zmieniam nie tylko wtedy jak jest mega mega zasikany wiec nie bylo zle / jeszcze mam kilkanascie sztuk pewnie dzis i w nocy skoncze ![]() pogoda za oknem straszna, szaro buro i chyab bedziecaly dzien tak ![]() no i moja mama wyjezdza prawdopodobnie zagranice. Ciekawe jak ja sobie poradze z dzieckiem na glowie i babką i cały dzien sama.....![]() Cytat:
dobrze ze chociaz na poczatku karmiłam tylko piersią. Cytat:
Moja tez podnosi glowke jak lezy tak jak by chciala wstacw ogole jak Ją mam na karmienie polozona na jednej rece tak wlasnie w lodke to Ona tak sie zgina jak by chciala siedziec
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-09-24 o 08:11 |
||
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha już jakiś czas temu kilka z Was pisało, że ma zamiar posyłać swoje skarby na naukę pływania z tym, że nieco później. My dalej jesteśmy zdecydowani na zajęcia po ukończonym 3 miesiącu. O ile oczywiście pediatra nie zaleci inaczej
![]() Za to teściowa powiedziała, że absolutnie nie chce o tym słyszeć Cytat:
Moja rodzinka np. na początku mówiła, że mam jałowy pokarm, a jak Amelka zrobiła się papuśna, że za dużo ją karmię... Ale takie gadanie mam głęboko w nosie. |
|
|
|
|
#1762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli ponad 1600 - a karmiona piersią czy mm ? Cytat:
czyli ponad 2000 o ale to na piersi to pewnie się nie czepiają dlatego ?? później wagowo mniej przybierała ? Cytat:
po czym lekarz twierdzi że mały przekarmiony ?
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie dzisiaj mogę ją zważyć to zobaczę ile przytyła.Możliwe, że właśnie przez karmienie tylko piersią się nie czepiają. Ale przecież swojej też nie karmisz 20 razy dziennie. |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i powiedziałam że zdarza się że mm zjada 120ml
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wagi, to irracjonalne! Czy oni biorą pod uwagę też wzrost dziecka i pewne predyspozycje genetyczne? Pewnie nie! Patrzą i mówią, że przekarmiane. Moja wypada poza siatkę centylową, a jest na piersi. I co mam zrobić? Wątpię, żeby była otyła w przyszłości. Ba! Na pewno nie będzie! Nie przejmuj się Konczita
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak Maciejko, na razie kozie(do smarowania, w koste i pleśniowy już jadłam), krowich nie tykam Dziewczyny dziś rano pierwszy raz uzyłam aspiroatora clenaoz(kiedyś dostalismy gratis przy zakupie maty edukacyjnej) ale to świetne, sekunda i baboki odciągnięte wklajm link jakbyscie chciaąły zobaczyc to http://allegro.pl/cleanoz-aspirator-...624923225.html |
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
z tą wagą to ja bym się kompletnie nie przejmowała. Chociaż wg mojego kolegi lekarza dziecko nie powinno ZA DUŻO przybierać (zwłaszcza na piersi) bo nie jest to zd
WTF? Czemu ucięło mi większą część posta?? Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-09-24 o 09:23 |
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko wlasnie gdy wielam Ją delikatnie za raczki to podniosla sie do pozycji siedzacej i trzymała przy tym glowke
![]()
|
#1769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Moje dziecię obraziło się na butelkę A musi raz dziennie dostawać żelazo, w moim odciągniętym mleczku jej daję, no i dzisiaj klops. Darła się, biła, ryczała jak oparzona i tyle było z butli. Musiałam dać cyca a potem strzykawką wlać jej to mleczko z żelazem Oby jej przeszło, bo ja nie wiem jak ja dam radę przy takich cyrkach jej to żelazo podawaćCytat:
![]() Cytat:
Masę urodzeniową podwoiła kończąc 2 miesiąc. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Głównie dlatego, że mam płaskie brodawki i nie potrafi się do nich przyssać. A w kapturkach ciągnie aż miło

Fabi pięknie trzyma główkę, chciałby już siadać ale za to dalej nie odkrył rączek i nie łapie sam zabawek. Pocieszam się, że może go to nie interesuje

Przy małżu bardziej się pilnowałam, ale dodatkowe kilogramy pojawiły się dopiero jak zamieszkaliśmy razem. Zresztą u niego też
Wszyscy mi mówią, że dopiero 2 miesiące po porodzie, a mi brakuje cierpliwości... Bardzo mnie to dołuje...
A musi raz dziennie dostawać żelazo, w moim odciągniętym mleczku jej daję, no i dzisiaj klops. Darła się, biła, ryczała jak oparzona i tyle było z butli. Musiałam dać cyca a potem strzykawką wlać jej to mleczko z żelazem