|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Tak sobie jeszcze pomyślałam - a może byś małą dostawiła do piersi po kilku minutach odciągania laktatorem? nie wiem jak Tobie ale mi laktator strasznie suty wyciąga - są większe i wtedy dziecku łatwiej złapać
tylko lis nie pomyśl że się wymądrzam czy coś tak tylko piszę z własnego doświadczenia, może jakaś rada Ci się przyda a może nie [/QUOTE]spoko kazda rada jest dla mnie wazna ![]() Cytat:
ja pie.r.dole ale mam nerwa....... wiecej gosci nie chce.....
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wychodzi na to, że jeszcze kilka miesięcy i będziemy się zbiorowo doprowadzać do porządku ![]() Cytat:
Prince, co Ci zrobili? |
||
|
|
|
#1715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a teraz to 15 byłoby idealnie..
|
||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
Oskarowi chyba zaczyna robić się ciemieniucha,ma taką suchą skórę na główce,kupiłam krem musteli na ciemieniuchę:/
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaraz bede miala gosci a mial byc taki leniwy dzien!
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki tro krem?---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- dziewcxyny nie bede tutaj lepiej o tym pisac.....
|
|
#1720 | ||
|
Zadomowienie
|
gdyby nie rączki (moja ma cieńsze) to można by pomyśleć, ze to jedno i to samo dziecko ![]() Cytat:
Ja też nie mogę się na siebie patrzeć ![]() Cytat:
![]() ______ No, szmatki (te lumpeksowe, z Wrocławia) sfotografowałam: 1 - bluzeczka George 2 - body Next + Early Days 3 - sweterek mini mode 4 - jeansowe ogrodniczki George 5 - bawełniane ogrodniczki Next 6 - body George 7 - śliniak Carter's Kupiłam jeszcze rajstopki mini mode (takie dość zwykłe, ale były nowe, z metką), a eleganckiej sukienusi nie fotografowałam, bo się jeszcze kisi w praniu ![]() Za całość zapłaciłam niecałe 3 dyszki, więc, Anna, decyduj czy warto się wybrać
|
||
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
krem STELAKER podobno świetny,zobaczymy... a pomarańczowa raczej nie powinna być, wpisz w google grafika ciemieniucha i zobacz jak to wyglada. u nas dopiero się zaczyna i nie wygląda tak brzydko jak na tych zdjęciach
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ona ma od dawna kazdy lekarz widzial polozna tez i nic mi nie mowili!!!!!!!!!! wzielam naoliwkowałam Jej glowke i czesąłam. teraz lezy wykapana
|
|
#1724 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam dzisiaj leniwy dzień
Byłam z małą na spacerze, a po południu ucięłam sobie 2 godzinną drzemkę - Amelką zajmował się mąż ![]() Cytat:
Jeszcze a propos Tż - małż ostatnio mnie pyta czy dziewczyny na wizażu narzekają na swoich facetów. Mówię, że raczej nie. Czasami jakaś krótka wzmianka, ale ogólnie nie narzekają. A on na to: eh, myślałem że wszystkie narzekają tylko ja jestem taki wyjątkowy i wspaniały Rozwalił mnie tym tekstem ![]() Cytat:
No i dobrze, że nie trujesz małżowi - mężczyzna jak kocha to takich drobiazgów nie zauważa więc nie warto mu ich wskazywać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
depoison super nabytki Szczególnie podobają mi się ogrodniczki jeansowe.
|
|||||
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
oglDAJCIE DISCOVERY SCIENCE TAKI KANAŁ mowia jak robia czekolade. Mi sie jzu czekolady odechcialo
|
#1726 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wazylam kiedys 13 kg mniej niz teraz, bo idealnie |
||||
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
a jak to sie objawia??
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Prince moja miała na główce dwie takie pomarańczowe plamki i potem zaczęła jej się tam robić ciemieniucha. Teraz codziennie ją oliwkuję i czeszę główkę
Cytat:
Ale to i tak fajnie, że dużo pomaga. Znam facetów, którzy w domu nie robią kompletnie nic...Aż 13 kg mniej? To chudzinka byłaś... |
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
to jest na główce taki żółtawny nalot w okolicy ciemiączka, taka cienka skorupka sie tworzy, a potem naskórek się złuscza(jak wyczesujesz) i pojawia sie rozowa skórka juz, my mamy od kilku dni delikatna, jas jest prawie lysolkiem wiec ja to widze bez problemu
Cytat:
![]() niee taka akuratna |
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Tak a propos wagi to przypomina mi się moja siostra. Kilka lat temu ważyła 50 kg i ciągle przeżywała, że jest za gruba i ma cellulit. Od dłuższego czasu jest w szczęśliwym związku, przytyła i waży jakieś 68, ma mega wielką doopę i jest szczęśliwa |
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1732 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cxesc. Noi nikt mi nie odpisał co z tym przeziębieniem
ale spoko, chyba mi przeszło. wczoraj musiało mnie po prostu przewiać. dzisiaj już cuzję się dobrzeCytat:
![]() Cytat:
a jak urodze jeszcze te dwoje dzieci to potem się naprawię tu se podciągnę, tam se podciągnę, a co?! głowa do góry!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Iga się dzisiaj przewróciła z brzuszka na plecy... fakt że to było w trakcie wielkiej awantury no ale chyba się liczy
![]() A jak wygląda jak dziecko - nie wiem jak to nazwać - delikatnie rwie się do siadu ? Dzisiaj posadziłam sobie Małą na kolanach, ale nie tak centralnie na wprost tylko tak na pół leżąco, że miała plecy oparte o mnie, i tak się odpychała ode mnie i klika razy udało jej się wyprostować.. ale to dosłownie może na sekundę.. |
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Wczoraj wyszliśmy ze szpitala Leoś przebadany wzdłuż i wszerz. No i zdrowy ![]() Sposób na żółtaczkę- odstawienie od piersi na kilka dni (jeszcze jutro karmię mm, a potem powrót do kp). No i bilirubinę mamy sprawdzić koło czwartku. Jak dobrze być już w domu Nadrabiam tylko kilka ostatnich stron, bo czasu brak, a jeszcze muszę mleko odciągnąć, bo mi cyce eksplodują ![]() Prince czytałam, że martwisz się trzymaniem główki. Powiem Ci, że Leoś prawie wcale nie podnosi główki leżąc na brzuszku. I ja się wcale tym nie przejmuję. On po prostu nie lubi leżeć na brzuch i tyle. Za to podnosi głowę leżąc na plecach lub jak jest noszony na ramieniu. Śmiesznie to wygląda, jakby chciał się podnieść i wstać ![]() Cytat:
ja podobnie ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- ja już testowałam. I są zupełnie ok Cytat:
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Anna mi na przeziębienie pomaga prenatal gripcare oraz herbata malinowa, juz mi w sumie rpzechodzi
Irmusia superowo Nadalka moj Jas od ok 2 tygodni rwie sie do siadania, jak lezy to podnosi główke do przodu, wierzga, robi wszytsko by sie uniesc |
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Irmusia genialnie, że już w domku i Leoś zdrowy
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Boziu, ja myślę dokładnie to samo o swoim ciele...
![]() Mam dość tego paskudnego brzucha. Chciałabym mieć taką figurę jak przed ciążą Wszyscy mi mówią, że dopiero 2 miesiące po porodzie, a mi brakuje cierpliwości... Bardzo mnie to dołuje...![]() Cytat:
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wróciliście |
|
|
|
|
#1740 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tam nigdy nie bede miala swojej wymarzonej wagi ale mam to w nosie. moze nie mam figury modelki ale mam super biust i calkiem apetyczny tylek a moj maz na mnie leci i tylko to sie liczy ![]() Cytat:
trzymam za bilirubine, oby byla w normie
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

tak tylko piszę z własnego doświadczenia, może jakaś rada Ci się przyda a może nie

a teraz to 15 byłoby idealnie..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jaki tro krem?

ale Ona ma od dawna kazdy lekarz widzial polozna tez i nic mi nie mowili!!!!!!!!!! wzielam naoliwkowałam Jej glowke i czesąłam. 
Jak na moje wymagania jest zimno, więc dogrzewam mieszkanie farelką, ale to pomaga na krótko. Do tego od rana chyba zaczyna mi się przeziębienie, więc głównie leżę, zajmuję się małą i czytam. Dzięki takiej temperaturze córcia już drugą noc w całości przespała w moim łóżku. Jeszcze tylko dzisiaj, a jutro mają włączyć ogrzewanie. 
Szczególnie podobają mi się ogrodniczki jeansowe.

Wiem ze przesadzam moze, ze za bardzo sie stresuje ale mi zalezało na kp zawsze. kazdy mowil ze po cc moge nie miec pokarmu a ja sie cieszylam ze mam. Najgorsze jest to wlasnie ze przez te kapturki ktore są za duze(a najmniejsze u mnie w miescie bo rozmiar s a siegają mi do polowy sutka) laktacja pewnie sie zmniejszyła....