Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 11:03   #4531
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No nie dziwie sie Ci, ja juz w sobotę nie wytrzymałam bo było pare osob i coś o dziecku mowa a Tż że moze jeszce chłopak będzie, to potem w kuchni mu mówię że jest mi strasznie przykro i nawet się poplakałam bo napewn będzie dziewczynka a on tak cały czas gada i wogóle zachowuje się inaczej od tamtej wizyty no i przepraszał mnie i nawet widze jakąś poprawę w zachowaniu.
No widzisz, czyli emocjonalny liść pomógł. Może z nim porozmawiaj, tak szczerze, jak znowu coś zacznie kręcić nosem...

Cytat:
Kudre bratanica Tż pierze te dzidziusiowe rzeczy normalnie razem zich rzeczami w zwykłym proszku i nic malemu nie jest, pieluszek tez używa tych z biedronki i nie ma żadnych problemów.
Moja siostra używała tych biedronkowych pieluszek cały czas, aż jej mała nauczyła się korzystać z toalety... Nigdy nie było odparzeń ani nic, no i na wizażu też są bardzo dobrze ocenione, więc wydaje mi się, że na pewno nie są gorsze od Pampersów, po prostu nie płacisz w ich przypadku za metkę. Jeśli Oliwce podpasują, to też będę tylko tych używać...

A co do libido, to u mnie się cały czas utrzymuje takie samo - w przedciążowej normie.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-24 o 11:05
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:05   #4532
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

DZis mam połówkowe i chyba skusimy się na 3d a co tam..już od 28 lipca kruszynki nie widziałam ... no i może płeć zobaczę... Bardzo byśmy chcieli...bo ja dla swojej dzidzi nic jeszcze nie mam...a chciałabym już zacząć coś kupowac...tylko nie wiem od czego zacząć...czego..ile ..jestem podniecona !!
No to udanego podglądania!!!

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Współczuję Ci kochana. Ja 2 tygodnie temu byłam na pogrzebie chrzestnej, ale do kaplicy nie wchodziłam i trumny nie widziałam. Wolałam ją pamiętać żywą i uśmiechniętą.

Dwie strony temu też o to pytałam i dziewczyny pisały o proszku Dzidziuś, Loveli i Jelp. I ponoć najtańszy - najlepszy, bo od tych droższych często uczulenie dzieci mają.

A mnie ciekawi czy te ciuszki to pierzecie w pralce czy ręcznie???

Ja już od 5 na nogach, bo mój TZ po półrocznym kursie do pracy wreszcie pojechał i jakiegoś stresa chyba za niego miałam.

Najpiękniejsze chwile przyszło mi przeżywać. Moja Ola tak kopie, że masakra, a dzisiaj ok. 6 rano poczułam ją pierwszy raz po przyłożeniu ręki do brzucha. Niesamowite uczucie.
W pralce Ale ja dopiero w 7-8 miesiącu popiorę bo trochę bez sensu. Ale wiadomo, że chciałoby się już układać w szafeczkach itd
A mała mi wczoraj tak dawała, że nie mogłam zasnąć, muszę przyznać, że im mocnejsze te kopy to trochę mniej przyjemne Wiem, że niektórzy mówią, że to najpiękniejsze uczucie na świecie-okej, racja ale czuję się jak w "Obcym" chwilami
Delicjanko
Na pewno otarcie, nie martw się na zapas! Też czatujemy na ten film.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wy też macie taki wilczy apetyt na .....sex?
U mnie niestety libido jak u 60letniej ciotki Po prostu wielkie okrągłe zero

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to witam się w 6. miesiącu! [/B]
Super! Jejku dopiero co trafiłyśmy na to forum Ale leci... A jak zacznie się rok akademicki to nawet wolę nie myśleć
Cytat:
artykuł o zabobonach ciążowych

http://blog.onet.pl/42173,1,archiwum_goracy.html
Nawet nie klikam na to bo mam taką awersję do wszelkich zabobonów, horoskopów, snów.... Zaraz bym się zagotowała
Głupio mi bo ostatnio się wydarłam na teściową i kuzynkę jak w Auchanie oglądałam kombinezoniki a one mówią: "no chyba nie chcesz już kupować kombinezonu?" A ja: Czy one też są z tych co się boją, że dziecko się nie urodzi i lepiej nic nie kupować, nie zapeszać?! A im chodziło o to, że nie wiadomo jak duża się urodzi
Ale wiecie co? Ciężko jest młodym mamom nie dość, że mają tyle na głowie zmartwień to jeszcze muszą walczyć z jakimiś zabobonami i opiniami tysiąca różnych osób Jak to przetrwam? ( bo strasznie się na takie coś denerwuję) nie wiem Ale życzę nam silnej woli i opanowania jak przyjdzie czas
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Witam
Ja poki co nie mam zadnych planow na reszte dnia. O 14 jedziemy ogladac mieszkanie do kupienia, a do tego czasu slodki relaks
O kurcze, to powodzenia!!

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie, ja nadal nie mam ochoty na sex
Ja też i jakoś mi tak tego nie brakuje
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

A ja zapomniałam się pochwalić w piątek zaczęłam 28 tydzień i tym samym III TRYMESTR. Boże, ale to leci dopiero teścik robiłam, a tu jeszcze 3 miesiące i umowa wynajmu lokalu u mamy w brzuszku dla Oli się skończy i będzie już z nami
No pewnie, że kiedyś musi się skończyć, też się nie mogę doczekać!!
Ewulkaaa
Oj nie martw się, ja wczoraj robiłam kopytka dla teściów i TŻta i nie pytaj nawet Teściowa musiała za mnie kończyć... A ja po szkole gastronomicznej...Szewc bez butów chodzi

Dobra został ostatni tydzień do powrotu na uczelnie, trzeba się wziąć za porządki Ciuchowe przede wszystkim
Miłego dnia Dziewczyny!
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:13   #4533
ILLUSION
Wtajemniczenie

Witam się po weekendzie
Stary 2012-09-24, 11:18   #4534
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
No mój Tż tez nie chce sie dać namówić a z chęcią bym poszła
Moj tez kreci nosem :/

Cytat:
Dziewczyny co sądzicie o kupowaniu używanych ciuszków (wyprawki) dla maluszka?? Nie mówię o wszystkim bo kilka rzeczy napewno chciałabym nowych...ale nie ukrywam że ceny są niezłe i zastanawiam się nad używaną wyprawką..
No i dziś poznam płeć dzieciątka...taką mam nadzieję..Jestem w 20 tyg. ciązy i chciałabym już powoli kupowac jakieś drobiazgi bo jeszcze czeka nas przeróbka pokoju...a wszystko tak kosztuje że musimy powoli się za to zabierać..czy to nie za wcześnie?? od czego zacząć??
Z tego, co zdazylam sie zorientowac to wiekszosc z nas kupuje uzywane.
Same ciuszki sa okropnie drogie, a wiadomo, ze troszke ich potrzebujemy. Ostatnio widzialam spiochy w Smyku za 49,99 :/ w lumpku moge je miec za 3 zl, wiec jak tu nie skorzystac?

My wiekszosc rzeczy bedziemy miec uzywanych, czasem kupowanie nowych to zwykla strata pieniedzy.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki dzis za mnie
Trzymamy

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O kurcze, to powodzenia!!
Dziekuje, ale nie napalam sie. Marnie nam idzie szukanie mieszkania, TZ wybrzydza i wszystko strasznie sie przeciaga

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:29   #4535
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
No to udanego podglądania!!!

W pralce Ale ja dopiero w 7-8 miesiącu popiorę bo trochę bez sensu. Ale wiadomo, że chciałoby się już układać w szafeczkach itd

Super! Jejku dopiero co trafiłyśmy na to forum Ale leci... A jak zacznie się rok akademicki to nawet wolę nie myśleć

Dlaczego bez sensu? Ja teraz upiorę, schowam do szafy i niech leżą, przecież się od tego nie zabrudzą. Nie chcę potem się męczyć z brzuchem wielkości lodówki turystycznej, skoro już mi zaczyna przeszkadzać w wielu codziennych czynnościach. Teraz jest lżej, niż później, no i ma przyjść jeszcze kilka ciepłych dni, więc będzie można wysuszyć ubranka na zewnątrz.

A co do roku akademickiego, no to przez zajęcia czas do porodu zleci nam w megaszybkim tempie - i dobrze.

Cytat:
Same ciuszki sa okropnie drogie, a wiadomo, ze troszke ich potrzebujemy. Ostatnio widzialam spiochy w Smyku za 49,99 :/ w lumpku moge je miec za 3 zl, wiec jak tu nie skorzystac?

My wiekszosc rzeczy bedziemy miec uzywanych, czasem kupowanie nowych to zwykla strata pieniedzy.
Co do ciuszków, to fakt. Po co przepłacać, skoro taki maluszek założy ubranko kilka razy i potem będzie już za małe? Można kupić co prawda nowe body za 3-4zł (w Lidlu i Realu za tyle kupowałam), ale inne rzeczy są dość drogie, lepiej kupić używane, no bo dlaczego nie? Przynajmniej nie szkoda pieniędzy, jeśli coś się zniszczy, zaplami czy porwie...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:34   #4536
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
cały weekend się w zasadzie do was nie odzywałam, ale dziś nadrobiłam zaległości
ja mam od wczoraj jakiś podły humor, jakaś depresja jesienna czy co niby nic się nie stało, a chodzę struta, smutno mi i źle... od 2 tygodni jestem na L4 a już mnie męczy siedzenie w domu, a gdzie tam do stycznia 2014 roku! ja jednak jestem zwierzęciem stadnym... w dodatku powinnam zabrać się za pisanie pracy magisterskiej, ale nie chce mi się okrutnie... nawet nie mam za bardzo materiałów, a w Katowicach bibliotekę główną otwierają dopiero 1 października
byli wczoraj u nas teście i brat TŻa z żoną...nie wiem, jak sama siedzę w domu to mi wszystko wychodzi, a jak oni mieli przyjechać to jak na złość... tzn nie było chyba jakoś tragicznie, ale mogło być lepiej ale za to ciasto do kawy pochwalili no i właśnie nie wiem, syresowałam się strasznie, nie wiem czy byli zadowoleni i czy dobrze wypadłam jakoś nie umiem tego przeżyć, może oprócz obiadu i kawy powinnam podać jeszcze później jakąś zimną płytę albo coś? ehhh, sama już nie wiem... nic mi nie powiedzieli, ale jakaś taka dziwna atmosfera była, nawet mój TŻ stwierdził, że było dziwnie... z tego wszystkiego jak pojechali to się poryczałam. Ale mężuś jest kochany, bo powiedział, że wszystko było pyszne i jemu bardzo smakowało, a to jego żoną jestem, a nie ich. Taki z niego słodziak No to się wyżaliłam wam...
Z tego żalu wczoraj kupiłam naszej Anusi sukieneczkę, spodnie jeansowe i pajacyka z napisem: super córunia kochanego tatunia o tym ostatnim TŻ nie wie, chce małą ubrać w tego pajacyka w szpitalu i będzie mu miło mam nadzieję

krowa - witamy
A Ty jestes z katowic?????

Ja dzis rano znow obudzilam sie z twardym brzuchem, ale mam dzis wizyte to moze cos mi na to poradzi....

Pozatym to nic nowego zas poklocilam sie z tż on "za kare" poszedl do pracy pfff niech se tam siedzi jak mu tak lepiej....... Wrrrrr
Stary 2012-09-24, 11:38   #4537
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

czyli to nie za wcześnie na zakupy ciuszków?? a od czego tu zacząc...tyle tego??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:39   #4538
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co sądzicie o kupowaniu używanych ciuszków (wyprawki) dla maluszka?? Nie mówię o wszystkim bo kilka rzeczy napewno chciałabym nowych...ale nie ukrywam że ceny są niezłe i zastanawiam się nad używaną wyprawką..
No i dziś poznam płeć dzieciątka...taką mam nadzieję..Jestem w 20 tyg. ciązy i chciałabym już powoli kupowac jakieś drobiazgi bo jeszcze czeka nas przeróbka pokoju...a wszystko tak kosztuje że musimy powoli się za to zabierać..czy to nie za wcześnie?? od czego zacząć??
nie za wczesnie, obaczysz ile tego jest, ciszki to dopiero wierzcholek gory lodowej. ja w sumie tez dopiero zaczelam niedawno ale jak juz ruszylam do od kompa nie mogłam sie oderwac w jeden dzien zamowilam 9 paczek!!!! a wczoraj jeszcze 3
Co do uzywek to jestem jak najbardziej na TAK! jesli cie stac to kupij nowe ale dla mnie to strata pieniedzy, dzidzilek założy nieraz jeden raz ciuszek albo i wcale, i tak bywa... szkoda przepłacac. wiadomo, kilka nowek, do szpitala czy lekarza jak najbarzdiej ale do domu?! a uzywane sa super jakosci, naprawde! poszperajw lumpkach jak masz mozliwosc a jak nie to allegro bezapelacyjnie polecam! gdybym spala na forsie to pewnie kupowala bym nowe ale w naszej sytacji nas nie stac, mysle ze nie tylko nas... Taka polityka panstwa. a dochodzi tu mnostwo rzeczy ktore musze kupic nowe - butelki, art higieniczne itd..

Cytat:
Moj tez kreci nosem :/

Trzymamy

Dziekuje, ale nie napalam sie. Marnie nam idzie szukanie mieszkania, TZ wybrzydza i wszystko strasznie sie przeciaga
Dziekuje!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:41   #4539
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Zyc bez cytrusow, zwlaszcza jak niedlugo ma byc na nie sezon?
Nie wiem czy to zniose...
Mnie odrzuciło od pomarańczy, mandarynek, grejfrutów i dalej się to utrzymuje.

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o owoce, że wzdymają, mi było wytłumaczenie kiedyś u lekarza rodzinnego owoce trzeba jeść przed śniadaniem, lub innym posiłkiem jak żałądek nic nie trawi, jak jesz na podwieczorek, deser zaraz po posiłku to powoduje wzdęcia.
Mi po owocach na czczo żołądek świruje i jest mi niedobrze, więc nauczyłam się już nie jeść przed śniadaniem.

Cytat:
A gdzie taki sklep??? Ja płace fortunę za te duże komplety.
To hurtownia odzieżowa, nie wiem czy ma jakąś nazwe

Te za 30pare zł to takie niezbyt dobrej jakości, ale pościel "na co dzień" też muszę mieć.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Kurde to ja czytałam że winogron pomaga na zaparcia i wzdęcia. I jak go wcinałam to w kibelku często byłam
Ja o winogronach wiem tyle tylko, że mają bardzo dużo cukru i trzeba z nimi uważać.

Cytat:
Ja kupuję tylko używane ciuszki - w lumpkesach. Nie dałabym w sklepie 20 zł czy więcej np. na body, które w lumpku mogę mieć z 2 zł.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:41   #4540
onaella
Zakorzenienie

cześć

witamy się z Synkiem w 6 miesiącu

o tacy wielcy jesteśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22t.jpg (16,4 KB, 35 załadowań)

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:42   #4541
nafiyqa
Zakorzenienie

Moim zdaniem nie za wczesnie
Ja zaczelam od wyszukania w necie wyprawki i na tej liscie odznaczam sobie co juz mam

Stary 2012-09-24, 11:43   #4542
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a ja jak pisalam wczoraj ze mam dola, to jak wrocił mój tzt to z doła zrobił się wielki ogromny dół. Wszystko ok, stoje sobie w kuchni robie mu jedzenie i on mi mowi ze u niego w pracy jest dziewczyna w ciazy tez no to mowie ze super itd a on do mnie a wiesz co fajnego powiedziala? a ja mowie ze no co? ze ona to nie ma zamiaru kupować zbędnych rzeczy tj nawilżacz powietrza np. woli coś kupić dziecku innego. Kur#@$@#wa chciałam coś powiedziec juz ale momentalnie świeczki w oczach to juz wielka obraza na mnie stanu oczywiscie za to ze mi sie plakac zachcialo. No i przychodze i mowie ze ja jeszcze dla dziecka nic nie mam i mi tu rzuca jakies aluzje a on ze nie nie.. mowie dobra weź skończ...... kur@#$wa gdybym jeszcze była jakaś rozrzutna czy cos.... sie przyczepil tego nawilzacza jak kurna nie wiem co ... no i w ogóle pitole to, niech on robi zakupy wszystkie NIEZBĘDNE rzeczy bo mi sie juz odechciało ...

ale jak on sobie kupil samochód to musial sobie wymienic kierownice bo co? bo brzydka byla, albo felgi za tysiaka bo wczesniejsze tez slabe. Wkurza mnie takie cos masakrycznie.
no i tak przeryczałam pół nocy. Teraz mnie boli głowa tylko ...
to żem się rozpisała.
Mój podobnie chociaz na mniejsza skalę. Oglądam ciuszki dla dziewczynki co nieco mu pokazuję a on ale po co to jak Beata nam da, ja mówię ze da ale dla dziewczynki to chyba nic tam nie będzie, a on no ja tylko tak mówię, kupimy kupimy.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36686141]Jak chcesz cieńszy, to bawełniany Z mikrofibry fajne są, dużo fajniej niż polarowe się sprawdzają (a poloarowe miałam 2, otrzymane).

http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-b...624295582.html

http://allegro.pl/lovi-kocyk-dwustro...624573972.html ten na fajny wygląda

a w tym stylu mam taki lżejszy: http://allegro.pl/mieciutki-kocyk-w-...638420059.html[/QUOTE]
Ja się zastanawiam czy nie zrobic na szydełku i nie podszyć go od spodu cienkim polarkiem żeby był cieplejszy bo sam z włóczki to chyba za cienko.
Cytat:
Napisane przez xp123 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Mój maluszek powinien pojawić się na świecie 12.02.2013 Jeszcze odnośnie przeczucia, to od początku ciąży miałam wrażenie, że rośnie we mnie dziewczynka. Ostatnio na USG wyszło, że raczej będzie panienka a było to w 18 tygodniu ciąży. Pani doktor stwierdziła, że widzi u małej wargi sromowe ale strasznie się kręci i nie do końca jest dobrze ułożona. Nie wiem co o tym myśleć...

Jak to jest z tymi pomyłkami? Czy często do nich dochodzi? Mam już nieodpartą pokusę kupowania różowych pierdułek ale się boję... A wy w którym tygodniu poznałyście "płećkę" swoich maluszków?
Mi w 13 tyg powiedział ze dziewczynka, w 18 tak samo, częściej z chłopczyka robi się dziewczynka jak to miało już miejsce tutaj niż na odwrót.
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Dokładnie popieram .
delicjanko a wieszanie prania np w pokoju nic nie daje? Moim zdaniem też są lepsze te kubełki wieszane na kaloryfer. U mnie jest inny problem ja mam za wilgotno, jak zimą wstawię pranie, zmywarkę otworzę to jest jak w saunie . Specjalnie kupiliśmy pralkę z funkcją suszenia, to trochę lepiej jest od tej pory. Teraz natomiast w łazience non stop chodzi grzejniki elektryczny bo nam ręczniki nie schną - jeszcze nie grzeją kaloryfery i trzeba jakoś się ratować.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Jej ale fajnie, powoli zaczynam żałować że się nie zdecydowaliśmy na 3d
No my troszke już palimy w centralnym bo zwłaszcza w łazience zimnoi ręcznikinie chcą schnąć.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:46   #4543
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, co polecacie do prania dzieciowych ubranek? Zamierzam już je wyprać i schować do szafy, a nie wiem, co do tego kupić...
Jelp

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Poranne dzien dobry bardzo
tak mi wczoraj wizaz zamulał,, że nie szło dodac posta...

sluchajcie, byłam wczoraj u mamy i wiecie czego się dowiedziałam? Otóz, moja mama chodzi do gina, który jest wprost rozrywany- taki fachowiec- i pochwaliła mu się, że babcią będzie. Pierwsze co powiedział to cytat:
"Niech córka nie je cytrusów ani mocno przyprawionych (w sensie ostrych) dań, bo potem bedą kolki u maluszka."
Podobno już teraz to co jemy wpływa na manie albo niemanie kolek przez dzieciaczka. Ja się starałam wystrzegac cytrusów od początku ciąży, ale to dlatego, ze kuzynka mamy pracująca na połóżniczym ostrzegała przed zatruciem ciążowym. Poza tym, strasznie mnie odrzucało od ukochanych dotąd grejpfrutów.

)
oj jak dobrze że ja na cytrusy patrzeć w ciaży nie mogę :P

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:

dziewczyny, czy Wy też macie taki wilczy apetyt na .....sex?
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:47   #4544
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja dzis zaczynam 20 tydzien - rowno polowa za mna
Strasznie mi sie dluzy, juz bym rodzic chciala

Juz sama nie wiem jak to jest z tymi cytrusami - mozna jesc czy raczej unikac?

Stary 2012-09-24, 11:48   #4545
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli to nie za wcześnie na zakupy ciuszków?? a od czego tu zacząc...tyle tego??
Lepiej jak wydatki rozłożysz w czasie więc zacznij już teraz. Ja jestem jak najbardziej za kupnem używanych ubranek. Taki maluszek szybko z nich wyrasta i te używane są często w stanie idealnym a można kupic za naprawdę dobrą cenę. No a ceny w sklepach są wysokie.
Tu masz ściągę z wyprawką: http://www.dzieciologia.blogspot.com...co-mamowa.html
Stary 2012-09-24, 11:49   #4546
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co sądzicie o kupowaniu używanych ciuszków (wyprawki) dla maluszka??
nie widzę w tym nic złego
Stary 2012-09-24, 11:50   #4547
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[QUOTE=pstryczek84;3671928 8]nie za wczesnie, obaczysz ile tego jest, ciszki to dopiero wierzcholek gory lodowej. ja w sumie tez dopiero zaczelam niedawno ale jak juz ruszylam do od kompa nie mogłam sie oderwac w jeden dzien zamowilam 9 paczek!!!! a wczoraj jeszcze 3
Co do uzywek to jestem jak najbardziej na TAK! jesli cie stac to kupij nowe ale dla mnie to strata pieniedzy, dzidzilek założy nieraz jeden raz ciuszek albo i wcale, i tak bywa... szkoda przepłacac. wiadomo, kilka nowek, do szpitala czy lekarza jak najbarzdiej ale do domu?! a uzywane sa super jakosci, naprawde! poszperajw lumpkach jak masz mozliwosc a jak nie to allegro bezapelacyjnie polecam! gdybym spala na forsie to pewnie kupowala bym nowe ale w naszej sytacji nas nie stac, mysle ze nie tylko nas... Taka polityka panstwa. a dochodzi tu mnostwo rzeczy ktore musze kupic nowe - butelki, art higieniczne itd..

dzięki wielkie...o nie...napewno nie stać nas na wszystko co nowe...a powiedzcie od czego zacząc i czego poza ciuszkami szukac...sprzęty itd???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-09-24, 11:50   #4548
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

Moja siostra używała tych biedronkowych pieluszek cały czas, )
o TAk, ja też polecam pieluszki DADA Są na prawde świetne!
Stary 2012-09-24, 11:56   #4549
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

dzieki wielkie dziewczyny...

Stary 2012-09-24, 11:56   #4550
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
cały weekend się w zasadzie do was nie odzywałam, ale dziś nadrobiłam zaległości
ja mam od wczoraj jakiś podły humor, jakaś depresja jesienna czy co niby nic się nie stało, a chodzę struta, smutno mi i źle... od 2 tygodni jestem na L4 a już mnie męczy siedzenie w domu, a gdzie tam do stycznia 2014 roku! ja jednak jestem zwierzęciem stadnym... w dodatku powinnam zabrać się za pisanie pracy magisterskiej, ale nie chce mi się okrutnie... nawet nie mam za bardzo materiałów, a w Katowicach bibliotekę główną otwierają dopiero 1 października
byli wczoraj u nas teście i brat TŻa z żoną...nie wiem, jak sama siedzę w domu to mi wszystko wychodzi, a jak oni mieli przyjechać to jak na złość... tzn nie było chyba jakoś tragicznie, ale mogło być lepiej ale za to ciasto do kawy pochwalili no i właśnie nie wiem, syresowałam się strasznie, nie wiem czy byli zadowoleni i czy dobrze wypadłam jakoś nie umiem tego przeżyć, może oprócz obiadu i kawy powinnam podać jeszcze później jakąś zimną płytę albo coś? ehhh, sama już nie wiem... nic mi nie powiedzieli, ale jakaś taka dziwna atmosfera była, nawet mój TŻ stwierdził, że było dziwnie... z tego wszystkiego jak pojechali to się poryczałam. Ale mężuś jest kochany, bo powiedział, że wszystko było pyszne i jemu bardzo smakowało, a to jego żoną jestem, a nie ich. Taki z niego słodziak No to się wyżaliłam wam...
Z tego żalu wczoraj kupiłam naszej Anusi sukieneczkę, spodnie jeansowe i pajacyka z napisem: super córunia kochanego tatunia o tym ostatnim TŻ nie wie, chce małą ubrać w tego pajacyka w szpitalu i będzie mu miło mam nadzieję

krowa - witamy
Czyżby następna z Katowic? O czym piszesz magisterkę? I wydaje mi się, że już nie powinnaś podawać zimnej płyty. Czasem jak się do kogoś idzie to jest się zarzucanym jedzeniem, tylko zmieniają z prędkością światła talerze i człowiek nie zdąży spokojnie trawić Słuchaj męża, na pewno wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A Ty jestes z katowic?????

Ja dzis rano znow obudzilam sie z twardym brzuchem, ale mam dzis wizyte to moze cos mi na to poradzi....

Pozatym to nic nowego zas poklocilam sie z tż on "za kare" poszedl do pracy pfff niech se tam siedzi jak mu tak lepiej....... Wrrrrr

Ja dzisiaj też rano miałam twardy. W ogóle zauważyłam coś dziwnego, jak się położę na lewym boku to ta twardość szybko mija, na prawym nie ma różnicy. Z tym, że u mnie Maluszek leży chyba z prawej strony bardziej bo często mam tam nierówność i czasem mi drętwieje cała prawa noga. Trzymam kciuki za wizytę i daj znać co lekarka powie
A TŻ to
Cytat:
Mi po owocach na czczo żołądek świruje i jest mi niedobrze, więc nauczyłam się już nie jeść przed śniadaniem.
U mnie na pusty żołądek przejdzie tylko banan.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:57   #4551
bokeh
Zakorzenienie

IDziewczyny a jakie macie ulozenie plodu??? Ja np posladkowe i wydaje mi sie ze pewnie tez przez to mam mniejszy brzuch bo sie na boki rozchodzi a nie do przodu....
Stary 2012-09-24, 12:03   #4552
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
pije właśnie sok z buraka... wole takie kwaśne a kupiłam taki ze sklepu i troche mdły... ale Szaja posłucham się Ciebie

Hah dziewczyny mam dziś "wieczór panieński" i moja świadkowa coś kombinuje z tż

Ide farbować włosy
Ja właśnei też musze zainwestowac w ten sok z buraka ale jakoś mnie nie ciagnie specjalnie.
Udanego wieczoru panieńskiego
Cytat:
Zahaczyłam też o ciucholand i kupiłam kilka pięknych ciuszków dla mojej landrynki. Przesyłam w załączniku. Zapłaciłam za to wszystko 10zł, są w stanie idealnym.
Boskie ciuszki
Cytat:
Bokeh: kupcie takie nawilżacze co się wiesza na grzejnikach.
Ja chyba takie kupię: http://www.weltbild.pl/ceramiczne-na...p11832060.html
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś też kocyk dla niego
Kocyk śliczny
Cytat:
Ale te Wasze dzieciaczki duże moja ma 370 g, z tym że jak ja się urodziłam to miałam 2500g, więc może to jakoś dziedziczne ??
Moja mała tez w dolnej granicy wagi ale ja właśnie tez to gigantów nie należałam. Gorzej bo pierworodna mojego Tż ważyła 4kg mam nadzieję że to po matce taka była bo nie wyobrażam sobie rodzić takiego dużego dziecka.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:03   #4553
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
No i gofryyyy

No nie dziwie sie Ci, ja juz w sobotę nie wytrzymałam bo było pare osob i coś o dziecku mowa a Tż że moze jeszce chłopak będzie, to potem w kuchni mu mówię że jest mi strasznie przykro i nawet się poplakałam bo napewn będzie dziewczynka a on tak cały czas gada i wogóle zachowuje się inaczej od tamtej wizyty no i przepraszał mnie i nawet widze jakąś poprawę w zachowaniu
No to dobrze że wreszcie poszedł po rozum do głowy.

Cytat:
No mój Tż tez nie chce sie dać namówić a z chęcią bym poszła

Kudre bratanica Tż pierze te dzidziusiowe rzeczy normalnie razem zich rzeczami w zwykłym proszku i nic malemu nie jest, pieluszek tez używa tych z biedronki i nie ma żadnych problemów.

A co do cytrusów i innych to masakra, ja sie na początku ciązy strasznie zajadałam pomarańczami, herbata tylko z cytyną, jabłka i winogrono codziennie.
Ja zamierzam prać tylko na początku w dzidziusiowym, zresztą i tak, dziecko będzie miało kontakt z rzeczami wypranymi w innym, np naszą pościelą, moimi i męża ubraniami. Jak nic nie będzie się działo to szybko na normalny proszek przejdę. Pieluszki Dada zamierzam używać i ja
Pomarańcze mają dużo kwasu foliowego, więc na początku ciąży bardzo dobre są

Cytat:
ja przez pierwszy trymest tolerowałam wyłącznie grejfruty
gin mi powiedział,że jeśli mam ochotę na nie to proszę bardzo
faktycznie,że zaleca się kobietom jedzenie owoców ze strefy klimatycznej w której mieszkamy no ale cóż......
w pierwszej ciąży też jadłam cytrusy w ogromnych ilościach i wszystko jest pięknie

kurde każdy mówi co innego a ja zawsze byłam przekonana że kolki biorą się z powodu niedojrzałości układu pokarmowego
I masz rację, to niedojrzały układ pokarmowy, nasze jedzenie nic nie pomoże raczej, zresztą pokarm tworzy się z naszej krwi, a nie treści żołądka czy jelit

Cytat:
Absolutnie nie za wcześnie! Ja już mam skompletowaną ciuszkową wyprawkę, dostałam od siostry po siostrzeńcach ubranka, i od kuzynki też cały czas dostaję Część dokupuję w lumpkach jak na coś ładnego trafię.

Cytat:
Ja dzis zaczynam 20 tydzien - rowno polowa za mna
Strasznie mi sie dluzy, juz bym rodzic chciala

Juz sama nie wiem jak to jest z tymi cytrusami - mozna jesc czy raczej unikac?
Jak ci smakują to jedz z umiarem, jak wszystko
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:08   #4554
Debrah
Zakorzenienie

Cześć!
Witam się w 23 tygodniu - czyli..6 miesiącu?!

Bokeh : na połówkowym mam napisane - "główkowe" jeśli chodzi o ułożenie płodu.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:10   #4555
bokeh
Zakorzenienie

Czyli pewnie glowka w dol, mam nadzieje ze moja sie przewroci na dol...... Niby ma jeszcze czas.

Ja jutro zaczynam 6ty

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-09-24 o 12:13
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:11   #4556
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
IDziewczyny a jakie macie ulozenie plodu??? Ja np posladkowe i wydaje mi sie ze pewnie tez przez to mam mniejszy brzuch bo sie na boki rozchodzi a nie do przodu....
Mój siedzi na głowie

Pokażę wam moje ostatnie łowy
Wczoraj zrobiliśmy też przemeblowanie, trochę miejsca się więcej zrobiło, nie mogę się doczekać kiedy łóżeczko tam stanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9123.jpg (51,2 KB, 29 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:14   #4557
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie na połówkowym młody był ułożony główką w dół ale lekarz powiedział że ma jeszcze tyle miejsca że ciągle się przekręca więc ta pozycja to taka na tą chwilę

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Mój siedzi na głowie

Pokażę wam moje ostatnie łowy
Wczoraj zrobiliśmy też przemeblowanie, trochę miejsca się więcej zrobiło, nie mogę się doczekać kiedy łóżeczko tam stanie
Piękne kolorowe pajacyki! Też mi się takie podobają a większość jakie spotykam niestety ma mdłe kolory.
Stary 2012-09-24, 12:17   #4558
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ci smakują to jedz z umiarem, jak wszystko
Uff, super

Moj TZ oczywiscie odwolal to dzisiejsze ogladanie mieszkania do kupienia.
Najpierw sam chcial sie umowic, a teraz mowi, ze przemyslal sprawe i jednak tamto mieszkanie jest za daleko polozone :/

Nigdy nie znajdziemy nic fajnego do kupienia!!
Przeciez juz jest koniec wrzesnia, a te wszystkie formalnosci zwiazane z kupnem tez sporo trwaja
On sie zachowuje jakby sie tym w ogole nie przejmowal.

Ja sie stresuje, ze nie zdazymy kupic, a on NIC.
O rzeczach dla dziecka tez narazie nie mysli. Na wszystkie moje zarzuty odpowiada "nie denerwuj sie, damy rade" - jak mnie to drazni!!!!!!!!!!!

Stary 2012-09-24, 12:18   #4559
pstryczek84
Zakorzenienie

Neti, to dla ciebie, jakbys miala jeszcze jakies wątpliwości wszystko uzywki z allegro. Jak narazie 3 paczki od 3 sprzedawców. ta 3 paczka była naprawde meeeega!!! czekam na resztę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg paczka nr1.jpg (95,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paczka nr2.jpg (90,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paczka nr3.jpg (102,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3a.jpg (84,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3b.jpg (107,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3c.jpg (102,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3d.jpg (114,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3e.jpg (99,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3f.jpg (103,0 KB, 27 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:19   #4560
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Uff, super

Moj TZ oczywiscie odwolal to dzisiejsze ogladanie mieszkania do kupienia.
Najpierw sam chcial sie umowic, a teraz mowi, ze przemyslal sprawe i jednak tamto mieszkanie jest za daleko polozone :/

Nigdy nie znajdziemy nic fajnego do kupienia!!
Przeciez juz jest koniec wrzesnia, a te wszystkie formalnosci zwiazane z kupnem tez sporo trwaja
On sie zachowuje jakby sie tym w ogole nie przejmowal.

Ja sie stresuje, ze nie zdazymy kupic, a on NIC.
O rzeczach dla dziecka tez narazie nie mysli. Na wszystkie moje zarzuty odpowiada "nie denerwuj sie, damy rade" - jak mnie to drazni!!!!!!!!!!!

Skąd ja to znam...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości