Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 12:20   #4561
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Witajcie!
Nadrobiłam Was po weekendzie i nawet odpisałam, ale widzę, że mój post się nie dodał.
Więc powiem tylko, że jestem już w 6 miesiącu!
Poza tym dopadła mnie chandra, naszło mnie w nocy na przemyślenia, bo się przebudziłam a TŻ nie spał, bo nie mógł zasnąć, więc mi się udzieliło. Tragedia.
Wpadłam na pomysł, że zadzwonię do pracy i zostanę w domu, TŻ wróci to może mi przejdzie.
Życzę Wam kochane lepszego humoru.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:21   #4562
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Neti, to dla ciebie, jakbys miala jeszcze jakies wątpliwości wszystko uzywki z allegro. Jak narazie 3 paczki od 3 sprzedawców. ta 3 paczka była naprawde meeeega!!! czekam na resztę

dzięki...ja poprostu jestem laikiem...i nie wiem co ile...i czy już...no to ile Cię wyniosły te 3 paczki???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:25   #4563
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mój siedzi na głowie
Pokażę wam moje ostatnie łowy
Wczoraj zrobiliśmy też przemeblowanie, trochę miejsca się więcej zrobiło, nie mogę się doczekać kiedy łóżeczko tam stanie
Co do ułożenia, to chyba cały czas się zmienia i jest napisane jakie jest podczas usg. Co chwilę czuję dzidzi w innym miejscu, więc jest w ciągłym ruchu i nie ma co się na razie czym przejmować
Ciuszki śliczne
laurka23, ponawiam moją prośbę. Mogłabyś mi podać przepis na ryż z jabłkami z sosem waniliowym. Pisałaś raz kiedyś, że masz to na obiad, a mi ślinka cieknie i nie mam na to przepisu Bardzo o niego proszę
Cytat:
Neti, to dla ciebie, jakbys miala jeszcze jakies wątpliwości wszystko uzywki z allegro. Jak narazie 3 paczki od 3 sprzedawców. ta 3 paczka była naprawde meeeega!!! czekam na resztę
Śliczne ubranka
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:25   #4564
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Rozki są tanie, ja mam jeden taki usztywniany i pare takich nie usztywnianych-siostra mi dała, ale ile dzidzia spi w takim rożku? ni mam pojęcia.

A od kiedy dzidzie przeklada się na brzuszek? nie mam pojęcia, nie pamiętam jak to było z moim chrzesniakiem
Ja to sobie bym chciała do kompletu kupić.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
W tej wyprawce, ktora napisala szaja jest napisane, ze rozek jest na 2-3 tygodnie...
Mi się wydaje że chyba na troszkę dłużej, kolezanki córeczka ma już półtora miesiaca i dalej w rozku.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36695215]
2-3 tygodnie, rożek to taka... cieniutka kołderka? jakby poszewka wypełniona watoliną/ociepliną jakąś, zapinane to jest na rzepy. A potem raczej nie kołderka, tylko śpiworek Córa pod kołdrę przeszła mając prawie 7mcy.[/QUOTE]
Ja sie poważnie zastanwaiam nad kolderką, bo na początku rożek a potem kocyk cieplejszy i już lato będzie. Ale jak nie kupię pościeli to nie będe miała ochraniacza do kompletu więc wychodzi na to że kupię wszystko tylko na początku większość będzie leżeć nieużywana.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wydaje mi się( kluczowe sformuowanie w moim wypadku:P), że od razu można i jest to wskazane, wspomaga rozwój dziecka - ALE tylko pod okiem rodzica, bo maluszek się sam nie obróci, nie trzyma jeszcze głowy itp itd, więc, żeby się nie poddusił. Na noc chyba na pleckach lub na boczku, ale z pleckami podpartymi czymś (rogalem?) żeby maluch się nie gibnął z boczku.
?
Bratanica Tż od poczatku układała dziecko do spania raz na jednym boku raz na drugim żeby miała kształtną główkę, noi dwumiesięczne już na chwilkę codziennie kładzie na brzuszku żeby ćwiczył.
Cytat:
a jutro musze luknac na jakies uzywane dzinsy i grubszy sweterek, takie po domu bo zimno juz sie zrobilo i nie mam co na siebie włożyc
W biedronce mają być tuniki sweterkowe od 27, ja sobie chyba sprawię, tylko najpierw pomacam.
Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj nagotowałam cały wielki gar zupki jarzynowej ze świeżych warzywek (uwielbiam) i chyba będę ją wcinać przez pół tygodnia . A jak potem mnie kręgosłup naginał od tego stania i krojenia. I chyba mnie coś łapie, bo w gardle mnie drapie i ogólnie słabo się czuję.
Dzisiaj chyba zabiorę się za ciacho cynamonowe, bo mnie naszło na aromatyczne ciasto, inkę i wieczór pod kocykiem. Mmm, już czuję ten zapach w całym domu.

U mnie od początku TŻ wyrzucał śmieci, ale co do zakupów to raz sie wkurzyłam nie na żarty. Po pracy naginałam na piechotę i jeszcze na zakupy musiałam chodzić, żeby cokolwiek na obiad zjeść, bo TŻ pracuje do późna, więc musiałabym czekać do jego powrotu, w międzyczasie umierając z głodu. Wcześniej nie miałam z tym problemu, bo jednak ja pracuje o te co najmniej 4 godziny mniej i zarabiam zdecydowanie mniej, ale jak zaszłam w ciąże, to przez pewien czas po przedźwiganiu dostawałam skurczy. Najpierw mówił, że będzie mi w tym pomagał, a potem zawsze była jakaś wymówka - to jest zmęczony, to nie chce mu się zajeżdżać do sklepu itd. I pewnego razu nie wytrzymałam, wyrzuciłam z siebie, że on wszędzie wozi dupę samochodem (ja nie wożę, bo nie zauważyłam potrzeby zatrzymywania się przed stopem, więc kolejna próba po ciąży, bo za bardzo się tym stresuję ), że wcale mi nie pomaga, że będę robiła zakupy tylko dla siebie, na koniec był ryk. I co? Teraz co jakiś czas jedziemy do hipermarketu i robimy większe zakupy i w ten oto sposób nie muszę latać na zakupy.
Teraz TŻ po pracy dzwoni i pyta czy czegoś ze sklepu nie potrzebuję .

Jak dobrze wiedzieć, że nie tylko mną tak targają hormony, bo czasem sama się dziwię, że TŻ ze mną wytrzymuje. Ostatnio wrócił do domu i już na wstępie zaczęła się jazda, że nie kupił mi soku, a mi się chce pić (chyba założyłam, że jest jasnowidzem). Jak stwierdziłam, że nie potrzebuje jego łaski i sama zaczęłam się zbierać (było po 21), to się chłopak ogarnął, poszedł do tego sklepu i przyniósł 4 litrowe kartony, a na koniec zapytał, czy tyle mi wystarczy . Wczoraj powiedziałam, że już mi się soki skończyły, to pojechał i kupił 6 kartonów.
Na szczęście TŻ daje mi się wykrzyczeć i wypłakać, bo zauważyłam, że podczytuje moje ciążowe gazety, szczególnie artykuły o depresjach i hormonach, więc mnie rozumie. A wtedy wkurza mnie to, że nawet kłócić się z nim nie da .
Cholerka, tak się rozpisałam, że przegapiłam jedną aukcję, a nie chciałam włączać Snajpera, bo już niewiele strzałów mi zostało...

Ja częsciej robie zakupy bo zawsze po pracy wstepuję a Tz nie ma takiej swobody. Ale raz w miesiacu robimy razem duze zakupy więc jak coś robie sama to takie nie wielkie z dnia na dzień.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:26   #4565
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]

Skąd ja to znam...
I jak sobie z tym radzisz?

Pstryczku, ile Cie wyniosly te paczki i ile sztuk ubranek w nich bylo?
Super jest ten rycerzyk mamusi

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:30   #4566
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

co wy na to? http://blog.onet.pl/42173,1,archiwum_goracy.html
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:31   #4567
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Super!

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Co do ułożenia, to chyba cały czas się zmienia i jest napisane jakie jest podczas usg. Co chwilę czuję dzidzi w innym miejscu, więc jest w ciągłym ruchu i nie ma co się na razie czym przejmować
Ciuszki śliczne
laurka23, ponawiam moją prośbę. Mogłabyś mi podać przepis na ryż z jabłkami z sosem waniliowym. Pisałaś raz kiedyś, że masz to na obiad, a mi ślinka cieknie i nie mam na to przepisu Bardzo o niego proszę

Śliczne ubranka
Jej przepraszam musiałam przeoczyć prośbę
Gotuję ryż wg przepisu na opakowaniu. Jabłka obieram i kroję na cząstki, wrzucam do garnka na masełko, i tak prażę, aż zrobią się miękkie, lekko słodzę jak trzeba, dodaję cynamon. Przekładam warstwami ryż i jabłka.
Sos waniliowy robię z budyniu waniliowego, na pół litra mleka daję pół porcji budyniu, żeby się nie zestalił, tylko płynny był
Smacznego
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:37   #4568
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Mój siedzi na głowie

Wczoraj zrobiliśmy też przemeblowanie, trochę miejsca się więcej zrobiło, nie mogę się doczekać kiedy łóżeczko tam stanie
fajny ten w paseczki
ja nigdzie nie znajduje fajnych pajacy, a nowych nie kupie ew. jeden bo to cholerstwo koło 50 zł..... pf
Stary 2012-09-24, 12:37   #4569
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ale jakbys nie miala prawka to problem.... Ja nie mam probowalam 2 razy i sie zrazilam mega sie stresuje wiec chyba tez bede probowac po ciazy bo teraz to chyba dupa....
Ja zdałam za 6 razem i jeżdżeę teraz dużo, nie wyobrażam sobie nawet jakby to było jakbym nie miała, w tej mojej dziurze.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej

dziś w markecie baby doprowadziły mnie do łez
w końcu wybuchłam powiedziałam Pani że jest jak dupa od srania żeby po te kody pójśc,że nie ogarniają sklepu i wogóle to nie do pomyślenia żeby kasy były zamknięte i wielki paraliż w sklepie- pieprznęłam zakupami, powiedziałam,że bardzo dziękuję, zostawiłam jej to wszystko i wyszłam
no naprawde maskara, ja bym jeszcze przełożonego kazala wezwać.
Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Wszystko ładnie pięknie, ale mój facet jest instruktorem nauki jazdy, więc lekki obciach jest .
To jeszcze gorzej, mnie jak Tż próbował coś tams zkolic to sie łzami kończyło i tyle. Lepiej z obcym jeździć. A co do obcaichu, to on za pierwszym razem zawsze zdawał??
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-24, 12:39   #4570
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki...ja poprostu jestem laikiem...i nie wiem co ile...i czy już...no to ile Cię wyniosły te 3 paczki???
Cytat:

Kazde zdjecie jest podpisane nr paczki wiec mozecie sobie zobaczyc co tam bylo i ile sztuk I tak
paczka nr 1 - 33 zl (z przesyłką)
paczka nr 2 -21(z przesyłką)
paczka nr 3 - 76,50 (z przesyłką)

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

W biedronce mają być tuniki sweterkowe od 27, ja sobie chyba sprawię, tylko najpierw pomacam.
O, dzieki! obok mojej ginki jest biedrona to zajrze dzis...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:41   #4571
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój siedzi na głowie

Piekne ciuszki, dokładanie żadko w takich wesołych kolorach się przytrafiają.
U nas jak byli goście z małym berbeciem i łóżeczko turystyczne stało na środku sypialni to ja mało klaustrofobii nie dostałam. Mam nadzięję ze dla naszego malucha jakoś to względnie rozplanujemy.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-24, 12:48   #4572
marsi11
Zakorzenienie

Bokeh- widzę,że Ty jesteś fanką chińszczyzny, robisz coś sama w domu?
szukam dobrego przepisu na makaron sojowy, znasz coś?

ja w sobotę byłam na chińszczyźnie z siostrą, ale pojadłyśmy, teraz mam taką fazę na chińskie,że mogłabym non stop

a przed chwilą TZ przywiózł gyrosa ale teraz czosnkiem zione
za to obadu nie będę musiała robić wczoraj wystarczająco się nastałam przy garach
do tego zrobiłam jeszcze pomidory na zime, wystarczy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:49   #4573
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
I jak sobie z tym radzisz?

Ja byłam ciążą zaskoczona bo to była wpadka (jesteśmy małżeństwem co prawda rok ale stwierdziliśmy że będziemy uważać bez dodatkowych zabezpieczeń).Mój mąż dwa razy błagalnym wzrokiem zapytał czy może "skończyć"...i ten drugi raz starczyło...przyznam że wcale się nie cieszyłam i nawet ze złości popłakałam jak robiła 3ci test ciążowy....mój mąż już chciał szkraba..ale chcieć dzieciątka a zdawać sobie sprawe co się z tym wiąże to u mężczyzn....ciężka sprawa. ale mój mąż mnie rozbraja poczuciem humoru a pozatym gdybyście dziewczyny go zobaczyły...no żadna raczej nie powiedziała by ze jest tak ciepłym i wrażliwym człowiekiem jakim jest...jestem czasem taka wredna zołza dla niego a on to wszystko przyjmuje..choć czasem wiem jak muszą go ranic moje słowa...
Gdy juz oswoiłam się z myslą o dzieciątku zaczęłam przeglądać i czytac wszystko co dotyczy tego tematu i z zapałem opowiadałam swojemu mężczyźnie..i niby słuchał uśmiechał sie...ale tak jakby nie dociera do niego np...ile rzeczy maleństwu trzeba kupic...że musimy zmienić coś w pokoju (mamy jeden)..że musimy kupić łóżeczko itd..sprzety..że to koszta a nie należmy do zamożnych..więc wszystko musimy rozłożyć w czasie.....i on to wie...tyle że czas mija a jak ja nie podejmuje tematu to on nic..więc ja powoli sobie szukam zapisuje..i uświadamiam go ..i powiem Wam że coraz częściej widze że zaczynaja pewne rzeczy do niego docierać..że to już połowa..że zleci...myśle że należy gadać do znudzenia....ale bez kłótni i złośliwośći...Bo ona jakby powoli oswaja się z myślą o tej całej wyprawce dla dzidzi...i sam zaczyna nie raz o tym..czy o tamtym co będzie potrzebne - mówić.
A gdybym zaczęła temat z moim mężem na np. o kielni....pacy i jakiego goldbandu na ściane najlepiej użyć w łazience którą właśnie robi znajomemu..gadałby o tym dłuuuugo...

p.s. a to mój mąz.. http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-09-24, 12:50   #4574
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

ja w sobotę byłam na chińszczyźnie z siostrą, ale pojadłyśmy, teraz mam taką fazę na chińskie,że mogłabym non stop

za to obadu nie będę musiała robić wczoraj wystarczająco się nastałam przy garach
Ktoś tu miał chyba odpoczywać
Stary 2012-09-24, 12:50   #4575
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
O, dzieki! obok mojej ginki jest biedrona to zajrze dzis...
Dzisiaj jeszcze ich nie będzie bo dopiero od 27.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-24, 12:51   #4576
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Też mam chrapkę...ale przedwczoraj próbowaliśmy kebaba z KFC...i nie jest to złe..ale kebab to kebab...może dziś po połówkowym???
a co do przetworów...ubzdurałam sobie że zrobie....i zrobie.. gruszki w occie.. ) ale jak mi fluki z nosa przejdą..

Stary 2012-09-24, 12:57   #4577
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Gotuję ryż wg przepisu na opakowaniu. Jabłka obieram i kroję na cząstki, wrzucam do garnka na masełko, i tak prażę, aż zrobią się miękkie, lekko słodzę jak trzeba, dodaję cynamon. Przekładam warstwami ryż i jabłka.
Sos waniliowy robię z budyniu waniliowego, na pół litra mleka daję pół porcji budyniu, żeby się nie zestalił, tylko płynny był
Smacznego
Dzięki wielkie, trzeba będzie wypróbować. Uwielbiam ryż
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:00   #4578
Lenova
Wtajemniczenie

Witam
NIe dam rady Was nadrobić bo mój mąż dziś w domu i nie dopuszcza mnie do kompa na długo.
Chciałam Wam tylko napisać że wczoraj w szkole byłam, moja córka się strasznie rozszalała tam nie wiedząc czemu :p
Jak rozmiawiałam z jedną panią od seminarium to Blanka mnie tak skopała że aż sie ta pani śmiała, nigdy w pozycji stojącej nie miałam takich kopów jak wczoraj , trochę bolesne to było ale nawet przyjemne

Kośc ogonowa coraz bardziej mnie boli juz nie wiem jak mam sobie z tym radzić ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:01   #4579
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam ciążą zaskoczona bo to była wpadka (jesteśmy małżeństwem co prawda rok ale stwierdziliśmy że będziemy uważać bez dodatkowych zabezpieczeń).Mój mąż dwa razy błagalnym wzrokiem zapytał czy może "skończyć"...i ten drugi raz starczyło...przyznam że wcale się nie cieszyłam i nawet ze złości popłakałam jak robiła 3ci test ciążowy....mój mąż już chciał szkraba..ale chcieć dzieciątka a zdawać sobie sprawe co się z tym wiąże to u mężczyzn....ciężka sprawa. ale mój mąż mnie rozbraja poczuciem humoru a pozatym gdybyście dziewczyny go zobaczyły...no żadna raczej nie powiedziała by ze jest tak ciepłym i wrażliwym człowiekiem jakim jest...jestem czasem taka wredna zołza dla niego a on to wszystko przyjmuje..choć czasem wiem jak muszą go ranic moje słowa...
Gdy juz oswoiłam się z myslą o dzieciątku zaczęłam przeglądać i czytac wszystko co dotyczy tego tematu i z zapałem opowiadałam swojemu mężczyźnie..i niby słuchał uśmiechał sie...ale tak jakby nie dociera do niego np...ile rzeczy maleństwu trzeba kupic...że musimy zmienić coś w pokoju (mamy jeden)..że musimy kupić łóżeczko itd..sprzety..że to koszta a nie należmy do zamożnych..więc wszystko musimy rozłożyć w czasie.....i on to wie...tyle że czas mija a jak ja nie podejmuje tematu to on nic..więc ja powoli sobie szukam zapisuje..i uświadamiam go ..i powiem Wam że coraz częściej widze że zaczynaja pewne rzeczy do niego docierać..że to już połowa..że zleci...myśle że należy gadać do znudzenia....ale bez kłótni i złośliwośći...Bo ona jakby powoli oswaja się z myślą o tej całej wyprawce dla dzidzi...i sam zaczyna nie raz o tym..czy o tamtym co będzie potrzebne - mówić.
A gdybym zaczęła temat z moim mężem na np. o kielni....pacy i jakiego goldbandu na ściane najlepiej użyć w łazience którą właśnie robi znajomemu..gadałby o tym dłuuuugo...

p.s. a to mój mąz.. http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater
Z tym "kończeniem" to tak już bywa, różne rzeczy się potem dzieją...
Bardzo ładna z Ciebie dziewczyna.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:04   #4580
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Mój siedzi na głowie

Cytat:

Marsi akurat makaron sojowy to coś co lubie najmniej z kuchni chińskiej jak dla mnie zbyt obślizły :P
Jedynie gdzie lubie to w sajgonkach kocham je na zabój, nawet mam jedna knajpe gdzie są idealne

Tak to bardzo lubie makaron ryżowy w zupach z dodatkami etc.... Więc chyba Ci nie pomogę

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja też coś wiem o tym kończeniu u nas to wyszło z nieporozumienia i pod koniec było coś w stylu "jak to nie mogłem? myślałem że moge bo zaraz masz okres".... nie miałam
Stary 2012-09-24, 13:05   #4581
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ktoś tu miał chyba odpoczywać
noooo dlatego dziś gyros
wiesz jak to jest położyć kogoś do łóżka, kto ma ADHD?
po piątkowej wizycie jestem spokojniesza
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:08   #4582
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
dzięki...ale od ślubu to wszystko w drugą stronę poszło...a teraz to już wogóle 15 kg więcej i wciąż rośnie.. ))

Stary 2012-09-24, 13:09   #4583
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Super!

Smacznego
o rany, ale to musi być pycho to i ja skorzystam i jutro zrobię

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:16   #4584
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też coś wiem o tym kończeniu u nas to wyszło z nieporozumienia i pod koniec było coś w stylu "jak to nie mogłem? myślałem że moge bo zaraz masz okres".... nie miałam
A u nas było tak, że tego dnia (bo ja mniej więcej wiem, kiedy to się zdarzyło ) miałam być już tydzień po owu, a że zawsze miałam BARDZO regularne cykle (co do minuty dosłownie), no to robiliśmy to do końca... Ale jak wiemy, stres robi swoje, a ja w maju miałam dużo stresu, no i owu się przesunęła - tak delikatnie to zrobiła, że nawet nie zauważyłam, a znam swój organizm dość dobrze. I tak powstała Oliwka.

Cytat:
dzięki...ale od ślubu to wszystko w drugą stronę poszło...a teraz to już wogóle 15 kg więcej i wciąż rośnie.. ))
Eeee tam, to tylko waga, teraz nie masz się co przejmować, po ciąży się tym zajmiesz, jeśli będziesz chciała.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-24 o 13:17
Stary 2012-09-24, 13:21   #4585
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A Ty jestes z katowic?????
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Czyżby następna z Katowic? O czym piszesz magisterkę? I wydaje mi się, że już nie powinnaś podawać zimnej płyty. Czasem jak się do kogoś idzie to jest się zarzucanym jedzeniem, tylko zmieniają z prędkością światła talerze i człowiek nie zdąży spokojnie trawić Słuchaj męża, na pewno wszystko było dobrze
nie, ja nie z Katowic, w Katowicach studiuję na Uniwersytecie Ekonomicznym, a u mnie w Gliwicach tylko polibuda, więc w bibliotece nie mam czego szukać a magisterkę piszę (będę pisać ) o rozrachunkach z tytułu dostaw i usług w systemie rachunkowości na przykładzie firmy... której jeszcze nei znalazłam, bo rachunkowość to tak śliski temat, że nikt się jeszcze nie zgodził

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:23   #4586
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć

witamy się z Synkiem w 6 miesiącu

o tacy wielcy jesteśmy

Cytat:
Piękne zdobycze!!!

Jak się położyłam o 10.00, tak dopiero wstałam i czuję się o niebo lepiej.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-09-24 o 13:24
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:42   #4587
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Ja też coś wiem o tym kończeniu u nas to wyszło z nieporozumienia i pod koniec było coś w stylu "jak to nie mogłem? myślałem że moge bo zaraz masz okres".... nie miałam[/QUOTE]

u nas no to niby się zgodziła..pomyślałam że raz czy dwa to nic nie będzie i było...dokładnie dwa tyg. po majówce
no a teraz bobo...i za 3 godzinki może zobaczę czy siusiak czy...

Stary 2012-09-24, 13:46   #4588
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
u nas no to niby się zgodziła..pomyślałam że raz czy dwa to nic nie będzie i było...dokładnie dwa tyg. po majówce
no a teraz bobo...i za 3 godzinki może zobaczę czy siusiak czy...
A masz jakieś preferencje co do płci?

Mama dzwoniła z miasta, że kupiła śliczne śpioszki dla Oliwki.
Stary 2012-09-24, 13:51   #4589
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Piękne zdobycze!!!

Jak się położyłam o 10.00, tak dopiero wstałam i czuję się o niebo lepiej.
http://www.dzieciologia.blogspot.com...co-mamowa.html

Hejka dziewczynki ... jak wroce z autem, bo mechanik dzownil ze zrobione, to wstawie wam fotki jaka piekna paczuszke dostalam od Ilussion
Takie targio to bym mogla dobijac ciagle, ona ma chlopca, a troszke dla dziewczynki kupila .. jestem zachwycona ... no i dostalam 2 lizaki w prezencie Dziekuje kochana ciuszki sa sliczne

Czekam na leginsy ... kurcze bylam pewna ze dzis przyjda, ale byl juz listonosz z poczty polskiej, wiec chyba jednak dzis juz nie dojda ... chyba ze kurier, ale w sumie placilam 7 zl za przesylke, to chyba troche malo, jak na firme kurierska

Edit, teraz nie wiem, dlaczego ja cytowalam Twoja wypowiedz Maluchna ... wydawalo mi sie ze pytalas, czy gdziues nie bylo jakiegos spisu wyprawkoweg ... cos pokickalam :P

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-09-24 o 13:53
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:54   #4590
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
A masz jakieś preferencje co do płci?

Mama dzwoniła z miasta, że kupiła śliczne śpioszki dla Oliwki.

no pewnie...chciałabym dziewczynke...ale jestem prawi pewna że bedzie chłopak...u mojego męża same chłopaki się rodzą...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości