|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Kurczę, on chyba nie wie czego chce, albo rybki albo pipki. Albo reguluje Ci cykl albo obserwuje owulkę i pomaga zajść. ja bym na Twoim miejscu nie brała lutka jeśli masz jeszcze wizytę za kilka dni, ściemnić możesz coś, że np nie miałaś kiedy wykupic, zapomniałaś, cokolwiek. I zobaczyłabym co tam na USG wyjdzie. Bo nóż widelec będzie jajko i normalna owulka. ( jeśli nie boisz się wygłupić możesz powiedziec mu, że połykałaś tego lutka a nie trzymałaś pod językiem jak się połyka to tak, jakby się go nie wzięło )A mnie napieprza prawy jajniik coraz mocniej, w sumie jak nigdy ...
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-09-24 o 12:20 |
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za połówkowe też zapłaciłam dużo, bo 250 zł - ale też nie spotkałam się z tym, żeby USG 3D kosztowało mniej niż 200zł. Robiłam w swoim, dużym mieście, link http://www.sofimed.pl/usg.html jest tu trochę informacji. Pierwsze Usg genetyczne w 14 tygodniu - też widziałam w 3D, z tym, że faktycznie tamto jest średnie, lepiej jak dla mnie widać np paluszki u rączek i inne szczegóły na normalnym 2D, w 3D obraz jest średni, bo i dziecko malutkie i za bardzo obraz musi się powiększać. Tam, w tym linku ode mnie: są zdjęcia, na drugim od lewej jest właśnie taki mniejszy dzidziuś, podejrzewam, że 14 - 15 tydzień. A dalej masz bardziej zaawansowaną ciążę - widać różnicę? )Oczywiście nie jest to konieczność takie 3D, bo droga impreza - ale ja w ogóle do ginki chodzę prywatnie, wiem, że mają tam dobry sprzęt i mi zależało, żeby mieć pamiątkę. Dużo zależy od aparatu na którym jest robione USG po prostu - i trochę od szczęścia - czyli jak ułoży się dziecko. Moja mała się kręciła i zasłaniała trochę buzię rączkami, ale wreszcie się udało zrobić fotkę ![]() Z tego co wiem to zawsze dają film i zdjęcia, dodatkowo się za to nie płaci. Bo lekarz nagrywa po prostu całe badanie, nie wybiera momentów, nagrywa całe u daje Tobie. Mogę sobie puścić w domu i np posłuchać serduszka. No a zdjęcie robi pamiątkowo w jakimś fajnym momencie. Potem jeszcze wrzuca dane do programu który liczy ryzyko trisomii, wpisuje wszystkie dane z badania i dostajesz wydruk, z opisem. Tak było u mnie. |
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On uważa że luteina od 12-22 dc nie zablokuje mi owulki i pomoże zajść w ciaże.Powiedziałam mu że cykle mam długie,a on powiedzial że byłby bardzo zaskoczony za tydzień jakby sie okazało że jest owulacja
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-24 o 12:25 |
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bierz na razie i poczekaj ten tydzień. Ja bym przynajmniej tak zrobiła. (a już nie raz wychodziłam dobrze na tym,że nie słuchałam lekarza - choćby głupi przykład z Clo)
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tadam..... |
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o jaaaaaaa ![]() Napewno była pyszna ![]() Starszak wrócił ze szkoły i mój spokojny dzień dobiegł właśnie końca ![]() Niereformowalne są te moje dzieci. Jak zaraz sąsiadka z dołu nie przyjdzie i nie zacznie narzekać na walący się jej na łeb sufit to będzie cud nad Wisłą Idę poskromić ich ciutke
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny za bardzo panikujesie z tym lutkiem. Luteina może zablokowac owu ale nie musi. Ja brałam ją rok od 12 dc bo mialam tak niski poziom progestronu ze jak brałam od 16dc to nie działał jak powinien. Lekarz powiedział ze dupek jest lepszy od luteiny ale to nie prawda ze blokuje a ja jestem na to najlepszym przykladem. Cykle mialam ok 31-36 dni a lutek od 12 i działało wsio. Teraz jestem pierwszy raz na dupku.Przynajmniej tej gorzkości nie mam przez tych cholernych 14 dni :P
|
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Wstrzymam sie ten tydzień jeszcze z ta luteiną,nie chce sobie zablokować owulki jakby jednak była.A co do lekarza to on przyjmuje na nfz a ja mam teraz kiepsko z kasa Inni lekarze na nfz u nas w mieście totakie konowały że szkoda gadać:/
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laseczki
Słuchajcie,mam ofertę dla wszystkich staraczek jakiś czas temu przeczytałam o mieszance Klimuszki na bezpłodność,zakupiłam wszystko i ... wypiłam ze 3 razy bo nie mogłam ścierpieć smaku więc pomyślałam o was.Chcecie?
|
|
|
|
#3131 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć jakby kawcia byłą niedokręcona to ponoć dobrze w lodówce robi hihi.. zapachy ściąga Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Amelka by jej utarła nosa, bo ona się ma za ombibusa i znawcę, takie można odnieść wrażenie. W sumie o zdjęcie Amelki to poprosiła tam inna forumowiczka gdy przeczytała moją kontrę do uparciuszki, ale napisałam im, że linka dostaną jedynie jeśli mama Amelki wyrazi zgodę, także decyzja należy do Ciebie Wiem, że nie miałabyś pojęcia gdybym bez słowa tego linka wykorzystała, ale nie należę do osób, które takie rzeczy robią, bo to tak samo jakby ktoś rozdawał moje czy Twoje zdjęcie ot tak, a to się kłóci z moimi zasadami Ja nie wiem czy będzie mnie stać na bad. 3D jeśli nie będę miała konieczności.. również bardzo bym tego chciała , bo to ważna i przydatna sprawa, a jednocześnie urocza pamiątka, nawet ten dźwięk serduszka Super!
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-24 o 13:27 |
||||
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
Właśnie wróciłam z weekendu, w sobotę zatestowałam, ale I kreska i wczoraj przyszła @ Jakoś nawet się nie zdołowałam, w końcu musi się udać. W tym cyklu mam wizytę w klinice leczenia niepłodności - zobaczymy co mi tak lekarz powie... Dzastin mozesz mi dopisać kolejny cs ![]() Dziewczyny, tyle napisałyście ze nie wiem czy dam rade nadrobic
|
|
|
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze trochę czasu ale jutro idę na USG zobaczyć, czy są ciałka zółte, czy się nie porobiły torbiele itp. Te moje bóle brzucha to na dwoje babka wróżyła, albo od fasoli albo od czegoś niedobrego
|
|
#3134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I przestań już z tymi torbielami bo sobie je "wyczarujesz" dosłownie kiedyś ![]() ![]()
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
No to mnie zaskoczyłaś, i na prawdę miałaś te owulki biorąc lutka od 12 dc przy takich długich cyklach?
Może są wyjątki po prostu, tak jak owulki przy podwyższonej prolaktynie. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3138 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli jednak chodzi o to co widać - no to na tym usg sporo widać ![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie przez te Twoje krótkie cykle Ale mozeto i lepiej, ze takie są bo możecie szybciej do kolejnych staranek przystąćCytat:
A duży- który jest przylepą moejgo Tzta też jakiś bardziej przyjazny się do mnie zrobił![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tu jeszcze jedno zobrazowanie ugniatania http://www.youtube.com/watch?v=598Id...eature=related Za to mały kiciek w ogóle tego nie robi ![]() Cytat:
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Matko nadrobiłam a teraz lece obiad gotowac wpadnę troszki później
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo czasem może te kocie sygnały są bardzo subtelne .. tak myślę.Fajnie, że sierściuchy czują Twoje emocje, i że to widzisz to na pewno miłe jest.A moja co jeszcze ostatnio odwaliła - w czwartek czy piątek jak wróciłam z pracy to od progu tak mnie zmiauczała, jakbym jej krzywdę jakąś zrobiła. Po prostu na dzień dobry, miau, miau, miau - jak torpeda, raz za razem, z takim wyrzutem, z taką miną, że masakra. Nie wiem o co jej poszło wtedy ...
|
|
#3141 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczęta
przeczytałam wątek (trochę mi to zajęło) i postanowiłam do Was dołączyć. Razem z TŻ rozpoczęliśmy starania o dzidziusia. Na razie chcemy spróbować tak sami, bez pomocy lekarza. Mam 22 lata, a on 26. Wcześniej nie zażywałam środków antykoncepcyjnych, stosowaliśmy prezerwatywy i globulki. Teraz odstawiliśmy wszystko i uparcie kochaliśmy się w dni płodne. Minęło kilka dni, mam strasznie wielki apetyt (co raczej mi się normalnie nie zdarza) i nudności... Może to od stresu, nie wiem. Możecie mi powiedzieć jak działa costagnus?
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo wszystko uważam,że warto wydać te pieniądze bo to cudowna pamiątka przesyłam linka z piątkowego badania: http://www.youtube.com/watch?v=LihBz...&feature=g-upl |
|
|
|
|
#3143 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I na pewno na te 2 miejsca znalazły by się 2 bliższe Ci osoby ![]() To na kiedy w końcu planujecie ten ślub i jak w stosunku do tego mają się Wasze plany z dzidzią? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mniaaaaaaaaam ![]() Cytat:
Cieszę się,że się nie podłamałaś.. grunt to pozytywne nastawienie, będzie dobrze i 3mam kciuki za następny cykl! ![]() Heh, a ja mam dziś wolne a jestem mega zabiegana... co po chwilę coś.. Dzwoniła do mnie przyjaciółka która za tydzień ma termin porodu i już siedzi jak na igłach, mówi że to czekanie ją wykańcza... Będzie rodziła w szpitalu który jest bardzo blisko mojego domu więc od razu z Tż pójdziemy zobaczyć tego ich małego szkraba ![]() ![]() kasiula-witaj!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-24 o 14:32 |
||||
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wymyśliłam sobie tego przecież, załączyłam autentyczne zdjęcie z USG 3D w 21 tygodniu ciąży - możesz Amelkę podlinkować, nie mam nic przeciwko ![]() Może faktycznie sprzęty są różne, stąd różna jakość - więc pewnie warto się najpierw dowiedzieć czy gabinet do którego idziemy ma dobry sprzęt, bo badanie może kosztować tyle samo, a jakość może być inna? Nie wiem. U nas na wątku mamuś styczniowo lutowych wizażanka (marsi) zamieściła nawet krótkie filmiki na youtube z usg 3D jej synka (tylko ona ma troszkę starszą ciążę od mojej, chyba 2 tygodnie) - więc możesz sobie podejrzeć jak to u niej wyglądało. Szczęśliwie mi się trafiło, że mieszkam w dużym mieście,w moim gabinecie mają jakiś nowy sprzęt a ginka ma certyfikaty uprawniające do usg - ale z tego co wiem, dużo takich gabinetów jest, najwyżej trzeba podjechać gdzieś kawałeczek. Ale najważniejsze by na połówkowym okazało się, że dzidziuś zdrowy - efekty takie jak zobaczenie buzi, rączek, stópek małych czy mimiki dziecka to super pamiątka fakt, ale nie jest to konieczność i każdy decyduje jak uważa
|
|
|
|
|
#3145 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A filmik oglądnę pod wieczór,bo teraz musze lecieć do miasta nim mi sklep zamkną Cytat:
O tabsach tych nic nie wiem, więc siedzę cichutko.Cytat:
Masz rację, najważniejszy stan zdrówka maleństw, a obrazy i emocje w bonusie to taki dodatkowy gratis, baaardzo uroczy i miły, wiadomo Dziękuję Ci za pozwolenia ukazania im 21tyg. Amelci, myślę, że w ich imieniu dziękuję, będą mile zaskoczone, jak przybiegnę z miasta to uraczę je tam tą Twoją wisienką śliczną
|
|
#3146 |
|
Rozeznanie
|
Witam !
Ja tylko na chwilkę, muszę jechać z moją sunią do weterynarza na usg, może chociaż ona w ciąży jest to sobie 'wynagrodzę' zastój w staraniach ![]() Kocur - udanego wyjazdu ! i przyjeżdżaj z maluszkiem A resztę pozdrawiam, czekam na testy, ANTERIA jak z Tobą? Testowałaś? Do wieczora, mam nadzieję, że za dużo nie napiszecie, bo znów będę musiała nadrabiać |
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki. Ale raczej nic z tego. Jedna krecha i chyba jednak nie długo małpa zawita
|
#3148 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Buuuu no szkoda... ale wiesz póki nie ma @ jeszcze jest nadzieja.. ![]() Która następna testuje?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może jeszcze zerkne do Was od mamy z kompa, ale właściwie właśnie zaczynam urlop!!!
Proszę o mnie nie zapomnieć bo wracam dopiero 12.10- jestem w Polsce a do domu wracamy 14.10. 3mam za Was kciuki-za WSZYSTKIE! Buziaki i przesyłajcie pozytywne fluidy a ja Wam przywioze bociany i słoneczko!!! |
|
|
|
#3150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

I teraz nie wiem co zrobić
jak się połyka to tak, jakby się go nie wzięło
)
Ty nie marnowałaś życia, wcześniej odpoczniesz po odchowaniu dzieciaczków hehe
, bo siedzę jeszcze na innym forum i słyszę bardzo różne ceny za 3D. Twoje połówkowe usg było 3D i masz filmik, mogłabyś napisać ile za to zapłaciłaś?
)

Inni lekarze na nfz u nas w mieście totakie konowały że szkoda gadać:/