|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
Pisałyście o kłopotach z karmieniem z butli. Moje dziecię nie ma z tym problemu. Ciągnie i cyca i butlę
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() który zameczek? pasy noszę na prosto |
|
|
|
|
#1923 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja musze na kontrol isc i sie na szczepienie zapisac bo mamy 4 pazdziernika. Sol jakimi szczepionkami szczepisz? tymi zwyklymi czy 6w1?Cytat:
Cytat:
Cytat:
*Cytat:
****** a moja sie zawsze tak obsmarka na brzuchu ze kozuchy to wszytskie Jej wychodzą nie trzeba nawilzac woda morską
|
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
Ten od panelu wydłużającego http://www.manduca.pl/Regulowane%20plecki.html ?
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i wkoncu sie udało, dopuscilam meza juz dzis czeka z niecierpliwoscia az nadrobie wizazoj tam oj tam ![]() super, pozdrów swata te dzieci sa sodkieCytat:
![]() a kąp moze w kali? na ta wysypke?no tak zmieniłam avatarka i nikt nie zauwazył
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...kowaniE/page:1 i butelki TT do niego wchodzą bez problemu. Nawet 2 nieraz wkładam jedna na drugą.
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
tylko z królem lewem
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
chyba masz racje, trzeba dac kaszanki, bo jedzac pizze i zapijajac cola cos za malo przybiera
![]() ja za soleilkowa zacheta odwiedzilam rossmana i zaupilam mleczo i zel jonsona ten na noc i mala dzisiaj miala aromatyczna kapiel
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zatem Maciejko takiego typu mnialam na mysli, tylko mam inny wzór |
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
przemyje jej moim mleczkiem po kapieli i zobaczymy jutro..
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozpięłam zameczek |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() I jak było? Tym razem się zmieścił? ![]() A Avatarek jest śliczny! Dzięki za odpowiedź A Twoje barki też lecą tak trochę do przodu w czasie noszenia?
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Nitka ja nie czuje by leciały, ale u TZ zauważyłam że czasem sie garbi lekko w manduce. Więc coś jest na rzeczy. Z tym, że myślę, ze zależy to od dobrego wyregulowania. Myślę, ze z czasem to przyjdzie. Ja już się z nią oswoiłam.
aaa i na początku korzystajac z "majteczek" w manduce zapinałam je na najwyzsze zapięcie, teraz już na niższe Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-24 o 21:15 |
|
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie popracuję jeszcze nad regulacją |
|
|
|
|
#1938 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za Was obojeCytat:
zeby bylo lepiejCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na razie zostalam prze schabowym z mizeria ![]() Cytat:
a tym razem wystarczyl ksiadz bede grtulowac jak bedzie brylant na palcu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
odkryciem bylo to, ze mu za goraco - sciagnelam kocyk i dzidzia natychmiast spokojny i spi
|
||||||||||
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj gaduły !!!!!!!!!!!!!!!
Zmieniacie te awatary, że trudno was rozpoznac. tylko ja wierna... Moje dziecko dzisiaj dostawało szału, maruda straszna. Swoją metodą bach do rożka, chwila spania, tak z 15 min i na nowo. Teraz to samo, nawet jeść nie chcała, tylko koncercik. Mam dość na dzisiaj. Na chwilę zasneła, ciekawe na jak długo. Co do butli i piersi - u nas nie ma z tym problemu, i butla i piers, choć ostatnio pierś rzadziej - tylko w nocy. W dzień woli butlę, choć w sumie to zależy. Tak zachwalacie to nosidełko, a ja niestety rzuciłam chustę w kąt, ostatnio w ogóle nie mam sposobności jej używać i boję się, żeby to nie okazało się bezsensownym wydatkiem. Także liczę, że jeszcze jej poużywam, bo na razie to królewna woli oglądać świat, a nie mamę. Co do żłobka/opiekunki itd. Nam zależało na miejscu w żłobku, bo to żłobek, w ktorym pracuje mama mojej dobrej kolezanki, ogolnie dobry i polecany mimo, że panstwowy. również blisko domu. No i w tym momencie jest ponad 400 dzieci na liście oczekujących, nam się udało. Na opiekunkę w krk chyba nas nie stać, chociaż wiadome, jak bedzie trzeba to i opiekunkę się zapłaci - większy problem ze znalezieniem kompetentnej osoby. Póki co moja mama bedzie dojezdzac te 100 km i jakoś mi pomagać. na teściową nie mam co liczyć, zresztą nawet bym nie chciała. Byłam dzisiaj na plotkach z koleżanką, tata został z niunią. Nie było mnie wprawdzie 2h, ale zawsze to coś, człowiek się trochę odchamił. Rozglądałam się za jakimiś ciuchami, muszę kupić płaszczyk, buty, ubranko dla małej na chrzciny - tylko kiedy uda mi się wyrwać bez tej przylepy... Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-09-24 o 21:25 |
|
|
|
#1940 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Zaś nie wszystkie posty mi zacytowało
Cytat:
![]() Cytat:
My mamy tylko cywilny i też myślałam, że ksiądz będzie nam marudził o kościelny, a jak poszliśmy załatwiać chrzest to okazało się księdza nie ma tylko jakaś kobieta załatwia sprawy ![]() Pisałaś o żłobku - z jednej strony fajnie, że mała się załapała. A z drugiej to bardzo trudna decyzja. Dobrze, że babcia będzie mogła też się nią zaopiekować Za rozgryzienie BlaneczkiCytat:
Cytat:
![]() Asieńka super rośnie tylko szkoda, że siostrzyczka coraz bardziej zazdrosna Cytat:
Nie wierzę Moje pije ![]() Super Cytat:
![]() Eh dobre i ogrzewanie tylko w łazience. To zawsze lepiej niż bez ogrzewania |
||||||
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie wszamałam żurek autorstwa TZta, przepyszny. Niby żurek to nic specjalnego, a jednak... Nigdy lepszego nie jadłam.
Depoison Zosia zaszalała z tym nocnym spaniem, wow! Ja póki co nawet tego nie oczekuję po M., bo przecież muszę tuczyć to moje kurczątko. Pumcia ja też mam czasem wrazenie że mała płacze ze zmęczenia, chce spać i nie umie usnąć. A ja nie umiem jej uśpić Zasypia przy piersi często, nawet w ciągu dnia, ale jak ją odłożę to natychmiast się budzi. Czujne to to jest....
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-24 o 21:45 |
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, to może spróbuj mojego sposoby na opatulanie? U mnie to zwykle działa - dzisiaj też, ale niestety na krótko. Choć odpukać wydarło się dziecko i teraz śpi, oby jak najdłużej.
A żurek uwielbiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zawsze jak gdzies jadę, zamawiam żurek i porównuję do autorstwa mojego taty głodna jestem !!!!ważę juz kilo mniej niż przed ciążą, muszę trzymać się mojej wagi, żeby nie wyglądać jak szkieletor! idę po banana
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A dzisiaj tak słodko było jak marudziła i marudziła, w końcu małż ją do siebie przytulił i usnęła w momencie Pumcia w moją dzisiaj wieczorem też diabełek wstąpił, ale wiem dlaczego, z zaparciem się dzisiaj męczymy Biedna od rana kupki zrobić nie mogła, strasznie się męczyła, prężyła, płakała U niej to sytuacja nienormalna, bo zwykle mamy koło 5-6 kupek dziennie.i przez to ma ogromną potrzebę bliskości, nawet cycka mi dzisiaj ciumkała dla samego ciumkania, a to jej się jeszcze nigdy nie zdarzyło
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-24 o 21:56 |
||
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masz dobrze z tą wagą... tylko nie schudnij za bardzo! U mnie jeszcze te 3 kg twardo sie trzymają i nie dziwne bo jem sporo. Czekam na koniec karmienia by móc się poodchudzać. Zrobię to z przyjemnością I może w końcu zacznę wyglądać jak człowiek, co zrobię, lubię być szczupła a nawet lekko chuda. Tak jak w listopadzie 2011
|
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście czym jeszcze karmicie dzieciaczki oprócz kaszanki
Uśmiałam się przy tym, bardzo spodobał mi się pomysł Mamci, żeby smoczek zastąpić żelkami (przepraszam, jeśli to ktoś inny wpadł na ten pomysł - mi się zakodowała Mamcia).Pisałyście dużo ciekawych rzeczy, a mi cytaty zżarło i więcej nie pamiętam. Hmm moja od paru dni się ślini, ale nie przyszło mi do głowy, że to może być oznaką szybkiego ząbkowania. Cytat:
![]() Ad 2. Ja zauważyłam Toją zmianę i KarolinyPW i Nicki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie chcesz wiedzieć jaki był pyszny..... na dobrym zakwasie z najlepszej piekarni w mieście
suszone grzybki, pyszna kiełbaska w plasterkach, boczuś, jajeczko itd. No i TZ ma rękę. Do tego żytni chlebek z masłem i białym serem. |
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie chodzę z nosidełkiem wyprostowana, bo mała próbuje połączyć nóżki, czyli coś jej wtedy nie pasuje. Poszłam do sklepu z nosidełkami i babka powiedziała, że Manduca jest dla takich maluszków za duża, bo kolanka powinny być poza nosidłem, a na razie wymusza zbyt szeroki rozstaw nóżek. Skoro jednak jest dopuszczona do stosowania od 3,5 kg, a ortopeda mówił, że córcia rozkłada nogi bardzo szeroko, to zakładam, że nie zrobię jej krzywdy. Mimo wszystko staram się ją chronić. Podejrzewam, że gdyby ktoś to nosidło wyregulował na mnie, to nam obu byłoby wygodniej. Róża też szybko zasypia, więc na pewno nie jest jej źle. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-24 o 22:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Alex usnął po 3 minutach noszenia! Ogólnie jestem bardzo zadowolona, tylko mam pewne zastrzeżenia odnośnie ułożenia moich barków. Ciężar dziecka ciągnie mi je do przodu, przez co czuję się trochę pogarbiona i teraz nie wiem, czy jest to kwestia złej regulacji, czy taki po prostu jest urok nosidełek? A i jeszcze dwa pytanka do mamuś z Manducą - rozpinacie ten zameczek wydłużający? Pasy nosicie na prosto, czy krzyżujecie?

ja musze na kontrol isc i sie na szczepienie zapisac bo mamy 4 pazdziernika. Sol jakimi szczepionkami szczepisz? tymi zwyklymi czy 6w1?
Nie wiem, co się stało, wcześniej przybierał bardzo ładnie 
juz dzis czeka z niecierpliwoscia az nadrobie wizaz

Lekarka twierdzi , że ma mocno pozapychane od woskowiny uszka i żeby wkraplać preparat Remo -wax , który ma usunąć wydzielinę. Ja się chyba wykończę kolejna wizyta 24.10 ,a w Bydgoszczy prywatna 04.10 . Dzisiaj znowu od nerwów siedziałam na kibelku sporo czasu 

Zasypia przy piersi często, nawet w ciągu dnia, ale jak ją odłożę to natychmiast się budzi. Czujne to to jest....