|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Dzisiejsze R, sponsorowane przeziębieniowym brakiem apetytu
![]() I owsianka (4 łyż) z jabłkiem, cynamonem, kilkoma rodzynkami i łychą wieśniaka II serek wiejski, nektarynka III pierś z kurczaka i cały brokuł na parze IV miska gorącej, mocno czosnkowej zupy-krem pomidorowej (zawsze jak choruję to mam okropną ochotę na zupę )Cholera, mało tego wyszło
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
#3632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Już jesteś na U? Waga w normie ?
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
odczep się od dziewczyny
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
U lub P:
I. owsianka z podgotowanym jabłkiem, małą garścią suszonej żurawiny i migdałów, małym jogurtem nat. II. kanapka z 2 kromek chleba ziarnistego z masłem, szynką, dżemem czarna porzeczka-aronia-jabłko i serem feta III. ziemniaki z koperkiem, pierś z kurczaka w panierce smażona na oleju, trochę gotowanych brokułów z bułką tartą(powrót na stołówkę po weekendzie) IV. talerzyk makaronu z mięsem mielonym, kalafiorem(z wczorajszego obiadu) i łyżką masła orzechowego V. 150g twarogu półtłustego z połową jog. nat., łyżką masła orzechowego, 1/2 łyżeczki miodu i ogórkami w zalewie chilli |
|
|
|
#3635 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsza R-ka
śniadanie- serek homo,4lyzki platkow owsianych,wkrojona brzoskwinia,garsc slonecznika i dyni,kilka pestek zurawin i siemię lniane. 2 śniadanie-taki dziwak; troszkę jajecznicy i kawalek lososia w zalewie(wszystko takie skubane,nie miałam na nic konkretnie ochoty )obiad- garsc makaronu pelnoziarnistego z jajecznicą z 2 jaj i szynką. podwieczorek- trochę kurek w śmietanie,nektarynka kolacja-łosoś w zalewie,ogórek kiszony |
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o grubość ciasta, to zależy, czy zrobiłaś z podanej ilości składników? i na jakiej wielkości blaszkę? Mi wyszła no może troszkę grubsza, niż pizza na cienkim spodzie, na zdjęciach chyba widać,..to nie jest takie ważne. I super że jesz gdy jesteś głodna, poza tym widać u Ciebie luz, ale też trochę dużo nabiału.
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za spojrzenie Twój jadłospis tez bardzo fajny,smaczny, pomysłowy
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To trzymaj się
|
|
#3639 |
|
Rozeznanie
|
ervisha bułeczki z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/l...lowa-kruszonka + do kruszonki dodałam posiekane orzechy pecan i trochę masła orzechowego
![]() Dzisiejsze P: I pełnoziarnista ciabatta z kremowym serkiem, kurczakiem, rukolą, pomidorem, ziołami i pesto + duża kawa parzona II kawał sernikobrownie ze śliwkami i ciasta snickers z migdałami sok żurawinowo-granatowy III zapiekanka rybna z quinoa i zielonym groszkiem z kawałkami suszonych pomidorów deser: domowa pełnoziarnista drożdżówka - serce z orzechowym nadzieniem z łyżką masła sezamowego , ricore z mlekiem sojowym IV 2 duże gołąbki z białego ryżu i łopatki wieprzowej podane z domowym ajwarem V jogurt naturalny z migdałami i małym jabłkiem ![]() do picia: woda, pokrzywa, herbata pigwowa Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-09-24 o 21:15 |
|
|
|
#3640 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny.kiedys jadlam bardzo malo, co zapewne rozwalilo moj metabolizm i obecnie mam duzy problem ze zrzuceniem nawet 1 kgm a czasem nawet mam wrazenie ze tyje od powietrza:///ale wiem...sama jestem sobie winna. od jakiegos czasu staram sie zwiekszac ilosc zjedzonych kalorii. poki co jestem na etapie 1000-1100 kcal. czy taki jadlospis moze byc?
1 sniadanie: owsianka z dodatkami - ok 400 kcal 2 sniadanie: 2 kromki chleba z warzywkami - ok 200 kcal obiad: zalezy co mama zrobi, najczesciej jest to jakas zupa, lub ziemniaki z piersia kurczaka/ ryba i warzywa- ok 300 kcal i kolacja: jogurt naturalny/serek wiejski/jaja/lilka kromek chleba chrurkiego z serem- ok 200 kcal. Razem 1100. podwieczorka raczej nie jestem w stanie zjesc, wracam z pracy przed godzina 16 i wtedy jem obiad a spac chodze dosc wczesnie.co sadzicie o takim menu?nie za duzo weglowodanow?najwieksze watpliwosci mam co do 1 i 2 sniadania..dodam ze chcialaabym troszeczke jeszxze zejsc z wagi. narazie mam wrazenie ze troche mi sie przytylo:/// ale mysliscie ze to po jakims czasie sie ustabilizuje i zaczne chudnac? |
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
I. Kroma ciemnego chleba z plasterkiem chudej wędliny z indyka i żurawiną, serek wiejski ze szczypiorkiem
II Banan (wiem, powinno być więcej - za późno wstałam i nie było czasu na II śniadanie przed obiadem) III.Pierś z kurczaka z sosem warzywnym, ogórek kiszony x2 IV sok pomidorowy( byłam w kinie, nie miałam jak zjeść) I tu uwaga: Przed chwilą po powrocie do domu pochłonęłam kromę razowca z masłem orzechowym Tak to jest jak się wychodzi z domu bez kolacji... )Czy uważacie, że mimo to nadaje się na R? Przynajmniej są orzechy, których ostatnio jadłam za mało
|
|
|
|
#3642 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, bardzo śmieszne. Ciesze sie, że dostarczyłam wam radochy
![]() ale było by strasznym problemem cos poradzic......? nie lepiej wysmiać ![]() a człowiek zostaje sam sobie..... nawiasem to obojetne mi czy chudnę czy tyję.....dlatego nie napisałam jaki to jadłospis..taki o po prostu codzienny. najgorsze, że potwornie ciążko sie czuję nawet tak maleńko jedząć czuje jakbym była obrzarta a wiem że to mikroskopijan ilość.... |
|
|
|
#3643 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tarta byla bardzo sycaca (kawalek jak trojkat pizzy) i mialam ochote na cos lekkiego na kolacje ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie odnośnie Snicersa. Mozesz podesłać mi przepis czy coś? Szukałam w internecie i to był taki sam przepis jak na orzechowca. To to samo ?
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2012-09-25 o 12:22 |
|
|
|
|
#3646 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze U:
1. kromka zwykłego i kromka razowego, obie z margaryną i serkiem mlekowita do smarowania (ok 100g serka), kubek mleka, 5 orzechów włoskich 2. brzoskwinia, jogurt FruVita duo jagodowy, 45g płatków fitness jogurtowych 3. pół woreczka kaszy gryczanej z sosem, kawałek mięsa z sosu, 250 g gotowanego brokuła 4. jabłko 5. pieczywo tak jak na sniadanie z margaryną, serem żółtym, pół pomidora z cebulą, parówka z szynki |
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie zwiększysz porządnie bilansu kcal aby dać mózgowi komunikat "czas głodu się skończył" będziesz tyć po prostu "z powietrza"
|
|
#3648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale co zrobic, czasu nie cofne. Teraz staram sie stopniowo zwiekszac kalorie...ale tyje (dzisiaj sie zwazylam i niestety moje obawy sie potwierdzily). co zatem powinnam zrobic?pogubilam sie juz w tym wszystkim
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze skromne U sponsorowane bólem gardła i brakiem apetytu:
2 szkl. wody z cytryną na czczo, kawa z mlekiem i cynamonem I) www.mymagicmorning.blogspot.com/2012/09/52.html II) 3 świeże figi, pół dużego jabłka III) 2 duże gołąbki z kaszy gryczanej; buraki IV) jakiś owoc, może orzechy, pistacje - jeszcze nie wiem V) kotleciki z cieciorki do picia: dużo wody, herbata z sokiem malinowym, herbata zielona |
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyszlo mi 2200 kcal co sadzicie? |
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jadłospis iście redukcyjny!
|
|
#3653 |
|
Raczkowanie
|
no ok
nie gniewam się, już dobrzenie każdy ma kasę na wymyśle żarełko i nie każdy może wszystko, ale mimo różnych przeciwności chciałabym zmienić moje jedzenie ...tylko nie wiem jak i nie wiem czy dam radę...bo blokady są i w ciele i w główce;/ pozdrawiam
|
|
|
|
#3654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak dla mnie to kandydatka na KZ
|
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
to ile Waszym zdaniem tu kcal?
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie było ze wymyślam to aż policzyłam - mi wyszło ok.1400-1500 kcal...
Poza tym nadal białka nie ma w jadłospisie, co już ci ze 3 strony temu napisałam
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze P:
-> szklanka wody I: owsianka (3 łyżki płatków, łyżka otrębów, łyżka kaszy manny) z cynamonem, małą brzoskwinią (z działki) i słonecznikiem + kromka chleba żytniego z masłem, pomidorem i rzodkiewką + jabłko + kawa zbożowa; II: jabłko + kilka śliwek + winogrono + kostka gorzkiej czekolady + filiżanka kefiru; III: totalny misz-masz , czyli pół woreczka brązowego ryżu z curry i pestkami dyni + niecałe 200 g piersi z kurczaka na parze + mieszanka warzyw na parze (marchew, jakieś kiełki, fasola, pieczarki, cebula) + domowa sałatka konserwowa (kapusta, marchew, ogórek, papryka) + ugotowany kalafior;IV: grahamka z masłem, pomidorem,rzodkiewką/ masłem, serem, szynką (schab drobiowy); V: serek wiejski lekki (200 g). Do picia: woda, kawa, rumianek, melisa. I jak? |
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
r
mam wrażenie,że za dużo..... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

)

:
21.06.2014r.
no ale co zrobic, czasu nie cofne. Teraz staram sie stopniowo zwiekszac kalorie...ale tyje (dzisiaj sie zwazylam i niestety moje obawy sie potwierdzily). co zatem powinnam zrobic?pogubilam sie juz w tym wszystkim