|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
![]() zmykam pod prysznic. do jutra dziewczynki. |
|
|
|
|
#2792 | |||
|
Wtajemniczenie
|
nic nie wieszam. a na pewno nie to, co mi teściówka każe Cytat:
może życzenia podziałają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to która teraz chętna bo ja nie mam pary ?
|
|||
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wrzuciłam na maila swój aktualny brzuch. Chociaż on już nie robi takiego wrażenia jak Wasze maleńkie śliczności.
|
#2794 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też już zmykam bo oczy mi się kleją. zapomniałam się Wam "pochwalić", że za mną nieprzespana noc, męczyła mnie taka zgaga, że aż wymiotowałam
dziewczyny, powiedzcie mi, czy po porodzie zgaga znika od razu czy trochę to trwa? jak to było w Waszym przypadku, pocieszcie mnie trochę
|
|
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może się zabiorę, ale nie mam jeszcze szafek... no i nie wiem kiedy przyjdą dokładnie...
|
|
|
|
|
#2797 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A co
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też się bałam pierweszej kąpieli ![]() Cytat:
wtedy kulka w łeb i tyle dzisiaj nadrobimy Cytat:
nasz już jest przyzwyczajony do dzieci i nam szybko poszło ani razu nie szczeknał na Jasia teraz już mogę nawet na macie kłaść Jasia i Kulka podejdzie powącha pocieszy się i idzie ale jak powiem Kula nie wolno to od razu dochodzi.. daj mu czasCytat:
![]() Filusia ale masz przystojnego męża.. ale Ci się ma na mejlu dzieciaczki ślicznie bo właśnie maila nadrabiam ![]() Dearlie ale duży brzuchol.. no i gdzie Ty mówisz że wyglądasz jak słoń
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-09-24 o 21:27 |
||||||
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki,udało się
Mała wykąpana,nakarmiona,już śpi,mój aniołek kochany Powiem Wam że jak ona śpi potrafię się wgapiać w nią bez końca,nie mogę czasem uwierzyć że mamy taki cud Aga mi zgaga minęła z chwilą porodu a miałam taką że nie mogłam spać po nocach i nic nie pomagalo ale za to malutka ma bujną czuprynę
|
#2800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś przeżywam jakąś zwyżkę formy Tę ciążę znoszę naprawdę okropnie, ale dziś.... Humor fantastyczny, samopoczucie cudne a do tego ogromna chęć do działania. Aż szkoda, że dzień się kończy bo może jakieś generalne porządki można by zrobić... Albu ubranka poprasować, gdybym nie zrobiła tego już wcześniej, męcząc się niemiłosiernie oczywiście. Dziwne rzeczy się wyczyniają ![]() Dziękuję Wam wszystkim za milutkie powitanie Na pewno troszki o sobie poopowiadam
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc na dzisiaj
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Dearlie piękniutki brzuszek okrąglutki taki![]() dzieciaczki na meil urocze |
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Pokoik skończony
Tak mi się panele spodobały że w sobotę przyjdą panowie i jeszcze w przedpokoju nam połoza ![]() Coventry trzymam kciuki
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam tylko na chwilę, by przedstawić Wam Kamilę, córeczkę Eleny
![]() z pozdrowieniami dla wizazowych ciotek
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem tyko ciekawa czy będą się "wycierać" czy też zostaną sobie na swoim miejscu. Kurcze Laski jestem chyba wykończona.. wszystko już ogarnięte mam cisze i spokój i usypiam przed komputerem, ale jak sobie pomyslę że za 4h czeka mnie pobudka to mi się odechciewa kłaść bo jak się spi to czas tak szybko ucieka a fajnie posiedziec w takiej ciszy:P
|
|
#2806 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja ![]() ![]() Lukrecja gratuluję!! dziewczyny czy Wam po porodzie zeszła ta opuchlizna rąk i nóg?? bo jak nie, to będę musiała wszystkie buty sprzedać mieszczę się tylko w jedne sandałki i jedne kozaki emu Dzidziunia dziś szaleje na całego, a co! ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj coś spać nie mogę. Na zewnątrz leje i bije mi po oknach.
Ciekawe czy Coventry już tuli swoje Maleństwo?
|
#2808 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś pierwszy raz pospałam od kilku dni... Chyba mam prawdziwego baby bluesa. Bezsenność mnie męczy, tak strasznie się martwię Heniem i tym, że nadal nie wiem co z jego wagą... Próbowaliśmy wczoraj odłożyć go do łóżeczka, to spał pięknie, ale podczas pierwszego nocnego karmienia już oczywiście został z nami, bo nie chciałam go tak daleko mieć.
No i jeszcze teraz nasza sunia, która ma takiego stresa biedna i ja przeżywam to z nią... Przynajmniej dziś złapałam trochę snu. |
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku tak mi was brakuje a nawet nie mam kiedy tu zaglądać ...
Moje malenstwo do niedzieli jeszcze na antybiotyku ... w pn zdjęcie płuc i się okaże czy wtedy wyjdziemy . Cieszę się chociaż z tego że na tych płuckach zostały już tylko bardzo delikatne zmiany no i że crp mały ma już w normie ... wczoraj dostał jeszcze taka sapke co też mnie martwi ;( Gratuluje świeżo upieczonym mamuska !
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wagi to ja w domu nie mam więc nie mam pojęcia ile mi jeszcze zostało do zgubienia.
A mój mały urodził się z waga 3760g po tygodniu ma 3910g a któregoś dnia już miał 3560g . Jak wróci do domku to te najmniejsze pieluchy czuje że będą już za małe i tak samo część ubranek :/
|
#2812 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawno mnie dziewczyny nie było. Męczymy się z malutką, bo ma refluks. Dostałyśmy antybiotyk. Od wczoraj zaczęłam go dawać. Po 2 tygodniach powinno się poprawić. Mała płacze ciągle więc zapewne boli ją przełyk. A ja cierpię razem z nią. Na każdym kroku trzeba pilnować, bo nie wiadomo kiedy chluśnie.
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie w nocy lało masakrycznie a teraz słoneczko wychodzi.Zjedliśmy z Gracjankiem śniadanko i teraz seria porannych bajek .Ciekawe czy converty tuli już maluszka i jak się miewa Lucia ![]() czekam niecierpliwie na jakieś wieści od Nich... Weronika kochana tule Cię mocno Ja mam dzisiaj na 13 wizyte u położnej,już się doczekać nie moge,bo nigdy nie miałam takiego spotkania i jestem ciekawa co mi powie .Ale przynajmniej będę miała swoją położną przy porodzie. Wstawać i pisać ładnie bo mi się nudzi |
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój skarb ma kolki z tego co wnioskuje bo sie pręży, cały czerwony sie robi, pierdzi jak oszalały i ogólnie jest niespokojny ![]() Jutro idziemy do pediatry. W ogóle to mi mocno ulewa i na dodatek ma problemy z odbiciem sie po jedzeniu i potem te cholerne kolki. Nie mam siły |
|
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
hej z rana
![]() Coventry milczy, więc pewnie jeszcze się na dobre nie rozkręciło. no nic trzeba cierpliwie czekać, nie będę jej zamęczać smsami. Weronika nie martw się tym że słyszałaś jakieś świsty u małego przy zapaleniu płuc to normalne, przejdzie zapalenie, przejdzie nierówny oddech.
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Coreczka Eleny wyglada jak moj krecik
![]() A ja mam masakre bo u mnie przeziebienie rozkrecilo sie na dobre i u krecika tez ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
przez to g.owno dostawalam takie zastrzyki ze do teraz mam sine plecy
|
|
|
|
|
#2818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !importan; BORDER-LEFT-; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
hejka Laski gratulacje nowym mamom a ja po wizycie wczoraj nie miałam siły juz pisac a wiec mala nie spieszy sie na swiat mam rozwarcie na 1 palec w tym tygodniu mam sie wybrac na ktg i po badaniu mam plamienia tak mocno zmolestował mnie lekarz LASKI NA KTG TO IDZIE SIE NA IP CZY NA ODDZIAŁ??
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-09-25 o 09:14 |
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Weronika tulę Cię. Już niedługo Jasiu będzie zdrowy i będziecie razem. Gratuluję nowym mamusiom. Converty trzymam kciuki .Gda współczuję, ale na pewno niedługo będzie lepiej. Dobrze, że masz świadomość, że coś takiego jak baby bleus jest i że to może się zdarzyć. Gorzej pewnie jest jak młoda mama w ogóle nie ma świadomości co jej jest... Ja też boję się tego... Częściowo spakowałam się do szpitala... I przez to większego stresa mam... A brałyście dla dzidzi ręczniki, tetrę, chusteczki nawilżane, kosmetyki do mycia, krem na odparzenia, ostanicept? Bo nie ma u mnie na stronie szpitala co zabrać i nie wiem czy takie rzeczy się pakuje, czy sobie darować, a w razie czego tż dowiezie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

nie że mamy osobne budżety ale przez to moje zwolnienie on pokrywa wszystkie wydatki a ja na łasce zusu jestem

wtedy kulka w łeb i tyle 

2 sierpnia 2018