|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
pod czym śpią Wasze dzieci? kołderki, kocyki?
moja do tej pory śpiworek + kocyki ale juz robi się zbyt zimno |
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
moja spiworek + 2 kocyki ale na noc ustawiam ogrzewanie tak na 21-22 stopnie..
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aha, z kocykami mamy problem, każdorazowo po jakimś czasie lądują zrolowane na klatce piersiowej, a nogi odkryte
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi jest zimno w nocy a spie pod koldra i w dlugiej pizamie. |
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas pewnie też temperatura jest koło 20 stopni w mieszkaniu, a wtedy co Luśka spała w śpiworku temp na dworze spadła do jakichś... 2 stopni na plusie, w domu podejrzewam było koło 18
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubrana jest w pajacyk![]() Dziewczyny używające chust. Mojej w kieszonce odciska się materiał na udkach - czy to znaczy, że coś robię źle? Nadmiar materiału ściągam w dół i tak go trochę jest, no a dolna część jest przy nóżkach właśnie... |
|
|
|
|
#1959 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Widzimy
ładny ![]() nie, nawet mi do głowy nie przyszło żeby wierzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przecież Ci nie powie co jej jest. Jak dla mnie to albo wierzę w Boga albo w zabobony Te dwie kwestie się zdecydowanie wykluczają.Cytat:
![]() Cytat:
sorki, ale śmieszą mnie historie o urokach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za hematologa My dziś zapaliliśmy w piecu bo w domu jak w psiarni - 19 stopni. Do kąpieli małego włączałam klimatyzację na opcję ogrzewanie. A teraz się robi ciepło - już jest jakieś 21 stopni co dla mnie oznacza optymalną temperaturę. Z tematów ogrzewania - zamówiliśmy dziś ekogroszek. Kurde, ceny z kosmosu - za 6 ton (powinno wystarczyć) zapłacimy 5 tys. No kurde, i dziwią się, że ludzie palą śmieciami - a czym mają palić jak takie ceny opału? Dobrze, że chociaż nie musimy do tego pieca ciągle podkładać tylko z dozownikiem bo chyba bym oszalała latając co kotłowni. Cytat:
Ja nie wiem czego się bały. Przecież jak będą się mała dobrze zajmować to nie ma problemu.A decyzja o żłobku jest bardzo trudna. Niby 2h a jak człowieka cieszą Ja marzę o wyjściu z domu ale dopiero się muszę umówić do fryzjera i kosmetyczki A później muszę kupić sobie kieckę na chrzciny. Już się nie mogę doczekać. Chociaż pewnie jak wyjdę to będę siedzieć u fryzjera jak na szpilkach żeby jak najszybciej wrócić do domu ![]() I co się śmiejesz z mojej sklerozy? Muszę naprawdę zainwestować w bilobil bo zapomnę jak się nazywam
|
|||||||
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rejestrowałam się na 2 czy 3 stronkach "dzieciowych" bo pisali, że od czasu do czasu mogą przychodzić jakieś paczuszki, próbki od ich partnerów, no i przyszło dzisiaj, ale z której strony to nie wiem.Chyba że to akcja rossmana, bo w sumie tam też jest dużo kuponów rabatowych na produkty hippa w rossmanie, może dziewczyny co mają kartę rossnę się wypowiedzą, czy do nich też dotarło. Ad. 2 Jak to mawiała moja chemiczka z podstawówki - skleroza nie boli, ale nalatać się trzeba wiecznie tak gadała jak po raz setny szła na zaplecze po coś czego zapomniała
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Linko Jas spi od wczoraj w spiworku + kolderka bo mamy 20 stopni jak było okolo 22 to spał spiworek + gruby kocyk
|
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1963 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie jestem zwolenniczką opcji: niższa temperatura, cieplejsze ubranko lub okrycie. Nie cierpię przegrzanych pomieszczeń. 20 stopni jest optymalnie, ale teraz to już jest mi trochę zimno. Moja karczek ma cieply a jednocześnie rączki takie jak kosteczki lodu I właśnie te rączki nie zawsze ma takie, jak jest opatulona cieplej to i rączki sa ciepłe. Już nie wiem co sądzic.Cytat:
)
|
||
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamcia no to rozumiem o co chodzi, bo już myślałam, że jesteś gorszy zmarzluch niż ja
|
|
#1967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba że jeszcze coś przyjdzie ![]() oj, nachodzę się ale może szybciej spalę te dodatkowe kg ![]() Idę się kąpać i spać. Dobrej nocy dziewczynki |
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia ja do zmarzluchow raczej nie naleze choc w jesienne szare dni lubie pobyczyc sie z goraca herbata pod cieplutkim kocem
|
|
|
|
#1969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to wczoraj i dzisiaj rano płakała, bo nie mogła otworzyć oczu. Musiałam jej namoczyć solą fizjologiczną i otworzyć. Znów ma gęstą wydzielinę w kącikach, więc jutro może być tak samo. Ja już mam dosyć wędrówek po przychodniach, a widzę, że na przyszłą środę powinnam Różę zarejestrować na szczepienie. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Tylko ja do niego wlewam sporo śmietany 30%, a na razie nie mogę jeść nabiału. Ciastek - oczywiście, że widzimy te stópki. |
|||
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, wlasnie dlatego, ze kopie i sie wkurza. A kocyka o dziwo nie zrzuca. Bede jeszcze probowac za spiworkiem na pewno.
Wlasnie mamy akcje usypianie... Tzn. ja leze pod kolderka, a tz modli sie, zeby sie nie obudzila
|
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio zakładam jej na noc długi rękaw. Zdarzało się, że wiązałm rożek, a długie nóżki okrywałam kocykiem.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Gaduły
Mała zasnęła przed 23 i spała do 5.30 - oporządziłam ją i teraz leży w łóżku gadając do siebie, a ja będę ściągać mleko laktatorem. Linka taki soczysty opis żurku powinien być zakazany ![]() Chociaż Maciejka też chwaliła się pysznym ![]() Moją dziecinę owijam w kocyk - lepiej śpi I przykrywam rozłożonym rożkiem. Karczek ma zawsze ciepły, rączki czasami ok, a czasami jak sopelki.Wvictoria rzeczywiście cena węgla to koszmar Właśnie nabrałam weny na zrobienie ciasta z owocami Obiecałam małżowi w weekene
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas zazwyczaj mamy 22'C. jak jest chłodniej to dodaję jeszcze takie cienkie bawełniane przykrycie. a tu kącik Emila - i te literki o których pisałam, które zrobiła moja mama
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-09-25 o 08:14 |
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Fajna nocka i zaczęli grzac u mnie, juhu, siedze soobie w piżamcei mi ciepło |
|
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeeeeeej
mała jeszcz espi. ja wypiłam kawe a wczensiej spuscilam mleczko. Chcialam małej dac cyca ale nie chciala nawet przez kapturka ani z jednej ani z drugiej. Ale juz sie oswoiłam z tym ze t ostatnie chwile kp ![]() dzis przyjezdza przyjaciolka , musz eposprzatac mieszkanie ![]() Cytat:
Tylko nie wiem czy w spiworku da rade na boczek polozyc? bedzie wygodnie Jej?Cytat:
Zeby nie bylo ze w zabobony wierze to NIE NIE WIERZE gdybym wierzyla to w ciazy bym siedziala zmaknieta w pokoju i nic nierobila bo ciagle slysząłma ze to ze tamto i teraz tez.Co prawda ja czerwoną wstązeczke mam, ale to sie wiąrze z przezyciami po porodzie z CHorobą Niuni z tym ze bylam klebkiem nerwów ze od razu po urodzeniu 2 tygodnie szpital, z tym ze miała wszczep ten najgrozniejszy który w skutkach mogł byc r ownie grozny. Zreszta same wiecie jak przezywałam..... długo po szpitalu nie mogłam sie pozbierac nie wystawiałam Niuni zdjec na nk czy fb itp. Ale odpusciłam. Wyzdrowiała jest wszytsko ok jest ochrzczona i Pan Bóg i moje maleństwo pierwsze o Nią z góry dba. I w to wierze ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- a jeszcze co do zauroczenia i zabobonow mam kolezanke która mi co spotkanie Ją powtarza(juz uciekam na druga strone ulicy jak Ja widze) zebym nie mowila nikomu jak dziecko spi, jak sie chowa ile je bo zapesze, zebym pytała kazdej kobiety która zbliza sie do małej czy ma miesiaczke, inaczej jesli bedzie miala a ja nie bede o tym wiedziała to mała dostanie wysypki to to juz jest kretynizm
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-09-25 o 08:20 |
||
|
|
|
#1976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym że ona raczej nogami kopie niż rączkami coś z tym kocykiem robi. Rączkami za to misternie zwija pieluchę, którą ma pod głową Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1977 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to wysocy jesteście U nas Fabi będzie wysoki, bo ja mam 168 a Tż 191 ![]() Cytat:
Zwykłymi szczepiłam Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- No. Fabi śpi O 10 wychodzimy do lekarza. Z rzeczy ciekawych. O 2 w nocy Tż obudził mnie, bo Fabi kupę zrobił przez sen ![]() Jednak wie, że ma rączki. Wczoraj złapał mi włosy i próbował mnie przyciągać, żeby mi nos pomemlać i odpychał żeby się pośmiać. Dziś za to włożyłam mu Fridę do noska, a on ją złapał i próbował wyciągnąć ![]() Dziś też pierwszy raz pisnął i jak to zrobił to się wystraszył
|
|||||
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Super to wygląda!
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytę za odkrycie rączekco do pisku - Lu jak pierwszy raz pisnęła to się mocno zdziwiła hehe, a teraz jak jej się uda pisnąć porządnie to jest z siebie mega zadowolona
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

minimalnie za zimno

no i wierzcie badz nie ale Rozi jak by inne dziecko bylo. Na miescie sie rozdarła(gdzie na miescie spi) musialam pedzic Ją karmic(a karmilam przed wyjsciem, ale myslalam ze nie dojedzona) no i marudziła jak niewiem, zasnac nie mogła płakała jak po tych chrzcinach. Mierze goraczke niema nic nie wskazywało ze Ja cos boli . Wyczytałam ze jak dziecko sie zauroczy to trzeba polizac czolko i jesli slone to splunac w 4 kąty. Polizałam bylo slone pomyslalam ze pewnie spocona ze to jakas durnota. Ale ok splunełam w te 4 kąty i Rozi za chwile sobie zasneła. I juz wrocila do siebie, Moze to przypadek, wiecie z eja w zabobony nie wierze opieprzam jak ktos mi cos gada. No ale to chcialm sprawdzic . No i niewiem ale pomogło..... wiec chyba jednak to bylo to
Kaloryfery w pokoju wciąż zimne, ale i tak jest lepiej, niż przy samej farelce.
za hematologa
No kurde, i dziwią się, że ludzie palą śmieciami - a czym mają palić jak takie ceny opału? Dobrze, że chociaż nie musimy do tego pieca ciągle podkładać tylko z dozownikiem bo chyba bym oszalała latając co kotłowni.
Ja nie wiem czego się bały. Przecież jak będą się mała dobrze zajmować to nie ma problemu.

Tylko ja do niego wlewam sporo śmietany 30%, a na razie nie mogę jeść nabiału. 
za odkrycie rączek