|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
![]() Dlaczego trzeba obejrzeć ten film?
|
|
#2732 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj prawei caly dzien spedzilam na ogladaniu trylogii millenium, tak mnie wciagnela
mam na mysli ta oryginalna wersje w trzech czesciach, szwedzka, nie ta z Craigiem. jestm zachwcona, chociza niektore sceny troche brutalne byly-polecam na szare deszczowe dni!! |
|
|
|
#2733 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio z ciekawszych filmów widziałam 'Melancholia' z 2011 roku. Wprawdzie refleksje jakie nadchodzą po tym filmie mialam juz od lat i bez tego, ze wzgledu na to ze interesuje sie np. fizyką kwantową i innymi naukami przyrodniczymi, mimo wszystko film naprawdę wciąga, skłania do refleksji, ale ostrzegam, ze wpada sie ogladajac go w melancholijy nastrój
akurat z facetem gadalam na necie ogladajac ten film i skopalam duza czesc rozmowy przez melancholijny nastroj, jaki mnie dopadl przez ten film
|
|
|
|
#2734 |
|
Raczkowanie
|
Candy - Można powiedzieć, że przypadkiem trafiłam na ten film bo nigdy nic o nim nie słyszałam. Bardzo, bardzo dobry! Historia miłości dwójki młodych ludzi, którzy są uzależnieni od narkotyków. Świetnie pokazuje zderzenie uczuć i marzeń z piekłem nałogu i realiami życia. Opowieść podzielona na 3 części - Niebo, Ziemię i Piekło. Bardzo dobre zdjęcia, świetna gra aktorska, szczególnie Ledgera. Z czystym sumieniem polecam! 8/10
One day (Jeden dzień) - przyznam szczerze, że byłam sceptycznie nastawiona bo książka znudziła mnie już na samym początku i nawet jej nie doczytałam. Po obejrzeniu mam mieszane uczucia. Ciekawa historia, troszkę "nietypowa", dość szybkie przeskoki akcji przez co miałam wrażenie, że jest spore "uproszczenie" co ważniejszych wątków, ale domyślałam się, że o to mniej więcej chodziło. W wielkim skrócie historia znajomości pewnej pary przyjaciół, którzy poznają sie w dniu zakończenia szkoły, potem śledzimy jak przebiega ich życie przez kolejne lata, ich spotkania, związki, sukcesy i porażki. Ciekawa formuła, Hathaway w całkiem dobrej formie. 6/10 Trzy metry nad niebem (wersja hiszpańska) -muszę przyznać bez bicia, że mnie wciągnął i wzruszył mimo, że nastolatką już nie jestem Przede wszystkim przepiękne zdjęcia i sceny (cudowna Barcelona), świetna muzyka. Z przymrużeniem oka bardzo na plus główny aktor, aż chce się oglądać (szczególnie bez koszulki ). Oczywiście nie jest to żaden wielki film, raczej dla młodych osób, ale mnie "ruszył". Trochę takie jedno wielkie marzenie młodych dziewczyn o wielkiej, skomplikowanej miłości do "złego chłopca". Choć przyznam, że sama płakałam Nie wiem jak ocenić, jak na film w "swoim" gatunku 7/10
|
|
|
|
#2735 |
|
Rozeznanie
|
Po raz kolejny Obywatel Kane z 1941
Filmowe arcydzieło wszechczasów ![]() 10/10
|
|
#2736 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
P.S. Od tej intensywnej kampanii reklamowej tego filmu odechciało mi się go oglądać. A zwłaszcza od tego nagłego rozmnożenia fanów Paktofoniki, którzy by pewnie nawet nie potrafili wymienić więcej jak trzech ich piosenek.
|
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam sie jednak zdam na opinie zgnilych pomidor, ze to dymiacy klocek ![]() http://www.rottentomatoes.com/m/eat_pray_love/ Ogladalas Family Guy'a? Bo od osob znajacych animowana tworczosc McFarlane'a slyszalem, ze Ted jest strasznie wtorny...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewne motywy i konstrukcje żartu są wspólne, ale po obejrzeniu 10 sezonów FG zobaczenie kolejnej produkcji pełnej takiego humoru, nie stanowi żadnego "problemu", przynajmniej dla mnie. Np bójka Teda z z tym głównym bohaterem przypominała do bólu walkę Petera z kurczakiem, ale to było tym bardziej zabawne, bo śmiałam się nie tylko z tego, co się dzieje na ekranie ale też z moich "wspominków" z FG, bo te sceny są epickie.
Edytowane przez lanavera Czas edycji: 2012-09-24 o 21:45 |
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
Tak te były świetne!
|
|
|
|
#2741 |
|
Raczkowanie
|
Trzy metry nad niebem (wersja hiszpańska) -muszę przyznać bez bicia, że mnie wciągnął i wzruszył mimo, że nastolatką już nie jestem
Przede wszystkim przepiękne zdjęcia i sceny (cudowna Barcelona), świetna muzyka. Z przymrużeniem oka bardzo na plus główny aktor, aż chce się oglądać (szczególnie bez koszulki ). Oczywiście nie jest to żaden wielki film, raczej dla młodych osób, ale mnie "ruszył". Trochę takie jedno wielkie marzenie młodych dziewczyn o wielkiej, skomplikowanej miłości do "złego chłopca". Choć przyznam, że sama płakałam Nie wiem jak ocenić, jak na film w "swoim" gatunku 7/10[/QUOTE]heh tez mnie wzruszyl chociaz tez nie jestem juz nastolatka ![]() a jesli jestes fanka Barcelony(jak i ja) to polecam druga czesc tego filmu, tam widac juz bardziej znane czesci miasta,lacznie z calutka panorama w nocy, sexik inklusive )
|
|
|
|
#2742 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Bez wstydu - bez fajerwerków, mogę dać 6/10. Okropnie irytująca postać głównego bohatera, przerysowana, nieturlana. Jedynie rola Grochowskiej warta obejrzenia. |
|
|
|
|
#2743 |
|
Rozeznanie
|
Woody Allen, Annie Hall - podobno jeden z najlepszych filmów Allena, jak dla mnie 7,5/10
|
|
#2744 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
Idy marcowe - 8/10 - konkretny i nieprzegadany film o tym jak się naprawdę robi politykę. Gosling super, Clooney mnie jakoś nie zachwycił ale też dał radę. Zresztą i tak ma plus, bo jest reżyserem tego filmu
Bez zbędnych wątków, większość scen przemyślana, nie ma denerwujących 'zapychających' scen czy wątków. Świetna jest scena w której Duffy wyjaśnia Stevenowi dlaczego się z nim spotkał i mówi, że mu współczuje radząc by zajął się innym biznesem, nie polityką. Scena w której Steven spotyka się Mike'iem żeby go zaszantażować przypomina mi spotkanie rewolwerowców, prawie jak w "W samo południe". Otwarte zakończenie, bez jednoznacznej puenty - świetny pomysł. Nie ma w zasadzie żadnych nudnych momentów, polecam.
|
|
|
|
#2746 |
|
Wtajemniczenie
|
pierożki
|
|
|
|
#2747 |
|
Raczkowanie
|
Licencja na uwodzenie(Heartbreaker)- bardzo przyjemna i lekka komedia z Vanessa Paradis w roli głównej.. trochę banalna, chwilami śmieszna.
7/10 polecam Chłopiec w pasiastej piżamie- bardzo wzruszający film dla ludzi o mocnych nerwach, obowiązkowo chusteczki trzeba mieć przy sobie. Godny uwagi, na pewno się spodoba. Ukazuje problematykę Holocaustu w sposób oryginalny 10/10 Edytowane przez Szeptkrwawegoserca Czas edycji: 2012-09-25 o 16:31 |
|
|
|
#2748 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Oczy szeroko otwarte - film poruszający temat homoseksualizmu w społeczności żydowskiej. Trudny, zmusza do refleksji, mimo że fabuła właściwie jest bardzo prosta, tak samo jak forma. Wg mnie Ma świetny, niepowtarzalny klimat I podobne do "Oczu.." Sekrety - o tej samej tematyce, i też bardzo dobry
|
|
|
|
|
#2749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja dzis obejrzalam trzecia czesc.Film dobry,aczkolwiek jak dla mnie za dlugi,tempo akcji moim zdaniem mogloby byc szybsze.Ale oczywiscie polecam i moja ocena to 9/10
|
|
#2751 |
|
Rozeznanie
|
Lawrance z Arabii, 1962r, 3,5 godzinny maraton
![]() Dobra rola Omara Sharifa, jak dla mnie lepsza niż O'Toole'a, świetne zdjęcia, mogłby być jednak krótszy ![]() jak dla mnie 7/10
|
|
#2752 |
|
Konto usunięte
|
Tall Man (2012) - gdyby odjąć kilka elementów i wygładzić scenariusz mógłby być z tego całkiem przyzwoity thriller (lub dramat z elementami thrillera), ale nie - musieli przekombinować i wyszło niestety coś bardzo nijakiego (trochę horroru, ale cieniutkiego, trochę smętnego dramatu, sporo bezsensu). Fabuła raz wybiega w przyszłość, za chwilę cofa się w przeszłość, sceny zmieniają się nagle - tylko, że jest to zabieg w sumie po nic, w dodatku przeprowadzony niezbyt umiejętnie. Gra Jessicy Biel - hmm, sama nie wiem co o niej sądzić.
Ps. jeżeli myślicie, że trailer daje Wam pojęcie o tym, jak będzie wyglądał ten film, to się mylicie. |
|
|
|
#2753 |
|
Rozeznanie
|
Zakochany bez pamięci- z Kate Winslet i Jimmy Carrey, bardzo mi się podobał, smutny ( w takich też Carrey potrafi zagrać), ciekawa fabuła o miłości dwóch osób, które postanawiają wykasować uczucia i pamięć o 2- giej osobie. 9/10
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Dla niej wszystko (6/10) - da się obejrzeć choć widziałam wiele lepszych filmów z tej kategorii
trochę zbyt sztuczny i wyidealizowany..Gry weselne (4/10) - od początku jakoś mi nie pasował ten film.. nastawiałam się bardziej na komedie, a wyszedł z tego dramat poruszający dość trudny temat. Twórcy zbyt lekko potraktowali tą historie, podobałaby mi się bardziej gdyby poważniej podeszli do tematu ![]() Gdzie serce twoje (6/10) - takie tam filmidło bez szału. Przyjemnie patrzyło mi się na N. Portman no i fabuła całkiem ciekawa, bez przynudzania. Można obejrzeć ![]() W dolinie Elah (6/10) - nie wciągnął mnie, sama nie wiem czemu. Przygnębiająca fabuła, chociaż Tommy Lee Jones jak zwykle bardzo dobry w swojej roli Jedz, módl się, kochaj (1/10) - takie pitolenie jest dla mnie nie do przebrnięcia... wiedziałam, że nie powinnam sięgać po ten film Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-09-26 o 18:19 |
|
|
|
#2755 |
|
Gang Iren
|
Jestem Bogiem (Limitless)-taki sobie 6/10
|
#2756 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Królewna Śnieżka i Łowca" - panna Stewart powinna pozostać biadoląca narzeczoną świecącego się wampira i nie kalać innych filmów. 3/10 "Crank"- akcja, akcja i jeszcze raz akcja a w zasadzie jej kwintesencja. Jeżeli się lubi odmóżdżacze w stylu zabili go i uciekł to polecam. Ja czasami potrzebuje 8/10 "Przekręt" - ten film nie potrzebuje rekomendacji 10/10 |
|
|
|
|
#2757 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko z Clintem Eastwoodem - a najbardziej (ryczę jak bóbr) "Co się wydarzyło w Madison County" - z Meryl Streep
potem "Lecą Żurawie" - stary rosyjski film (ryczę jak bóbr) a jeszcze potem "Drive" - nie ryczę, ale niezły ![]() Właściwe większość filmów z Clintem i Meryl dają gwarancję, że nie zmarnujemy czasu.
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
Bezcenny dar (2006)
Bardzo polecam, na fali chęci oglądania motywujących filmów sięgnęłam po bezcenny dar.. i nie zawiodłam się. Film ciekawie nakręcony, z przesłaniem. Polecam. http://www.filmweb.pl/film/Bezcenny+dar-2006-279217 |
|
|
|
#2759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi sie najbardziej podobala pierwsza czesc, tylko troche brutalne
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Podróżniczka
|
Królewna Śnieżka i Łowca - lepszy niż się spodziewała. Nie taka typowa historia dla młodzieży, można obejrzeć. Jednak rola Stewart niestety nie powala, nadal jest bezpłciowa
. 7/10.Królewna śnieżka (Mirror, mirror) - Raczej opowieść do obejrzenia z młodszym członkiem rodziny Ale oglądaliśmy z TŻtem i nawet pośmialiśmy się kilka razy 6/10. Dziewczyna z tatuażem - długi, ale interesujący film. Wciąga, za wszelka cenę chcemy sie dowiedzieć co sie stało. Niektóre sceny jak dla mnie zbyt brutalne i bezpośrednie, ale jestem z natury wrażliwcem Generalnie polecam 9/10.Igrzyska śmierci - początek strasznie się dłuży. Nie należę do bardzo cierpliwych kinomanów i to mnie praktycznie zniechęciło. Jednak później jakoś człowiek zżywa się z losami bohaterów i wciąga w tą walkę, końcówka przewidywalna, ale można powiedzieć trzymająca w napięciu 8/10Jeszcze dłuższe zaręczyny - niby komedia, ale raczej taki komediodramat. Dla mnie nieśmieszny i nieciekawy, kompletnie nie zainteresowały mnie losy bohaterów. Przewidywana końcówka, słabo z tą stroną komediową. 4/10 Jak ona to robi - fajny film o losach pracującej matki. Można zacząć się utożsamiać z główną bohaterką. Generalnie brak zwrotów akcji, ale historia ciekawa. 7/10 Jesteś Bogiem - no cóż. Film sam siebie słabo promowany, za to promują go media, gdzie ma rewelacyjne opinie. Właściwie moje czasy, gdyby nie to, że wiadomo, że to Paktofonika to jakby historia chłopaków z osiedla gzie dorastałam. Typowa biografia, gdyby nie losy Magika i jego tragiczna śmierć praktycznie byłby to typowy film o muzykach. Mimo wszystko porusza. 8/10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

おはよう! 
akurat z facetem gadalam na necie ogladajac ten film i skopalam duza czesc rozmowy przez melancholijny nastroj, jaki mnie dopadl przez ten film

6/10.