|
|
#1981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
to fajnie ja nie wierze w zabobony, nie mam tej czerownej tasiemki, ja na przekór zarejstrowałam samochód z 13-stka i duzoe takich rzeczy zawsze robiłąm Cytat:
a moze juz Fabisiowi brzunio dojrzał i zrobił kupke przez sen bo juz nie bolalo go? byłoby fajnie |
||
|
|
|
#1982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy ![]() Cytat:
dupa mała, nogi długie i weź tu mu kup spodnieWątpię. Rano znowu było darcie, bo brzuszek go bolał... |
||
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czerwonej kokardki też nie mam ![]() w temacie kup - dzisiaj zapowiada się lepszy dzień, bo Lu rano uwaliła kupala po pachy Ciekawa jestem od czego to zatwardzenie wczoraj miała ![]() teraz czeka nas jeszcze walka z butlą, oby dzisiaj z niej ładnie wypiła ![]() a jaka jest cwaniara, ostatnio co jej butlę daję, to ona wywija język na bok, już wie, że wypychać nie ma co, bo mama i tak wsadzi smoczka z powrotem, to jęzor na bok i zadowolona ![]() Sol strasznie delikatny ten Twój TŻ
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-25 o 09:23 |
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Aga jak robił kupy codziennie to TŻ zmieniał pieluchy, ale teraz jak są co 3-4 dni to tak śmierdzą, że szok
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Tak w ogóle nie pochwaliłam się. Jakiś sukr wy syn przebił nam koło w wózku Napompowaliśmy je, do lekarza się dojedzie, ale trzeba je kurde posklejać...
|
|
|
|
#1985 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A do zabobonów - absolutnie nie wierzę, bo jak tu któraś z Was napisała - albo wierzę w Boga, albo w zabobony. Choć jeszcze jak chodziłam w ciąży to koleżanka przestrzegała mnie, żebym nie nosiła łańcuszka, bo dziecko będzie owinięte pępowiną. No i faktycznie było co nie zmienia faktu, że i tak w to nie wierzę, ale nie lubię takiego krakania.
|
|||
|
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Umówiłam małą na szczepienie za tydzień w środę ![]() Dziewczyny wczoraj wlałam do uszek ten preparat i wiecie ile woskowiny wypłynęło po bokach uszu więc wierzę że to chyba rzeczywiście woskowina uniemożliwia badanie. Ale żeby takie ilości były w takich małych uszkach ???? Porażka przy badaniu była taka ,że było przeprowadzane przez jakąś magister od słuchu , a nie laryngologa Tak się cieszę , że tyle wyleciało chociaż mała płakała przy tym i jeszcze trochę po wlaniu kropelek |
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- kiedy ,i przyjdzie ta czapka mycha
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
ładnie pachnie, nie uczulil... jestem zadowolona
Sara jak zwykle lezala rozwalona i zadowolona w wanience, az wlozylam termometr zeby woda nie wystygla za bardzo, bo szkoda bylo mi jej wyciagac tak lubi sie moczyc![]() tez tak mysle |
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.. miałam wczoraj napisać coś ale jakoś nie miałam weny......
Mała wczoraj spokojniejsza - czyt. mniej płakała niż zwykle. Ale jak ja mam z nią wychodzić na dwór jak cały czas płacze w tym wózku, czasem to mnie szlag jasny trafia ...... Paula Iga zaczęła się interesować grzechotką jak miała 2mc i 4 dni więc widzę że to przed Tobą , nie ma co się stresować, już nie długo ![]() Nie wiem czy to do Irmusi Iga (jak więszkość tu bejbików) strasznie się ślini.... czasem aż "ulewa" śliną... też myślałam że to ząbki bo miała delikatne zmiany na dziąśle ale to jednak nie to. I nie wiem coś tam miałam jeszcze napisać ale nadrabiałam rano ale już nie pamiętam... normalnie chodzę do tyłu ![]() No i oczywiście jak to u mnie, pytanie za 100pkt : Kiedy mniej więcej z kobiety "schodzą" hormony po ciąży? Bo u mnie jest ich chyba full bo wzruszam się przy każdej okazji, nawet przy głupiej reklamie w tv.. No i mam cycki jak bym karmiła tj. takie wieeeelkie suty może i przez to brak @ ??? |
|
|
|
#1990 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() u mnie poranek bardzo dobry Bylam w przychodni zrobic morfologie i mocz bo w pon ide na przeglad podwozia ![]() Kuba spi mi na ramieniu. Od 2 dni nie zrobil kupki i brzuszek go pobolewa. Strasznie mi go szkoda jak placze z bolu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a kolezanka walnieta ![]() Cytat:
za wizyteCytat:
![]() moj maz tez wrazliwy na zapachy... ech, mezczyzni ![]() Cytat:
![]() Sol, dziekowalam juz za odp. ws czopkow glicerynowych a konsultowalas ich uzywanie z lekarzem??
|
|||||
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
No i
Pomemlała smoczka, wypluwała, wywijała językiem, rozdziawiała buzię, chichrała się, ryczała, ale zjeść - nie! W mękach 10ml jakoś wydoiła (raczej samo wyleciało) a resztę musiałam dać pipetą...Lu gada i zaciesza się do kwiatka
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-25 o 09:53 |
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście takie coś ???
http://allegro.pl/kolko-do-kapieli-n...642076519.html ponoć dobre
|
|
|
|
#1993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łee szkoda, ja czekam na te cudowne dni juz Cytat:
haha ale cwana, juz takie kumate te nasze dzieciaki, Jaś do mnei wciąz mówi "guu" a jak idziemy do lustra to śmieje się bardzo i widac szczęsliwy jest Cytat:
|
|||
|
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
A może kup inną butelkę ze smoczkiem, firma LOvi i Tomy tippi produkują smoczki bardzo zbliżone do piersi kobiety , szczególnie tt jest super. My używamy butelki i smoczki Avent i NUk z tym, że mała pierś piła króciutko
|
|
|
|
#1995 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() U nas kolejna noc niegłupia, więc znów muszę pochwalić Zosieńkę: zasnęła tym razem później, bo jakoś o 22:30, ale znów spała do 6 rano Cytat:
![]() Po prostu mamy tyle TT, że nawet nie było potrzeby wyjęcia tamtych z pudełka Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie jestem. Patrzę w lustro i się nie poznaję, w życiu nie wyglądałam tak, ehem, dorodnie Cyc, biodra, uda - ble, jak mi się to u mnie nie podoba. U innych kobiet krągłości uważam za atrakcyjne, ale siebie z nimi nie akceptuję ![]() a dlaczego akurat czarny? Ja mam czarnego, ale zawsze marzyłam o rudym ![]() nie. we Wróżkę-Zębuszkę też nie wierzę. Cytat:
Cytat:
czyżbym była jedyną osobą, która dziecka niczym nie przykrywa? ale robię to z 3 powodów - po pierwsze, jej w śpiworku jest wystarczająco ciepło, ma ciepły nie tylko karczek, ale najczęściej dłonie też. Po drugie - i tak by się w sekundę rozkopała. A po trzecie, to mi taką pogadankę walnięto w szpitalu (i nasza pediatra prowadząca też), że NIE WOLNO dzieci niczym przykrywać (i tak nie zamierzałam, ale profilaktycznie każdemu o tym mówią), bo ryzyko uduszenia, śmierć łóżeczkowa itd, bla bla bla (nawet ulotki na tę okoliczność wszędzie rozdają), że chyba aż bym się bała. |
|||||
|
|
|
#1996 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana z dzieckiem wiszącym na prawym cycku, pisząc lewą ręką
Cudowny weekend się skończył, mały zasnął wczoraj o 22:30, obudził się po 1 i do 4 nie spał . A potem zasnął i spał do 7... I koniec spania. Wczoraj byliśmy z mężem dowiedzieć się o chrzest w naszej parafii. Chcemy za chrzestną moją siostrę, która jest po cywilnym, w przyszłym roku kościelny. Ksiądz powiedział, że on by się zgodził, ale musimy zapytać proboszcza dziś przed mszą o 17. Byliśmy też w innym kościele i tam się zgodził, ale nie wiem, czy jej tą karteczkę wydadzą w jej parafii![]() Cytat:
Cytat:
około 45min |
||
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Siema u nas nocka jak zwykle. zasnela 22.30 pobudka 3.30 i 7
![]() Pije kawke a sniadanko zaraz musze zrobic. W ogole jak wstalam do malej w nocy i juz ja odlozylam to mi sie tak w glowie krecilo jak polozylam sie na lozko to mialam taki helokopter jabym byla pijana i bylo mi mega niedobrze od razu oblala mnie fala goraca i zalalam sie potem myslalam ze bede wymiotowac... masakra nie wiem co to bylo ale przeszlo pozniej i zasnelam choc teraz tez boli mnie glowa ![]() Amelia tez uwalila rano kupe po dwoch godzinach stekania rozmasowalam jej brzunio i kupa poszla az wyciekla z pampka, a ile sie napierdziala przy tym o mamo. Teraz gada do misiow w karuzelce. A propo raczek to moja niunia ich nie widzi ani nie wyciaga ich w strone zabawek aczkoliek przypuszczam ze wie ze je ma w koncu nie bez powodu pakuje je ciagle do buzi szczegolnie kciuk jej sie ostatnio upodobal ![]() z oczkiem lepiej przemywalam wczoraj jej pokarmem bo zaczelo ropiec wieczorem ale juz dzisiaj lepiej, moze sobie paluszka wsadzila albo jakis pruszek jej tam wpadl. U nas deszczow ciag dalszy lalo wczoraj caly dzien cala noc i teraz tez pada, na podorku mam basen ktoras chce sie wykapac ?Nela kacik super! literki widzialam na blogu ![]() Ciastek spokojnie mozesz klasc w spiworku na boku. SOl co za palant przebija dziecku wozek i trzymam kciuki co by Fabisiowi bylo lepiej ![]() Nadalka nie wiem kiedy schodza hormony ale ja tez rycze z byle powodu. wczoraj jak juz na lozku lezalam to sie poplakalam bo tak sobie pomyslalam ze ten czas tak szybko leci i moja niunia juz nigdy nie bedzie taka malutka i taka slodziutka i ogladalam jej zdjecia i taka byla mini zabka i juz tak urosla i za chwile pojdzie do szkoly potem na studia wyprowadzi sie z domu ehhh.... ![]() Agunia To Ci Luska pogniewala sie na butelke na dobre... Ja wczoraj zamowilam ta butelke z MAM. zobaczymy bo mi sie wydaje ze u mnie to wina smoczka przez to ze karmie przez kapturki i one sa takie jakby glebsze a te smoczki przy butelkach sa takie krotkie i ona nie umie zassac bo normalny smoczek ssie ba nawet mojego palca ostatnio sobie wsadzila do buzi i ssala wiec cos musi byc na rzeczy. No ale sie rozpisalam ide sobie zrobic sniadanko! Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-09-25 o 10:49 |
|
|
|
#1998 | |
|
Zadomowienie
|
ciesz sie, niektorzy gruba kase na silikon wydaja
![]() Cytat:
Aganie mozesz sie zloscic ze masz inteligentne dziecko ![]() Solludzka glupota nie zna granic, moze zazdrosna byla Konrada sie przyczaila w nocy hihi ![]() depoison moja tesciowa chyba sie tez za duzo nasluchala o uduszeniach kocykami bo dostalam taki z dziurkami specjalny na okazje ja dzieco by sobie na glowe naciagnelo ![]() chce_byc_mama pewnie ciastek Cie zarazila
|
|
|
|
|
#1999 | ||
|
Rozeznanie
|
nie, ale jak by co, to i tak mam wózek czerwony
![]() mi też... Cytat:
![]() nie tylko... Mam z TT, przy niej drze się wniebogłosy, cofa mu się i wypływa bokiem. Chociaż ostatnio próbowałam mu dać butelką z Aventa, którą mam od laktatora i po długich mękach jakoś się udało na chwilę A 6go muszę iść do szkoły... ![]() Cytat:
Mam z Aventa, Canpola, TT, i nawet ostatnio z Nuka gumowy kupiłam i też nie chce...
|
||
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Nicki moja tez sie nie rozkopuje tak ja ja przykryje w takim stanie ja zastaje jak sie budzi
no chyba ze juz ma nerwa to wtedy trzaska tymi gierkami ale jak spi to ani drgnie ![]() Ciastek
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jaki luskus! Moje Dziecię śpi, a ja zjadłam śniadanko i wypiłam herbatkę
Heh, żyć nie umierać.TŻ ma za tydzień jechać na konferencję do Wawy i nie będzie go od środy do nocy z piątku na sobotę ![]() Cytat:
Cytat:
A dłonie faktycznie miewa jak lód, no ale musiałabym jej chyba rękawiczki zakładać, żeby było inaczej.
|
||
|
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet jak jej palca wsadzałam tak jak mnie położna uczyła na początku, żeby dziecku przypomnieć jak ssać, to nie ssała. Tylko cyc i smoczek, reszta jest do gryzienia i wszędzie piszą, że dziecko zaczyna gryźć brodawkę jak zaczyna ząbkować, ale ja nie widzę u Luśki żadnych oznak ząbkowania...
|
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
hello u nas noc jak zwykle czyli pobudki o 23 o 1 o 4 i o 7 już koniec spania.
Ja przykrywam małego kocykiem złożonym na pół i powleczonym bawełnianą poszewką a tej nocy założyłam u jeszcze spiworek. Na razie się jeszcze nie rozkopuje tylko jak sie budzi ale wtedy i tak go biorę na karmienie. Dziewczyny albo wpadam w paranoje albo mały ma katar któego ja nie umiem rozpoznać. Czasem wydaje mi się ze ma zatkany nosek bo cos furczy tylko nie wiem gdzie i tak jakby go przytykało i wtedy przełyka ślinę ale jak próbuje cokolwiek odciągnąć gruszka albo fridą to nic nie wychodzi co najwyżej 1 gil i to wszystko ja wy rozpoznajecie katar? boję się bo ponoć takie małę dzieciaczki nie potrafią oddychać ustami i jak mają zatkany nosek to nie mogą oddychać. |
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- zaraze rozsiewasz |
|
|
|
|
#2009 |
|
Rozeznanie
|
Jak kładziecie wasze dzieciaczki w łóżeczkach? Zupełnie na płasko? W szpitalu miałam oparcie zawsze podwyższone, ale małego kładłam na płasko na początku. A potem przyszła pielęgniarka i kazała go kłaść "pod górkę". W domu zrobiłam mu tak z poduszki i kołderki, ale teraz zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam...
|
|
|
|
#2010 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja siedzę i zaczytana w Twój post śmieję się z buźki: ![]() Cytat:
Cytat:
Już na studia?!? Spokojnie, jeszcze trochę się zdarzy No i widzę, że ryczysz smarkiem
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

Z tym że ona raczej nogami kopie niż rączkami coś z tym kocykiem robi. Rączkami za to misternie zwija pieluchę, którą ma pod głową 

za wizytę
za odkrycie rączek![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

co nie zmienia faktu, że i tak w to nie wierzę, ale nie lubię takiego krakania.

Pomemlała smoczka, wypluwała, wywijała językiem, rozdziawiała buzię, chichrała się, ryczała, ale zjeść - nie! W mękach 10ml jakoś wydoiła (raczej samo wyleciało) a resztę musiałam dać pipetą...

Cyc, biodra, uda - ble, jak mi się to u mnie nie podoba. U innych kobiet krągłości uważam za atrakcyjne, ale siebie z nimi nie akceptuję 

Mam z Aventa, Canpola, TT, i nawet ostatnio z Nuka gumowy kupiłam i też nie chce...