|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
blair - spokojnie, ja moje zapowiedzi zaniosłam 9 września i poszły dwie, pewnie dzisiaj albo jutro je odbiorę
TŻ wczoraj swoje do księdza zaniósł, na co ksiądz go zapytał: "a czy ja wam karteczki na spowiedzi dałem?", a ja już myślałam że ksiądz zapomniał ![]() katie - no moja mama to taki typ, który chciałby wszystko kontrolować mamy podobne gwałtowne charakterki, więc często nasze rozmowy kończą się awanturą ale po wczorajszej wizycie jestem zadowolona, bo jedziemy dzisiaj sami do notariusza ![]() dobra, lecę trochę kuchnię ogarnąć zanim pojedziemy buźka---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Koszmar jakiś! |
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba ich nie przegapiłam ;> Czekam czekam !!! Na pewno są c u d o w n e !Jakie imię wybrał TŻ? My już mamy wymyślone, choć Mój parcia nie ma, ja zresztą też nie jeszcze - pewnie i typy imion się pozmieniają. Póki co szukamy mieszkania i jesteśmy z a ł a m a n i! Ceny, rodzina na swoim, rata kredytu i w ogóle znaleźć mieszkanie, które by nam odpowiadało to niemożliwe jest chyba. Chcemy ładny widok (no nie na sąsiadów), niskie budynki, nie moloch (teraz mieszkamy w molochu), 3 pokoje,a ja chcę do tego fajny układ (Lubię mieszkania zakręcone ;p).
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś Cię zapakuję![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- [QUOTE=mayeczka87;36740963 Póki co szukamy mieszkania i jesteśmy z a ł a m a n i! Ceny, rodzina na swoim, rata kredytu i w ogóle znaleźć mieszkanie, które by nam odpowiadało to niemożliwe jest chyba. Chcemy ładny widok (no nie na sąsiadów), niskie budynki, nie moloch (teraz mieszkamy w molochu), 3 pokoje,a ja chcę do tego fajny układ (Lubię mieszkania zakręcone ;p).[/QUOTE]a to dziwne, bo kolega właśnie kupił mieszkanie i jak opowiadał to ceny pospadały. Drugi kolega szuka i jak pokazuje to faktycznie jakoś mniej kosztują teraz mieszkania. A jakiego metrażu szukasz? W jakiej konkretnej okolicy? Kolega kupił właśnie w Lewandowe (to jest przy trasie toruńskiej, naprzeciwko Głębockiej, tak jak Olesin) 42 m2 za 232 tys- nowe
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia dodałam do klubu - "30.06.2012 Najpiękniejszy dzień Naszego życia
!" Na samym dole. Jak dodaje zdjęcia do klubu to są dużo gorszej jakości denerwuje mnie to :/Dodałam połowę zdjęć bo nie chce mi się ich zmniejszać ![]() Imię TŻ wybrał : Marcel, Klara, Jagoda pewnie jeszcze ze sto razy mu się zmieni ![]() Co do dziecka to Ja mam różne zapatrzenia , mam jeszcze pół roku szkoły, a po za tym chce jeszcze nacieszyć się wolnością więc decyzję o potomstwie odkładamy jak na razie na przyszły rok, chyba że los sprawi Nam niespodziankę i będzie wpadka ![]() magnusia - My w cenie mieliśmy restaurację rybna i włoską do dyspozycji raz na tydzień sushi były robione zawsze na kolację przy kolacjach tematycznych ale Ja jakoś omijałam ten przysmak szerokim łukiem Hotele Egipskie mają naprawdę szeroką ofertę dla turystów tylko te ich zachowanie. Każdy mówił, że to nie ten sam Egipt co był dwa lata temu. My nie mamy porównania bo byliśmy tam pierwszy raz. Na pewno jeszcze kiedyś się tam wybierzemy, ale tylko i wyłącznie na wylegiwanie się na plaży bez opuszczania hotelu chyba że wszystko się tam uspokoi, a mam taką cichą nadzieje bo morze marzenie ![]() mayeczka -a Wy jakie imiona macie wybrane? Dobrze, że my sprawę mieszkania mamy już za sobą Współczuję Wam szukania, ale dacie rade
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2012-09-25 o 13:10 |
|
|
|
#3666 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymagania trzeba mieć przy takich ważnych wyborach- bo przecież będziecie przebywać w mieszkaniu wiele czasu i musi się podobać żeby sie dobrze czuć ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() ja bym chyba chciała więcej rozkładówek (10 wydaje mi się za mało )
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
A my dzis idziemy po obrączki. Jupi....
Mam nadzieję że będzie z nimi wszystko ok. No i odebrałam winietki bardzo mi sie podobają zwłaszcza że je robiłam sama )---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Podobno ceny nadal mają spadać, a jak będzie na prawdę cieżko powiedzieć.
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
A wrzucę wam bukiet na jaki się zdecydowałam a wieczorem dekorację kościoła i obrączki z winietkami
))
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do malutkiego garnituru to się nie zgodzę, w moim prywatnym odczuciu ubieranie dziecka w garnitur nie jest fajne... ale wizja sukienek dla dziewczynek mi się podoba ![]() Cytat:
![]() Na jakie się zdecydowaliście?
|
||
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny!!!!!!
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Na standardowe z żółtego złota. Moja inna i Tż inna. Moja bardziej okrągła Tż bardziej kanciata wygląda chyba jak kawałek rurki
)jak mi sie uda to wrzuce dzis zdjecia.
|
#3672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od planowania do realizacji i finału jeszcze daleka droga wię planujemy i juz poza tym jak się trafi i b ędzie wszystko OK to ciąża nie wyklucza podróżowania. ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
czekamy na fotki
|
|
|
#3673 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy ma inny gust, mi się to niemniej podoba ![]() Cytat:
![]() p.s ciekawy bukiet jednak nie eustomy wybrałaś
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo okazało się że do granatowej muchy Tż (której jeszcze nie mamy) bardziej będzie mi pasował taki bukiet. Mi się bardzo podoba
|
|
#3675 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A my szukamy trzech pokoi, metraż 60-70 się waha, cena nawet do 460 tys dochodzi... ale świadomość, że odsetek zapłacimy drugie tyle jest dołująca! A chcę duże, bo planuję dzieciaczki, a przez najbliższe 15 lat nie chcę zmieniać ![]() Cytat:
My chcemy Amelkę (TŻ tak chce, mi się podoba), Adasia i Michałka
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Natomiast jeśli chodzi o wystrój kościoła moja kwiaciarka zaproponowała mi coś takiego te kule co stoją po bokach tylko ja bym chciała z niebieskimi kwiatkami takiemi jak w bukiecie wyżej. Co myślicie?
Edytowane przez JJJustynAAA Czas edycji: 2012-09-25 o 15:54 |
|
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak Lewandów to gdzies tam jest. Ja jakbym miała kupować tez bym wolała gdzieś bliżej.... wiesz co na Woli kuzyn ma mieszkanie i jeszcze są wolne mieszkania i to ponoć po dobrej cenie- ta ulica nazywa zię Radziewie (przy Górczewskiej, Prymasa 1000 lecia itp) może popatrz Niestety 60-70 m2 to cena będzie około 500 tys jak nie więcej a najgorsze te odsetki i świadomość, że przez 30 lat musisz spłacać kupę kasy miesiąc w miesiąc Ja mam to szczęście, że mam swoje mieszkanie, które mi dałą babcia- przepisała na mnie i mam, w przeciwnym razie też musiałabym brać kredyt na 30 lat ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#3678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet chcieliśmy tam wynajmować, ale to wciąż nie to ehh, skończy się na budowie domu ;p przynajmniej własny ogródek będziemy mieli ![]() Justiiii nie ma zdjęć w klubie Nie widać
|
|
#3679 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super że dzieciaczki będą przed Wami szły ![]() Cytat:
Z alkoholem ciężko trafić u nas na 80 osób poszło ze 100 butelek wódki a wina może z 5 a wydawało mi się ze większość dziewczyn będzie właśnie wino piło. Cena za kwiaty w porównaniu do Warszawy według mnie jest korzystna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Idę szukać zdjeć ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3680 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mieszkamy na wsi i nie wyobrażamy sobie życia w mieście... Nic nam nie zastąpi własnego domu, ogrodu i dużego areału dookoła
|
|
#3681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie, próbnej nie robię. Zaryzykuje. Wydaje, mi się że tak będzie lepiej
|
|
#3682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niestety takie ceny a i tak teraz spadły- było po 9 tys/m2 jak pojadę gdzieś na wieś to mnie uszy od ciszy bolą i spać nie mogę bo za cicho ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
myślę, że kule będa bardzo fajnie wyglądać- jestem ciekawa efektu z niebieskim
|
|
|
#3683 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzieciaczki będą się ślicznie prezentować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jeśli będziecie mieli możliwość to przy okazji jakiegoś żółtego tygodnia zróbcie sobie szczepienia na żółtaczkę A i B - na pewno się przydadzą w podróży do takiego kraju ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- tak sobie myślałam o imionach dla dzieci - to często jak mi się imię podobało to mojemu tż-towi się źle kojarzyło, no wiecie... z ciamajdą, solar -boy'em itd... ale doszliśmy do kompromisu że jeśli będzie chłopak to Kacper albo Kuba (my musimy też myśleć o tym aby imię było łatwe tutaj w IE); największy problem był z imieniem dla dziewczynki... mi już wszystkie Amelki i Julie przeszły, choć ładne ale co druga dziewczynka ma tak ma na imię, a nic mnie bardziej nie wkurzało w mojej klasie jak pozostałe 5 Małgoś ahhaha, podobało mi się Nikola (też już mi się odwidziało) i Lena (ale tż-towi źle się kojarzy) być może kiedyś będzie Natalia lub Kamila (to pierwsze bardzo podoba mi się w formie ang).... moja jedna koleżanka z pracy dała swojej nowo narodzonej córeczce imię London (dziewczyna pochodzi z Belfastu), a kuzynka tż-ta dała Emma (z wielkim naciskiem na to, że to bardzo polskie imię) ... |
||||||
|
|
|
#3684 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Justynaa - bardzo ładny bukiecik! Cytat:
katie - podziwiam, my mieszkaliśmy pod Warszawą 2 lata i nie mogłam się przyzwyczaić. owszem fajnie było dla malucha - ogród to świetna sprawa! ale dla mnie koszmar... ![]() a propos imion, my mamy Filipka Aleksandra (mój wybór), TŻ ma wybierać imiona dla córy, wiem że zastanawia się nad Zosią (strasznie dużo ostatnio Zoś, ja bym wolała jakieś mniej popularne) my dzisiaj skończyliśmy z uzupełnianiem stroju TŻ ma krawat, a ja galotki i rajstopy do tego mam przymusową dietę na najbliższe 2 tygodnie... wymyśliłam sobie wybielanie i przez najbliższe 3 dni mam w harmonogramie wyłącznie nabiał, a potem przez 11 dni nie mogę jeść nic co może farbować. kawa i herbata przez słomkę |
|
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez ostatnio próbowałam zagadać z Mężem o imionach Dla chłopczyka jakoś łatwiej nam szło znaleźć ale z dziewczynką nie dało rady... mi się marzy Natalia bo jest najbliżej "imienia" jakie nadał mi mąż jak się poznaliśmy no i Natalii jak dla mnie brzmi ślicznie ale Tż kręci nosem Wiktorię i Nicolę które tez mi się podobają już mamy w bliskiej rodzinie i właściwie każde inne które ja proponowałam nie do końca mu odpowiadało ale sam nie umiał nic powiedzieć
|
||
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak obiecałam wrzucam wam zdjecia obrączek i winietek.
Obrączki mi się bardzo podobają, juz bym ją mogła nosić, natomiast Tż stwierdził, że chętnie ją schowa do sejfiku by sięnie porysowała ![]() Winietki - własna robota
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładne winietki i obrączki też ![]() Ja mam w planie zająć się winietkami w najbliższym czasie ![]() Cytat:
Ja będę wybierać imię córeczki ale ostatnio typy mi się zmieniają więc jeszcze nie wiem
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2012-09-25 o 21:54 |
||
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładne- Twoja obrączka jest taka jak moja tylko my mamy takie same z mężem.
|
|
|
#3689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja się za moje wezmę pewnie w czwartek jeśli starczy czasu, a jeśli nie starczy to pewnie nie będziemy mieli winietek mam jeszcze album ze zdjęciami maluszka do przygotowania, więc nie wiem czy czasu starczy na wszystko. a jutro już środa... kurcze jak ten tydzień strasznie szybko zleciał... a w domu niewiele ogarnięte...
|
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Neave - mi tez się podoba imię Filip - ale mojemu tż-towi już nie (znów ma jakieś skojarzenia... ), a poza tym moja przyjaciółka tak dała na imię swojemu synkowi, więc odpada
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

TŻ wczoraj swoje do księdza zaniósł, na co ksiądz go zapytał: "a czy ja wam karteczki na spowiedzi dałem?", a ja już myślałam że ksiądz zapomniał 

Ślub 25.08.2012
Wieczorem wstawię parę zdjęć do klubu bo niektóre do publicznej wizji się nie nadają
Chyba ich nie przegapiłam ;> Czekam czekam !!! Na pewno są c u d o w n e !
)

klik!

Ja mam to szczęście, że mam swoje mieszkanie, które mi dałą babcia- przepisała na mnie i mam, w przeciwnym razie też musiałabym brać kredyt na 30 lat
).