Ślubujące w 2012 - część II - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 10:04   #3661
Neave
Raczkowanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

blair - spokojnie, ja moje zapowiedzi zaniosłam 9 września i poszły dwie, pewnie dzisiaj albo jutro je odbiorę TŻ wczoraj swoje do księdza zaniósł, na co ksiądz go zapytał: "a czy ja wam karteczki na spowiedzi dałem?", a ja już myślałam że ksiądz zapomniał

katie - no moja mama to taki typ, który chciałby wszystko kontrolować mamy podobne gwałtowne charakterki, więc często nasze rozmowy kończą się awanturą ale po wczorajszej wizycie jestem zadowolona, bo jedziemy dzisiaj sami do notariusza

dobra, lecę trochę kuchnię ogarnąć zanim pojedziemy buźka

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
już kupili,smy wycieczkę bo teraz są najlepsze ceny lecilimy na 2 tygodnie w kwietniu. Cena 3120 zł za osobę w ALL, hotel z aquaparkiem i innymi bajerami- łącznie z darmowym fryzjerem raz w tygodniu i restauracją sushi gdzie robią sushi przy stoliku
wow! magnusia, masz miejsce w walizce? ja bym się na to sushi podpieła

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Na obecny moment łaskawie się zastanawia jaką umowę będe miała...
Koszmar jakiś!
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:06   #3662
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Niestety nie pomogę bo winka nie kupowaliśmy w ogóle (mieliśmy wódkę czystą wyborową + barmana, który robił świetne drinki)

Aaa juz pamietam ten bukiet bardzo mi sie podoba, buty też
Tylko ja bym takiej biżuterii nie założyła chyba (nie przepadam za różem a i chyba bałabym sie że róż przyćmi biel sukni)

Właśnie zapomniałam zapytać jakie imie wybrał mężuś

Co do fotoksiążki i zwykłego albumu- zachwyciły nas te fotoksiążki u naszego foto i chcemy sobie zrobic pamiątkę właśnie w takim stylu- skórzana oprawa, twarde karty zadrukowane naszymi zdjęciami Z mojego przelicznika wyszło -ok 20 rozkładówek w formacie 30x30 ok 400zł. Muszę porozmawiać jeszcze z mężem o tym

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

proszę powiedz gdzie na all znalazłaś taką opcję?
proszę bardzo http://allegro.pl/fotoksiazka-pakiet...588843779.html

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:48   #3663
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Urlop bardzo udany bo gorąco było, ale oczywiście nie obyło się bez przygód Zdecydowaliśmy się w końcu na Egipt, mieliśmy kilka przymiarek do tego kierunku, ale zawsze wybieraliśmy co innego. Egipt jako kraj cudowny morze, temperatura moje klimaty, za to mentalność ludzi mało mnie nie doprowadziła do obłędu. Chcieli Nas 3 razy okraść :/ Nie należymy do osób które uwielbiają całe dnie spędzać w hotelu. Wieczorami wybieraliśmy się do centrum zwiedzać ich miasto, ale za każdym razem jakiś niemiły incydent kończył Naszą wyprawę
Były z Nami pary które do Egiptu przylatywały co roku i powiedzieli, że od czasu rewolucji to jest już zupełnie inny kraj. Na każdym kroku trzeba było uważać :/Jednej kobiecie jakaś mała szczylówa wyciągnęła 100$ i uciekła więc trzeba było mieć się na baczności z każdej strony , ale nie ma co narzekać każdy kraj ma jakieś mankamenty

Zrobiliśmy sobie z TŻ pamiątkę w postaci sesji małżeńskiej zdjęcia marzenie teraz żałujemy że nie wzięliśmy ze sobą Naszych strojów ślubnych i tam nie zrobiliśmy całej sesji, ale cóż Wieczorem wstawię parę zdjęć do klubu bo niektóre do publicznej wizji się nie nadają

TŻ ma parcie na dziecko Całe dwa tygodnie był poruszany temat potomstwa Już nawet imię wybierał

Nie mamy jeszcze zdjęć ze ślubu, ani płyty. Chociaż płyty z wesela nie mamy sami przez siebie bo sami sobie obrabiamy wesele, a wiadomo jak to jest szewc bez butów chodzi, najpierw trzeba ludzi wesela oddać później dopiero swoje.

Ja już planuje kolejne wakacje
Ja w Egipcie byłam 3 razy i nigdy nic mi nie ukradli, więc to pewnie ta rewolucja ;/ Straszne... Kto Wam robił sesję małżeńską w Egipcie? Jakiś profesjonalny fotograf?? Miałaś dodać zdjęcia Chyba ich nie przegapiłam ;> Czekam czekam !!! Na pewno są c u d o w n e !

Jakie imię wybrał TŻ? My już mamy wymyślone, choć Mój parcia nie ma, ja zresztą też nie jeszcze - pewnie i typy imion się pozmieniają. Póki co szukamy mieszkania i jesteśmy z a ł a m a n i! Ceny, rodzina na swoim, rata kredytu i w ogóle znaleźć mieszkanie, które by nam odpowiadało to niemożliwe jest chyba. Chcemy ładny widok (no nie na sąsiadów), niskie budynki, nie moloch (teraz mieszkamy w molochu), 3 pokoje,a ja chcę do tego fajny układ (Lubię mieszkania zakręcone ;p).

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:51   #3664
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
wow! magnusia, masz miejsce w walizce? ja bym się na to sushi podpieła

!
spoko jakoś Cię zapakuję

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

[QUOTE=mayeczka87;36740963 Póki co szukamy mieszkania i jesteśmy z a ł a m a n i! Ceny, rodzina na swoim, rata kredytu i w ogóle znaleźć mieszkanie, które by nam odpowiadało to niemożliwe jest chyba. Chcemy ładny widok (no nie na sąsiadów), niskie budynki, nie moloch (teraz mieszkamy w molochu), 3 pokoje,a ja chcę do tego fajny układ (Lubię mieszkania zakręcone ;p).[/QUOTE]

a to dziwne, bo kolega właśnie kupił mieszkanie i jak opowiadał to ceny pospadały. Drugi kolega szuka i jak pokazuje to faktycznie jakoś mniej kosztują teraz mieszkania. A jakiego metrażu szukasz? W jakiej konkretnej okolicy? Kolega kupił właśnie w Lewandowe (to jest przy trasie toruńskiej, naprzeciwko Głębockiej, tak jak Olesin) 42 m2 za 232 tys- nowe
Stary 2012-09-25, 13:04   #3665
justiii87
Zakorzenienie

Zdjęcia dodałam do klubu - "30.06.2012 Najpiękniejszy dzień Naszego życia !" Na samym dole. Jak dodaje zdjęcia do klubu to są dużo gorszej jakości denerwuje mnie to :/
Dodałam połowę zdjęć bo nie chce mi się ich zmniejszać

Imię TŻ wybrał : Marcel, Klara, Jagoda pewnie jeszcze ze sto razy mu się zmieni

Co do dziecka to Ja mam różne zapatrzenia , mam jeszcze pół roku szkoły, a po za tym chce jeszcze nacieszyć się wolnością więc decyzję o potomstwie odkładamy jak na razie na przyszły rok, chyba że los sprawi Nam niespodziankę i będzie wpadka

magnusia - My w cenie mieliśmy restaurację rybna i włoską do dyspozycji raz na tydzień sushi były robione zawsze na kolację przy kolacjach tematycznych ale Ja jakoś omijałam ten przysmak szerokim łukiem Hotele Egipskie mają naprawdę szeroką ofertę dla turystów tylko te ich zachowanie. Każdy mówił, że to nie ten sam Egipt co był dwa lata temu. My nie mamy porównania bo byliśmy tam pierwszy raz. Na pewno jeszcze kiedyś się tam wybierzemy, ale tylko i wyłącznie na wylegiwanie się na plaży bez opuszczania hotelu chyba że wszystko się tam uspokoi, a mam taką cichą nadzieje bo morze marzenie

mayeczka -a Wy jakie imiona macie wybrane?
Dobrze, że my sprawę mieszkania mamy już za sobą Współczuję Wam szukania, ale dacie rade

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-09-25 o 13:10
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:44   #3666
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
J
Jakie imię wybrał TŻ? My już mamy wymyślone, choć Mój parcia nie ma, ja zresztą też nie jeszcze - pewnie i typy imion się pozmieniają. Póki co szukamy mieszkania i jesteśmy z a ł a m a n i! Ceny, rodzina na swoim, rata kredytu i w ogóle znaleźć mieszkanie, które by nam odpowiadało to niemożliwe jest chyba. Chcemy ładny widok (no nie na sąsiadów), niskie budynki, nie moloch (teraz mieszkamy w molochu), 3 pokoje,a ja chcę do tego fajny układ (Lubię mieszkania zakręcone ;p).
Zdradź nam jeśli mozesz imię
Wymagania trzeba mieć przy takich ważnych wyborach- bo przecież będziecie przebywać w mieszkaniu wiele czasu i musi się podobać żeby sie dobrze czuć

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
dziękuję
ja bym chyba chciała więcej rozkładówek (10 wydaje mi się za mało)

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:07   #3667
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A my dzis idziemy po obrączki. Jupi....
Mam nadzieję że będzie z nimi wszystko ok. No i odebrałam winietki bardzo mi sie podobają zwłaszcza że je robiłam sama )

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
J

Co do mieszkań mogę powiedzieć, że ceny powinny lecieć w dół bo banki nie są tak skore to udzielania kredytów, rodzina na swoim się kończy więc za jakiś czas może być cieżko z klienetm kupującym.

Podobno ceny nadal mają spadać, a jak będzie na prawdę cieżko powiedzieć.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:30   #3668
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A wrzucę wam bukiet na jaki się zdecydowałam a wieczorem dekorację kościoła i obrączki z winietkami ))
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (18,4 KB, 27 załadowań)

Mama Franka

Stary 2012-09-25, 14:34   #3669
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za to że sobie poradzisz... we 2 to zawsze raźniej
Ja też teraz jestem sama bo szefowa na wakacje pojechała i ciągnę po 12h

Ooo to niech sie pośpieszy tżcik z zapowiedziami u mnie w paafii by nie przeszło bo trzeba na zapowiedzi dać co najmniej ponad 2 miesiące przed ślubem
Ślicznie to wygląda jak dziewczynki mają takie same sukieneczki i chłopie w malutkim garniaku u mnie siostrzenice (z bukiecikami) i siostrzeniec (trzymał obrączki) szli przed nami do ołtarza

więc jednak zmiana koncepcji na fryzurę? nie będzie taka jak nam pokazywałaś na zdjęciu?
Dzięki! I współczuję 12 godzin pracy... Ja standardowo po 8 na szczęście. Długo jeszcze będziesz musiała tak ciągnąć?

Co do malutkiego garnituru to się nie zgodzę, w moim prywatnym odczuciu ubieranie dziecka w garnitur nie jest fajne... ale wizja sukienek dla dziewczynek mi się podoba

Cytat:
Egipt a już zaczynamy tez powoli ustalać kierunek na wrzesień przyszłego roku . Gadaliśmy z przyjaciółmi i chyba zaczaimy się na Kos ale to jeszcze temat do obgadania a że w piątek mamy imprezkę to akurat poustalamy wszystko
Ekhm, skoro Twój mąż przebąkuje coś o dziecku, to może lepiej jeszcze nie planuj wakacji na rok?

Cytat:
Na jakie się zdecydowaliście?

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:10   #3670
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
A wrzucę wam bukiet na jaki się zdecydowałam a wieczorem dekorację kościoła i obrączki z winietkami ))

śliczny!!!!!!
Stary 2012-09-25, 15:10   #3671
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość

Na jakie się zdecydowaliście?
Na standardowe z żółtego złota. Moja inna i Tż inna. Moja bardziej okrągła Tż bardziej kanciata wygląda chyba jak kawałek rurki )

jak mi sie uda to wrzuce dzis zdjecia.

Mama Franka

Stary 2012-09-25, 15:12   #3672
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ekhm, skoro Twój mąż przebąkuje coś o dziecku, to może lepiej jeszcze nie planuj wakacji na rok?

od planowania do realizacji i finału jeszcze daleka droga wię planujemy i juz poza tym jak się trafi i b ędzie wszystko OK to ciąża nie wyklucza podróżowania.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Na standardowe z żółtego złota. Moja inna i Tż inna. Moja bardziej okrągła Tż bardziej kanciata wygląda chyba jak kawałek rurki )

jak mi sie uda to wrzuce dzis zdjecia.

czekamy na fotki
Stary 2012-09-25, 15:32   #3673
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki! I współczuję 12 godzin pracy... Ja standardowo po 8 na szczęście. Długo jeszcze będziesz musiała tak ciągnąć?

Co do malutkiego garnituru to się nie zgodzę, w moim prywatnym odczuciu ubieranie dziecka w garnitur nie jest fajne... ale wizja sukienek dla dziewczynek mi się podoba
Cały ten tydzień niestety muszę być po 12h.
Każdy ma inny gust, mi się to niemniej podoba

Cytat:
Mam nadzieję że będzie z nimi wszystko ok. No i odebrałam winietki bardzo mi sie podobają zwłaszcza że je robiłam sama )
Koniecznie się pochwal obrączkami no i winietkami

p.s ciekawy bukiet jednak nie eustomy wybrałaś

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-25, 15:42   #3674
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Koniecznie się pochwal obrączkami no i winietkami

p.s ciekawy bukiet jednak nie eustomy wybrałaś

Bo okazało się że do granatowej muchy Tż (której jeszcze nie mamy) bardziej będzie mi pasował taki bukiet. Mi się bardzo podoba

Mama Franka

Stary 2012-09-25, 15:47   #3675
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
spoko jakoś Cię zapakuję

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

a to dziwne, bo kolega właśnie kupił mieszkanie i jak opowiadał to ceny pospadały. Drugi kolega szuka i jak pokazuje to faktycznie jakoś mniej kosztują teraz mieszkania. A jakiego metrażu szukasz? W jakiej konkretnej okolicy? Kolega kupił właśnie w Lewandowe (to jest przy trasie toruńskiej, naprzeciwko Głębockiej, tak jak Olesin) 42 m2 za 232 tys- nowe
My szukamy Bemowo, Wola, Ochota, Bielany - te okolice, bo te znamy i lubimy ;p Cena za kredyt z dopłatą to 5904, jak na razie, za m kw. Nie ma wiele takich mieszkań... Lewandów, o ile się nie mylę, to Białołęka? Tam jest dużo taniej A my szukamy trzech pokoi, metraż 60-70 się waha, cena nawet do 460 tys dochodzi... ale świadomość, że odsetek zapłacimy drugie tyle jest dołująca! A chcę duże, bo planuję dzieciaczki, a przez najbliższe 15 lat nie chcę zmieniać

Cytat:

mayeczka -a Wy jakie imiona macie wybrane?
Dobrze, że my sprawę mieszkania mamy już za sobą Współczuję Wam szukania, ale dacie rade
Ciekawe imiona My chcemy Amelkę (TŻ tak chce, mi się podoba), Adasia i Michałka

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-09-25, 15:49   #3676
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Natomiast jeśli chodzi o wystrój kościoła moja kwiaciarka zaproponowała mi coś takiego te kule co stoją po bokach tylko ja bym chciała z niebieskimi kwiatkami takiemi jak w bukiecie wyżej. Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (133,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (99,3 KB, 32 załadowań)

Mama Franka

Edytowane przez JJJustynAAA
Czas edycji: 2012-09-25 o 15:54
Stary 2012-09-25, 15:54   #3677
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
My szukamy Bemowo, Wola, Ochota, Bielany - te okolice, bo te znamy i lubimy ;p Cena za kredyt z dopłatą to 5904, jak na razie, za m kw. Nie ma wiele takich mieszkań... Lewandów, o ile się nie mylę, to Białołęka? Tam jest dużo taniej A my szukamy trzech pokoi, metraż 60-70 się waha, cena nawet do 460 tys dochodzi... ale świadomość, że odsetek zapłacimy drugie tyle jest dołująca! A chcę duże, bo planuję dzieciaczki, a przez najbliższe 15 lat nie chcę zmieniać

tak Lewandów to gdzies tam jest. Ja jakbym miała kupować tez bym wolała gdzieś bliżej.... wiesz co na Woli kuzyn ma mieszkanie i jeszcze są wolne mieszkania i to ponoć po dobrej cenie- ta ulica nazywa zię Radziewie (przy Górczewskiej, Prymasa 1000 lecia itp) może popatrz Niestety 60-70 m2 to cena będzie około 500 tys jak nie więcej a najgorsze te odsetki i świadomość, że przez 30 lat musisz spłacać kupę kasy miesiąc w miesiąc Ja mam to szczęście, że mam swoje mieszkanie, które mi dałą babcia- przepisała na mnie i mam, w przeciwnym razie też musiałabym brać kredyt na 30 lat

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o wystrój kościoła moja kwiaciarka zaproponowała mi coś takiego te kule co stoją po bokach tylko ja bym chciała z niebieskimi kwiatkami takiemi jak w bukiecie wyżej. Co myślicie?
a gdzie fotka? ja nie widze
Stary 2012-09-25, 16:06   #3678
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
tak Lewandów to gdzies tam jest. Ja jakbym miała kupować tez bym wolała gdzieś bliżej.... wiesz co na Woli kuzyn ma mieszkanie i jeszcze są wolne mieszkania i to ponoć po dobrej cenie- ta ulica nazywa zię Radziewie (przy Górczewskiej, Prymasa 1000 lecia itp) może popatrz Niestety 60-70 m2 to cena będzie około 500 tys jak nie więcej a najgorsze te odsetki i świadomość, że przez 30 lat musisz spłacać kupę kasy miesiąc w miesiąc Ja mam to szczęście, że mam swoje mieszkanie, które mi dałą babcia- przepisała na mnie i mam, w przeciwnym razie też musiałabym brać kredyt na 30 lat

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

a gdzie fotka? ja nie widze
No my niestety nie mamy mieszkania, jedyne "wolne" w rodzinie TŻ zajął jego brat i od 3 lat już tam mieszka, ma spłacić TŻ, ale to i tak nie to samo, bo jeszcze 300 tys. od siebie musimy dorzucić.. w perspektywie kilku dziesiątek lat może gdzieś od rodziny wpadnie jeszcze, ale z TŻ nie lubimy myśleć w ten sposób. Wiem gdzie jest Radziewie nawet chcieliśmy tam wynajmować, ale to wciąż nie to ehh, skończy się na budowie domu ;p przynajmniej własny ogródek będziemy mieli

Justiiii nie ma zdjęć w klubie Nie widać

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-09-25, 16:08   #3679
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Od dzisiaj przez 3 tygodnie jestem sama w pracy, współpracownica na urlopie... Mam nadzieję że sobie poradzę (pracuję tu dopiero od 3 miesięcy, jeszcze nie ze wszystkim miałam styczność, no i zawsze było kogo zapytać w razie wątpliwości... ).
W takim razie ważny sprawdzian przed Tobą ale jestem pewna ze sobie poradzisz
Cytat:
Napisane przez blair_90 Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za dobre słowo
W sobote ide na farbe wiec porozmawiam z moja fryzjerka o innej fryzurze. Jednak chce gładki kok. Nie taki z loków. Za "bazarowo" jak dla mnie ::P
Kurcze, do slubu nie całe 3 tygodnie a TŻ nadal zapowiedzi nie zaniósł. Jutro pójdzie i w końcu da.
I wczoraj rozmawiałam z siostra TŻ (ta co ma bliźniaki) I przyjeżdżają na nasz ślub wiec dzieci beda niosły obrączki Dzis dzwonie do krawcowej zamówić sukienkę dla dziewczynki bo chce żeby miała taka sama jak moja Aniela Taka biała z fuksjowym paskiem a chłopiec biały garniak z krawatem w kolorze fuksji Ale sie ciesze
Ale będziesz robić jeszcze raz próbną? jaki kolor kładziesz? nie za wcześnie farbujesz?
Super że dzieciaczki będą przed Wami szły u nas nasz żeński pochód do młodego wszystkich oczarował
Cytat:
Pracuje w nieruchomościach, jestem zarządca i pośrednikiem, Mój Tż starsznie naciska, żeby wkońcu coś swojego otworzyła bo mam juz spore doświadczenie tylko kwestia odwagi i lokalu. Reszta wydaje mi się nie powinna być porblemem. Chociaż rynek nieruchomości nie wygląda dobrze obecnie. A podobno ma być gorzej ;/

Natomiast co do bukietów i dekoracji kościoła moja wizażystka która się tym zajmuje powiedziała mi ze za 600 zł miałabym dekoracje kościoła, kwiaty, bukiety i dekoracje auta wydaje mi się że to całkiem przyzwoita cena, co sądzicie>?

No nie fajnie, ale dziekuje za kciuki
Co do alkoholu to też sie zastanawiam my mamy 75 osób i myślimy p 80 butelkach i 25 wina. Ale jak byliśmy ostatnio na weselu to co 3 osoba piła wino

Na obecny moment łaskawie się zastanawia jaką umowę będe miała...
Skoro łaskawa Pani szefowa się zastanawia a Tż namawia to może naprawdę warto na spokojnie przemyśleć pomysł czegoś własnego?

Z alkoholem ciężko trafić u nas na 80 osób poszło ze 100 butelek wódki a wina może z 5 a wydawało mi się ze większość dziewczyn będzie właśnie wino piło.

Cena za kwiaty w porównaniu do Warszawy według mnie jest korzystna

Cytat:
już kupili,smy wycieczkę bo teraz są najlepsze ceny lecilimy na 2 tygodnie w kwietniu. Cena 3120 zł za osobę w ALL, hotel z aquaparkiem i innymi bajerami- łącznie z darmowym fryzjerem raz w tygodniu i restauracją sushi gdzie robią sushi przy stoliku
Ale fajnie zazdroszczę.... My tak sobie myślimy że może by tak poczekać na przyszły styczeń i z pomocą Malgos na ta Kenie polować ale skoro chcemy maleństwo to nie mam pojęcia jak to połączyć
Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
katie - no moja mama to taki typ, który chciałby wszystko kontrolować mamy podobne gwałtowne charakterki, więc często nasze rozmowy kończą się awanturą ale po wczorajszej wizycie jestem zadowolona, bo jedziemy dzisiaj sami do notariusza
Super że jest tak jak Wy chcieliście
Cytat:
A jakie Wy imię wybraliście?
Cytat:
Zdjęcia dodałam do klubu - "30.06.2012 Najpiękniejszy dzień Naszego życia !" Na samym dole. Jak dodaje zdjęcia do klubu to są dużo gorszej jakości denerwuje mnie to :/
Dodałam połowę zdjęć bo nie chce mi się ich zmniejszać

Znam jednego Marcela straszny łobuziak z niego
Idę szukać zdjeć
Cytat:
Genialny ten bukiet
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 16:39   #3680
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Kule w Kościele prezentują sie ładnie, ciekawa jestem jak wyglądałyby z niebieskimi dodatkami

Cytat:
O matko tyle kasy... najgorsza jest ta myśl o kredycie i spłatą przez dziesiątki lat Kiedyś myślałam że fajnie byłoby mieć własne mieszkanie w mieście, ale jak wszystkiego są plusy i minusy
My mieszkamy na wsi i nie wyobrażamy sobie życia w mieście... Nic nam nie zastąpi własnego domu, ogrodu i dużego areału dookoła

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-25, 16:47   #3681
blair_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
W takim razie ważny sprawdzian przed Tobą ale jestem pewna ze sobie poradzisz

Ale będziesz robić jeszcze raz próbną? jaki kolor kładziesz? nie za wcześnie farbujesz?
Super że dzieciaczki będą przed Wami szły u nas nasz żeński pochód do młodego wszystkich oczarował
Wyrównuje tylko kolor bo mam tu przy głowie gdzie odrosty jaśniejszy a na końcówkach ciemniejszy. 2 tygodnie przed ślubem wiec chyba nie za wcześnie
Nie, próbnej nie robię. Zaryzykuje. Wydaje, mi się że tak będzie lepiej

11.01.2012 Najszczęśliwszy dzień. Anielka nasz córeczka <3
blair_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:06   #3682
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
O matko tyle kasy... najgorsza jest ta myśl o kredycie i spłatą przez dziesiątki lat Kiedyś myślałam że fajnie byłoby mieć własne mieszkanie w mieście, ale jak wszystkiego są plusy i minusy
My mieszkamy na wsi i nie wyobrażamy sobie życia w mieście... Nic nam nie zastąpi własnego domu, ogrodu i dużego areału dookoła

no niestety takie ceny a i tak teraz spadły- było po 9 tys/m2 Ja jestem mieszczuch straszny i nie wyobrażam sobie mieszkania poza miastem. Owszem wściekają mnie korki, ludzie na ulicach itp ale ja kocham miasto jak pojadę gdzieś na wieś to mnie uszy od ciszy bolą i spać nie mogę bo za cicho

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:

myślę, że kule będa bardzo fajnie wyglądać- jestem ciekawa efektu z niebieskim
Stary 2012-09-25, 21:24   #3683
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, do slubu nie całe 3 tygodnie a TŻ nadal zapowiedzi nie zaniósł. Jutro pójdzie i w końcu da.
I wczoraj rozmawiałam z siostra TŻ (ta co ma bliźniaki) I przyjeżdżają na nasz ślub wiec dzieci beda niosły obrączki Dzis dzwonie do krawcowej zamówić sukienkę dla dziewczynki bo chce żeby miała taka sama jak moja Aniela Taka biała z fuksjowym paskiem a chłopiec biały garniak z krawatem w kolorze fuksji Ale sie ciesze
o kurcze... późno dość z tymi zapowiedziami
a dzieciaczki będą się ślicznie prezentować

Cytat:
Natomiast co do bukietów i dekoracji kościoła moja wizażystka która się tym zajmuje powiedziała mi ze za 600 zł miałabym dekoracje kościoła, kwiaty, bukiety i dekoracje auta wydaje mi się że to całkiem przyzwoita cena, co sądzicie>?
uważam, że cena świetna!

Cytat:
Egipt a już zaczynamy tez powoli ustalać kierunek na wrzesień przyszłego roku . Gadaliśmy z przyjaciółmi i chyba zaczaimy się na Kos ale to jeszcze temat do obgadania a że w piątek mamy imprezkę to akurat poustalamy wszystko
zazdroszczę wam i fajnie, że możecie sobie pozwolić na częste podróże...

Cytat:
cudny! normalnie śliczny!

Cytat:
od planowania do realizacji i finału jeszcze daleka droga wię planujemy i juz poza tym jak się trafi i b ędzie wszystko OK to ciąża nie wyklucza podróżowania.
oczywiście nie wyklucza, jeśli nie są to pierwsze 3 miesiące, poza tym wiadomo, że trzeba wtedy i na upały uważać i inne czynniki

Cytat:

Ale fajnie zazdroszczę.... My tak sobie myślimy że może by tak poczekać na przyszły styczeń i z pomocą Malgos na ta Kenie polować ale skoro chcemy maleństwo to nie mam pojęcia jak to połączyć

A jakie Wy imię wybraliście?
jak tylko będę mogła pomóc to chętnie się przyczynię do waszej podróży
jeśli będziecie mieli możliwość to przy okazji jakiegoś żółtego tygodnia zróbcie sobie szczepienia na żółtaczkę A i B - na pewno się przydadzą w podróży do takiego kraju

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

tak sobie myślałam o imionach dla dzieci - to często jak mi się imię podobało to mojemu tż-towi się źle kojarzyło, no wiecie... z ciamajdą, solar -boy'em itd... ale doszliśmy do kompromisu że jeśli będzie chłopak to Kacper albo Kuba (my musimy też myśleć o tym aby imię było łatwe tutaj w IE); największy problem był z imieniem dla dziewczynki... mi już wszystkie Amelki i Julie przeszły, choć ładne ale co druga dziewczynka ma tak ma na imię, a nic mnie bardziej nie wkurzało w mojej klasie jak pozostałe 5 Małgoś ahhaha, podobało mi się Nikola (też już mi się odwidziało) i Lena (ale tż-towi źle się kojarzy) być może kiedyś będzie Natalia lub Kamila (to pierwsze bardzo podoba mi się w formie ang).... moja jedna koleżanka z pracy dała swojej nowo narodzonej córeczce imię London (dziewczyna pochodzi z Belfastu), a kuzynka tż-ta dała Emma (z wielkim naciskiem na to, że to bardzo polskie imię) ...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 21:36   #3684
Neave
Raczkowanie

Cytat:
spoko jakoś Cię zapakuję
supcio

Justynaa - bardzo ładny bukiecik!

Cytat:
szukacie w nowym czy w starym budownictwie? bloki z cegły mają zawsze wyższe ceny. dlatego my mamy "tylko 50m2" więc dla nas i 1 malucha jest ok. ale podobno przy dwójce może być już za mało...

katie - podziwiam, my mieszkaliśmy pod Warszawą 2 lata i nie mogłam się przyzwyczaić. owszem fajnie było dla malucha - ogród to świetna sprawa! ale dla mnie koszmar...

a propos imion, my mamy Filipka Aleksandra (mój wybór), TŻ ma wybierać imiona dla córy, wiem że zastanawia się nad Zosią (strasznie dużo ostatnio Zoś, ja bym wolała jakieś mniej popularne)

my dzisiaj skończyliśmy z uzupełnianiem stroju TŻ ma krawat, a ja galotki i rajstopy do tego mam przymusową dietę na najbliższe 2 tygodnie... wymyśliłam sobie wybielanie i przez najbliższe 3 dni mam w harmonogramie wyłącznie nabiał, a potem przez 11 dni nie mogę jeść nic co może farbować. kawa i herbata przez słomkę nawet białe wino mogę dopiero za tydzień TŻ się już ze mnie śmieje, że może i alkoholu nie planowaliśmy, ale w takim układzie to nawet toastu z gośćmi nie wypiję...
Stary 2012-09-25, 21:37   #3685
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrównuje tylko kolor bo mam tu przy głowie gdzie odrosty jaśniejszy a na końcówkach ciemniejszy. 2 tygodnie przed ślubem wiec chyba nie za wcześnie
Nie, próbnej nie robię. Zaryzykuje. Wydaje, mi się że tak będzie lepiej
trzymam kciuki żeby było ślicznie i trwale
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
jak tylko będę mogła pomóc to chętnie się przyczynię do waszej podróży
jeśli będziecie mieli możliwość to przy okazji jakiegoś żółtego tygodnia zróbcie sobie szczepienia na żółtaczkę A i B - na pewno się przydadzą w podróży do takiego kraju

tak sobie myślałam o imionach dla dzieci - to często jak mi się imię podobało to mojemu tż-towi się źle kojarzyło, no wiecie... z ciamajdą, solar -boy'em itd... ale doszliśmy do kompromisu że jeśli będzie chłopak to Kacper albo Kuba (my musimy też myśleć o tym aby imię było łatwe tutaj w IE); największy problem był z imieniem dla dziewczynki... mi już wszystkie Amelki i Julie przeszły, choć ładne ale co druga dziewczynka ma tak ma na imię, a nic mnie bardziej nie wkurzało w mojej klasie jak pozostałe 5 Małgoś ahhaha, podobało mi się Nikola (też już mi się odwidziało) i Lena (ale tż-towi źle się kojarzy) być może kiedyś będzie Natalia lub Kamila (to pierwsze bardzo podoba mi się w formie ang).... moja jedna koleżanka z pracy dała swojej nowo narodzonej córeczce imię London (dziewczyna pochodzi z Belfastu), a kuzynka tż-ta dała Emma (z wielkim naciskiem na to, że to bardzo polskie imię) ...
Dziękuję kochana
Ja tez ostatnio próbowałam zagadać z Mężem o imionach Dla chłopczyka jakoś łatwiej nam szło znaleźć ale z dziewczynką nie dało rady... mi się marzy Natalia bo jest najbliżej "imienia" jakie nadał mi mąż jak się poznaliśmy no i Natalii jak dla mnie brzmi ślicznie ale Tż kręci nosem Wiktorię i Nicolę które tez mi się podobają już mamy w bliskiej rodzinie i właściwie każde inne które ja proponowałam nie do końca mu odpowiadało ale sam nie umiał nic powiedzieć
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 21:45   #3686
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Tak jak obiecałam wrzucam wam zdjecia obrączek i winietek.
Obrączki mi się bardzo podobają, juz bym ją mogła nosić, natomiast Tż stwierdził, że chętnie ją schowa do sejfiku by sięnie porysowała

Winietki - własna robota
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00424.jpg (65,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00425.jpg (54,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00430.jpg (57,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00431.jpg (51,5 KB, 28 załadowań)

Mama Franka

Stary 2012-09-25, 21:50   #3687
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Obrączki mi się bardzo podobają, juz bym ją mogła nosić, natomiast Tż stwierdził, że chętnie ją schowa do sejfiku by sięnie porysowała

Winietki - własna robota
bardzo ładne winietki i obrączki też

Ja mam w planie zająć się winietkami w najbliższym czasie

Cytat:
Ja tez ostatnio próbowałam zagadać z Mężem o imionach Dla chłopczyka jakoś łatwiej nam szło znaleźć ale z dziewczynką nie dało rady... mi się marzy Natalia bo jest najbliżej "imienia" jakie nadał mi mąż jak się poznaliśmy no i Natalii jak dla mnie brzmi ślicznie ale Tż kręci nosem Wiktorię i Nicolę które tez mi się podobają już mamy w bliskiej rodzinie i właściwie każde inne które ja proponowałam nie do końca mu odpowiadało ale sam nie umiał nic powiedzieć
My ustaliliśmy, że synek będzie mieć imię po TŻ, tak jak on ma po swoim tacie Ja będę wybierać imię córeczki ale ostatnio typy mi się zmieniają więc jeszcze nie wiem

Edytowane przez jojla
Czas edycji: 2012-09-25 o 21:54
jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 21:57   #3688
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Winietki - własna robota

bardzo ładne- Twoja obrączka jest taka jak moja tylko my mamy takie same z mężem.
Stary 2012-09-25, 22:10   #3689
Neave
Raczkowanie

Cytat:

Winietki - własna robota
bardzo ładne!
ja się za moje wezmę pewnie w czwartek jeśli starczy czasu, a jeśli nie starczy to pewnie nie będziemy mieli winietek mam jeszcze album ze zdjęciami maluszka do przygotowania, więc nie wiem czy czasu starczy na wszystko. a jutro już środa... kurcze jak ten tydzień strasznie szybko zleciał... a w domu niewiele ogarnięte...
Stary 2012-09-25, 22:25   #3690
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:

Winietki - własna robota
super, takie proste klasyczne... i obrączki i winietki

Neave - mi tez się podoba imię Filip - ale mojemu tż-towi już nie (znów ma jakieś skojarzenia... ), a poza tym moja przyjaciółka tak dała na imię swojemu synkowi, więc odpada
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości