![]() |
#691 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
![]() ja też w miarę możliwości chodzę.. nawet zamiast zadzwonić tel. wolę po prostu do tej osoby przejść. Zawsze to i ruch i odpoczynek od kompa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Ech...mam ostatnio do d... humor i nastrój.
Nie dość, że w pracy średnio, to i w domu mamy dziś ciche dni. Teściowie są w trakcie wyprowadzki, a nas czeka remont mieszkania. Głównie kuchnia, potem pokoje. Wiadomo, każdy chciałby by jego mieszkanie było jak spod igły, ale jeśli środki na to nie pozwalają, no to radzimy sobie jak możemy, co nie? No właśnie nie, mój mężczyzna woli narzekać, że kasy nie ma niż spojrzeć jakie możemy mieć rozwiązania. Np. jeśli chodzi o kuchnię- meble możemy wziąć od moich rodziców (mama kiedyś odkupiła od znajomej, są w dobrym stanie i będą w porządku), a dokupi się do nich blat. Kafelki znajdziemy w promocji i sami je położymy. Zostają dodatki jak kontakty, kran i jakieś przeróbki małe. W pokojach tylko pomalować, kupić karnisze i potem gdy będzie więcej pieniążków można dokupić jakieś dodatkowe meble. Ja patrzę na to optymistycznie i szukam rozwiązań, on się obraża, bo przecież kasy nie ma. Już naprawdę się wkurzyłam. Mam teraz dużo wolnego czasu, bo tak mam ułożony grafik. Tylko ja w domu sprzątam 2-3 razy w tygodniu, w tym mycie podłóg i ścieranie kurzy, robię pranie, gotuję, robię zakupy, a jeszcze słucham pretensji. Nie wezmę nadgodzin, bo po prostu już ich nie dostanę. Chcę sama zrobić jak najwięcej w domu podczas remontu- np. malowanie ścian czy układanie w szafkach. Za przeproszeniem- trafia mnie szlag jak ktoś mi marudzi kiedy ja pracuję i jeszcze potrafię zająć się domem, a na wiosnę do tego pojawi się dziecko i wiem, że będę umiała ogarnąć to wszystko sama. Najlepiej to przyjąć postawę pasywną, zrobić ciche dni i wyjść bez słowa do pracy. Zagrzałam się strasznie.... I Wam marudzę, przepraszam.... ![]()
![]() |
#693 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() echh... ja jeśli wrócę do pracy, to pewnie przy kompie z 10 h, a potem jeszcze papiery do domu i w domu ze 3 h ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do tej pory jak bylo?
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
Tak samo było ze ślubem czy wyjazdem. On uważa, albo ma przeświadczenie, że jako mężczyzna powinien w ogóle ze mną nie rozmawiać o takich rzeczach jak finanse. Traktuje mnie jakbym miała naście lat, a on jest moim sponsorem. Nie raz mu to wypomniałam. Ja zaś łaski nie potrzebuję, bo poradzę sobie tak czy inaczej.
I znów mu udowodnię, że mam rację. Przejadę się po sklepach, posprawdzam ceny i pokażę mu wycenę kuchni oraz innych rzeczy.
![]() |
#696 | |
Zadomowienie
|
Była u mnie przed chwilą położna.. bo w okolicy byla to i wpadła. Dekatorem sprawdziła tentno - jest i to podobno nawet dobre.
Przy okazji poinformowała mnie że mam b. dobre wyniki badania krwi tylko... tak jak w polskiej książeczce zdrowia z czasów dzieciństwa mam grupę krwi 0rh - wpisaną tak tu im 0rh+ wyszło... Cuda? No ale się uspokoiłam (; Cytat:
![]() |
#697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#699 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wy nie straszcie z tą głupotą bo ja jutro ostatni najważniejszy egzamin zdaje przed obroną dr ;(
w ogóle to mam jakiś kryzys z tym wszystkim bo jestem potwornie zmęczona, już mi nie zależy chce być tylko po tym egzaminie nie ważne czy zdanym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z innych objawów ciąży to zauważyłam, że odczuwanie smaków mi się zmieniło. Byliśmy z Tż ostatnio na pizzy. No i był tam jako dodatek sos heinz ostry. Nigdy go nie używałam bo mnie palił żywym ogniem i smaku nie czułam tylko to palenie. No i ostatnio coś mnie podkusiło, nakapałam sobie go krople na talerz, spróbowałam i PYCHA! Prawie wcale nie ostry tylko tak fajnie kwaśny. Mąż tak na mnie patrzy, próbuje, mówi, że ostry jak fiks. A ja, że nie to na pewno jakiś inny łagodny! Mina męża bezcenna ![]() A tak w temacie jedzeniowym, ale bym kakao wypiła! Tylko mi się nie chce robić ![]() Czarny Flamaster z facetami i finansami to ciężka sprawa. Dobrze, że mają nas! ![]() Agnjeska dobrze, że Cię położna uspokoiła ![]() Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-09-25 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | ||
Raczkowanie
|
Witam gorąco w ten zimny i pochmurny dzien
Cytat:
Tylko jaki sens był wypisywać mi 2x60 a tydzien póżniej zmieniac na witaminy, teraz to pal to licho bo zapłaciłam grosze jakies 7 zł za obie paczki ale jak sprawdzałam te witaminki na 2gi trym to w aptece internetowej 60zł Mój żarlok nie dal rady calego pochłonąć więc jeszcze kawałek sie uratowal ![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaż powiem Ci że wczoraj zażyczyłam sobie co by meble w sypialni przestawić i mój tż bardzo nie zadowolony (no bo po co meble przestawiać) ale śmigał z nimi i nawet mi nic ruszyc nie dał(zostaw to bo musisz uważać na siebie) z jednej strony to bylo milutkie że tak uważa na mnie ale z drugiej strony przesadzał bo nie pozwolil mi nawet przesunąć szafki nocnej na kółeczkach...
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które sa już ok 18 tyg.- czujecie już ruchy? Nie moge się już doczekac tego i nie wiem czego się spodziewać...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co ja bym mu wygarnela ![]() Cytat:
![]() a krew bym zbadala na wszelki wypadek jeszcze raz Cytat:
co?????? u mnie upał!!!
![]() |
#708 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() Nawet, jeśli coś tam Ci się ulotniło przez chwilę, to nie było szkodliwego stężenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Za to dziś barszcz ukraiński na kurczaczku ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Odpoczywaj dużo i nie denerwuj się już! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś wizyta u gina w LuxMedzie, czyli idę w sumie tylko po skierowanie na te badania, które mam zrobić dla tego mojego, prywatnego (pamiętacie może, pisałam Wam o dylematach ![]() ![]() No i spadam Was doczytać, bo znów żeście natrzaskały ![]()
![]() |
#709 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I przeczytałam, że Ci pielucha wali ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A chciałam kiedyś przeprowadzić się tam, co za kraj..? ![]() Zapomniałam napisać wcześniej, że wczoraj byłam u kardiologa, zwiększył mi dawkę tego nowego leku na nadciśnienie, który miałam niedawno zmieniony.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
U mnie zimno i zapowiada się na deszcz
![]() Co wkońcu wymysliłaś ? co mu powiesz? Trzymam kciuki
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
Że byłam prywatnie na usg jakiś czas temu (co jest prawdą, poszłam na samo usg, żeby zobaczyć, czy wszystko ok), a teraz chcę zrobić wszystkie potrzebne badania
![]() ![]()
#712 |
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi jak to jest w moim przypadku dopiero teraz wywalczyłam umowe, wczesniej pracowałam bez umowy czyli gdybym teraz poszla na L4 to mi pensje podzielą prze 12 i tyle mi wypłacą? Czy to zależne jest od tego jak wysokie ubezpieczenie mam odprowadzane do zusu?
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#714 | |
Raczkowanie
|
Też dziś rano byłam na badaniu krwi i masakra jakaś. Ludzi tyle, jakby coś za darmo dawali. Z głodu mnie skręcało...a kolejka myślałam że się nigdy nie skończy. Do tego wszystkiego mój szanowny tż nie raczył pójść ze mną, tylko odsypiał "małe piwko z kolegą" wrócił po północy w stanie upojenia i dopiero teraz wstał. Taka jestem zła na niego, nerwy mnie tłuką, ale moje gadanie skutku nie przynosi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Właśnie dziś od rana coś mnie smyra od wewnątrz, nie jestem pewna czy to ruchy maleństwa, ale to takie delikatne smyranie gdzieś na wysokości pępka po prawej stronie, jak myślicie to może być dzidzia??
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
jest jakas stała regula ze wyliczaja z 4 czy z 6ciu mc? bo tak jak pisalam dopiero teraz dostałam umowe czyli według umowy pierwszy miesiac pracuje więc gdybym przykładowo poszla na L4 za miesiac bede miała 2mc przepracowane zarabiam 2tyś czyli ile mi wypłacą? jak myślicie?
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-09-25 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak myślicie, czy farba w ciąży może szkodzić? codziennie kilka razy przechodzę przez świeżo malowane korytarze i jednak coś tam się nawdycham. I nie wiem, czy powinnam się zacząć tym przejmować.. ? Teraz siedzę w pomieszczeniu, które nie jest malowane a i tak mam wrażenie, że przez klimatyzację to wszystko leci (bo czuję, ze śmierdzi...)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
ale narobiłam zakupów
![]() http://allegro.pl/koszulka-kaftanik-...631936484.html wzór 6,10 http://allegro.pl/koszulka-kaftanik-...628289087.html wzór 2,3 http://allegro.pl/spiochy-rozmiar-62...631212112.html wzór 2 http://allegro.pl/okazja-polspiochy-...621564496.html wzór błękitny i żółty http://allegro.pl/okazja-sliczne-wes...620238017.html wzór zielony bięgnę do was.... za wszystko razem z przesyłkami 89,70zł 8 sztuk to wychodzi po 11,21zł nie dużo zwłaszcza że w sklepie byle jakie półśpiochy od 30zł widziałam jeszcze mam pare fajnych rzeczy na oku ale dziś już nie zdążę. ładne??
#719 |
Zadomowienie
|
a jasie zbieram pomału na warsztaty za godzine mam autobus a ja jeszcze w pizamie
![]()
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() jutro mam wizyte także trzymać kciuki! Mam nadzieje że dowiem się co z tym mięsniakiem ![]() Oczywiście dalej zeschizowana jestem bo coś gdzieś boli, kłuje itd ![]() Na dodatek mam ogromny katar i nie wiem co na niego ![]() bo prenalen piłam cały czas mimo ze bylam zdrowa a teraz mi sie skonczyl i mam katar.. wydaje mi się nie być zbyt pomocny ![]() Ide zjeść zupe ogórkową ![]() Srtippi Bardzo się cieszę że Michałek cały i zdrowy!! ![]() Joanna mój w kamieniarstwie robi a teraz sezon przed wszystkimi świętymi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.