Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 14:30   #2071
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
było tak: domowe sposoby -> pediatra -> okulista -> pediatra, ale pediatra mówi, że ropa z oczek zaczyna się lać do nosa i gardła i trzeba działać...

Boziu 4 kupa dziś
u nas tez ciągle ropieje jedno oczko raz mniej raz więcej ale ciągle tak
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:31   #2072
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
było tak: domowe sposoby -> pediatra -> okulista -> pediatra, ale pediatra mówi, że ropa z oczek zaczyna się lać do nosa i gardła i trzeba działać...

Boziu 4 kupa dziś
no tak ropiejące oczka-mam sklerozę....biedny Fabiś....może inny okulista coś zaradzi....
Stary 2012-09-25, 14:33   #2073
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
U nas ropieje od 1 doby, ropy jest tyle że pod oczkiem ma odparzone aż
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
no tak ropiejące oczka-mam sklerozę....biedny Fabiś....może inny okulista coś zaradzi....
Właśnie idziemy dziś prywatnie do innego okulisty, ale pediatra powiedziała, że tutaj wyjściem jest udrożnianie kanalików, a to robią w tym szpitalu...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:34   #2074
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Paula i Eninka wydaje mi sie ze Wasze dzieci - tak jak i moja - uspokajają się piersią Mają bolące brzuszki - chcą do piersi, karmienie trwa non stop, nieustanne jedzenie tylko nasila kolkę, bo przecież układ pokarmowy brzdaca powinien odpocząć, a tu podjadanie cały czas i koło sie zamyka. Tak to widzę
bardzo dobrze to ujęłaś Adaś zazwyczaj robi kupę w trakcie jedzenia, tak więc, gdy zaczyna boleć go brzuszek, chce do cyca, bo myśli, że zrobi kupę wtedy i mu ulży. Ale tym samym zapełnia brzuch od nowa i z powrotem go boli... Tylko co z tym zrobić, żeby się poprawiło

Cytat:
Hej, my po lekarzu. Musimy iść prywatnie do okulisty i prawdopodobnie dostaniemy skierowanie do szpitala na oddział okulistyczny 40 km od naszego miasta
Cytat:
biedny Fabi

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:34   #2075
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas też ropiało, najpierw lewe, przeszło po przemywaniu solą, po jakimś tygodniu, potem było prawe, znów sól pomogła i pediatra powiedziała, że o ile oczko nie jest zalepione ropą co dwie godziny bardzo, to jest ok, normalnie kanaliki się muszą oczyścić i wykształcić, jeśli ropienie jest duże to trzeba antybiotyk-ale nie wiem w jakiej formie
Stary 2012-09-25, 14:35   #2076
nadalka
Zakorzenienie

Paula, tak wiem , potem doczytałam sorki.

Sto lat dla Nikosia, Nadii i Zosieńki. Ja już nie mogę się doczekać skończonego 4 miesiąca
Stary 2012-09-25, 14:36   #2077
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, my po lekarzu. Musimy iść prywatnie do okulisty i prawdopodobnie dostaniemy skierowanie do szpitala na oddział okulistyczny 40 km od naszego miasta
biedny Fabian

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:36   #2078
Soleilka
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Nadii, Zosi, Nikosia i Marka

Bloguję
Stary 2012-09-25, 14:53   #2079
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Chciałam żeby gin się wytłumaczył z tego jak ocenił moją ciążę i że nie widział zagrożenia. Zaczął się plątac i przepraszac, że wg ostatnich pomiarów oceniał małego na 2700 i nie sądził, że będzie tak źle, że to się zbiegło z jego urlopem i nie mógł mnie osobiście monitorować, bla, bla...Z innych wieści to niestety (mino, że takie małe dziecko rodziłąm, az strach pomyśleć co by było gdyby było duże) poród mnie trochę zmasakrował (tak mi się wydawało, że wyglądam tam bardzo nieciekawie), doszło do obniżenia pęcherza i ścian pochwy, na razie mam wykonywać ćwiczenia Kegla, powinno pomóc, choć to trochę trwa, gdyby nie pomogło, być może czeka mnie plastyka Przeciwwskazań do współżycia nie ma, ale sama do siebie czuję obrzydzenie, więc nie wiem jak z tym będzie
Jestem w szoku czytając o postawie Twojego lekarza Co Ty w ogóle piszesz kochana o tym obrzydzeniu?!? Możesz być tylko z siebie dumna, że przetrwałaś to wszystko, że dałaś radę - tym bardziej, że takie są konsekwencje. Mam nadzieję, że ćwiczenia pomogą i obejdzie się bez bardziej drastycznych metod.

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
ja muszę za to chodzić do szkoły, ale nawet bardziej chcę, w końcu trochę odsapnę... Ja też nie mam parcia na kp, ale teściowa, jej koleżanka i moja mama za to cały czas na mnie napierają...
Mi się na weekendach zaczęły zajęcia w szkole i siłą rzeczy musiałam włączyć mm, choć wcześniej chciałam wytrzymać przynajmniej 3 m-ce tylko na kp. No ale trudno, nie jestem w stanie tyle odciągnąć na zapas. Choć u mnie w domu odwrotnie niż u Was - mama i siostra namawiały mnie raczej, żeby czasami podawać małemu mm, żebym miała wreszcie trochę luzu. No i rzeczywiście - wreszcie mogę wyjść z domu bez stresu

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Moja Zosia jest karmiona piersią i teraz - gdy ma 3 miesiące - je 5 razy na dobę. Wcześniej to też trwało około 40 minut, ale od jakichś 10 dni je maksymalnie 20 minut i zadowolona.
Karmienie w tej chwili zajmuje mi więc naprawdę już ułamek dnia
5 razy na dobę?!? Szczęściaro!! Bartek w dzień je co 1,5 h

Cytat:

Boziu 4 kupa dziś
Biedny Fabi U mas na ropiejące oczko pediatra zapisała Floxal - pomogło po 2 dniach.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Sto lat dla Nikosia, Nadii i Zosieńki. Ja już nie mogę się doczekać skończonego 4 miesiąca
Przyłączam się do życzeń
Ja póki co z niecierpliwością czekam na koniec 3 m-ca- bo wszyscy mi mówią, że będzie lepiej Innej myśli nie dopuszczam

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:59   #2080
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Paula i Eninka wydaje mi sie ze Wasze dzieci - tak jak i moja - uspokajają się piersią Mają bolące brzuszki - chcą do piersi, karmienie trwa non stop, nieustanne jedzenie tylko nasila kolkę, bo przecież układ pokarmowy brzdaca powinien odpocząć, a tu podjadanie cały czas i koło sie zamyka. Tak to widzę

świetne
własnie miałam Pauli napisać, że chce do cycka bo go brzuszek boli i nie wie jak sie uspokoic, niejednokrotnie przeciez płacza te dzieciaczki w trakcie jedzenia, preza sie....oby to sie skonczylo jak najszybciej, okropne kolki. Paula a ile razy dziennie dajesz ten infacol? jak juz pisałam ja daje niemiecki Lefax

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
bardzo dobrze to ujęłaś Adaś zazwyczaj robi kupę w trakcie jedzenia, tak więc, gdy zaczyna boleć go brzuszek, chce do cyca, bo myśli, że zrobi kupę wtedy i mu ulży. Ale tym samym zapełnia brzuch od nowa i z powrotem go boli... Tylko co z tym zrobić, żeby się poprawiło

biedny Fabi
u mnie pierwszy i oby do zawsze dzień bez siedzenia na cycku tylko spania! Nie wiem czy pomogło lezenie na brzuszku, czy te krople, wazne ze pomoglo i oby nie przestało! Tego i Tobie zycze!

Nakarmie go i ide na spacerek bo piekna pogoda
Stary 2012-09-25, 15:13   #2081
Soleilka
Zakorzenienie

TŻ przyszedł z kuzynem i robią obiad, nadrabiam więc

Bloguję
Stary 2012-09-25, 15:19   #2082
agunia82
Zakorzenienie

Wróciliśmy po długaśnym spacerku Pies mi padł, ale dziecko nie bałdzo musiałam do bujaka wziąć i dopiero spokojnie leży, ostatnio się upiera, że musi mnie mieć na oku

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Cały wczorajszy dzień karmiłam bez kapturków i wyobraźcie sobie, że wieczorem pojawiło się krwawienie, które utrzymuje się do teraz! Myślicie że to ma jakiś związek? Ogólnie krwawiłam tylko parę dni po porodzie, później tylko "brudziłam" wkładkę i myślałam że to tyle jeśli chodzi o mój połóg, a tu taka niespodzianka. Kapturków używałam od 3/4 doby. Ciekawe....

Najlepsze życzenia dla Naszych 3cio-miesięczniaczków
hmm faktycznie dziwne

Cytat:
Cytat:

Boziu 4 kupa dziś
biedulek

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:37   #2083
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
ładnie pachnie, nie uczulil... jestem zadowolona Sara jak zwykle lezala rozwalona i zadowolona w wanience, az wlozylam termometr zeby woda nie wystygla za bardzo, bo szkoda bylo mi jej wyciagac tak lubi sie moczyc
To super Fabi też lubi się kąpać i robić "ciap ciap" tak nogami wierzga, że pół paneli w wodzie jest
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

za wizyte

Sol, dziekowalam juz za odp. ws czopkow glicerynowych a konsultowalas ich uzywanie z lekarzem??

Z położną. Normalnie pół czopka kazała ładować jeśli dziecko się męczy. Mówiła też, że delikatniejsze dla brzuszka są homeopatyczne Viburcol, to jest na kolki, na bolesne ząbkowanie, takie lekko uspokajające
Cytat:
a dlaczego akurat czarny? Ja mam czarnego, ale zawsze marzyłam o rudym
A bo czarne to zawsze takie biedne tępione, kopane, plute przez ten głupi zabobon... A ja mam słabość do czarnych kotów. No i prawdziwa wiedźma powinna mieć czarnego kota A ja jestem wiedźmą dla przyszłej teściowej
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
i trzymam kciuki co by Fabisiowi bylo lepiej

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Solludzka glupota nie zna granic, moze zazdrosna byla Konrada sie przyczaila w nocy hihi
Podejrzewam, że to ta panienka od sprawy z piłką w wózku (co wrzucili piłkę i spadła Fabiemu w nogi)
Cytat:
tekuondo

Cytat:
Jak kładziecie wasze dzieciaczki w łóżeczkach? Zupełnie na płasko? W szpitalu miałam oparcie zawsze podwyższone, ale małego kładłam na płasko na początku. A potem przyszła pielęgniarka i kazała go kłaść "pod górkę". W domu zrobiłam mu tak z poduszki i kołderki, ale teraz zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam...
Na poduszce śpi, na płasko nie lubi. A i pediatra mówiła, że tak katar go nie będzie dusić i mniejsza szansa ulania. Ale ona o klinie pod materacem mówiła. Fabi śpi ze mną, więc ma po prostu podusię
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Witam zaryczana
Tym razem ze szcześcia-moja szwagierka pół godz temu urodziła
Miała poród wywoływany-10 dni po tp
Ale poszło dość gladko
Gratulacje dla szwagierki
Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość

wklejam wam zdjęcia z kąpieli w wiaderku
Chyba bym się bała, że dziecku głowę urwę

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:

Dziś byłam na wizycie popołogowej, musiałam jechac z Marcinkiem, bo nie mam z nic co zrobić. Panie z recepcji go zabawiały więc nie odstawił cyrku, trochę marudził.
Chciałam żeby gin się wytłumaczył z tego jak ocenił moją ciążę i że nie widział zagrożenia. Zaczął się plątac i przepraszac, że wg ostatnich pomiarów oceniał małego na 2700 i nie sądził, że będzie tak źle, że to się zbiegło z jego urlopem i nie mógł mnie osobiście monitorować, bla, bla...Z innych wieści to niestety (mino, że takie małe dziecko rodziłąm, az strach pomyśleć co by było gdyby było duże) poród mnie trochę zmasakrował (tak mi się wydawało, że wyglądam tam bardzo nieciekawie), doszło do obniżenia pęcherza i ścian pochwy, na razie mam wykonywać ćwiczenia Kegla, powinno pomóc, choć to trochę trwa, gdyby nie pomogło, być może czeka mnie plastyka Przeciwwskazań do współżycia nie ma, ale sama do siebie czuję obrzydzenie, więc nie wiem jak z tym będzie
Taaa bo jego przepraszam, wszystko naprawi Palant...
Mam nadzieję, że obejdzie się bez plastyki
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Że Igusia nie miała żadnych konkretnych bucików chwalę się pierwszymi które właśnie przyszły

sorki że tak na odwrót
Śliczne!
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
tz jaki delikatny
Czy ja wiem, mnie też kiedyś cofnęło taką śmierdzącą zrobił a do "wrażliwych" nie należę
Cytat:
biedny Fabi

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
biedny Fabian

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Biedny Fabi U mas na ropiejące oczko pediatra zapisała Floxal - pomogło po 2 dniach.

U nas był Tobrex i Biodacyna...
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
biedulek

Bloguję
Stary 2012-09-25, 15:40   #2084
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ja o ile kiedyś karmiłam max.15 minut, teraz karmię niekiedy i 40, a do tego muszę nieraz dokarmiać MM....

wczoraj zakupiłam Lilusi butelkę MAM-bez problemu ją przyjęłaoraz szorty
http://www.hm.com/de/product/01064?article=01064-C
ja tez kupilam wczoraj ale na ebay wiec czekam na przesylke :P

aczkolwiek musze sie pochwalic moze moja niunia wypila dzis 90ml z butelki
byla po 3.45 h przerwie w karmieniu wiec byla glodna

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:40   #2085
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Dziś byłam na wizycie popołogowej,
Lekarz niezły-mam nadzieje że chociaż na NFZ i nie płaciłaś dodatkowo
co do obrzydzenia to dziewczyno urodziłaś dziecko, nie długo wszystko sie wygoi i wynaprawia. dla męża jestes napewno najpiękniejsza

Solejka Biedny FabiMam nadzieje że ten lekarz prywatnie pomoże. My z Zosia też mielismy skierowanie na udrażnianie kanalików ale przeszlo i obyło sie bez tego( nawracające zapalenie spojówek). Takie udraznianie to sekunda i wraca sie do domku podobno. tylko nie wiem jak u takich mluszków
a mieliście już coś z antybiotykiem?? neomycyna??
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:50   #2086
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Sol Biedny Fabi

Amelcia
Stary 2012-09-25, 15:51   #2087
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam, że to ta panienka od sprawy z piłką w wózku (co wrzucili piłkę i spadła Fabiemu w nogi)
myślisz??
przecież to było tyle tygodni temu?? ludzie sa niemożliwi!

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:51   #2088
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
U Nas tak samo

Pisałyście wcześniej o butelkach... Ja używam Dr Browns

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 16:08   #2089
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Biedactwo, oby coś w końcu pomogło
U nas leciutko ropiało, ale po przeszło po dwóch dniach przemywania wodą przegotowaną, więc nic poważnego, dostaliśmy receptę na krople Tobrex ale nie użyliśmy ani razu.
Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Jestem w szoku czytając o postawie Twojego lekarza Co Ty w ogóle piszesz kochana o tym obrzydzeniu?!? Możesz być tylko z siebie dumna, że przetrwałaś to wszystko, że dałaś radę - tym bardziej, że takie są konsekwencje. Mam nadzieję, że ćwiczenia pomogą i obejdzie się bez bardziej drastycznych metod.

Przyłączam się do życzeń
Ja póki co z niecierpliwością czekam na koniec 3 m-ca- bo wszyscy mi mówią, że będzie lepiej Innej myśli nie dopuszczam
też ma taką nadzieję

Również czekam na ten trzeci miesiąc jak na zbawienie

Cytat:
No i prawdziwa wiedźma powinna mieć czarnego kota A ja jestem wiedźmą dla przyszłej teściowej

Taaa bo jego przepraszam, wszystko naprawi Palant...
Mam nadzieję, że obejdzie się bez plastyki
Twoja teściowa to wiedźma, nie Ty
A gdzie trzymacie wózek, myślisz, że tyle czasu tamta by chowała urazę?
Tez mam wielką nadzieję
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Lekarz niezły-mam nadzieje że chociaż na NFZ i nie płaciłaś dodatkowo
co do obrzydzenia to dziewczyno urodziłaś dziecko, nie długo wszystko sie wygoi i wynaprawia. dla męża jestes napewno najpiękniejsza
Prywatnie niestety, znany i polecany

dziękuję kochana
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

U Nas tak samo

Pisałyście wcześniej o butelkach... Ja używam Dr Browns
My też poza tym Avent i Lovi, ale Dr Browns najbardziej lubi a Lovi najmniej
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 16:23   #2090
nadalka
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za Fabisia aby było w końcu wszystko ok

Vestis mnie czekanie do skończonego 3mc nie pociesza, bo już 2 osoba mi powiedziała że wszystko się stabilizuje w ok 5mc

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

aaa i zmieniłam avka
Stary 2012-09-25, 16:55   #2091
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ad 1 - ja też!
Ad 2 - czemu oszalejesz? Ja nie oszalałam, choć byłam blisko (szczególnie jak małż wyjechał na 8 dni) - będziemy Cię tu wspierać
Ten wieczór, kiedy wraca z pracy i ogarnia trochę Małą i trochę dom, to dla mnie wielkie odciążenie... Poza tym nakręciłam się, że pojedziemy z nim Na razie jednak nie wiadomo, czy to możliwe

Cytat:
Mój mąż wyjezdza służbowo na tydzień na Węgry, też jestem przerażona tym faktem...

Dziś byłam na wizycie popołogowej, musiałam jechac z Marcinkiem, bo nie mam z nic co zrobić. Panie z recepcji go zabawiały więc nie odstawił cyrku, trochę marudził.
U mnie to jednak tylko 3 dni. Współczuję aż tygodnia...
Mam nadzieję, że ćwiczenia pomogą i wrócisz do normy

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
no własnie, ja daje co karmienie inna piers, mam nadzieje ze dobrze robie...i tez ssie mi tak ze 45 minut.,..czekam kiedy mu wystarczy te 15-20....bo katastrofa 45 minut....jak tz wychodzi z pracy ja karmie, jak przychodzi...karmie....ja k zadzwoni....karmie....to całe moje zycie to jedno wielkie karmienie
tez nie mam parcia na KP....tylko kazdy w domu i TZ tez mi głowe truja ze musze!
To niech sami karmią! Niech jedzą to co Ty, zrezygnują z używek wszelakich i jak karmisz, to siedzą na tyłku - zobaczą wtedy, że może by zrezygnowali.

Cytat:
U nas też, nadal...

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy po długaśnym spacerku Pies mi padł, ale dziecko nie bałdzo musiałam do bujaka wziąć i dopiero spokojnie leży, ostatnio się upiera, że musi mnie mieć na oku
słodko

Cytat:

A co ja mam zrobić? Próbować z Aventem, czy kupić inny smoczek

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Soleilka, szkoda, że nie ma innego wyjścia. Mam nadzieję, że obędzie się bez wielkiego stresu i bólu
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 17:13   #2092
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue u mnie avent kompletnie odpada nie odpowida jej ksztalt smoczka, tt jeszcze zassie ale avent kompletnie nie.

Amelcia
Stary 2012-09-25, 17:25   #2093
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blue u mnie avent kompletnie odpada nie odpowida jej ksztalt smoczka, tt jeszcze zassie ale avent kompletnie nie.
To może popróbuje jeszcze, a potem będę szukać innego smoczka.
Choć moja ostatnio przy piersi umie się szarpać i płakać, choć leci... Werdykt? Nie lubi mleka
Stary 2012-09-25, 17:31   #2094
Linka25
Zakorzenienie

Wróciłysmy ze spaceru, udało się być 2h w parku. Chciałam dłuzej ale mała zaczęła płakać
no i dzis na dworze było cieplej niz u nas w domu piękna pogoda...

Cytat:

czyli jednak sukces
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 17:32   #2095
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
To może popróbuje jeszcze, a potem będę szukać innego smoczka.
Choć moja ostatnio przy piersi umie się szarpać i płakać, choć leci... Werdykt? Nie lubi mleka
kaszanki jej daj

a tez masz butelke z TT?
wiesz ja jeszcze co zauwazylam ze moja wypije z tt jak jest w niej duzo mleka bo wtedy jest ciezar i szybciej leci a jak juz jest koncowka w bytelce to istny cyrk,
z moich piersi mleko leci strasznie szybko do tego trzema strumieniami nieraz i pod cisnieniem na samym poczatku do tego karmie przez kapturki przy ktorych sa trzy mega wielkie dziurki - wniosek - leczko leci jej szybko duzo i latwo.
a w butelce tt musi sie troche nameczyc jednak.
zobaczymy zamowilam jeszcze butelke MAM. ponoc bardzo dobra.
zobaczymy. jakas przyczyna musi byc ze ona nie chce pic z butli.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
czyli jednak sukces
tak ale wnioskuje ze przy butelce tt za bardzo musi sie napracowac dlatego sie wkurza a avent nie odpowiada jej ksztalt smoczka bo w ogole nie umie jej zalapac,
tt zalapie ale po czasie sie denerwuje.

Amelcia
Stary 2012-09-25, 17:58   #2096
Vestis
Raczkowanie

Umówiłam się ze znajomymi na mieście, a tu mały non top daje czadu, na minutę sam nie zostanie bo ryk, nawet nie mam jak włosów umyć. I pewnie z tego wszystkiego zostanę w domu bo mi się już odechciało

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:07   #2097
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
kaszanki jej daj

a tez masz butelke z TT?
wiesz ja jeszcze co zauwazylam ze moja wypije z tt jak jest w niej duzo mleka bo wtedy jest ciezar i szybciej leci a jak juz jest koncowka w bytelce to istny cyrk,
z moich piersi mleko leci strasznie szybko do tego trzema strumieniami nieraz i pod cisnieniem na samym poczatku do tego karmie przez kapturki przy ktorych sa trzy mega wielkie dziurki - wniosek - leczko leci jej szybko duzo i latwo.
a w butelce tt musi sie troche nameczyc jednak.
zobaczymy zamowilam jeszcze butelke MAM. ponoc bardzo dobra.
zobaczymy. jakas przyczyna musi byc ze ona nie chce pic z butli.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

tak ale wnioskuje ze przy butelce tt za bardzo musi sie napracowac dlatego sie wkurza a avent nie odpowiada jej ksztalt smoczka bo w ogole nie umie jej zalapac,
tt zalapie ale po czasie sie denerwuje.
Nie no, kaszankę to wsuwa. Zresztą to widać
Dlatego właśnie założyłam jej już smoczek Avent z większym przepływem. No i nawet jak nacisnę smoczek, żeby poleciało i załapało, to ona to wypluwa. A kiedyś tak ładnie piła.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Aha, tt nie mam. To zaraz obczaję MAM. Pokaż jaką zamówiłaś
Stary 2012-09-25, 18:08   #2098
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, kaszankę to wsuwa. Zresztą to widać
Dlatego właśnie założyłam jej już smoczek Avent z większym przepływem. No i nawet jak nacisnę smoczek, żeby poleciało i załapało, to ona to wypluwa. A kiedyś tak ładnie piła.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Aha, tt nie mam. To zaraz obczaję MAM. Pokaż jaką zamówiłaś
moja tez kiedys ladnie pila...
przeciez po powrocie ze szpitala byla dobe na mm bo nie mialam pokarmu.. i umiala a teraz..

Amelcia
Stary 2012-09-25, 18:09   #2099
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez kiedys ladnie pila...
przeciez po powrocie ze szpitala byla dobe na mm bo nie mialam pokarmu.. i umiala a teraz..
taką?
Stary 2012-09-25, 18:10   #2100
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Też to przechodziłam Z moim pierwszym Tż takim na poważnie też przybyło mi kilka szczęśliwych kilogramów Przy małżu bardziej się pilnowałam, ale dodatkowe kilogramy pojawiły się dopiero jak zamieszkaliśmy razem. Zresztą u niego też

Fantastycznie, że już jesteście i najważniejsze, że Leoś zdrowy

A niepotrzebnie Jesteś piękna, a za jakiś czas ciało wróci do formy. Musisz poćwiczyć cierpliwość.

Właśnie, najważniejsze jest podejście. Siostra była chuda to ciągle zamartwiała się swoim wyglądem i dołowała się. Teraz jest grubsza i całkowicie to akceptuje

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Blanka robi piękne postępy

Hmm dziecię od jakiegoś czasu śpi, a mi w ogóle się nie chce. Ale nic dziwnego - w końcu dzisiaj dużo zajmował się nią mąż, do tego ja w ciągu dnia się przespałam
Oj, ja przy swoim mężu przybrałam sporo na wadzę, a on jest praktycznie taki sam
Cytat:
Co do wagi, to irracjonalne! Czy oni biorą pod uwagę też wzrost dziecka i pewne predyspozycje genetyczne? Pewnie nie! Patrzą i mówią, że przekarmiane. Moja wypada poza siatkę centylową, a jest na piersi. I co mam zrobić? Wątpię, żeby była otyła w przyszłości. Ba! Na pewno nie będzie! Nie przejmuj się Konczita Przy mm powinna zgadzać się dobowa ilość zjadanego mleczka i tyle. Na moje matematyczne oko przecież małe odchylenia są jak najbardziej ok. Dorośli są różni, a dzieci najlepiej, żeby były takie same... Wystarczy spojrzeć, jak u nas na wątku dzieci różnie przybierają. Czy są z tego powodu nieszczęśliwe? Nie! Choć moja właśnie wsuwa rączkę, która nie ma kalorii

Cytat:
Mamcia nie myślałaś zastąpić smoczek parówką?

Cytat:
Mówię do Adasia "a gu", a on na to "a hu"
A to nicpoń mały

My mieliśmy masakryczną noc...Ja z mężem załapaliśmy grypę żołądkową. Nie pytacie...co chwile był , albo drugą stroną...jeszcze mała nie spała i cały czas trzeba było się nią zajmować...dobrze, że chociaż nad ranem odespała, bo inaczej bym chodziła nie przytomna...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości