|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
|
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak ropiejące oczka-mam sklerozę....biedny Fabiś....może inny okulista coś zaradzi....
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie idziemy dziś prywatnie do innego okulisty, ale pediatra powiedziała, że tutaj wyjściem jest udrożnianie kanalików, a to robią w tym szpitalu... |
|
|
|
|
#2074 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Adaś zazwyczaj robi kupę w trakcie jedzenia, tak więc, gdy zaczyna boleć go brzuszek, chce do cyca, bo myśli, że zrobi kupę wtedy i mu ulży. Ale tym samym zapełnia brzuch od nowa i z powrotem go boli... Tylko co z tym zrobić, żeby się poprawiło ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, tak wiem , potem doczytałam
sorki. Sto lat dla Nikosia, Nadii i Zosieńki. Ja już nie mogę się doczekać skończonego 4 miesiąca
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Nadii, Zosi, Nikosia i Marka
|
|
|
|
#2079 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mas na ropiejące oczko pediatra zapisała Floxal - pomogło po 2 dniach. Cytat:
Ja póki co z niecierpliwością czekam na koniec 3 m-ca- bo wszyscy mi mówią, że będzie lepiej Innej myśli nie dopuszczam |
|||||
|
|
|
#2080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Nakarmie go i ide na spacerek bo piekna pogoda
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ przyszedł z kuzynem i robią obiad, nadrabiam więc
|
|
|
|
#2082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy po długaśnym spacerku
Pies mi padł, ale dziecko nie bałdzo musiałam do bujaka wziąć i dopiero spokojnie leży, ostatnio się upiera, że musi mnie mieć na oku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2083 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fabi też lubi się kąpać i robić "ciap ciap" tak nogami wierzga, że pół paneli w wodzie jest ![]() Cytat:
Z położną. Normalnie pół czopka kazała ładować jeśli dziecko się męczy. Mówiła też, że delikatniejsze dla brzuszka są homeopatyczne Viburcol, to jest na kolki, na bolesne ząbkowanie, takie lekko uspokajające Cytat:
A ja jestem wiedźmą dla przyszłej teściowej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba bym się bała, że dziecku głowę urwę ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Palant...Mam nadzieję, że obejdzie się bez plastyki Cytat:
Czy ja wiem, mnie też kiedyś cofnęło taką śmierdzącą zrobił ![]() Cytat:
U nas był Tobrex i Biodacyna... |
|||||||||
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek musze sie pochwalic moze moja niunia wypila dzis 90ml z butelki byla po 3.45 h przerwie w karmieniu wiec byla glodna
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Rozeznanie
|
Lekarz niezły
-mam nadzieje że chociaż na NFZ i nie płaciłaś dodatkowoco do obrzydzenia to dziewczyno urodziłaś dziecko, nie długo wszystko sie wygoi i wynaprawia. dla męża jestes napewno najpiękniejsza Solejka Biedny Fabi Mam nadzieje że ten lekarz prywatnie pomoże. My z Zosia też mielismy skierowanie na udrażnianie kanalików ale przeszlo i obyło sie bez tego( nawracające zapalenie spojówek). Takie udraznianie to sekunda i wraca sie do domku podobno. tylko nie wiem jak u takich mluszków![]() a mieliście już coś z antybiotykiem?? neomycyna?? |
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to było tyle tygodni temu?? ludzie sa niemożliwi!
|
|
#2088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pisałyście wcześniej o butelkach... Ja używam Dr Browns |
||
|
|
|
#2089 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas leciutko ropiało, ale po przeszło po dwóch dniach przemywania wodą przegotowaną, więc nic poważnego, dostaliśmy receptę na krople Tobrex ale nie użyliśmy ani razu. Cytat:
![]() Również czekam na ten trzeci miesiąc jak na zbawienie Cytat:
A gdzie trzymacie wózek, myślisz, że tyle czasu tamta by chowała urazę? ![]() Cytat:
![]() dziękuję kochana Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Fabisia aby było w końcu wszystko ok
Vestis mnie czekanie do skończonego 3mc nie pociesza, bo już 2 osoba mi powiedziała że wszystko się stabilizuje w ok 5mc ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- aaa i zmieniłam avka
|
|
|
|
#2091 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie jednak nie wiadomo, czy to możliwe![]() Cytat:
Mam nadzieję, że ćwiczenia pomogą i wrócisz do normy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co ja mam zrobić? Próbować z Aventem, czy kupić inny smoczek ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Soleilka, szkoda, że nie ma innego wyjścia. Mam nadzieję, że obędzie się bez wielkiego stresu i bólu
|
||||||
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Blue u mnie avent kompletnie odpada nie odpowida jej ksztalt smoczka, tt jeszcze zassie ale avent kompletnie nie.
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć moja ostatnio przy piersi umie się szarpać i płakać, choć leci... Werdykt? Nie lubi mleka
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłysmy ze spaceru, udało się być 2h w parku. Chciałam dłuzej ale mała zaczęła płakać
![]() no i dzis na dworze było cieplej niz u nas w domu piękna pogoda... Cytat:
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tez masz butelke z TT? wiesz ja jeszcze co zauwazylam ze moja wypije z tt jak jest w niej duzo mleka bo wtedy jest ciezar i szybciej leci a jak juz jest koncowka w bytelce to istny cyrk, z moich piersi mleko leci strasznie szybko do tego trzema strumieniami nieraz i pod cisnieniem na samym poczatku do tego karmie przez kapturki przy ktorych sa trzy mega wielkie dziurki - wniosek - leczko leci jej szybko duzo i latwo. a w butelce tt musi sie troche nameczyc jednak. zobaczymy zamowilam jeszcze butelke MAM. ponoc bardzo dobra. zobaczymy. jakas przyczyna musi byc ze ona nie chce pic z butli. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- tak ale wnioskuje ze przy butelce tt za bardzo musi sie napracowac dlatego sie wkurza a avent nie odpowiada jej ksztalt smoczka bo w ogole nie umie jej zalapac,tt zalapie ale po czasie sie denerwuje. |
|
|
|
|
#2096 |
|
Raczkowanie
|
Umówiłam się ze znajomymi na mieście, a tu mały non top daje czadu, na minutę sam nie zostanie bo ryk, nawet nie mam jak włosów umyć. I pewnie z tego wszystkiego zostanę w domu bo mi się już odechciało
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego właśnie założyłam jej już smoczek Avent z większym przepływem. No i nawet jak nacisnę smoczek, żeby poleciało i załapało, to ona to wypluwa. A kiedyś tak ładnie piła. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Aha, tt nie mam. To zaraz obczaję MAM. Pokaż jaką zamówiłaś
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez po powrocie ze szpitala byla dobe na mm bo nie mialam pokarmu.. i umiala a teraz.. |
|
|
|
|
#2100 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to nicpoń mały ![]() My mieliśmy masakryczną noc...Ja z mężem załapaliśmy grypę żołądkową. Nie pytacie...co chwile był , albo drugą stroną...jeszcze mała nie spała i cały czas trzeba było się nią zajmować...dobrze, że chociaż nad ranem odespała, bo inaczej bym chodziła nie przytomna...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

raz mniej raz więcej ale ciągle tak

Adaś zazwyczaj robi kupę w trakcie jedzenia, tak więc, gdy zaczyna boleć go brzuszek, chce do cyca, bo myśli, że zrobi kupę wtedy i mu ulży. Ale tym samym zapełnia brzuch od nowa i z powrotem go boli... Tylko co z tym zrobić, żeby się poprawiło 
sorki. 

U mas na ropiejące oczko pediatra zapisała Floxal - pomogło po 2 dniach.
Innej myśli nie dopuszczam

musiałam do bujaka wziąć i dopiero spokojnie leży, ostatnio się upiera, że musi mnie mieć na oku 
za wizyte
-mam nadzieje że chociaż na NFZ i nie płaciłaś dodatkowo![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ja nie oszalałam, choć byłam blisko (szczególnie jak małż wyjechał na 8 dni) - będziemy Cię tu wspierać
, albo drugą stroną...jeszcze mała nie spała i cały czas trzeba było się nią zajmować...dobrze, że chociaż nad ranem odespała, bo inaczej bym chodziła nie przytomna...