Mole książkowe - pogaduchy :) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 14:28   #3241
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Znowu się naprodukowałyście
Nie wiem, czy zaczynać coś nowego, czy brać się już za październikowe wyzwanie patrzę i patrzę na lc na te swoje książki i nie mogę się na nic zdecydować też tak macie, że nie wybieracie książek z półki tylko przeglądając zbiory na lc? bo ja się strasznie rozleniwiłam i teraz tylko tak robię

ogarniam się i lecę do sklepu, tż oszalał, wymyślił, żebym przywiozła coś ładnego do kąpieli, to razem wskoczymy do wanny
pomysł fajny, ja to bym tak chciała, ale mój nienawidzi wanny, uznaje tylko prysznic. miłych zakupów

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:29   #3242
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez Gumisiek007 Pokaż wiadomość
No no no, ja napisałam, że zaliczymy. Grunt to skończyć przed listopadem

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

to Ty mnie widzisz ?

Cytat:
Napisane przez nada13 Pokaż wiadomość

ja studiuje na 2 uczelniach i na jednej jest a na drugiej nie. Bez indeksu jest o niebo wygodniej! Jak nie weźmiesz wpisu w terminie to potem trzeba sie strasznie bujać mi jeszcze 3 zostały i nie wiem jak ja tych ludzi złapie :O
U nas jakoś nie było z tym wielkiego problemu, np. jak nagle trzeba było lecieć, bo z buta szłam, ale rozumiem tych co muszą specjalnie dojeżdżać

Niedługo idę kończyć ,,Kleo i ja''

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:30   #3243
nada13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joakoz86 Pokaż wiadomość
Nada13 wybieram się zaraz po obiedzie, czekam tylko na TŻ. Myślałam, żeby przenieść się do play, ale wszyscy, z którymi mam najwięcej telefonicznego kontaktu mają w plusie. Może pogadam z TŻ i za jakiś czas razem przeniesiemy. No zobaczymy co mi zaproponują...
to ich zwerbujcie i dostaniecie ps3 albo vitę
http://www.play.pl/pl/promocja/przej...lay-z-rodzina/
nada13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:30   #3244
joakoz86
Rozeznanie

Jak tak mówisz Gumisiek, to chciałabym jeszcze bardziej
joakoz86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:30   #3245
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się biorę za Ciasto czekoladowe z dynią. Dostałam ogromną dynie od mamy mojego TŻ i tak dumam co z niej zrobić

Macie jakieś propozycje? American Pie już piekłam i pycha
Ponoć zupy są pyszne, ale ja nigdy nie jadłam i nie wiem jak się robi

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2012-09-25, 14:35   #3246
Gumisiek007
Zadomowienie

Cytat:
Jak tak mówisz Gumisiek, to chciałabym jeszcze bardziej
moja mama twierdzi, że wyglądam jak paralityk. Ale to nic, byście zobaczyły jak Ona próbuje to zatańczyć. Padłam i nie mogłam się ze śmiechu podnieść
Gumisiek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:42   #3247
ekstramocna
BAN stały

Cytat:
Nie wiem, czy zaczynać coś nowego, czy brać się już za październikowe wyzwanie patrzę i patrzę na lc na te swoje książki i nie mogę się na nic zdecydować też tak macie, że nie wybieracie książek z półki tylko przeglądając zbiory na lc? bo ja się strasznie rozleniwiłam i teraz tylko tak robię
też tak robię . często siedzę na LC czytając opisy książek. Stąd tyle u mnie w dziale- chcę przeczytać.

Cytat:
o matko :O

ja się wstyd przyznać kiedyś podrobiłam. Prawie umarłam zanosząc indeks do dziekanatu ale przeszło
i na karcie egzaminacyjnej też? łał, farcik
ekstramocna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:45   #3248
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się biorę za Ciasto czekoladowe z dynią. Dostałam ogromną dynie od mamy mojego TŻ i tak dumam co z niej zrobić

Zupe dyniową
Stary 2012-09-25, 14:51   #3249
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
ooo to znaczy, że jesteśmy sąsiadkami? Nie straszę, ostrzegam

echhh Kachaaa A gdzie wstrzemiężliwość?
No zapewne tak. Ale skoro po nowym roku ma być jeszcze gorzej to może jednak się zmobilizuję

Cytat:
Napisane przez waniliowymakeup Pokaż wiadomość
a ja znowu muszę dokumenty tłumaczyć na szczęście będzie za to jakaś wypłata , więc może poszaleję w Matrasie

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

chcę to :O http://www.weltbild.pl/grzechy-rodu-...p11950227.html
A ja mam Od wydawnictwa dostałam I jestem przeszczęśliwa

Znowu Was nadrabiać muszę
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:04   #3250
Gumisiek007
Zadomowienie

Dziewczęta, proszę trzymać kciuki za Gumiśka, bo właśnie rusza na uczelnię
Gumisiek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:06   #3251
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:06   #3252
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Trzymam mocno

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
Stary 2012-09-25, 15:10   #3253
joakoz86
Rozeznanie

Ja też trzymam kciuki i życzę powodzenia. Ruszaj tanecznym krokiem
Stary 2012-09-25, 15:12   #3254
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cześć dziewczyny! Się dołanczam do wątku !
Również dużo czytam (chociaż ostatnio z tym ciężko):P Co lubię? Prawie wszystkie rodzaje książek: fantasy, obyczajowe, horrory, poradniki, wszystko jak leci Aktualnie kończę (dosłownie za góra pół godzinki-zobiłam przerwę) "Bez mojej zgody". Czytał ktoś?
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:15   #3255
joakoz86
Rozeznanie

Cześć
Ja nie czytałam, ale są tu osoby, które to czytały U mnie wciąż czeka na swoją kolej
Stary 2012-09-25, 15:26   #3256
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez Chorea Pokaż wiadomość
A skąd ty masz pyzy z sosem w UK?

Gumiśku zakładaj koniecznie!

Nigdy mi się to nie zdarzyło, ale nie afiszuję się z nazwą uczelni, mówię po prostu, że studiuję, a i to tylko wtedy gdy ktoś pyta.
bez obrazy, ale jakbyś mi powiedziała: "mam ambicje, bo studiuję na UJ" to też bym pomyślała, że się wywyższasz. Studiowanie dziś to nie jest nic specjalnego (powiedz mi że masz/robisz doktorat - wtedy ok), a dostanie się na studia dzienne na UJ czy UW to też żadne osiągnięcie, no nie oszukujmy się. Nie jest się od kogoś lepszym tylko dlatego, że się studiuje.

Ile szmineczek! Ja jakoś nigdy nie byłam przekonana (niezbyt piękne uzębienie, a to się wtedy od razu rzuca w oczy), ale moja dentystka zdziałała cuda i coraz częściej mam coś na wargach. Najbardziej przypadł mi do gustu bordowy
Zależy jaki kierunek. Wg mnie dostanie się np.na medycynę na UJ, gdzie trzeba było mieć po średnio 93% z biologii, chemii i matmy to duże osiągnięcie

Cytat:
Dzień dobry
Ja nie korzystam z gotowych mieszanek, zawsze tworzę swoje jak piekę chlebek (a dokładnie to mama to robi bo ja mam dwie lewe ręce).
Dalej się uczę, jakoś czarno widzę to dzisiejsze zaliczenie. No i dziś w końcu dostanę jakąś informację co z tą moją nieszczęsną pracą.
Chyba za dużo palę, znacie może jakąś skuteczną metodę rzucenia tego świństwa, które tak lubię?
O blogu pomyślę jak doprowadzę do końca wszystkie uczelniane sprawy A na Wasze oczywiście będę zaglądać.
Kup skarbonkę Codziennie wrzucał po 10 zł (równowartość jednej paczki, jeśli się nie mylę), a po miesiącu będziesz mogła sobie kupić tyyyyle książek! Albo markowe perfumy

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u Was na uczelniach polikwidowali papierowe indeksy? Bo zrobili mi jakąś ,,Wirtualną Uczelnie'' i boje się, że nam tez pousuwają Co to za przyjemność nie mieć zielonej książeczki...
Al to chyba jest łatwiej, nie? Nie trzeba latać za wpisami itp.
Ja w szkole mam librus i bardzo się z tego cieszę Od razu widać oceny, czy nauczyciel dobrze wpisał itp.

Cytat:

Wiem, że się poukłada, musi! Ale czemu tak powoli?
Wiecie co, mam wrażenie, że łódzki WORD robi wszystko, żebym się nie zapisała na egzamin. Kurs robiłam 5 lat temu, potem do egzaminu podchodziłam 4 razy, przerwałam i chciałam się właśnie zapisać (po uregulowaniu uczelnianych spraw) i co rusz to nowe rewelacje wyczytuje. Na egzamin teoretyczny czeka się ponad miesiąc, na praktyczny ponad dwa.. Bardzo chciałabym zdawać jeszcze starą teorię ale najwyraźniej nie mam na to szans. Póki co jest wybór którym autem chce się zdawać (bo wprowadzili nowe suzuki swift, a ja jeździłam na yaris), ale od listopada nie będzie takiej możliwości (wiem, że jak się umie jeździć to każdym autem, ale wypadałoby chociaż raz usiąść w tym suzuki, żeby poznać jego budowę itd. ale jeszcze mało szkół ma to auto więc niezbędne będą dodatkowe środki finansowe na jazdy). Ponadto właśnie wyczytałam, że zarówno właściciele szkoł jazdy, jak i łódzki WORD chce podwyżek cen za egzamin państwowy. Propozycja która padła to 500 zł. Ciekawe kogo będzie na to stać, bo na pewno nie mnie...
A Wy macie prawko i autka swoje? Jak się czujecie za kierownicą?
Ja nie mam W końcu mam leczyć ludzi, a nie ich zabijać

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
Portret w bieli - bardzo fajna książka

Cytat:
No bardzo wcześnie, a ludzie stoją przed półkami i gapią się z rozdziawionymi buziami
A co takiego tam wynalazłaś, że żałujesz?
Fajny widok musiał to być

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Mnie też jest zimno Pod kocem siedzę

Obejrzałam 5 odc Lekarzy, w końcu coś się dzieje
Lecę ściągać

Cytat:
Napisane przez ekstramocna Pokaż wiadomość
mnie też się podoba , to zapewne ze względu na jej rytmiczność- wpada w ucho
Fajne jest

Cytat:

Sok z dyni jak w Harrym Potterze

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:27   #3257
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
mogę wam pomóc w wyborze, akurat na telefonach się znam - pracuje w branży ;d faktycznie teraz same smartfony na rynku. Mało jest już takich ładnych klasycznych modeli. Ale mogę wam np polecić -z takich klasyków- samsunga s5610. Ładny wizualnie telefon i fajny aparat. A i powiem wam że najlepsze oferty dostaje się przy składaniu rezygnacji. Operator staje wtedy na głowie żeby was zatrzymać

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

nie są wadliwe ale bateria kiepsko trzyma. praktycznie w każdym max 1 dzień...
Nie zawsze staje Mój Tż i ja mamy już numer w jednej sieci od 7 lat.a roku na rok coraz gorsze telefony i pakiety nam proponują mimo tego że straszymy że odejdziemy.
koniec końców chyba faktycznie zmienimy siec.

Cytat:
łojeju ile ja się zarzekałam, że będę się uczyć na bieżąco, że będę chodzić na wykłady, robić notatki... ta pfff... na gadaniu się jak zwykle kończyło. Ale ja leser straszny jestem to nic nie poradzę, że nie lubię się przemęczać
jakbym o sobie czytała
do tego w moim przypadku działa prawo- im wiecej się uczysz tym większe prawdopodobieństwo że nie zdasz
Im mniej się uczę i kuję tym lepszą ocenę mam z egzaminu

Sukcesem była 5 z psychologii na którą notatki i pytania czytałam jadąc pociągiem na egzamin- ani jedna rzecz nie była z notatek ani z pytań z lat wcześniejszych (notatki wszyscy mieli takie same, do tego nie byłam na ani jednym wykładzie ).
Ludzie co kuli pozdawali na 3 i 3,5. Koleżanka która odemnie ściagała też dostaął 5.0 Do tej pory nie wiem jak to się stało

Cytat:
zaraz wchodze tworze swoj

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

http://ksiazkowefantazje.blogspot.co.uk/
wiem tytul lipcy ale MUSK mi nie dziala o tej porze , niewazne whatever, dobranoc
Kacha, to ty na zdjęciu? Jak tak to niezła laska z Ciebie

Cytat:
Dziewczyny, u Was na uczelniach polikwidowali papierowe indeksy? Bo zrobili mi jakąś ,,Wirtualną Uczelnie'' i boje się, że nam tez pousuwają Co to za przyjemność nie mieć zielonej książeczki...
rany,. że też u mnie tego nie zlikwidowali. Indeksy i karty do indeksu to najgorsze zło z możliwych.
Latanie za durnymi wpisami, do profesorów którzy robią wielką łaskę że wpiszą ocenę.
Jak ja zazdrościłam studentom na uczelniach na których znieśli indeksy...

Cytat:
Powodzenia !

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;36745420]Cześć dziewczyny! Się dołanczam do wątku !
Również dużo czytam (chociaż ostatnio z tym ciężko):P Co lubię? Prawie wszystkie rodzaje książek: fantasy, obyczajowe, horrory, poradniki, wszystko jak leci Aktualnie kończę (dosłownie za góra pół godzinki-zobiłam przerwę) "Bez mojej zgody". Czytał ktoś? [/QUOTE]
Ja zaczęłam czytac, bardzo fajna książka

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:31   #3258
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość

Al to chyba jest łatwiej, nie? Nie trzeba latać za wpisami itp.
Ja w szkole mam librus i bardzo się z tego cieszę Od razu widać oceny, czy nauczyciel dobrze wpisał itp.
Też miałam librusa

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość

rany,. że też u mnie tego nie zlikwidowali. Indeksy i karty do indeksu to najgorsze zło z możliwych.
Latanie za durnymi wpisami, do profesorów którzy robią wielką łaskę że wpiszą ocenę.
Jak ja zazdrościłam studentom na uczelniach na których znieśli indeksy...
To ja chyba jestem jakaś inna, bo nie chcę żeby indeksy poznikały
Tylko u nas zazwyczaj hurtem zanosił starosta i nie było nigdy większych problemów Indeksy mają swój urok według mnie.

There is no cure.
Stary 2012-09-25, 15:31   #3259
scarlett26
Zakorzenienie

dołączam się do kciuków

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;36745420]Cześć dziewczyny! Się dołanczam do wątku !
Również dużo czytam (chociaż ostatnio z tym ciężko):P Co lubię? Prawie wszystkie rodzaje książek: fantasy, obyczajowe, horrory, poradniki, wszystko jak leci Aktualnie kończę (dosłownie za góra pół godzinki-zobiłam przerwę) "Bez mojej zgody". Czytał ktoś? [/QUOTE]

no pewnie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość

Ja nie mam W końcu mam leczyć ludzi, a nie ich zabijać
jesteś na medycynie?

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2012-09-25, 15:44   #3260
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Się robi Dasz rady

Witamy
Stary 2012-09-25, 15:53   #3261
Ojoanna29
Zakorzenienie

Wróciłam z zakupów, nakupiłam świeczek
byłam w rossmannie, kupiłam zestaw 6 podgrzewaczy, oczywiście zapomniałam jaka firma, ta sama co w ikei później wstąpiłam do empiku a tam zestaw 18 pachnących podgrzewaczy za.. 3,50 aż z wrażenia nie obejrzałam książek, złapałam 2 opakowania świeczek i poleciałam do kasy poza tym kupiłam olejek do kąpieli z afrodyzjakiem zobaczymy czy zadziała
jaka piękna pogoda aż chcce się spacerować. uwielbiam taką złotą jesień aż się zgrzałam latając pomiędzy sklepami w sweterku

a i wymyśliłam po drodze, że wezmę się za Harrego Pottera mam już swoje lata, a przeczytałam tylko 4 części, mimo że 5 i 6 czeka na półce muszę nadrobić
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:56   #3262
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
to jedna z moich bardziej lubianych książek z dzieciństwa

aaaa nic nie mów o tych wszystkich świętach i prezentach.... nie wiem jak ja to pozałatwiam - zawsze kupuję w październiku - listopadzie prezenty na gwiazdkę, żeby mieć je zanim zacznie się ta przedświąteczna gorączka. jak będę się czuła tak do d jak teraz to pozostanie mi chyba pozamawianie czegoś w sieci.... w dodatku musimy planować i kupować dla dziecka - bo zaraz zacznie się II trymestr, a z wszystkiego co czytam wynika, że 1szy i 3ci są do kitu.... W dodatku do czasu urodzenia dziecka powinniśmy jeszcze skończyć wykańczać i meblować mieszkanie - z budowlanki zostały nam jeszcze listwy przypodłogowe tylko na szczęście. No ale jeszcze nie ma naszej biblioteki, krzeseł do biurek, kanapy, stołu z krzesłami, mebli dla dziecka, szafy w przedpokoju....... chętnie się podłączę do jakiegoś skoku na bank jakby któraś planowała.....
Moja książka dzieciństwa zdecydowanie dzieci z bullerbyn

I plastusiowy pamiętnik
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:57   #3263
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
w sensie wizualnie świetny, a mówiłaś, że nie umiesz

też chcę

A z ciekawości zajrzę na te promocje. Oby nie było dużo ciekawych bo bida u mnie chuczy
Dzięki

Pokrecilam i powstawialam lc goodreads i last fm i już mi podoba sie
Stary 2012-09-25, 15:57   #3264
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Chyba popatrzę co mam na wierzchu kartonów i wymyślę wyzwanie listopadowe (czy ktoś ma na to abonament?)
Nowe wyzwanie wymyśla osoba, która jako pierwsza ukończy poprzednie

Cytat:

ogarniam się i lecę do sklepu, tż oszalał, wymyślił, żebym przywiozła coś ładnego do kąpieli, to razem wskoczymy do wanny
Łeee mi nie podpadowało lc. Ubóstwiam Bibilionetkę Jest taka przejrzysta. Kiedyś tam szukałam inspiracji, ale mam już taaaaaka listę że nie muszę. A jak chcę - to są polecanki sprawdzają się super, bo np. teraz na pierwszej stronie (najwyżej polecane dla mnie) są takie które mam pod ręką i faktycznie czekają na przeczytanie.

Cytat:
Kciuki!

A ja wczoraj poczytałam trochę "A thousand splendid suns". I zaczyna się przemoc... Jaka to jest chora kultura... Kobieta własnościa faceta
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:59   #3265
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

I plastusiowy pamiętnik
O rety, Dzieci z Bullerbyn, to było super czytałam 5 razy z rzędu, z wielkim bólem i żalem oddawałam do biblioteki.. bardzo mi się podobała, strasznie żałowałam, że moja nauczycielka zrezygnowała z omawiania jej
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:59   #3266
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam librusa

Tylko u nas zazwyczaj hurtem zanosił starosta i nie było nigdy większych problemów Indeksy mają swój urok według mnie.
no widzisz, a nie każdy jest na tyle ofiarny żeby latać z tymi indeksami. Jeszcze jak zdajesz wszystko w pierwszym terminie to ok, ale potem przy drugim terminie musisz sobie radzić sam...

Stary 2012-09-25, 16:00   #3267
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

I plastusiowy pamiętnik
Też bardzo lubię obie

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2012-09-25, 16:01   #3268
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Też miałam librusa

A u mnie to zależy od wydziału chyba. Na części już w zeszłym roku nie było, u nas zostały nawet w tym. Ale u nas nikt USOSa nie ogarnia i np. oceny tam wpisane znikały, a wykładowca nie miał ich nigdzie na papierze zapisanych

Z Wetlibu to bym chętnie kilka książek kucharskich kupiła
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 16:03   #3269
Choji
Zakorzenienie

Cytat:

I plastusiowy pamiętnik
u mnie to była "Ania z Zielonego Wzgórza" (mam wszystkie tomy z całej serii, nigdy się ich nie pozbędę!!!), "Mała księżniczka, "Słoneczko", "Tajemniczy ogród", "Pollyanna", "Emilka ze Srebrnego Nowiu". No i "Dzieci z Bullerbyn"

Stary 2012-09-25, 16:04   #3270
2018070520180950
Konto usunięte

Ale tecza piękna mi przez okno w pracy do ukazała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości