Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 15:07   #2911
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Na mnie nie działa wiec wole etiaxil

Mi położna powiedziała że moze nawet 7 razy na dobe kupać mój to za każdym razem prawie ma kupsko w pampku
Ja obliczyłam, że jest 10 razy na dobę! Dokładnie tyle ile karmień

Właśnie zaliczyliśmy pierwszy spacer!

Ja ledwo szłam, te cholerne pętelki od szwów mi się tak wbijają w skórę!
Tylko jak zwykle o czymś zapomnieliśmy i nie posmarowaliśmy buźki niczym... Chyba się mu nic nie stanie, prawda? To tylko 20 minut na dworzu... Oczywiście pewnie trochę za ciepło go ubraliśmy, ale grunt, że się nie spocił!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:12   #2912
Iwoncia81
Zakorzenienie

Maggie jaka bujna fryzurka jaaaa coś pięknego!
Musze spróbowac mojego tak ułożyć na brzuchu u mnie bo na łóżku potrzymam go 30 sekund to nurkuje w nie główką i potem płacze.
Zresztą jak nie śpi to wiecznie marudzi albo płacze

Konczi sliczna ta Wasza Dusia
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:30   #2913
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

hej mamusie
ja na kolki i bóle brzuszków polecam sab simplex.moja Pola nie ma problemów z brzuszkiem (odpukac)ale i tak daje jej 3 razy dziennie te kropelki.w ostrych przypadkach podaje sie je przed każdym karmieniem.no i pije do tego herbatke koperkowa,tak 5-6 filizanek dziennie.juz mnie mdli na jej widok,ale czego sie nie robi dla tych naszych kruszynek

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:31   #2914
kraven
Zakorzenienie

Śliczne macie dzieciątka.

Ja teraz poleguje bo coś mnie pachwiny bolą i dół brzucha też zaczyna.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-09-25 o 15:39
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:43   #2915
Dearlie
Zakorzenienie

Widzę, że nikt mi nie pomoże z tymi wynikami. A ja zaczynam się stresować, że dostanę jutro skierowanie do szpitala, bo oczywiście naczytałam się, że erytrocyty w moczu wskazują na krwiomocz, który może być wynikiem jakiegoś stanu zapalnego układu moczowego. I tych leukocytów też podobno dużo za dużo.
Stary 2012-09-25, 15:49   #2916
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja ledwo szłam, te cholerne pętelki od szwów mi się tak wbijają w skórę!
Tylko jak zwykle o czymś zapomnieliśmy i nie posmarowaliśmy buźki niczym... Chyba się mu nic nie stanie, prawda? To tylko 20 minut na dworzu... Oczywiście pewnie trochę za ciepło go ubraliśmy, ale grunt, że się nie spocił!
Hm ja nie smaruje jej buźki niczym, a powinnam?
Stary 2012-09-25, 16:09   #2917
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry. Ale mi dziś dzień zleciał.
Mati ma dupkę zaczerwienioną prze te kupy. Każda pielucha z kupą jest.
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Gda, witaj w klubie pocących się. Ja już będę prawie 4 tygodnie po porodzie
i te super zachwalane antyperspiranty typu rexona
guzik dają normalnie po paru godzinach wytrzymać ze sobą nie potrafię
Ja jakoś się nie pocę. A używam Garnier taki na stres, wysiłek fizyczny.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Myślałam, że tylko ja jestem takim śmierdziuszkiem którejś nocy obudziłam męża i kazałam mu powędrować do łazienki wziąć prysznic, bo śmierdział, a potem dopiero odkryłam, że to nie on tylko ja... fuj.. i antyperspiranty na niewiele pomagają

Dajcie mi kopa w dupkę, żebym zabrała się wreszcie za dzwonienie po lokalach i szukanie fajnej opcji na chrzciny
Akcja z budzeniem męża bezbłędna
No i ruszaj tyłek i wydzwaniaj
Stary 2012-09-25, 16:20   #2918
Sojka1990
Zadomowienie

i jak Tamllin wiesz już coś może więcej jak z tym zaprzeczeniem??
Stary 2012-09-25, 16:32   #2919
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Widzę, że nikt mi nie pomoże z tymi wynikami. A ja zaczynam się stresować, że dostanę jutro skierowanie do szpitala, bo oczywiście naczytałam się, że erytrocyty w moczu wskazują na krwiomocz, który może być wynikiem jakiegoś stanu zapalnego układu moczowego. I tych leukocytów też podobno dużo za dużo.
Dearlie, niestety ale też Ci nic nie podpowiem
odkąd łykam urosept to wyniki mam idealne, a tak to i białko i azotyny się pojawiały.
ciężko stwierdzić co na to Twój lekarz, ale raczej powinien przepisać Ci jakieś leki a nie kierować do szpitala.
nie denerwuj się na zapas, będzie dobrze

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-25 o 16:35
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 16:32   #2920
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Już myślałam że wsiąkłaś
Choco a wybraliście pediatrę?
wybraliśmy jeszcze w ciąży i byliśmy w zeszłym tygodniu na pierwszej wizycie.kochana jest nasza pani dr,taka złota kobieta.tak się ładnie z Leosiem przywitała i tak słodko do niego cały czas mółwiła przy badaniu a Wy?
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 16:40   #2921
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie czy Wasze dzieci w pierwszych dniach też tak produkowały ciągle kupki? Bo Henio prawie non stop robi! Nawet na przewijaku z niego nie raz cieknie
Mati też i dupcia obszczypana się zrobiła. Kur... wymyślili aby teraz niczym nie smarować i głupia posłuchałam. Trzeba było jak Pauli smarować dupkę to problemu by nie było.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Wstawiam fotki mojej córci
Moja prawie szwagierka ma zrobić Alicji sesję zdjęciową, wtedy pewnie będzie się czym pochwalić aczkolwiek trudno mi to sobie wyobrazić z tym moim niespokojnym mlekoholikiem
Cudna

Cytat:
Agnus21 ślicznotka z Twojej córci
Konczitka mówi że ona malusia , to mój szrab już całkiem miniaturkowy jest
Śpioch jak Mati

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ze studiów stwierdziła, że tż nie może być przy porodzie, bo później inaczej patrzy na nas.... W sensie, że ta krew tak z ciebie wylatuje i że to takie ohydne... A dla mnie to bzdura, bo przecież jesteśmy ze sobą nie tylko dlatego, że jesteśmy piękni.... no nie?

W ogóle kochana jesteś, że tak mnie pocieszasz z tym porodem - dam radę!
No ale nie oszukujmy się widok do przyjemnych nie należy. Ja wiedząc jak to wygląda nie wymagałam aby Kropek czy też ojciec Pauli byli ze mną do końca przy porodzie. Dla jednego takie widoki to nic strasznego, ale dla innego może to być przerażający widok. Po co narażać ich na dodatkowe stresy? Pauli tata był do końca, ale Kropek wyszedł gdy zaczęły się parte. Ale teraz byłam tak wymęczona, tak miałam dość wszystkiego, że nawet niewiem kiedy wyszedł, niewiem jaki lekarz był. Więc i tak jego obecność by nic nie zmieniła. Ale tylko Mati wyszedł to Kropuś już był przy nas. A jak urodziłam łożysko to oczy miał jak 5zł
Co do porodu, to dasz radę, wyjścia nie ma

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
S
Brat mi wczoraj podłączył angielską ładowarkę telefonu do gniazdka i wywaliło korki i wygląda na to, że spaliło mężowi grafikę w kompie, monitor i telewizor w sypialni, bo nie działają
O żesz w mordę Oni chyba mają z tego co pamiętam inne natężenie prądu i na nasz to trzeba przerabiać.

Cytat:
Moja mała akrobatka, która coraz częściej głowkę podnosi i denerwuje się, gdy po kilku minutach jej opada
Śliczności

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
bylam u lekarza z malym,ale lekarka pow.ze osluchowo wszystko ok i to co mu tak chrumka w nosku to moga byc wody plodowe i mam mu normalnie oczyszczac woda morska. wogole ile przybral co prawda byl wazony w pampersie,bodach i spiochach ale waga pokazala 3600 w sumie przybral 800g w ciagu niecalych 3ech tygodni i to tylko piersia karmiony

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

mojej włoski jaśnieją w blond ciemny przeszły i jest ich coraz mniej tak mi się wydaje .. to wrzucam 6tygodniowego krzykacza

Pyziaczek się słodki z niej zrobił

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
i jak Tamllin wiesz już coś może więcej jak z tym zaprzeczeniem??
No ten, tego zamiast do sądu doszłam do Biedrony Jutro pójdę... przynajmniej mam taki plan
Stary 2012-09-25, 16:46   #2922
kraven
Zakorzenienie

Dearline takie wyniki mogą wskazywać na infekcje dróg moczowych. Lekarz pewnie zapisze Ci leki.

Dziewczyny a Wy czym smarujecie pupydzieciakom, co sie sprawdza?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-25, 16:51   #2923
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie tak sobie tłumaczę - że jak zobaczę maleństwo to już nic liczyć się nie będzie.
I w ogóle jestem dumna z mojego tżta, ze tak bardzo chce być przy porodzie i że tak sobie załatwił - że teraz mimo, iż należy mu się wolne to jedzie do pracy, że zagadał z szefem, że wolałby to wolne na później przełożyć... Kochany jest.
Moja koleżanka ze studiów stwierdziła, że tż nie może być przy porodzie, bo później inaczej patrzy na nas.... W sensie, że ta krew tak z ciebie wylatuje i że to takie ohydne... A dla mnie to bzdura, bo przecież jesteśmy ze sobą nie tylko dlatego, że jesteśmy piękni.... no nie?
A dziś to po prostu szaleje - piorę ciuszki małej, sprzątam, wszystko ukłądam:P, wcale mgr nie piszę, ale ten krótki podrozdział napiszę sobie wieczorem, a jtr. i pojutrze dopracuje, przeczytam, poprawię błędy, bo w pt chciałabym się spotkać z promotorką i jej to dać już do sprawdzenia.
Bardzo Ci zazdroszczę, że potrafisz się tak zmobilizować z ta mgr, ja mam do napisania licencjat i nie mogę się kompletnie za to zabrać, a terminy gonia... Wiem, że potrafię, bo napisałam już 2 lata temu o wiele obszerniejsza i bardziej skomplikowana pracę mgr na uniwerku, teraz nie potrafię głupich 50 stron na prywatnej, zaocznej uczelni .

Co do koleżanki to przesadza, ja bym nie potrafiła rodzić taka samotna . Mój TŻ jest wrażliwy dosyć i najwyżej jak w czasie najgorszej akcji nie wytrzyma to pójdzie na korytarz, ale chociaż będę wiedziała, że jest niedaleko...

Cytat:
ula dziękuję bardzo. Jak i w ciąży, tak i teraz staram się dbać o siebie, choć te odrosty włosy malowałam 7 tygodni temu a one już po pachy w tym tygodniu po odroście ani śladu nie będzie. W ogóle kusi mnie farbnąć się na brąz Co myślicie?
A do pełni szczęścia na zdjęciu brakuje jeszcze psa i byłby obrazek z naszej codzienności mama, córcia, pies przy boku i komputer - bo ja uzależniona jestem... od wizażu...
w ogóle to myślałam, że jej się włoski będą wycierać, ale nic takiego się nie dzieje tylko rosną i rosną a ja czeszę i czeszę... niedługo kucyki będziemy robić
Faktycznie wyglądasz rewelacyjnie. Też się staram o siebie dbać i mam nadzieję, że po porodzie mi sił wystarczy . Włosów nie farbuję, więc przynajmniej jeden problem z głowy , a Tobie w blondzie bardzo ładnie, ja bym nic nie zmieniała.
Cytat:
Dziewczyny wybaczcie, że się wcinam w tematy i tak ni z gruszki, ni z pietruszki, ale coś mnie pokusiło i odebrałam wyniki.

Morfologia średnia, bo RBC, HGB i HCT trochę poniżej normy, ale nie to mnie niepokoi najbardziej, a wyniki moczu. Od jakiegoś czasu miałam problem z leukocytami, później było ich troszkę mniej, a teraz moje wyniki to:

Leukocyty 12-15-20
Erytrocyty świeże 2-3
Nabłonki płaskie liczne
nabłonki okrągłe 2-3
Bakterie dość liczne.

Najbardziej niepokoją mnie te leukocyty i erytrocyty. Czy któraś z Was miała pod koniec ciąży może podobne lub zbliżone wyniki? Jeżeli tak to co na to Wasi lekarze?
Ja nie wiem, bo nigdy nic w moczu nie miałam, oby to nie było nic złego i lekarz Cię jutro uspokoił, tak w ogóle to też mam jutro wizytę i nie mogę się doczekać, najbardziej jestem ciekawa ile mała waży.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 17:00   #2924
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dearline takie wyniki mogą wskazywać na infekcje dróg moczowych. Lekarz pewnie zapisze Ci leki.

Ja pudruje pudrem Alantan i nie ma obszczypanej pupy a kupy robi co chwile. Właśnie przy jedzeniu teraz wali że aż ręka mi sie zatrząsła
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 17:16   #2925
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wybaczcie, że się wcinam w tematy i tak ni z gruszki, ni z p
Najbardziej niepokoją mnie te leukocyty i erytrocyty. Czy któraś z Was miała pod koniec ciąży może podobne lub zbliżone wyniki? Jeżeli tak to co na to Wasi lekarze?
Dearlie niestety nie podpowiem nic, bo moje wyniki chyba były w normie. Jakoś nigdy się w nie nie wczytywałam (sprawdzałam tylko widełki) i gin nic nie biadolił nade mną.
Pewnie Twój da Ci jakieś wspomagacze tudzież leki. Bo nie mam pojęcia co oznaczają takie wyniki. Nie czytaj nic na necie do wizyty bo będziesz się niepotrzebnie stresować a i tak nic nie poradzisz
Cytat:

Śliczna jesteś.
Pokazałam mojej siostrze prezentację - tę naszą, którą przygotowuje i w ogóle rozczulona jest naszymi dzieciaczkami, a w ogóle zapytała się czy Ty jesteś modelką. Szkoda, że inne zdjęcia na forum wstawiłaś, a nie na maila, bo bym jej pokazała inne z sesji, a nie chce mi się szukać:P.
anesh aż się zaczerwieniłam po uszy bo skąd w ogóle pomysł, że ja modelka do figury idealnej mi sporo brakuje a poza tym ten wzrost... 162 w kapeluszu
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Maggie czupryna faktycznie mega.
Co do koloru wlosow to musialabym zobaczyc twarz z przodu
Ja teraz kupilam sobie czarna farbe - czyli chec zmiany nie tylko we mnie siedzi tyle ze ja mam ciemna czekolade wiec zmiana nie bedzie spektakularna.
to wrzucę jakieś zdjęcia na maila i luknijcie, czy Waszym wizażowym zdaniem mogę się na brąz zrobić tylko znając życie z rudymi refleksami mi wyjdzie (jak zawsze zresztą)
Cytat:
Maggie jaka bujna fryzurka jaaaa coś pięknego!
Musze spróbowac mojego tak ułożyć na brzuchu u mnie bo na łóżku potrzymam go 30 sekund to nurkuje w nie główką i potem płacze.
Zresztą jak nie śpi to wiecznie marudzi albo płacze

Konczi sliczna ta Wasza Dusia
Iwonka, polecam takie ułożenie. My tak uwielbiamy sobie "żabkować"
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej mamusie
ja na kolki i bóle brzuszków polecam sab simplex.moja Pola nie ma problemów z brzuszkiem (odpukac)ale i tak daje jej 3 razy dziennie te kropelki.w ostrych przypadkach podaje sie je przed każdym karmieniem.no i pije do tego herbatke koperkowa,tak 5-6 filizanek dziennie.juz mnie mdli na jej widok,ale czego sie nie robi dla tych naszych kruszynek
sandra wielki szacun dla Ciebie za ten koper.. 6 filiżanek ja piję do 3 dziennie i nawet się już przyzwyczaiłam do tego paskudztwa i aż tak mnie nie odrzuca. Dobrze, że efekt jest i kolek nie ma
i lecą bączki jak zajączki bez problemu
Cytat:
Śliczne macie dzieciątka.

Ja teraz poleguje bo coś mnie pachwiny bolą i dół brzucha też zaczyna.
to może coś się zaczyna?
coś nam się cisza porodowa zaczyna?
Agaton, dalej nic?
W ogóle jak Lucia się czuje?
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hm ja nie smaruje jej buźki niczym, a powinnam?
Też nie smaruję niczym. Powinnyśmy? Bo teraz różnie mówią. w szpitalu mówili, żeby sobie odpuścić. No ale na zimę to jakiś tłusty kremik nie?
Cytat:

na codzień, gdy nie ma odparzeń smaruję maścią witaminową lub bepantenem. Mam jeszcze linomag do tego celi, ale nie używany do tej pory.
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Bardzo Ci zazdroszczę, że potrafisz się tak zmobilizować z ta mgr, ja mam do napisania licencjat i nie mogę się kompletnie za to zabrać, a terminy gonia... Wiem, że potrafię, bo napisałam już 2 lata temu o wiele obszerniejsza i bardziej skomplikowana pracę mgr na uniwerku, teraz nie potrafię głupich 50 stron na prywatnej, zaocznej uczelni .

Co do koleżanki to przesadza, ja bym nie potrafiła rodzić taka samotna . Mój TŻ jest wrażliwy dosyć i najwyżej jak w czasie najgorszej akcji nie wytrzyma to pójdzie na korytarz, ale chociaż będę wiedziała, że jest niedaleko...

Faktycznie wyglądasz rewelacyjnie. Też się staram o siebie dbać i mam nadzieję, że po porodzie mi sił wystarczy . Włosów nie farbuję, więc przynajmniej jeden problem z głowy , a Tobie w blondzie bardzo ładnie, ja bym nic nie zmieniała.

Ja nie wiem, bo nigdy nic w moczu nie miałam, oby to nie było nic złego i lekarz Cię jutro uspokoił, tak w ogóle to też mam jutro wizytę i nie mogę się doczekać, najbardziej jestem ciekawa ile mała waży.
lilka00 dzięki za miłe słowa. Blond już mi się znudził. od 2 lat go noszę (cały czas schodzę na jaśniejsze tony) i czuję, że chcę coś zmienić. Tylko później pewnie, jakbym chciała do blondu wrócić, to musiałabym robić dekoloryzację, prawda?

Polecam Wam dla Maluszków kołyskanki z mini mini. Ja się w nich zakochałam aż sama lubię słuchać. Kilku już się nauczyłam i mimo mojego antytalencia muzycznego śpiewam je z płytą mojej Zuzance. Gdy tylko włączam się z mym fałszowaniem, od razu Jej się pysiak śmieje. Chyba faktycznie coś w tym jest, że dzieciaki lubią, gdy im rodzice śpiewają (nawet gdy normalny człowiek nie jest w stanie fałszowania słuchać). I mamy już jedną ulubiona książeczkę

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 17:17   #2926
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mati też i dupcia obszczypana się zrobiła. Kur... wymyślili aby teraz niczym nie smarować i głupia posłuchałam. Trzeba było jak Pauli smarować dupkę to problemu by nie było.

mi położna polecała jednak smarowanie tyłka przy każdej zmianie pieluchy, jej zdaniem samo wietrzenie pupy i tzw. "pielęgnacja na sucho" nie zdaje egzaminu
a ze smarowideł polecała nivea baby, Alantan lub Alpikę
Stary 2012-09-25, 17:19   #2927
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Już myślałam że wsiąkłaś
Choco a wybraliście pediatrę?

E tam nam położna na SR mówiła żeby nawet przed porodem się nie myć żeby na kangurowaniu zapach był 100% naturalny A pocenie ponoć musi być i już

mały głodomorek

kochana ty może zamiast do pracy latać to sobie odpocznij ja zmądrzałam i zapomniałam o firmie, przestali po jakimś czasie dzwonić i szczerze mówiąc odetchnęłam. A po wyjściu ze szpitala zaczyna się POŁÓG a nie wizytacje, zastępca z pewnością sobie poradzi a dyrektorowie chyba nie oczekują żebyś po porodzie śmigała ???

Słodkie jesteście obydwie

Ja mam właśnie taki plan na parte. Zobaczymy co się zadzieje ostatecznie, ale nie będę zmuszać tżta żeby został bo sama nie jestem pewna czy chcę żeby został.
No właśnie odpoczywam, ile tylko mogę i do pracy głównie dzwonię, ale lubię tam wpaść tak z nienacka, żeby byli czujni i się nie rozleniwiali ci moi pracownicy a tą wizytacją to się nie martwię, bo jak oni przyjadą wizytować, to mi w głowie będzie tylko już moje dziecko i mąż a pracę zastępca na pewno ogarnie, więc luzik

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Cudna

Śpioch jak Mati

No ale nie oszukujmy się widok do przyjemnych nie należy. Ja wiedząc jak to wygląda nie wymagałam aby Kropek czy też ojciec Pauli byli ze mną do końca przy porodzie. Dla jednego takie widoki to nic strasznego, ale dla innego może to być przerażający widok. Po co narażać ich na dodatkowe stresy? Pauli tata był do końca, ale Kropek wyszedł gdy zaczęły się parte. Ale teraz byłam tak wymęczona, tak miałam dość wszystkiego, że nawet niewiem kiedy wyszedł, niewiem jaki lekarz był. Więc i tak jego obecność by nic nie zmieniła. Ale tylko Mati wyszedł to Kropuś już był przy nas. A jak urodziłam łożysko to oczy miał jak 5zł
Co do porodu, to dasz radę, wyjścia nie ma

O żesz w mordę Oni chyba mają z tego co pamiętam inne natężenie prądu i na nasz to trzeba przerabiać.

Śliczności

Pyziaczek się słodki z niej zrobił

No ten, tego zamiast do sądu doszłam do Biedrony Jutro pójdę... przynajmniej mam taki plan
No właśnie brat miał taką "przelotkę" dostosowaną do naszych gniazdek a i tak coś pierdzielnęło i sprzęty się wyłączyły i teraz działać nie chcą, oby udało się je naprawić, ale dziś do serwisu mi się nie udało dodzwonić, bo ciągle zajęte mieli
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 17:24   #2928
Sojka1990
Zadomowienie

też używam zwykłego pudru i dupka jak malinka różowiutka
Stary 2012-09-25, 17:30   #2929
kraven
Zakorzenienie

Maggie no pewnie się zaczynają skurcze przepowiadające. Chwilowo wszystko przeszło. Brzuch mi jeszcze nie opadł. Maluch musi jeszcze 2 tygodnie wytrzymać bo dopiero wtedy będe miała wszystko zapięte na ostatni guzik, przynjamniej mam taką nadzieje.

Po tym remoncie jest tyle do zrobienia w domu, TŻ wiecznie w pracy a ja nie mam siły nic robić i chyba to mnie najbardziej stresuje

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-25, 17:31   #2930
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Agaton, dalej nic?

Polecam Wam dla Maluszków kołyskanki z mini mini. Ja się w nich zakochałam aż sama lubię słuchać. Kilku już się nauczyłam i mimo mojego antytalencia muzycznego śpiewam je z płytą mojej Zuzance. Gdy tylko włączam się z mym fałszowaniem, od razu Jej się pysiak śmieje. Chyba faktycznie coś w tym jest, że dzieciaki lubią, gdy im rodzice śpiewają (nawet gdy normalny człowiek nie jest w stanie fałszowania słuchać). I mamy już jedną ulubiona książeczkę
niestety nie, a wieczór się zbliża a wraz z nim okropna zgaga
nieważne co jem czy piję, taki mi kwas podchodzi go gardła, że aż mnie pali żywym ogniem... nawet przełykanie śliny sprawia ból...
nic nie pomaga, ani domowe sposoby ani specyfiki z apteki...
mam dość

maggie, a skąd masz te kołysanki? kupowałaś płytkę czy można je skądś ściągnąć?

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-25 o 17:33
Stary 2012-09-25, 17:43   #2931
Aneczka_G
Raczkowanie

Cytat:
ula dziękuję bardzo. Jak i w ciąży, tak i teraz staram się dbać o siebie, choć te odrosty włosy malowałam 7 tygodni temu a one już po pachy w tym tygodniu po odroście ani śladu nie będzie. W ogóle kusi mnie farbnąć się na brąz Co myślicie?
A do pełni szczęścia na zdjęciu brakuje jeszcze psa i byłby obrazek z naszej codzienności mama, córcia, pies przy boku i komputer - bo ja uzależniona jestem... od wizażu...
w ogóle to myślałam, że jej się włoski będą wycierać, ale nic takiego się nie dzieje tylko rosną i rosną a ja czeszę i czeszę... niedługo kucyki będziemy robić

No piękne jesteście dziewczyny Malutka czuprynkę ma świetną, jeszcze trochę i obie do fryzjera będziecie chodzić moja Lenka też miała taką czarną czuprynę, a potem stopniowo zaczęła jej jaśnieć i oczywiście wytarła się.

I tak trochę z innej beczki... Super popatrzeć na zadbaną mamusię... Ja pamiętam moje początki bycia mamą... Oj było okropnie... Baby blues jakiś się przypałętał i czasem nawet nie chciało mi się z pidżamy przebrać Nie mówiąc już o zrobieniu czegokolwiek "przy sobie" Trochę czasu mi zajęło odnalezienie w sobie... "kobiecości' po tym wszystkim.Strasznie wspominam ten czas... A do tego zamiast się cieszyć maleństwem z mężem toczyliśmy boje niesamowite...
Ale teraz jesteśmy mądrzejsi o to wszystko

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Maggie no pewnie się zaczynają skurcze przepowiadające. Chwilowo wszystko przeszło. Brzuch mi jeszcze nie opadł. Maluch musi jeszcze 2 tygodnie wytrzymać bo dopiero wtedy będe miała wszystko zapięte na ostatni guzik, przynjamniej mam taką nadzieje.

Po tym remoncie jest tyle do zrobienia w domu, TŻ wiecznie w pracy a ja nie mam siły nic robić i chyba to mnie najbardziej stresuje

Oj wiem co znaczą remonty w ciąży, man jakoś tak wszystko się układało, że co ciąża, jakieś przeróbki w domu były. Śmieję się di męża, że teraz już więcej remontów nie będzie bo i ciąży nie planujemy kolejnej

A maluch niech faktycznie jeszcze trochę poczeka i pozwoli mamie chwilkę odpocząć!!
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 17:43   #2932
kajaja
Zadomowienie

.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}Maggie lekarz ktory prowadzi moja ciaze pracuje na Staszica

Czy takie ciagliwe gluty podbarwione na braz to moga byc kawałki czopa????
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 17:47   #2933
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

Czy takie ciagliwe gluty podbarwione na braz to moga byc kawałki czopa????

u mnie tak się paprało przez dwa dni
Stary 2012-09-25, 17:48   #2934
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneczka_G Pokaż wiadomość
Ja miałam i najlepszym sposobem jest faktycznie masaż... Nie martw się na zapas bo może ten problem Cię ominie, nie ma się co martwić na zapas. Choć ja powtarzam teraz mojemu TZ, że tego porodu boję się znacznie bardziej niz pierwszego, bo już wiem jak to wygląda.
Cytat:
Oj ja miałam... I jeszcze znieczulenie nie zadziałało na lewą stronę i to była masakra! Największą ulgę dawał mi masaż krzyża robiony przez położną.

A któraś pytała czemu nie zadziałało. Podobno czasem tak jest, bo ludzie
są asymetryczni i ich nerwy układają się w różny sposób. Albo drucik źle wchodzi w kręgi.
Cytat:
Kalpana gratulacje 38 tygodnia! To już tuż tuż
Co do skurczy, to nie wiem, jak czuje się normalne, ale te krzyżowe (jeszcze po oksy) to masakra jest. Masaż kręgosłupa troszę pomagał i w trakcie skurczu przeciwucisk na dolny odcinek kręgosłupa. A i tak w trakcie chciałam schować się gdześ przed tym bólem no i się nie dało. Po zobaczeniu Zuzanki ten ból odszedł w niepamięć, choć nie na tyle, żeby nie pamiętać, że w życiu nic gorszego mnie nie spotkało (czyt. te bóle) i nie wiem, czy coś innego może boleć aż tak bardzo. Mam zatem nadzieję, ze jakby Ci się takie trafiły, to masaż pomoże, może połozna jeszcze coś poleci, albo da zzo bo ja na żadne znieczulenie liczyć nie mogłam (zzo w szpitalach w Lublinie nie dają a na dolargan było już za późno)
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. To faktycznie nie ciekawie... U mnie znieczulenie odpada, bo w moim szpitalu nie dają, nawet jeśli się chce zapłacić Pozostaje mi mieć nadzieję, że jednak mnie ominą... TŻ będzie przy porodzie, to w razie czego każę mu się masować....

Kiedyś, jak jeszcze wszystkie byłyśmy w dwupakach, kilka z Was pisało, że ma zamiar brać espunisan, żeby przy porodzie nie puszczać bąków.... Brałyście? Zadziałało?

Maggie Twoja Malutka ma po prostu BOSKIE włoski

Ja już po wizycie i Mały ma główkę wstawioną w kanał, szyjki już praktycznie nie ma.... Tylko kiedy się wszystko zacznie????

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 17:59   #2935
Aneczka_G
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kiedyś, jak jeszcze wszystkie byłyśmy w dwupakach, kilka z Was pisało, że ma zamiar brać espunisan, żeby przy porodzie nie puszczać bąków.... Brałyście? Zadziałało?

Ja już po wizycie i Mały ma główkę wstawioną w kanał, szyjki już praktycznie nie ma.... Tylko kiedy się wszystko zacznie????
Ja nie brałam takich specyfików i nie miałam problemów z puszczaniem bąków.

Oj żeby z tym rozpoczęciem było takie proste Najgorsze to czekanie Ja mam jutro wizytę i KTG i pewnie znów usłyszę od lekarza " no jeszcze pani nie urodziła?!" Bo On myśli, że ja tak specjalnie chyba
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:07   #2936
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie brałam takich specyfików i nie miałam problemów z puszczaniem bąków.

Oj żeby z tym rozpoczęciem było takie proste Najgorsze to czekanie Ja mam jutro wizytę i KTG i pewnie znów usłyszę od lekarza " no jeszcze pani nie urodziła?!" Bo On myśli, że ja tak specjalnie chyba
to ja podobne słowa słyszę od mojej teściówki
i jeszcze dodaje, no tak Cię ginekolog straszył, że grozi Ci poród przed czasem a Ty już po terminie jesteś...
i tak zawsze, kiedy się widzimy... kochana mamusia
Stary 2012-09-25, 18:34   #2937
lourose
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36746991]wybraliśmy jeszcze w ciąży i byliśmy w zeszłym tygodniu na pierwszej wizycie.kochana jest nasza pani dr,taka złota kobieta.tak się ładnie z Leosiem przywitała i tak słodko do niego cały czas mółwiła przy badaniu a Wy?[/QUOTE]

No właśnie szukamy zależy mi żeby był w miarę blisko, tzn. w śródmieściu, ale przede wszystkim żeby lekarz był kompetentny. Napiszesz mi na priv kto to taki?

Dearlie, mnie też ciężko coś powiedzieć na temat wyników, moje nie są idealne ale gin mówi że te wahnięcia od normy są w ciąży naturalne i żebym nie próbowała dociekać analizy w internecie więc spokojnie czekaj na jutrzejszą wizytę i wariuj bez potrzeby bo inaczej klaps!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:35   #2938
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
niestety nie, a wieczór się zbliża a wraz z nim okropna zgaga
nieważne co jem czy piję, taki mi kwas podchodzi go gardła, że aż mnie pali żywym ogniem... nawet przełykanie śliny sprawia ból...
nic nie pomaga, ani domowe sposoby ani specyfiki z apteki...
mam dość

maggie, a skąd masz te kołysanki? kupowałaś płytkę czy można je skądś ściągnąć?
na pw Ci wyślę info, jak tylko dopytam męża
Cytat:
No piękne jesteście dziewczyny Malutka czuprynkę ma świetną, jeszcze trochę i obie do fryzjera będziecie chodzić moja Lenka też miała taką czarną czuprynę, a potem stopniowo zaczęła jej jaśnieć i oczywiście wytarła się.

I tak trochę z innej beczki... Super popatrzeć na zadbaną mamusię... Ja pamiętam moje początki bycia mamą... Oj było okropnie... Baby blues jakiś się przypałętał i czasem nawet nie chciało mi się z pidżamy przebrać Nie mówiąc już o zrobieniu czegokolwiek "przy sobie" Trochę czasu mi zajęło odnalezienie w sobie... "kobiecości' po tym wszystkim.Strasznie wspominam ten czas... A do tego zamiast się cieszyć maleństwem z mężem toczyliśmy boje niesamowite...
Ale teraz jesteśmy mądrzejsi o to wszystko
Aneczka cieszę się, że teraz jest inaczej i mam nadzieję, że teraz baby blues Cię ominie i będziecie się wspólnie cieszyć ze swego szczęścia.
Ach.. jak mnie ciągnie na zakupy..
zakochałam się w tej sukieneczce z tesco, ale niestety mojego rozmiaru (nie wiem zresztą jakiego według tej rozmiarówki) nie ma http://www.ffmoda.com/pl/products/je...ki/lr22411499/

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 19:12   #2939
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też już mam straszne odrosty!Ale w nast.tyg ide farbować trzeba jakoś wyglądać na chrzcinach.Ja też blondi kiedys zafarbowałam na brąz i wyglądałam 5 lat starzej,nie polecam
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 19:33   #2940
marta1986222
Zakorzenienie

dobry wieczór.

piszę jedna reka bo na drugiej lezy Zuzia,chyba brzuszek ja boli.

Maggie ja bym została na Twoim miejscu przy blondzie,bardzo Ci w nim do twarzy.

Dzisiaj nie nadrobię zostawie sobie na rano.

ja po kazdej zmianie pieluchy smaruje pupke i jest piekna

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości