|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Agnus21 ślicznotka z Twojej córci
Konczitka mówi że ona malusia , to mój szrab już całkiem miniaturkowy jest
|
|
|
|
#2882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
.I w ogóle jestem dumna z mojego tżta, ze tak bardzo chce być przy porodzie i że tak sobie załatwił - że teraz mimo, iż należy mu się wolne to jedzie do pracy, że zagadał z szefem, że wolałby to wolne na później przełożyć... Kochany jest .Moja koleżanka ze studiów stwierdziła, że tż nie może być przy porodzie, bo później inaczej patrzy na nas.... W sensie, że ta krew tak z ciebie wylatuje i że to takie ohydne... A dla mnie to bzdura, bo przecież jesteśmy ze sobą nie tylko dlatego, że jesteśmy piękni.... no nie? A dziś to po prostu szaleje - piorę ciuszki małej, sprzątam, wszystko ukłądam:P, wcale mgr nie piszę, ale ten krótki podrozdział napiszę sobie wieczorem, a jtr. i pojutrze dopracuje, przeczytam, poprawię błędy, bo w pt chciałabym się spotkać z promotorką i jej to dać już do sprawdzenia. W ogóle kochana jesteś, że tak mnie pocieszasz z tym porodem - dam radę! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Konczi jakie ubranka nosicie? Jeszcze 56? Czym smarowałaś za każdym razem? Bo ja chciałam tylko smarować w razie odparzeń... |
||||
|
|
|
#2883 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby już takie blusy zdarzały się jak najrzadziejCytat:
Witam! Dziś miałam zamiar wybrać się do pracy, ale z rana trochę kręciło mi się w głowie, więc sobie odpuściłam i siedzę grzecznie w domku. Teraz coś zaczyna mnie mulić na spanie. Malutka mi fika w brzuszku a od teraz za tydzień może już ją będę miała obok siebie, bo jeszcze nie wiem, o której jest zaplanowany mój zabieg, raczej planowe są rano więc tylko tych kilka dni mnie dzieli od spotkania z naszym szczęściem małym Za to w pracy będę miała wizytację jakichś dyrektorów 5.10 i mój zastępca będzie musiał ich przyjąć, bo ja może już wyjdę ze szpitala a może nie. Brat mi wczoraj podłączył angielską ładowarkę telefonu do gniazdka i wywaliło korki i wygląda na to, że spaliło mężowi grafikę w kompie, monitor i telewizor w sypialni, bo nie działają |
||||
|
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alicja w krainie czarów Cytat:
|
|
|
#2885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my wybraliśmy 5w1 Cytat:
maleństwo ale taki drobniutki jestem Cytat:
kochana dasz radę - dacie zobaczysz ! nas zbliżył poród do siebie .. i to bardzo ... a o jakiej krwi mowa? nic nie widzieliśmy .... Cały poród to niesamowite przeżycie .. nowy etap w życiu ... jeszcze 56 ale już są dobre ja za każdym razem używałam linomgau później co drugie przebieranko i efekt super
|
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
krew mnie zalewa, jak słyszę, że pary sie rozstają bo faceci inaczej patrzą na kobietę, gdy byli obecni przy porodzie! co to za facet w takim razie! który nie docenia poświęcenia własnej żony, trudu, który włożyła w to, aby ich wspólne dziecko pojawiło się na swiecie, bólu i cudo narodzin!! taki debil nie jest wart ani jej ani dziecka!!! Moja mała akrobatka, która coraz częściej głowkę podnosi i denerwuje się, gdy po kilku minutach jej opada
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita - Do każdego picia, tak?
maggie - Jaki piękny widok A. I.. Ktoras z Was polecala masc na hemoroidy. Jaka to byla? Bo krwawic przestaje, a one daja o sobie bardziej znac Az sie do kibla boje isc na dwojeczke |
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro sie dowiem bo idziemy do pediatry - mieliśmy iść dziś ale mały tak nas w nocy wymęczył że nie było mowy o wstaniu.
Właściwie nie spaliśmy bo znowu na cycu wisiał ale i ja i mężul jak dętki byliśmy ![]() A mały nam dzisiaj w nocy ulewał i pobrudził ubranko więc trza było pranie szybkie zrobić a mąż lulał do snu. Kurde jakoś trzymiemy go po jedzeniu z 10-15 minut w pionie żeby mu sie odbiło a jemu sie nie odbija tylko zwraca - już czasem nie mam siły do tego ![]() Co ja mam robić ??
|
|
|
|
#2889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chciałam aby TŻ wyszedł gdy będą parte, bo sama na to wszystko, tak do końca, nie byłam psychicznie przygotowana. Jednak On został i jestem Mu niezmiernie wdzięczna! I nie wyobrażam sobie aby teraz powiedział, że nie tknie mnie, bo widział poród. No paranoja jakaś. |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maggie ale Ty śliczna kobitka jesteś,pazurki pomalowane i tak jak ja dzieć na rękach i komputerek odpalony
|
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
bylam u lekarza z malym,ale lekarka pow.ze osluchowo wszystko ok i to co mu tak chrumka w nosku to moga byc wody plodowe
i mam mu normalnie oczyszczac woda morska. wogole ile przybral co prawda byl wazony w pampersie,bodach i spiochach ale waga pokazala 3600 w sumie przybral 800g w ciagu niecalych 3ech tygodni i to tylko piersia karmiony
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym tygodniu po odroście ani śladu nie będzie. W ogóle kusi mnie farbnąć się na brąz Co myślicie?A do pełni szczęścia na zdjęciu brakuje jeszcze psa i byłby obrazek z naszej codzienności ![]() w ogóle to myślałam, że jej się włoski będą wycierać, ale nic takiego się nie dzieje tylko rosną i rosną a ja czeszę i czeszę... niedługo kucyki będziemy robić
|
|
|
#2895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem doslownie na chwile.
Ledwo udalo mi sie zrobic obiad. Maly zasnal - ciekawe na jak dlugo ![]() Dziekuje za wszystkie rady. Kochane jestescie |
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej włoski jaśnieją w blond ciemny przeszły i jest ich coraz mniej tak mi się wydaje .. to wrzucam 6tygodniowego krzykacza ja podaje do każdego i widzę efekty więc tego się trzymam, wyczytałam na innych forach że tak właśnie robiły mamuśki ale większość po 15 kropli podaje ... u nas już nie trzeba, a skoro nie ma pewności czy to kolki czy brzuszek np zagazowany to mniej bym podawała właśnie
|
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mówiła nam, że kiedyś miała taki skrajny przypadek, że po prostu wyprosiła przyszłego tatusia z porodówki a rodząca ze łzami w oczach jej podziękowała bo sama miała opory by to zrobić... może w sumie coś w tym jest, bo Marcin też ma takiego jednego znajomego, który odradza mu poród rodzinny, mówiąc mu, że to coś obrzydliwego i żałuje, że tam poszedł... może rzeczywiście powinna być selekcja, kto może być przy porodzie a kto się do tego nie nadaje... ja bardzo chcę by mój mąż był ze mną, chociaż cały czas powtarzam mu, że w każdej chwili może wyjść, że nie będę miała do niego o to żadnych pretensji. zobaczymy, jak się spisze, póki co bohatersko powtarza, że da radę
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana teraz dostałam 2 buteleczki ale to nam na miesiąc starczy więc za miesiąc będę o kolejne prosić jeżeli wówczas będziesz chętna to oczywiście poproszę o więcej ok ?
|
|
#2900 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36739980]moja pierwsza kupa po porodzie była czarna
![]() rany dziewczyny na nic nie mam czasu ostatnio.zaglądam tu i czytam ale jak już mam coś napisać to syn mnie wzywa.od 7 rano prawie co godzine chce jesc.dopiero teraz zasął na dłużej i juz się kołyska kołysze więc pewnie nie długo to jeszcze potrwa [/QUOTE]Już myślałam że wsiąkłaś Choco a wybraliście pediatrę? Cytat:
nam położna na SR mówiła żeby nawet przed porodem się nie myć żeby na kangurowaniu zapach był 100% naturalny A pocenie ponoć musi być i już Cytat:
Cytat:
kochana ty może zamiast do pracy latać to sobie odpocznij ja zmądrzałam i zapomniałam o firmie, przestali po jakimś czasie dzwonić i szczerze mówiąc odetchnęłam. A po wyjściu ze szpitala zaczyna się POŁÓG a nie wizytacje, zastępca z pewnością sobie poradzi a dyrektorowie chyba nie oczekują żebyś po porodzie śmigała ??? Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przescieradlo u nas tez zmienialam.Cytat:
Maggie czupryna faktycznie mega. Co do koloru wlosow to musialabym zobaczyc twarz z przodu ![]() Ja teraz kupilam sobie czarna farbe - czyli chec zmiany nie tylko we mnie siedzi tyle ze ja mam ciemna czekolade wiec zmiana nie bedzie spektakularna.I przypomnialyscie mi o paznokaciach ![]() A w sobote ide na slub i mama moja kochana zostanie z malym zeby do fryzjera mogla pojsc. |
||
|
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy ma własną wrażliwość, wytrzymałość i w ogóle. Ważne, żeby faceta nie zmuszać (bo po co ma tylko przeszkadzać albo mdleć?) ale jeśli sam chce, a później odchodzi od żony to nic, tylko go Cytat:
Szukam lokalu, dzwonię nawet! trzymajcie kciuki, żebym coś sensownego znalazła
|
|
|
#2903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Maggie ja testowalam Gage u starszego synka i sa w porzadku. Ale jednak wole Dade. Iwoncia, Agnus, Konczi sliczne dzieciaczki |
||
|
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lece wpadne wieczorem i nadrobie reszte |
||
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
louruse ja tez mialam plan by maz wyszedl na partych - tzn 2 lata temu mialam taki plan. Ale jak przyszlo co do czego to ani mi bylo w glowie zeby go wypraszac. Szukalam u niego pomocy jak rozrywalo mi tylek
![]() - jakby mogl cos temu zaradzic![]() Wiec teraz juz wiedzialam, ze bedzie od poczatku do konca. |
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Już po 14. Też Wam teraz dzień tak szybko ucieka? U mnie pędzi i w dodatku prawie nic nie robie oprócz karmienia i czytania w trakcie. Wercia cudny chłopczyk. Konczi jakie córcia ma śliczne zabawki. Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2012-09-25 o 14:32 |
|
|
|
#2907 | |||
|
Raczkowanie
|
uff ciężko Was nadrobic
![]() Buziaki dla Melci za 4 tygodnie ![]() Cytat:
![]() oj mnie tak też bolało do momentu ściągnięcia szwów, a teraz też mam takie opuchnięte zgrubienie skóry przy cięciu i to też boli :/ szwy miałam wczoraj ściągane, wieczorem i w nocy jak się przebudzę i mam wstać z wyrka to boli najbardziej a w dzień już śmigam bez problemu Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36739980]rany dziewczyny na nic nie mam czasu ostatnio.zaglądam tu i czytam ale jak już mam coś napisać to syn mnie wzywa.[/QUOTE] ja też tak mam, mały pochłania teraz większość mojego dnia, jak tylko śpi to nadrabiam zaległości w domu z porządkami, teraz non stop goście w domu..albo po prostu odsypiam przerwy nocne :p Cytat:
wróciłam do Huggies'ów i znów jest ok a te Pampki są w najmniejszym rozmiarze
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wybaczcie, że się wcinam w tematy i tak ni z gruszki, ni z pietruszki, ale coś mnie pokusiło i odebrałam wyniki.
Morfologia średnia, bo RBC, HGB i HCT trochę poniżej normy, ale nie to mnie niepokoi najbardziej, a wyniki moczu. Od jakiegoś czasu miałam problem z leukocytami, później było ich troszkę mniej, a teraz moje wyniki to: Leukocyty 12-15-20 Erytrocyty świeże 2-3 Nabłonki płaskie liczne nabłonki okrągłe 2-3 Bakterie dość liczne. Najbardziej niepokoją mnie te leukocyty i erytrocyty. Czy któraś z Was miała pod koniec ciąży może podobne lub zbliżone wyniki? Jeżeli tak to co na to Wasi lekarze? Wybaczcie, jeżeli znowu panikuję niepotrzebnie. A wątkowe maleństwa są przecudne!!!!
|
#2909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Uwaga uwaga, córcia chyba zasnęła. Musze teraz jakoś ubrać ją niepostrzeżenie i zabrać na spacer, który planuje od kilku godzin... |
||
|
|
|
#2910 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Pokazałam mojej siostrze prezentację - tę naszą, którą przygotowuje i w ogóle rozczulona jest naszymi dzieciaczkami, a w ogóle zapytała się czy Ty jesteś modelką . Szkoda, że inne zdjęcia na forum wstawiłaś, a nie na maila, bo bym jej pokazała inne z sesji, a nie chce mi się szukać:P.Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Konczi tę Waszą Duśkę z tym jęzorkiem wywalonym wszędzie bym poznała:P. No nic, biorę się za mgr, bo pierwsza partia ciuszków już prawie sucha i trzeba będzie wziąć się za prasowanie...
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

to małej nie szlo uspokoic dopiero jak jej dali pic ze strzykawki...spryciara mała

w tym tygodniu po odroście ani śladu nie będzie. W ogóle kusi mnie farbnąć się na brąz
Co myślicie?