Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 13:01   #2881
Iwoncia81
Zakorzenienie

Agnus21 ślicznotka z Twojej córci
Konczitka mówi że ona malusia , to mój szrab już całkiem miniaturkowy jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1348570835549.jpg (76,6 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1348570857021.jpg (58,1 KB, 64 załadowań)
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:02   #2882
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Szybko zleci i mąż wróci później już tylko radość
widzę że mgr pięknie się pisze gratki !!!
Kochana poród to tylko chwila a później jest radość łzy i .. i wielkie zdziwienie i niedowierzanie że to cząstka nas - warte każdego bólu

Właśnie tak sobie tłumaczę - że jak zobaczę maleństwo to już nic liczyć się nie będzie.
I w ogóle jestem dumna z mojego tżta, ze tak bardzo chce być przy porodzie i że tak sobie załatwił - że teraz mimo, iż należy mu się wolne to jedzie do pracy, że zagadał z szefem, że wolałby to wolne na później przełożyć... Kochany jest.
Moja koleżanka ze studiów stwierdziła, że tż nie może być przy porodzie, bo później inaczej patrzy na nas.... W sensie, że ta krew tak z ciebie wylatuje i że to takie ohydne... A dla mnie to bzdura, bo przecież jesteśmy ze sobą nie tylko dlatego, że jesteśmy piękni.... no nie?
A dziś to po prostu szaleje - piorę ciuszki małej, sprzątam, wszystko ukłądam:P, wcale mgr nie piszę, ale ten krótki podrozdział napiszę sobie wieczorem, a jtr. i pojutrze dopracuje, przeczytam, poprawię błędy, bo w pt chciałabym się spotkać z promotorką i jej to dać już do sprawdzenia.

W ogóle kochana jesteś, że tak mnie pocieszasz z tym porodem - dam radę!

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
w czwartek na sto procent zalpzenie zbiorniczka bo glowka znow urosla o 1,5 cm od wczoraj...w sumie ma juz o 4,5 cm wieksza niz przy porodzie,scxiagaja coraz czesciej i wiecej a jest coraz gorzej...pozatym to mała ma juz 1,7 kg,wczoraj sama ja kompałam a dzis jak mnie nie bylo na poranneco cyca to małej nie szlo uspokoic dopiero jak jej dali pic ze strzykawki...spryciara mała
Modlę się za Twoją córeczkę

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
To jest bardzo wazna rada. My nawet w domu mamy za malo ubranek! W nocy pralka 3 razy chodzila
Wczoraj maz pojechal kupic jeszcze troche, ale dzis doszlismy do wniosku, ze to i tak za malo!
Ja mam tyle, ze zastanawiam się, że po co mi w ogóle tyle.... Głównie na 56, trochę na 62...

Cytat:

choco mam to samo a tu już 6 tygodni ... na nic czasu nie ma wsio na szybko ale damy radę za 18 lat odpoczniemy

Konczi jakie ubranka nosicie? Jeszcze 56?

Cytat:

hmm ja smarowałam dusi od poczatku pupcie przy każdej zmianie pieluszki i nie mamy póki co ani grama odparzenia a już 6 tygodni skończyliśmy
Czym smarowałaś za każdym razem? Bo ja chciałam tylko smarować w razie odparzeń...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:09   #2883
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro Pokaż wiadomość
A ja nie miałam nigdy zgagi, nawet w ciąży. Do tej pory nie wiem jak to jest mieć zgagę, za to mój mąż ma.

Dawno mnie dziewczyny nie było. Męczymy się z malutką, bo ma refluks. Dostałyśmy antybiotyk. Od wczoraj zaczęłam go dawać. Po 2 tygodniach powinno się poprawić. Mała płacze ciągle więc zapewne boli ją przełyk. A ja cierpię razem z nią. Na każdym kroku trzeba pilnować, bo nie wiadomo kiedy chluśnie.
Serdecznie współczuję i oby szybko udało się to zaleczyć

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Jejku tak mi was brakuje a nawet nie mam kiedy tu zaglądać ...
Moje malenstwo do niedzieli jeszcze na antybiotyku ... w pn zdjęcie płuc i się okaże czy wtedy wyjdziemy . Cieszę się chociaż z tego że na tych płuckach zostały już tylko bardzo delikatne zmiany no i że crp mały ma już w normie ... wczoraj dostał jeszcze taka sapke co też mnie martwi ;(

Gratuluje świeżo upieczonym mamuska !
Ty oczekujesz na wyzdrowienie maluszka a ja na cc, więc niech obu nam ten czas szybko mija! Zdrówka dla Jesieńka

Cytat:
A ja dziś pierwszy raz pospałam od kilku dni... Chyba mam prawdziwego baby bluesa. Bezsenność mnie męczy, tak strasznie się martwię Heniem i tym, że nadal nie wiem co z jego wagą... Próbowaliśmy wczoraj odłożyć go do łóżeczka, to spał pięknie, ale podczas pierwszego nocnego karmienia już oczywiście został z nami, bo nie chciałam go tak daleko mieć.

No i jeszcze teraz nasza sunia, która ma takiego stresa biedna i ja przeżywam to z nią...

Przynajmniej dziś złapałam trochę snu.
Już doczytałam, że nastrój lepszy i z psiakiem idzie ku poprawie no i pomysł na zważenie synka się znalazłoby już takie blusy zdarzały się jak najrzadziej

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Wstawiam fotki mojej córci
Moja prawie szwagierka ma zrobić Alicji sesję zdjęciową, wtedy pewnie będzie się czym pochwalić aczkolwiek trudno mi to sobie wyobrazić z tym moim niespokojnym mlekoholikiem
Jaka cudna niunia! nic tylko schrupać!

Witam!
Dziś miałam zamiar wybrać się do pracy, ale z rana trochę kręciło mi się w głowie, więc sobie odpuściłam i siedzę grzecznie w domku. Teraz coś zaczyna mnie mulić na spanie. Malutka mi fika w brzuszku a od teraz za tydzień może już ją będę miała obok siebie, bo jeszcze nie wiem, o której jest zaplanowany mój zabieg, raczej planowe są rano więc tylko tych kilka dni mnie dzieli od spotkania z naszym szczęściem małym

Za to w pracy będę miała wizytację jakichś dyrektorów 5.10 i mój zastępca będzie musiał ich przyjąć, bo ja może już wyjdę ze szpitala a może nie.

Brat mi wczoraj podłączył angielską ładowarkę telefonu do gniazdka i wywaliło korki i wygląda na to, że spaliło mężowi grafikę w kompie, monitor i telewizor w sypialni, bo nie działają
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:23   #2884
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Moja prawie szwagierka ma zrobić Alicji sesję zdjęciową, wtedy pewnie będzie się czym pochwalić aczkolwiek trudno mi to sobie wyobrazić z tym moim niespokojnym mlekoholikiem
piękne
Alicja w krainie czarów
Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Sojka ja chciałabym na Staszica rodzic ale to bedzie zalezalo od rozwoju akcji

Maggie no właśnie mam dylemat bo z jednej strony chciałabym na staszica a z drugiej krasnystaw mam bliżej i tu w tym tygodniu wybieram sie na ktg a i lublina moj mąż nie zna więc ciężko mu się jezdzi bo nie wie co i gdzie
Kaja, masz kogoś na staszica? BTW jeśli mąż nie zna lublina, to niech lepiej wcześniej sobie trasę przestudiuje (uwzględniając remonty ulic itp). W ciągu tygodnia między 7 a 18 przy szpitalu na staszica (ani w najbliższej okolicy, jak i całym centrum) nie ma szans żeby znaleźć miejsce do zaparkowania! poważnie! więc to też musicie uwzględnić

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:28   #2885
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Konczi - Jeżeli nie jestem pewna czy Mała ma kolkę to ile podać kropelek? Bo rozumiem, że nic Jej nie będzie...?
colds myślę że 6 - 7 i zobaczysz ale będzie miała swobodniejsze gazy więc się nie wystrasz

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

ciągle się zastanawiamy nad opcją szczepień. Choć powoli skłaniam się ku normalnym nieskojarzonym jednak.. zobaczymy co doradzi pediatra...
Mam nadzieję, że Dusi nie odchudzasz? W ogóle co to za pomysł z kosmosu! już się wcześniej tym bulwersowałam, gdy pisałaś kilka dni temu.
Zuzanka urodziła sie z wagą 2770 i początkowo przybierała aż 50 gram dziennie. Teraz zwolniła tempo troszkę, choć na rękach już Ją czuję..
i kręgosłup zaczyna boleć, tylko od czego?

Rozmiar rozmiarowi nie równy. DOstałam ostatnio pajaca na 62 cm i jak dla mnie jest na 80cm dziecko!
nie nie odchudzam jej ale mocno mnie to przybiło nie ukrywam ....
my wybraliśmy 5w1

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

maleństwo ale taki drobniutki jestem ile wazy ?

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Właśnie tak sobie tłumaczę - że jak zobaczę maleństwo to już nic liczyć się nie będzie.
I w ogóle jestem dumna z mojego tżta, ze tak bardzo chce być przy porodzie i że tak sobie załatwił - że teraz mimo, iż należy mu się wolne to jedzie do pracy, że zagadał z szefem, że wolałby to wolne na później przełożyć... Kochany jest.
Moja koleżanka ze studiów stwierdziła, że tż nie może być przy porodzie, bo później inaczej patrzy na nas.... W sensie, że ta krew tak z ciebie wylatuje i że to takie ohydne... A dla mnie to bzdura, bo przecież jesteśmy ze sobą nie tylko dlatego, że jesteśmy piękni.... no nie?
A dziś to po prostu szaleje - piorę ciuszki małej, sprzątam, wszystko ukłądam:P, wcale mgr nie piszę, ale ten krótki podrozdział napiszę sobie wieczorem, a jtr. i pojutrze dopracuje, przeczytam, poprawię błędy, bo w pt chciałabym się spotkać z promotorką i jej to dać już do sprawdzenia.

W ogóle kochana jesteś, że tak mnie pocieszasz z tym porodem - dam radę!

Konczi jakie ubranka nosicie? Jeszcze 56?

Czym smarowałaś za każdym razem? Bo ja chciałam tylko smarować w razie odparzeń...

kochana dasz radę - dacie zobaczysz ! nas zbliżył poród do siebie .. i to bardzo ... a o jakiej krwi mowa? nic nie widzieliśmy .... Cały poród to niesamowite przeżycie .. nowy etap w życiu ...
jeszcze 56 ale już są dobre
ja za każdym razem używałam linomgau później co drugie przebieranko i efekt super
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:31   #2886
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny malutki cud
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
wiecie, trochę się tego bałam (nie wiedziałam jak na męża w trakcie porodu będę reagować, ale nie wyobrażam sobie jego nieobecności!
krew mnie zalewa, jak słyszę, że pary sie rozstają bo faceci inaczej patrzą na kobietę, gdy byli obecni przy porodzie! co to za facet w takim razie! który nie docenia poświęcenia własnej żony, trudu, który włożyła w to, aby ich wspólne dziecko pojawiło się na swiecie, bólu i cudo narodzin!! taki debil nie jest wart ani jej ani dziecka!!!

Moja mała akrobatka, która coraz częściej głowkę podnosi i denerwuje się, gdy po kilku minutach jej opada
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9240259.jpg (86,4 KB, 134 załadowań)

Zapraszam
Stary 2012-09-25, 13:40   #2887
colds
Zakorzenienie

Konczita - Do każdego picia, tak?

maggie - Jaki piękny widok

A. I.. Ktoras z Was polecala masc na hemoroidy. Jaka to byla? Bo krwawic przestaje, a one daja o sobie bardziej znac Az sie do kibla boje isc na dwojeczke
Stary 2012-09-25, 13:40   #2888
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

maleństwo ale taki drobniutki jestem ile wazy ?
Jutro sie dowiem bo idziemy do pediatry - mieliśmy iść dziś ale mały tak nas w nocy wymęczył że nie było mowy o wstaniu.
Właściwie nie spaliśmy bo znowu na cycu wisiał ale i ja i mężul jak dętki byliśmy

A mały nam dzisiaj w nocy ulewał i pobrudził ubranko więc trza było pranie szybkie zrobić a mąż lulał do snu.

Kurde jakoś trzymiemy go po jedzeniu z 10-15 minut w pionie żeby mu sie odbiło a jemu sie nie odbija tylko zwraca - już czasem nie mam siły do tego
Co ja mam robić ??
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:43   #2889
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Moja mała akrobatka, która coraz częściej głowkę podnosi i denerwuje się, gdy po kilku minutach jej opada
no te włosy to ma niesamowite
Stary 2012-09-25, 13:45   #2890
colds
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie, trochę się tego bałam (nie wiedziałam jak na męża w trakcie porodu będę reagować, ale nie wyobrażam sobie jego nieobecności!
krew mnie zalewa, jak słyszę, że pary sie rozstają bo faceci inaczej patrzą na kobietę, gdy byli obecni przy porodzie! co to za facet w takim razie! który nie docenia poświęcenia własnej żony, trudu, który włożyła w to, aby ich wspólne dziecko pojawiło się na swiecie, bólu i cudo narodzin!! taki debil nie jest wart ani jej ani dziecka!!!
Nóż w kieszeni się otwiera
Ja chciałam aby TŻ wyszedł gdy będą parte, bo sama na to wszystko, tak do końca, nie byłam psychicznie przygotowana. Jednak On został i jestem Mu niezmiernie wdzięczna!
I nie wyobrażam sobie aby teraz powiedział, że nie tknie mnie, bo widział poród. No paranoja jakaś.
Stary 2012-09-25, 13:48   #2891
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolejny malutki cud

Jak słodko na mamusię patrzęKudłaczek mały
Maggie ale Ty śliczna kobitka jesteś,pazurki pomalowane i tak jak ja dzieć na rękach i komputerek odpalony
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:49   #2892
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałam aby TŻ wyszedł gdy będą parte, bo sama na to wszystko, tak do końca, nie byłam psychicznie przygotowana. Jednak On został i jestem Mu niezmiernie wdzięczna!
I nie wyobrażam sobie aby teraz powiedział, że nie tknie mnie, bo widział poród. No paranoja jakaś.
no właśnie!

Zapraszam
Stary 2012-09-25, 13:51   #2893
zielona1911
Zakorzenienie

bylam u lekarza z malym,ale lekarka pow.ze osluchowo wszystko ok i to co mu tak chrumka w nosku to moga byc wody plodowe i mam mu normalnie oczyszczac woda morska. wogole ile przybral co prawda byl wazony w pampersie,bodach i spiochach ale waga pokazala 3600 w sumie przybral 800g w ciagu niecalych 3ech tygodni i to tylko piersia karmiony
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:54   #2894
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Jak słodko na mamusię patrzęKudłaczek mały
Maggie ale Ty śliczna kobitka jesteś,pazurki pomalowane i tak jak ja dzieć na rękach i komputerek odpalony
ula dziękuję bardzo. Jak i w ciąży, tak i teraz staram się dbać o siebie, choć te odrosty włosy malowałam 7 tygodni temu a one już po pachy w tym tygodniu po odroście ani śladu nie będzie. W ogóle kusi mnie farbnąć się na brąz Co myślicie?
A do pełni szczęścia na zdjęciu brakuje jeszcze psa i byłby obrazek z naszej codzienności mama, córcia, pies przy boku i komputer - bo ja uzależniona jestem... od wizażu...
w ogóle to myślałam, że jej się włoski będą wycierać, ale nic takiego się nie dzieje tylko rosną i rosną a ja czeszę i czeszę... niedługo kucyki będziemy robić

Zapraszam
Stary 2012-09-25, 14:08   #2895
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Agnus21 śliczności jaka ona maleńka jest !!!!

martuś mamy zamówione jeszcze nie przyszło ...

Sojka szwagra chrzestna przysyła nam z niemiec więc tam kupujemy, pierwszą buteleczkę dostaliśmy od koleżanki i wiem że nie zamienie tych kropli na inne ale jak pisałam bobotic też się sprawdzać zaczął
Kochana a gdybyś dostała zapasik do odsprzedałabyś??? albo jak będziesz zamawiać to zamówiłabyś i dla nas??
Stary 2012-09-25, 14:08   #2896
katiem
Wtajemniczenie

Jestem doslownie na chwile.

Ledwo udalo mi sie zrobic obiad.

Maly zasnal - ciekawe na jak dlugo

Dziekuje za wszystkie rady. Kochane jestescie

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:12   #2897
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny malutki cud

jaka czarnulka! śliczności !!!
mojej włoski jaśnieją w blond ciemny przeszły i jest ich coraz mniej tak mi się wydaje .. to wrzucam 6tygodniowego krzykacza

Cytat:

ja podaje do każdego i widzę efekty więc tego się trzymam, wyczytałam na innych forach że tak właśnie robiły mamuśki ale większość po 15 kropli podaje ... u nas już nie trzeba, a skoro nie ma pewności czy to kolki czy brzuszek np zagazowany to mniej bym podawała właśnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201209253433.jpg (129,7 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201209253434.jpg (113,7 KB, 104 załadowań)
Stary 2012-09-25, 14:13   #2898
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolejny malutki cud

nam położna na Sr mówiła, że szkoda że nie ma testów psychologicznych dla przyszłych ojców, którzy mają być obecni przy porodzie bo jej zdaniem 1/3 z nich nie miałaby wstępu na porodówkę... opowiadała nam, że czasem trafi się taki niedojrzały gnojek, który zamiast pocieszać i wspierać małżonkę, to dodatkowo ją stresuje, podśmiewa, żartuje albo robi miny, jakby mu się rzygać chciiało...
mówiła nam, że kiedyś miała taki skrajny przypadek, że po prostu wyprosiła przyszłego tatusia z porodówki a rodząca ze łzami w oczach jej podziękowała bo sama miała opory by to zrobić...
może w sumie coś w tym jest, bo Marcin też ma takiego jednego znajomego, który odradza mu poród rodzinny, mówiąc mu, że to coś obrzydliwego i żałuje, że tam poszedł...
może rzeczywiście powinna być selekcja, kto może być przy porodzie a kto się do tego nie nadaje...

ja bardzo chcę by mój mąż był ze mną, chociaż cały czas powtarzam mu, że w każdej chwili może wyjść, że nie będę miała do niego o to żadnych pretensji. zobaczymy, jak się spisze, póki co bohatersko powtarza, że da radę
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:14   #2899
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kochana a gdybyś dostała zapasik do odsprzedałabyś??? albo jak będziesz zamawiać to zamówiłabyś i dla nas??

kochana teraz dostałam 2 buteleczki ale to nam na miesiąc starczy więc za miesiąc będę o kolejne prosić jeżeli wówczas będziesz chętna to oczywiście poproszę o więcej ok ?
Stary 2012-09-25, 14:14   #2900
lourose
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36739980]moja pierwsza kupa po porodzie była czarna
rany dziewczyny na nic nie mam czasu ostatnio.zaglądam tu i czytam ale jak już mam coś napisać to syn mnie wzywa.od 7 rano prawie co godzine chce jesc.dopiero teraz zasął na dłużej i juz się kołyska kołysze więc pewnie nie długo to jeszcze potrwa[/QUOTE]

Już myślałam że wsiąkłaś
Choco a wybraliście pediatrę?

Cytat:
O właśnie, też mam ten problem z poceniem, głównie podczas snu. Jak wstaje w nocy nakarmić córeczkę to zawsze jestem mokra i śmierdząca yhh. Biedne dziecko, taką mamę musi wąchać
E tam nam położna na SR mówiła żeby nawet przed porodem się nie myć żeby na kangurowaniu zapach był 100% naturalny A pocenie ponoć musi być i już

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
w czwartek na sto procent zalpzenie zbiorniczka bo glowka znow urosla o 1,5 cm od wczoraj...w sumie ma juz o 4,5 cm wieksza niz przy porodzie,scxiagaja coraz czesciej i wiecej a jest coraz gorzej...pozatym to mała ma juz 1,7 kg,wczoraj sama ja kompałam a dzis jak mnie nie bylo na poranneco cyca to małej nie szlo uspokoic dopiero jak jej dali pic ze strzykawki...spryciara mała
mały głodomorek

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!
Dziś miałam zamiar wybrać się do pracy, ale z rana trochę kręciło mi się w głowie, więc sobie odpuściłam i siedzę grzecznie w domku. Teraz coś zaczyna mnie mulić na spanie. Malutka mi fika w brzuszku a od teraz za tydzień może już ją będę miała obok siebie, bo jeszcze nie wiem, o której jest zaplanowany mój zabieg, raczej planowe są rano więc tylko tych kilka dni mnie dzieli od spotkania z naszym szczęściem małym

Za to w pracy będę miała wizytację jakichś dyrektorów 5.10 i mój zastępca będzie musiał ich przyjąć, bo ja może już wyjdę ze szpitala a może nie
kochana ty może zamiast do pracy latać to sobie odpocznij ja zmądrzałam i zapomniałam o firmie, przestali po jakimś czasie dzwonić i szczerze mówiąc odetchnęłam. A po wyjściu ze szpitala zaczyna się POŁÓG a nie wizytacje, zastępca z pewnością sobie poradzi a dyrektorowie chyba nie oczekują żebyś po porodzie śmigała ???

Cytat:
Kolejny malutki cud

Słodkie jesteście obydwie

Cytat:
Ja mam właśnie taki plan na parte. Zobaczymy co się zadzieje ostatecznie, ale nie będę zmuszać tżta żeby został bo sama nie jestem pewna czy chcę żeby został.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:16   #2901
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro sie dowiem bo idziemy do pediatry - mieliśmy iść dziś ale mały tak nas w nocy wymęczył że nie było mowy o wstaniu.
Właściwie nie spaliśmy bo znowu na cycu wisiał ale i ja i mężul jak dętki byliśmy

A mały nam dzisiaj w nocy ulewał i pobrudził ubranko więc trza było pranie szybkie zrobić a mąż lulał do snu.

Kurde jakoś trzymiemy go po jedzeniu z 10-15 minut w pionie żeby mu sie odbiło a jemu sie nie odbija tylko zwraca - już czasem nie mam siły do tego
Co ja mam robić ??
Moj tez Przescieradlo u nas tez zmienialam.

Cytat:

maggie - Jaki piękny widok

A. I.. Ktoras z Was polecala masc na hemoroidy. Jaka to byla? Bo krwawic przestaje, a one daja o sobie bardziej znac Az sie do kibla boje isc na dwojeczke
Ja mam procto-hemolan

Maggie czupryna faktycznie mega.
Co do koloru wlosow to musialabym zobaczyc twarz z przodu
Ja teraz kupilam sobie czarna farbe - czyli chec zmiany nie tylko we mnie siedzi tyle ze ja mam ciemna czekolade wiec zmiana nie bedzie spektakularna.

I przypomnialyscie mi o paznokaciach

A w sobote ide na slub i mama moja kochana zostanie z malym zeby do fryzjera mogla pojsc.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-25, 14:20   #2902
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
nam położna na Sr mówiła, że szkoda że nie ma testów psychologicznych dla przyszłych ojców, którzy mają być obecni przy porodzie bo jej zdaniem 1/3 z nich nie miałaby wstępu na porodówkę... opowiadała nam, że czasem trafi się taki niedojrzały gnojek, który zamiast pocieszać i wspierać małżonkę, to dodatkowo ją stresuje, podśmiewa, żartuje albo robi miny, jakby mu się rzygać chciiało...
mówiła nam, że kiedyś miała taki skrajny przypadek, że po prostu wyprosiła przyszłego tatusia z porodówki a rodząca ze łzami w oczach jej podziękowała bo sama miała opory by to zrobić...
może w sumie coś w tym jest, bo Marcin też ma takiego jednego znajomego, który odradza mu poród rodzinny, mówiąc mu, że to coś obrzydliwego i żałuje, że tam poszedł...
może rzeczywiście powinna być selekcja, kto może być przy porodzie a kto się do tego nie nadaje...

ja bardzo chcę by mój mąż był ze mną, chociaż cały czas powtarzam mu, że w każdej chwili może wyjść, że nie będę miała do niego o to żadnych pretensji. zobaczymy, jak się spisze, póki co bohatersko powtarza, że da radę
coś w tym jest....
każdy ma własną wrażliwość, wytrzymałość i w ogóle. Ważne, żeby faceta nie zmuszać (bo po co ma tylko przeszkadzać albo mdleć?) ale jeśli sam chce, a później odchodzi od żony to nic, tylko go
Cytat:

jaka czarnulka! śliczności !!!
mojej włoski jaśnieją w blond ciemny przeszły i jest ich coraz mniej tak mi się wydaje .. to wrzucam 6tygodniowego krzykacza

Dusia, jaka śłodzinka z Ciebie

Szukam lokalu, dzwonię nawet! trzymajcie kciuki, żebym coś sensownego znalazła

Zapraszam
Stary 2012-09-25, 14:25   #2903
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Polecam Bobotic kosztuje ok.16zł.Delicol łagodzi bóle brzuszka spowodowane nietolerancją laktozy także nie zawsze pomoże.
A skad wiadomo ze dziecko ma nietolerancje laktozy?

Cytat:
A opuchlizna mi też już zeszła. Pewnie ten pot, to te moje stópki serdelki

Ale niestety stopa nadal troche dluzsza niz byla
Ja tez mam dluzsza stope. W nie wszystkie buty wchodze. Ale opuchlizne w ciazy i stopki jak serdelki mialam moze raz jak zalozylam szpilki na wesele. Wiec cos czuje ze ta dlugosc stopy sie nie zmieni.

Maggie ja testowalam Gage u starszego synka i sa w porzadku.
Ale jednak wole Dade.

Iwoncia, Agnus, Konczi sliczne dzieciaczki

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-25, 14:25   #2904
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Asia wsio przed Tobą,
byliście już na szczepieniu ????

My mamy ustalone na 2 pazdiernik

choco mam to samo a tu już 6 tygodni ... na nic czasu nie ma wsio na szybko ale damy radę za 18 lat odpoczniemy
Cytat:
Super dziewczyna

Lece wpadne wieczorem i nadrobie reszte
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:28   #2905
katiem
Wtajemniczenie

louruse ja tez mialam plan by maz wyszedl na partych - tzn 2 lata temu mialam taki plan. Ale jak przyszlo co do czego to ani mi bylo w glowie zeby go wypraszac. Szukalam u niego pomocy jak rozrywalo mi tylek - jakby mogl cos temu zaradzic
Wiec teraz juz wiedzialam, ze bedzie od poczatku do konca.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-25, 14:29   #2906
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Agnus21 śliczności jaka ona maleńka jest !!!!
hm zważyłyśmy się razem na wadze i wyszło, że mała ma już 4 kg. Troche trudno mi w to uwierzyć.

Już po 14. Też Wam teraz dzień tak szybko ucieka? U mnie pędzi i w dodatku prawie nic nie robie oprócz karmienia i czytania w trakcie.

Wercia
cudny chłopczyk.

Konczi
jakie córcia ma śliczne zabawki.

Edytowane przez Agnus21
Czas edycji: 2012-09-25 o 14:32
Agnus21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:39   #2907
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

uff ciężko Was nadrobic

Buziaki dla Melci za 4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Któraś tu pisała,że bierze Tardyferon,bo ja na tą swoją hemoglobine też biore i jestem ciekawa jakie macie dawkowanie?
ja miałam dawkować dwa razy dziennie po tabletce

Cytat:
Teraz najbardziej mnie boli ten szew gdzie pętelka się wbija w skórę
oj mnie tak też bolało do momentu ściągnięcia szwów, a teraz też mam takie opuchnięte zgrubienie skóry przy cięciu i to też boli :/ szwy miałam wczoraj ściągane, wieczorem i w nocy jak się przebudzę i mam wstać z wyrka to boli najbardziej a w dzień już śmigam bez problemu

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Lusia urodziła prze cc!!!!!!!!!!!!! potem napisze cos wiecej jak dojdzie troche do siebie
GRATULACJE LUSIA

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36739980]rany dziewczyny na nic nie mam czasu ostatnio.zaglądam tu i czytam ale jak już mam coś napisać to syn mnie wzywa.[/QUOTE]

ja też tak mam, mały pochłania teraz większość mojego dnia, jak tylko śpi to nadrabiam zaległości w domu z porządkami, teraz non stop goście w domu..albo po prostu odsypiam przerwy nocne :p

Cytat:
[COLOR="DarkSlateGray"]
dla nas najlepsze sa pampersy i przy nich zostajemy
ja zaczynałam od Huggies'ów z wycięciem na pępek i potem miałam paczkę Pampersów i mały co chwilę miał mokre ciuszki na boku na którym spał... :/ nie wiem dlaczego..staram się ładnie założyć pampka żeby nie było przerw, a mam wrażenie że one się zsuwają, zrobi się przerwa i chlust wróciłam do Huggies'ów i znów jest ok a te Pampki są w najmniejszym rozmiarze

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:40   #2908
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny wybaczcie, że się wcinam w tematy i tak ni z gruszki, ni z pietruszki, ale coś mnie pokusiło i odebrałam wyniki.

Morfologia średnia, bo RBC, HGB i HCT trochę poniżej normy, ale nie to mnie niepokoi najbardziej, a wyniki moczu. Od jakiegoś czasu miałam problem z leukocytami, później było ich troszkę mniej, a teraz moje wyniki to:

Leukocyty 12-15-20
Erytrocyty świeże 2-3
Nabłonki płaskie liczne
nabłonki okrągłe 2-3
Bakterie dość liczne.

Najbardziej niepokoją mnie te leukocyty i erytrocyty. Czy któraś z Was miała pod koniec ciąży może podobne lub zbliżone wyniki? Jeżeli tak to co na to Wasi lekarze?

Wybaczcie, jeżeli znowu panikuję niepotrzebnie.

A wątkowe maleństwa są przecudne!!!!
Stary 2012-09-25, 14:48   #2909
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
E tam nam położna na SR mówiła żeby nawet przed porodem się nie myć żeby na kangurowaniu zapach był 100% naturalny A pocenie ponoć musi być i już
Aaa no widzisz, natura poprostu wie co robi

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
ja zaczynałam od Huggies'ów z wycięciem na pępek i potem miałam paczkę Pampersów i mały co chwilę miał mokre ciuszki na boku na którym spał... :/ nie wiem dlaczego..staram się ładnie założyć pampka żeby nie było przerw, a mam wrażenie że one się zsuwają, zrobi się przerwa i chlust wróciłam do Huggies'ów i znów jest ok a te Pampki są w najmniejszym rozmiarze
A tak, my mamy ten sam problem, ale huggis wcale nie były dla nas lepsze więc zostajemy przy Pampersie.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Uwaga uwaga, córcia chyba zasnęła. Musze teraz jakoś ubrać ją niepostrzeżenie i zabrać na spacer, który planuje od kilku godzin...
Stary 2012-09-25, 15:01   #2910
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

kochana dasz radę - dacie zobaczysz ! nas zbliżył poród do siebie .. i to bardzo ... a o jakiej krwi mowa? nic nie widzieliśmy .... Cały poród to niesamowite przeżycie .. nowy etap w życiu ...
jeszcze 56 ale już są dobre
ja za każdym razem używałam linomgau później co drugie przebieranko i efekt super
Ona mi opowiadała, że jej mąż był i nagle zrobiło mu się słabo, pielęgniarka kazała mu wyjść i on wtedy zobaczył tę krew... i stwierdził, że to ohydne i w ogóle dla małej taki oschły był i w ogóle... No powiem szczerze, że dla mnie to chore jest... No przecież dziecko tam w czekoladzie nie pływa!!!

Cytat:
Kolejny malutki cud

Ja tez się trochę boję, ale rozmawiałam z nim na ten temat... Powiedziałam, ze na pewno nie będzie to przyjemny widok, że może chciałby sobie w necie zobaczyć takie filmy z porodu itp... i że jak zdecyduje, ze jednak nie to trudno. On mówi, ze idzie i koniec! Jak w trakcie mu sie słabo zrobi to wyjdzie, nie?

Cytat:
Zgadzam się!

Cytat:
ula dziękuję bardzo. Jak i w ciąży, tak i teraz staram się dbać o siebie, choć te odrosty włosy malowałam 7 tygodni temu a one już po pachy w tym tygodniu po odroście ani śladu nie będzie. W ogóle kusi mnie farbnąć się na brąz Co myślicie?
A do pełni szczęścia na zdjęciu brakuje jeszcze psa i byłby obrazek z naszej codzienności mama, córcia, pies przy boku i komputer - bo ja uzależniona jestem... od wizażu...
w ogóle to myślałam, że jej się włoski będą wycierać, ale nic takiego się nie dzieje tylko rosną i rosną a ja czeszę i czeszę... niedługo kucyki będziemy robić
Śliczna jesteś.
Pokazałam mojej siostrze prezentację - tę naszą, którą przygotowuje i w ogóle rozczulona jest naszymi dzieciaczkami, a w ogóle zapytała się czy Ty jesteś modelką. Szkoda, że inne zdjęcia na forum wstawiłaś, a nie na maila, bo bym jej pokazała inne z sesji, a nie chce mi się szukać:P.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

No niektórzy to na prawdę we łbach mają nieźle nasrane...

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Konczi tę Waszą Duśkę z tym jęzorkiem wywalonym wszędzie bym poznała:P.

No nic, biorę się za mgr, bo pierwsza partia ciuszków już prawie sucha i trzeba będzie wziąć się za prasowanie...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości