|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
ubralismy sobie czysta pościel ![]() 2 mamy 2 jeden grubsza coś jak kurtka właśnie brązowy A drugi szary jakby pokarmowy fajny na teraz Cytat:
a to uczelnie to poprostu krostki czy zaczerwienienie![]() Cytat:
Jaś o dziwo zadowolony Co wy dziś tak w tych krzakach Cytat:
![]() Padam Jachu miał kiepski dzień marudzeniowo- jeczący W nocy tez nieciekawie O 3 posiusial sie cały więc goprzebralam i wzięłam do nas i do 6 rano poplakiwal i krzyczał przez sen Więc byliśmy trójka zombietelików Wydaje mi sie se to zębole Aha miałam pisać Poznanianki kochane 13/10 mam zlot z ludźmi ze studiów w Pyrlandii U z tej okazji mam zamiar moich facetów na weekend Ma ochotę ktoś na spotkanie ( Marzenko,blondynko?)
|
|
#2612 |
|
Zadomowienie
|
Zuziu kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
![]() Telik, o matko ale suuuuuper! ![]() Już się telefonicznie dowiedziałam, że tż ma wolne więc mogłybyśmy spokojnie wypić kawę. Daj tylko znać w jakiej godzinie by Ci pasowało. Mam nadzieję, że i Blondynka da radę. Uściski dla Jaśka i zombietelików. ![]() Tak się podekscytowałam, że zapomniałam co jeszcze miałam napisać... ![]() Crazy, Hania ma po kim odziedziczyć wielką stopę, ale na razie są liliputki rozmiar 19. Wcześniejszą 18 nosiła 4 miesiące, więc stopa jej wolno rośnie-są teraz takie na styk.Patik, ale rozmiar! Choć na zdjęciach rzeczywiście wydaje się mniejszy. Jeśli okaże się, że nie jest zbyt gruby to zawsze możesz ponownie go wystawić. Zdrówka dla wszystkich chorowitków! ![]() Carmela, brawa dla dzielnej Sarenki. ![]() Chelsea, brawa dla dreptającego Julka . Masz swoja mała kopię.![]() Ja też mówię nie TKmaxom, jakoś nie mogę się w nich odnaleźć i ceny raczej wysokie. Trzeba chyba mieć szczęście do jakiejś okazji , już wolę lumpki. |
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Marina JA potrzebuję Twój adres, możesz mi na Pw napisać?
|
|
|
|
#2614 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
melduję się zza krzaków, że żyję.... My też dołączyliśmy się do grona katarzastych... na szczęście już faza zejściowa. A tak w ogóle to mam doła... w drugiej połowie października mam dwutygodniowy staż w Warszawie i byłam wstępnie umówiona z koleżanką, że przyjeżdżam z Heleną i ona się będzie nią zajmować przed południem (jak ja będę na zajęciach) i ostatnio znowu wróciłysmy do tematu i okazało się, że ona myślałam, że to w pierwszej połowie października, bo w drugiej połowie wyjeżdża - dziecko chodzi do niemieckiej szkoło i akurat mają ferie jesienne i co... muszę zostawić Helenę w Poznaniu A druga rzecz - podpadłam dzisiaj teściowej i zaczynam się zastanawiać nad żłobkiem dla Heleny. Nawaliłam dzisiaj - obiecałam jej wrócić trochę wcześniej z pracy i niestety nie udało mi się a ona była umówiona z jakimiś ludźmi - i nie zrobiłam tego specjalnie ale oczywiście moja wina i teściowa w swój subtelny sposób dała mi odczuć, że jestem zła, niedobra (zapewne też obrobiła mi d... w rozmowie z tż ale mniejsza z tym) i tak sobie myślę, że mam dość spinania się, lecenia z roboty prosto po dziecko czy oby nie za późno ją odbieram (czyli po 15.00 mam już stresa), bo teściowa ma swoje życie, pracę, którą wykonuje popołudniami ale czasami musi coś załatwić we wcześniejszych godzinach. I tak mi przyszła myśl ze żłobkiem, chociaż wiem, że dla Heleny babcia jest lepsza... Dziecko do teściowej i od teściowej wożę ja, mam bliżej do pracy.. tak sobie pomarudziłam I tak się skupiłam na sobie, że całkowicie zapomniałam co miałam Wam odpisać, odnosząc się do postów... aa Helena dzisiaj zaczęła chodzić
|
|
|
|
#2615 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na szczęście tylko tyle zdążył ![]() Cytat:
Znaczy się taki mały kajak Cytat:
Na pocieszenie mogę Ci jedynie napisać, że kiedy inne dzieci będą tak chorować na początku przedszkola, Wy będziecie mieli to dawno za sobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A te nieprzespane noce to myślę, że już z innego powodu. Bo oddycha ładnie przez sen. - Sto lat dla dorosłej już Zuzki Cytat:
Bo ja mam takie pomieszczenie w domu, które mi sie po cichu marzy przerobić na garderobę, ale to totalna klitka. Dziś zmierzyłam i jest mniejsza od tej Twojej: ma 195x100 cm ![]() Teraz właśnie tam trzymam mopa, wiadro a mąż swoje zabawki (lutownicę i tego typu narzędzia tortur ).Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za brak powikłań ![]() A czemu piszesz "niby"? Wydaje Ci sie wyższa czy niższa? 2. Tymuś nosi 20.
|
|
#2616 |
|
Wtajemniczenie
|
Hi
Brumciu dostałam przesyłkę. Jestem Mile zaskoczona ze tak szybko dotarło !!! Bidon jest świetny a co najwazniejsze nie ma zakamarków i rożnych dziurek nie potrzebnych gdzie by sie brud zbierał. Wiki juz testowala. Jedyny minus to taki ze nie ma uchwytów. Poza tym raczej jej sie podoba. Zlicytowalam Wlasnie ramke cyfrowa do zdjęć. Mam kupę fotek i marnuja sie tylko w komputerze. A tak wrzuce w ramke i bedzie pokaz zdjęć sobie leciał
|
|
|
|
#2617 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.eobuwie.com.pl/Jak-dobrac...lp-pol-38.html http://www.bangla.babyonline.pl/arty...rozmiar-obuwia Tu bardzo fajnie piszą o tym. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dziś w 5 10 15 i był tylko ten brązowy. A ja po prostu nie mogę takiego kupić 2. Ja czuję się z grubsza tak samo ![]() A Poznaniankom zazdroszczę ![]() Cytat:
Wielkie brawa dla helenki przede wszystkim ![]() A z tym stażem okropnie wyszło Ciężka decyzja. A Twój mąż nie dałby rady wziąć urlopu i razem tu przyjechać?Teściowa... cóż. Kiedyś czytałam, że nigdy nie ma się darmowej opieki nad dzieckiem. Bo albo płacisz niani, albo rodzicom/teściom "w naturze". Czyli niby pieniędzy im nie dajesz, ale powierzając im swoje dziecko w jakiś sposób zezwalasz (albo choć narażasz się) na wtrącanie w swoje życie, wypominanie itp. Sporo w tym prawdy...
|
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
|
Piwnooka
Ostatnio wgl zastanawiam sie zeby w ramach dorobienia jakiegoś dzieciaczka wziąć do nianczenia. Musze to powaznie przemyśleć... |
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tych uchwytów zupełnie nie brakuje. Dziewczyny posiadające nosidło Tuli (Telik, Youyou, kto tam jeszcze?) - prałyście je? Bo nasze już brudne okropnie, a producent zaleca, żeby raczej ni prać, tylko jeśli to konieczne. No i ciekawa jestem, czy któraś z Was wie, jak się po takim praniu zachowuje. No dobra, nadrobiłam i lecę do pracy
|
|
#2620 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku a Moze do pralni oddaj
|
|
|
|
#2621 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jestem pewna ze jakoś sie zgadami mimo ze mam dużo kątów do odwiedzenia ![]() Alez sie cieszę Cytat:
brawa za chodzenieWspółczuje komplikacji ale pewnie dacie sobie radę Cytat:
![]() ![]() My butki mamy 21 Bo 20 nie wchodzilynna pulchną stópkę Johnego I tym sposobem mamy ok 1 cm cm luzu Cytat:
Cytat:
![]() Może delikatnie ręcznie
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Napisane, żeby nie prać ręcznie, wiec się boję
Chociaż przyznam, że tak by było najwygodniej ![]() Cytat:
Nie mogę go przełamać ![]() No właśnie ręcznie mi się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Lili - a gdzie Ty się podziewasz tyle czasu? Znowu masz focha? Wracaj szybko!!!
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-09-25 o 23:36 |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwile, bo ostanio totalnie czasu brakuje.
a że Wasze kciuki są magiczne to bardzo bym prosiła. Jedziemy z dziewczynkami dziś do poradni kardiologicznej i chodzi głównie o Lilkę, mogłabym prosic
|
#2624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uczyłam przedmiotów zawodowych, takich żywieniowych jemu to wyszło jako rumieńce na policzkach, bardzo czerwone i ciepłe, najpierw jeden, potem na drugim się pojawiło no to ![]() ![]() klask i:Cytat:
A ja znowu na uczelnię.. za tydzień zajęcia się zaczynają...kiedy to zleciało :|
|
|
|
#2625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() daj znać po wizycie!!cześć dziewczęta nadrobiłam i biorę się za robotę, ale nie chce mi się..rozleniwiłam się przez wczorajszy dzień- miałam urlop bo musiałam do Szczecina pojechać dowiedzieć się jak ma się moja borelioza wyłazić mi z tych krzaczorów wszystkie, ale już bo shirę wezwę ![]() co do butków to Hanka nosi 21 rozmiar. mam nadzieję, że nie będzie miała takiej dużej stopy jak ja.. |
|
|
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
Bella
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kinga dzis poważna pierwsza krew zaliczyla. wyrżnela twarza w podłoge w rpzedszkolu artura (chcial siostre pokazac) i zdarła sobie zebami gorma warge. cala buzia zakrwawiona, ryk nieziemski, przedszkolanka nie wiedziala co robic (bo akurat pech chcial ze artur i ona kinge prowadzili, za szybko skrecili i kinga sie wylozyla). na szczescie troche zimnej wody, chusteczki i mamusia pomogło
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2630 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie zadzwonił domofon i już po spaniu mojego dziecka. Jak ja nie cierpię tych wszystkich roznosicieli ulotek, wiem, że to ciężka praca bo sama to kiedyś robiłam, ale bez przerwy ktoś dzwoni, a mój domofon nie da się odłączyć. |
||
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy to wolne masz dzisiaj?
Ja się wzięłam za mycie okien.. Ale ciepełko za oknem. Monia u nas też była wczoraj krew. Wargę od środka rozwaliła. Na szczęscie długo nie płakała.
|
#2632 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Jakos nie mam nastroju:/ Więc tylko na chwilę z krzaków wyjdę Możliwe, ale nic nie widać ![]() Cytat:
Cytat:
dla Lili za chodzenie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka Stopa niezła Ale mój TZ też ma ługą (45) i Amelka po nim tak samo Cytat:
Ona ostatnio musi obejrzeć Misia w dużym niebieskim domu, żeby iść spać ... Bella --->
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-26 o 14:13 |
||||||||
|
|
|
#2633 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tymus postanowił zostać chłopakiem z kratkę Więc co druga noc jest przepłakana, a co druga przespana w całości. Dziś na szczęście przypadała ta druga opcja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój też się nie daje. Nawet jak zdejmę słuchawkę z widełek, to i tak popyrkuje... Do nas na szczęście tylko listonosz dzwoni i kurierzy czasem.Cytat:
U nas od pierwszych objawów do pojawienia się minęło parę tygodni (3 chyba). Zrobiłam tonę lecza z warzyw
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
witam
i ja z krzaczorow. Dopadla mnie jelitowka, pol nocy nieprzespane, baa Marysia tez ma bo luzne stolce jeden za drugim i musze ja myc i przebierac za kazdym razem - dobrze ze nie wymiotuje, bo ja non stop (pije i wraca z powrotem)
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej Eve jakas czarna seria u Was... zdrowia!
Patik ja mialam faze na mycie okien w zeszlym tygodniu. Monia wspolczuje pierwszej krwi, u nas tez juz byla. Brumku to super, ze katar odpuscil. A te nocki w krate, to zeby? Bella trzymam kciuki. Pieleszko i jak sie ma bolerioza? Marzenko i Brumku dziekuje za zyczenia dla Zuzki! U nas buciki 20 i 21. Wiec raczej z tych malych, mimo wysokiego wzrostu. Dziewczyny liczace sie z groszem: jesli macie u siebie sklep Boti, to zagladnijcie, przechodzilam i widzialam buciki m.in. za 19,90. Nie przygladalam sie im specjalnie, bo my mamy. Sa jakies przejsciowe i zimowe juz. Tam jest kolekcja podobna do ccc. |
|
|
|
#2636 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny!
no dobra babole koniec dobrego Helga wraca do akcji bo nie grzeczne jesteście ![]() w krzaczkach się zachciało posiadywać zboczeniuchy jedne!!!! a feeeee brrrruuuummmmm (już odpaliłam i jadę z koksem |) uciekać na wątek komu życie miłe, bo koszęęęęęęęęę ![]() :brzyda l:uffff po tynkowaniu domek wygląda ślicznie, okna pomyłam, wreszcie mogę ściągnąć majtki w sypialni i nikt tego nie ma prawa zobaczyć roboty było w brud dlatego zniknęłam (w krzakach nie siedziałam ), nie miałam już siły odpalać wieczorem kompa, jeszcze zostało ogarnąć plac bo bałaganu jest jeszcze sporo, ale powoli dajemy radę![]() ![]() klask i:Cytat:
do usług kochana!! uummm mniam ja dziś spaghetti serwuję Cytat:
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety do końca nie odpuścił, bo jeszcze z nosa leci
Ale już tak inaczej, więc jestem pełna nadziei ![]() Jak się udała imprezka urodzinowa i tort?
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
Zdrówka dla chorych!!!!
Ja nie mogę się ostatnio wyrobić z pisaniem na wizażu. Patryk przestawia się własnie na jedną drzemkę w ciągu dnia (miał dwie) i cały plan dnia mi runął. Muszę się od nowa zorganizować... Pogoda dopisuje, więc jeszcze korzystamy. Nawet nie chce mi się myśleć, że niedługo możemy ugrzęznąć w tym mieszkaniu na długie dni i wieczory ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Jeśli chodzi o nr buta, to u nas 20. A w ubrania dopiero 80 wchodzi ![]() Shira nareszcie jesteś!!!
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek dopiero zerknełam że tyle postów masz natrzaskane, ponad 6 tys.
pewnie na ślubnych się udzielałaś?Shira a Ty mieszkasz z rodzicami czy teściami czy sami? Evve ojej bidulki, a jak noga? Oliweczka mi się dzisiaj śniła.. Aga G od razu świat inaczej wygląda, takie zasyfione były, od kwietnia nie myte Pochwal się tortem.Kajool już w DE pewnie się rozpakowuje? fejsbukowiczki macie jakieś wieści? Sara poprzestawiała mi się ze spaniem w dzień. Zawsze o 11- 11.30 już spała a teraz buszuje do 13-14 i dopiero idzie spać. Rozwalony rytm dnia, pojechać bardzo nie można bo potem jak wstanie to już późno. Od 3 dni tak ma
|
#2640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co tęskniłaś za Shireńką Skarbulku kupiłam dziś spodenki, bluzę i koszulę w dinozaury na lumpie za parę groszy ejjj tak mnie naszło, że skończyłyśmy gratulować kolejnych miesięcy tak jakoś naturalnie i stopniowo to nastąpiło
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

a to uczelnie to poprostu krostki czy zaczerwienienie
Nie wiem, czy ją coś boli, czy co jej jest
( Marzenko,blondynko?)

, już wolę lumpki.
pojechaliśmy rano do lekarza-dała skierowanie na krew i wyszło że to raczej ta wysypka po trzydniówce-ufff mam nadzieję, że niedługo zniknie.
Znaczy się taki mały kajak 

Nie mogę go przełamać
klask i: