|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wezmę po prostu kocyk i lecimy. A jeśli wczoraj byliśmy na 20 minut, to dziś już na ile możemy...?
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
hej wszystkim
przepraszam , ze się wtrącam w nie swój wątek ale mam termin na listopad i chciałabym sie dowiedzieć, czy jest tu ktoś kto rodził w Poznaniu jeśli tak to w jakim szpitalu , gdyż zastanawiam się nad szpitalem św. rodziny lub lutycką...i generalnie jakie "wrażenia" .z góry dzieki wielkie
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z tych co by najchetniej dziecko rozebraly i uczulona jestem na przegrzewanie
|
|
|
|
|
#3034 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej,
kurcze dziewczyny ja pojutrze mam cc. chyba zaczynam sie denerwowac ![]() miejsca sobie nie moge znalezc. boje sie chyba i tyle... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Bez Was naprawdę byłoby dużo ciężej! W tych pierwszych dniach, przy pierwszym dziecku (szczególnie jak się jest taką "przejmującą się wszystkim" mamą, ciężko o zdrowy rozsądek... ![]() To lecimy do sklepu na zakupy, bo moja mama potem wpada nam ugotować
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane.
Wczoraj troszkę podczytałam,ale wymiękłam.Dziękuję za odpowiedzi w sprawie chusteczek nawilżanych Dada,już dziś nabyłam i płyn do kąpieli nivea![]() Wczoraj byliśmy z Kubusiem na pierwszym spacerku i bardzo mu się spodobało,w odróżnieniu do kąpieli.Wyszliśmy dopiero po tygodniu,bo wcześniej nie czułam się na siłach,ale powiem Wam,że taki spacer działa cuda. Mimo,że w nocy mało śpie,bo Kubuś ma jakieś nocne czuwania i medytuje przy cycu to jestem baaardzo szczęśliwa mając go przy sobie. Oto mój maluszek kochany
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie trafiłam na dwie zmiany. Jedną z nieprzyjemną położną, drugą z fajnymi babkami . Przypuszczam, że gdyby nie ta fajna zmiana to niezbyt wspominałabym poród. Podsumowując: Poród jak najbardziej okej! Gorzej wspominam czas na położniczym. Większość położnych nieprzyjemna. |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Przedstawiam 3tygodniową Zochne
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
Tamllin czekam zatem na jakieś informacje, trza załatwić sprawe w tym tygodniu :P
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie też zaczynam świrować. Mamę i siostre mam na drugim końcu Polski, teściową średnią i gdyby nie Wy to bym chyba usiadłą i płakała.
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zośka jest strasznie do Ciebie podobna Sandra Twoja taka pyzunia ![]() Gda dobrze masz z mama przyjedzie ubotuje jaki lajcik ja sie dzisiaj wcisnelam z tesciami na obiad bo mi sie gotowac nie chcialo
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje wszystkim maluszkow
|
|
|
|
|
#3047 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ładnie Ci leci ![]() Cytat:
Cytat:
mój takie robi,doktorka mówiła,że to żółtaczka wydala się z organizmu![]() Cytat:
Zuzia jest cudna,ta czuprynka i Ty super wyglądasz.Kiedy ja dojdę do siebie.... Cytat:
Cytat:
i jak można z kimś takim te dzieci później wychowywać?Na porodówce już bym miała depresje!Myślę,że Twój małżonek stanie na wysokości zadania Cytat:
Ciekawe czy mój ze mną jeszcze pójdzie kiedyś..ale chyba nie będzie miał wyjścia,bo nie wyobrażam sobie rodzić bez niego.Porody rodzinne są super! Cytat:
|
|
#3048 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama już sobie co prawda wszystko spisałam, ale fakt łatwo przeoczyć coś ważnego, a tak byłoby to "na wierzchu" ![]() Cytat:
Cytat:
Od porodu wprowadziła się do nas moja mama... Wszystko ładnie, pięknie, bo i ugotuje, i podpowie co robić z małą (wychowała 4 dzieci, a Basiek to jej 6 wnuczątko ![]() Na dziś kazała nam ubrać jej poza body z długim rękawkiem i pajacem, skarpetki, buciki, kombinezonik i jeszcze śpiworek używamy taki milutki polarkowy!!!! jestem wyrodną matką! jak ja ją tak mogła przegrzewać ![]() moja mama to jednak stara szkoła i za jej czasów dzieci w betach z pierzyny się trzymało, POWINNAM WZIĄĆ NA TO POPRAWKĘ moje biedne dziecię ![]() Obiecuję poprawę, ale to i tak nie ukoi moich wyrzutów sumienia Cytat:
piękna Zocha! My dziś w przychodni przyszpitalnej byliśmy. Mała zdrowiutka i przybiera ładnie - zostajemy przy wyłącznym karmieniu piersią |
||||
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
melduje sie jeszcze z brzuchem. termin mamy na dzisiaj ale nic nie wskazuje ze cos sie wydarzy. jedynie zacznyna mnie to irytowac ze non stop ktos pisze czy to juz a co po niektorzy nawet juz wysylaja gratulacje! ![]() strasznie dziala mi to na nerwy!!!! przeciez jak sie urodzi to dam znac wszystkim komu trzeba nie zostawie tej informacji dla siebie. no niektorzy to zupelnie bez wyobrazni. i sie pytaja "no kiedy no kiedy"- tak jak ja bym nie chciala zeby juz bylo po. eh... a i jeszcze " opad ci juz" ? - nie nie opad!!!!! i moze nie opadnie!!! ![]() ach mowie wam. mam juz dosc.
|
#3050 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc laski
![]() Czekam na meza i idziemy na spacer. BYlam dzisiaj na usg bioderek i wszystko w porzadku Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=306621&page=11 ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() Moj tez tak mial przez kilka dni. A w dzien spal jak susel. I wywnioskowalam ze myli dzien z noca. Pisalam o tym dziewczynom. I zaczelam go troche bardziej uaktywniac w dzien - szczegolnie tak kolo 18 by mial dluzsze czuwanie. Jakas zmiana pieluszki gdy spal, kapiel itd. I w tej chwili jest ok. Cytat:
Cytat:
Na pewno jeszcze pojdzie Kurcze Ty naprawde myslisz o trzecim Podziwiam. poki co moj tylek jeszcze pamieta![]() Widze ze dalas rade zmienic podpisy - ja walczylam i poleglam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cudne dzieciaczki
|
||||||
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide z malym tez zaraz bo jest cieplo to sie przejdziemy. Ide kupic pampki i chusteczki do biedrony. Wogole chodzi za mna makaron ze szpinakiem
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jutro mamy wizytę w przychodni, a ja mam zdjęcie szwów od razu. A Filusia mogłaś mnie jeszcze gdzieś widzieć na Madalińskiego, bo ja rodziłam od wtorku wieczorem i nocą się snuliśmy z mężem korytarzami
|
|
|
|
|
#3053 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bafi dobrze wiedzieć,że maltan dobrze się sprawuje do pupy dziecka Enigmama witajcie w domku i czekamy na relacje Cytat:
Cytat:
Cytat:
za bioderka.Mój wieczorem jest niespokojny,nie lubi kąpieli i w ogóle zadnych czynnosci pielegnacyjnych.Najlepiej nie odrywac go od cyca,no i ze zmęczenia tak z nim zasypiam.Mam nadzieje,ze sie nam unormuje,wczoraj skończył tydzień i tez kochana czuje tyłek,ale bardzo chce a mąz mówi,ze trzecie jak wygra w lotka ![]() Piękne są nasze wątkowe bobasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-26 o 16:56 |
||||||
|
|
|
#3054 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczne zdjęcia i fantastyczna pamiątka![QUOTE=Konczita;36752906] maagie jak szukanie lokalu ??? nam został tort do zamówienia - lokal mamy menu mamy no i kościół tez mamy i dzisiaj sukieneczka przyszła i płaszczyk śliczne wszystko mam nadzieje że za 3 tyg Dusia w to wejdzie [QUOTE=colds;36754368]Już nie wiem, co robić Konczi, szukanie lokalu idzie mi jak krew z nosa. Bardziej jestem podjarana pomocą siostrze w organizacji Jej wesela 11 maja przyszłego roku... na razie najtańsza opcja to 70 zł/os dorosłą w tym obiad (zupa, drugie), danie ciepłe, 10 przystawek. i chyba owoce. Cytat:
![]() Cytat:
Dziś mi przyszedł laktator i będę ściągać!! dziwacznie to urządzenie wygląda i zastanawiam się jak je podejść ![]() Cytat:
zobaczymy czy od razu ją zaszczepią, bo ma troszkę katar (w dzień nic, ale w nocy mi chrumka noskiem)![]() Cytat:
![]() piję jakąś herbatkę: owoc kopru włoskiego ze sklepu z ziołami
|
|
|
#3055 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Na porodówkę w takim razie marsz Cytat:
Cytat:
Słodki Katee a zauważyłaś że Jureczek 2 dni młodszy od Pauli i tak samo Kubuś od Mateuszka ![]() Piękna panienka Cytat:
W drogerii Natura i Aster pampersy po 34,99 są. |
|||
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
A można napoleonkę zjeść jak się karmi...???
|
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was, ale może najpierw napiszę co u nas po wizycie.
![]() No, więc jak widać... w szpitalu nie wylądowałam. Wyniki jednak fatalne, więc dostałam skierowanie na posiew moczu i zobaczymy co dalej z tym robimy. Miałam się wstawić w piątek z wynikami, ale nie mam jak dojechać tego dnia do niego, więc kolejną wizytę mam dopiero w poniedziałek. Do tego czasu mam łykać profilaktycznie Uro Prev, to jakiś nowy suplement na bazie ziołowych wyciągów. Kupiłam, pierwsze tabsy połknięte... co dalej, zobaczymy. Pobrał mi też wymaz na paciorkowca.Z najważniejszych rzeczy: szyjkę badał tylko ręcznie. Rozpulchniona, ale nadal trzyma. Rozwarcia brak, więc moje marzenia o rodzeniu w połowie października są raczej nie do spełnienia. Na dodatek... głowka i brzuszek, które zawsze były większe o jakieś 10 dni niż według terminu z OM... dzisiaj idealnie się pokryłyz terminem z OM i wskazywały 35+6 Zobaczycie, pewnie się przeterminuję i będę ostatnią z wątku, która urodzi. ![]() Hitem jest standardowo waga Antosia, który na miesiąc przed terminem waży 3401 g ! Dobijemy pewnie do 4 jak nic. ![]() Moja waga równie wysoka. A ponadto przyszłam nam dzisiaj do rodziców TŻ-ta bryczka dla Antka!!!
|
#3058 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
To teraz biorę się za nadrabianie.
Na początek wielkie gratulacje, dla wszystkich maluszków, które dzisiaj świętują skończone tygodnie!!! ![]() Cytat:
W końcu został nam już miesiąc! Dociera do Ciebie już ten fakt? Bo ja mam tak, że czasami uświadamiam sobie, bo to już tak blisko i wpadam w panikę, a czasami zupełnie odwrotnie... jakoś ciężko mi uwierzyć, że ten maluch, który wierci się tam w środku za chwilę będzie z nami. Wręcz ten fakt wydaje mi się nierealny. ![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby dziś wieczorem nie było już takich problemów! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Masz się jakoś wstawić do szpitala albo na wizytę w związku z mijającym terminem? Załatwiłaś sobie tutaj już na miejscu lekarza?
|
|
#3059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ze szyjka rozpulchniona to znaczy że skrócona? ja tez miałam powtórzyc badanie moczu, ale dzis sie zapomniałam, a jutro nie ma mi kto zawieść, a do lab dość daleko. trzymam kciuki zeby ten nowy specyfik Ci pomógł i wyniki sie poprawiły
|
|
#3060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to już czas rodzić
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zośka jest CUDNA!!! Cytat:
nie wiem.. tak mi się chce słodkiego, ale nie jem ciast z drożdżami ani z proszkiem do pieczenie (hmm.. w ogóle ciast nie jem...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

Wezmę po prostu kocyk i lecimy. A jeśli wczoraj byliśmy na 20 minut, to dziś już na ile możemy...?

rozsądna mama
ja z tych co by najchetniej dziecko rozebraly i uczulona jestem na przegrzewanie

jesteście Kochane!

przyjedzie ubotuje jaki lajcik
mój takie robi,doktorka mówiła,że to żółtaczka wydala się z organizmu

za nasze 3tygodniowe szczęścia 

Zobaczycie, pewnie się przeterminuję i będę ostatnią z wątku, która urodzi.