Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 19:17   #2281
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Lu daje czadu, leży sobie w bujaku, ja musiałam wyjść na chwilę do łazienki. Oczywiście ledwo zamknęłam drzwi za sobą słyszę ryk, no ale trudno, chwile popłacze, nic jej nie będzie. Mija chwila i ryk ustał wchodzę do pokoju a Lu bawi się pieluchą tetrową właśnie ją sobie nakłada na twarz i ściąga
dla Lusi

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle, to muszę pochwalić mojego męża, który chwilę po tym jak się na nim bezsensownie wyładowałam, przytulił mnie i powiedział że wie iż jest mi teraz ciężko, ale już niejednokrotnie udowodniłam jaka jestem silna, więc tym razem też na pewno mi się uda i już wkrótce "mleczarnia zwiększy produkcję". Kochany mój...
super! taka postawa mi się podoba!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
spiewałam Jej pol godziny!
a ja swojej tańczyłam pół godz. nie, no zartuję - krócej, z 10 min.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:19   #2282
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Przyszła Manduca małż pierwszy wyprzymierzał małego, podoba mu się no i mam w związku z tym pytanie do dziewczyn z manducą, czy dziecko ma opierać się o mnie czy pleckami o nosidło?
Z tego co wiem, to bardziej pleckami o nosidło, ale na początku opierała się na mnie. Główkę nadal układa na moich piersiach.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:24   #2283
prince_polo
Zakorzenienie

juz nie spi dalej cyrk, u tzta nie chc ebyc na rekach tyklko u mnie! własnie tz Ją czesze, to tez sposob na Nią jak sie bedzie darła to Ja całą noc bede czesała i rano bedzie łysa

zaraz Ja wykapie mam nadz ze sie uspokoi. I dalej cmoka obie rece

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

mała wziela szczotke w rece i od razu do buzi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:28   #2284
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
hej ale dzien
kolo 11 gosci, Rozi dostała pampery i misia
mała chciala bc tylko na rekach u mnie swedza Ją dziasła rece swoje to az 2 naraz pcha do buzi slini sie strasznie i jezykiem szoruje dziasła. Na ząbki mama mowila ze ja wczesnie mialam. Wiec Ona tez moze miec szybko.... Wszystko wskazuje ze to an ząbki

Po spacerze na który z NIa poszłam jest marudna. TYLKO NA raczkach chce byc. Wtedy zadowolona slini mi rece cmoka swje piesci wsadza palce mieli jezykiem ciagleCMOKA! odoze Ja to pisk taki jakbym Ja obdzierała ze skóry. Wlasnie Ją uspałam W KONCU zasneła mi an rekach spiewałam Jej pol godziny!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dla Lusi

super! taka postawa mi się podoba!

a ja swojej tańczyłam pół godz. nie, no zartuję - krócej, z 10 min.
No proszę, jakie tu mamy talenty

Dziewczyny, możecie polecić jakąś fajną stronkę, na której mogłabym założyć mamusiowego bloga?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
juz nie spi dalej cyrk, u tzta nie chc ebyc na rekach tyklko u mnie! własnie tz Ją czesze, to tez sposob na Nią jak sie bedzie darła to Ja całą noc bede czesała i rano bedzie łysa

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

"Co do rączki, to do buzi" - przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:29   #2285
houserka
Rozeznanie

hej,

chrzciny się udały to znaczy przyjęcie, w kościele mała trochę dawała czadu, płakała przed sama mszą , potem zasnęła, obudziła się przed samym obrzędem, i sobie myślę ale grzeczniutka, ale po zapaleniu świeczki znów ryk, tż ją uciszył, ale jak ja przejęłam ją na błogosławieństwo ( bo matka wtedy ma trzymać) to znów ryk , już do końca. masakra. Dobrze że chrzest mieliśmy sami w sobotę.Cały dzień była marudna.
za to 3 kolejne dni jak aniołek prawie...

Dziś za to daje czadu, je co 2 h i to z jednego cycka, bo prawy jest "be", śpi ,ale tylko na rękach , każda próba przełożenia do wózka kończy się przebudzeniem. Przy zasypaniu nakwęka się a ja skacze z nią jak wariatka bo wtedy jej łatwiej usnąć i tak później z nią siedzę na rękach. Dziś cały dzień w piżamie ,włosy potargane, łóżko nie pościelone, obiad dobrze że miałam z wczoraj.Zdążyłam tylko skubnąć jakieś sucharki, biszkopty i owoce i zrobić sobie kawę. a i pranie zebrać.

zazdroszczę że dzieci u Was maja taka długą przerwę nocną na spanie, moja ma takie długie tylko czasem , zwykle co 3 h się budzi

tż widzę że tez już traci cierpliwość, bo zmora mała wciąż kwęka ...
czas ją wykąpać.

Edytowane przez houserka
Czas edycji: 2012-09-26 o 19:33
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:49   #2286
agunia82
Zakorzenienie

Lu ma dzisiaj ogólnie bardzo dobry dzień, przed chwilą z dobre 15 minut leżała na brzuszku, główka cały czas w górze! I leżąc na brzuchu zacieszała się do mnie, gadała do mnie i do maskotek A jeszcze niedawno każdorazowo po położeniu na brzuchu był płacz!
A teraz znowu w bujaku zakłada sobie pieluchę na twarz i zdejmuje

Cytat:

no może faktycznie jej zęby idą, chociaż równie dobrze póki co mogą tylko dziąsełka swędzieć a zęby jeszcze długo nie wyjdą

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:54   #2287
Irmusia81
Zakorzenienie

Hejka

Mały śpi, a ja mam chwilkę na wizaż
Większość dnia spędziliśmy w ogrodzie. Było tak pięknie i cieplutko

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
[COLOR=Navy]Jak kładziecie wasze dzieciaczki w łóżeczkach? Zupełnie na płasko?
na płasko

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
to ciesz się, że co 1,5h. Bo ja w ciągu dnia to najlepiej jakbym nie zapinała tych miseczek od stanika. Mój dzień wygląda tak, że mały płacze rano, po dłuższym spaniu w nocy, bo głodny. Daję cyca, je długo, aż zasypia. Śpi z pół godziny, znowu ryk, że głodny. I od tej pory ja mu daję cyca, on possa z 5min, zasypia, ruszam mu cycem, jego policzkiem, nic, śpi. Przekładam do łóżeczka, 10-15min wstaje, znowu szuka cyca. I tak cały dzień
współczuję...

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
wklejam wam zdjęcia z kąpieli w wiaderku
ale fajne
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:54   #2288
chce_byc_mama
Zakorzenienie

moja tez sie slini i tez pakuje caly czas lapki do buzki ale obstawiam to raze na prace slinianek i potrzebe ssania i memlania czegos w buzi :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:56   #2289
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Yoo matki plotkary ! jak wy znajdujecie czas na wizaż to nie wiem... U mnie z czasem krucho, na necie prawie w ogóle w dzień nie siedzę, nie mam kiedy. Moja maruda daje popalić od 2 dni, pochwaliłam ją za bardzo chyba. Śpiąca że hoho, ale nie raczy zamknąć oczek. I tak się męczymy cały dzień.

Dzisiaj byłam pół dnia poza domem, oczywiście z przylepą, ale było mega pozytwnie i fajnie ! Jutro przychodzi przyjaciółka na cały dzień, później znajomi, czwartek też cały zaplanowany i tak czas leci...

Zatęskniłam dzisiaj za czasami sprzed ciąży, gdy popijałam winko z tż przed tv rozmawiając o pierdołach. Dzisiaj to powtórzyliśmy, ale za ścianą spała królewna...
Podziwiam Cię, że wybierasz się z Małą tak długo na miasto...ja to najdalej krążę z wózkiem po okolicznych osiedlach

Też mi się ostatnio zatęskniło za beztroskimi czasami przed ciążą...ale szybko mi przeszło
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a taki

z którym?

poka swój!
a prezent z okazji urodzin (mam je w listopadzie) też już dostałam. Tydzień temu!
http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/66/00/05/2666000502]
Cytat:
podziwiam Cię, ze umiesz wyjść z domu z Małą na pól dnia! ja bym nie ogarnęła tych karmień i w ogóle tej marudy przez pół dnia poza domem!!!
daję radę maksymalnie 3 i pół godziny z nią "na mieście" no chyba że z TZtem, wtedy jest łatwiej (bez niego w ogóle jak bez ręki)

dziś byłam z małą w parku i po 2 godzinach wracałam w podskokach tak się rozdarła!!! zgłodniała niunia

aaaa i ja wizazuję podczas karmień zazwyczaj
Ja też bez męża czuję się jak bez ręki. Oczywiście radzę sobie z Młodą bez niego, ale z facetem jest 100 razy łatwiej i przyjemniej!
Cytat:
u nas jeszcze lepiej, jak nam się kołdra pozwijała, to siadaliśmy na schodach (ja mam trójkę rodzeństwa) i krzyczeliśmy: mamo, kordła mi się pokiełbasiła!

ehhh już się nie mogę doczekać aż Lu zacznie tak śmiesznie mówić i wymyślać swoje słowa

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

dzieciaki sa slodkie jak zaczynaja mowic

Moja sasiadka ma wnuczke 2 latka ma i tez nie raz sie z niej usmialismy bo jest blondyneczka ma krecone wloski wyglada przeslodko i na naszego pieska zamiast Stitch wolala itch bardzo duzo slow przekreca
Jak zaczynają mówić to są słodkie, ale jak zaczynają pyskować, to wtedy się tęskni za czasem, kiedy tylko płakało
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Witam
Pocytowałam sobie co mam odpisać i zginęło a jestem padnięta i już nie będę szukać ponownie.

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów

Sol, strasznie szkoda mi Fabianka. Biedactwo, szpital... I dziękuję za odp. ws. czopków. Ja idę do lekarza z młodym w czwartek to popytam.

Kokosić się... a ja znam jeszcze słowo - rochlić znacznie podobne jak kokosić się

U mnie dziś dzień całkiem dobry. Rano mały marudził bo nie mógł zrobić kupki. Ale w końcu mu się udało i od razu mu ulżyło - poszły takie pruty, że pieluchą ruszało Później poszliśmy sobie do sklepu po mleczko dla Kubusia w ramach spaceru Wyszliśmy przed 14, a wróciliśmy po 16. Mały cały czas spał. Ugotowałam obiad (pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym z ziemniaczkami i ogórkami). Mąż wrócił do domu po 17, a przed 18 pojechaliśmy do moich rodziców Wróciliśmy ok. 20 (małego już nie kąpałam), nakarmiliśmy dzieciaczka i ok. 21 już spał (a ja razem z nim ). A teraz Kuba śpi w łóżeczku, mąż na łóżku, a ja skończyłam odciągać i też idę się oddać w objęcia Morfeusza (jedyny facet o którego mąż nie jest zazdrosny ).
Życzę dobrej nocki i do jutra
Kokosić słyszałam, ale rochlić

W ogóle, to dawaj jakiegoś avka, a nie
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 20:14   #2290
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dziś byłam na wizycie popołogowej, musiałam jechac z Marcinkiem, bo nie mam z nic co zrobić. Panie z recepcji go zabawiały więc nie odstawił cyrku, trochę marudził.
Chciałam żeby gin się wytłumaczył z tego jak ocenił moją ciążę i że nie widział zagrożenia. Zaczął się plątac i przepraszac, że wg ostatnich pomiarów oceniał małego na 2700 i nie sądził, że będzie tak źle, że to się zbiegło z jego urlopem i nie mógł mnie osobiście monitorować, bla, bla...Z innych wieści to niestety (mino, że takie małe dziecko rodziłąm, az strach pomyśleć co by było gdyby było duże) poród mnie trochę zmasakrował (tak mi się wydawało, że wyglądam tam bardzo nieciekawie), doszło do obniżenia pęcherza i ścian pochwy, na razie mam wykonywać ćwiczenia Kegla, powinno pomóc, choć to trochę trwa, gdyby nie pomogło, być może czeka mnie plastyka Przeciwwskazań do współżycia nie ma, ale sama do siebie czuję obrzydzenie, więc nie wiem jak z tym będzie
o matko, współczuję

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej, my po lekarzu. Musimy iść prywatnie do okulisty i prawdopodobnie dostaniemy skierowanie do szpitala na oddział okulistyczny 40 km od naszego miasta
ojej... biedny Fabiś

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
aczkolwiek musze sie pochwalic moze moja niunia wypila dzis 90ml z butelki
byla po 3.45 h przerwie w karmieniu wiec byla glodna
dla Amelki
Stary 2012-09-26, 20:14   #2291
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
L

no może faktycznie jej zęby idą, chociaż równie dobrze póki co mogą tylko dziąsełka swędzieć a zęby jeszcze długo nie wyjdą
wiem wiem w kazdym razie swedzą Ją napewno! i to vhyba bardzo
Cytat:
Dziewczyny, możecie polecić jakąś fajną stronkę, na której mogłabym założyć mamusiowego bloga?
"Co do rączki, to do buzi" - przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać
spoko
ja prowade pamietnik an vitali. mam z okresu ciązowego i teraz /mamusiowego bloga tez chcialam zalozyc i tez niewiem jaka stronka najlepsza

Boshe jak mnie wk.ur.wia tesciowa

małą wykapałam pokwekała uspokpoiłam nakarmiłam ululałam i spi. Ufffffffff mam nadz ze to juz ten sen konkretny na noc...
ree mi do dupy wchodzą. po wypłacie zamawiam nosidło

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 20:27   #2292
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dziopy, jak bylyscie ubrane na chrzciny/co zamierzacie ubrać? Ja planuję sukienkę i żakiet, do tego jakiś płaszczyk jakby było zimno i szpilki zwykłe, nie żadne botki czy coś. Nie wiem, jak najlepiej się ubrac.
Miałam sukienkę i żakiet

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
J
Płytki wzrosły do 122 tys.
To jeszcze nie jest moja norma, ale więcej, niż 76 sprzed ok. 2 tygodni.
Żelaza też mam dosyć, więc nadal nie muszę brać. Następna wizyta w styczniu.
to super

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Wklejam dwa zdjęcia małej
Stary 2012-09-26, 20:27   #2293
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle, to chyba doczekałam się dziś pierwszego głośnego śmiechu! Normalnie uśmiechy były sobie, a fonia sobie, a dziś Zosia przy przewijaniu (obok stał tatuś i robił miny) zaśmiała się w głos

rozumiem
To z kolei nie w moim stylu, bo nie przepadam za metalowymi bransoletami i całkiem nie lubię błyszczących elementów (a pierwszy zegarek ma jakieś brylanciki)

słodko
zdaję sobie sprawę, że takie blyszczące cebule nie każdemu się podobają
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
phadwao dla Jasia za 2mc wczorajsze..

Cytat:
Super!

A nie braliście przypadkiem ślubu w tej parafii? Może dlatego wystarczył tylko akt urodzenia?
niee, ale ja kiedyś śpiewałam w chórku, to może mam plusy na ich kartach
Cytat:
A u mnie dominuje mm i córcia nadal chętnie ssie pierś. Denerwuje się tylko, jak mało z niej leci, ale nie odpuszcza zbyt szybko.

Karolina - mam kubeczek Medeli. Spróbowałam jej w tym podać swoje mleczko i piła bez problemu, ale trzeba uważać, żeby się nie zachłysnęła, więc raczej zacznę od kubków z dziubkiem.

Skoro tyle piszecie o tych zegarkach, to pokażę Wam mój urodzinowy prezent od tż: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/2510725.htm
W rzeczywistości jest bardziej delikatny. Sama kupiłabym sobie jeszcze mniejszy, ale ten też mi się podoba. Lubię małe, bez świecidełek, raczej na pasku, ale może być też na wąskiej bransolecie.
Przypomniało mi się wtedy (miałam urodziny w lipcu), że od byłego też kiedyś dostałam zegarek, a ponieważ tuż przed kolejnymi urodzinami go zgubiłam, to dostałam następny. Powiedziałam o tym tż i okazało się, że swojej byłej też kupił na rodziny zegarek w czasie, kiedy już im się małżeństwo sypało i... że ich związek zaczął się w moje urodziny, dokładnie rok przed moim związkiem z byłym.
dla Jasia.
ładny

Cytat:
Przyszła Manduca małż pierwszy wyprzymierzał małego, podoba mu się no i mam w związku z tym pytanie do dziewczyn z manducą, czy dziecko ma opierać się o mnie czy pleckami o nosidło?

jaka masz manducę? coraz bardziej zachciewa mi się nosidła

Bylismy u pediatry z buzią Jasia, uznała że buzia zła nie jest, mam dałej stosować pielęgnację oraz gdy chce dokarmic do mlekiem HA...Pozatym nie podobało jej się, że Jas nie wodził wzrokiem-w domu robi to, chyba mu się nei chciało... Wędzidelko podjęzykowe ma ok waży 5700 czyli przyrost trochę zwolnił

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-09-26 o 20:29
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 20:48   #2294
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie Tak sobie rozmyślałam nad tym niskim przyrostem wagi Alexa oraz nad tym, że ostatnio ciągle by wisiał na cycku i doszłam do wniosku, że dopadł mnie kryzys laktacyjny Jeszcze parę dni temu, najadał się spokojnie jednym cycem, a teraz po opróżnieniu dwóch dalej jest głodny... W nocy zmieniałam pierś 4 razy, zanim zasnął najedzony Jest mi bardzo, bardzo źle
nie smutaj się po prostu go dokarmiaj i popracuj nad laktacją. Ja to przerabiam po raz kolejny. Zanim poszliśmy do szpitala Mały był tylko na piersi. W szpitalu kazali podawać mu mm, więc mi się jakoś nie bardzo chciało odciągać i wylewać. I przez to teraz znów mam trochę za mało pokarmu i raz dziennie muszę go trochę podkarmić mm. Ale wiem już, ze rozbujanie laktacji to kwestia kilku dni. Mój przepis jest taki: duużo pić, przysawiać dziecko i odciągać laktatorem.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
To ja też dodam zdjęcie podniesionej główki
ale wysoko!

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
od ok 16-17 zaczynają się marudy jak zawsze, aż do kąpania. Więc to chyba też jest jej rytuał
u nas dokładnie tak samo
Stary 2012-09-26, 20:54   #2295
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
hej ale dzien
kolo 11 gosci, Rozi dostała pampery i misia
mała chciala bc tylko na rekach u mnie swedza Ją dziasła rece swoje to az 2 naraz pcha do buzi slini sie strasznie i jezykiem szoruje dziasła. Na ząbki mama mowila ze ja wczesnie mialam. Wiec Ona tez moze miec szybko.... Wszystko wskazuje ze to an ząbki

Po spacerze na który z NIa poszłam jest marudna. TYLKO NA raczkach chce byc. Wtedy zadowolona slini mi rece cmoka swje piesci wsadza palce mieli jezykiem ciagleCMOKA! odoze Ja to pisk taki jakbym Ja obdzierała ze skóry. Wlasnie Ją uspałam W KONCU zasneła mi an rekach spiewałam Jej pol godziny!

jakbym siebie cytowała dosłownie ... nie mam już siły .. moje dziecko porostu nie śpi ... ile wytrzyma? od 00:30 nie spała do 5 później do 7 podrzemała i wstała pełna energii zasnęła o 12 jak wyszłyśmy na spacer i spał do 15 do póki spacerowałyśmy jak weszłyśmy do domu to już oczy jak 5 zł ... zasnęła około 20 ale już się wierci

i mam pytanko czy jak szłyście na szczepienia to mierzono Wam dzieciaczki? Smarowałyście miejsca szczepień tym przeciwbólowym żelem czy kremem ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 20:56   #2296
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ree mi do dupy wchodzą. po wypłacie zamawiam nosidło
my dziś pierwszy raz włożyliśmy Leosia w nosidło. Po 10 minutach zaczął płakać i na tym się skończyło Doszliśmy do wniosku, że nie podoba mu się, bo nie może ruszać całym ciałkiem, jak to ma w zwyczaju

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Bylismy u pediatry z buzią Jasia, uznała że buzia zła nie jest, mam dałej stosować pielęgnację oraz gdy chce dokarmic do mlekiem HA...Pozatym nie podobało jej się, że Jas nie wodził wzrokiem-w domu robi to, chyba mu się nei chciało... Wędzidelko podjęzykowe ma ok waży 5700 czyli przyrost trochę zwolnił
sporo Leoś waży 5500. Też teraz wolniej przybiera.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
[
i mam pytanko czy jak szłyście na szczepienia to mierzono Wam dzieciaczki? Smarowałyście miejsca szczepień tym przeciwbólowym żelem czy kremem ?[/COLOR]
tak, mierzyli i ważyli Małego. Miejsc szczepień niczym nie smarowałam. Nie było nawet śladu po wkłuciach.
Stary 2012-09-26, 20:59   #2297
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

sporo Leoś waży 5500. Też teraz wolniej przybiera.
to dobrze, bo inaczej garb nam wyrosnie
Stary 2012-09-26, 21:01   #2298
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
słodko

Mam do odstąpienia duże opakowanie Hippa HA - u nas się nie sprawdził, wykorzystałam raptem jakieś 5 miarek. Może miałabyś ochotę przyjąć bo u mnie się zmarnuje.

Cytat:
To ja też dodam zdjęcie podniesionej główki
ślicznota

Czy któraś korzysta z monitoru oddechu??

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:07   #2299
Linka25
Zakorzenienie

Wanillka u nas jest tak, ze mała opiera sie i o nosidło i o mnie.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:

i mam pytanko czy jak szłyście na szczepienia to mierzono Wam dzieciaczki? Smarowałyście miejsca szczepień tym przeciwbólowym żelem czy kremem ?[/COLOR]
ja nie, chociaż nawet kupiłam ten zel, ale uznałam, ze nie ma takiej potrzeby
nie było śladu po wkłuciach, nie mówiąc o czymś poważniejszym..
a dziecko zachowywało sie jak zwykle.

Cytat:
my dziś pierwszy raz włożyliśmy Leosia w nosidło. Po 10 minutach zaczął płakać i na tym się skończyło Doszliśmy do wniosku, że nie podoba mu się, bo nie może ruszać całym ciałkiem, jak to ma w zwyczaju
u nas tez na poczatku był płacz
Stary 2012-09-26, 21:07   #2300
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
jaka masz manducę? coraz bardziej zachciewa mi się nosidła

nie wiem co masz na myśli pytając "jaką" , kolor? taką

duży już chłopczyk, dobrze że z języczkiem ok

Cytat:
nie strasz:P mam nadzieje że naszemu się spodoba, jeszcze tak do końca nie wypróbowana bo mały usnął i śpi do tej pory, kolejne podejście jutro

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-09-26 o 21:08
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:11   #2301
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Lu daje czadu, leży sobie w bujaku, ja musiałam wyjść na chwilę do łazienki. Oczywiście ledwo zamknęłam drzwi za sobą słyszę ryk, no ale trudno, chwile popłacze, nic jej nie będzie. Mija chwila i ryk ustał wchodzę do pokoju a Lu bawi się pieluchą tetrową właśnie ją sobie nakłada na twarz i ściąga
oj coraz roztropniejsza nasza najstarsza pociecha

Co myślicie: http://player.vimeo.com/video/240672...e=0&portrait=0 ?

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość

Czy któraś korzysta z monitoru oddechu??
Ja a cio?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:13   #2302
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Wanillka u nas jest tak, ze mała opiera sie i o nosidło i o mnie.
no właśnie na zdjęciach w necie tak mi to wygląda, czyli dzieciaczek ma mieć mało miejsca tzn mam ciasno zapinać, jeszcze jedno mnie martwi bo buźka małego jest na wysokości szelki od ramienia, trochę mi się to nie wygodne dla niego wydaje, tak ma być?

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-09-26 o 21:17
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:25   #2303
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. Padam na ryj. Od 15 nosiłam Fabiego non stop, bo tylko u mnie na rękach się uspokajał...
Jesteśmy po okuliście. 100 zł nie nasze. Mamy umówiony zabieg u nas w mieście na 3.10 czyli nie idziemy na szczepienie. Mamy być naczczo będą mu igłą czyścić... Bardzo dzielny był u okulistki, troszkę płakał ale zaraz wysyłał jej uśmiechy

Cytat:

ale słodki i te fałdeczki moja też ma takie
Igusia też śliczna
Cytat:
mam pytanie do dziewczyn które są w programie rossnę

czy zakupy można robić tylko w tym sklepie który się podało?
U mnie jest tylko jeden rossman, więc nie pomogę
Cytat:
nóżka Fabiego jest jak 4 nóżki mojej małej

Cytat:

Skoro tyle piszecie o tych zegarkach, to pokażę Wam mój urodzinowy prezent od tż: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/2510725.htm
łaaadny
Cytat:
Przyszła Manduca
super
Cytat:

ojej... biedny Fabiś

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:27   #2304
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Nitka nie wiem czy tak mogę napisać, ale chyba właśnie takie są zalety mm mogę przyznać że chyba dziecko mi powoli się "stabilizuje" ale od ok 16-17 zaczynają się marudy jak zawsze, aż do kąpania. Więc to chyba też jest jej rytuał
tak, to duza zaleta np. dzis maly jadl o 2, 7, 12, 16, 19.30 teraz spi po kapaniu i pewnie znowu sie obudzi o 1 lub 2

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ciastek co do pampków: kto rano wstaje temu Soleilka daje

Jak się chwalicie to i ja pokażę co właśnie Fabi robi
jakby Twoj tz to wiedzial to by rano wstawal bez budzika i by sie do roboty nie spoznil

Fabi to model pierwsza klasa

Cytat:
Dlatego właśnie daję sobie czas do poniedziałku i jeśli laktacja się nie unormuje lub Alex znowu zbyt mało przybierze, to przechodzę na mm. Bo przecież nie o to chodzi w macierzyństwie, żeby całymi dniami siedzieć z dzieckiem na rękach i płakać z bólu oraz bezsilności
zdecydowanie. ja dokarmiam mm raz wiecej, raz mniej. Roznie mi się udaje z kp. W kazdym razie i Kuba i ja pogodziliśmy się z tym Ja się nie denerwuję, a Kuba zadowolony i pojedzony. No i żadne z nas nie ryczy z powodu jedzenia bo czasem się zdarzało, że Kuba wył bo cyce puste, a ja razem z nim. Teraz już jest ok. Cyc pusty - idę zrobić mm. Dzieciak się najada, a ja nie mam wyrzutów sumienia.

Cytat:
A tak w ogóle, to chyba doczekałam się dziś pierwszego głośnego śmiechu! Normalnie uśmiechy były sobie, a fonia sobie, a dziś Zosia przy przewijaniu (obok stał tatuś i robił miny) zaśmiała się w głos

tjaaa, skąd ja to znam
Wczoraj u tego ortopedy było w poczekalni około 10 dzieci - na ogół sześciotygodniowych i trzymiesięcznych. I wszystkie spokojne, tylko ja z Zośką musiałam latać po całej poczekalni i dwoić się i troić, by nie urządzała przedstawienia
z drugiej strony takie chodzenie to jakas aktywnosc fizyczna Zawsze to trochę kalorii mniej.

Cytat:
Hahaha Małą wsadziłam do leżaczka, zaczęła marudzić więc zaczęłam jej tańczyć żeby ją zabawić I udało się Tańczyłam i wygłupiałam się do piosenki Dalidy Paroles paroles paroles A ta zaciekawiona wodziła za mną oczami prawo lewo, tak jak się ruszałam. Pierwszy raz tak wyraźnie to zaobserwowałam
Nowa gwiazda show tanecznego??? Ja za to czasem tańczę z młodym na rękach.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:28   #2305
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się to, ile sie nawierci i nakręci przy jedzeniu aż matka nie może wizażować mam nadzieje że to przejściowe problemy
wytlumacz juniorowi, że są rzeczy ważne i ważniejsze a wizaż najważniejszy. Może zrozumie

Cytat:
ale czad

Cytat:

A to Ci aparatka

A tak w ogóle, to muszę pochwalić mojego męża, który chwilę po tym jak się na nim bezsensownie wyładowałam, przytulił mnie i powiedział że wie iż jest mi teraz ciężko, ale już niejednokrotnie udowodniłam jaka jestem silna, więc tym razem też na pewno mi się uda i już wkrótce "mleczarnia zwiększy produkcję". Kochany mój...
dla męża

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Kokosić słyszałam, ale rochlić

W ogóle, to dawaj jakiegoś avka, a nie
No nie rochlij się

Już myślałam o avku i coś wstawię tylko muszę mieć nastrój na szukanie czegoś odpowiedniego

Cytat:
dla Jasia

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:34   #2306
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

i mam pytanko czy jak szłyście na szczepienia to mierzono Wam dzieciaczki? Smarowałyście miejsca szczepień tym przeciwbólowym żelem czy kremem ?
Ważyli i mierzyli obwód główki. Smarowałam Altacetem
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ale słodko wcina Ja Fabiemu też będę dawała do rączki jedzenie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:36   #2307
blueberry88
Zakorzenienie

Sol, na czczo? To ile godzin ma nie jeść?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:46   #2308
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie na zdjęciach w necie tak mi to wygląda, czyli dzieciaczek ma mieć mało miejsca tzn mam ciasno zapinać, jeszcze jedno mnie martwi bo buźka małego jest na wysokości szelki od ramienia, trochę mi się to nie wygodne dla niego wydaje, tak ma być?

przy małym dziecku musi być ciasno, przy większym już to inaczej będzie wyglądało bo głowka będzie "uwolniona"
jeśli chodzi o Twoje pytanie to jutro napiszę jak zobaczę małą w nosidle bo teraz nie wiem...
Stary 2012-09-26, 21:49   #2309
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Mam do odstąpienia duże opakowanie Hippa HA - u nas się nie sprawdził, wykorzystałam raptem jakieś 5 miarek. Może miałabyś ochotę przyjąć bo u mnie się zmarnuje.

dziękinapiszę PW na razie podaję mleczko ha, ale moze moglabym sprobowac czy to mu lepiej podpasuje
Cytat:
nie wiem co masz na myśli pytając "jaką" , kolor? taką

duży już chłopczyk, dobrze że z języczkiem ok
noo chodizło o kolor, bo tam mają te serie, cholera zachciało mi sie bo chuta u nas nie zdaje wgzaminu, mały jej nie lubi a ja mam problem z wiązaniem
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

dla Jasia
Stary 2012-09-26, 21:50   #2310
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
podoba mi się to!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości