|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
dla LusiCytat:
a ja swojej tańczyłam pół godz. nie, no zartuję - krócej, z 10 min.
|
||
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
juz nie spi
dalej cyrk, u tzta nie chc ebyc na rekach tyklko u mnie! własnie tz Ją czesze, to tez sposob na Nią![]() zaraz Ja wykapie mam nadz ze sie uspokoi. I dalej cmoka obie rece ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- mała wziela szczotke w rece i od razu do buzi
|
#2284 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, możecie polecić jakąś fajną stronkę, na której mogłabym założyć mamusiowego bloga? ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
- przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać
|
|||
|
|
|
#2285 |
|
Rozeznanie
|
hej,
chrzciny się udały to znaczy przyjęcie, w kościele mała trochę dawała czadu, płakała przed sama mszą , potem zasnęła, obudziła się przed samym obrzędem, i sobie myślę ale grzeczniutka, ale po zapaleniu świeczki znów ryk, tż ją uciszył, ale jak ja przejęłam ją na błogosławieństwo ( bo matka wtedy ma trzymać) to znów ryk , już do końca. masakra. Dobrze że chrzest mieliśmy sami w sobotę.Cały dzień była marudna. za to 3 kolejne dni jak aniołek prawie... Dziś za to daje czadu, je co 2 h i to z jednego cycka, bo prawy jest "be", śpi ,ale tylko na rękach , każda próba przełożenia do wózka kończy się przebudzeniem. Przy zasypaniu nakwęka się a ja skacze z nią jak wariatka bo wtedy jej łatwiej usnąć i tak później z nią siedzę na rękach. Dziś cały dzień w piżamie ,włosy potargane, łóżko nie pościelone, obiad dobrze że miałam z wczoraj.Zdążyłam tylko skubnąć jakieś sucharki, biszkopty i owoce i zrobić sobie kawę. a i pranie zebrać. zazdroszczę że dzieci u Was maja taka długą przerwę nocną na spanie, moja ma takie długie tylko czasem , zwykle co 3 h się budzi tż widzę że tez już traci cierpliwość, bo zmora mała wciąż kwęka ... czas ją wykąpać. Edytowane przez houserka Czas edycji: 2012-09-26 o 19:33 |
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Lu ma dzisiaj ogólnie bardzo dobry dzień, przed chwilą z dobre 15 minut leżała na brzuszku, główka cały czas w górze! I leżąc na brzuchu zacieszała się do mnie, gadała do mnie i do maskotek
A jeszcze niedawno każdorazowo po położeniu na brzuchu był płacz!A teraz znowu w bujaku zakłada sobie pieluchę na twarz i zdejmuje Cytat:
no może faktycznie jej zęby idą, chociaż równie dobrze póki co mogą tylko dziąsełka swędzieć a zęby jeszcze długo nie wyjdą
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Mały śpi, a ja mam chwilkę na wizaż ![]() Większość dnia spędziliśmy w ogrodzie. Było tak pięknie i cieplutko ![]() Cytat:
Cytat:
ale fajne
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez sie slini i tez pakuje caly czas lapki do buzki ale obstawiam to raze na prace slinianek i potrzebe ssania i memlania czegos w buzi :P
|
|
|
|
#2289 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też mi się ostatnio zatęskniło za beztroskimi czasami przed ciążą...ale szybko mi przeszło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle, to dawaj jakiegoś avka, a nie
|
||||||
|
|
|
#2290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
dla Amelki
|
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kazdym razie swedzą Ją napewno! i to vhyba bardzo![]() Cytat:
![]() ja prowade pamietnik an vitali. mam z okresu ciązowego i teraz /mamusiowego bloga tez chcialam zalozyc i tez niewiem jaka stronka najlepsza ![]() Boshe jak mnie wk.ur.wia tesciowa małą wykapałam pokwekała uspokpoiłam nakarmiłam ululałam i spi. Ufffffffff mam nadz ze to juz ten sen konkretny na noc...ree mi do dupy wchodzą. po wypłacie zamawiam nosidło
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------
|
|
#2293 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdaję sobie sprawę, że takie blyszczące cebule nie każdemu się podobają Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bylismy u pediatry z buzią Jasia, uznała że buzia zła nie jest, mam dałej stosować pielęgnację oraz gdy chce dokarmic do mlekiem HA...Pozatym nie podobało jej się, że Jas nie wodził wzrokiem-w domu robi to, chyba mu się nei chciało... Wędzidelko podjęzykowe ma ok Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-09-26 o 20:29 |
||||
|
|
|
#2294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu go dokarmiaj i popracuj nad laktacją. Ja to przerabiam po raz kolejny. Zanim poszliśmy do szpitala Mały był tylko na piersi. W szpitalu kazali podawać mu mm, więc mi się jakoś nie bardzo chciało odciągać i wylewać. I przez to teraz znów mam trochę za mało pokarmu i raz dziennie muszę go trochę podkarmić mm. Ale wiem już, ze rozbujanie laktacji to kwestia kilku dni. Mój przepis jest taki: duużo pić, przysawiać dziecko i odciągać laktatorem.---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- ale wysoko! ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym siebie cytowała dosłownie ... nie mam już siły .. moje dziecko porostu nie śpi ... ile wytrzyma? od 00:30 nie spała do 5 później do 7 podrzemała i wstała pełna energii zasnęła o 12 jak wyszłyśmy na spacer i spał do 15 do póki spacerowałyśmy jak weszłyśmy do domu to już oczy jak 5 zł ... zasnęła około 20 ale już się wierci ![]() i mam pytanko czy jak szłyście na szczepienia to mierzono Wam dzieciaczki? Smarowałyście miejsca szczepień tym przeciwbólowym żelem czy kremem ?
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
my dziś pierwszy raz włożyliśmy Leosia w nosidło. Po 10 minutach zaczął płakać i na tym się skończyło
Doszliśmy do wniosku, że nie podoba mu się, bo nie może ruszać całym ciałkiem, jak to ma w zwyczaju![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- tak, mierzyli i ważyli Małego. Miejsc szczepień niczym nie smarowałam. Nie było nawet śladu po wkłuciach.
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ślicznota Czy któraś korzysta z monitoru oddechu?? |
|
|
|
|
#2299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wanillka u nas jest tak, ze mała opiera sie i o nosidło i o mnie.
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
nie było śladu po wkłuciach, nie mówiąc o czymś poważniejszym.. a dziecko zachowywało sie jak zwykle. Cytat:
|
||
|
|
|
#2300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() duży już chłopczyk, dobrze że z języczkiem ok ![]() nie strasz:P mam nadzieje że naszemu się spodoba, jeszcze tak do końca nie wypróbowana bo mały usnął i śpi do tej pory, kolejne podejście jutro Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-26 o 21:08 |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj coraz roztropniejsza nasza najstarsza pociechaCo myślicie: http://player.vimeo.com/video/240672...e=0&portrait=0 ? ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Ja a cio?
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie na zdjęciach w necie tak mi to wygląda, czyli dzieciaczek ma mieć mało miejsca tzn mam ciasno zapinać, jeszcze jedno mnie martwi bo buźka małego jest na wysokości szelki od ramienia, trochę mi się to nie wygodne dla niego wydaje, tak ma być?
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-26 o 21:17 |
|
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej. Padam na ryj. Od 15 nosiłam Fabiego non stop, bo tylko u mnie na rękach się uspokajał...
Jesteśmy po okuliście. 100 zł nie nasze. Mamy umówiony zabieg u nas w mieście na 3.10 czyli nie idziemy na szczepienie. Mamy być naczczo będą mu igłą czyścić... Bardzo dzielny był u okulistki, troszkę płakał ale zaraz wysyłał jej uśmiechy ![]() Igusia też śliczna Cytat:
![]() Cytat:
super
|
||
|
|
|
#2304 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
np. dzis maly jadl o 2, 7, 12, 16, 19.30 teraz spi po kapaniu i pewnie znowu sie obudzi o 1 lub 2 ![]() Cytat:
![]() Fabi to model pierwsza klasa ![]() Cytat:
Ja się nie denerwuję, a Kuba zadowolony i pojedzony. No i żadne z nas nie ryczy z powodu jedzenia bo czasem się zdarzało, że Kuba wył bo cyce puste, a ja razem z nim. Teraz już jest ok. Cyc pusty - idę zrobić mm. Dzieciak się najada, a ja nie mam wyrzutów sumienia. Cytat:
Zawsze to trochę kalorii mniej.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2305 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wizaż najważniejszy. Może zrozumie ![]() Cytat:
Cytat:
dla mężaNo nie rochlij się ![]() Już myślałam o avku i coś wstawię tylko muszę mieć nastrój na szukanie czegoś odpowiedniego ![]() Cytat:
dla Jasia
|
||||
|
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Sol, na czczo? To ile godzin ma nie jeść?
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o Twoje pytanie to jutro napiszę jak zobaczę małą w nosidle bo teraz nie wiem... |
|
|
|
|
#2309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo chuta u nas nie zdaje wgzaminu, mały jej nie lubi a ja mam problem z wiązaniem![]() |
||
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

wchodzę do pokoju a Lu bawi się pieluchą tetrową 
dla Lusi
nie, no zartuję - krócej, z 10 min.

dalej cyrk, u tzta nie chc ebyc na rekach tyklko u mnie! własnie tz Ją czesze, to tez sposob na Nią

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a jestem padnięta i już nie będę szukać ponownie.

Igusia też śliczna