|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Widzę, że opis działania to dokładnie nasze problemy |
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynyr ano zasłabłam. I teraz przy kazdym wstawaniu z lozka mam ciemno przed oczyma........
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Blue współczuje, co kupić nie pomogę bo u nas takich problemów nie ma. Małą sporadycznie tylko brzuszek boli
Ciastek do lekarza migiem i zrobić morfologię! Moja kumpela po porodzie miała podobnie, okazało się, że to anemia
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przemęczasz się!
|
||
|
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Blue my stosowaliśmy Infacol , ale działał jakiś czas , a od jakiegoś dobrego miesiąca stosujemy Delicol i kolki zniknęły już nie pamiętam co to jest ( ....oczywiście , ze pamiętam ten ryk |
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wczoraj wieczorem też było trochę ryku, ale nie długo na szczęście. Tylko martwi mnie jedna rzecz - ryk się zaczął, jak małż jej przebierał bodziaka (no niestety Lu bardzo nie lubi być przebierana...), ale to taki że aż się zapowietrzała i jak małż ją próbował uspokoić to nic z tego, jak ja ją brałam na ręce był spokój, dawałam ją mężowi - znowu ryk. W końcu się u niego jakoś uspokoiła ale i tak kwękała i dopiero jak ja ją przejęłam to się uspokoiła w momencie na dobre i usnęła. Nie wiem co jej się stało, przecież nie raz zasypiała spokojnie wtulona w małża, a tu teraz takie coś
|
#2347 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bedziemy trzymały kciuki![]() Cytat:
Cytat:
![]() tez sie zastanawiałam ![]() Cytat:
![]() dzis bede w szpitalu na zdjeciu rtg to podejde do labo zrobie ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() akurat jem wiecej bo mniej karmie wiec an wiecej sobie pozwalam. Nie wiem czmeu tak jest..... Cytat:
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
ciastus moglo spasc, lepiej sprawdz. a jak to nie anemia, to pewnie przemeczenie, musisz sie zaczac oszczedzac
|
#2349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki! Poczytam jeszcze i wybiorę, mam nadzieję, że pomoże!
Prince, uważaj na siebie bardzo |
|
|
|
#2351 | |
|
Rozeznanie
|
Ja nie sypiam prawie wcale. Mały ma kolki a żeby puścić bąka wydaje dźwięki jak stara szafa, co uniemożliwia mi zaśnięcie. Oprócz tego boję się, że mu się uleje, udusi się i w ogóle. Mój schiz sięga zenitu!!
Cytat:
Dziś akcja od 4-30 - ryk, niebotyczny. Męczyliśmy się do 6-45. W końcu nie zważając na protesty wsadziłam Małego w wózek i zaczęłam porządnie bujać. No i padł. Pospał 30 min, zasnął na dobre więc myślę sobie przełożę do łóżka żeby mieć na niego oko. I dawaj ta sama śpiewka. Psychicznie jestem wrak! |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie współczuję tych kolek... Nic nie pomaga, ja bym chyba ładowała wszystkie specyfiki, to jest tak wykańczające. Na szczęście u nas tylko rano... Moje Dziecię właśnie zasypia... szkoda, że mi się już chyba nie uda. Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-09-27 o 08:53 |
|
|
|
|
#2353 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mm też istnieje choć rozumem Twój upór przy kp, trzymam za Ciebie kciuki Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-27 o 08:57 |
|||
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku oba leki na pewno pomagały. Stopniowo zmniejszyłam dawkę Delicolu o połowę (do 120 ml dodawałam 3 krople zamiast 6), ale jak po kilku dniach było gorzej, to powróciłam do normalnej. Teraz podaję 5 i oczywiście nie wiem, czy to prężenie i płacz sprzed kilku dni wynikały z ograniczenia dawki, czy z czegoś zupełnie innego, więc znów będę zmniejszać powoli. Infacolu też na ogół podaję mniej. Nie wiem, czy jeszcze pomaga jej się odgazować, ale na pewno ułatwia odbicie. Zdarzyło mi się podać inny lek, który zdaniem pani z apteki był odpowiednikiem Infacolu, chociaż wcale nie był. Ułatwiał odgazowanie, ale kosztem takiego prężenia i płaczu, że schowałam go do swojej apteczki. Będzie dla mnie lub tż. Do końca trzeciego miesiąca zostały niecałe dwa tygodnie, więc chyba czas najwyższy na odstawienie tych wszystkich specyfików.
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam Wam napisac ze wczoraj wzielam tabletke rpzeczyszczającą przed tym dzisiejszym zdjeciem kregoslupa(musze byc oprozniona) i mialo mnie przeczyscic po 2 godz a przeczyscilo w nocy jak karmiłam mał
A Ona zamiast jesc to sobie zgryzła smoczka od butelki w rulonik i memlała(moze sie drapała po dziasęłkach) i mowie do niej ty osiołku jedz szybciej(chcialam do wc) a ona sie rozplakała tz mowi po co Ją wyzywasz i tak jeszcze wc zaliczyłam w ciagu nocy z 10 razy i rano z 5 razy i mam andz ze zdj wyjdzie![]() mała niedawno wstała zjadła 120 ml odlozylam Ja by B zrbic sniadanie przychodze od pokoju a Ona spi
|
#2356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- |
|||
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojde w ogole do rodzinnego lekarza. Niech mnie przebada tzn zleci badania.
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Mała w nocy ładnie spała, ale w dzień potrzebuje rozrywki - nie zostawia mi czasu na wizaż ![]() Ważyłam ją na zwykłej wadze i waży 6 kg, niestety z wielu ładnych ubranek już wyrosła - niektórych nie zdążyłam jej ubrać, a no i od trzech dni intensywnie ssie swoją lewą piąstkę. Wcześniej też zdarzyło jej się wepchnąć łapkę do buzi, ale na chwilkę. Teraz na dużo dłużej. Uciekam zabawiać moje maleństwo. Miłego dnia Kobietki |
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spanie ze mną nie rozwiązałoby sprawy, bo przy tak potwornym zmęczeniu bałam się, że ją przycisnę lu przykryję i nie zdąży zapłakać. A spanie w łóżeczku groziło zachłyśnięciem. Na początku kładłam ją na boku, a jak zaczęła się przekręcać na plecki, to na brzuszku. Nadal nie śpię spokojnie, ale przynajmniej więcej, niż na początku. Swoją drogą też jestem teraz przemęczona. |
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę Was straszyć, ale kolki czasami trwają dłużej niż 3 miesiące... Kuzyn miał do pół roku
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- |
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z kawka
dzis mam zamiar wyruszyc na miasto z racji tego ze jeszcze! nie pada ![]() mam karte upominkowa do h&m i tak lezy a ja nie mam kiedy sie wybrac no wiec zdecydowalam ze to bedzie dzisiaj
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapinasz mu te majteczki, czy układasz nad pasem biodrowym? Ja już czekam na przekroczenie tych granicznych 6 kg. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-27 o 23:41 |
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa Tż dał mi wczoraj dniówkę swoją i kazał sobie coś kupić
Zaraz podbiję allegro |
|
|
|
#2365 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrobiłam dziś kolejną próbę nosidełkową i wydaje mi się że mój na tyle ładnie trzyma główkę że tego zameczka nie muszę rozpinać, no ale sprawdzę jeszcze jak będzie z rozsuniętym w ogóle to pospacerowałam sobie dziś z młodym w manduce po mieszkaniu - faktycznie bardzo wygodnie też mu się podobałoCytat:
koniecznie sie pochwal ![]() ja też się pochwalę, to moje zakupy wszystko już doszło i w świetnym stanie ![]() http://allegro.pl/mco-bawelniane-spo...615397954.html http://allegro.pl/next-jeansy-roll-u...621577958.html http://allegro.pl/cieple-bezrekawnik...624195266.html Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-27 o 10:14 |
||
|
|
|
#2366 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem przez cały czas u mamy i w dzień mam ogromną pomoc (mały nie sypia od 4/5 do 17/18.). Cieszę się, że jak zaśnie z wieczora to karmię go na śpiocha, kąpię itd bo obudzi go dopiero nocna bądź wieczorna kolka. Ale niewiele wówczas sama odpoczywam. W nocy mam schizy więc śpię ogólnie może koło 1h może mniej. Jestem wykończona psychicznie. Nie wyobrażam sobie być samej w domu. Mąż w pracy a ja nawet do wc nie mogłabym pójść. Maciek domaga się coraz większej uwagi i uspokaja tylko na rękach i jak sie do niego mówi, śpiewa itd. Jak wyczerpię repertuar to czytam mu wiadomości z paska na TVN24 ![]() Dwa dni temu wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem zapalenia wyrostka ale po badaniach wyszło, że to albo kamienie w woreczku albo coś innego z trzustką. Nie mam już siły... W życiu nie przypuszczałabym, że będzie tak ciężko. Teraz zmykam spać, odespać nocno-poranną kolkę. Miłego dnia |
||
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świetne te ciuszki! Spodenki z drugiej aukcji baaardzo mi się podobają |
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cześć dziewczyny ![]() mój dziś ma lepszy dzień, pogodny bardzo mimo że w nocy bolał go brzuszek - znów zatwardzenie od wczoraj zmieniamy mleko na bebilon comfort.
|
|
#2369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
On w ogóle jest mega uroczy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

Ale póki co leży spokojnie...

do lekarza migiem i zrobić morfologię! Moja kumpela po porodzie miała podobnie, okazało się, że to anemia

Doszliśmy do wniosku, że nie podoba mu się, bo nie może ruszać całym ciałkiem, jak to ma w zwyczaju

oj coraz roztropniejsza nasza najstarsza pociecha
Ułatwiał odgazowanie, ale kosztem takiego prężenia i płaczu, że schowałam go do swojej apteczki. Będzie dla mnie lub tż. 
Zaraz podbiję allegro