|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
[/QUOTE] aaa własnie ja od jakis dwóch tygodni dostaję takie kopniaki, że też czasem zdarzy mi się krzknąć, co prawda może nie z bólu ale z zaskoczenia tak nagle dostanę i się wystaszę
a ostatnio mam tak, że czuję, że mała w brzuszku rusza się tak, jakby ktoś nią potrząsał O_O czy to jest normalne? to jest czkawka?[/QUOTE]Chodzi Ci może o takie uczucie jakby trzepot skrzydeł motyla ? Hmmm śmiesznie brzmi, ale też mam takie wrażenie czasami, bo czkawka ta raczej takie miarowe, regularne stuk-puk, jak normalna czkawka
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
hhe moja kolezanka miala 29 lat, dzeci i męża gdy sie dowiedziala, że jej mama 48 letnia -zreszta dobra znajoma mojej mamy, jest w ciązy co najsmieszniejsze,m ta jej mama dowiedziala sie o ciązy pod koneic drugiego trymestru, jak tarfila do szpitala , bo ją gastrolog wysłała. ruchy dziecka wzięła za cos z jelitami, a ten debil gastrolog sie nie skapnal ze to ciąża no bo baba 48 lat i trojka doroslych dzieci
zwłaqscza ze ona wetdy w trakcie rozwodu byla wiec sobie wyobrazcie jaki szok w rodzinieale urodzila zdrowa coreczke, teraz już ma ta corczka pare lat ![]() rozne rzeczy się dzieją heh |
|
|
|
#4234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myślę, że jeszcze niejedno przed nami teraz to dopiero się zacznie tak naprawdę ![]() ![]() ja jestem w 27 + 4 tak dokładnie, a na kalkulatorach pokazuje mi, że to 28 i będzie Julia lub Zuzia
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4239 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam tą pizzę ziemniaczaną. Ale pyszna
Nie chciało mi się iść po pieczarki, więc dałam na wierzch cebulkę, paprykę, szynkę, ser, ser pleśniowy i mozzarellę. Pychota, polecamCytat:
ale najważniejsze, żeby Miki był zdrowyCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w ogóle widziałam, że Ty ciągle w jakichś konkursach bierzesz udział, kiedyś też miałam na to zajawkę, ale odechciało mi się wymyślać te różne rzeczyCytat:
dlatego postanowiłam, że się wstrzymam do końca październikaCytat:
tż nadal walczy z obsadzaniem parapetów zewnętrznych i klnie jak szewc
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Każda z nas ma chyba czasem takie myśli. Niestety nie mamy na to wpływu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i też mam takie jakby drgania. Takie to dziwne. czkawka to nie jest bo to takie pukanie puk puk puk równe. A to takie drgania
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki (tzn. Karolina i Monika) napiszcie mi na PW wszystkie dane to Was dopiszę później na listę na pierwszej stronie. Tylko później to zrobię bo teraz mam jakiegoś dziwnego kompa i ledwo piszę ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: Super, szybko poszło
|
||
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
co do cycków to mój mąz nadal żyje nadzieją, że może mi cos z nich zostanie
pyta sie czy Tymon mi wszystko wyssie a ja mowie-a skad ja mama iwedziec przygotuj się , ze będa meduzy tez bym je zostawila tak w polowie bo teraz za wielkie, ale co zrobic no jak mialam 16 lat to sie modlilam autentycznie wieczorami, zeby mi urosly no i w koncu urosly , może teraz tez sie pomodle ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- ide wstawic papryczki do piekarnika |
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam jeszcze dopisac, że od 3 dni odkładamy do puszki dla Dominika wszystkie 5 i 2zł - jak to cieszy! Będzie na chrzciny
Dzięki za pomysł |
|
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Panie Boże, co prawda stworzyłeś mnie na Twój obraz i podobieństwo, ale wiesz...z przodu tak trochę zostaw"
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie tak jakoś to pochłoneło i lubie od czasu do czasu coś sobie wygrać ; p
|
|
|
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
pizza ziemniaczanaA cuda to zdarzają się i to często ![]() Moja koleżanka parę lat temu chciała zajść w ciążę. Po roku starania zaczęli chodzić do lekarza. I miała robione badania (nie wiem dokładnie się nie znam ale tłumaczyła że miała jakieś 3 ważne elementy tych badań). I wg tych 2 elementów nie mogła zajść w ciążę a 3 miał być tylko gwoździem do trumny - rozumiecie. I poszła do lekarza z tym 3 wynikiem (wg którego nigdy nie będzie mogła mieć dzieci; tak wyszło wg badania) i z 2 testami ciążowymi potwierdzającymi że właśnie jest w ciąży. Lekarz nie mógł uwierzyć. Stwierdził że to nie możliwe, wg badań ona nigdy nie zajdzie w ciążę. Ale była w ciąży I gdy 2 lata później pojawiła się w kolejnej ciąży u tego samego lekarza to powiedział że będzie z nią szczery - gdy pierwszy raz przyszła mając takie wyniki myślał że to jakiś cud, wybryk natury że się udało, przypadek jeden na miliony, coś nie wyjaśnionego w medycynie. Ale teraz on wie że gdyby tylko chciała to może mieć każde kolejne dziecko mimo iż wyniki badań są jednoznaczne. I nigdy już żadnej kobiecie nie powie że nie może mieć dzieci.
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej w pierwszej miłości gra teraz ta laska co grała w galeriankach. Ale jej sie przytyło
|
|
|
#4252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem lepsza kilka razy w ciągu dnia jakiś facet krzyczy " kuuur......" O_o i naprawdę nie udało mi się jeszcze zlokalizować skąd te cudne dźwięki się biorą ale pewna jestem, że całe osiedle to słyszy...eh rozpisałam się Chodzi Ci może o takie uczucie jakby trzepot skrzydeł motyla ? Hmmm śmiesznie brzmi, ale też mam takie wrażenie czasami, bo czkawka ta raczej takie miarowe, regularne stuk-puk, jak normalna czkawka [/QUOTE]niee nie trzepot motyla normalnie jakby ktoś potrząsał tak szybkoCytat:
kurde..to ja czkawki nie umiem wyczuć a teraz te "trzęsienie" mnie trochę zmartwiło.... łota fak? co to może być. Normlanie jakby ktoś mi wziął dziecko i nim trząsł... nie trwa to jakos długo no ale kilka razy już coś takiego czułam |
||
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Haha ostatnio mężowi mówię, że kobietom w 3 trymetrze kurczy się mózg... a on mi na to , że niemożliwe, żebym tak długo była w ciąży.... hahaha
No bardzo śmieszne Też mi się nie chce wracać do pracy.... i mimo, że ją nawet lubię, i wiem że nie muszę się teraz o nic martwić.... Rozleniwiłam się i nie wyobrażam sobie zostawienia w żłobku małego dziecka... Ale cóż... będę musiała.
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie jakby ktoś potrząsał tak szybkokurde..to ja czkawki nie umiem wyczuć a teraz te "trzęsienie" mnie trochę zmartwiło.... łota fak? co to może być. Normlanie jakby ktoś mi wziął dziecko i nim trząsł... nie trwa to jakos długo no ale kilka razy już coś takiego czułam[/QUOTE] ja to miałam ostatnio jak sie położyłam na chwile. Trwało pare sekund
|
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- nie urosły a też się modliłam, jadłam "dupki" od chleba bo niby urosnąć miały i nic. Chyba byłam niegrzecznym dzieckiem
|
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, muszę się zbierać... trzeba się pomalować, uczesać, by ludzi na mieście nie przestarszyć ; p
później do banku po ksero umowy, co by ją dokładnie przejrzeć, i do sr poćwiczyć trochę i pooddychać ; p a na koniec biedronka i zakupy... więc do wieczora zejdzie jak nic do zobaczenia później : ) |
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

Ja miałam taki przypadek w rodzinie. Mój kuzyn urodził się jako 3 dziecko, bo ciotce się właśnie zdawało, że jak karmi piersią to jest zabezpieczona. Wyobraźcie sobie, że zaszła w ciążę z Marcinem nic o tym nie wiedząc- choć nie wiem jak kobieta, która urodziła już dwójkę może nie odczuć ciąży, ruchów dziecka itp. 

a ostatnio mam tak, że czuję, że mała w brzuszku rusza się tak, jakby ktoś nią potrząsał O_O czy to jest normalne? to jest czkawka?[/QUOTE]
Hmmm śmiesznie brzmi, ale też mam takie wrażenie czasami, bo czkawka ta raczej takie miarowe, regularne stuk-puk, jak normalna czkawka 
A nie wiem jak to będzie z pracą jak urodzę, bo teoretycznie cały etat na mnie czeka, ale nie wiem jak to z wychowaniem dziecka pogodzę.. więc i chciałabym i boję się 

Nie chciało mi się iść po pieczarki, więc dałam na wierzch cebulkę, paprykę, szynkę, ser, ser pleśniowy i mozzarellę. Pychota, polecam
ale najważniejsze, żeby Miki był zdrowy
Potem jeszcze raz zaszła w ciążę w wieku 46 lat (ale już wiedziała 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

klask i: Super, szybko poszło
- nie urosły a też się modliłam, jadłam "dupki" od chleba bo niby urosnąć miały i nic.
Chyba byłam niegrzecznym dzieckiem