Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 15:48   #2431
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Agatka ma stwierdzoną skazę białkową i przy temu atopowe zapalenie skóry i pomyśleć, że bidulka ma to po mnie
bidulka

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
czy dziecko od uspokajania suszarką może się uzależnić???
bo przy bólu brzuszka odkryłam, że działa cuda....spokój w oczach i wyciskanie bąków
słyszałam, że niestety tak. Dlatego ja dźwięk suszarki puszczam tylko w ostateczności

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
jezu, od 12 mam koncert, już nie wyrabiam, nic nie pomaga

często piszą, że przy kolkach płacz należy przeczekać, bo i tak nic nie pomoże, ale jak tu można spokojnie siedzieć jak dziecko tak się męczy

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta
U mnie noc i poranek całkiem dobrze. Wczoraj byłam z małym na małych zakupach i kupiłam sobie sukienkę na chrzciny no i bluzkę i spódnicę Od razu mi się lepiej zrobiło. A mąż powiedział, że w kiecce wyglądam super więc było warto (może się później sfocę to pokażę)
nie może tylko koniecznie się sfoć i pochwal

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:55   #2432
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Karolina Eninka biedne jesteście dziewczynki:c mok:
moja to może z 15 min najdłużej płakała...
dzieki za współczucie....
pozazdrsocic Tobie
Stary 2012-09-27, 15:58   #2433
depoison
Zadomowienie

Hello
Noc taka sobie, bo pozwoliłam małżowi łaskawie pójść na kanapę (w nagrodę, że siedział wczoraj z wyjcem, podczas gdy ja się po TKMaxxach szlajałam)
Teraz czekam na listonosza(dwie paczki), ale się chyba nie doczekam Pewnie już w skrzynce leży awizo, że niby był i niby nas nie zastał

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ad. 2 no właśnie, co za życie! dlaczego akurat my?
może awanturniczy charakter to taka wspólna cecha łysolków?

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Skoro tyle piszecie o tych zegarkach, to pokażę Wam mój urodzinowy prezent od tż: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/2510725.htm
W rzeczywistości jest bardziej delikatny. Sama kupiłabym sobie jeszcze mniejszy, ale ten też mi się podoba. Lubię małe, bez świecidełek, raczej na pasku, ale może być też na wąskiej bransolecie.
fajny Podoba mi się ten pasek z "surowej" skóry

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A teraz znowu w bujaku zakłada sobie pieluchę na twarz i zdejmuje
szkoda, że moja jest świetna tylko w zakładaniu...
(po czym następuje wycie, bo tak sobie tę pieluchę wokół głowy zakręci, że zdjąć już nie potrafi)

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

jakbym siebie cytowała dosłownie ... nie mam już siły .. moje dziecko porostu nie śpi ... ile wytrzyma? od 00:30 nie spała do 5 później do 7 podrzemała i wstała pełna energii zasnęła o 12 jak wyszłyśmy na spacer i spał do 15 do póki spacerowałyśmy jak weszłyśmy do domu to już oczy jak 5 zł ... zasnęła około 20 ale już się wierci

i mam pytanko czy jak szłyście na szczepienia to mierzono Wam dzieciaczki? Smarowałyście miejsca szczepień tym przeciwbólowym żelem czy kremem ?
Ad 1 - moje też śpi niewiele, choć teraz chyba więcej, niż miesiąc temu. Aż kiedyś zapisywałam każdą, nawet 15minutową drzemkę - i jednej doby wyszło mi, że spała 6 godzin
Ad 2 - mierzono i ważono. Do miejsca po ukłuciu miałam przykładać taką zmrożoną poduszeczkę żelową, gdyby spuchło. Ale nie spuchło

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
my dziś pierwszy raz włożyliśmy Leosia w nosidło. Po 10 minutach zaczął płakać i na tym się skończyło Doszliśmy do wniosku, że nie podoba mu się, bo nie może ruszać całym ciałkiem, jak to ma w zwyczaju
moja też za pierwszym razem była tak zdziwiona tym nieoczekiwanym unieruchomieniem, że aż się zaczęła awanturować. Ale potem już jej się coraz bardziej podobało, teraz nosidło to jedyne miejsce, w którym potrafi być nawet 2 godziny spokojna.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kochane, tż ma jechać na konferencję do Wawy - czwartek do 16 i piątek do 18 by go nie było. Wyjazd z środę wieczorem i wrócilibyśmy w sobotę wieczorem. Jakby się udało (bo to jeszcze niepewne, czy pojedzie - a jak pojedzie, to czy dam radę z nim), to myślicie, że powinnyśmy się z nim zabrać? Pierwsza podróż Małej itd. cykam Myślę, czy to mądre.
Na Twoim miejscu przede wszystkim zastanowiłabym się, co będę robić w tej Warszawie. W hotelu siedzieć? Miasto podbijać? Czy wyprawa nie będzie większym kłopotem, niż gdybyś te 3 dni została z Martynką sama?
Jeśli masz tam co robić, to pewnie, że jedź. Ale jeśli się tylko obie umęczycie, a jedynym plusem będzie nocna bliskość małża, to myślę, że nie ma sensu.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
No to mam dylemat, to wszystko mi się podoba
ja stawiam na te czarne spodnie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:04   #2434
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Noc taka sobie, bo pozwoliłam małżowi łaskawie pójść na kanapę (w nagrodę, że siedział wczoraj z wyjcem, podczas gdy ja się po TKMaxxach szlajałam)
Teraz czekam na listonosza(dwie paczki), ale się chyba nie doczekam Pewnie już w skrzynce leży awizo, że niby był i niby nas nie zastał

D
masakra z tym jest ja czekam na zakupy dla malej z allegro juz pondad tydzien. Tzn ponad tydzien kase wplacilam. A dzis mi odpisali ze jest opoznienie i paczka bedzie w przyslzym tyg. ;/

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:13   #2435
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
bidulka

słyszałam, że niestety tak. Dlatego ja dźwięk suszarki puszczam tylko w ostateczności

często piszą, że przy kolkach płacz należy przeczekać, bo i tak nic nie pomoże, ale jak tu można spokojnie siedzieć jak dziecko tak się męczy

nie może tylko koniecznie się sfoć i pochwal
nie mozna spokojnie nic zrobic....nawet pojsc na spacer bo nie wiesz kiedy dziecko zacznie wrzeszczzec Psycha siada...jak to tyle trwa nie wiem czy ja sie do tego przyzwyczaje, czy przestane przejmowac...nie wiem....narazie lefax podaje co drugie karmienie

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

dziecko mi sie obudzilo...i przez co...przez pryki...na rekach nadal śpi....
Stary 2012-09-27, 16:33   #2436
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
jak coś znajdziesz to podeślij linki na pw a zobaczę jakie mają parametry
Dziękuję z chęcią skorzystam

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:36   #2437
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
U nas wczoraj wieczorem też było trochę ryku, ale nie długo na szczęście. Tylko martwi mnie jedna rzecz - ryk się zaczął, jak małż jej przebierał bodziaka (no niestety Lu bardzo nie lubi być przebierana...), ale to taki że aż się zapowietrzała i jak małż ją próbował uspokoić to nic z tego, jak ja ją brałam na ręce był spokój, dawałam ją mężowi - znowu ryk. W końcu się u niego jakoś uspokoiła ale i tak kwękała i dopiero jak ja ją przejęłam to się uspokoiła w momencie na dobre i usnęła. Nie wiem co jej się stało, przecież nie raz zasypiała spokojnie wtulona w małża, a tu teraz takie coś
myślę, ze to przypadek, na pewno będzie jak dotychczas

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Nadia za to jak mijają 2 godziny spaceru zaczyna już kwękać i marudzić więc idziemy do domu zaczynam jej odpinać nosidełko, a wtedy pojawia się wrzask i głośny płacz i kilka minut muszę ją uspakajać. Wydaje mi się , że chyba coś jej jest nie do końca wygodnie hm..., Dzieci
a może protestuje bo tak jej się podoba?
zresztą, 2 h to moze być wystarczająco dla dziecka, moja przeważnie po 3 h ma dość, zresztą, głód ją budzi

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
dziękuje jak kochanie sobie śpi u mnie mały jest wyżej, tzn główka mu wystaje, może dlatego że jest większy, spróbuje jeszcze dzisiaj z rozsunięciem tego zameczka, powinno to chować mu główkę
u nas zameczek jest póki co rozsuwany
a zdjecie małej w manduce było robione ponad miesiac temu

Cytat:
bardzo fajne zakupy

cześć dziewczyny
mój dziś ma lepszy dzień, pogodny bardzo mimo że w nocy bolał go brzuszek - znów zatwardzenie od wczoraj zmieniamy mleko na bebilon comfort.
zatwardzenie u dzidziusia to twarda kupka a nie brak kupki... miał twardą?

Cytat:

A ja wczoraj uśpiłam małego śpiewając mu to
http://www.youtube.com/watch?v=sGYgbQvLacc
udało się dwa razy, ale jak przestawałam to się budził, poza tym musiałam śpiewać bo samo puszczanie z yt nie działało
przynajmniej posłuchałaś dobrej muzy

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Cala noc na cycku, spalam moze 2h - juz mam dosc!!!
biedna!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Fabi leży i ma minę "bujaj mnie bo jak nie..."

lepiej bujaj!

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dokladnie mysle tak samo, mimo ze malo spi w ciagu dnia naprawde obylo sie bez tych wszystkich problemow, jedynie plesniawka nas meczy ale z tym sie jakos uporamy, na szcescie obylo sie bez kolek rykow wysypek odparzen ciemieniuchy no sozk po prostu...
u nas wzdęcia i ropiejące oczko (ale malutko)
bez pleśniawki, odparzeń, wysypek, ciemieniuchy, katarków

wymienię wzdęcia na pleśniawkę! albo jeszcze lepiej na ciemieniuchę! ktoś chętny?

Cytat:

Super!!! i te kwiaty
TZ jej wpiął te kwiatki

Depoison dzięki za te obrazki! Podesłałam TZtowi do pracy by wydrukował, on je dodatkowo zalaminował i mała ma teraz zabawę. Jest nimi baaardzo zainteresowana i śmieje się do nich Powiedziałam jej, ze to od cioci Depoison
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:41   #2438
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Kto by pomyślał, że kiedyś mąż będzie traktował eksmisję na kanapę jako nagrodę życie jest jednak pełne niespodzianek

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Dziewczyny z Polski - od przyszłego czwartku w Lidlu będą ubranka dziecięce http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=30315
Ja się chyba wybiorę po dresiki welurowe - cena chyba niezła, bluza z uszkami też mi się podoba
Stary 2012-09-27, 16:42   #2439
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Mieszanie, swoim i mm. Mam Delicol i Bobotic i daję prawie od początku ale od 3 dni jest cyrk a dziś to juz w ogóle, od poniedziałku zaczęliśmy nową puszkę Nan1 (do tej pory był Pre Nan dla wcześniaków) może mu to mleko nie pasujekupy są ok, ale baki straszne puszcza od wtorku.
Wiesz podobno dzieciątko kilka dni , a nawet 2 tyg potrzebuje aby przestawić się na inne mleczko , stąd może te bączki. U nas poczatki do łatwych też nie należały , ale pamiętaj zaraz będzie lepiej ja już nie mogę się doczekać jak wprowadzę zupki i deserki
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:45   #2440
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Wiesz podobno dzieciątko kilka dni , a nawet 2 tyg potrzebuje aby przestawić się na inne mleczko , stąd może te bączki. U nas poczatki do łatwych też nie należały , ale pamiętaj zaraz będzie lepiej ja już nie mogę się doczekać jak wprowadzę zupki i deserki
Ja dziś dałam Mikiemu do polizania (nie do jedzenia, tylko polizania) jabłko miał niezłą minę, normalnie jakbym mu przynajmniej kupę kazała lizać

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
masakra z tym jest ja czekam na zakupy dla malej z allegro juz pondad tydzien. Tzn ponad tydzien kase wplacilam. A dzis mi odpisali ze jest opoznienie i paczka bedzie w przyslzym tyg. ;/
Ładnie, tak będziesz czekać ze w końcu ubranka się zrobią za małe
Stary 2012-09-27, 16:45   #2441
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, ze to przypadek, na pewno będzie jak dotychczas

a może protestuje bo tak jej się podoba?
zresztą, 2 h to moze być wystarczająco dla dziecka, moja przeważnie po 3 h ma dość, zresztą, głód ją budzi

u nas zameczek jest póki co rozsuwany
a zdjecie małej w manduce było robione ponad miesiac temu

zatwardzenie u dzidziusia to twarda kupka a nie brak kupki... miał twardą?

przynajmniej posłuchałaś dobrej muzy

biedna!

lepiej bujaj!

wymienię wzdęcia na pleśniawkę! albo jeszcze lepiej na ciemieniuchę! ktoś chętny?

TZ jej wpiął te kwiatki

Depoison dzięki za te obrazki! Podesłałam TZtowi do pracy by wydrukował, on je dodatkowo zalaminował i mała ma teraz zabawę. Jest nimi baaardzo zainteresowana i śmieje się do nich Powiedziałam jej, ze to od cioci Depoison

no oczywista.
a jak przy tym jęczał

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:46   #2442
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
i sama nie wiem co z tymi szczepionkami
pneumokoki w moim miescie sa za free jakos tak cos slyszalam. Rota kosztuje jakies 500 zl chyba, nie wiem sama musze jechac do przychodni wczesniej i sie dowiedziec wszytskiego.
Oj to drogo... my za rota płaciliśmy jakieś 360 pln (co też swoją drogą jest niezłym zdzierstwem).
Stary 2012-09-27, 16:46   #2443
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

Dziewczyny z Polski - od przyszłego czwartku w Lidlu będą ubranka dziecięce http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=30315
Ja się chyba wybiorę po dresiki welurowe - cena chyba niezła, bluza z uszkami też mi się podoba
ooo jakie fajne rzeczy

To przy okazji mam pytanie do mamuś które mają termometr bezdotykowy z lidla - jak się sprawdza?

Stary 2012-09-27, 16:50   #2444
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś dałam Mikiemu do polizania (nie do jedzenia, tylko polizania) jabłko miał niezłą minę, normalnie jakbym mu przynajmniej kupę kazała lizać

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Ładnie, tak będziesz czekać ze w końcu ubranka się zrobią za małe
Ha ha ha ciekawe jakie będą reakcje naszych pociech

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
ooo jakie fajne rzeczy

To przy okazji mam pytanie do mamuś które mają termometr bezdotykowy z lidla - jak się sprawdza?
Podbijam pytanie też chcę go kupić ?

Ciuszki śliczne

Pneumokoki u nas są za 280 zł za jedną szczepionkę

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-09-27 o 16:54
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:59   #2445
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Wczoraj dostałam list z datą kolejnego szczepienia-9 października.

Właśnie wyszedł od nas hydraulik z agencji-wymieniał wąż od prysznica i silikon na wannie-ma schnąć przez noc, także kicha trochę z myciem się dzisiaj

Sure Start? Gratulacje

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Dziewczyny mają na myśli becikowe w UK

Mnie też odmówili, ale to dlatego, że przyznają je tylko na pierwsze dziecko

Ewka-a czemu Wam odmówili
hm... nie wiem czy na zapach silikonu pomoże ale możesz spróbować roztworu solanki - wylej do jak najszerszego naczynia (żeby była duża powierzchnia parowania) i postaw w łazience. Na pewno pomaga usunąć zapach farby to może na silikon podziała

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
nel_a mam pytanie fotograficzne. Chcę sobie kupić aparat - taki mały kompakcik do torebki, do kwoty 400 zł. Czy możesz mi polecić coś konkretnego? Albo przynajmniej firmę to sobie coś wynajdę Bo nie wiem czy mam szukać wśród kodaków, nikonów, canonów czy jeszcze czegoś innego.
co prawda pytanei nie do mnie ale ja mam taki:
http://allegro.pl/samsung-dv300f-sil...670260946.html
i jeste super! robi ładne zdjęcia. ma wifi więc można przesłać od razu na kompa bez szukania kabla. No i drugi wyświetlacz na przodzie - słit focie bez lustra

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
zazdraszczam!!! a u mnie zimno, wiec sie zastanawiałam jak teraz uspie Malego, bo o tej porze codziennie na dworze jestesmy...i wrzuciłam go do łózeczka, właczyłam melodyjki i ....zasnął...oby pospał dłuuuugo

Z tymi prykami to u nas to samo w nocy zanim pojdzie pryk....jest godzina stekania i jeczenia ...boze niech te dzieci sie tak nie meczą

wiem co czujesz

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

a ja sie zastanawiam nad 5 w 1 i 6 w 1 i nie wiem ktora wybrac, i jeszcze rota i pneumokoki
no my też mieliśmy dylemat ale wybrałam 6w1 i penumokoki i meningokoki. na rotawirusy na razie nie szczepię, choć może jeszcze się zdecyduję

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:59   #2446
agunia82
Zakorzenienie

Aaaa padłam

http://allegro.pl/wozek-jedo-bartati...ium=LikeButton

czytajcie opis, do końca

Stary 2012-09-27, 17:04   #2447
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
hm... nie wiem czy na zapach silikonu pomoże ale możesz spróbować roztworu solanki - wylej do jak najszerszego naczynia (żeby była duża powierzchnia parowania) i postaw w łazience. Na pewno pomaga usunąć zapach farby to może na silikon podziała

co prawda pytanei nie do mnie ale ja mam taki:
http://allegro.pl/samsung-dv300f-sil...670260946.html
i jeste super! robi ładne zdjęcia. ma wifi więc można przesłać od razu na kompa bez szukania kabla. No i drugi wyświetlacz na przodzie - słit focie bez lustra

no my też mieliśmy dylemat ale wybrałam 6w1 i penumokoki i meningokoki. na rotawirusy na razie nie szczepię, choć może jeszcze się zdecyduję
no całkiem fajny jasny obiektyw a to ważne

Stary 2012-09-27, 17:07   #2448
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
. Obecnie odciągam średnio po 220ml co 3 godz i mam już pokaźną kolekcję pojemników z pokarmem w lodówce
wow
tylko odciągasz czy tez przystawiasz dziecko?
jak często odciągasz? co 3 h?
jaki masz laktator?
sorry ze tyle pytań ale temat rozkręcania laktacji jest zawsze na topie

Cytat:
jezu, od 12 mam koncert, już nie wyrabiam, nic nie pomaga
chusta tez nie?
zgadzam się z Sol odkręcona woda - duży strumień działa! tylko nie jest to zbyt eko ani tanie
kiedyś mała strasznie sie rozryczała, z nią na rekach poszłam umyć kapturek by sprawdzić czy nie jest głodna.. odkręciłam więc mocny strumień wody i .... cisza .........
Martynka zamilkła, ja w szoku
nagle... jedna kropla tej wody (pod strumieniem ciągle myłam ten kapturek) spadla jej na twarz!
jedna kropelka!
i znów mega ryk!!!! przez tę kroplę
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:08   #2449
phdwao
Zakorzenienie

podoba mi się ta bluza pluszowa z lidla

nic mi sie nei chce, jutro mam kolejną partię gości z pracy trzebaby ogarnąc jubel
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:16   #2450
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa padłam

czytajcie opis, do końca

Aaaa.... sikam pod siebie!!!

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:17   #2451
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
wow
tylko odciągasz czy tez przystawiasz dziecko?
jak często odciągasz? co 3 h?
jaki masz laktator?
sorry ze tyle pytań ale temat rozkręcania laktacji jest zawsze na topie

chusta tez nie?
zgadzam się z Sol odkręcona woda - duży strumień działa! tylko nie jest to zbyt eko ani tanie
kiedyś mała strasznie sie rozryczała, z nią na rekach poszłam umyć kapturek by sprawdzić czy nie jest głodna.. odkręciłam więc mocny strumień wody i .... cisza .........
Martynka zamilkła, ja w szoku
nagle... jedna kropla tej wody (pod strumieniem ciągle myłam ten kapturek) spadla jej na twarz!
jedna kropelka!
i znów mega ryk!!!! przez tę kroplę
mam taki mini poradni laktacyjny w którym jest napisane że laktację nawet można przywrócić po paru miesiącach ale chyba pod warunkiem że @ się nie pojawiła.
Mnie się udało parę razy odciągnąć 100ml - najczęściej w środku nocy. a teraz wymęczę jakieś 50ml....

Stary 2012-09-27, 17:21   #2452
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dziewczyny kochane niech, któraś podeśle obrazki od cioci Dep. Ciągle o nich czytam i też chcę Wybaczcie jeśli gdzieś był link do nich, mam kilku stronnicową lukę na forum.

Cytat:

U Amelki zostały resztóweczki ciemieniuchy więc niestety nie mam czym "zahandlować"

Cytat:

Ładnie się prezentują, ciekawe jakie będą na żywo.

Cytat:
Moja mama Amelce już jakiś czas temu dała jabłko do polizania, ale jakiejś specjalnej reakcji nie było. No może dziecię było bardziej zszokowane.

Cytat:
Podpinam się pod pytanko

Cytat:
Aaaa padłam

czytajcie opis, do końca

Piękne

Wvictoria dziękuję za linka. Przedni ekranik do słit foci rzeczywiście może być przydatny

Stary 2012-09-27, 17:22   #2453
prince_polo
Zakorzenienie

patrzcie ale fajne

http://allegro.pl/body-68-dlugi-reka...674282923.html

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-27, 17:23   #2454
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
no całkiem fajny jasny obiektyw a to ważne
W życiu na takie coś bym nie zwróciła uwagi

Stary 2012-09-27, 17:27   #2455
agunia82
Zakorzenienie

Mandi proszę
http://baby.zorger.com/baby.zorger.com.newborn.pdf

Stary 2012-09-27, 17:36   #2456
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka dostała taki żółty od babci, bo jest na nim napis:
Jestem mały łakomczuszek, lubię mieć pełny brzuszek

Cytat:
Dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

A propos tych bodziaków, na pierwszym jest napisane:

Uczę mamę cierpliwości, a to wszystko z miłości...

Stary 2012-09-27, 17:43   #2457
prince_polo
Zakorzenienie

ale sie zle czuje mam mdlosci strasznie boli mnie krzyz i dol brzucha i glowa

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-27, 17:50   #2458
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
ale sie zle czuje mam mdlosci strasznie boli mnie krzyz i dol brzucha i glowa

Dziecię się budzi więc najwyższa pora zrobić sobie przerwę w wizażowaniu

Stary 2012-09-27, 18:50   #2459
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
ooo jakie fajne rzeczy

my mamy i jesteśmy zadowoleni
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 18:50   #2460
pumas
Zakorzenienie

Przyznaje się bez bicia, że nic nie nadrobiłam mimo, że malutka grzeczna. Po prostu nie siedzę w ciągu dnia na necie (tylko się włóczę...)

Dzisiaj byłyśmy też cały dzień poza domem, wróciłyśmy przed 16. Pogoda nie dopisywała, zaczęło padać, więc trza było się ewakuować. Odwiedziłam również moją pracę, miałam rozmowę z szefem na temat dalszej współpracy itd. Pochodziłam po sklepach. Zjadłam dobry obiadek. I tak życie płynie. Nie bardzo odnajduję się w tych kupkowych tematach - fakt, dotyczą nas w jakimś stopniu, ale póki co, nie mogę aż tak bardzo narzekać na to moje dziecko, bo o dziwo, ani zaparć nie ma, ani kolek, ani nie drze się bez powodu (prócz skoków), ani nie daje popalić nocami, tylko grzecznie śpi... Prawie aniołek. PRAWIE
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości