|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
Gazet dzieciowych nie znoszę. Dostałam od koleżanki z 20 numerów M jak mama i nie zajrzałam do żadnego. Jakaś awersja czy coś ![]() Cytat:
Martynka ostatnio ma więcej dobrych dni. U nas 2 miesiace i prawie 2 tygodnie na liczniku. Wydłużają jej się okresy zabawy, uśmiechu. Można ją już uspokoić zabawiając, robiąc śmieszne miny, pokazując zabawkę. Skracają się okresy płaczu. Wzdęcia najsilniejsze rano W godz 17-20 najbardziej marudna. W dzień nie śpi w ogóle, z wyjatkiem spacerów, w manduce zasypia natychmiast. |
||
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Jak nie urok to sraczka normalnie
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Sol oj to niedobrze
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze w tym, że chyba połknęłam to co się wysunęło
|
|
|
|
#2525 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) od 11 do 16. Około 14 postanowiłam, że przynajmniej coś na siebie założę (żeby całego dnia w szlafroku nie spędzać), to oczywiście tak się rozdarła, że aż się cała spociła, i nos do tej pory ma czerwony ![]() Karolina, śniłaś mi się dziś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zwróćcie uwagę na ilość wyświetleń - to dopiero fenomen!Cytat:
Ale w dzień jak było, tak jest. Czasem przyśnie na 20 minut (góra 2 razy w ciągu dnia), w pozostałym czasie albo marudzi, albo się drze (może z godzinę w ciągu doby ma pogodny wyraz twarzy) Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musze go w koncu zrobic bo mam teraz dentyste za darmo a tak to sie placi ale ze macierzynsi to za darmo. |
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
W Polsce chyba tak nie ma?
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
nie, oczywiście, że w Polsce nie, jak zwykle
![]() Sol, przykro mi Depoison jak myślisz dlaczego Zosia tak płacze/ marudzi..? No musi być jakiś powód. A może już przestałaś się nad tym zastanawiać..? Bo mnie czasem już nie chce się myśleć jaki jest powód. Skupiam się na tym aby przetrwać. Przestałam nad tym myśleć trochę na skutek sugestii TZta. On twierdzi, ze niepotrzebnie próbuję to wszystko zrozumieć i dociec przyczyn. I pewnie ma rację. Na szczęście M. się trochę wycisza. Nie śpi jednak w dzień i nawet nie sprawia wrażenia sennej... Ale wydłużają się okresy kiedy jest zadowolona i uśmiechnięta. Jak marudzi to mam 2 sposoby: 1. madnuca (to na mega ryk) 2. karmienie (niestety wciąż karmię za często, bo wielokrotnie nie zachowuję przerw 1,5 godzinnych nawet) Czasem mam wrażenie, że moja M. jest bardzo kapryśna. Ale czy to możliwe że u tak maleńkich dzieci ujawniają się jakieś cechy osobowościowe...? Chyba nie... To raczej kwestia wrażliwości. Albo tego, ze gdy dziecku coś dolega (brzuszek) to wszystko staje się problemem i powodem do płaczu, bo dziecko jest rozdrażnione... Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-27 o 22:51 |
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Normalka...
Cytat:
![]() Wstaje lewą nogą? Dobra idę serio spać, bo się znowu nie wyśpię. Dobranoc |
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na drugim miejscu stawiam nudę i potrzebę bliskości. Z głodu nie płacze prawie nigdy - wtedy najpierw mlaszcze a potem "szuka" (wykręcając otwartą buzię na boki) Ech, kto ją tam wie.. ![]() Mój mąż też ponoć jako dziecko tak potwornie się wydzierał. I trwało to znaaaacznie dłużej, niż 3 miesiące. Do tej pory cała rodzina się zastanawia, co mu było. Dwójka pozostałych dzieci - z tych samych rodziców, wychowywana tak samo i w takich samych warunkach - już była "normalniejsza", żadne nie wyło godzinami z tylko sobie znanego powodu. |
||
|
|
|
#2534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że wolno jechałam, bo inaczej byłoby chyba po samochodzie, taki wielki był![]() Mnie chyba i tak nikt nie pobije, bo ja jako dziecko( w okresie wypadania mleczaków) jak mi się ruszał ząb, to go zawsze lubiłam mielić jęzorem, zassać itd....i któregoś razu zassałam tak, że połknęłam przy okazji Bałam się powiedzieć rodzicom i cały czas myślałam, że coś mi się stanie i umrę ![]() Dziewczyny, mam do oddania mleko Bebilon 1, nowe, nie otwierane. Jak któraś chętna, to pisać
|
|
|
|
|
#2535 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja część już dostałam, a coś powinno jeszcze dotrzeć jutro. Niestety śliczne jeansy i sztruksy (3 pary) chyba by ją cisnęły w pasie. Coraz więcej ciuszków w rozmiarze 62 idzie w odstawkę. Znów przybrała 200 g w ciągu tygodni i waży ok. 5300g - jeśli utrzyma to tempo, to wagę urodzeniową podwoi na koniec trzeciego miesiąca. A ja zagęszczacz zaczęłam dodawać na własną rękę. Nic mi nie poradziła ani na wcześniejsze wymioty, ani na ulewanie, ani na krostki na buzi, więc szukałam rozwiązania na własną rękę... m.in. na wizażu. ![]() Dziewczyny - od jutra w Realu będzie w promocji sporo rzeczy dla maluszków- pampersy, chusteczki, jakieś kosmetyki, pajacyki... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
* U mnie zaczęło się chyba dwa dni przed. Dzisiaj possała chwilę i zaczęła się buntować - był płacz i szarpanie, a w końcu puściła brodawkę i położyła się na pleckach. Jak odpięłam drugą miseczkę, to chyba skumała, że na razie z butli nici , przekręciła się na boczek i przyssała na ponad godzinę. Oczywiście przysypiała, a ja razem z nią! Normalnie to mi się nie zdarza, ale ostatnio często jestem bardzo zmęczona. Morfologię miałam badaną w sobotę, a @ nie była na tyle intensywna, żeby ją pogorszyć. Wyniki tarczycowe też są w porządku, więc chyba muszę zacząć łykać ten Femibion codziennie, bo na pewnoczegoś mi brakuje.Cytat:
I mnie też na samym początku tylko nabiał trzymał przy życiu. Jak musiałam odstawić, to miałam poważny problem z wygenerowaniem listy zakupów. ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-28 o 01:49 |
||||||||||||
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, my to powinnyśmy założyć "Klub Dziecka Niespokojnego"
Depoison, u nas ja też raczej stawiam na nudę i potrzebę bliskości. Problemów brzuszkowych nie ma, bo jak mocno płacze to wystarczy wziąć na ręce i pochodzić, bo oczywiście siedzenie na kolanach jej nie wystarcza Maciejka, u nas nie ma reala, z resztą jak większości większych sklepów... Na całą gminę jest jedna biedronka a real 100km dalej... Chciałam Wam się pochwalić wcześniej - bo teraz to już nie - że może dziecię spało od 21, do 5... Tylko że już postanowiło nie spać... Ja gdzieś zasnęłam o 23,30 więc tak średnio się czuje... Musiałam ją zabawiać ale zaczęła marudzić, wkurzyłam się i włączyłam jej suszarkę i śpi. Śmieszy mnie to zawsze bo jak ją włączam to Mała najpierw cichnie, a potem odwraca głowę na boczek do spania ![]() Ale za to się kręci
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() TŻ nas znowu obudził, tym razem troszkę później. Fabi już miał problemy z odgazowaniem, ale teraz leży uśmiecha się i każe się bawić ze sobą, więc do niego lecę
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja od 5 nie spie. Mam stresa przed ta komisją...... Mam andz ze przyznaja mi pieniazki ![]() papiery naszykowałam na szczescie znalazlam tez opsi zdj usg od urologa a mysllam z eniemam, 3majcie kciuki. mała wlasnie sobie guga, patrze jej pampka czy nasikala BO CZKAWKI DOSTAŁA a jak sprawdzam to sciagam rajstopki i paluszkiem z boku patrze (kupe robila w nlocy to se mysle ze smao siku) no i wyciagnełam palca zółtego
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja tak miałam wczoraj |
|
|
|
|
#2540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha co do karmień u nas tez przerwy bywaja czasem bardzo krótkie, bo Jas tak samo, uspokoi sie na piersi, czyli je częsciej nie smiej się ![]() Cytat:
![]() aha ![]() Cytat:
witam o poranku, dziecko jeszcze zjamuje się sobą
|
|||
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
A, Depoison zapomniałam napisać. Bo pisałas że tż był krzykliwym dzieckiem to i być może dlatego Zosia taka. U nas jest tak, że ja i tż byliśmy grzeczni. Do mnie mama wstawała w nocy sprawdzała czy oddycham, a kiedyś teściu poszedł z tż na spacer i zaszedł na grzyby i potem wózka nie mógł znaleźć bo nic a nic nie płakał
|
|
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
muszę pochwalić moje dziecię od poniedziałku moje słoneczko jest bardzo grzeczne , nie wiem czy to zasługa herbatki uspakajającej czy skończonych 3 miesięcy , ale jest taka grzeczne , aż miło. Dzisiaj nie dość , że ładnie spała bo od 20 do 3 i potem od 3.20 do 7 , a potem od 7.30 sama bawiła się w łóżeczku i teraz zasnęła w nim Już czytam co napisałyście i swoją drogą super , że weekend się zaczął
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawą.
Cytat:
Na razie uważam, ale podejrzewam, że kiedyś też tak zrobię. Ostatnio jak już jej zdejmę spodnie i sprawdzę pieluchę, to już przed rozpięciem przestaje krzyczeć - w końcu skoro mama wie, to na pewno zmieni. Gdyby jeszcze zechciała być taka wyrozumiała w kwestii jedzenia... Mama mówi kotom, że mają przyjść za godzinę, to - pomijając poranki, kiedy budzą Jak mą skutecznie - właśnie wtedy przychodzą. |
|
|
|
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tam gdzie jade mamy w jena strone 100 km ale przejechanie miasta to kolejne 30 km. Jak myslicie w aucie mam małej zdjac kurteczke nie? bo sie zgrzej? jak robicie? bo ja z małą jeszcze autem niejechalam teraz jak zimno..... i przyznam ze sie boje ze bedzie robila jakis cyrk mimo z elubi9 jezdzic......
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Hello ! Jak to mozliwe, że zaglądam do was z rana hmm
![]() U nas nocka spoko, trochę pospałam, dzieciątko popiszczało od 8 i samo zasnęło ponownie. Rozbraja mnie ta wesoła dziewczynka ![]() Opatentowałam karmienie na śpiocha, to działa! Dzięki temu mam 2-3h więcej snu No i mam szczęście, że mała nie uspokaja się przy piersi, tylko na rękach wtulona w rożek. Więc ciągłe wiszenie na cycu już dawno za nami, uffff... Co do gazetek dla mamusiek - też ich nie trawię, a jedyną akceptowalną przeze mnie jest własnie m jak mama z powodu różnych nowinek, gdzie co można kupić. Uważam też, że artykuły są ciekawe, krótkie zwięzłe i na temat, bez zbędnych opowieści o cudzie macierzyństwa ![]() Soleilka, współczuję problemów zębowych. Mam to samo, z kasą tak sobie, a jeszcze to kanałowe. We wtorek idę skonczyć tego zęba, bleeeeeeeeeeeee. Może jak Cię nie boli, to przeciągnij sprawę i napraw go jak będzie kasa? Prince, tak zdejmij, ugotuje się bidula Ja jeżdżę z mała codziennie i w aucie ściagam jej nawet jakąś grubszą bluzę, jednak dziecku jest niewygodnie no i ciepło.Ale piękna pogoda, co tu robić.... |
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze pytanie nie owiecie moze jak jedzie sie na komisje i zwarcaja koszty dojazdu ale równowartosci najtanszego srodka komunikacji. A jak ja jade autem to co mam dac im? mam tylko paragon ze tankowałam wystarczy?
|
|
#2548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może Wam być za ciepło. Manduca jest zabudowana, więc grzeje.
Cytat:
Jaką herbatkę podajesz? Kupiłam uspokajającą Hipp, ale zostawiam ją na czarną godzinę. Podam, jak będzie marudzić po jakimś ciężkim dniu. Cytat:
|
||
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy zwracają, ale jeśli już to na podstawie paragonu każą przedstawić Ci fakturę, tak mi się wydaje.
|
|
|
|
#2550 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka zagęszczacz to pewnie tylko w aptece...a sklepie ten AR nawet nie jest droższy, a mówisz że działa??lepiej niż zagęszczacz??to i tak musiałabym skonsultować z pediatrą....prawda??
Asia ma po prostu skrobi rzow i też jest zadowolona- co to znaczy??
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-28 o 09:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Coraz więcej ciuszków w rozmiarze 62 idzie w odstawkę.
Znów przybrała 200 g w ciągu tygodni i waży ok. 5300g - jeśli utrzyma to tempo, to wagę urodzeniową podwoi na koniec trzeciego miesiąca.
, przekręciła się na boczek i przyssała na ponad godzinę. Oczywiście przysypiała, a ja razem z nią! Normalnie to mi się nie zdarza, ale ostatnio często jestem bardzo zmęczona. Morfologię miałam badaną w sobotę, a @ nie była na tyle intensywna, żeby ją pogorszyć. Wyniki tarczycowe też są w porządku, więc chyba muszę zacząć łykać ten Femibion codziennie, bo na pewnoczegoś mi brakuje.
a real 100km dalej...