![]() |
#2761 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Sam (2001)
I Am Sam 10/10 Jakbym mogła to i 11 bym dała. Płakałam w czasie filmu 4 razy. Piękny. Wzruszający. Ciekawy. Trudny do przewidzenia. Nietypowy. Jedyny w swoim rodzaju. Amerykański ale z bardzo dobrym zakończeniem. Polecam. Absolutnie. Wszystkim ![]()
#2762 |
Raczkowanie
|
Zgodnie z postanowieniem sięgnąłem po klasykę Bonda: Goldfinger i From Russia With Love. Bawiłem się świetnie, te filmy nadal da się oglądać, wcale się tak bardzo nie zestarzały. Chyba pójdę za ciosem i sięgnę po kolejne klasyki w oczekiwaniu na Skyfall'a ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio obejrzałam: Podwójne życie Weroniki - mam wrażenie, że to jest film, który się nigdy nie starzeje i który ogląda się kolejnymi razami jak pierwszy raz. Uwielbiam go i na pewno jeszcze nie raz wrócę. Przepiękna muzyka nadaje niesamowity klimat temu filmowi, scena z przedstawienia jest rewelacyjna ![]() X (2011) - australijski thriller o prostytutkach, który rozgrywa się jednej nocy. Fabuła niby ujdzie, ale cały film nie broni się jako całość. Zdjęcia dosyć ciekawe, chociaż momentami bardziej przeszkadzały. Raczej nie polecam. Do tego "mocne" sceny a'la (proszę potraktować a'la pobłażliwie ![]() Tysiąc słów - taka tam komedia (a bardziej obyczajówka) z z Eddie Murphym, którego nie znoszę. Pomysł bardzo ciekawy - główny bohater może wypowiedzieć do końca życia tylko tysiąc słów. Na końcu był morał, ogólnie wyszło z tego kino familijne. Można się uśmiechnąć od czasu do czasu. LOL (2012) - zastanawia mnie jaki jest sens robienia coverów (poza kwestią finansową ![]() ![]()
![]() |
#2765 |
Strzelaj lub emigruj!
|
A ja obejrzałam "Misiaczka" http://www.filmweb.pl/film/Misiaczek-2012-617254
dawno nie widziałam tak pięknego filmu ![]()
#2766 |
Zakorzenienie
|
Bez litości-generalnie brutalne sceny są więc dla osób nie lubiących ich nie polecam. Tematyka gwałtu tak ogólnie. Mi się podobał 8/10.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
Raczkowanie
|
Ja wygrałam bilety na pokaz przedpremierowy filmu "Dredd". Lekko się obawiałam, bo komiksów nie znam, nie czytam i do tego z tego typu filmami u mnie bywa różnie. Ale, że los się do mnie uśmiechnął nie można było nie pójść - i baardzo dobrze zrobiłam! Zaskoczyłam się bardzo pozytywnie. Szczerze mówiąc po samym trailerze nie stwierdziłabym, że ten film mnie zachwyci. Trochę brutalnych scen, ale ja jestem jedną z osób o "słabych nerwach" i dałam radę i do tego z czystą przyjemnością
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2770 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Strzelaj lub emigruj!
|
obejrzyj koniecznie! Ten film jest wzruszający i taki ciepły ![]()
#2772 |
Raczkowanie
|
Nostalgia Anioła 9/10 jestem w trakcie czytania książki, film naprawdę urzekający, uwielbiam aktorkę, która gra główną postać. Opowiada o 14 letniej dziewczynie, która została zgwałcona i zamordowana przez swojego sąsiada..''z góry'' obserwuje życie, które toczy się bez niej.
Trzeba zobaczyć! Edytowane przez Szeptkrwawegoserca Czas edycji: 2012-09-28 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
oglądałam i czytałam i potwierdzam- super! tyle, ze w filmie Mark W. mi jakoś nie pasował do roli ojca ![]()
![]() |
#2774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Obejrzane: Rytuał (6/10) - gdyby nie Hopkins to byłoby marnie ![]() Zaklinacz koni (6/10) - za bardzo familijnie jak dla mnie, za stara jestem na takie filmy. Z drugiej strony filmy, które kręcą się wokół jakiegoś zwierzaka zawsze chwytają mnie za serce ![]() ![]() ![]() John Carter (5/10) - przebierałam nóżkami przed obejrzeniem tego filmu i po kilkunastu minutach.. przebierać przestałam ![]() Epoka lodowcowa 4 (6/10) - co za dużo to niezdrowo. Było parę fajnych i zabawnych momentów, miło było znów popatrzeć na te wszystkie postacie (Sid ![]() ![]() Pożyczony narzeczony (3/10) - łojesu, jakieś to lukrowane, naciągane i nierealne - dawno nie wiedziałam tak sztucznego przedstawienia sytuacji. Każdy z każdym, w tle wielka miłość, której jakby nie było, ani smutno, ani śmiesznie, ani mądrze ![]() Turysta (8/10) - takie filmy sensacyjne to ja lubię ![]() ![]() Symetria (7/10) - przygnębił mnie tak jak "Dług". Dobry pod względem aktorskim, gorszy pod względem fabuły, ale jak na polski film jest nieźle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
"Ojciec chrzestny II", podobał mi się-8/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Raczkowanie
|
21 jump street - polecałyście i obejrzałam
![]() bardzo mi się podobał, jest taki inny trochę.. ale momentami był naprawdę śmieszny i oczywiście Channing w roli głównej. Jakoś mnie nie zachwycił specjalnie 7/10 Śniadanie u Tiffaniego / Breakfast at Tiffany's- kolejny klasyk kina. Mogłabym go oglądać na okrągło. Piękna Audrey Hepburn- ideał elegancji i szyku. Nie jest to jakiś wybitny film, ale dzięki Audrey, jej olśniewających kreacjach i muzyce.. naprawdę warto go zobaczyć. Szczególnie dla miłośników New York ![]() 10/10 (za Audrey głównie) Edytowane przez Szeptkrwawegoserca Czas edycji: 2012-09-29 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Konto usunięte
|
wczoraj Step Up 2 - 5/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Konto usunięte
|
O północy w Paryżu - lekki, przyjemny, sympatyczny. Wyimaginowana pocztówka Paryża różnych lat, chciałabym żeby teraźniejszy tak wyglądał. 7/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
"Moonrise Kingdom" - bardzo mi przypadł do gustu, zupełnie inny ale również na swój sposób bardzo interesujący i intrygujący. 8/10
"Upiorna noc Halloween" - osobiście tego filmu nie zrozumiałam, wg mnie za dużo rozpoczętych, niepowiązanych i niewyjaśnionych wątków. Z tego co wyczytałam został uznany za najlepszy horror któregoś tam roku - nie wiem czemu, ale może inni widzą jakiś głębszy sens ![]() "Misery" - dość ciekawy i interesujący motyw filmu. Ale obejrzeć warto, na pewno coś innego. 7/10 "Epoka Lodowcowa 4" - poprzednie części zdecydowanie lepsze, osobiście uważam, że mial tylko parę dobrych i śmiesznych scen. 5/10 "La cara oculta" - obejrzałam, po przeczytaniu komentarzy tu i naprawdę bardzo oryginalny i ciekawy film. Godny polecenia.8/10
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kazdy razie dziekuje za wszystkie opinie o Tedzie, moze sie skusze ![]() Cytat:
![]() ![]() ------- Looper - fajna koncepcja, ale biorac pod uwage recenzje, spodziewalbym sie czegos troszke lepszego. Bylo kilka zgrzytow w logice w fabule... Jak ktos lubi SF i troche zakrecone filmy, polecam, fajne spojrzenie na kwestie podrozy w czasie i dosyc ciekawa wizja przyszlosci. Ogolnie 7.5/10
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Zakorzenienie
|
cóż, wymieniłam które ja lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Konto usunięte
|
Ted (2012) - czy ja wiem? Przeczytałam komentarze w wątku i dla mnie film (pod kątem humoru) nawet nie umywa się do FG, szczególnie środkowych sezonów. Ma swój urok, to prawda, ale spodziewałam się większego wow.
7/10 Waitress (2007)- potrzebowałam pogodnego filmu na jesienną chandrę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Konto usunięte
|
Mary i Max - animacja o osobie chorej na Aspergera. Do mnie nie przemówiła. 4/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;36845265]Ted (2012) - czy ja wiem? Przeczytałam komentarze w wątku i dla mnie film (pod kątem humoru) nawet nie umywa się do FG, szczególnie środkowych sezonów. Ma swój urok, to prawda, ale spodziewałam się większego wow.
7/10 Waitress (2007)- potrzebowałam pogodnego filmu na jesienną chandrę ![]() OT To masz takie samo zdanie jak ja ![]() Ostatnio powiem szczerze, że nic nie obejrzałam. Będę musiała nadrobić ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-10-01 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
BAN stały
|
Zapomniałam powiedzieć, że obejrzałam Dredda 3D. Jestem bardzo na tak. Chyba najlepszy film komiksowy roku. Dobrze zrobiony, efekty specjalne naprawdę dopracowane idealnie, trzyma napięcie, momentami zabawny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Wtajemniczenie
|
"Mgła" - o jezusicku. Ale chała, za przeproszeniem. Biorę horror, z zamiarem "pobania" się chociaż przez chwilę, poczucia dreszczyku. A tu raz za razem tzw. facepalm
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Zakorzenienie
|
Pif-Paf! Jesteś trup!: 9/10
"Film traktuje o psychice ludzkiej, o wpływie zachowania ludzi na samopoczucie człowieka. Bohaterem jest Trevor Adams, który poprzez negatywne zachowanie członków drużyny football'owej ze szkoły, zmienia się nie do poznania...z prymusa w "bombiarza", jak go nazwano po tym, gdy podłożył bombę w szkole, by zamanifestować to, co się w niej działo...a działo się dużo złego. Dyrekcja nie ma o tym pojęcia, wszystkim otwierają się oczy, gdy dochodzi do konfrontacji z Trevorem i jego filmami, które kręci każdego dnia w szkole..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.