|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
właśnie to sobie wyobraziłam ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
jeszcze trochę i możesz rodzić, co nie ![]() może i bym zawołała ale mam tylko jednego, niezbyt urodziwego i w dodatku dziś gnój przerzuca na polu ![]() a tak to tylko sarny i zające wkoło... |
||
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
moze mi ktos z Was odpowiedziec na pytanie bo moj tz nie dostanie wyplaty bo caly miesiac praktycznie byl na roznych zwolnieniach.Najpierw mial opieke nad zdrowym dzieckiem jak bylam w szpitalu-ile jest to platne 80 czy 100%? potem mial opieke nademna po porodzie-i tu tez pyanie ile jest to platne i teraz do 5.10 ma urlop ojcowski. I dlaczego ma nie dostac wyplaty? Jemu ksiegowa powiedziala ze ma mu zaplacic ZUS a nie oni, slyszalam ze jak jest powyzej 20 pracownikow to placi firma a nie ZUS. Wiec albo nas robia w bambuko albo niewiem,wychodzi na to ze nie mam za co zaplacic za mieszkanie. K..rwa! jestem strasznie wsciekla!!!
|
|
|
|
#3303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc. Ale dzisiaj pospałam.
![]() Małamysz nie denerwuj sie, już dzisiaj przytulisz swojego Skarba Dearline, I_K - gratuluje nam rozpoczętego 37 tygodnia
|
#3305 |
|
Raczkowanie
|
moj maz jak nie chodzil do pracy to przewijal w nocy mala, ale jak ma do pracy to jak go budze to jest wielkie oburzenie, ze co ja chce. chyba powazna rozmowa szykuje dzis wieczorem. zobaczymy co bedzie. dam znac.
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
|
#3309 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza trudna noc za nami. Podwyższona temperatura, marudna mała, wstawanie co godzinę. Całe szczęście cyc w pysiaku ją uspokajał, więc byłam naturalnym smoczkiem, bo raczej ssania prawdziwego to było po kilka minut co 2-3 godziny. Teraz też wisimy przy piersi..
Ach jak to dobrze, że mam rogala do karmienia. Polecam, świetna sprawa. Mała leży wygodnie a ja mam obie ręce wolne ![]() Mam nadzieję, że dziś już będzie spokojniej i słoneczko moje nie będzie się męczyć ![]() Cytat:
no i kilka razy dziennie robi mi się ciemno przed oczami i strasznie kręci mi się w głowie. Wczoraj zapomniałam pediatry zapytać o to (btw wiecie, że i mama ze mną i moją siostrą do niego chodziła ) bo tak byłam tylko Zuzanką zajęta. A wizyta u gina dopiero za tydzieńTo moze najlepsza diagnoza, bo jeszcze trochę i przejdą te kolki. DObrze, że nie jest to inne świństwo. Trzymam mocno kciuki żeby nowe mleczko już kolek nie powodowało. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak przyjdzie mi wrócić do pracy to będę w domu ok 17 a mąż wraca ok 15. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bafi, my szczepiliśmy zwykłymi szczepionkami a nie skojarzonymi. przeciwgorączkowo i przeciwbólowo lekarz nam zapisał Pedicetamol
|
|
|
#3310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie da, tylko ile trzeba wycierpieć... a Ty jak wspominasz swój poród, wracasz czasem do niego myślami czy wolisz zapomnieć? a jaki rogal polecasz do karmienia? |
|
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Kochane
ale się za wami stęskniłam Aga_ton dzięki wielkie za łączność ze światem
|
#3312 | |||||||
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny,
wczoraj wieczorem byłam na ktg i wsio jest ok. nie rodzę jeszcze. nie wyhodowałam też paciorkowca dzis znowu czuję ucisk małej na szyjkę i chodzę i trzymam się na piczkę (jak to ładnie tamlin określa ), bo mam wrażenie że mi wypadnie.co do upławów to ja też mam teraz zdecydowanie większe, ale są takie mleczne więc nie martwie sie że to wody, tylko ilośc czasami jest zatrważająca. Cytat:
dla Zuzi. dzielna dziewczynka.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Colds mam nadzieję że zmiana mleczka coś pomoże, bo szkoda mi Melci ogromnie. Jka czytam o tych kolkach to mi sie lzy w oczach kręcą. Cytat:
to może jakiś listonosz? Cytat:
bedzie wojna
|
|
#3313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pisz co tam u Was? jak Malutka? a jak sam poród, ciężko było? Cytat:
mnie też zalewa ostatnio... |
||
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
To zupełnie odwrotnie jak u mnie. Oczywiście dokarmiały jeśli była taka konieczność i jeśli poprosiłaś, ale generalnie jeśli widziały, że ktoś chcę karmić piersią, ma możliwość to bardzo pomagały i wspierały.
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilka to prawdziwy aniołek. Pije i śpi. Tylko raz wczoraj awanturzyła się przez trzy godzinki
chyba po witaminkach.W nocy nie budzi się na karmienie. Jak cywilizowany człowieczek budzi się na picie o 6 rano ![]() Na reszcie mam ściągnięte szwy Wyglądam marnie, nie mam co zrzucać po ciąży. Muszę za to chyba krew zbadać bo nie wiem czy nie mam anemii.
|
#3316 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki bo dość długiej przerwie
Chciałam serdecznie pogratulować nowym mamusiom ![]() Musieliśmy się zaklimatyzować, nauczyć siebie. Trochę nam zeszło z tym, wiem. Ogólnie mój dzidziuś jest bardzo grzecznym i spokojnym dzieciaczkiem. Spi ładnie w nocy, wstaje na karmienie zawsze o 23, 2, i 6. Ja się wysypiam. Mają bardzo dziwny zapach. Taki śmierdzący. Moje miały taki piękny różowy kolorek. Moim zdaniem nie da się pomylić wód z moczem. Bynajmniej w moim przypadku. Cytat:
Mnie 8kg na plusie zostało![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój narazie nie ma dolegliwości brzuszkowych, ale jak jakieś się pojawią to odstawię to witaminęCytat:
Cytat:
![]() To pomogli ![]() Ja kupiłam taką podusie http://poofi.pl/shop/#/shop/products...nia-niemowlat/ Jestem bardzo zadowolona. Jest świetniej jakości, nie wchłania płynów. Pozatym czemu Ty jeszcze moja droga nie urodziłaś Trzymam kciukasy, żeby lada moment Cię złapało.
|
|
#3317 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam pogratulować wszystkim mamusiom które urodziły podczas mojej nieobecności
Akurat temat karmienia na tapecie. Ja przez pierwsze dwa dni nie miałam pokarmu. Położne na siłę kazały przystawiać, miałam poranione sutki a maluszkowa domagała się mleka. To było straszne, bo się męczyła i była głodna a one mi buteklę z wielką łąską przynosiły. Gorzej, bo co zmiana to inna koncepcja. Jedna mi kazała tylko 5 min. przystawiać i dzwonić po butelkę, żebym sutków nie zmarnowała na darmo. Inne wysmiewały ten sposób i głodziły mi dziecko. Koszmar. Jak przyszłam do domu to dostałam nawału na maxa. Radzę sobie już jakoś z nim. Co najlepsze mój mąż kupił mi w aptece zwykły odciągacz lakta plus czy jakoś tak. Kosztował 30 zł a jest bardzo fajny.
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
w ciągu 40 minut leżenia mialam trzy skurcze dochodzące do 40, ale nie znam sie na tym kompletnie, a polozna powiedziala ze wsio ok. dzisiejsza noc była spokojna, natomiast poprzedniej miałam okropne bóle podbrzusza i brzuch sie napinał dość często. pewnie to przepowiadacze były.
|
#3319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam założony szew ciągły rozpuszczalny i ulgę poczułam dopiero po tygodniu jak się dziad rozpuścił.
|
|
#3320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ile kg Ci do tej pory spadło? Cytat:
![]() przez dwa miesiące chuchałam, dmuchałam by mała posiedziała grzecznie chociaż do bezpiecznego okresu, a tu już kilka dni po terminie i na nic się nie zapowiada widzę, że Ty też masz aniołeczka zamiast dziecka gratuluję dzięki za linka. |
||
|
|
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_ton wywoływany poród nie jest taki straszny. Gorsze jest czekanie na porodówce. Leżałam dwa dni i słyszałam jak babki się wydzierają, w pokoju było nas 5 i też ciągle którąś coś łapało a mnie nic. I to było bardzo stresujące.
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
Elena, Anusia gratuluję Wam tych aniołków
Co Wy w ogóle jecie w okresie karmienia? bo mnie przeraża ze nabiału nie, rosołku nie. to co ja jeść będę? a nie chce schudnąć tylko brzuszek zgubić.
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak rodziłam to starałam się nie krzyczeć, żeby całego oddziału nie pobudzić.
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja dziś przebieram, patrzę, wisi na włosku. Popsikałam octaniseptem, umyłam patyczkiem, sięgam po pieluchę i patrzę pępka nie ma. W tej chwili przyszła położna i stwierdziła, że ładnie się zagoił ![]() Ja miałam szew ciągły nierozpuszczalny. Ciągnęło jak diabli. no ale cięli mnie dwa razy, a położna stwierdziła dziś, że bardzo się musiałam przy porodzie napracować bo dziecko było spore
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
Najważniejsze to lekkostrawnie. Ja nabiał jem, chude szynki, chude mięso. Rosół też gotuje od czasu do czasu.
|
#3327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, że to tylko kilka dni w szpitalu i później można robić tak, jak podpowiada intuicja, bo inaczej to się jakiejś deprechy można nabawić
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-28 o 11:59 |
|
|
|
|
#3328 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak rosołku nie. Ja jem rosołek, pomidorową, barszczyk. Oczywiście wszystko prawie niedporawione. Poza tym bułkę z pomidorem albo szynką albo dżemem. No i ziemniaczka z gotowanym mięsem. Nawet na jajecznicę się skusiłam. I dwie kawy ![]() Położnej pytałam dziś o nabiał. Powiedziała, że owszem od czasu jogurcik albo twaróg i żeby nie przesadzać ogólnie. W Cieszynie. Cytat:
a bóle parte to było wybawienie bo nie bolało już tak bardzo.
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
☠☠☠☠........ zalano mi kuchnię
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

no i kilka razy dziennie robi mi się ciemno przed oczami i strasznie kręci mi się w głowie. Wczoraj zapomniałam pediatry zapytać o to (btw wiecie, że i mama ze mną i moją siostrą do niego chodziła

), bo mam wrażenie że mi wypadnie.
) na takiego aniołka jakim jest moja najdzielniejsza córeczka.
dla Zuzi. dzielna dziewczynka.
bedzie wojna