Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 11:01   #3301
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Jak bedzie milutki to wykorzystaj to i powiedz ze jakiekolwiek decyzje w sprawie karmienia naleza do Ciebie. A jak mu sie nie podoba to niech wyciaga suta i sam karmi.

A w jakis dzien sprobuj odciagnac mleko - zeby sie nie awanturowal o to mm - i zostaw go na kilka godzin samego z mala.
Wtedy najczesciej chlopy lagodnieja w swoich madrosciach.

właśnie to sobie wyobraziłam

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

My wczoraj skończyliśmy pełne 36 tygodni i dzisiaj zaczynamy 37 tydzień!
gratuluję
jeszcze trochę i możesz rodzić, co nie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Sąsiada wołaj
może i bym zawołała ale mam tylko jednego, niezbyt urodziwego i w dodatku dziś gnój przerzuca na polu
a tak to tylko sarny i zające wkoło...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:02   #3302
zielona1911
Zakorzenienie

moze mi ktos z Was odpowiedziec na pytanie bo moj tz nie dostanie wyplaty bo caly miesiac praktycznie byl na roznych zwolnieniach.Najpierw mial opieke nad zdrowym dzieckiem jak bylam w szpitalu-ile jest to platne 80 czy 100%? potem mial opieke nademna po porodzie-i tu tez pyanie ile jest to platne i teraz do 5.10 ma urlop ojcowski. I dlaczego ma nie dostac wyplaty? Jemu ksiegowa powiedziala ze ma mu zaplacic ZUS a nie oni, slyszalam ze jak jest powyzej 20 pracownikow to placi firma a nie ZUS. Wiec albo nas robia w bambuko albo niewiem,wychodzi na to ze nie mam za co zaplacic za mieszkanie. K..rwa! jestem strasznie wsciekla!!!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:02   #3303
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
DZiewczyny!!!
wpadam tylko na chwile powiedziec ze to juz dzis!!!
Jade na cc! wieczorem bede juz miała mala po drugiej stronie.
oczywiscie zamartwiam sie czy to nie za wczesnie (37tc i 5 dni), gin uspokaja wiec pewnie wie co robi.
Od rana cisnienie mi tak skoczylo ze jest napisane na cisnieniomierzu "konieczna konsultacja lekarska"
Trzymajcie kciuki.
Powodzenia! Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro Pokaż wiadomość
w ogole mam problem z przystawieniem bo karmie przez kapturki, bo mala nie chce cycki bez. zaczyna sie krzytusic a potem cmoka i cmoka i krzyczy. ciezko jest i naczej niz na lezaco. wogole juz mam dosyc karmienia cycka az sie plakac chce, bo nie umiem jej normalnie przystawic
Ze mną na sali leżała dziewczyna która miała straszne problemy z przystawianiem. Mały nie chciał ssać, nawet kapturki niewiele pomagały, ale położne pomagały jej cierpliwie i było co raz lepiej więc może zanim zdecydujesz się na mm to warto skorzystać z pomocy doradcy laktacyjnego.
Stary 2012-09-28, 11:04   #3304
kraven
Zakorzenienie

Cześc. Ale dzisiaj pospałam.

Małamysz nie denerwuj sie, już dzisiaj przytulisz swojego Skarba

Dearline, I_K - gratuluje nam rozpoczętego 37 tygodnia To już coraz bliżej.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:04   #3305
OlejmyJutro
Raczkowanie

GG do OlejmyJutro Send a message via Skype™ to OlejmyJutro

moj maz jak nie chodzil do pracy to przewijal w nocy mala, ale jak ma do pracy to jak go budze to jest wielkie oburzenie, ze co ja chce. chyba powazna rozmowa szykuje dzis wieczorem. zobaczymy co bedzie. dam znac.

Jestem mamą !
27.08.2012r.
OlejmyJutro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:09   #3306
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
moj maz jak nie chodzil do pracy to przewijal w nocy mala, ale jak ma do pracy to jak go budze to jest wielkie oburzenie, ze co ja chce. chyba powazna rozmowa szykuje dzis wieczorem. zobaczymy co bedzie. dam znac.
to powodzenia
Stary 2012-09-28, 11:11   #3307
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześc. Ale dzisiaj pospałam.

Małamysz nie denerwuj sie, już dzisiaj przytulisz swojego Skarba

Dearline, I_K - gratuluje nam rozpoczętego 37 tygodnia To już coraz bliżej.
czyli już 9 miesiąc zaczynamy? ale ten czas leci
Stary 2012-09-28, 11:12   #3308
OlejmyJutro
Raczkowanie

GG do OlejmyJutro Send a message via Skype™ to OlejmyJutro

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
to powodzenia
dzieki

Jestem mamą !
27.08.2012r.
OlejmyJutro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:13   #3309
maggie123
Zakorzenienie

Pierwsza trudna noc za nami. Podwyższona temperatura, marudna mała, wstawanie co godzinę. Całe szczęście cyc w pysiaku ją uspokajał, więc byłam naturalnym smoczkiem, bo raczej ssania prawdziwego to było po kilka minut co 2-3 godziny. Teraz też wisimy przy piersi..
Ach jak to dobrze, że mam rogala do karmienia. Polecam, świetna sprawa. Mała leży wygodnie a ja mam obie ręce wolne
Mam nadzieję, że dziś już będzie spokojniej i słoneczko moje nie będzie się męczyć
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Aneczko zgadzam się z tobą. Powiem jedno dzięki temu świetnie się kabzę nabija firmom farmaceutycznym. Ja w książeczce mam wbite co mam sobie suplementować i co małej. Ja jakieś coś z omega nie chce mi się tego przytaczać. Na razie kończę mój prenatal classic, bo szkoda mi wyrzucać witamin, a jestem pewna, że na pewno w zwykłym jedzeniu całkowicie nie uzupełniam witamin i minerałów, zwłaszcza, że mała ze mnie równo wyciąga.
Bafi, a może jednak podrzuciłabyś zalecenie dla siebie dot. witamin? Będę wdzięczna. Bo mi nic nie powiedzieli, ja nie zapytałam. Kończę więc witaminy, które brałam w ciąży, ale chyba jakieś wspomagacze będę musiała zakupić, bo skoro mam odstawić nabiał to mi kości i zęby polecą no i kilka razy dziennie robi mi się ciemno przed oczami i strasznie kręci mi się w głowie. Wczoraj zapomniałam pediatry zapytać o to (btw wiecie, że i mama ze mną i moją siostrą do niego chodziła) bo tak byłam tylko Zuzanką zajęta. A wizyta u gina dopiero za tydzień
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Zrobili badanie krwi i usg.
Kolki.

Zmienić mleko, nic więcej...
To moze najlepsza diagnoza, bo jeszcze trochę i przejdą te kolki. DObrze, że nie jest to inne świństwo. Trzymam mocno kciuki żeby nowe mleczko już kolek nie powodowało.
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja biorę Prenatal classic i Prenatal DHA i będę brała, dopóki nie przestanę karmić...
Gda, lekarz tak radził, czy sama sobie zaaplikowałaś?
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
colds u nas trwały pełne 6 tygodni i minęły tfu tfu tfu .... jakie mleko wskazali ???
Konczi i jak po szczepieniu? bez problemu?
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
wczoraj po szczepieniu mieliśmy cisze do 17 później był płacz do 19 i zasnęła oprze 20 ale wstała po 23 na butle wypiła i zasnęła ... coś mi nie dało spokoju i po 1 poszłam do łóżeczka a dusia spokojniutka z uśmiechem.... patrze gorączka .... yhhh do 4 walczyłam z jej humorkiem który się pokazał po jej zbiciu
Ech.. czyli nie tylko u nas gorączka. Dusia dla odmiany z gorączką pięknie śpi, a Zuzia wrzeszczy okropnie. Biedne maluszki nasze... nacierpią się niepotrzebnie
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Colds trzymam kciuki by w koncu to malutkiej pomoglo.

A ostatnio jestem w szoku sluchajcie. Bylam w srode z mezem na spacerze w lesie. Tam jest plac zabaw. I prawie sami ojcowie z dziecmi
A wczoraj maz wzial Pawcia na rower i tez pojechali na plac zabaw - ale w innym miescu i mowil, ze bylo jeszcze 3 ojcow z dziecmi.
Jak to sie zmienia... Moj tata chyba nigdy nie byl ze mna na spacerze jak bylam mala.
Wydaje mi sie, że z jednej strony teraz promuje się również świadome ojcostwo i ważną rolę ojca w wychowaniu i życiu dzidziusia. A z drugiej strony matki nie siedzą z dziećmi tylko wracaja do pracy i w takiej sytuacji trzeba się dzielić obowiązkami.
jak przyjdzie mi wrócić do pracy to będę w domu ok 17 a mąż wraca ok 15.
Cytat:
Mój mąż ciągle naciska, żeby karmić piersią, bo to bo tamto.
On nie rozumie tylko ciągle ocenia, że ja to źle robię bo daje butelkę. Tak jakbym ja chciała zrobić jej jakąś krzywdę. Ja chce jak najlepiej, żeby była najedzona. Jego nie ma, bo jest w pracy i nie wie i nic nie rozumie.
Wcześniej byłą gadka o tym to powiedział "sama se bedziesz mleko kupowac, jakbys piersia nie mogla karmic, jakies mleko sztuczne bedziesz dawac".
Kochana, wygarnij mężowi porządnie, że nie ma prawa Cie oceniać, przysparzać Ci stresu dodatkowego, bo tylko tym pogarsza Waszą sytuację. Skontaktuj się z położną albo poradnią laktacyjną. Może pomogą maluszka odpowiednio przystawić (w szpitali nie miałaś problemów z karmieniem?). A jak maleństwo nadal nie będzie chciało ssać, a Ty będziesz miała pokarm, to ściągaj swój i podawaj jej z butelki zamiast mm. Trzymam kciuki, zeby karmienie piersią się jednak udało.
Cytat:
też się boję wywołania porodu, aż wyć mi się czasem chce...
u nas w szpitalu najpierw zakładają taki balonik, cewnik, by pojawiło się rozwarcie, a później dzień, dwa próbują z kroplówką z oksytocyną i patrzą jak się męczysz... a jak i to nie zadziała to planują cesarkę.

chyba depresji się nabawię, tak się boję...
Agaton, wywoływanie porodu da się przeżyć...

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
grazie
Bafi, my szczepiliśmy zwykłymi szczepionkami a nie skojarzonymi.
przeciwgorączkowo i przeciwbólowo lekarz nam zapisał Pedicetamol

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:18   #3310
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Pierwsza trudna noc za nami. Podwyższona temperatura, marudna mała, wstawanie co godzinę. Całe szczęście cyc w pysiaku ją uspokajał, więc byłam naturalnym smoczkiem, bo raczej ssania prawdziwego to było po kilka minut co 2-3 godziny. Teraz też wisimy przy piersi..
Ach jak to dobrze, że mam rogala do karmienia. Polecam, świetna sprawa. Mała leży wygodnie a ja mam obie ręce wolne
Mam nadzieję, że dziś już będzie spokojniej i słoneczko moje nie będzie się męczyć

Agaton, wywoływanie porodu da się przeżyć...
tak mówisz?
pewnie da, tylko ile trzeba wycierpieć... a Ty jak wspominasz swój poród, wracasz czasem do niego myślami czy wolisz zapomnieć?

a jaki rogal polecasz do karmienia?
Stary 2012-09-28, 11:24   #3311
elena_100
Wtajemniczenie

cześć Kochane

ale się za wami stęskniłam

Aga_ton dzięki wielkie za łączność ze światem

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:25   #3312
martusia26
Rozeznanie

cześć dziewczyny,

wczoraj wieczorem byłam na ktg i wsio jest ok. nie rodzę jeszcze.
nie wyhodowałam też paciorkowca
dzis znowu czuję ucisk małej na szyjkę i chodzę i trzymam się na piczkę (jak to ładnie tamlin określa), bo mam wrażenie że mi wypadnie.
co do upławów to ja też mam teraz zdecydowanie większe, ale są takie mleczne więc nie martwie sie że to wody, tylko ilośc czasami jest zatrważająca.

Cytat:
i jesteśmy po szczepieniu. Nie wiem, jak i czym zasłużyłam sobie u Tego na Górze (czyżby wrednawym mężem) na takiego aniołka jakim jest moja najdzielniejsza córeczka.
Wybraliśmy szczepionkę nieskojarzoną czyli 3 ukłucia. Zuzanka troszkę popłakała, gdy pielęgniarka wbijała igłę a później bez problemu dała się utulić i uspokoić. Moja zuch dziewczynka. Teraz troszkę w domu marudziła, ale tak delikatnie. Zasnęła przy cycu... i smacznie sobie śpi... krasnalek mój maleńki. Oby gorączka i zaczerwieniona skóra ją ominęła
dla Zuzi. dzielna dziewczynka.

Cytat:
Gda, ja bym chyba nie ryzykowała, choć po jednej napoleonce wielkiej tragedii być nie powinno
ech.. jednak mamy skutki uboczne szczepienie - gorączka i widać, że Małą boli, bo strasznie płacze. Dałam Jej przeciwbólowe kropelki i zasnęło zmęczone maleństwo moje
i jak po tych kropelkach? przeszło wszystko?

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
w sumie to jedyny dyskomfort tej cesarki to ze trudno z lozka wstac. trzeba opracowac taktyke a tak to w sumie nie bolalo tak bardzo jak myślałam poza tym jak slyszalam krzyki rodzacych przez te dni pobytu to matko
czyli jednak nie bylo tak źle. A tak się bałaś . mnie bardziej przeraża porod sn a szczególnie ten wywoływany na siłę niż cc

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kajaja jest w szpitalu, zostawili ją na obserwacji, leży podpięta pod KTG, ma skurcze ale to jeszcze nie te. zobaczymy co dalej
trzymam kciuki żeby wszystko przebieglo pomyślnie

Cytat:
DZiewczyny!!!
oczywiscie zamartwiam sie czy to nie za wczesnie (37tc i 5 dni), gin uspokaja wiec pewnie wie co robi.
Od rana cisnienie mi tak skoczylo ze jest napisane na cisnieniomierzu "konieczna konsultacja lekarska"
Trzymajcie kciuki.
Oczywiście kciuki zaciśnięte

Cytat:
Kolki.

Colds mam nadzieję że zmiana mleczka coś pomoże, bo szkoda mi Melci ogromnie. Jka czytam o tych kolkach to mi sie lzy w oczach kręcą.
Cytat:

może i bym zawołała ale mam tylko jednego, niezbyt urodziwego i w dodatku dziś gnój przerzuca na polu
a tak to tylko sarny i zające wkoło...

to może jakiś listonosz?

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Powodzenia! Trzymamy kciuki

Ze mną na sali leżała dziewczyna która miała straszne problemy z przystawianiem. Mały nie chciał ssać, nawet kapturki niewiele pomagały, ale położne pomagały jej cierpliwie i było co raz lepiej więc może zanim zdecydujesz się na mm to warto skorzystać z pomocy doradcy laktacyjnego.
kurcze a u mnie w szpitalu położne nic nie pomagają, tylko na siłę pchają mmbedzie wojna
Stary 2012-09-28, 11:32   #3313
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć Kochane

ale się za wami stęskniłam

Aga_ton dzięki wielkie za łączność ze światem
nie ma za co

pisz co tam u Was? jak Malutka?

a jak sam poród, ciężko było?

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,

wczoraj wieczorem byłam na ktg i wsio jest ok. nie rodzę jeszcze.
nie wyhodowałam też paciorkowca
dzis znowu czuję ucisk małej na szyjkę i chodzę i trzymam się na piczkę (jak to ładnie tamlin określa), bo mam wrażenie że mi wypadnie.
co do upławów to ja też mam teraz zdecydowanie większe, ale są takie mleczne więc nie martwie sie że to wody, tylko ilośc czasami jest zatrważająca.
a jakieś skurcze Ci wyszły czy cisza przed burzą?
mnie też zalewa ostatnio...
Stary 2012-09-28, 11:33   #3314
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
kurcze a u mnie w szpitalu położne nic nie pomagają, tylko na siłę pchają mmbedzie wojna
To zupełnie odwrotnie jak u mnie. Oczywiście dokarmiały jeśli była taka konieczność i jeśli poprosiłaś, ale generalnie jeśli widziały, że ktoś chcę karmić piersią, ma możliwość to bardzo pomagały i wspierały.
Stary 2012-09-28, 11:37   #3315
elena_100
Wtajemniczenie

Kamilka to prawdziwy aniołek. Pije i śpi. Tylko raz wczoraj awanturzyła się przez trzy godzinki chyba po witaminkach.
W nocy nie budzi się na karmienie. Jak cywilizowany człowieczek budzi się na picie o 6 rano

Na reszcie mam ściągnięte szwy i mogę troszkę wygodnie siedzieć. No i odpadł nam dziś pępek.
Wyglądam marnie, nie mam co zrzucać po ciąży. Muszę za to chyba krew zbadać bo nie wiem czy nie mam anemii.

Stary 2012-09-28, 11:38   #3316
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Witam dziewczynki bo dość długiej przerwie

Chciałam serdecznie pogratulować nowym mamusiom

Musieliśmy się zaklimatyzować, nauczyć siebie.
Trochę nam zeszło z tym, wiem. Ogólnie mój dzidziuś jest bardzo grzecznym i spokojnym dzieciaczkiem. Spi ładnie w nocy, wstaje na karmienie zawsze o 23, 2, i 6. Ja się wysypiam.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Po zapachu powiadasz? Te wody jakoś śmierdzą, czy co?
Mają bardzo dziwny zapach. Taki śmierdzący. Moje miały taki piękny różowy kolorek. Moim zdaniem nie da się pomylić wód z moczem. Bynajmniej w moim przypadku.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
schudłam 12kg i chudne 1kg w ciągu trzech dni.
Staram sie jeść 3x dziennie jak mam czas bo przy małym nie mam go wcale
Ty to normalnie moja idolka jesteś. Sucharek się z Ciebie robi Mnie 8kg na plusie zostało

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za slowa otuchy- macie racje niech sobie gadaja trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i takie komentarze puszczac mimo uszu.

u mnie chyba cos jest na rzeczy. brzuch mi sie spina co jakis czas i zaczyna bolec i twardniec. a ja nawet nie mam do was nr. tel zeby dac znac co i jak. najwyzej jak bedzie po to sie odezwe.

leże z zegarkiem i bede liczyla co ile pojawaiaja sie skurcze.

dearlie; pytala jak tam sie wszystko ulozylo, dobrze. mam i szpital i lekarza tak wiec tylko rodzic pozostaje.
W takim razie zaciskam kciuki, żeby akcja się rozkręciła

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kajaja jest w szpitalu, zostawili ją na obserwacji, leży podpięta pod KTG, ma skurcze ale to jeszcze nie te. zobaczymy co dalej
Mam nadzieje, że coś z tego będzie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Aaliyah podaje się wit. K zaraz po urodzeniu, ale niedawno jacyś mądrzy eksperci doszli do wniosku, że mamy szprycować dzieci tą witaminą do trzeciego miecha, bo niby to co podawane jest zaraz po urodzeniu jest nie wystarczające. Przy pierwszej córce tego nie było. Moja położna środowiskowa ostrzegła mnie, że wit. K jest witaminą typu oleistego i lubi powodować u dzieci kolki. Powiedziała mi, że jak zacznę podawać to mam obserwować małą i jeśli będzie niespokojna, prężyć się to odstawić na tydzień a potem znów zacząć podawać. Powiedziała, że przy nie podawaniu tej witaminy, trzeba obserwować kupki, czy nie ma w nich krwistych nalotów bo to głównie o to chodzi. Mówi, że wiele mam odstawia tę witaminę z powodu nietolerancji.
Pierwsze słysze Mój narazie nie ma dolegliwości brzuszkowych, ale jak jakieś się pojawią to odstawię to witaminę

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
U mnie Henio je ogólnie co 2/3 godziny, ale czasami zdarzy mu się mieć godzinną przerwę. I są też sytuacje, raz/dwie dziennie, kiedy ssie np. tylko 5-6 minut. Ja to traktuję jako zaspokojenie pragnienia - mam rację...?
Mój Bartoszek też czasem ma ochotę tylko się napić. Wtedy pocmoka cyca 5 minut i już zadowolony.

Cytat:
DZiewczyny!!!
Trzymajcie kciuki.
Zaciskam

Cytat:
Kolki.

To pomogli

Cytat:

a jaki rogal polecasz do karmienia?
Ja kupiłam taką podusie http://poofi.pl/shop/#/shop/products...nia-niemowlat/
Jestem bardzo zadowolona. Jest świetniej jakości, nie wchłania płynów.
Pozatym czemu Ty jeszcze moja droga nie urodziłaś Trzymam kciukasy, żeby lada moment Cię złapało.
Stary 2012-09-28, 11:42   #3317
elena_100
Wtajemniczenie

Chciałam pogratulować wszystkim mamusiom które urodziły podczas mojej nieobecności i życzyć dużo zdrowia ich pociechom

Akurat temat karmienia na tapecie.

Ja przez pierwsze dwa dni nie miałam pokarmu. Położne na siłę kazały przystawiać, miałam poranione sutki a maluszkowa domagała się mleka. To było straszne, bo się męczyła i była głodna a one mi buteklę z wielką łąską przynosiły. Gorzej, bo co zmiana to inna koncepcja. Jedna mi kazała tylko 5 min. przystawiać i dzwonić po butelkę, żebym sutków nie zmarnowała na darmo. Inne wysmiewały ten sposób i głodziły mi dziecko. Koszmar. Jak przyszłam do domu to dostałam nawału na maxa. Radzę sobie już jakoś z nim. Co najlepsze mój mąż kupił mi w aptece zwykły odciągacz lakta plus czy jakoś tak. Kosztował 30 zł a jest bardzo fajny.

Stary 2012-09-28, 11:43   #3318
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
nie ma za co

pisz co tam u Was? jak Malutka?

a jak sam poród, ciężko było?

a jakieś skurcze Ci wyszły czy cisza przed burzą?
mnie też zalewa ostatnio...
w ciągu 40 minut leżenia mialam trzy skurcze dochodzące do 40, ale nie znam sie na tym kompletnie, a polozna powiedziala ze wsio ok. dzisiejsza noc była spokojna, natomiast poprzedniej miałam okropne bóle podbrzusza i brzuch sie napinał dość często. pewnie to przepowiadacze były.
Stary 2012-09-28, 11:45   #3319
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Kamilka to prawdziwy aniołek. Pije i śpi. Tylko raz wczoraj awanturzyła się przez trzy godzinki chyba po witaminkach.
W nocy nie budzi się na karmienie. Jak cywilizowany człowieczek budzi się na picie o 6 rano

Na reszcie mam ściągnięte szwy i mogę troszkę wygodnie siedzieć. No i odpadł nam dziś pępek.
Wyglądam marnie, nie mam co zrzucać po ciąży. Muszę za to chyba krew zbadać bo nie wiem czy nie mam anemii.
Ooo, a nam pępuszek jeszcze nie odpadł, trzyma się już 2 tygodnie.
Ja miałam założony szew ciągły rozpuszczalny i ulgę poczułam dopiero po tygodniu jak się dziad rozpuścił.
Stary 2012-09-28, 11:47   #3320
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

kurcze, to naprawdę prawdziwy aniołek z Twojej córeczki, tylko pozazdrościć

a ile kg Ci do tej pory spadło?

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Musieliśmy się zaklimatyzować, nauczyć siebie.
Trochę nam zeszło z tym, wiem. Ogólnie mój dzidziuś jest bardzo grzecznym i spokojnym dzieciaczkiem. Spi ładnie w nocy, wstaje na karmienie zawsze o 23, 2, i 6. Ja się wysypiam.

Ja kupiłam taką podusie http://poofi.pl/shop/#/shop/products...nia-niemowlat/
Jestem bardzo zadowolona. Jest świetniej jakości, nie wchłania płynów.
Pozatym czemu Ty jeszcze moja droga nie urodziłaś Trzymam kciukasy, żeby lada moment Cię złapało.
no ja też właśnie nie wiem
przez dwa miesiące chuchałam, dmuchałam by mała posiedziała grzecznie chociaż do bezpiecznego okresu, a tu już kilka dni po terminie i na nic się nie zapowiada

widzę, że Ty też masz aniołeczka zamiast dziecka gratuluję

dzięki za linka.
Stary 2012-09-28, 11:47   #3321
elena_100
Wtajemniczenie

Aga_ton wywoływany poród nie jest taki straszny. Gorsze jest czekanie na porodówce. Leżałam dwa dni i słyszałam jak babki się wydzierają, w pokoju było nas 5 i też ciągle którąś coś łapało a mnie nic. I to było bardzo stresujące.

Stary 2012-09-28, 11:51   #3322
martusia26
Rozeznanie

Elena, Anusia gratuluję Wam tych aniołków
Co Wy w ogóle jecie w okresie karmienia? bo mnie przeraża ze nabiału nie, rosołku nie. to co ja jeść będę? a nie chce schudnąć tylko brzuszek zgubić.
Stary 2012-09-28, 11:52   #3323
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Aga_ton wywoływany poród nie jest taki straszny. Gorsze jest czekanie na porodówce. Leżałam dwa dni i słyszałam jak babki się wydzierają, w pokoju było nas 5 i też ciągle którąś coś łapało a mnie nic. I to było bardzo stresujące.
w jakim szpitalu rodzilas?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:53   #3324
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
no ja też właśnie nie wiem
przez dwa miesiące chuchałam, dmuchałam by mała posiedziała grzecznie chociaż do bezpiecznego okresu, a tu już kilka dni po terminie i na nic się nie zapowiada

widzę, że Ty też masz aniołeczka zamiast dziecka gratuluję

dzięki za linka.
Ja Ci mówiłam, że tak to bywa. U mnie podobnie było, tylko, że mnie 3 dni przed terminem złapało. Tylko, że nie tak jak powinno i moje maleństwo nachłapało się wód i stąd to zakażenie wewnątrzmaciczne. Ciesze się tylko, że mnie na oddział nie położyli i na skurcze nie kazali czekać, bo mały miałby wysokie CRP i leżałby w szpitalu z 14 dni.

Cytat:
Ja jak rodziłam to starałam się nie krzyczeć, żeby całego oddziału nie pobudzić.
Stary 2012-09-28, 11:53   #3325
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo, a nam pępuszek jeszcze nie odpadł, trzyma się już 2 tygodnie.
Ja miałam założony szew ciągły rozpuszczalny i ulgę poczułam dopiero po tygodniu jak się dziad rozpuścił.

A ja dziś przebieram, patrzę, wisi na włosku. Popsikałam octaniseptem, umyłam patyczkiem, sięgam po pieluchę i patrzę pępka nie ma. W tej chwili przyszła położna i stwierdziła, że ładnie się zagoił

Ja miałam szew ciągły nierozpuszczalny. Ciągnęło jak diabli. no ale cięli mnie dwa razy, a położna stwierdziła dziś, że bardzo się musiałam przy porodzie napracować bo dziecko było spore

Stary 2012-09-28, 11:54   #3326
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Co Wy w ogóle jecie w okresie karmienia? bo mnie przeraża ze nabiału nie, rosołku nie. to co ja jeść będę? a nie chce schudnąć tylko brzuszek zgubić.
Najważniejsze to lekkostrawnie. Ja nabiał jem, chude szynki, chude mięso. Rosół też gotuje od czasu do czasu.
Stary 2012-09-28, 11:55   #3327
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam pogratulować wszystkim mamusiom które urodziły podczas mojej nieobecności i życzyć dużo zdrowia ich pociechom

Akurat temat karmienia na tapecie.

Ja przez pierwsze dwa dni nie miałam pokarmu. Położne na siłę kazały przystawiać, miałam poranione sutki a maluszkowa domagała się mleka. To było straszne, bo się męczyła i była głodna a one mi buteklę z wielką łąską przynosiły. Gorzej, bo co zmiana to inna koncepcja. Jedna mi kazała tylko 5 min. przystawiać i dzwonić po butelkę, żebym sutków nie zmarnowała na darmo. Inne wysmiewały ten sposób i głodziły mi dziecko. Koszmar. Jak przyszłam do domu to dostałam nawału na maxa. Radzę sobie już jakoś z nim. Co najlepsze mój mąż kupił mi w aptece zwykły odciągacz lakta plus czy jakoś tak. Kosztował 30 zł a jest bardzo fajny.
a to dobre, co położna to inna szkoła i weź tu bądź mądra, której słuchać
dobrze, że to tylko kilka dni w szpitalu i później można robić tak, jak podpowiada intuicja, bo inaczej to się jakiejś deprechy można nabawić

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-28 o 11:59
Stary 2012-09-28, 11:59   #3328
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki

Jak rosołku nie. Ja jem rosołek, pomidorową, barszczyk. Oczywiście wszystko prawie niedporawione. Poza tym bułkę z pomidorem albo szynką albo dżemem. No i ziemniaczka z gotowanym mięsem. Nawet na jajecznicę się skusiłam. I dwie kawy
Położnej pytałam dziś o nabiał. Powiedziała, że owszem od czasu jogurcik albo twaróg i żeby nie przesadzać ogólnie.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
w jakim szpitalu rodzilas?
W Cieszynie.

Cytat:
Ja Ci mówiłam, że tak to bywa. U mnie podobnie było, tylko, że mnie 3 dni przed terminem złapało. Tylko, że nie tak jak powinno i moje maleństwo nachłapało się wód i stąd to zakażenie wewnątrzmaciczne. Ciesze się tylko, że mnie na oddział nie położyli i na skurcze nie kazali czekać, bo mały miałby wysokie CRP i leżałby w szpitalu z 14 dni.

Ja jak rodziłam to starałam się nie krzyczeć, żeby całego oddziału nie pobudzić.
A ja tam trochę pojęczałam bo po tym odrywaniu bieguna bóle były straszne ,ale rodziłam przez dzień razem z trzema kobitkami a bóle parte to było wybawienie bo nie bolało już tak bardzo.

Stary 2012-09-28, 12:02   #3329
tamlin111
Zakorzenienie

☠☠☠☠........ zalano mi kuchnię U góry robią centralne i wzięli hydraulika z adhd w ciężkiej wersji. Zalany sufit i mokre dwie ściany, w przedpokoju mało na suficie, woda poszła po ścianie i podłoga była mokra. Kur... a dopiero co remont się skończył a na nowo będzie Najgorsze że mamy sufit podwieszany i niewiem czy ta woda nie stoi i góry i strach teraz do kuchni wejść bo może na łeb spaść wszystko.
Stary 2012-09-28, 12:06   #3330
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
To zupełnie odwrotnie jak u mnie. Oczywiście dokarmiały jeśli była taka konieczność i jeśli poprosiłaś, ale generalnie jeśli widziały, że ktoś chcę karmić piersią, ma możliwość to bardzo pomagały i wspierały.
Tak u mnie w szpitalu też dzielnie walczyły o laktacje u każdej dziewczyny. W ogóle to kobietkom z Trójmiasta mogę polecić szpital wojewódzki w Gdańsku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości