|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Dzień dobry
Nie wolno Ci tak myśleć! Daj znać, jak po wizycie Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36799684]Kolor jaki chcę osiągnąć to taka ciepła kawa z mlekiem, ale koniecznie w stronę beżu, a nie szarości. [/QUOTE] Ja mam cafe latte z Duluxa. Wygląd na ścianie zależy od pomieszczenia, w korytarzu wygląda na ciemniejszy, a w pokoju jaśniej, ale jestem bardzo zadowolona, zdecydowanie idzie w stronę beżu. A może kup sobie próbki, chyba są w takich małych butelkach i sprawdź na ścianie jaki kolor Ci odpowiada. My tak robiliśmy i chyba z 15 próbek mieliśmy
|
|
#2822 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
No właśnie czytałam o tych próbkach. Ile to kosztuje?
Jutro czekają mnie poważne zakupy, panele, listwy, farby, żyrandol... Już się boję :/ |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Maga Tż chcę się przyzwyczaić, bo chcę być codziennie w domu jak się Mały urodzi
![]() Mamusie ![]() Jakich używacie smoczków i butelek Bo ja chciałam smoczki z Aventu a butelki pewnie z TT, ale nie wiem czy to dobry pomysł, jak myślicie Muszę zrobić listę i jutro pojedziemy kupić trochę rzeczy dla Małego
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36800683]No właśnie czytałam o tych próbkach. Ile to kosztuje?
[/QUOTE] Nie pamiętam :/ Cytat:
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a butelki aventa tez są super, mojej siostry córki bez żadnego problemu przeszły z cyca do butelki, ale wtedy nie było tych TT co imitują pierś, więć tu nie doradzę ja pewnie zakupie z TT jakąs na próbe ![]() Oczywiście mam tylko butelki bo smoczki muszę zakupić nowe, ale zawsze to zaoszczędzę
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-09-28 o 10:28 |
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem żałuję, że jest taki wybór wszystkiego, bo nie wiem na co się zdecydować i co jest dobre
|
|
|
|
#2827 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJKA!
Cytat:
LUCY! My tez tęsknimy! Zdrówka dla EMI! I ogromne buziaki!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36799684]Cześć, Dziewczyny pomóżcie ![]() Muszę wybrać farbę. Kolor jaki chcę osiągnąć to taka ciepła kawa z mlekiem, ale koniecznie w stronę beżu, a nie szarości. [/QUOTE]PERSE! ja mam problem z wyborem farbwiec nie bardzo pomoge. Moze własnie próbnik - chyba koło3-5 zł kosztują! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:za zakupy- pochwal się jutro co kupiłaś. A co do butelek to ja sie nastawiam na karmienie piersią wiec bardzo w ten temat nie wnikałam. Z tego co wczoraj na SR zrozumialam (choc to jakos wprost nie było powiedziane, bo wczoraj nie było tematy karmienia) to przy tej szkole jes babeczk doradca laktacyjny i nie wiem czy ona nie dojeżdza jak jest potrzeba. Najwyzej zaoptrze sie w jakąs jedna butelke i jeden smoczek w razie w, ale poczekam z tym do zajec w sr na temat karmienia. Bo przypomina mi sie tu Zeberka!
|
||||||||
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36800683]No właśnie czytałam o tych próbkach. Ile to kosztuje?
Jutro czekają mnie poważne zakupy, panele, listwy, farby, żyrandol... Już się boję :/[/QUOTE] te próbki chyba ok 5zł kosztują, ale dawno nie byłam w budowlanych to mogę nie pamiętać dobrze. |
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny już po wizycie.Dzieki za kciuki
Niestety cykl bezowulacyjny.Mam skończyć ten cykl,i w następnym od 12-22 dc duphaston i również monitoring.Pytałam lekarza o leki pobudzające owulacje(clo)powiedział o clo że jest przeciwny bo robią sie często torbiele i uważa że można przestymulować.Wg niego clo tylko i wyłącznie w szpitalu i przy codziennym monitoringu.Na razie następny cykl mam miec ten duphaston i monitoring,a jak dalej nie będzie owulacji to stymulacja hormonalna.Ale nie wiem czym skoro jest przeciwny clo.A i duphaston mam brać w dużej dawce bo 3x1 od 12 dnia cyklu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-28 o 12:37 |
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Konto usunięte
|
Iza nie przejmuj się, mi się wydaje, że nie miałam w tym miesiącu owu, dziś już 16 dc, a mnie nie bolał brzuch jak na owu, więc chyba jej nie było
A ja mam perfekcyjne cykle, więc może się zdarzyć chyba.
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam perfekcyjne cykle, więc może się zdarzyć chyba.[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kuchnia prawie skonczona, jeszcze musimy zamowic fototapete i szklo, ale ciagle nie mam y czasu zeby poszperac w necie.... mieszka mi sie ok, tylko jak tz wyjedzie na delegacje to nie mam do kogo sie odezwac dlatego tez czuje sie troche samotna, tym bardziej chcialabym juz dziecko, jednak torche boje sie staran, ale jakbym byla w ciazy znow to bylabym mega przeszczesliwa teraz czuje jakas pustke, tesknie za moim dzieckiem ;( do rodzicow mam blisko bo ok 7 km wiec w kazdej chwili moge ich odwiedzic, w tym tyg bylam juz chyba 2-3 razy w sumie codziennie rozmwiac z mama przez internet. Z moja mama nie rozmawiam o # jakos nie umiem jej sie zwierzac... nie wiem dlaczego, czasem czuje sie winna ze powinnam z mama gadac o wszystkim...co tam u Was? jak tam Moni? bylas na kontroli? Ewcik starania na calego? u mnie dzis 28 dc i @ nie widac, mam bialy sluz duzo i nic wiecej, piersi nie bola, tez tak mialsyscie? ciaze wykluczam bo bylam u gin, robil mi usg wiec mowil ze jest sluzowka i powinnam okres dostac, a ja czekam
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Widać, że weekend nadchodzi wielkimi krokami i na wątku robi się cisza
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
fioluśku, ja kupiłam na próbę smoczki z TT i nuka. Emilka wybrała TT. Avent też jej pasuje. Butelkę z kolei mamy z aventu. Polecam.
Zeberko, do żłobka wszyscy się już przyzwyczailiśmy. Byłabym bardzo z niego zadowolona, gdyby nie fakt, że Mała jest znowu chora... Byliśmy u lekarza. Emilce katar zszedł niżej. Słychać szmery na oskrzelach Dostaliśmy antybiotyk. Do końca tygodnia zostaje w domu. Dzięki Bogu pasuje nam grafik. Ale jak jej nie przejdzie, to będę musiała wziąć opiekę od następnego tyg. Amilciu, przeszła Darii gorączka? Czym była spowodowana? Emi od wczoraj ma co chwilę 38-39. Po nurofenie spada. Ale na krótko. To nie ząbki, tak mówiła lekarka... Jestem bardzo przygnębiona. Serce mi pęka, gdy widzę jak Mała się męczy ![]() Przepraszam, że tylko o sobie, ale korzystam z chwili, gdy mała śpi. Staram się Was podczytywać. Myślami jestem z każdą z Was |
|
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucy1111 uuu bedzie dobrze
moze przez weekend mala nabierze sil. Ach te jesienne rpzeziebienia... sama mam kaszel, ale nie rozlozylo mnie.Czym sie zajmujesz zawodowo? |
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
a dziękować!!! leci jakoś, za tydzień pierwszy zjazd, tak poza tym to nic ciekawego, chyba u mnie jednak owu nie było, co zrobić, dlatego też chyba zdecydujemy się na CLO teraz, jeszcze pogadam z lekarzem we wtorek ale temu pewnie zdanie się nie zmieniło i też jest za tym, żeby przerw nie robić... póki co jestem dwa dni po odstawieniu lutki i czekam na @...
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to niech jej juz nie będzie! |
|
|
|
|
#2841 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
zrobiłam pyszną zupę dyniową dla Mikiego ktoś chętny ?? częstujemy Bardzo mu smakuje i dużo rzeczy nie jada Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam od wczoraj biały śluz myślałam że to dni płodne ale test owu nie wykazał, o co kaman? i piersi też mnie nie bolą dzisiaj 35 dzień cyklu. równo 5 tygodni po #
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Biały śluz to ja miałam jak zaszłam teraz w ciążę było go sporo, że myślałam nawet, że jakiegoś grzybka złapałam
Komu budyniu czekoladowego
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Panika proszem
Gotowany na swojskim mlekuMamusie mam znowu pytania 1. Zastanawiam się czy to nie przesada ubierać noworodkowi rajstopek Bo w pokoju nie mamy aż tak ciepło, jak myślicie![]() 2. Wybraliśmy fotelik MaxiCosi Cabrio Fix, macie z nim jakieś doświadczenia
|
|
|
|
#2846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubierałam mu pajaca, dresiaczki i na to kombinezon w domu tylko pajac, jak było zimniej to ewentualnie bodziak z krótkim rękawkiem. Dla mnie dziecko byłoby przegrzane jakby w domu było w rajstopkach. Poza tym malucha ciągle się przewija, więc dla mnie też nie praktyczne. a w którym dniu masz owulację ?/
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Fiolusiek rajstopki to dla dziewczynki, chłopczykowi napewno nie potrzebne przynajmniej do pół roku bo ciężko je ubierać i zdejmować
A przecież śpioszki są w supełności ciepłe nawet pod spodenki można je włożyć.Bardzo podziwiam że zaufałaś lekarzowi i nie brałaś luteiny!
|
|
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na kontroli jako takiej byłam w środę, tzn głównie po zwolnienie, dalej leżę i czekam do środy do kolejnej wizyty na usg, wtedy się okaże co z tym krwiakiem.. Cytat:
|
||
|
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz mimo to mówi ze mam brać dupka 12-22 dc zapewnia że to mi owulki nie zablokuje.Ale dziś powiedział że mam brać dupka 3x1 także nie wiem.---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

Chyba zaczynam sie powoli godzić że przy takich problemach nie bede już nigdy w ciąży
Na 9 ide do gina.

klask i:za zakupy- pochwal się jutro co kupiłaś. A co do butelek to ja sie nastawiam na karmienie piersią wiec bardzo w ten temat nie wnikałam. Z tego co wczoraj na SR zrozumialam (choc to jakos wprost nie było powiedziane, bo wczoraj nie było tematy karmienia) to przy tej szkole jes babeczk doradca laktacyjny i nie wiem czy ona nie dojeżdza jak jest potrzeba. Najwyzej zaoptrze sie w jakąs jedna butelke i jeden smoczek w razie w, ale poczekam z tym do zajec w sr na temat karmienia. Bo przypomina mi sie tu Zeberka!

w sumie codziennie rozmwiac z mama przez internet. Z moja mama nie rozmawiam o # jakos nie umiem jej sie zwierzac... nie wiem dlaczego, czasem czuje sie winna ze powinnam z mama gadac o wszystkim...