Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 09:51   #2821
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Na 9 ide do gina.
Nie wolno Ci tak myśleć! Daj znać, jak po wizycie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Ale codziennie mogę się do niego przytulić Powoli zapomniałam jaki to luksus
Fajnie, a teraz już cały czas będzie tak pracował?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36799684]Kolor jaki chcę osiągnąć to taka ciepła kawa z mlekiem, ale koniecznie w stronę beżu, a nie szarości. [/QUOTE]

Ja mam cafe latte z Duluxa. Wygląd na ścianie zależy od pomieszczenia, w korytarzu wygląda na ciemniejszy, a w pokoju jaśniej, ale jestem bardzo zadowolona, zdecydowanie idzie w stronę beżu. A może kup sobie próbki, chyba są w takich małych butelkach i sprawdź na ścianie jaki kolor Ci odpowiada. My tak robiliśmy i chyba z 15 próbek mieliśmy

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:58   #2822
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

No właśnie czytałam o tych próbkach. Ile to kosztuje?

Jutro czekają mnie poważne zakupy, panele, listwy, farby, żyrandol... Już się boję :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:05   #2823
fiolusiek
Zakorzenienie

Maga Tż chcę się przyzwyczaić, bo chcę być codziennie w domu jak się Mały urodzi Dziś powiedziałam do niego, żeby nie jechał tylko został, a ten stwierdził, że muszę Stasia podspieszyć żeby się szybciej urodził to dostanie wolne. Widzę po nim, że już nie może się doczekać aż się urodzi

Mamusie
Jakich używacie smoczków i butelek
Bo ja chciałam smoczki z Aventu a butelki pewnie z TT, ale nie wiem czy to dobry pomysł, jak myślicie
Muszę zrobić listę i jutro pojedziemy kupić trochę rzeczy dla Małego
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:09   #2824
Maga83
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36800683]No właśnie czytałam o tych próbkach. Ile to kosztuje?
[/QUOTE]

Nie pamiętam :/

Cytat:
Maga Tż chcę się przyzwyczaić, bo chcę być codziennie w domu jak się Mały urodzi
Kochany TŻ

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:27   #2825
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie
Bo ja chciałam smoczki z Aventu a butelki pewnie z TT, ale nie wiem czy to dobry pomysł, jak myślicie
Ja mam z aventa butelki (po dzieciach siostry bo mi juz naznosiła) i cumelki jej córki też mialy z aventa, sa bardzo dobre bo proste więc cumel na siłe nie zatrzymuje się w buzi dlatego też dziecko nie ma go w buzi przez cały dzień tylko wtedy co chce ssać, są bardzo polecane przez specjalistów więc smoczki aventa to naprawde dobry wybór! Lepszy niż TT
a butelki aventa tez są super, mojej siostry córki bez żadnego problemu przeszły z cyca do butelki, ale wtedy nie było tych TT co imitują pierś, więć tu nie doradzę ja pewnie zakupie z TT jakąs na próbe

Oczywiście mam tylko butelki bo smoczki muszę zakupić nowe, ale zawsze to zaoszczędzę

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-28 o 10:28
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:39   #2826
fiolusiek
Zakorzenienie

Czasem żałuję, że jest taki wybór wszystkiego, bo nie wiem na co się zdecydować i co jest dobre
Stary 2012-09-28, 11:26   #2827
eseska
Zakorzenienie

HEJKA!
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Esia a fotelik jakiś specjalny kupujecie do auta, czy zostajecie przy tym, co jest przy wózku?
Zostajemy przy tym. Nie bedziemy Anioła Stróza z obowiazków zwalniać!!!!

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
cześć

tęsknię za Wami

pozdrawiam i ściskam
LUCY! My tez tęsknimy! Zdrówka dla EMI! I ogromne buziaki!!!!
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
U nas po staremu, korzystamy z ostatniego wrześniowego słonka, całe dnie nas nie ma. Wieczorem jak już wejdę i trochę podczytam to tż przypomina o sobie i nie daje posiedzieć).
INUTIL! to korzystajcie z pogody, ale jak juz bardzo zimno bedzie to mam nadzieje ze bedziesz częsciej!
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Julek klocek, waży już ponad 10kg i ciuszki na 74-80cm (niektóre na 86cm)
AAa to juz kawał chłopa! Poka poka nam Julka!

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
a jutro popołudniu jedziemy na kontrolę bioderek
martwię się co wyjdzie bo ostatnio wyszło, że jest przykurcz prawej strony i dostaliśmy zalecenia jak nosić, jak układać i ewentualnie pieluszkować
ZEBERKA! Trzymam kciuka za wizyte! daj znac po!!!!
Cytat:
Ale martwie sie bo od wczoraj znowu mam jakieś plamienieChyba zaczynam sie powoli godzić że przy takich problemach nie bede już nigdy w ciążyNa 9 ide do gina.
IZA! TOPORKIM? Przynieśc dobre wiadomości od gina!
Cytat:
Zapomniałam wam powiedzieć. Od tego tygodnia TŻ dojeżdza codziennie do pracy, wyjeżdza o 4.3 a wraca około 20 Ale codziennie mogę się do niego przytulić Powoli zapomniałam jaki to luksus
Ale kochany!!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36799684]Cześć,
Dziewczyny pomóżcie

Muszę wybrać farbę. Kolor jaki chcę osiągnąć to taka ciepła kawa z mlekiem, ale koniecznie w stronę beżu, a nie szarości. [/QUOTE]PERSE! ja mam problem z wyborem farbwiec nie bardzo pomoge. Moze własnie próbnik - chyba koło3-5 zł kosztują!

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
hej podgoniłam trochę! przepraszam się się nie odzywałam ale przez ostatnie 2 dni byłam poza domem!
miłego dnia!
ALONKA! Co u Ciebie?

Cytat:
Mamusie
FIO! klask i:za zakupy- pochwal się jutro co kupiłaś. A co do butelek to ja sie nastawiam na karmienie piersią wiec bardzo w ten temat nie wnikałam. Z tego co wczoraj na SR zrozumialam (choc to jakos wprost nie było powiedziane, bo wczoraj nie było tematy karmienia) to przy tej szkole jes babeczk doradca laktacyjny i nie wiem czy ona nie dojeżdza jak jest potrzeba. Najwyzej zaoptrze sie w jakąs jedna butelke i jeden smoczek w razie w, ale poczekam z tym do zajec w sr na temat karmienia. Bo przypomina mi sie tu Zeberka!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:35   #2828
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36800683]No właśnie czytałam o tych próbkach. Ile to kosztuje?

Jutro czekają mnie poważne zakupy, panele, listwy, farby, żyrandol... Już się boję :/[/QUOTE]

te próbki chyba ok 5zł kosztują, ale dawno nie byłam w budowlanych to mogę nie pamiętać dobrze.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:35   #2829
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny już po wizycie.Dzieki za kciukiNiestety cykl bezowulacyjny.Mam skończyć ten cykl,i w następnym od 12-22 dc duphaston i również monitoring.Pytałam lekarza o leki pobudzające owulacje(clo)powiedział o clo że jest przeciwny bo robią sie często torbiele i uważa że można przestymulować.Wg niego clo tylko i wyłącznie w szpitalu i przy codziennym monitoringu.Na razie następny cykl mam miec ten duphaston i monitoring,a jak dalej nie będzie owulacji to stymulacja hormonalna.Ale nie wiem czym skoro jest przeciwny clo.A i duphaston mam brać w dużej dawce bo 3x1 od 12 dnia cyklu.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-28 o 12:37
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 13:09   #2830
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny już po wizycie.Dzieki za kciukiNiestety cykl bezowulacyjny.Mam skończyć ten cykl,i w następnym od 12-22 dc duphaston i również monitoring.Pytałam lekarza o leki pobudzające owulacje(clo)powiedział o clo że jest przeciwny bo robią sie często torbiele i uważa że można przestymulować.Wg niego clo tylko i wyłącznie w szpitalu i przy codziennym monitoringu.Na razie następny cykl mam miec ten duphaston i monitoring,a jak dalej nie będzie owulacji to stymulacja hormonalna.Ale nie wiem czym skoro jest przeciwny clo.A i duphaston mam brać w dużej dawce bo 3x1 od 12 dnia cyklu.
IZA! cykl bezowulacyjny to nie wyrok każdej zdrowej kobiecie 1-2 cykle bezowulacyjne w roku moga sie zdazyc i jest ok. Wkurza ze zdarzają sie akurat wtedy gdy sa staranka. Jak nie jestes zadowolona z lekarza i nie przekonana do jego metody leczenia to moze warto skonsultowac to z innym.

ZOSIA
Stary 2012-09-28, 13:21   #2831
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Iza nie przejmuj się, mi się wydaje, że nie miałam w tym miesiącu owu, dziś już 16 dc, a mnie nie bolał brzuch jak na owu, więc chyba jej nie było A ja mam perfekcyjne cykle, więc może się zdarzyć chyba.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 13:23   #2832
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Każda zdrowa kobieta ma w roku 1-2 cykle bezowulacyjne, problemu nie ma dopóki nie jest ich więcej, więc zaufaj swojemu lekarzowi, albo poszukaj jakiegoś innego. Ja też chciałam brać luteine w ciąży, ale gin stwierdził, że lepiej nie, póki nic się nie dzieje, zaufałam mu i udało mi się donosić teraz do 37t6d, a groził mi przedwczesny poród.
Stary 2012-09-28, 13:35   #2833
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
IZA! cykl bezowulacyjny to nie wyrok każdej zdrowej kobiecie 1-2 cykle bezowulacyjne w roku moga sie zdazyc i jest ok. Wkurza ze zdarzają sie akurat wtedy gdy sa staranka. Jak nie jestes zadowolona z lekarza i nie przekonana do jego metody leczenia to moze warto skonsultowac to z innym.
bo najczęściej dopóki się nie staramy nie mamy o tym pojęcia, sama nie wiedziałam nigdy czy mam owu czy nie, nie zwracałam na to uwagi, monitoringu też nie miałam.
Stary 2012-09-28, 14:00   #2834
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36805283]Iza nie przejmuj się, mi się wydaje, że nie miałam w tym miesiącu owu, dziś już 16 dc, a mnie nie bolał brzuch jak na owu, więc chyba jej nie było A ja mam perfekcyjne cykle, więc może się zdarzyć chyba.[/QUOTE]

Cytat:
Każda zdrowa kobieta ma w roku 1-2 cykle bezowulacyjne, problemu nie ma dopóki nie jest ich więcej, więc zaufaj swojemu lekarzowi, albo poszukaj jakiegoś innego. Ja też chciałam brać luteine w ciąży, ale gin stwierdził, że lepiej nie, póki nic się nie dzieje, zaufałam mu i udało mi się donosić teraz do 37t6d, a groził mi przedwczesny poród.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
bo najczęściej dopóki się nie staramy nie mamy o tym pojęcia, sama nie wiedziałam nigdy czy mam owu czy nie, nie zwracałam na to uwagi, monitoringu też nie miałam.
Dzięki dziewczynyZaufam swojemu ginowi i mam nadzieje że w końcu sie uda

Stary 2012-09-28, 14:01   #2835
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

Kathe- jak atmosfera w pracy? Jak Ci się mieszka w nowym miejscu? Daleko masz do domu rodzinnego? Czekamy na zdjęcia kuchni

co do kuchni to przed chwilą z niej wyszłam a mam ambitny plan rano o świcie wejść znowu bo zdeklarowałam się pomóż Mamie coś na sobotę przygotować na imieniny a jutro popołudniu jedziemy na kontrolę bioderek
martwię się co wyjdzie bo ostatnio wyszło, że jest przykurcz prawej strony i dostaliśmy zalecenia jak nosić, jak układać i ewentualnie pieluszkować
w pracy ok, ale pewnie jak gdzie swyjde to od razu obgadywanie, niestety w mojej firmie tak jest... nie znosze tej atmosfery, praca sama w sobie ok ale ludzie z ktorymi pracuje okrpni, moze cos we mnie jest zle... zawsze umialam sie jakos dostosowac do otoczenia a w tej pracy mam wrazenie ze wszyscy sa przeciwni mnie ....
kuchnia prawie skonczona, jeszcze musimy zamowic fototapete i szklo, ale ciagle nie mam y czasu zeby poszperac w necie....
mieszka mi sie ok, tylko jak tz wyjedzie na delegacje to nie mam do kogo sie odezwac dlatego tez czuje sie troche samotna, tym bardziej chcialabym juz dziecko, jednak torche boje sie staran, ale jakbym byla w ciazy znow to bylabym mega przeszczesliwa teraz czuje jakas pustke, tesknie za moim dzieckiem ;( do rodzicow mam blisko bo ok 7 km wiec w kazdej chwili moge ich odwiedzic, w tym tyg bylam juz chyba 2-3 razy w sumie codziennie rozmwiac z mama przez internet. Z moja mama nie rozmawiam o # jakos nie umiem jej sie zwierzac... nie wiem dlaczego, czasem czuje sie winna ze powinnam z mama gadac o wszystkim...
co tam u Was? jak tam Moni? bylas na kontroli?
Ewcik starania na calego?
u mnie dzis 28 dc i @ nie widac, mam bialy sluz duzo i nic wiecej, piersi nie bola, tez tak mialsyscie?
ciaze wykluczam bo bylam u gin, robil mi usg wiec mowil ze jest sluzowka i powinnam okres dostac, a ja czekam

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:29   #2836
fiolusiek
Zakorzenienie

Widać, że weekend nadchodzi wielkimi krokami i na wątku robi się cisza
Stary 2012-09-28, 14:36   #2837
Lucy1111
Zakorzenienie

fioluśku, ja kupiłam na próbę smoczki z TT i nuka. Emilka wybrała TT. Avent też jej pasuje. Butelkę z kolei mamy z aventu. Polecam.

Zeberko, do żłobka wszyscy się już przyzwyczailiśmy. Byłabym bardzo z niego zadowolona, gdyby nie fakt, że Mała jest znowu chora...

Byliśmy u lekarza. Emilce katar zszedł niżej. Słychać szmery na oskrzelach Dostaliśmy antybiotyk. Do końca tygodnia zostaje w domu. Dzięki Bogu pasuje nam grafik. Ale jak jej nie przejdzie, to będę musiała wziąć opiekę od następnego tyg.

Amilciu, przeszła Darii gorączka? Czym była spowodowana? Emi od wczoraj ma co chwilę 38-39. Po nurofenie spada. Ale na krótko. To nie ząbki, tak mówiła lekarka... Jestem bardzo przygnębiona. Serce mi pęka, gdy widzę jak Mała się męczy

Przepraszam, że tylko o sobie, ale korzystam z chwili, gdy mała śpi.
Staram się Was podczytywać. Myślami jestem z każdą z Was
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:40   #2838
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Lucy1111 uuu bedzie dobrze moze przez weekend mala nabierze sil. Ach te jesienne rpzeziebienia... sama mam kaszel, ale nie rozlozylo mnie.
Czym sie zajmujesz zawodowo?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:23   #2839
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

ALONKA! Co u Ciebie?
a dziękować!!! leci jakoś, za tydzień pierwszy zjazd, tak poza tym to nic ciekawego, chyba u mnie jednak owu nie było, co zrobić, dlatego też chyba zdecydujemy się na CLO teraz, jeszcze pogadam z lekarzem we wtorek ale temu pewnie zdanie się nie zmieniło i też jest za tym, żeby przerw nie robić... póki co jestem dwa dni po odstawieniu lutki i czekam na @...

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:31   #2840
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy u lekarza. Emilce katar zszedł niżej. Słychać szmery na oskrzelach Dostaliśmy antybiotyk. Do końca tygodnia zostaje w domu.
LUCY! Duzo zdrówka dla EMI! Teraz chyba taki czas ze dzieciaczki czesto choruja.

Cytat:
póki co jestem dwa dni po odstawieniu lutki i czekam na @...
to niech jej juz nie będzie!

ZOSIA
Stary 2012-09-28, 15:39   #2841
natalia_23
Zakorzenienie

witam

zrobiłam pyszną zupę dyniową dla Mikiego ktoś chętny ?? częstujemy
Bardzo mu smakuje a powiem, że ma bardzo duże wymagania co do smaków i dużo rzeczy nie jada

Cytat:
hm... a ten duphaston to ma być na wywołanie ??

Cytat:
fioluśku, ja kupiłam na próbę smoczki z TT i nuka. Emilka wybrała TT. Avent też jej pasuje. Butelkę z kolei mamy z aventu. Polecam.

Zeberko, do żłobka wszyscy się już przyzwyczailiśmy. Byłabym bardzo z niego zadowolona, gdyby nie fakt, że Mała jest znowu chora...

Byliśmy u lekarza. Emilce katar zszedł niżej. Słychać szmery na oskrzelach Dostaliśmy antybiotyk. Do końca tygodnia zostaje w domu. Dzięki Bogu pasuje nam grafik. Ale jak jej nie przejdzie, to będę musiała wziąć opiekę od następnego tyg.

Amilciu, przeszła Darii gorączka? Czym była spowodowana? Emi od wczoraj ma co chwilę 38-39. Po nurofenie spada. Ale na krótko. To nie ząbki, tak mówiła lekarka... Jestem bardzo przygnębiona. Serce mi pęka, gdy widzę jak Mała się męczy

Przepraszam, że tylko o sobie, ale korzystam z chwili, gdy mała śpi.
Staram się Was podczytywać. Myślami jestem z każdą z Was
biedulka dużo zdrowia dla was

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 16:44   #2842
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Ewcik starania na calego?
u mnie dzis 28 dc i @ nie widac, mam bialy sluz duzo i nic wiecej, piersi nie bola, tez tak mialsyscie?
starania na całego ale chyba nie miałam owulki po #
też mam od wczoraj biały śluz myślałam że to dni płodne ale test owu nie wykazał, o co kaman?
i piersi też mnie nie bolą
dzisiaj 35 dzień cyklu.
równo 5 tygodni po #
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 17:02   #2843
fiolusiek
Zakorzenienie

Biały śluz to ja miałam jak zaszłam teraz w ciążę było go sporo, że myślałam nawet, że jakiegoś grzybka złapałam

Komu budyniu czekoladowego
Stary 2012-09-28, 17:09   #2844
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Komu budyniu czekoladowego
ja poprosze

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 17:21   #2845
fiolusiek
Zakorzenienie

Panika proszem Gotowany na swojskim mleku

Mamusie mam znowu pytania
1. Zastanawiam się czy to nie przesada ubierać noworodkowi rajstopek Bo w pokoju nie mamy aż tak ciepło, jak myślicie
2. Wybraliśmy fotelik MaxiCosi Cabrio Fix, macie z nim jakieś doświadczenia
Stary 2012-09-28, 17:24   #2846
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
a dziękować!!! leci jakoś, za tydzień pierwszy zjazd, tak poza tym to nic ciekawego, chyba u mnie jednak owu nie było, co zrobić, dlatego też chyba zdecydujemy się na CLO teraz, jeszcze pogadam z lekarzem we wtorek ale temu pewnie zdanie się nie zmieniło i też jest za tym, żeby przerw nie robić... póki co jestem dwa dni po odstawieniu lutki i czekam na @...
Też chciałabym clo.Ale po dzisiejszej wizycie i podejsciu mojego lekarza nie wiem czy dostane
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

zrobiłam pyszną zupę dyniową dla Mikiego ktoś chętny ?? częstujemy
Bardzo mu smakuje a powiem, że ma bardzo duże wymagania co do smaków i dużo rzeczy nie jada

hm... a ten duphaston to ma być na wywołanie ??

biedulka dużo zdrowia dla was
Na wyregulowanie chyba

Stary 2012-09-28, 18:19   #2847
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Panika proszem Gotowany na swojskim mleku

Mamusie mam znowu pytania
1. Zastanawiam się czy to nie przesada ubierać noworodkowi rajstopek Bo w pokoju nie mamy aż tak ciepło, jak myślicie
2. Wybraliśmy fotelik MaxiCosi Cabrio Fix, macie z nim jakieś doświadczenia
ja w ogóle nie miałam rajstop dla Mikołaja, dopiero na tą zimę mam.
Ubierałam mu pajaca, dresiaczki i na to kombinezon
w domu tylko pajac, jak było zimniej to ewentualnie bodziak z krótkim rękawkiem. Dla mnie dziecko byłoby przegrzane jakby w domu było w rajstopkach. Poza tym malucha ciągle się przewija, więc dla mnie też nie praktyczne.

Cytat:
Też chciałabym clo.Ale po dzisiejszej wizycie i podejsciu mojego lekarza nie wiem czy dostane

Na wyregulowanie chyba
a w którym dniu masz owulację ?/

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 18:25   #2848
Luna0
Zakorzenienie

Fiolusiek rajstopki to dla dziewczynki, chłopczykowi napewno nie potrzebne przynajmniej do pół roku bo ciężko je ubierać i zdejmować A przecież śpioszki są w supełności ciepłe nawet pod spodenki można je włożyć.
Bardzo podziwiam że zaufałaś lekarzowi i nie brałaś luteiny!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 18:55   #2849
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
mieszka mi sie ok, tylko jak tz wyjedzie na delegacje to nie mam do kogo sie odezwac dlatego tez czuje sie troche samotna, tym bardziej chcialabym juz dziecko, jednak torche boje sie staran, ale jakbym byla w ciazy znow to bylabym mega przeszczesliwa teraz czuje jakas pustke, tesknie za moim dzieckiem ;( do rodzicow mam blisko bo ok 7 km wiec w kazdej chwili moge ich odwiedzic, w tym tyg bylam juz chyba 2-3 razy w sumie codziennie rozmwiac z mama przez internet. Z moja mama nie rozmawiam o # jakos nie umiem jej sie zwierzac... nie wiem dlaczego, czasem czuje sie winna ze powinnam z mama gadac o wszystkim...
co tam u Was? jak tam Moni? bylas na kontroli?
przyzwyczaisz się do nowej sytuacji. ja swojej mamie też się nie zwierzam, to nie ma sensu, przynajmniej nie słucham wtedy, że dziecka jeszcze nie ma i nie ma co planować.

ja na kontroli jako takiej byłam w środę, tzn głównie po zwolnienie, dalej leżę i czekam do środy do kolejnej wizyty na usg, wtedy się okaże co z tym krwiakiem..

Cytat:
Widać, że weekend nadchodzi wielkimi krokami i na wątku robi się cisza
ja będę stale na posterunku
Stary 2012-09-28, 19:08   #2850
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie miałam rajstop dla Mikołaja, dopiero na tą zimę mam.
Ubierałam mu pajaca, dresiaczki i na to kombinezon
w domu tylko pajac, jak było zimniej to ewentualnie bodziak z krótkim rękawkiem. Dla mnie dziecko byłoby przegrzane jakby w domu było w rajstopkach. Poza tym malucha ciągle się przewija, więc dla mnie też nie praktyczne.

a w którym dniu masz owulację ?/
Owulke raczej mam pozno bo miedzy 19-21 dniem cyklu.Ale poprzedni cykl był bezowulacyjny i ten też taki jestLekarz mimo to mówi ze mam brać dupka 12-22 dc zapewnia że to mi owulki nie zablokuje.Ale dziś powiedział że mam brać dupka 3x1 także nie wiem.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
przyzwyczaisz się do nowej sytuacji. ja swojej mamie też się nie zwierzam, to nie ma sensu, przynajmniej nie słucham wtedy, że dziecka jeszcze nie ma i nie ma co planować.

ja na kontroli jako takiej byłam w środę, tzn głównie po zwolnienie, dalej leżę i czekam do środy do kolejnej wizyty na usg, wtedy się okaże co z tym krwiakiem..

ja będę stale na posterunku
Kochana będzie dobrze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości