|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam bezdotykowy i.moje wynosi 36,4 a malego 37,2. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Wcale nie za mały- u dzieciaczków które glówki nie trzymają po prostu tą częśc chusty która jest na pleckach dziecka podciągasz wyżej- na główke
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- to zależy od typu wiązania, nie od rodzaju chusty
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wezmę to przetestujemy.
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
co do jedzenia przy karmieniu piersią to ja np jem bardzo dużo nabiału bo go uwielbiam wręcz
codziennie danio waniliowe musi być, żólty serek na kanapke, mleczko do kawusi zbożowej ![]() Nie jadłam jeszcze pomidorów, czekolady, orzechów, ale np mam faze na rafaello i zjadłam już dwie małe paczki w ostatnich dniach :P Jak na razie ani zadnej skazy białkowej ani brzydkiej kupy i mam nadzieje ze tak już zostanie. oho, czas siegnąć po laktator bo nadzchodzi godzina odciągania
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm, no to ja musze zainwestować w nią bo kurde znowu mi maluch z cycem w buzi siedzi ![]() Ma taką mine że zaraz dostanie wstrząsu mózgu bo już ze śmiechu nie wyrabiam Fotke bym zrobiła ale cycków nie bede pokazywać
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmienia się, zmienia i to stanowczo na lepsze. My z mężem śmiejemy się, że On tak bardzo lubi te spacerki i wyprawy na placu zabaw, bo jednak jeszcze duuużo młodych mamusiek przychodzi
|
|
#3369 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Słodko
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
U mnie wszystko ok, muszę kupić jeszcze parę rzeczy aptecznych, jak tantum rosa i sól fizjologiczna, poza tym chyba kupię puszkę mm na wszelki wypadek, żeby potem nie szukać jakby mleko się nie pojawiło. Poza tym mamy z TŻtem wątpliwości co do imienia dla naszej córeczki, nie wiem czy nie nastąpi zmiana .
|
||||
|
|
|
#3370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do karmienia piersią, kiedyś usłyszałam takie stwierdzenie jak "terror laktacyjny" wszyscy w koło mówią jakie to jest wspaniałe i dobre dla dzieciny i mamy, a to wcale nie jest prawda!!!! Jeśli pojawiają się problemy to już wcale nie jest różowo. Męczy się i denerwuje mama i dziecina przede wszystkim więc PO CO?! sie pytam!!! Czasem lepiej podać mm.
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super chusta podoba mi się ja nadal nie nabyłam yhhh a już zamówiłam tylko kobieta nie miała koloru co chciałam i odłożyłam zakup ... magiee to ta lala lamaze http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-e...638034911.html i Dusia ze swoją lalunią
|
|
#3372 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my wrocilismy ze spaceru.Młody juz do szkoly zapisany tylko musze z nim jeszcze ten niemiecki ćwiczyc.chyba go jeszcze na korki zapisze
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotko, lalunia z lalunią
![]() Cudaczna |
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3375 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie jest mniej niż 20 osób zatrudnionych na umowę o pracę i przy zwolnieniu żadnych papierów do zusu nie zanosiłam BTW! przypomniało mi się, że przecież pierwsze 31 dni (albo 33 dni zwolnienia) zawsze płaci pracodawca a nie zus (bez względu na ilość zatrudnionych osób!). A dopiero w kolejnych przechodzi się na zasiłek chorobowy z zus? Tamlin, tak jest prawda? Bo ja niby tak trochę znam się na tych kwestiach, ale to bardziej z własnego doświadczenia i szukania inf. na własną rękę, więc mogę coś pokręcić... Choć jestem przekonana, że te pierwsze 31 dni płaci pracodawca. Zielona najlepiej dzwoń natychmiast do ZUS, opisz sytuację i pytaj jak powinno być. Bo coś mi się wydaje, że ci szefowie to wymigać się chcą, a za te zwolnienie na opiekę nad dzieckiem i na opiekę nad Tobą powinni zapłacić oni. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
a jak dzisiaj po szczepieniu? moja całe szczęście zasnęła i już 45 minut śpi
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
kiedy do teściów przyjedziesz? ![]() Cytat:
kochana moja dzisiaj jest dość grzeczna tfu tfu .... była na spacerze z dziadkiem i jakaś kobieta chciał ją zabrać ... masakra tato się wystraszył i spingolił do domu .... Duśka też zasnęła mimo że za 30 min powinna na butle się budzić ... a my szykujemy się na przymiarkę sukni ślubnej mej siostry mam nadzieje że mała będzie grzeczna ...
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ pracuje w firmie od marca.
No i wczoraj poszedł po remua, więc zapytał o becikowe z ubezpieczenia firmowego. I babka powiedziała Mu, ze nic nie dostanie, bo wszystko już dostaliśmy. Któraś może orientuje się o co chodzi? Czy to jest tak, że jak ja wzięłam becikowe z tytułu urodzenia dziecka (to ZUS wypłaca, tak?) to On , mimo iż w firmie mają grupowe ubezpieczenie, to nic nie dostanie? Czy chcą nas zrobić w bambuko? Ja nie znam się zupełnie na tym wszystkim.. I mam nadzieje, że któraś rozumie o co mi chodzi
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do wywolywania po odejsciu wod nie mialam skurczy. Podali oksy o 2 a urodzilam o 6:36. A dopiero po oksy poczulam pierwszy skurcz i dopiero sie rozkrecalo - co 10 minut, co 7 co 5 itd. Czyli lajt. A Pawla to podali oksy o 10 a urodzilam 14:35 czyli chlopakom zajelo to tyle samo czasu ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Sliczne dzieciaczki |
||
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już u nas byli a w niedziele jeszcze siostra od mego chłopa przyjedzie - znaczy przyszła chrzestna
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
Sluchajcie a ten wozek do ktorego Tamlin link przyslala to juz 15 osob licytuje i juz jest cena 200 zl
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dostaniemy świadczenie bez względu na becikowe, ale oboje opłacamy ubezpieczenie dodatkowe już przez dłuższy czas. Właśnie dzisiaj załatwiliśmy formalności.
|
|
#3382 |
|
Raczkowanie
|
Ekipa na męża chyba na razie nie będzie potrzebna
![]() Wrócił z pracy z kwiatkami i mnie przeprosił, tłumacząc się tym, że ona taki biedny zabiegany, zestresowany. Bo jutro mamy chrzciny i ma przyjechać jego brat z rodziną, którego nigdy nie widział. Fakt, że trochę spraw do załatwienia było, ale to go nie usprawiedliwia tak na prawdę. Zabrał małą do babci i nie ma ich już 2 godziny i się martwię troszkę Mam już trochę lepszy humor.
|
#3383 | ||
|
Rozeznanie
|
Byliśmy na spacerku. Trochę słonko poświeciło, później zaczęło wiać i uciekliśmy do domciu.
Jak radzicie sobie z wózkiem i schodami? Ja co prawda mam winde, ale musze pokonać 5 bardzo stromych schodków. Albo muszę liczyć na czyjąś pomoc, albo wypinam gondolę i wnoszę ją oddzielnie i stelaż oddzielnie. A jak jest u Was? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dziś dalej co 6 godzin lecimy na przeciwbólowym i przeciwgorączkowym, bo jednak podwyższona temp. jest i widać, że ją boli. Oby przeszło jak najszybciej. Dziś mi się mąż przyznał, że on po każdym szczepieniu miał niezłą jazdę... oby Zuzia nie odziedziczyła tego po nim Cytat:
A becikowe dostaje się z mops-u (miejski ośrodek pomocy społecznej) albo mopr-u (miejski ośrodek pomocy rodzinie) Cytat:
troszkę zerkam też na jej bloga - śmieszna kobieta
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Gadałam wczoraj z TŻtem i mówił, że sam po nas przyjedzie... No to zobaczymy... Mam taką nadzieję.... Zamówiłam dzisiaj wózek,więc w poniedziałek, góra we wtorek powinien być u mnie ![]() Dziewczyny zna się któraś na telefonach? Bo chcę kupić i mam 2 do wyboru, ale nie wiem który wybrać, a kompletnie się na tym nie znam :/ |
|
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaliczyliśmy pierwszy spacerek ![]() A no i schudłam 10 kg czyli dwa więcej niż nabyłam. Ale to pewno ze stresu i zmęczenia. Jaką ja wogóle miałam jazdę na początku. Mąż przyjechał po mnie z .... teściową. Ale byłam zła. To miał być nasz dzień a ta dupsko wszędzie wsadzi. Miała torbę tachać a w końcu mąż niósł wszystko. Wogóle przez pierwszy tydzień nie chciałam baby na oczy widzieć. Ona budziłą dziecko żeby się z nim pobawić
|
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
hellouu,
u nas dalej nic .. we wtorek(tp),jak nie bedzie sie nic dzialo,to mam sie stawic na masaz szyjki niech sie dzieje
|
#3388 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna Cytat:
Cytat:
Co do wypłacania przez Zus, to oni płacą od 34 dnia. 33 dni płaci pracodawca, no chyba że pracownik ma powyżej 50 lat to pracodawca płaci przez 14 dni. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie biedna Zuzka, jak pomyślę o szczepieniu to brrr....
W pon. mamy pierwszą wizytę u lekarza. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
bo mi nic nie dało.
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

codziennie danio waniliowe musi być, żólty serek na kanapke, mleczko do kawusi zbożowej 

2 sierpnia 2018 
.
.
chyba po witaminkach.
sprawdzę co to za witaminki. 

bo mi nic nie dało.