Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 13:20   #3361
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ale jak z naszego ubezpieczenia mieszkania? Mam to zgłosić? Ja się w ogóle nie orientuję o co chodzi. Ubezpieczyłam bo trzeba było przy kredycie.
nie oczywiscie ze nie. wasze ubezpieczenie obejmuje jesli wy sobie zalejecie badz inne mieszkanie. wy muysicie ubiegac sie z ubezpieczenia od tych co was zalali.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 13:20   #3362
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
też sie nad tym zastanawiam bo jakoś nic prawie w domu nie zrobie jak jestem z małym sama
nad tą się zastanawiam http://allegro.pl/haltex-chusta-elas...661247457.html
Stary 2012-09-28, 13:25   #3363
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Iwoncia, jeśli masz maść na sutki to smaruj pupę grubo póki ran nie ma. Nam pięknie zagoiło tyłek, a też próbowałam wielu specyfików.
A jaka to ba sutki bo zas zapomnialam?

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, ale ja jak mierzyłam rtęciowym to w pupę i 5kresek odejmowałam.

ja mam bezdotykowy i.moje wynosi 36,4 a malego 37,2.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ona dobra dla malutka co juz główke trzyma sam bo moj za mały
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 13:32   #3364
Sojka1990
Zadomowienie

Wcale nie za mały- u dzieciaczków które glówki nie trzymają po prostu tą częśc chusty która jest na pleckach dziecka podciągasz wyżej- na główke

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

to zależy od typu wiązania, nie od rodzaju chusty
Stary 2012-09-28, 13:33   #3365
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Wcale nie za mały- u dzieciaczków które glówki nie trzymają po prostu tą częśc chusty która jest na pleckach dziecka podciągasz wyżej- na główke

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Good ja wezmę to przetestujemy.
Stary 2012-09-28, 13:34   #3366
Sojka1990
Zadomowienie

co do jedzenia przy karmieniu piersią to ja np jem bardzo dużo nabiału bo go uwielbiam wręcz codziennie danio waniliowe musi być, żólty serek na kanapke, mleczko do kawusi zbożowej

Nie jadłam jeszcze pomidorów, czekolady, orzechów, ale np mam faze na rafaello i zjadłam już dwie małe paczki w ostatnich dniach :P

Jak na razie ani zadnej skazy białkowej ani brzydkiej kupy i mam nadzieje ze tak już zostanie.

oho, czas siegnąć po laktator bo nadzchodzi godzina odciągania
Stary 2012-09-28, 13:45   #3367
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Aha
Hmmm, no to ja musze zainwestować w nią bo kurde znowu mi maluch z cycem w buzi siedzi
Ma taką mine że zaraz dostanie wstrząsu mózgu bo już ze śmiechu nie wyrabiam
Fotke bym zrobiła ale cycków nie bede pokazywać
Stary 2012-09-28, 13:45   #3368
Aneczka_G
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Colds trzymam kciuki by w koncu to malutkiej pomoglo.

A ostatnio jestem w szoku sluchajcie. Bylam w srode z mezem na spacerze w lesie. Tam jest plac zabaw. I prawie sami ojcowie z dziecmi
A wczoraj maz wzial Pawcia na rower i tez pojechali na plac zabaw - ale w innym miescu i mowil, ze bylo jeszcze 3 ojcow z dziecmi.
Jak to sie zmienia... Moj tata chyba nigdy nie byl ze mna na spacerze jak bylam mala.
Zmienia się, zmienia i to stanowczo na lepsze.
My z mężem śmiejemy się, że On tak bardzo lubi te spacerki i wyprawy na placu zabaw, bo jednak jeszcze duuużo młodych mamusiek przychodzi
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 13:54   #3369
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
i mały kibic dla Was
Słodko .
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

wiecie co, niektórzy ludzie to naprawdę debile i "prostaki"... stałam dziś w kolejce w sklepie, czuję a jakaś baba się na mnie gapi, nic nie mówi, tylko się wpatruje... w końcu głośno wzdycha i mówi do mnie,że jak MUSZĘ to mogę zrobić zakupy przed nią... no to jej grzecznie odpowiedziałam, że nie muszę i dziękuję. to się babsko ofuczyło, że jak nie to nie, jak sobie chcę, to przecież nie jej sprawa... no wzdychała na cały sklep, jak jej mogłam odmówić... głupie babsko
Ja tam już wolę postać w kolejce niż się z głupimi ludźmi użerać, mój TŻ chciał się ostatnio kłócić w kasie pierwszeństwa, ale ja na prawdę wolę poczekać to 10 minut niż się denerwować...

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
DZiewczyny!!!
wpadam tylko na chwile powiedziec ze to juz dzis!!!
Jade na cc! wieczorem bede juz miała mala po drugiej stronie.
oczywiscie zamartwiam sie czy to nie za wczesnie (37tc i 5 dni), gin uspokaja wiec pewnie wie co robi.
Od rana cisnienie mi tak skoczylo ze jest napisane na cisnieniomierzu "konieczna konsultacja lekarska"
Trzymajcie kciuki.
No to trzymam kciuki, a 37+5 to już donoszone dziecko, nie ma się co martwic, że za wcześnie i też zazdroszczę troszkę, bo nie mogę się doczekać mojej malutkiej .
Cytat:
☠☠☠☠........ zalano mi kuchnię U góry robią centralne i wzięli hydraulika z adhd w ciężkiej wersji. Zalany sufit i mokre dwie ściany, w przedpokoju mało na suficie, woda poszła po ścianie i podłoga była mokra. Kur... a dopiero co remont się skończył a na nowo będzie Najgorsze że mamy sufit podwieszany i niewiem czy ta woda nie stoi i góry i strach teraz do kuchni wejść bo może na łeb spaść wszystko.
Kiedyś z mieszkania moich rodziców zalało sąsiadów, bo jakaś rurka pękła i z naszego ubezpieczenia to było opłacone, oby sąsiedzi mieli jakieś porządne ubezpieczenie to nie powinno być problemu z uzyskaniem pieniędzy. Tak czy inaczej współczuję bo to nic przyjemnego remontować mieszkanie ponownie .
Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Heej My sie dzis wybieramy na pierwszy spacerek na 20 minut
JAk narazie to mi został brzuch ale miałam duuzy wiec moze jeszcze sie sciągnie, dziś malutka kończy tydzien wiec jakby nie było jest jeszzcze czas zeby dojsć do siebie
A to niunia, zdjecie jeszcze ze szpitala
Jaka uśmiechnięta .

U mnie wszystko ok, muszę kupić jeszcze parę rzeczy aptecznych, jak tantum rosa i sól fizjologiczna, poza tym chyba kupię puszkę mm na wszelki wypadek, żeby potem nie szukać jakby mleko się nie pojawiło.

Poza tym mamy z TŻtem wątpliwości co do imienia dla naszej córeczki, nie wiem czy nie nastąpi zmiana .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 13:54   #3370
Aneczka_G
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro Pokaż wiadomość
On myśli, że ja ją ponosi, czy przewinie kilka razy to już tyle zrobił. Jak płacze to mówi weź ją bo płacze. dzis sie poklocilam z nim bo dalam mm. wygarnelam mu wszystko. zobaczymy co bedzie jak wroci z pracy. pewnie bedzie przepraszal albo bedzie milutki jak baranek.
Oj to niefajnie u Ciebie się robi Szkoda, ze brak Ci wsparcia, bo wtedy na pewno łatwiej byłoby podjąć Ci decyzję co dalej z tym problemem... A mężowi może ta Wasz kłótnia co nieco uświadomi. A jak nie... to widzisz, że szykuje się tu na Niego niezła ekipa
Co do karmienia piersią, kiedyś usłyszałam takie stwierdzenie jak "terror laktacyjny" wszyscy w koło mówią jakie to jest wspaniałe i dobre dla dzieciny i mamy, a to wcale nie jest prawda!!!!
Jeśli pojawiają się problemy to już wcale nie jest różowo. Męczy się i denerwuje mama i dziecina przede wszystkim więc PO CO?! sie pytam!!!
Czasem lepiej podać mm.
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 13:56   #3371
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

super chusta podoba mi się ja nadal nie nabyłam yhhh a już zamówiłam tylko kobieta nie miała koloru co chciałam i odłożyłam zakup ...

magiee to ta lala lamaze http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-e...638034911.html i Dusia ze swoją lalunią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201209283503.jpg (121,8 KB, 82 załadowań)
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:02   #3372
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Kamilka to prawdziwy aniołek. Pije i śpi. Tylko raz wczoraj awanturzyła się przez trzy godzinki chyba po witaminkach.
W nocy nie budzi się na karmienie. Jak cywilizowany człowieczek budzi się na picie o 6 rano

Na reszcie mam ściągnięte szwy i mogę troszkę wygodnie siedzieć. No i odpadł nam dziś pępek.
Wyglądam marnie, nie mam co zrzucać po ciąży. Muszę za to chyba krew zbadać bo nie wiem czy nie mam anemii.
witaj

Cytat:
Aga_ton wywoływany poród nie jest taki straszny. Gorsze jest czekanie na porodówce. Leżałam dwa dni i słyszałam jak babki się wydzierają, w pokoju było nas 5 i też ciągle którąś coś łapało a mnie nic. I to było bardzo stresujące.
ja jak chodzilam na ktg to za scianą byla jedna z sal porodowych.raz jedna babka rodzila a ja siedzialam i plakalam

Cytat:
Dziewczyny czy maluszki mają wyższą tempke niż dorośli czy taką samą???
iwoncia miedzy 36,8 a 37,8 jest dobra

my wrocilismy ze spaceru.Młody juz do szkoly zapisanytylko musze z nim jeszcze ten niemiecki ćwiczyc.chyba go jeszcze na korki zapisze

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:03   #3373
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dorotko, lalunia z lalunią
Cudaczna
Stary 2012-09-28, 14:04   #3374
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

iwoncia miedzy 36,8 a 37,8 jest dobra
Uffff, uspokojona jestem
Stary 2012-09-28, 14:19   #3375
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
☠☠☠☠........ zalano mi kuchnię U góry robią centralne i wzięli hydraulika z adhd w ciężkiej wersji. Zalany sufit i mokre dwie ściany, w przedpokoju mało na suficie, woda poszła po ścianie i podłoga była mokra. Kur... a dopiero co remont się skończył a na nowo będzie Najgorsze że mamy sufit podwieszany i niewiem czy ta woda nie stoi i góry i strach teraz do kuchni wejść bo może na łeb spaść wszystko.
o kurczę... to sie nazywa pech. Świeżo wyremontowane mieszkanie i znów Was to czeka (mam nadzieję, że kasę z ubezpieczenia sąsiadów, jeśli takowe mają bez problemu dostaniecie, a jak nie, to że sami dadzą Wam na remont ). Agaton dobrze radzi, żeby zrobić dziurę w podwieszanym suficie, bo na pewno Wam się tam woda zgromadziła. Ech.. macie tam jakieś kable między sufitami? Żeby zwarcia żadnego nie było i żeby nikogo prąd nie kopną...

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
maggie123
dzieki,dzwonilam tez do ZUSU. Urlop ojcowski 100% platny a opieka nade mna 80%. Zaklad tzeta ma powyzej 20pracownikow,w koncu firma ma az 50 busow. Skurczybyki chca nas zrobic w bambuko,ale sie nie damy,tylko kurna kiedy nam kase przeleja bo masakra
dalej doczytałam, że jednak mają dwie firmy.. dziady jedne! jeśli stosowne zwolnienia maż dostarczał terminowo do pracy (w czasie 7 dni od początku nieobecności bodajże) to pracodawca powinien sam do Zusu to wysłać. Tyle, że zus czasami opóźnia się w wypłatą.. Kurcze.. nieciekawie tak bez kasy zostać. W ogóle ci szefowie to nieuczciwi, bo mogli Was uprzedzić a nie tak na koniec miesiąca, gdy czekacie na wypłatę. Zaciskam mocno kciuki, żeby kasa z zusu szybko przyszła
Cytat:
maggie, a miałaś zakładany ten cewnik? bolało? można z tym chodzić czy trzeba leżeć plackiem?

dzięki za linka.
cewnik foleya czyli ten balonik, co to mial rozwarcie zrobić miałam założony ok 13 dzień przed porodem - upierdliwe dziadostwo strasznie, szczególnie ta końcówka, którą gdzieś w majtkach trzeba sobie zamontować, żeby między nogami nie dyndała i pilnować, żeby nie zamoczyć - normalnie mogłam z nim chodzić i myć się. samo zakładanie cewnika mnie akurat bolało (no ale w ciąży w ogóle każde badanie dopochwowe sprawiało, że wyłam z bólu), później chodzenie z balonikiem nie było bolesne
Cytat:
Dzięki. U mnie też tak było ja kroplówka około 9 - mała na świecie 14:30. A dziewczyna obok dostała kroplówkę godzinę później i męczyła się do 19. Tylko, że nie miała rozwarcia.
to i u mnie rozwarcia nie było
Cytat:
To co mi zalecili to Omegamed Pregna aż na sprawdzę co to za witaminki.

Tak to wygląda - http://www.apteka-zielona.pl/omega-m...s-p-24839.html

Ale suplementować się mam zamiar, bo potem człek wygląda markotnie z braku witamin.
dzięki Bafi, zaraz sprawdze coż to za cudo

Cytat:
Kur by zapiał a to kombinatorstwo!!! Szkoda, że ciecie nie poinformowali wcześniej Was o tym teraz pewnie jakieś wnioski i inne cuda do ZUSu musicie składać, żeby kesz jak najszybciej dostać.
a to nie powinien załatwiać pracodawca?
u mnie jest mniej niż 20 osób zatrudnionych na umowę o pracę i przy zwolnieniu żadnych papierów do zusu nie zanosiłam
BTW! przypomniało mi się, że przecież pierwsze 31 dni (albo 33 dni zwolnienia) zawsze płaci pracodawca a nie zus (bez względu na ilość zatrudnionych osób!). A dopiero w kolejnych przechodzi się na zasiłek chorobowy z zus? Tamlin, tak jest prawda?
Bo ja niby tak trochę znam się na tych kwestiach, ale to bardziej z własnego doświadczenia i szukania inf. na własną rękę, więc mogę coś pokręcić... Choć jestem przekonana, że te pierwsze 31 dni płaci pracodawca.
Zielona najlepiej dzwoń natychmiast do ZUS, opisz sytuację i pytaj jak powinno być. Bo coś mi się wydaje, że ci szefowie to wymigać się chcą, a za te zwolnienie na opiekę nad dzieckiem i na opiekę nad Tobą powinni zapłacić oni.
Cytat:
Tak, najlepsza!
Tylko no właśnie.. Nasz pediatra jest do połowy października na urlopie, a lekarze Go zastępujący nie są pediatrami.. Więc albo poszukamy innego i będziemy u Niego już do końca, albo nie wiem, co
A chyba lepiej abym sama nie zmieniała..? Nie wiem, co zrobić
Colds, a nie masz nr do pediatry? jak masz to dzwoń i pytaj!
Cytat:
Heej My sie dzis wybieramy na pierwszy spacerek na 20 minut
JAk narazie to mi został brzuch ale miałam duuzy wiec moze jeszcze sie sciągnie, dziś malutka kończy tydzien wiec jakby nie było jest jeszzcze czas zeby dojsć do siebie
jaka mała piękność gratulacje tygodniowy Maluszku - rośnij zdrowo

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

super chusta podoba mi się ja nadal nie nabyłam yhhh a już zamówiłam tylko kobieta nie miała koloru co chciałam i odłożyłam zakup ...

magiee to ta lala lamaze http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-e...638034911.html i Dusia ze swoją lalunią
ślodkie.. dzięki Konczi
a jak dzisiaj po szczepieniu?
moja całe szczęście zasnęła i już 45 minut śpi

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:27   #3376
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dorotko, lalunia z lalunią
Cudaczna

kiedy do teściów przyjedziesz?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ślodkie.. dzięki Konczi
a jak dzisiaj po szczepieniu?
moja całe szczęście zasnęła i już 45 minut śpi

kochana moja dzisiaj jest dość grzeczna tfu tfu .... była na spacerze z dziadkiem i jakaś kobieta chciał ją zabrać ... masakra tato się wystraszył i spingolił do domu ....
Duśka też zasnęła mimo że za 30 min powinna na butle się budzić ... a my szykujemy się na przymiarkę sukni ślubnej mej siostry mam nadzieje że mała będzie grzeczna ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:28   #3377
colds
Zakorzenienie

TŻ pracuje w firmie od marca.
No i wczoraj poszedł po remua, więc zapytał o becikowe z ubezpieczenia firmowego.
I babka powiedziała Mu, ze nic nie dostanie, bo wszystko już dostaliśmy.
Któraś może orientuje się o co chodzi?
Czy to jest tak, że jak ja wzięłam becikowe z tytułu urodzenia dziecka (to ZUS wypłaca, tak?) to On , mimo iż w firmie mają grupowe ubezpieczenie, to nic nie dostanie? Czy chcą nas zrobić w bambuko?

Ja nie znam się zupełnie na tym wszystkim.. I mam nadzieje, że któraś rozumie o co mi chodzi
Stary 2012-09-28, 14:33   #3378
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

właśnie to sobie wyobraziłam

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

gratuluję
jeszcze trochę i możesz rodzić, co nie

może i bym zawołała ale mam tylko jednego, niezbyt urodziwego i w dodatku dziś gnój przerzuca na polu
a tak to tylko sarny i zające wkoło...
swoja droga jakby to pieknie bylo gdyby oboje rodzice karmili piersia

A co do wywolywania po odejsciu wod nie mialam skurczy.
Podali oksy o 2 a urodzilam o 6:36. A dopiero po oksy poczulam pierwszy skurcz i dopiero sie rozkrecalo - co 10 minut, co 7 co 5 itd. Czyli lajt.
A Pawla to podali oksy o 10 a urodzilam 14:35 czyli chlopakom zajelo to tyle samo czasu

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
No i wczoraj poszedł po remua, więc zapytał o becikowe z ubezpieczenia firmowego.
Czy to jest tak, że jak ja wzięłam becikowe z tytułu urodzenia dziecka (to ZUS wypłaca, tak?) to On , mimo iż w firmie mają grupowe ubezpieczenie, to nic nie dostanie? Czy chcą nas zrobić w bambuko?

Ja nie znam się zupełnie na tym wszystkim.. I mam nadzieje, że któraś rozumie o co mi chodzi
Becikowe jest z urzedu miasta, a ubezpieczenie to co innego. Jesli jest grupowe powinni mu wyplacic.

Sliczne dzieciaczki

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:37   #3379
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

kiedy do teściów przyjedziesz?

kochana moja dzisiaj jest dość grzeczna tfu tfu .... była na spacerze z dziadkiem i jakaś kobieta chciał ją zabrać ... masakra tato się wystraszył i spingolił do domu ....
Duśka też zasnęła mimo że za 30 min powinna na butle się budzić ... a my szykujemy się na przymiarkę sukni ślubnej mej siostry mam nadzieje że mała będzie grzeczna ...
O broń mnie Boziu kochana od tego
Już u nas byli a w niedziele jeszcze siostra od mego chłopa przyjedzie - znaczy przyszła chrzestna
Stary 2012-09-28, 14:53   #3380
katiem
Wtajemniczenie

Sluchajcie a ten wozek do ktorego Tamlin link przyslala to juz 15 osob licytuje i juz jest cena 200 zl

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:09   #3381
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:

Może być tak, że w ubezpieczeniu grupowym jest okres karencji, czyli jeśli pracuje od marca i dopiero od tego czasu opłaca ubezpieczenie grupowe to może nie dostać bo np. okres karencji w przypadku świadczenia z tytułu urodzenia dziecka to 9 miesięcy.
My dostaniemy świadczenie bez względu na becikowe, ale oboje opłacamy ubezpieczenie dodatkowe już przez dłuższy czas. Właśnie dzisiaj załatwiliśmy formalności.
Stary 2012-09-28, 15:15   #3382
OlejmyJutro
Raczkowanie

GG do OlejmyJutro Send a message via Skype™ to OlejmyJutro

Ekipa na męża chyba na razie nie będzie potrzebna
Wrócił z pracy z kwiatkami i mnie przeprosił, tłumacząc się tym, że ona taki biedny zabiegany, zestresowany. Bo jutro mamy chrzciny i ma przyjechać jego brat z rodziną, którego nigdy nie widział. Fakt, że trochę spraw do załatwienia było, ale to go nie usprawiedliwia tak na prawdę.
Zabrał małą do babci i nie ma ich już 2 godziny i się martwię troszkę Oczywiście wziął mm ze sobą. Ja przez ten czas ogarnęłam mieszkanie przed przyjazdem gości, a teraz mam czas dla siebie. Za każdym razem jak pomyślę o córci od razu wypływa mleczko Mam już trochę lepszy humor.

Jestem mamą !
27.08.2012r.
OlejmyJutro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:21   #3383
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Byliśmy na spacerku. Trochę słonko poświeciło, później zaczęło wiać i uciekliśmy do domciu.
Jak radzicie sobie z wózkiem i schodami? Ja co prawda mam winde, ale musze pokonać 5 bardzo stromych schodków. Albo muszę liczyć na czyjąś pomoc, albo wypinam gondolę i wnoszę ją oddzielnie i stelaż oddzielnie. A jak jest u Was?

Cytat:
To jeszcze machnę poród póki dzidzia śpi.

A więc...
Wstawiłam się w szpitalu jak mi kazał lekarz 5 dni po terminie. Na IP nie mieli mnie zamiaru wogóle odsyłać więc zostałam. Na dzień dobry dostałam lewatywę i masaż szyjki więc myślałam, że coś będą ze mną robić. A tu dupka, czekali aż samo się rozkręci. I się nie rozkręciło. Pierwsza noc była koszmarem, babki wyły na potęgę a do pokoju średnio co pół godziny przychodziła albo wychodziła dziewczyna. O spaniu nie było mowy.
Wykończona na drugi dzień zgodziłam się na to oderwanie bieguna. Tak mnie bolał po tym dół brzucha, że szok. Dostałam czopka i tyle. Noc minęła trochę lepiej bo mnie rodziło a i na sali nie było takiego ruchu.
Oczywiście w mędzyczasie odwiedzał mnie mąż, co go widziałam to się oczywiście rozklejałam. Jak nie ja.
Dzień zero. Lewatywa. Rozwarcie na 3 palce. Skurczów samoistnych brak. Podali mi kroplówkę. Na początku nie dzialała. W międzyczasie doszedł mąż i się rozkręcało. Dostałam antybiotyk i skurcze były większe. Moim zdaniem oczywiście, bo na ktg za wielkie nie wychodziły, ale przez to molestowanie dzień wcześniej były bardzo bolesne tam na dole. Potem dostałam oxy dożylnie bo rozwarcie postępowało a skurcze niet. Potem mi dali jakiś zastrzyk rozkurczający. Potem odłączyli mnie od kroplówki bo dziecko miało za wysoki puls. I jeszcze mi powiedzieli, że to moja wina bo się denerwuję i dziecko to odczuwa. Fakt, jak mogłam w końcu prawie w spa byłam. Potem przebili mi pęcherz. Wody czyste. Jedyne z czego skorzystałam to prysznic, który gówno dał i taboret porodowy. Poza tym nie chodziłam tylko siedziałam bo tk mi było łątwij znieść ból a położna do mnie: Pani to nie jest odporna na ból. Idiotka - za 15 min. miałam bóle parte. Widocznie nie każdy musi mieć 100 % na ktg. Zielone wody. O to już wszyscy się śpieszyli. Parłam jak mogłam. Nacinali mnie dwa razy. Czułam bo akurat robili to w końcówce skurcza. Nie poczułam jak malutka wychodzi Nie dali mi jej do kangurowania bo miała lekko opuchniętą głókę i musiała się dogrzewać dwie godzinki.
Jak rodziłam to pomyślałam, że tego bólu to jednak nie zapomnę. A po było mi tak dobrze, że naprawdę uwierzyłam, że mozna zapomnieć.
Dla męża mojego to było mega przeżycie. Był dzielny choć w zasadzie nie pozwoliłam się mu dotykać
Twarda sztuka z Ciebie

Cytat:
Mój ma z reguły 36,6-36,8. Mierze tym dotykowym w uchu
Stary 2012-09-28, 15:28   #3384
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

jak to chciała ją zabrać? Tak sobie żartowała, czy poważnie? Matko.. przeraziłaś mnie!
my dziś dalej co 6 godzin lecimy na przeciwbólowym i przeciwgorączkowym, bo jednak podwyższona temp. jest i widać, że ją boli. Oby przeszło jak najszybciej. Dziś mi się mąż przyznał, że on po każdym szczepieniu miał niezłą jazdę... oby Zuzia nie odziedziczyła tego po nim
Cytat:

Colds, musicie wczytać sie w umowę o tym ubezpieczeniu grupowym, czy nie ma tam właśnie okresu karencji. Bo jeśli jest to niestety nic nie dostaniecie. A jeśli nie ma, to nie kumam o co chodzi. Jeśli macie wątpliwości, skontaktujcie się bezpośrednio z ubezpieczycielem a nie kobietą z pracy, bo może ona nie jest do końca poinformowana.
A becikowe dostaje się z mops-u (miejski ośrodek pomocy społecznej) albo mopr-u (miejski ośrodek pomocy rodzinie)

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Sluchajcie a ten wozek do ktorego Tamlin link przyslala to juz 15 osob licytuje i juz jest cena 200 zl
widziałam
troszkę zerkam też na jej bloga - śmieszna kobieta

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:43   #3385
Kalpana
Zakorzenienie

Hej.

Gadałam wczoraj z TŻtem i mówił, że sam po nas przyjedzie... No to zobaczymy... Mam taką nadzieję....

Zamówiłam dzisiaj wózek,więc w poniedziałek, góra we wtorek powinien być u mnie Już się nie mogę doczekać

Dziewczyny zna się któraś na telefonach? Bo chcę kupić i mam 2 do wyboru, ale nie wiem który wybrać, a kompletnie się na tym nie znam :/

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:59   #3386
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś pytałam położnej i powiedziała, że mają nieco wyższą. 37 około. Nie mierzy się po karmieniu. W razie 38 czopek paracetamol co 6 godzin.

Zaliczyliśmy pierwszy spacerek

A no i schudłam 10 kg czyli dwa więcej niż nabyłam. Ale to pewno ze stresu i zmęczenia.

Jaką ja wogóle miałam jazdę na początku. Mąż przyjechał po mnie z .... teściową. Ale byłam zła. To miał być nasz dzień a ta dupsko wszędzie wsadzi. Miała torbę tachać a w końcu mąż niósł wszystko. Wogóle przez pierwszy tydzień nie chciałam baby na oczy widzieć. Ona budziłą dziecko żeby się z nim pobawić Hallo - kur.... z kilkudniowym noworodkiem. Nadal mam opory małą na dół zanosić ale robię to ze względu na męża. Wiem, że jestem straszna, odbiło mi pod tym względem i koniec.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 16:00   #3387
Hatti
Rozeznanie

hellouu,
u nas dalej nic ..
we wtorek(tp),jak nie bedzie sie nic dzialo,to mam sie stawic na masaz szyjki
niech sie dzieje
Stary 2012-09-28, 16:00   #3388
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Już wyżej na to odpowiedziałam, ale chciałam dodać, że najpierw pojechaliśmy na Krysiewicza. Opisałam wszystko, ale ODESŁALI NAS Z KWITKIEM.
No to wybraliśmy się na Szpitalną.
Pracowałam tam na oddziale XIII czyli gastroenterologii i krótko na XII reumatologia. XIII fantastyczny oddział i ekipa

Cytat:
Iwoncia, jeśli masz maść na sutki to smaruj pupę grubo póki ran nie ma. Nam pięknie zagoiło tyłek, a też próbowałam wielu specyfików.
A u nas pomogły Biedronkowe chusteczki te co teraz są w gazetce, ale Sensitive. Tylko ich użyłam i pupa od razu lepsza a po dwóch dniach o odparzeniu można zapomnieć

Cytat:
Śliczna

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
nie oczywiscie ze nie. wasze ubezpieczenie obejmuje jesli wy sobie zalejecie badz inne mieszkanie. wy muysicie ubiegac sie z ubezpieczenia od tych co was zalali.
Aha. Dzięki za wyjaśnienie.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
o kurczę... to sie nazywa pech. Świeżo wyremontowane mieszkanie i znów Was to czeka (mam nadzieję, że kasę z ubezpieczenia sąsiadów, jeśli takowe mają bez problemu dostaniecie, a jak nie, to że sami dadzą Wam na remont ). Agaton dobrze radzi, żeby zrobić dziurę w podwieszanym suficie, bo na pewno Wam się tam woda zgromadziła. Ech.. macie tam jakieś kable między sufitami? Żeby zwarcia żadnego nie było i żeby nikogo prąd nie kopną...

a to nie powinien załatwiać pracodawca?
u mnie jest mniej niż 20 osób zatrudnionych na umowę o pracę i przy zwolnieniu żadnych papierów do zusu nie zanosiłam
BTW! przypomniało mi się, że przecież pierwsze 31 dni (albo 33 dni zwolnienia) zawsze płaci pracodawca a nie zus (bez względu na ilość zatrudnionych osób!). A dopiero w kolejnych przechodzi się na zasiłek chorobowy z zus? Tamlin, tak jest prawda?
Bo ja niby tak trochę znam się na tych kwestiach, ale to bardziej z własnego doświadczenia i szukania inf. na własną rękę, więc mogę coś pokręcić... Choć jestem przekonana, że te pierwsze 31 dni płaci pracodawca.
Zielona najlepiej dzwoń natychmiast do ZUS, opisz sytuację i pytaj jak powinno być. Bo coś mi się wydaje, że ci szefowie to wymigać się chcą, a za te zwolnienie na opiekę nad dzieckiem i na opiekę nad Tobą powinni zapłacić oni.
Mamy tam kable, bo lampki są w suficie.
Co do wypłacania przez Zus, to oni płacą od 34 dnia. 33 dni płaci pracodawca, no chyba że pracownik ma powyżej 50 lat to pracodawca płaci przez 14 dni.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Może być tak, że w ubezpieczeniu grupowym jest okres karencji, czyli jeśli pracuje od marca i dopiero od tego czasu opłaca ubezpieczenie grupowe to może nie dostać bo np. okres karencji w przypadku świadczenia z tytułu urodzenia dziecka to 9 miesięcy.
My dostaniemy świadczenie bez względu na becikowe, ale oboje opłacamy ubezpieczenie dodatkowe już przez dłuższy czas. Właśnie dzisiaj załatwiliśmy formalności.
U nas jest tak, że jeśli zatrudnia się nowego pracownika i dołącza do ubezpieczenia grupowego w ciągu trzech miesięcy od zatrudnienia to nie ma okresu wyczekiwania.
Stary 2012-09-28, 16:03   #3389
elena_100
Wtajemniczenie

Maggie biedna Zuzka, jak pomyślę o szczepieniu to brrr....

W pon. mamy pierwszą wizytę u lekarza.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
hellouu,
u nas dalej nic ..
we wtorek(tp),jak nie bedzie sie nic dzialo,to mam sie stawic na masaz szyjki
niech sie dzieje
Trzymam kciuki żeby dało bo mi nic nie dało.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 16:04   #3390
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej.

Dziewczyny zna się któraś na telefonach? Bo chcę kupić i mam 2 do wyboru, ale nie wiem który wybrać, a kompletnie się na tym nie znam :/
A jakie masz do wyboru??
Troche siedze w telefonach bo i softy zmieniałam i inne takie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości