Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14. - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 20:47   #451
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Byłam u laryngologa. Powiedział, że zatoki czyste (czy nie mówiłam, że tak będzie? ), więc on mnie nie będzie leczył, bo nie ma na co leczyć. Z bólami głowy zaprasza do neurologa.
Natomiast co do migdałków, to dał mi receptę na jakiś czarny płyn i mam sobie 2x dziennie pędzlować... Na wizycie pokazał jak. Jeżu kolczasty, jakie to ochydztwo! Bleh!
Gardło miałam od tego całe czarne! Fuuuuuuuj!
No ale jak ma pomóc, to chyba wykupię

Poza tym przeglądałam cennik vitalabo - badania na boreliozę 55zł+55zł. Spróbuję najpierw w szpitalu zakaźnym, tak byłoby za free, ale jak trzeba będzie, to zapłacę. Uznałam, że rzeczywiście - przed ciążą wolę to sprawdzić. Mąż przyznał rację

Co tam jeszcze...
Na obiad zrobiłam naleśniki z dżemem - miałam taaaaaaaaką ochotę (okres is coming )
Mąż nie chciał na słodko, więc zawinął w naleśnika parówkę i ser, opanierował całość i usmażył. Było pycha! Teraz leżę obżarta

Biorę się za pisanie. Siadamy z mężem, kończymy o 20, a potem robimy sobie wolny wieczór. Może jakiś film, o 22.30 operacje plastyczne i jak nie zasnę, to Private Practice Jak ja czekałam na wrzesień! Jeszcze Grey's i nic więcej do szczęścia nie potrzebuję

Ciekawe, co tam u naszej Nikity
Lecz się lecz

ooo faktyczny fajny wieczorek przed Wami
aczkolwiek ja nie potrafię się na czymś innym skupić, jak coś ważniejszego siedzi mi na głowie uhh

jak mi się nie chce do szkoły... dobrze, że to ostatni rok oby szybko zleciał...

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
kochana jesteś

ja Was rzecz jasna podczytuje, ale nadal ciężko mi planować następną ciążę, więc tak jakoś średnio chyba do wątku pasuje....

aczkolwiek odkąd wróciłam do pracy nie mam juz czasu na ciągle myślenie i analizowanie tego co się stało, więc psychicznie czuje się zdecydowanie lepiej niż wcześniej

Do odebrania mam wyniki badań histopatologicznych, w środę idę do gin na kontrolę no i czekam na pierwszą @

Madziu, bardzo fajnie że zdecydowałaś sie na zdrowe kaszki a nie te popularne ulepki :/ ja też dawałam Marysi te lepsze z tych dostępnych w sklepie fajne są nestle z serii zdrowy brzuszek, bo bez cukru

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

potrafić to by pewnie potrafiła, tylko podejrzewam, ze nie tylko ucho by się jej odetkało
Pasujesz zdecydowanie!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:15   #452
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Stary 2012-09-28, 21:30   #453
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Bikus co sie dzieje ?? Moze te zmiany humorow to hormony buzuja bo Emilka juz chce wyjsc
A wlansie mialas miec dzis sesje ...

Już mi przeszło

No właśnie z niej wróciłam

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

Bika a skakalas na pięcie z przekrzywiona glowa? np. jak Ci sie zatkalo prawe ucho, to skaczesz na prawej piecie i glowa przechylona na maxa w prawo.
Ha ha ha no tego nie próbowałam ale następnym razem spróbuję, choć wątpię żeby pomogło, bo już na prawdę cuda wiadnki z tym uchem wyprawiałam i nic nie pomogło.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:45   #454
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Przeleciałam nowy watek bardzo z lekka.... W domu mam dalej syf, a do tego dochodzi nauka, nie wyrabiam poprostu, no i gratis mój przytulas, który jest bardzo grzeczny ale... pod warunkiem że jest u mamy na raczkach Więc musicie mi wybaczyć moją niedyspozycję.
Wczoraj byłam u księdza, chrzciny 7 października tak jak mówiłam Ubranko już jest, tort będę zamawiać na początku tego tygodnia, i stroiki na stoły. Z TŻ dalej ciężko, nie kłócimy się, ale dalej nad do siebie niż bliżej, czekam jednak cierpliwie na odwrót sytuacji. Kamil mi wyrasta z wszystkiego, odkładam dziennie jakiś ciuszek, bo okazuje się że już do niego nie wchodzi. Diety mam już tydzień ale nic nie ruszyło... no to chyba tyle w kwesti "co u stronga" Dobranoc Kochane i miło że niektóre tęskniły
Stary 2012-09-28, 22:38   #455
stokrotka24
Zakorzenienie

dobry wieczór
Natalka zostań z nami, przecież my nie tylko o tematach dzieciowo- ciążowych rozmawiamy. Dobrze, że wróciłaś do pracy. Niestety ale czasami życie nie obchodzi się z nami lekko ale musimy iść do przodu i wierzyć, że będzie dobrze trzymaj się kochana i zaglądaj do nas częściej. A jak Marysia?

Strong oj dużo ostatnio masz na głowie, bo i szkoła, dom i Kamilek, ale dasz radę, kto jeśli nie ty. Trzymam kciuki za dietę no i na ocieplenie z tz

a ja po pracy wpadłam w wir sprzątania, zrobiłam zakupy, zrobiłam kotlety mielone, wykąpałam się i wypachniłam i czekam na tz pewnie ok 23 przyjedzie ale się stęskniłam za nim, zleciało te 5 tygodni, które go nie było

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny, coś mi się humor zepsuł...i to bez powodu nie wiem nawet co się stało

Bika, chyba taki dzień
przytulam, mam nadzieję, że wieczorkiem humor ci się poprawił

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
a ja wypełniam papieruchy może skończę to byłabym na bieżąco choć z jedną rzecz... bo się nie wyrabiam delikatnie ujmując...
oj jak czytam o tych twoich papierach to się boję, bo może i ja kiedyś tyle będę miała do wypełnienia

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
No i niestety mnie chyba też bierze jakieś choróbsko
Boli mnie głowa i gardło... I zaczynają mi sie zatykac uszy, co u mnie zaczyna zwiastowac przeziebienie Fatalnie sie czuje, a jutro szkoła
zdrówka życzę, weź jakąś aspirynkę na noc to może przejdzie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
A ja bylam u nowej znajomej na kawce. Poznalysmy sie jakis czas temu w polskim sklepie i co sie okazalo mieszka w budynku obok i ma date porodu na dzien pozniej niz ja
Posiedzialm tam 3 godz i nagadac sie nie moglysmy. Filip szczesliwy bo mu czekolad i kinderkow nakupowala jeszcze bajki dysneya wlaczyla wiec byl w niebie

Emilka
ale slicznosci
fajnie, że masz nową koleżankę, może jak urodzicie to razem na spacerki będziecie chodzić

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
O tyyyy!!!!! Ale mi smaka zrobiłaś!!!
Muszę mamę poprosić, żeby zrobiła!

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Dziękuję, że pytasz

A czy się dowiemy, to nie ma pewności Mogą się nie pokazać

Generalnie strasznie mi się dłużą te 4 tygodnie...i się zastanawiam czy wszystko w porządku... Dobrze, że to bliżej niż dalej...
I cały czas wyczekuję ruchów, hehe...
my też z niecierpliwością czekamy na twoje ruchy no i na brzuszek

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Witam i ja w nowej części.
witamy, co słychać?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
a to chyba większość chopów tak ma. Mój się stara, ale i tak jego sprzątanie nigdy nie będzie adekwatne do mojego, a z ubraniami to wieczny problem;P

u mnie na odwrót to tz jest dokładniejszy w sprzątaniu, aż czasami za dokładny i robi coś tyle czasu, że aż się wkurzam

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
cześć
jak tylko mam chwilkę to lukam do was
tyle nowych postaci się tu pojawiło
mam nadzieje ze kiedyś nadrobię ten czas

chrzest za nami -9 września był fotki wrzucę do K. sama wszystko przygotowałam-byłam chora -katar kaszel 38 stopni-Lenka łapała moja gorączkę-prawie trafiłam z nią do szpitala bo o 5 rano w niedziele pojechaliśmy do przychodni całodobowej i pediatra mówi ze ona może mnie c zapalenie płuc i skierowanie do szpitala dała- a tu wszystko gotowe na chrzest na 12 osób
rano miała przyjechać moja siostra mi pomoc ale pociąg nie jechał,chciała być wieczorem w sobotę ale tesciówki rodzice przyjechali i siostra nie miała gdzie spać
płakać mi sie chciało -ryczeć dosłownie-nie wiedziałam co dalej robić
tz nie panikował jak ja i powiedział ze wrócimy do domu i jak będzie gorzej to pojedziemy do szpitala
"małej przeszło od 5.00 do 9.00 kaszlu brak goraczki teaz nie miała -a kaszel miała od kataru bo jej spływał do gardła i kasłała -a goraczke odemnie łapała z pokarmem czego dowiedziałam sie od położnej jak do niej zadzwoniłam i odrazu wziełan paracetamol , wapno i w poniedziałek do pediatry-który stwierdził ze jest wszystko ok z mała i lekarka chyba nie przytomna była

u mnie nadal kolki ale już dużo mniej
za to teraz raczki do buzi- ślina ciurkiem leci--wyrywa sie przy piersi idzie pierwszy ząbek
jak Lenke uspie to nagle zbudza sie z płaczem, bardzo mało spi i jest strasznie nerwowa
ja chodzę na rzęsach

wczoraj bylismy z nią u pediatry, bo bardzo chciałam aby ja zważył bo przez to wyrywanie się przy piersi i ulewanie martwiłam się czy jest wszystko ok a tu już 6180g
trzymam ja teraz na rekach bo w końcu zasnęła
wczoraj jak lekarz zajrzał do buzi to tak zaczęła płakać ze przez 15 minut nie mogłam jej w ogóle uspokoić-nie była w stanie jej ubrać
lekarz taki był wystraszony ze odrazy przepisał lek DEBRIDAT na kolki
w koncu zobaczył jak to jest-chociaż Lenka nigdy wcześniej mi tak nie płakała

przez dwa tygodnie zajrzała do małej z dwa razy i nawet na ręce nie wzięła
w sierpniu wyjechała na dwa tygodnie do Tunezji ...
teraz lata do dziecka sąsiadki-widać ważniejsze niż mnie trochę odciążyć
ja i tak nie mogę zapomnieć jak mnie miała gdzieś przez okres ciąży

CAŁUSY OD LENKI DLA WSZYSTKICH CIOTEK
cześć Emilko, miło, że do nas zajrzałaś Lenka jest śliczna. A co do teściowej i babci to szkoda słów. Niech teściowa żałuje co traci, obyście szybko poszli na swoje i uwolnili się od niej

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
ja dzis wolne ale jutro niestety musze isc do pracy,
posprzatalam mieszkanko bo wczoraj mi sie juz nie chcialo
współczuję, że jutro pracujesz. a rano czekamy na II kreseczki trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Nie tak do końca, bo jeszcze czeka nas poważna rozmowa z T. a jutro i w niedzielę muszę nadgonić pracę Pomimo tego mam nadzieję wypocząć, bo od 1 zaczynam ostatni rok studiów ! Jak to dumnie brzmi

super, że już ostatni rok, a co studiujesz?

abby idź do lekarza i przebadaj się koniecznie, słyszałam, że z boreliozą nie ma żartów, marsz do lekarza

Kotku wszystkiego najlepszego dla Mai, samych radosnych chwil i dużo zdrówka

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Jak u Nas w sypilani kiedys pojawił sie pająk , to potem przez jakis czas przed spaniem TZ musiał ogladac sufit i sciany, czy gdzies jakis nie czyha Zdaje sobie sprawe, ze ten bezsensowny strach przed pająkami jest conajmniej dziwny dla osób trzecich ale nic na niego nie poradze Czasem sama ogladam suifty w mieszkaniu. Ostatnio taki jeden zasuwał mi po podłodzew kuchni
A wogóle mój mąż to jak jakegos znajdzie to go bierze w ręke i wynosi na balkon albo przez okno go wyrzuca
ble ja nawet kapciem boję się zabić dziada

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Ja też mam takie akcje, często robię "obchód" przed spaniem. A najgorzej jest latem, codziennie sprawdzam okna o balkon..pod..nad itp...i tż z miotłą na nie wysyłam!

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Laski, ja mam dziś 23 tydzień skończony więc na suwaczku powinno mi już chyba wskoczyć na 6 miesiąc, nie?

I dziś rezerwujemy wózek
łał to już 6 miesiąc ale ten czas zleciał
Cytat:
Mi sie kiedys trafił taki jeden okaz pod prysznicem. Prawie zemdlałam i chyba całe osiedle mnie słyszało. Wybiegłam spod prysznica , TZ wpada do łazienki przestraszony, ze sie cos stało, a ja ze łzami w oczach mówie, ze pajak chodzi po brodziku No i zaczał sie smiac ze mnie
chyba bym się podobnie jak ty zachowała, straszne przeżycie miałaś

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Nie tak do konca bo to jednak gin wyciaga dzieciaczka.

Dziewczyny od ktorego tygodnia dziecko moze przezyc poza brzuszkiem mamy? Bo moja znajoma urodzila synka w 24 tygodniu ... Mam nadzieje ze maluszek jest na tyle silny ze sobie poradzi
pomodlę się za dziecko twojej koleżanki, oby z maleństwem było wszystko dobrze

tomalinko trzymam kciuki za następny cykl, teraz przez te 6 miesięcy musi się udać

Bika jak samopoczucie, coś się dzieje u Emilki?

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
A nie no, jak Emilka miała zachciankę, to wiadomo...nie można jej odmówić

Ożeszzz...szok. Muszę to powtórzyć mojemu mężowi. On uwielbia colę. Co prawda nie podejrzewam, żeby hodował w sobie jakieś łożysko, ale skoro tak działa na łożysko, to na inne narządy może też...

A ja po pracy miała zrobić chińszczynę, ale wzięłam się do roboty i nie zrobiłam...ale umyłam 3 ona, wrzuciłam drugą kanapę do pralki, pomyłam lustra, powycierałam kurze, zaraz przebiorę pościel, poskromię pajęcze domki w kątach mieszkania i powycieram podłogi...i muszę jeszcze zrobić biszkopt szpinakowy..intensywnie.. .
skąd ty na to wszystko bierzesz siłę, czas, masz czas na tz i dla nas? zdradź mi proszę swój sekret jesteś widać bardzo dobrze zorganizowania

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
No możesz już wpisać 6cs. OM 27.09 kolejna @ 27.10..

Nie no sorry ale wprawiasz mnie w kompleksy.. Gdzie Ty znajdujesz na
Aaby mi też się już od dłuższego czasu nie chce nic robić.. mieszkanie aż prosi się o posprzątanie, prasowanie rośnie, okna błagają o czyszczenie, moje obwisłe ciałko wymaga ćwiczeń. A ja co? Mam lenia.
Nawet ostatnio tak sobie myślę, że może to widocznie tak powinno być, że nam się nie udaje. Może nie powinnam być matką?
To się wygadałam..
ja też mam ostatnio lenia, nie martw się, sam nie jesteś, a co do starań to nawet tak nie myśl, będziesz matką i to cudowną i pewnie już niedługo

Gucia0978 miłego wieczoru, bawcie się dobrze

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-09-28 o 22:28
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:41   #456
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Zastanawiam się, co by mi poprawiło humor... może sernik...
O matko czytasz mi w myślach !! Może w przyszłym tygodniu machnę jakiś dietetyczny Jutro za to robię ciasteczka dietetyczne z czekoladą

Cytat:

Byłam u laryngologa. Powiedział, że zatoki czyste (czy nie mówiłam, że tak będzie? ), więc on mnie nie będzie leczył, bo nie ma na co leczyć. Z bólami głowy zaprasza do neurologa.
Natomiast co do migdałków, to dał mi receptę na jakiś czarny płyn i mam sobie 2x dziennie pędzlować... Na wizycie pokazał jak. Jeżu kolczasty, jakie to ochydztwo! Bleh!
Gardło miałam od tego całe czarne! Fuuuuuuuj!
No ale jak ma pomóc, to chyba wykupię

Co tam jeszcze...
Na obiad zrobiłam naleśniki z dżemem - miałam taaaaaaaaką ochotę (okres is coming )
Mąż nie chciał na słodko, więc zawinął w naleśnika parówkę i ser, opanierował całość i usmażył. Było pycha! Teraz leżę obżarta

Skąd ja to znam. Uwielbiam takich lekarzy i takie sytuacje Nie odpuszczaj i walcz !

Co do naleśników to za mną chodzą od soboty, jak poczułam, że któryś sąsiad robi. Niestety dieta zakazuje

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

super, że już ostatni rok, a co studiujesz?
Ekonomię. Chyba niestety Teraz wybrałabym zupełnie inną uczelnię.

Strong ależ masz dużo na głowie! Może za jakiś czas wszystko się unormuje i będzie tak jak tego chcesz. Z dietą się nie poddawaj, a na pewno będą efekty. Stosujesz coś konkretnego ?

Aaby jak poszło pisanie ?

Butter
mam nadzieje, że imprezka udana

Stokrotka
faktycznie śmignęło te 5 tygodni!

Madzia
dobrze, że piszesz o tych kaszkach, że są bez cukru. Ja też na pewno takie będę kupować. Do tej pory jedynie wiedziałam o tych herbatkach w granulkach, że to dziadostwo i 90% cukru. Choć znam takie osoby, które słodzą dzieciom wodę... słodzikiem czyli aspartamem

Wstajemy jutro rano i jedziemy na grzyby, a wieczorem idziemy do brata tż na małą parapetówkę Mam nadzieje, że będzie miło.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:53   #457
kotekk81
Zakorzenienie

[QUOTE=aaby;36806223]
kotek, sto lat dla Majki!
[QUOTE]

dziekujemy
Cytat:
jedną tu wrzucę, a oto moja Laleczka
jaka sliczniutka!!!! i te oczka

Cytat:
a ja po pracy wpadłam w wir sprzątania, zrobiłam zakupy, zrobiłam kotlety mielone, wykąpałam się i wypachniłam i czekam na tz pewnie ok 23 przyjedzie ale się stęskniłam za nim, zleciało te 5 tygodni, które go nie było
uuu bedzie witankooooo

Kotku wszystkiego najlepszego dla Mai, samych radosnych chwil i dużo zdrówka
dziekuje

Cytat:

Madzia
dobrze, że piszesz o tych kaszkach, że są bez cukru. Ja też na pewno takie będę kupować. Do tej pory jedynie wiedziałam o tych herbatkach w granulkach, że to dziadostwo i 90% cukru. Choć znam takie osoby, które słodzą dzieciom wodę... słodzikiem czyli aspartamem
znam takie przypadki i zastanawiam sie "po co??!!" ja mam to "szczescie" ze Maja pije tylko wode czasami napije sie wody z soczkiem malinowym albo poziomkowym wlasnej roboty ale to baaardzo rzadko. A ostatnio zasmakowala w kakao i kawie zbozowej.

Przyjechala dzis moja druga babcia (bo z jedna mieszkam) i......dala nam pieniazki na dywan myslalam ze padne bo babusia starsza i sama i wiadomo pieniedzy nie ma ale powiedziala ze jakby nie miala to by nie dala i jak nie wezmiemy to sie pogniewa. I jeszcze dodala ze ogromna przyjemnosc bysmy jej sprawili jakbysmy ja zabrali do sklepu jak bedziemy kupowac ten dywanik Tak wiec jutro od rana montuje motorek do tylka bo Tz idzie do pracy wiec mam czas do 12 z wyrobieniem sie i jedziemy do Ikei

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:54   #458
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

Ekonomię. Chyba niestety Teraz wybrałabym zupełnie inną uczelnię.

Stokrotka
faktycznie śmignęło te 5 tygodni!

Wstajemy jutro rano i jedziemy na grzyby, a wieczorem idziemy do brata tż na małą parapetówkę Mam nadzieje, że będzie miło.
też kiedyś chciałam iść na ten kierunek ale na szczęście zrezygnowałam bo zdałam sobie sprawę, że jestem z tego kiepska i pewnie nie dała bym rady ukończyć studiów. To udanej zabawy jutro na parapetówce i całego koszyka grzybów

no czekam i czekam i jeszcze nie ma tz, a ja tu zaraz usnę, zamiast puścić ich do domu to jeszcze ich trzymają w pracy

Łukaszek
Stary 2012-09-28, 23:04   #459
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

znam takie przypadki i zastanawiam sie "po co??!!" ja mam to "szczescie" ze Maja pije tylko wode czasami napije sie wody z soczkiem malinowym albo poziomkowym wlasnej roboty ale to baaardzo rzadko. A ostatnio zasmakowala w kakao i kawie zbozowej.
I brawa dla Majeczki, ale też dla Ciebie ! Bo powiedzmy sobie szczerze, dużo zależy od rodziców, na co kładą nacisk. Jak ja zwróciłam uwagę osobie, która słodziła tym aspartamem wodę dla dziecka, to usłyszałam odpowiedź, że co to takiego, przecież każdy musi umrzeć To była odpowiedź na to, jak powiedziałam, że aspartam to paskudna substancja rakotwórcza! Dziecko miało wtedy jakoś ponad rok
No, ale ja nie mam dzieci i kompletnie się nie znam

Cytat:
też kiedyś chciałam iść na ten kierunek ale na szczęście zrezygnowałam bo zdałam sobie sprawę, że jestem z tego kiepska i pewnie nie dała bym rady ukończyć studiów. To udanej zabawy jutro na parapetówce i całego koszyka grzybów

no czekam i czekam i jeszcze nie ma tz, a ja tu zaraz usnę, zamiast puścić ich do domu to jeszcze ich trzymają w pracy

Nie powiem, żeby zawsze było łatwo i przyjemnie, ale też sporo się nauczyłam. Podejrzewam, że jednak to mi się nigdzie nie przyda. Poza tym nie wiem gdzie będę szukać pracy Teraz tak kiepsko ze wszystkim

No to nie ładnie robią, że tak ich przytrzymują! Baty dla Nich

Ja zmykam spać, dobrej nocy dziewczyny
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 23:14   #460
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
I brawa dla Majeczki, ale też dla Ciebie ! Bo powiedzmy sobie szczerze, dużo zależy od rodziców, na co kładą nacisk. Jak ja zwróciłam uwagę osobie, która słodziła tym aspartamem wodę dla dziecka, to usłyszałam odpowiedź, że co to takiego, przecież każdy musi umrzeć To była odpowiedź na to, jak powiedziałam, że aspartam to paskudna substancja rakotwórcza! Dziecko miało wtedy jakoś ponad rok
daj spokoj ale ja naprawde sie zastanawiam po jaka cho.lere slodzic wode??!! nooo ale ja mam dopiero pierwsze dziecko wiec pewnie tez sie nie znam

tez uciekam bo mam jutro baaaardzo napiety grafik

Stary 2012-09-28, 23:29   #461
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

Nie powiem, żeby zawsze było łatwo i przyjemnie, ale też sporo się nauczyłam. Podejrzewam, że jednak to mi się nigdzie nie przyda. Poza tym nie wiem gdzie będę szukać pracy Teraz tak kiepsko ze wszystkim

No to nie ładnie robią, że tak ich przytrzymują! Baty dla Nich

Ja zmykam spać, dobrej nocy dziewczyny
dobranoc co do pracy to nie martw się na zapas, coś się znajdzie na pewno

Cytat:
daj spokoj ale ja naprawde sie zastanawiam po jaka cho.lere slodzic wode??!! nooo ale ja mam dopiero pierwsze dziecko wiec pewnie tez sie nie znam

tez uciekam bo mam jutro baaaardzo napiety grafik
dobranoc

Łukaszek
Stary 2012-09-29, 03:41   #462
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo, to jeszcze nie najgorzej. Myślałam, że sobie wymyślą 50-100$

No co Ty za taka cena bym w zyciu nie kupila stoju na jeden raz , wolalabym jakies ciuszki kupic

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

"Jesteś Bogiem"

Tż mnie zabiera w weekend, marzę żeby go zobaczyć

kiedyś Paktofonikę, a wcześniej Kaliber 44, ogólnie Magika uwielbiałam...
daj znac jak Ci sie film podobal

Cytat:
Żabciu, to ja również trzymam kciuki za koleżankę i jej maluszka!! Dużo szczęścia dla niej

.
dziekuje

Cytat:

W niedzielę wybieramy się z tż z okazji Dnia Chłopaka

ale Ci dobrze

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
A dzisiaj wino, Magda M, popcorn i lody z moimi przylepami! A TŻ ma spotkanie z kolegami - aaaa już się wieczoru nie mogę doczekać
To zapowiada sie milutki wieczor

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia dlaczego się boisz?? Ja jestem ciekawa jak Maja zareaguje na noe pokarmy. Od kiedy zaczynasz wprowadzać?? Ja teraz zamówiłam małej kaszkę bez dodatku cukru. Podobno te co są u nas w sklepach to lipa. Zamówiłam taką co w sklepach ze zdrową żywnością się kupuje. Wolę aby ta pierwsza kaszka była lepsza.
Sama nie wiem Nie mam pojecia jak sie do tego zabrac 15stego mamy szczepienie malego wiec pewnie dostane rozpiske co dawac i od kiedy. Domino skonczyl 3,5 miesiaca wiec jeszcze troche czasu mamy.

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Żabcia tak jak Dziewczynki pisały w PL położna odbiera dziecko no chyba że są jakieś komplikacje, albo jesteś w prywatnej klinice..... jak rodzisz normalnie w szpitalu i wszystko jest ok to gin przychodzi ewentualnie po to, żeby Cie zszyć.
Przebrania dla Dominisia podobają mi się wszystkie a z filmem mi się pomyliło, bo są dwa "Jestem Bogiem" i "Jesteś Bogiem"
To jestem z lekka zaskoczona z tym ze gin przychodzi jak juz wszytsko jest gotowe.

Tak myslalam z tym filmem.

Cytat:
cześć
jak tylko mam chwilkę to lukam do was
tyle nowych postaci się tu pojawiło
mam nadzieje ze kiedyś nadrobię ten czas

chrzest za nami -9 września był fotki wrzucę do K. sama wszystko przygotowałam-byłam chora -katar kaszel 38 stopni-Lenka łapała moja gorączkę-prawie trafiłam z nią do szpitala bo o 5 rano w niedziele pojechaliśmy do przychodni całodobowej i pediatra mówi ze ona może mnie c zapalenie płuc i skierowanie do szpitala dała- a tu wszystko gotowe na chrzest na 12 osób
rano miała przyjechać moja siostra mi pomoc ale pociąg nie jechał,chciała być wieczorem w sobotę ale tesciówki rodzice przyjechali i siostra nie miała gdzie spać
płakać mi sie chciało -ryczeć dosłownie-nie wiedziałam co dalej robić
tz nie panikował jak ja i powiedział ze wrócimy do domu i jak będzie gorzej to pojedziemy do szpitala
"małej przeszło od 5.00 do 9.00 kaszlu brak goraczki teaz nie miała -a kaszel miała od kataru bo jej spływał do gardła i kasłała -a goraczke odemnie łapała z pokarmem czego dowiedziałam sie od położnej jak do niej zadzwoniłam i odrazu wziełan paracetamol , wapno i w poniedziałek do pediatry-który stwierdził ze jest wszystko ok z mała i lekarka chyba nie przytomna była

u mnie nadal kolki ale już dużo mniej
za to teraz raczki do buzi- ślina ciurkiem leci--wyrywa sie przy piersi idzie pierwszy ząbek
jak Lenke uspie to nagle zbudza sie z płaczem, bardzo mało spi i jest strasznie nerwowa
ja chodzę na rzęsach

wczoraj bylismy z nią u pediatry, bo bardzo chciałam aby ja zważył bo przez to wyrywanie się przy piersi i ulewanie martwiłam się czy jest wszystko ok a tu już 6180g
trzymam ja teraz na rekach bo w końcu zasnęła
wczoraj jak lekarz zajrzał do buzi to tak zaczęła płakać ze przez 15 minut nie mogłam jej w ogóle uspokoić-nie była w stanie jej ubrać
lekarz taki był wystraszony ze odrazy przepisał lek DEBRIDAT na kolki
w koncu zobaczył jak to jest-chociaż Lenka nigdy wcześniej mi tak nie płakała

ANA pytałas kilka razy-pamietam , przepraszam ze dopiero teraz pisze -teściowa mi nie pomaga i mało sie zmieniło- weźnie Lenke na 10 min -tyle
jak wróciłam ze szpitala to nawet nie czekała na nas
ani obiadu -bałagan totalny był
nawet nie zapytała czy łóżeczko przygotować

przez dwa tygodnie zajrzała do małej z dwa razy i nawet na ręce nie wzięła
w sierpniu wyjechała na dwa tygodnie do Tunezji ...
teraz lata do dziecka sąsiadki-widać ważniejsze niż mnie trochę odciążyć
ja i tak nie mogę zapomnieć jak mnie miała gdzieś przez okres ciąży

CAŁUSY OD LENKI DLA WSZYSTKICH CIOTEK

Super ze sie odezwalas Fajnie ze chrzest sie udal szkoda tylko ze sie pochorowalyscie.

Ja tez chorowalam troche przed chrzcinami malego ale kupilam sobie maseczke i na szczescie maly nic nie zlapal.

Cytat:
Co do boreliozy... Powinnam kiedyś ponowić badania
Moj tato ma borelioze

Cytat:
post napisano o 22:05 ----------

post napisano o 22:12 ----------

pomodlę się za dziecko twojej koleżanki, oby z maleństwem było wszystko dobrze

today - super ze poznalas nowa kolezanke , bedziesz miala z kim na spacery chodzic

kotku - 100 lat dla Majeczki Zdrowka i usmiechu

strongus - fajnie ze do nas zagladnelas Pokaz w czym bedzie paradowal Kamilek na chrzcie

Witajcie
Dzisiaj mialam meza w domu takze czasu na wizaz brak

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 08:02   #463
kaska87
Zakorzenienie

laski cześć

no to mamy weekend, tylko złą trochę jestem, bo nie wypoczniemy za bardzo-zaraz jedziemy do Wawy i wracamy-musimy szwagierkę na studia odstawić

także miłego weekendu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 08:13   #464
metkaa
Zakorzenienie

witam z ranca,

Cytat:
Fotki w K.
jedną tu wrzucę, a oto moja Laleczka
cudna

Natala
zostan z nami, tak jak stokrotka pisze przeciez tu nie tylko tematy ciazowe, trzymaj sie

ja dziekuje wszystkim ktore trzymaly za mnie kciuki, niestety z II kresek dupa blada, kurcze niby czlowiek nie chce sie nakrecac a jednak gdzies w podswiadomosci to wszystko siedzi, strasznie mi sie przykro zrobilo jak zobaczylam jedna kreske, az sie poplakalam, mialam nadzieje, tym bardziej ze okres znow sie spoznia, lepiej chyba jak @ przychodzi niz jak test sie robi,

ide pracowac,
wogole to kto wymyslil prace w soboty
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 08:53   #465
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Ide nadrabiać

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Blonde, Natalko, dodaja no właśnie Ja zamowiłam kaszkę Holle.

Emilko witaj Jestes pewna, ze to ząbek?? Może mała skok przechodzi? Lenka jest śliczna.

Bika jak sie dzis czujesz??

Today dziekuje, że pytasz. Majeczka ma sie dobrze Ostatnio sie tak turla, że muszę ja pilnować bo z maty nam schodzi już hehe.

Kotku tez sie zastanawiam dlaczego ludzie słodzą wodą dzieciom.

Metka

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 08:54   #466
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Madzia to miłego nadrabiania

Stokrotka a jakoś wczoraj kiepski nastrój miałam, ale mi przeszło za to u Emilki chyba wszystko gra i trąbi

Amani skakanie na pięcie nie pomogło zresztą skakanie w ogóle u mnie nie wskazane chyba całą noc miałam zatkane ucho i nadal mam w poniedziałek idę do lekarza bo mam tak już od dłuższego czasu i jest coraz gorzej

Metka wpsółczuję

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Madzia dziś już ok, tylko to ucho
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-29, 08:57   #467
Malensstfo
Zakorzenienie

Hej

Ja dziś wstałam dość wcześnie...zawiozłam męża na działkę...muszę trochę sprzątnąć i jadę do mamy do pracy posiedzieć za nią...a nie bardzo mi się chce....heh..

Idę śniadanko jakieś zjeść...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 08:59   #468
mysia1986
Zakorzenienie

A ja miałam isc na 9. do szkoły i co?? Mam temperature 38.3 czuje sie okropnie No nic, moze jak sie lepiej poczuje pojde na drugą czesc zajec...
Metkaa kochana, bardzo mi przykro ale głowa do góry, nastepnym razem sie uda
Bika, ja bym zwariowała z zatkanym uchem, to dobry pomysł z tym lekarze.
Ide na herbatkę z miodem i cytrynką
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 09:04   #469
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Blonde, Natalko, dodaja no właśnie Ja zamowiłam kaszkę Holle.
dobre one sa

Natala

Strong

Witam i zmykam
Przezylam jedna nocke, musze i kolejnaAle kaszel mam straszny

Ide spac conajmniej do 16.00
Stary 2012-09-29, 09:07   #470
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
A ja miałam isc na 9. do szkoły i co?? Mam temperature 38.3 czuje sie okropnie No nic, moze jak sie lepiej poczuje pojde na drugą czesc zajec...
Metkaa kochana, bardzo mi przykro ale głowa do góry, nastepnym razem sie uda
Bika, ja bym zwariowała z zatkanym uchem, to dobry pomysł z tym lekarze.
Ide na herbatkę z miodem i cytrynką
Kurcze co Was tak te choróbska zbierają no to zdrówka życzę....

No właśnie ja też wariowałam z tym uchem, zwłaszcza, że jak miałam je zatkane to mowiłam "przez nos" no dostawałam szewskiej pasji za to teraz mam je tylko zatkane - mówię normalnie, więc jestem w stanie to jakoś znieść.......

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Ide spac conajmniej do 16.00
Dobranoc
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-29, 09:09   #471
Malensstfo
Zakorzenienie

Mnie gardło też zaczyna boleć muszę sobie coś dzisiaj kupić
Stary 2012-09-29, 09:11   #472
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Dobranoc

Cytat:
tantum verde
Stary 2012-09-29, 09:12   #473
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
To chyaba taka pora. Do tego pogoda wariuje. Z rana 7-10 stopni po południu 20 Ja juz nie wiem jak sie ubierac, bo rano wychodze w kurtce, a wracam prawie z krótkim rekawem.. porażka
Malensstfo koniecznie coś na gardło wez. Ja polecam, herbatke z miodem i cytryną albo imbirem. Pycha i do tego bardzooo zdrowe
Marcel <3

Stary 2012-09-29, 09:13   #474
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

tantum verde
Znajoma weszła do apteki, chciała kupić tantum verde, ale coś się jej popierdzieliło i powiedziała, że che tabletki "virtuti militari"
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-29, 09:15   #475
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Znajoma weszła do apteki, chciała kupić tantum verde, ale coś się jej popierdzieliło i powiedziała, że che tabletki "virtuti militari"
Marcel <3

Stary 2012-09-29, 09:22   #476
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
To chyaba taka pora. Do tego pogoda wariuje. Z rana 7-10 stopni po południu 20 Ja juz nie wiem jak sie ubierac, bo rano wychodze w kurtce, a wracam prawie z krótkim rekawem.. porażka
Malensstfo koniecznie coś na gardło wez. Ja polecam, herbatke z miodem i cytryną albo imbirem. Pycha i do tego bardzooo zdrowe
Niby tak nie wychodzę nigdzie i staram się ciepło ubierać, ale widać że nie bardzo się to sprawdza...

Herbatkę z cytryną i malinami to piję codziennie...może dzisiaj mleczko z miodem sobie zapodam....

Tak kojarzyłam, że Tantum Verde się nadaje...więc kupię dziś....może na gardle się zatrzyma...

Bika
Stary 2012-09-29, 09:59   #477
201606201204
Konto usunięte

Dzień dobry.

Jak Wam mija sobota? Ja leżę jeszcze w łóżku, ale chora jestem trochę to sobie pozwalam. Później może coś ogarnę mieszkanie.
Tż własnie dzwonił co kupić na ryneczku.

Tak sobie myślę, że chyba zaraz po ślubie chciałabym zacząć starania o maluszka.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:04   #478
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Jak Wam mija sobota? Ja leżę jeszcze w łóżku, ale chora jestem trochę to sobie pozwalam. Później może coś ogarnę mieszkanie.
Tż własnie dzwonił co kupić na ryneczku.

Tak sobie myślę, że chyba zaraz po ślubie chciałabym zacząć starania o maluszka.
My się zaczelismy starac włąsnie odrazu po slubie Teraz konczy sie 2cykl zobaczymy co bedzie. we wtorek ma przyjsc @....
Marcel <3

Stary 2012-09-29, 10:04   #479
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
kotku - 100 lat dla Majeczki Zdrowka i usmiechu
dziekujemy
Cytat:
Kotku tez sie zastanawiam dlaczego ludzie słodzą wodą dzieciom.
no i ja nie potrafie wymyslic zadnego racjonalnego wytlumaczenia np tu co sie opiekuje dzieckiem rodzice dali mi wytyczne co dawac do jedzienia i picia....i juz pomijam granulkowe herbatki ale......jak na opakowaniu jest napisane ze na iles tam ml sypac miarke to ja mam sypac 3!!!!!!! sype bo co mam zrobic......probowalam im dac do zrozumienia ze te herbatki zwlaszcza tak przeslodzone to nic dobrego ale gdzie tam

Cytat:

hahahahahahaha no to mamy haso dnia : hahaha:

nooo piwnica sprzatnieta, mieszkanie tez i nawet biszkopt zrobiony aaaa i powidelka sliwkowe wlasnie sie robia zaraz zabieram sie za obiad i czekam na Tzta i jedziemy do Ikei

Stary 2012-09-29, 10:22   #480
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
My się zaczelismy starac włąsnie odrazu po slubie Teraz konczy sie 2cykl zobaczymy co bedzie. we wtorek ma przyjsc @....
Trzymam kciuki , żeby się udało.
Mam wiele obaw i watpliwości, ale z czasem one pewnie miną.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
nooo piwnica sprzatnieta, mieszkanie tez i nawet biszkopt zrobiony aaaa i powidelka sliwkowe wlasnie sie robia zaraz zabieram sie za obiad i czekam na Tzta i jedziemy do Ikei
Co kupujecie?
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości