|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
Depoison no to brawa dla Zosienki
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-29 o 09:07 |
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison brawa dla Niuni
![]() hej..... ale sie wyspałysmy ![]() dziewczyny musze sie przyznac. Ze odstawiłam całkiem kp. to byla swiadoma decyzja.........
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamcia oby butelka przyszła Ja mam nadzieję, że nam się uda ją dzisiaj w jakimś sklepie upolować
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mowie ze to ta która pierwsza sie urodziła ta malutka i byl pod wrazeniempatrzac na Jej fotki stwierdzilam ze musze z małą ostro cwiczyc niewiem jak al emusze bo Ona na raczkach sie wcale niepodnosi tak jak by miala je słabe a moze to tez chodzi o nielubienie lezec na brzuchu????no bo zaczelam jesc normaknie i wszytsko. Narazie bólu zoladka niemialam.... a i mleka mam coraz mniej.... tylko powiedzcie mi mam je sciagac czy juz lakkator odstawic i niech zanika?
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia mam nadzieje ze przyjdzie i sie sprawdzi. takie dobre opinie o niej czytalam ze stwierdzam ze to moja ostatnia deska ratunku.
Prince jezeli tak ma byc dla Was lepiej to dobrze Ty tez potrzebujesz sily zeby sie zajmowac mala. kladz ja jak nakwiecej na brzuszku. moja tez nie lubi ale klade ja ile wlezie. az do skutku |
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
ale Twoja tez sie dusi ??
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
mnie pytasz?
![]() No, przyznać muszę, że w nocy mała śpi coraz lepiej, coraz dłużej - i coraz rzadziej zdarzają się jakieś ekscesy (nawet ta wczorajsza zarwana noc to nie była wina Zosi, tylko kota, bo głównie kot wariował) Żeby jeszcze dni miała trochę lepsze... ![]() A właśnie, Agunia, miałam zapytać - Ty prałaś tego smoka? Jeśli tak - to jak przeżył? Bez szwanku? Bo mam 3 zabawki Lamaze i na razie nic z nimi nie robiłam (jedna jest nawet jeszcze nierozpakowana), ale jak się zacznie etap wsadzania wszystkiego do buzi to chyba będę musiała
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
nie. ale klade na twardym nie naa lozku nie na poduszcze najczesciej na przewijaku albo na dywanie klade kocyk.
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Depoison no to moze po malu zaczyna jej sie stabilizowac. z czasem bedzie lepei przeciez w koncu kiedts musi przestac wyc |
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co, Lu dopiero jakoś na początku tego tygodnia stwierdziła, że leżenie na brzuchu jednak jest fajne, bo wcześniej w 90% przypadków był od razu ryk... A ostatni tydzień już w ogóle masakra, nawet trochę głowy unieść nie chciała, nos w podłoże i ryk albo ssanie rączek. I nagle, z dnia na dzień, położona na brzuchu zaczęła się z tego cieszyć! I chyba musieliśmy mieć jakiś skok rozwojowy, tak sobie teraz myślę Fakt, wcześnie zaczęła się podnosić na rączkach, ale to chyba silne ręce po mamusi ma No i jak już pisałam nie raz - kładłam ją na brzuchu jak sobie przypomniałam, bywały dni, że w ogóle na brzuchu nie leżała ![]() A jak masz Rozalkę na sobie położoną to opiera się na rączkach czy nie? Z odciąganiem to już jak wolisz, jak chcesz malutkiej podawać malutkie ilości swojego mleka (przeciwciała) to odciągaj, a jak masz się z tym męczyć to daj sobie spokój Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-29 o 09:55 |
|||
|
|
|
#2712 | |||
|
Zakorzenienie
|
U nas ciężka noc
![]() przyczyna nieznana ![]() do ciężkich dni juz się przyzwyczaiłam, ale ciężkie noce zdarzają się jej rzadko zasnęła dopiero około 1 -2 w nocy (!) (od 24 leżała sama w łóżeczku, chociaż tyle), o 4 obudziła się na szamę, potem o 7 i od tej 7 już ciągła walka... obstawiam kolkę bo M. jęczała w sposób charakterystyczny dla wzdęć, do tego było sporo krzyku i płaczu ![]() najśmieszniejsze jest to, ze akurat w czw i piątek jadłam całkowicie bezpieczne wręcz dietetyczne rzeczy jak zupa ugotowana bez jednego sztucznego czy zabronionego składnika... a pamiętam dzień kiedy była idealnym dzieckim, zero płaczu, i wtedy na obiad jadłam makaron z m.in. pewnymi potencjalnie szkodzącymi dziecku składnikami jak ostra papryczka chilli, ostra kiełbaska chorizo, cebula, czosnek itp. Może ona lubi na ostro? Cytat:
![]() Cytat:
powoli wychodzicie na prostą Cytat:
czy ktoś wie czy dziecko (do 3 miesiąca mniej więcej) ma się podnosić głowkę w pozycji na brzuszku na przedramionkach czy na całych rączkach? bo zgłupiałam mam tu fajny artykuł: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...miesniowe.html o napięciu mięśniowym - polecam zwłaszcza fragment o facecie po czterdziestce
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-29 o 10:01 |
|||
|
|
|
#2713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z kawką
czytałam Was wczoraj, miałam zapamietać co napisać i oczywiście zapomniałam ![]() kupiłam sobie wczoraj wąską czarna spódnicę i kurcze mam wątpliwości czy wypada mi taką ubrać na chrzciny ehhhhh dla Zosieńki, dorośleje nam dziewczyna, może mama nareszcie przypomni sobie jak "smakuje" cisza![]() Wszystkiego najlepszego dla Klary, Emila i Filipa spóźnione ale szczere![]() Anna, ja jem banany, jabłka, maliny, winogrona, brzoskwinie, jadłam też śliwki w małych ilościach, jogurty i kisiel jem już we wszystkich smakach Cytat:
z laktatorem dałabym już spokój skoro nie chcesz podawać swojego, w razie potrzeby delikatnie popuszczaj ręcznie u nas ostatnio jest to samo, kręci się wierci przy jedzeniu, przyczepia odczepia, oszaleć możńa i wtedy albo zasłaniam mu pierś na chwilę- czesto pomaga, albo go przytrzymuję Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-29 o 10:10 |
|
|
|
|
#2716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mała wczoraj mnie uszczypała 2x i to tak konkretnie w rękę jak póbowałam dać jej cycka, rzucała sie jak opetana, ale ja cwana dałam jej na chwile butle i szybko podmieniłam na cycka( w kapturku oczywiście) i dała sie nabrać |
|
|
|
|
#2717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny artykuł, a ten fragment: Cytat:
No i co więcej - po ostatniej wizycie tam byłam u innej pediatry, prywatnie w ramach ubezpieczenia się skonsultować, i ona nie dość, że (poza tą rehabilitacją) powtórzyła diagnozy dla Lu i zaleciłaby ten sam sposób leczenia anemii, to dodatkowo wszystko mi wytłumaczyła, opowiedziała, czułam się w 100% doinformowana, a tamta baba nie mówi nic, tylko czasem coś sobie pod nosem mruknie...
|
|
#2718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do pytania to nie wiem i na wszelki wypadek nie sprawdzam - żeby sie nie stresować że już powinien
|
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
przyszla butelka
ma podobny smoczek do smocza z aventu ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- ide ja umyc wygotowac i odciagam mleczko bo Amelka spi i bedziemy testowac
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby podawac przeciwciała to sciagalam kil dni, ale tez wtedy nie jadlam nic za bardzo nowego. A ja chce sie normalnie odzywiac juz, bo meczy mnie bol zoladka mdlosci iw ogole jakos slabo sie czuje..... Z drugiej strony mam tak skurczony zoladek ze jak zjem czegos wiece to rozrywa mi brzuch doslownie. Wczorja tak bylo..... myslalam z epojde i bde na chama wymiotowała ![]() bede dzis cwicyzla z Nią
|
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smoczek ponoć lepszy, bo cieńszy i mniej twardy ![]() Cytat:
Co do karmienia - w takiej sytuacji to daj już sobie spokój z odciąganiem, chyba że odrobinę tylko jak (jeśli w ogóle) poczujesz napięcie w cyckach
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziecko chyba niepowinno......a co do mojej laktacji aj niemusze popuszczac bo od dawna smae mleko mi nie wycieka. nie czuje juz tego napiecia ze zaraz bedzie wyciekac ze trzeba podlozyc cos bo mi koszulka przemoknie. Czy jak pomysle o dziekcu tak jak kiedts to samo ciurkiem lecialo a teraz nic. jakby byly puste ![]() ![]() Cytat:
![]() moja tescowa mowila ze ja wydaje na mleko a ona kiedys mlekiem od krowy wykarmila dzieci w tym tzta mojego. I zebysmy sie tam przeprowadzili do nich, to bedziemy karmic od krowy. bedzie od sasiada brała
|
|
#2723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Fabi ma drzemkę, spakowałam TŻ i już pojechał. Wróci w poniedziałek... Czuję się jak samotna matka wychodzi jak śpimy, wraca jak śpimy... W ogóle nie mam pomocy, zostałam sama ze wszystkim. Dobrze, że obiad mogę zjeść u babci bo kiepsko by było ze mną ![]() no w końcu piękny po mamie, to niech patrzy ![]() Dodałam w załączniku ![]() Cytat:
I grzechotkę na rękę też muszę mu kupić Cytat:
![]() Cytat:
za odważną decyzję. Jeśli ma Wam być lepiej na mm to kochana ciesz się I w końcu zjesz normalnie ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Ajka zdrowia, szczęścia, pomyślności, pociechy z małża i żeby Klara była grzeczniutka
|
|||
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga dzieki za odpowiedź. M. podnosi się na przedramionkach - od niedawna
Co do tej rehabilitacji, to rozumiem dylemat, chociaż pewne jest, że Lusi ona potrzebna nie jest, więc ja bym chyba odpuściła. Na pewno nie chodziłabym tam ze względu na ewentualne przyszłe wizyty w szpitalu... zwłaszcza że najprawdopodobniej ich nie będzie ![]() Cytat:
no grochu i kapusty na wszelki wypadek nie jem, ale ogólnie rzecz biorąc to u nas dieta i kolka nie mają żadnego powiązania jak małą ma boleć brzuch to boli choćbym same sucharki jadła - przetestowałam... |
|
|
|
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
na to jest prosta rada - wyłączyć tv, mój też się interesuje dlatego prawie wcale nie oglądam
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Blue i zapomniałam dodać fotkę z tego wszystkiego
|
|
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to chyba będzie moja ostatnia wizyta u niej. Zresztą ona sama po pierwszej wizycie powiedziała, że mogłaby nam dać spokój, ale przez hipoglikemię po urodzeniu trzeba Luśkę dokładniej kontrolować. To ja sobie mogę to robić w ramach tego naszego ubezpieczenia - ta pediatra wydaje się równie kompetentna i do tego jest o wiele milsza i bardziej kontaktowaCytat:
ale Lu bardzo interesuje lapek jak sobie coś na nim puszczam, normalnie głowę to niemal o 180 stopni obróci żeby zobaczyć co to na ekranie się rusza na siłę ją muszę odwracać od niego
|
|
#2729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
witam...przez 2 dni nie mialam neta. A u nas dzis dzien zaczał sie rykiem
Połozyłam na brzuszku i po kilku minutach wrzasku zasnął....Włąsnie, jak dzieciaki płacza to mimo tego kładziecie na brzuszku? Bo ja tak...nie wiem czy ze zmeczenia rykiem tak pada, ale pada za kazdym razem na minimum godzinkę. I pytanie do Was, czy wasze bobofruty sadzą kupy w nocy? Mój budzi sie 2 razy i 2 razy kupsko wielkkie idzie albo tuz przed albo w trakcie karmienia i wtedy musze go rozbudzac i zmieniac pieluche...a te kupy czasem i ze 30 min idą...czy keidys przestanie robic je w nocy????
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

to byla swiadoma decyzja.........
Ja mam nadzieję, że nam się uda ją dzisiaj w jakimś sklepie upolować
a moze to tez chodzi o nielubienie lezec na brzuchu????

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

czytałam Was wczoraj, miałam zapamietać co napisać i oczywiście zapomniałam
spóźnione ale szczere
no w końcu piękny po mamie, to niech patrzy